#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/02/2008 21:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κυβέρνηση, μεταξύ σοβαρού και αστείου

Όλα σ΄ αυτήν την ιστορία με τα ροζ DVD και τα εκατομμύρια των ευρώ, που κάνουν βόλτα από χώρα σε χώρα κι από τσέπη σε τσέπη, ξεκίνησαν από μια κυβέρνηση ανίκανη ακόμα και για να δέσει τα κορδόνια από τα παπούτσια της. Ο γενικός γραμματέας δεν ήταν ο πρώτος και ούτε θα είναι ο τελευταίος κυβερνητικός αξιωματούχος που μπερμπάντευε και πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω. Τι θα έπρεπε όμως να κάνει στην περίπτωσή του μια σοβαρή κυβέρνηση; Ο πρωθυπουργός μιας τέτοιας κυβέρνησης, θα έβαζε καταρχήν να καλέσουν τον υπαίτιο στο Μαξίμου. Εκεί, ένας από το γραφείο του (ο κ. Αγγέλου φερ΄ ειπείν) θα του έλεγε ορθά κοφτά: «Ορίστε η παραίτησή σου. Υπόγραψέ την εδώ. Θα πάς τώρα στο γραφείο σου και θα πάρεις τα πράγματά σου και θα εξαφανιστείς από προσώπου γης. Μετά θα σου πούμε εμείς τι θα κάνεις και πως θα ζήσεις. Και κομμένες οι γκόμενες». Αυτά θα έκανε μια σοβαρή κυβέρνηση.

Τι έκανε η δική μας; Παρακαλούσε τον Ζαχόπουλο να παραιτηθεί κι επειδή αυτός αντιστεκόταν, έβαλε ένα σωρό περίεργους τύπους να της βρουν στοιχεία για να τον εξαναγκάσει σε παραίτηση. Και πήγαινε ραντεβού σε πολυτελή ξενοδοχεία για να τα παραλάβει, σε κοινή θέα όλων. Και οι περίεργοι τύποι τα μοίρασαν μετά σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης και σε όποιον μπορούσε να διαθέσει το απαραίτητο ποσό. Οι  οποίοι, αφού είδαν την τσόντα και γέλασαν με την καρδιά τους, είπαν μεταξύ τους: «Για δες, με αυτούς είχαμε να κάνουμε;».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προφήτης avatar
  Προφήτης 04/02/2008 11:44:24

  Είναι επώδυνο να το παραδέχεσαι αλλά ο πιο έξυπνος επιχειρηματίας της μεταπολιτευτικής περιόδου είναι ο Κόκκαλης.

  Ας σκίζεται χρόνια η αγαπημένη Αριστέα να βγάλει τα άπλυτα. Δυστυχώς, τα άπλυτα είναι business as usual.
  Χρηματισμοί, απειλές, προμήθειες, εξωχώριες, λογαριασμοί, πολιτικές διασυνδέσεις.
  Συνηθισμένα πράγματα στον κόσμο των επιχειρήσεων.

  Κάποιος είχε λοιπόν διατυπώσει την πρόταση να κανουμε απ΄ευθείας Πρωθυπουργό τον Κόκκαλη.

  Υπήρχε μια βάση - στην οικονομική διάσταση σίγουρα.

  Θα ανάθετε στον εαυτό του τις προμήθειες (ΟΤΕ κ.λπ.) χωρίς να χρειάζεται να λαδώνει υπουργούς, διευθυντές, τμηματάρχες, τεχνικές υπηρεσίες, νομικές υπηρεσίες, συνδικαλιστές.
  Όλα αυτά ανεβάζουν την τελική τιμή του προϊόντος/υπηρεσίας που προμηθεύεται το Δημόσιο κατά ~ 30% τού ποσού της υπογραφόμενης σύμβασης.

  Θα γλύτωνε λοιπόν ο Έλληνας φορολογούμενος τα ποσά που εισπράττουν τα δημόσια λαμόγια και τα οποία κατευθύνονται αποκλειστικά σε πολυτελή διαβίωση και κατανάλωση.

  Έπειτα, φαντάζεσθε τον Κόκκαλη να διαπραγματευεται με τους Τούρκους εθνικά θέματα ;
  Θα τους έπαιρνε τα παράλια μέχρι το Εσκη Σεχιρ.

  Εδώ πούλησε όλα τα σαπάκια της τεως ανατολικογερμανικής τεχνολογίας, έγινε ο πρώτος τεχνογνώστης στοιχηματζής σε ΝΑ Ευρώπη, Καύκασο κ.α. και εκπαιδεύει μέσω υποτροφιών, με την έγκριση των Αμερικανών, τους μελλοντικούς ηγέτες των βαλκανικών καντονίων.

  Για όσους έχουν αντιρρήσεις αναλογιζόμενοι τον γελοίο Μπερλουσκόνι, ο Κόκκαλης έχει αριστερές καταβολές, αυτό μάλλον είναι και το πνευματικό του ατού συγκριτικά με τα βλαχαδερά-επιχειρηματίες της Δεξιάς, και θα φροντίσει τους εργαζομένους, όπως ανανεώνει τα συμβόλαια των τραυματιών παικτών στον Ολυμπιακό.

  Μεταξύ αστείου και -δυστυχώς- σοβαρού.

 2. nas avatar
  nas 04/02/2008 17:11:58

  θα συνεχίσω απο κεί που σταμάτησες... δυστυχώς μεταξύ σοβαρού και σοβαρού... ο Κόκαλης είναι μακράν πρώτος μεταξύ των βλαχαδερών της δεξιάς... δεν είδες που μόλις έσκασε μύτη ο Βγενόπουλος με τους άραβες και την έπεσαν στο βαρδινογιαννέϊκο τούς έκανε πάσα την πρώτη θέση για να γιορτάσουν νικητές τα 100 χρόνια των βαζελων; στα αστεία όμως, αν ο καραμανλής ήταν σοβαρός δεν θα έλεγε τόσα και τόσα για τους νταβατζήδες... θα έκανε... δεν έκανε και τώρα τον κρατάνε... με τί τίμημα άραγε;

 3. χάλιας avatar
  χάλιας 04/02/2008 17:43:15

  ο προφήτης δεν εχει καθόλου αδικο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.