#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/09/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κατάπτυστη των 660 ευρώ εξομολογείταιΈνα μπλε στυλό, ένα μολύβι, μια σβηστήρα, μια ξύστρα και ένα πακέτο συνδετήρες. Αυτά μου παρείχε η υπηρεσία μου, όταν εμφανίστηκα νεοδιόριστη και ορεξάτη για δουλειά σε Υπουργείο τον Δεκέμβριο του 2010. Λόγω περικοπών μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν είδη όπως μελάνι για τον εκτυπωτή, συρραπτικό, φάκελοι ή κλασέρ, στις τουαλέτες δεν υπάρχει χαρτί υγείας ούτε σαπούνι, το φωτοτυπικό μηχάνημα χάλασε και δεν επισκευάστηκε ποτέ, το κτίριο παραμένει κακοσυντηρημένο εδώ και χρόνια.

Στο Δημόσιο δεν μπήκα εν κρυπτώ και δεν μπήκα παρακαλώντας. Το Κράτος θέλησε να καλύψει κενές θέσεις εργασίας, κατέθεσα τα χαρτιά μου στο ΑΣΕΠ και κάποια στιγμή το Κράτος μου απάντησε ότι χρειάζεται τις υπηρεσίες μου. Κατέχω μεταπτυχιακό, μιλάω τρεις ξένες γλώσσες, χειρίζομαι άριστα Η/Υ και έχω προϋπηρεσία 14 ετών στον ιδιωτικό τομέα. Αυτά, για το νεοδιόριστο δημόσιο υπάλληλο του σήμερα αποτιμώνται σε 660 ευρώ, το μήνα. Σε αυτά προσθέστε επιδόματα που θα ανέβαζαν το τελικό πληρωτέο ποσό στα 900 ευρώ το μήνα, αν δεν τελούσαν υπό κατάργηση με το νέο μισθολόγιο.

Λόγω μαζικών συνταξιοδοτήσεων και ελάχιστων προσλήψεων, δεν έχω διευθυντή ούτε τμηματάρχη για να με καθοδηγήσουν, να με διδάξουν και, στο κάτω κάτω, να υπογράψουν μια εισήγησή μου προς την πολιτική ηγεσία. Όταν κάποιο έγγραφο φτάσει τελικά προς υπογραφή σε γραφείο πολιτικά ιστάμενων, οφείλω να αντιμετωπίσω την απαξιωτική συμπεριφορά του εκάστοτε εξω-υπηρεσιακού συμβούλου, ο οποίος μπορεί να έχει λιγότερες περγαμηνές από εμένα και ο οποίος φυσικά είναι εξίσου κρατικοδίαιτος με τους δημοσίους υπαλλήλους που φανερά απεχθάνεται.

Κατά τη διάρκεια των «μπάνιων του λαού» και με προθεσμία λίγων ημερών έπρεπε να προσαρμοστώ στο νέο ωράριο της υπηρεσίας, αυξημένο κατά μισή ώρα την ημέρα. Δεν με πείραξε το επιπλέον μισάωρο, ως μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης. Με ενόχλησε και με πρόσβαλε το γεγονός ότι δεν μου αναγνώρισαν καν το δικαίωμα μιας περιόδου προσαρμογής. Μισή επιπλέον ώρα την ημέρα για κάποιον που έχει να μαζέψει τα παιδιά του από παιδικούς σταθμούς, γιαγιάδες ή νταντάδες είναι σοβαρή υπόθεση. Για τους «κατάπτυστους» δημοσίους υπαλλήλους, όμως, η ξαφνική αλλαγή του οικογενειακού προγραμματισμού είναι ένα μέρος της τιμωρίας τους.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνομαι αναξιοπρεπής. Για τα λεφτά που παίρνω μετά από τόσα χρόνια σπουδών και εργασίας, για τις συνθήκες στις οποίες καλούμαι να δουλέψω, αλλά πάνω από όλα, για τη ρετσινιά του καλοπληρωμένου τεμπέλη ή αργόσχολου βολεμένου. Είναι εύκολο να κατηγορείς για την οικονομική κατάσταση της χώρας μια κοινωνική ομάδα, πόσο μάλλον τους δημοσίους υπαλλήλους που μέχρι χθες ενσάρκωναν το όνειρο πολλών Ελληνίδων μητέρων για τα παιδιά τους. Αυτό το «όνειρο», πιστέψτε με, ανήκει στο χθες. Ο δημόσιος υπάλληλος σήμερα είναι κατασυκοφαντημένος, κοινωνικά απαξιωμένος και κακοπληρωμένος, ακόμα και αν αυτό ακούγεται οξύμωρο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι για δεκαετίες θεμελίωναν προνόμια υπερβολικά και προκλητικά για το σύνολο της κοινωνίας μέσα από συνδικαλιστικά και μικροκομματικά παζάρια που εξυπηρετούσαν το πελατειακό σύστημα του ελληνικού Κράτους. Οι πολιτικοί μπορούσαν έτσι να κάνουν χάρες και οι υπάλληλοι να αυξάνουν εισόδημα και προνόμια.

Σήμερα όμως, με τις περικοπές που έχουν γίνει την τελευταία διετία και ειδικά το τελευταίο δίμηνο, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι σε κατάσταση σοκ, όχι γιατί χάνουν τα εξόφθαλμα προνόμιά τους, αλλά γιατί το εισόδημά τους είναι εξευτελιστικά χαμηλό. Αυτοί είναι σήμερα οι «κοπρίτες» των 660 ευρώ, που «ταλαιπωρούν τους υπόλοιπους 10 εκατομμύρια Έλληνες». Σε λίγο καιρό, αν κι εγώ απολυθώ ή τεθώ σε εφεδρεία, η κοινωνία θα πρέπει να βρει άλλους δαίμονες για να εξορκίσει.

Ι.Λ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/09/2011 11:11:13

  Άδικα χάνεις τα λόγια σου, Ι.Λ. Τα καζάνια των κοινωνικών αυτοματιστών είναι ήδη στη φωτιά, και ήδη έχει αρχίσει και ο χορός τους υπό τους ήχους των ταμ-ταμ...

 2. banzeti avatar
  banzeti 24/09/2011 11:16:14

  Αδικα είναι τα λόγια που δε λέγονται...όπως χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται...

  Εξαιρετικό κείμενο...υπόψιν όλων των κ. Μόσιαλων...

 3. athamas avatar
  athamas 24/09/2011 11:19:38

  Κροκοδείλιο κλάμα !Απλά δεν ενσωματώθηκε στον κρατικό μηχανισμό, όταν αυτό γίνεται, κάνουν φορμάτ και ξεχνουν τα πάντα !Η ευθύνη για την εξαθλίωση του Έθνους, ολοκληρωτικά ανήκει στο ΚΡΑΤΟΣ !Ευθύνη φέρνουν όλοι, από τον πρόεδρο μέχρι τον κλητήρα!

 4. manos avatar
  manos 24/09/2011 11:25:43

  Να σου κάνω μια ερώτηση κοπελιά και ας μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου.
  Γιατί έφυγες από τον ιδιωτικό τομέα μετά από 14 χρόνια εργασίας?
  Τι ήταν δηλαδή αυτό που σε τράβηξε στο δημόσιο?
  Εργασιακή ασφάλεια, μονιμότητα, υψηλός μισθός, ελαστικό ωράριο, παροχές, δυνατότητα ανέλιξης?
  Για κάποιο λόγο πήγες στο δημόσιο που είναι είτε προφανής είτε υπόγειος.
  Εσύ ξέρεις. Αλλά τώρα τι ζητάς ακριβώς?

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ manos 24/09/2011 13:54:12

   Προφανώς ζητά να μην ανατραπούν αυτά για τα οποία προτίμησε τον δημόσιο τομέα έναντι του ιδιωτικού.
   Δεν είναι κακό αυτό απαραίτητα. Είναι φυσικό οι εργαζόμενοι να ψάχνουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας με τους (μέχρι πρότινος) υψηλότερους μισθούς

   • manos avatar
    manos @ Γιώργος Αχαιός 24/09/2011 14:15:24

    Προφανώς όλα αυτά τέλειωσαν τώρα.
    Θα πρέπει να ζήσει με τα 660, ή να παραιτηθεί και να δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα (αν βρει τίποτα τώρα).

  • BellaDonna avatar
   BellaDonna @ manos 24/09/2011 17:27:52

   Σημασία έχει γιατί πήγε ή τι βρήκε? Μάλλον τι τη βρήκε? Πήγε γιατί είχε παιδιά και δε γούσταρε να δουλεύει βράδυ, ή για όποιο άλλο λόγο ήθελε.. Αυτό κράτησες απ' όλο το κείμενο? Κι εγώ πωλήτρια είμαι, βάρδιες δουλεύω 13 χρόνια τώρα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν ήταν αυτή η πρώτη ερώτηση που μου ήρθε στο μυαλό ... Χώρια που δεν έχει καμία σχέση με το νόημα του κειμένου.... Χωρίς παρεξήγηση!!

   • manos avatar
    manos @ BellaDonna 24/09/2011 18:00:25

    Αυτό που κράτησα από το κείμενο τελικά, είναι μία απίστευτη κλάψα και αυτολύπηση.
    Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει αν τώρα δεν έχει συνδετήρες ή χαρτί υγείας.
    Ας πρόσεχε. Και στο κάτω κάτω της γραφής, μπήκε στο δημόσιο το Δεκέμβρη του 2010 με μόρια. Δεν σου λέει κάτι αυτό?
    Ποιοί μπορεί να προσλήφθηκαν στο Δημόσιο, σε ένα κράτος που είχε ήδη καταρεύσει, που ήδη είχαμε μπεί σε καθεστώς ελέγχου από την Τρόικα?
    Ποιοί άραγε?

    • Bella Donna avatar
     Bella Donna @ manos 24/09/2011 19:06:57

     Δεκτή η απάντησή σου,αλλά είναι απο άλλη ερώτηση!!
     Ααπο το κείμενο αυτό, διαπιστώνεις κλάψα, τότε οκ, διαβάζουμε διαφορετικά κείμενα!
     Αν αφήσεις την ερώτηση ΓΙΑΤΙ πήγε, διαφωνείς με το γεγονός οτι υπάρχουν άτομα που ΔΟΥΛΕΟΥΝ και πέρνουν λιγότερα απ' όσα αξίζουν?
     Κι οχι μόνο στο δημόσιο...
     Διαφωνείς με το γεγονός οτι δυστυχώς μας είναι πολύ εύκολο να στιγματίσουμε και να κολλήσουμε αυτοκόλλητα σε ανθρώπους και να τους κάνουμε "ντου" σα να 'ναι εχθροι?
     Διαφωνείς με το γεγονός οτι είμαστε της επιφάνειας και δεν βλέπουμε πίσω απο τις λέξεις?
     Διαφωνείς με το γεγονός οτι αντί να δούμε την ουσία του κειμένου, τα 2/3 των σχολίων καταπίανονται με το αγαπημένο θέμα "Στην_πυρά_όλοι_οι_ΔΥ_τα_χαμένα_κορμιά_όξω_ρε_παλιολαμόγια_που_μιλάτε_κιόλας" ?
     Αν διαφωνείς, οκ πάσο!!
     Παρεπιπτόντως, πολύ ωραία η τελευταία ερώτηση και χρήζει ξεχωριστού θέματος...

    • blog.reply avatar
     blog.reply @ manos 25/09/2011 03:41:34

     Είναι αυτοί που συμμετείχαν σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ και έχουν οριστικά αποτελέσματα εδώ και χρόνια ενώ θα έπρεπε να διοριστούν 4 μήνες μετά την εκδοσή των οριστικών αποτελεσμάτων
     Είναι αυτοί που δεν παρακάλεσαν κανένα για να έχουν μια θέση στο δημόσιο άλλα την κατέλαβαν μέσω αξιοκρατικών κριτηρίων ΑΣΕΠ συμμετέχοντας σε πανελλήνιους διαγωνισμούς που συμμετείχε όποιος ήθελε αλλά περνούσε μόνο όποιος είχε προσόντα.
     Είναι αυτοί που πολλές φορές έρχονται σε σύγκρουση με παλαιότερους συναδέλφους τους και διευθυντές επειδή δεν δέχονται να κάνουν παρατυπίες και εξυπηρετήσεις.
     Είναι αυτοί που ενώ θα έπρεπε να διοριστούν εδώ και αρκετό καιρό τους έβαλαν αρχικά σε αναλογία 1/5 με απορρόφηση έως το 2013 στη συνέχεια σε αναλογία 1/10 με απορρόφηση μέχρι το 2015 ενώ στο ίδιο διάστημα κάνουν μετατάξεις των δικών τους κομματικών παιδιών στο ποσοστό της αναλογίας των προσλήψεων.
     Είναι αυτοί που όταν οι υπόλοιποι συμφοιτητές τους πηγαίναν για καφέ αυτοί διάβαζαν και έπαιρναν καλούς βαθμούς στο πτυχίο τους -μεταπτυχιακό - διδακτορικό - ξένες γλώσσες.
     Είναι αυτοί που έλεγαν ότι δεν πειράζει θα καθίσω να εργαστώ με ένα μισθό του δημοσίου όταν οι υπόλοιποι έλεγαν σιγά μη γίνω υπαλληλάκος του δημοσίου.
     Αυτοί είναι.

     • Κτησιας avatar
      Κτησιας @ blog.reply 26/09/2011 10:06:17

      Μάλλον νομίζεται ότι αναφέρεσθε σε ανόητους , τουλάχιστον ,όταν ισχυρίζεσθε ότι το ΑΣΕΠ, είναι κριτήριο αξιοπιστίας και αξιοκρατίας ! Όλος ο κόσμος γνωρίζει, ακόμα και οι πέτρες , ότι οι διατάξεις του εκάστοτε διαγωνισμού είναι φωτογραφικές!!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ manos 24/09/2011 18:17:24

   Επειδή διέλυσαν τον ιδιωτικό τομέα οι ίδιοι που απαξιώνουν τον Δημόσιο! Μη ρωτάς λοιπόν ξέρουμε όλοι πολύ καλά γιατί

 5. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 24/09/2011 11:26:06

  Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε...Γιατί διαχωρίσαμε την έννοια του Εθνους από την οργάνωση του Κρατους..

  Εθνος-Κράτος είμαστε εμείς...

  και όπως ορθά λέει...μόλις τελειώσουν με τους δημόσιους υπάλληλους να δούμε...τι ...βαρβάρους θα βρείτε...

 6. anideos avatar
  anideos 24/09/2011 11:29:06

  Με 14 χρονια εμπειριας απο τον δημοσιο τομεα, και γυρο στα 35 πως και διαλεξες να μπεις στο δημοσιο σε μια περιοδο που αλλοι θελουν να φυγουν η τους φευγουν;

  • kataptysti avatar
   kataptysti @ anideos 24/09/2011 21:01:28

   Καλησπέρα σε όλους. Η κατάπτυστη είμαι και πάλι.
   Να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα που βλέπω ότι ενδιαφέρουν πολλούς. Η προκήρυξη έγινε το 2008 και έλαβα μέρος γιατί πραγματικά με ενδιέφερε το αντικείμενο. Χα χα κάποιοι δεν θα το πιστέψουν, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το αναφέρω για να κρατήσω την ανωνυμία μου (φτιάχνονται και λίστες εφεδρείας είπαμε!!), είναι πραγματικά σπάνιο και ενδιαφέρον!! Ηταν η πρώτη φορά που έλαβα μέρος σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Από μικρή έλεγα "σιγά μη γίνω εγώ δημόσιος υπάλληλος!!"
   όταν μας ειδοποίησαν για διορισμό στο τέλος του 2010, η εταιρεία που δούλευα είχε αρχίσει περικοπές. Ο μισθός τότε ήταν περίπου 1500 το μήνα. Αναρωτηθείτε, εσείς τι θα κάνατε?? Σε αυτό προσθέστε ότι, ίσως από ιδεαλισμό, ίσως από αφέλεια, πιστεύω ότι ο καταρτισμένος και αποτελεσματικός δημόσιος λειτουργός είναι αναγκαίος. Το αποτελεσματικό "Κράτος" είναι αναγκαίο.
   το μεταπτυχιακό μου έγινε για να γίνω καλύτερη στη δουλειά που είχα επιλέξει (και η οποία έχει σχέση με αυτό που κάνω και στο Δημόσιο τώρα). Τις γλώσσες τις έμαθα γιατί το μεταπτυχιακό μου ήταν δίγλωσσο και γιατί τις μαθαίνω εύκολα. Η/Υ έμαθα σπουδάζοντας και δεν πήγα να δώσω για πιστοποίηση. Τυχαία ανακάλυψα ότι αν κάνεις Η/Υ εργαστήριο στο πανεπιστήμιο μετράει στο ΑΣΕΠ ως πιστοποίηση. Ελπίζω αυτό να απαντά στο περί "βιομηχανίας καταρτισμένων"
   Στο γιατί δεν παραιτούμαι, δεν θα απαντήσω. όσοι το ρωτούν μάλλον είναι πιο βολεμένοι και από τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
   Εν πάση περιπτώσει... θέλησα να σας δώσω μια εικόνα που ίσως δεν είχατε. Το Δημόσιο το απαξιώνουν σταδιακά (έχουν μερίδιο σαφώς και οι υπάλληλοι για αυτό) τα τελευταία χρόνια για να καταδείξουν ότι καμία λειτουργία (ίσως εκτός από την άμυνα) δεν μπορεί να είναι δημόσια και αποτελεσματική. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κατάλαβαν το παιχνίδι νωρίς, και τώρα το λούζονται. Και οι περικοπές γίνονται για να τους αναγκάσουν να φύγουν , να ερημώσουν οι υπηρεσίες, να πάψουν να λειτουργούν εκ των πραγμάτων (πιστέψτε με, πολλά λειτουργούν σήμερα) και μετά απλώς να τις ιδιωτικοποιήσουν ή να τις καταργήσουν.
   Και τότε, όσοι φίλοι δαιμονοποιείτε τον κρατισμό, θα παραπονιέστε για τον κορπορατισμό.
   Λοιπόν, φίλοι μου, ....στην πυρά??? ή μήπως έχω το ελαφρυντικό του πρότερου ιδιωτικού εργασιακού βίου???!!! Καλή δουλίτσα σε όλους και καλά να είμαστε!
   Ι.Λ.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ kataptysti 24/09/2011 21:29:56

    Μην τους δίνεις λογαριασμό κορίτσι μου. Οι πραγματικοί άνθρωποι του ΙΤ που γράφουν εδώ μέσα έχουν λογική και φαίνονται ποιοί είναι. Δεν γράφουν ανθρωποφαγικά. Οι "δημοσιουπαλληλοφάγοι" είναι κατευθυνόμενοι από τα σωθικά του πασοκ για να εφαρμόσουν στην πράξη τη συνταγή των επικοινωνιολόγων του κόμματος, να βάλουν τους Έλληνες δηλαδή να φαγωθούν μεταξύ τους.

    Σε κάθε δουλειά υπάρχουν αυτοί που βγάζουν τα λεφτά τους και αυτοί που δεν... Το ότι στο δημόσιο (λόγω της έλλειψης εποπτείας) περισσεύουν ομολογουμένως οι δεύτεροι, οφείλεται στον κακό χαρακτήρα του Έλληνα.

    Ουαί κι αλλίμονο δε σε όποιον πέσει σε ΔΥ τύπου "λαλάκη"... Τέτοιοι (λαλάκηδες) είναι οι χειρότεροι.

    • ΠαναγιώτηςΖΜεσ avatar
     ΠαναγιώτηςΖΜεσ @ (A)θανάσης 24/09/2011 23:24:55

     +10000000

 7. ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 24/09/2011 11:29:14

  "Σε λίγο καιρό, αν κι εγώ απολυθώ ή τεθώ σε εφεδρεία, η κοινωνία θα πρέπει να βρει άλλους δαίμονες για να εξορκίσει."
  Ακριβώς εκεί υπάρχει το τυρί και η φάκα. Διαίρει και βασίλευε. Δικιά μας φαγωμάρα, δικός τους πολιτικός χρόνος και προφάσεις συγκάληψης των τραγικών τους ενεργειών ή παραλείψεων, σκοπίμων ή όχι.
  Αυτό φωνάζω εδώ και καιρό σε αυτό το χώρο διαλόγου αλλά δεν με ακούει σχεδόν κανένας. Δεν είναι ΜΟΝΟ ο δημόσιος τομέας το πρόβλημα στην Ελλάδα.
  Είναι η πολυνομία, η αναξιοκρατεία και η γενικότερη αίσθηση ότι το μεγάλο ψάρι περνάει και σκίζει εύκολα το δίχτυ που λέγεται "νόμος".
  Ο Έλληνας τα έχει βάλει πλέον με το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ακούς παντού το "όλοι ίδιοι είναι!!!!". Γιατί;
  Γιατί δεν δόθηκε ΠΟΤΕ η αίσθηση ότι κάποιος ξεχωρίζει, διαφέρει. Τι να την κάνει ο λαός την μία και μόνη εξεταστική του Αντώνη όταν τον ακούει με πάθος να υπερασπίζεται ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς του συντρόφους; Αν είχε κινηθεί διαφορετικά, αν είχε δώσει όλα τα στοιχεία που προφανώς έχει στη δικαιοσύνη (άσχετο τι θα τα έκανε αυτή) για πολιτικούς αυτής της παράταξης , βραχυπρόθεσμα θα ήταν αντιμέτωπος με την λυσσαλέα προπαγάνδα ΠΑΣΟΚ. Μακροπρόθεσμα όμως θα κατέριπτε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το "όλοι ίδιοι είναι". Και τότε....
  Τότε δεν υπήρχε γυρισμός.
  Για να ξαναγυρίσω στην επιστολή, θα δούμε σίγουρα απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία και φαινόμενα γενικευμένης διάλυσης. 'Ηδη οι χθεσινές διαρροές με σημείο αιχμής το νόμο Παυλόπουλου δίνουν τον τόνο. Κομματικές διώξεις...
  Ένα μόνο έχω να πω σε σχέση με την επιστολή: κάνε τη δουλειά σου όσο μπορείς καλύτερα, μην συγκαλύπτεις κανέναν - όποιος και αν είναι,από όπου και να προέρχεται- και μίλα,βγάλε φωνή.
  Φοβούνται την αντίσταση, φοβούνται τη δράση και την αντίδραση. Η παθητικότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία.

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  ΚΕΡΚΥΡΑ

 8. anideos avatar
  anideos 24/09/2011 11:29:34

  απο τον ιδιοτικο τομεα

 9. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 24/09/2011 11:32:06

  Εξαλλου είναι τόσο παραδεισένια τα πράγματα στον ιδιωτικό τομέα (χαχαχαχαχα)

 10. SPCV avatar
  SPCV 24/09/2011 11:38:15

  Αγαπητή ΙΛ. Με μεταπτυχιακό ξένες γλώσσες, κ.λ.π. παράτησες τα 14 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για να πάς στο Δημόσιο? Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατι το έκανες αυτό? Είμαι περίεργος. Ο Ιδιωτικός Τομέας χρειάζεται ανθρώπους σαν και σένα. Περιμένω απάντηση

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ SPCV 24/09/2011 19:53:15

   Σου απαντώ εγώ..στον Ι.Τ. δούλευε...είναι απλό...όσα χρήματα και να παίρνεις αν ουσιαστικά δεν κάνεις τίποτα, είναι πολλά..

   Και εσύ και εγώ, ειδικά στην περίοδο που ζούμε, μπορεί να προτιμούσαμε το σίγουρο έστω μικρό εισόδημα, παρά το σχήμα δουλειά-ξεπάτωμα-καλύτερο εισόδημα-καλύτερη ζωή...

   Εξάλλου, αφού αγανακτεί και δεν στερείται προσόντων γιατί δεν παραιτείται?..

 11. athamas avatar
  athamas 24/09/2011 11:44:17

  Υπάρχει ιδιωτικός τομέας πια στην Ελλάδα?

 12. δρόμος avatar
  δρόμος 24/09/2011 11:44:24

  Αγαπητή Ι.Λ., δεν μας εξήγησες γιατί, μετά από 14 χρόνια ευδόκιμη θητεία στον ιδιωτικό τομέα, προτίμησες να διορισθείς. Ούτε καν προβληματίζεσαι για το τι γίνεται με τους παιδικούς σταθμούς των υπολοίπων συναδέλφων σου που ... επιμένουν ιδιωτικά, αν φυσικά έχουν δουλειά ακόμη, όταν το δικό τους ωράριο (που δεν είναι σταθερό όπως του δημοσίου) κυμαίνεται ανυπόφορα, χωρίς τη στήριξη της μεγάλης μάζας υπαλλήλων, που αναγκάζει τον σταθμό να προσαρμόσει τα δικά του ωράρια ... εκτός και αν το πρόβλημα περιορίζεται στον παππού και στη γιαγιά, οπότε ...

  Αφήστε ρε παιδιά την κλάψα, βαρεθήκαμε. Αναξιοπρεπείς είστε, ναι, όχι για τους λόγους που αναφέρεις, αλλά γιατί γκρινιάζετε συνεχώς αρνούμενοι πεισματικά να ρίξετε την παραμικρή ματιά στο τι συμβαίνει γύρω σας και να ευχαριστήσετε το Θεό για την καλή σας τύχη. Αξιοπρεπείς είναι μονάχα όσοι παλεύουν μόνοι τους, χωρίς δεκανίκια, και δεν το κάνουν θέμα, δήθεν τάχα μου, για να τους λυπηθούμε, όπως κάνετε πολλοί από εσάς (ευτυχώς όχι όλοι).

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ δρόμος 24/09/2011 12:06:00

   Aγαπητε δρομος

   Ευγε!! Πεσ τα φιλε ετσι ειναι τα πραγματα
   αναξιοπρεπεις ειναι οι ΔΥ ολο κλαψα και ζουν εις βαρος της κοινωνιας.
   Δεν τους θελουμε και δεν τους εχουμε αναγκη!
   Ας απολυθουν και οι μισθοι τους ας μοιραστουν σε επιδοματα
   Βαρεθηκαμε το κλαμα

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ λαλακης 24/09/2011 13:07:14

    είδα αμέσως το δικό σου σχόλιο, που καταθέθηκε την ίδια στιγμή με το δικό μου, και χωρίς να το ξέρουμε χρησιμοποιήσαμε ίδιες εκφράσεις.
    Είναι πολύς καιρός που παρακολουθώ τις κόντρες σας, παλιότερα έπαιρνα κι εγώ μέρος, αλλά συχαίνομαι το θράσος και την ανοησία που επιδεικνύουν μερικοί, γιαυτό σταμάτησα. Δεν συμφωνώ όμως αν το τραβήξεις τόσο πολύ, λέγοντας πως δεν τους έχουμε ανάγκη. Κανείς δεν περισσεύει, το σύστημα Πασοκ είναι τερατώδες, και ο δημόσιος τομέας αποτελεί το προνομιακό πεδίο του. Μήπως να αντιμετωπίζαμε διαφορετικά την προσέγγιση?

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ δρόμος 24/09/2011 19:56:29

   Δρόμε, συμφωνώ απόλυτα..

 13. λαλακης avatar
  λαλακης 24/09/2011 11:44:51

  Ολη την ωρα κλαψα για τους ΔΥ ,τους καημενους με τα 660 ευρω..

  Αντι να λεει δοξα τω θεω που δε θα κανω τιποτα και θα πληρωνωμαι
  γκρινια. Τι ηθελες δηλ κοπελα μου , να προσληφθουν κι αλλοι σφραγιδουχοι
  για να μην κουραζεσαι;
  Ελεος σ αυτο το μπλογκ , η κοινωνια διαλυεται ο κοσμος ηδη φευγει σ αλλα κρατη απο απελπισια ,γνωριζω 9 ατομα που ηδη εφυγαν Γερμανια
  και Αυστρια αλλα γι αυτους κανενα δακρυ.
  Πανω απ ολα οι ΔΥ , οι πριγκιπες της μεταπολιτευσης
  Δεν αλλαζουμε σα χωρα με τετοια μυαλα , γινομαστε Αν Ευρωπη του 89
  κι ακομα ασχολουμαστε με προσληψεις ΔΥ και μονιμοτητες.

 14. lampros avatar
  lampros 24/09/2011 11:54:33

  Καλά μας δουλεύουν όσοι ρωτάνε γιατί άφησε τον ιδιωτικό τομέα;

  Ίσως επειδή δεν ήθελε να βαράει δωδεκάωρα + μετακινήσεις, απλήρωτες υπερωρίες και Σάββατα «για το καλό της επιχείρησης», απόλυση αν κάνεις το λάθος και μείνεις έγγυος, «ευελιξία», κλπ ―για ίδιους ή ελαφρά καλύτερους μισθούς. Και με την ανεργία στο 20%, οπότε σε διώχνουν όποτε γουστάρουν και βρίσκουν άλλους δέκα.

  Αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας ―και οι «κοινωνικοί αυτοματιστές» έχουν μέγα μέρος της ευθύνης που έγινε έτσι, αντί να κοιτάξουν να βελτιωθούν οι συνθήκες.

  Γιατί το Δημόσιο ―που επικρίνουν― δεν είχε μόνο ρετιρέ και φοβερά επιδόματα σε κάτι τελωνειακούς κλπ, είχε κυρίως και για τους πολλούς την βασική τήρηση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

  Αυτό που στον ιδιωτικό τομέα έγινε κουρελόπανο δηλαδή, και που οι «έξυπνοι» είχαν πρόβλημα που ίσχυε στους δημοσίους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ lampros 24/09/2011 13:11:18

   τότε λοιπόν προς τι η ακατάπαυστη γκρίνια?

   (μου αρέσει που κάνεις και κριτική στους Ι.Υ., που δεν παλαίψανε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους ... το σκέφθηκες πολύ?)

 15. sxolioblog avatar
  sxolioblog 24/09/2011 12:03:17

  Αμαν !!!!!!!!!!!!

  μπορει να εφυγε γιατι εχει δυο παιδια και οι ωρες δεν τις εφταναν ...
  Σε ποια χωρα ζουν οι διωκτες των δημοσιων υπαλληλων ?
  Εδω η στη κοσμαρα τους ?

 16. banzeti avatar
  banzeti 24/09/2011 12:03:19

  Βλέπω ο...κοινωνικός αυτοματισμός σε πλήρη...εγρήγορση...

 17. android avatar
  android 24/09/2011 12:10:11

  Πω ρε κλάψα οι ΔΥ. Ξέρετε τι έχουν πάθει. Σου λέει τώρα που μπήκα εγώ στο δημόσιο για να ξεκουραστώ, διαλύονται όλα και δεν πρόλαβα καν να ενταχθώ στο σύστημα, να αποκτήσω και εγώ όλα τα οφέλη που είχαν οι άλλοι. Και μετά λοβοτομή που είπε και κάποιος άλλος. Περίοδος προσαρμογής λέει. Άσε μας ρε κοπελιά, κάθισε σε κανέναν διάδρομο με τους συναδέλφους σου να μιλάτε για επιδόματα για κανένα δίωρο τη μέρα. Αν αισθάνεσαι και άχρηστη επειδή οι ΑΛΛΟΙ δεν σε καθοδηγούν, σου δίνω και μια ιδέα να πεις εκεί στο διάδρομο που κάνετε το διάλειμμα (αυτό που κρατάει ενα δίωρο). Παραίτηση... μπορείτε;

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ android 24/09/2011 12:27:12

   Ἂσε ρε ὃλοι σας,τά λέτε ὃλα αὐτά γιατί ΔΕΝ εἲστε Δημόσιοι Ὑπάλληλοι. Ἀμα ἢσασταν ἀπό μέσα θά κάνατε ὃλοι τήν πάπια καί θά λέγατε πόσο δίκιο ἒχει.Ἀφήστε ρέ...

   • android avatar
    android @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 24/09/2011 15:30:39

    και ο παππούς μου αμα είχε @@ θα ήταν γιαγιά

    μην ξεχάσεις καμιά περισπωμένη πρόσεχε!

    • android avatar
     android @ android 24/09/2011 18:13:32

     μάλλον το ανάποδο ήθελα να πω :)

  • SPCV avatar
   SPCV @ android 24/09/2011 13:24:16

   Exactly.

 18. sia avatar
  sia 24/09/2011 12:12:51

  Που είστε εσείς ρε παιδιά οι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύετε τόσο πολύ γιατί εγώ τόσα χρόνια σε δημόσιες υπηρεσίες δεν σας είδα πουθενά. Μόνο κάτι αγενείς κυράτσες με κρεπαρισμένα μαλλιά να ψάχνουν το Εντερ στον υπολογιστή και κάτι βρωμύλους σε slow motion. Μόνο στα Κεπ υπάρχουν υπάλληλοι που δουλεύουν και προσπαθούν να σε εξυπηρετήσουν με ευγένεια .

  • Mm avatar
   Mm @ sia 24/09/2011 14:26:03

   καλα, μην αρχισω και εγω για τα ΚΕΠ, που μπήκε ο καθε ασχετος!

   ΔΕΝ χρειάζονται τόσοι πολλοι ΔΥ στην Ελλάδα, τελεία!

 19. doonies avatar
  doonies 24/09/2011 12:16:18

  @λαλακης
  βρε ασχετε
  τα 660 ευρω που παιρνει η κοπελα,ξερεις που πανε βρε αστοιχειωτε ?
  πληρωνει εσενα βρε κακομοιρη ιδιωτικε υπαλληλε
  που πουλας τα προιοντα σου 5 και 10 φορες επανω απο το κοστος τους
  με το αφεντικο σου να τσεπωνει την μεριδα του λεοντος απο τα κλεψιμεικα
  εσενα δε, να σου πεταει ενα κοκκαλακι απο αυτα
  επειδη δε απο την πολυ σφαλιαρα που εχεις φαει
  εχεις αποβλακωθει και δεν τολμας οχι να του μιλησεις αλλα ουτε να τον κοιταξεις στα ματια
  καθεσαι και γραφεις τις απεριγραπτες βλακειες σου
  που αναδιδουν μια απιστευτη μυρωδια χαμερπειας
  αντε κρυψου σε καμμια τρυπα ,μεταλλαγμενε κιτρινιαρη
  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ,ΟΛΟΙ ΣΑΣ
  το προβλημα της Ελλαδος ειναι
  0 ανελαστικος και αντιπαραγωγικος ιδιωτικος τομεας
  που οδηγει σε υπερμετρη αποθησαυριση των ελιτ
  με περαιτερω ασχημες επιπτωσεις σε οικονομια και κοινωνια

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ doonies 24/09/2011 13:02:52

   Αγαπητε doonies

   Οπως βλεπεις εγω δεν βριζω
   Το ειπες και μονος σου ''κακομοιρη ιδ υπαλληλε''
   εκφραζεις την αντιλιψη οτι οι ΙΥ ειναι ανθρωπακια που πρεπει να
   υπηρετουν εσας τους ΔΥ.
   Ο ιδ τομεας που αναφερεις ειναι αδυνατον να αναπτυχθει στην Ελλαδα λογω της γραφειοκρατιας των απαραδεκτων υποχρεωτικων εισφορων στο τεβε και γενικοτερα λογω του τερατωδους δημοσιου.
   Το συστημα της Ελλαδας πνιγει τη μικρη επιχειρηση που δημιουργει εισοδημα και ευνοει τα καρτελ των λιγων και ισχυρων
   που εχουν φραγκα να λαδωσουν , να πληρωσουν το τεβε
   κλπ.
   Στην ουσια η Ελλαδα εχει φεουδαρχια τυπου Αφρικανικων χωρων
   οπως η Αγκολα και κατα λαθος βρεθηκε στην ΕΕ.
   ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
   Και φυσικα χωρις κλειστα επαγγελματα

  • SPCV avatar
   SPCV @ doonies 24/09/2011 13:27:40

   Και όπως ελεγε ο ποιητής Γ.Αθάνας "Είχαν τα στήθια γάλατα και μουλεγες γαργάλατα"

  • manos avatar
   manos @ doonies 24/09/2011 14:51:38

   Πραγματικά φιλαράκο δεν υπάρχει λόγος να βρίζεις.
   Πάντως από αυτά που γράφεις μάλλον κάνεις σαρκασμό.
   Αν τα εννοείς, σε λυπάμαι.

  • android avatar
   android @ doonies 24/09/2011 15:31:46

   πραγματικά διασκεδαστικός!

 20. babayaro avatar
  babayaro 24/09/2011 12:16:59

  Ωστε ειναι εξευτελιστικο να δουλευεις πλεον στο δημοσιο?
  Τι μου λετε?
  Κλαινε οι χηρες,κλαινε και οι παντρεμενες δηλαδη...
  Να μας πουνε λοιπον ολοι αυτοι που περιφερονται στα καναλια και στα μπλογκς ωσαν τις μωρες παρθενες,ποτε συμπαρασταθηκε ο δημοσιος εργαζομενος στον ιδιωτικο τοσα χρονια,που δουλευαμε με το μαστιγιο στον καθε ενα εργοδοτη?
  Ουτε στη επιθεωρηση εργασιας δεν ηταν με το μερος μας,ενα ποστο που αν μη τι αλλο,θα επρεπε να ηταν το καταφυγιο μας εναντια στην αυθαιρεσια της εργοδοσιας.
  Ειλικρινα,δεν το λεω χαιρεκακα,μα καποια πραγματα πρεπει να λεγονται πλεον με το ονομα τους,τωρα τις υστατες ημερες που ζουμε..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ babayaro 24/09/2011 12:49:24

   Έννοια σου, και τις "ύστατες ημέρες" θα τις ζήσουμε όταν απολυθούν οι 120, 200, 300 χιλιάδες ΔΥ και ικανοποιηθεί η ανθρωποφαγία των κοινωνικών αυτοματιστών.

   Τότε, που θα ξανάρθει η σειρά των ΙΥ για:
   -κατάργηση των δώρων και στον ΙΤ (ήδη κάποιες νεοφιλελεύθερες ιστοσελίδες το ζητούν ανοιχτά πλέον)
   -συρρίκνωση του "αντιαναπτυξιακού προνομίου" της πληρωμένης κανονικής άδειας
   -εξάλειψη των εργοδοτικών εισφορών, όποιος θέλει σύνταξη ας πληρώνει εξ ολοκλήρου
   -κατάργηση της "ασφυκτικής υποχρέωσης" για αποζημίωση απόλυσης, opos Ameriki!
   -και άλλα πολλά...

   Και εντάξει, οι κοινωνικοί αυτοματιστές ας τα λουστούν, να είναι όλα δικά τους. Εμείς οι υπόλοιποι, τι χρωστάμε;

   • mpamparos avatar
    mpamparos @ Αυριανιστής 24/09/2011 14:49:49

    ''Και εντάξει, οι κοινωνικοί αυτοματιστές ας τα λουστούν, να είναι όλα δικά τους. Εμείς οι υπόλοιποι, τι χρωστάμε;'' Αυτή η φράση μου έδωσε να καταλάβω πολλά. Ο μέσος δ.υ., λοιπόν, θεωρεί οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ. Δηλαδή επικρατεί στο μυαλό του η 'χαρούμενη πολιτεία' της Σοβιετικής Ένωσης. Κατανοητό. Εάν όμως σκέφτονται έτσι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ( δηλ. μισθοί σοβιετίας, έλεγχο απο το κουβέρνο και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μή χρήσιμους ''στην πατρίδα''). Αν' αυτού όμως βλέπουμε οτι ο έλληνας 'σοβιέτ' θέλει το κράτος αγαπητικό του και προνόμια καπιταλισμού (π.χ 1500 €- 2500 € μισθό, βουλευτή-μπατζανάκη και ακίνητη περιουσία ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ). Είναι κρίμα που ΠΡΙΝ ΩΡΙΜΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ήρθαν τα πάνω-κάτω. Δεν πειράζει. Κάθε αρχή και δύσκολη.

   • S.R. avatar
    S.R. @ Αυριανιστής 24/09/2011 16:54:58

    Ρε φιλε, τις καταλαβαινεις τις εκφρασεις που σου κολλανε και χρησιμοποιεις καθε τοσο, η νομιζεις πως γραφεις εκθεση? Τι θα πει "κοινωνικος αυτοματιστης" ? Προσπαθεις να πεισεις οτι θα πρεπει ο ιδιωτικος τομεας να καλοπληρωνει ,οπως τοσα χρονια, αχρηστους Δ.Υ. ? Αυτο τερμα !!! Ειναι κοινη λογικη και αναγκη !... Οποιος Δ.Υ. ζοριζεται, να παραιτηθει, να βγη στον ιδιωτικο στιβο και να κερδισει πολυ περισσοτερα !.. Μονιμοτητα και μισθοι κατα παραγγελια ΤΕΛΟΣ !!... Αν αυτο το λες κοινωνικο αυτοματισμο η χαλβα Φαρσαλων μου ειναι αδιαφορο... Τουλαχιστον κοψε την επαναληψη αστοχων ορων... Δεν βοηθαει ουτε την προπαγανδα...Την οποια προπαγανδα....

 21. Βασιλης avatar
  Βασιλης 24/09/2011 12:52:01

  Βρε παιδια,ειναι δυνατον να πιστευει καποιος οτι φταινε οι ΔΥ. Εγω εχω μαγαζι με ρουχα και δεν εχω σκοπο να τους υπερασπιστω,αλλα η αληθεια ειναι αλλη. Φταινει οι πολιτικοι,καποιοι απο εμας οι οποιοι πιεζαμε καποιους για να μπουμε στο Δημοσιο και φυσικα γιατι τους ψηφισαμε για να το κανουν. Δεν φταινει ολοι οι ΔΥ,δεν βαλανε ολοι βυσμα και ουτε ολοι παιρνουν μεγαλους μισθους. Οι περισσοτεροι ειναι αναγκαιοι για την λειτουργια της χωρας. Φυσικα εχει πολλους που τεμπελιαζουν κρυμμενοι σε ενα γραφειο αλλα που ειναι αυτοι που θα τους διωξουν; Εχω ξαδελφο που ειναι στο λιμενικο ξεχασμενος σε μικρο νησακι και μετα απο 8 χρονια παιρνει 900 ευρω για να ειναι μακρια απο το σπιτι του. Αν βγαλεις το ενοικιο του μενουν 600 για να ζησει με την γυναικα του ΑΛΛΟΥ. Ας ξυπνησουμε και ας "λιθοβολησουμε" αυτους που πραγματικα φταινε. Πρωτα χαιρομαστε που τους μειωνουν τους μισθους,μετα χαιρονται που κλεινουμε τα μαγαζια μας,μετα που απολυεται κοσμος χωρις χρηματα κ.τ.λ. Διαιρει και βασιλευε... Τι λαος θεε μου!

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ Βασιλης 24/09/2011 13:11:00

   Αγαπητε βασιλη

   Η αληθεια φιλε ειναι οτι πολλοι ελ.επ βολευτηκαν με τους ΔΥ γιατι καταναλωναν και χαιροντουσαν που γονατιζε καποιος μαγαζατορας
   απο χρεη στο τεβε.
   Ηρθε η ωρα φιλαρακι να πληρωσουν και αυτοι οι εε ,τελικα υπαρχει θεος.
   Λογω δουλειας πηγαινω σε μαγαζατορες που κλαινε γιατι δεν μπορουν
   να βαλουν το παιδι στο δημοσιο!!!
   Του λες γιατι δε δουλευει στο μαγαζι;
   Σου απαντα , α ! εγω τον σπουδασα ,θα γινει ελ επαγγελματιας;
   Με τετοια βλαμενα μυαλα δεν απορω γιατι καταντησαμε διεθνως
   ξεφτιλα

   • Βασιλης avatar
    Βασιλης @ λαλακης 24/09/2011 13:14:21

    Εχεις δικιο φιλε Λαλακη,
    εχω δει και εγω την ιδια νοοτροπια σε πολλους του χωρου μου. Στην τελικη εαν απολυθουν 100000 ΔΥ θα αυξηθει και η ανεργια και αντε να βρουν δουλεια μετα αυτοι που χαιρονται με τις ανακοινωσεις. Παιδια ΟΛΟΙ θα την φαμε μην σπρωχνεστε!!!

  • sanderson avatar
   sanderson @ Βασιλης 24/09/2011 13:23:06

   Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, που έλεγε και ο συγχωρεμένος.

 22. anideos avatar
  anideos 24/09/2011 13:13:47

  Δεν ειναι ολοι οι ΔΥ κηφηνες ουτε κανεις τους εβαλε στο ματι.
  Αλλωστε ολοι μας εχουμε λιγο πολυ καποιον στην οικογενεια μας που δουλευει στο δημοσιο.
  Απλα για μια χωρα που ο ΙΤ ειναι απων, κρατηκοδιαιτος η φοροδιαφευγει, ειναι ανω ποταμων να εχουμε τοσους σε θεσεις που δεν προσφερουν τιποτα και να υπαρχει ελλειμμα σε αλλες θεσεις.
  Δεν μπορει να μην υπαρχουν δασκαλοι και καθηγητες αλλα να ειναι οι καθαριστριες στα χολεια και στον ΟΑΕΔ ΔΥ.
  Και στο κατω κατω θα πρεπει επι τελους να κοπουν οι μισθοι η να πληρωνονται με βαση αποδωτηκοτητας οι ΔΥ σε κλαδους που εχουν αποδειξει πως ειναι τελειως αποτυχημενοι πχ. Οι εφοριακοι, οι τελωνιακοι και οι... δικαστες.

 23. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 24/09/2011 13:40:03

  Χαίρομαι που συμφωνείτει με τη...γραμμή Αλαφούζου...για απολύσεις στο Δημοσιο..
  Ωραία...τον βρήκαμε τον ένοχο...
  Ρε ξυπνάτε...ξέρετε τι σημαίνει 600 ευρώ?
  Από τις απαντήσεις σας..μάλλον δε ξέρετε..
  εξαλλου..όλοι από το δημόσιο..ζούνε..
  Ο ιδιωτικός τομέας από τις επιδοτήσεις του δημοσίου...
  Οι εργολάβοι από τα έργα του...δημοσίου
  Οι διαφημιστικές απο τις διαφημίσεις του δημοσίου...
  Η ανάπτυξη της χώρας από τα λεφτά των δημοσίων υπαλλήλων που έχτιζαν κτ..κτλ.
  Οι τράπεζες απο τα χρήματα των δημοσίων υπ. που δανειζόντουσαν..

  Και όλα αυτά σας τα λέει ένας άνθρωπος που δεν έχει ούτε έναν..άνθρωπο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα..

  • android avatar
   android @ Βανζέτι 24/09/2011 15:18:38

   Εσύ ξέρεις τι σημαίνει 600 ευρώ;
   Και μάλλον δεν έχεις ιδέα τι παίζει στην αγορά και τις επιχειρήσεις.

   έτσι εξηγούνται όλα... γι' αυτό πάνε όλα καλά σήμερα, από τη φοβερή ανάπτυξη που προσφέρει το δημόσιο. Φοβερό μοντέλο! Να διπλασιάσουμε το κράτος για να διπλασιαστεί η ανάπτυξη!

 24. kostas avatar
  kostas 24/09/2011 13:55:10

  Η κοπέλα αναφέρει ότι:
  "Κατέχω μεταπτυχιακό, μιλάω τρεις ξένες γλώσσες, χειρίζομαι άριστα Η/Υ και έχω προϋπηρεσία 14 ετών στον ιδιωτικό τομέα".

  Αυτή η φράση μου φανερώνει ότι εξαρχής ο σκοπός της ήταν το δημόσιο και απλά μέχρι να ολοκληρώσει τις σπουδές της ή μέχρι να βρει τον διαγωνισμό του δημοσίου όπου θα καταφέρει να διοριστεί ήταν αναγκασμένη να εργάζεται στον Ι.Τ. Το πρόβλημα της είναι ότι άργησε και τελικά διορίστηκε σε λάθος εποχή...

  Το πρόβλημα με τα κριτήρια και τα μόρια του Α.Σ.Ε.Π., που καλώς τα χρησιμοποιεί για τους διορισμούς, είναι ότι δημιούργησαν μια "βιομηχανία καταρτισμένων". Δεν πιστεύω ότι η θέση που διορίστηκε απαιτεί την γνώση τριών ξένων γλωσσών αλλά οι γλώσσες της έδωσαν τα μόρια που χρειαζόταν. Πιθανόν ούτε και η άριστη γνώση υπολογιστή να χρειάζεται καν.

  Όπως φαίνεται και από το παρακάτω λινκ
  http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4595664
  το 2010 περίπου 90.000 Έλληνες σπούδαζαν σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Δεν είναι μόνο η φιλομάθεια που τους ωθεί σε περαιτέρω σπουδές αλλά ο ανταγωνισμός κυρίως στις προσλήψεις του Δ.Τ. Και τελικώς αυτή η πληθώρα των μεταπτυχιακών ρίχνει και την ποιότητα τους.

 25. Ιάσων Κιανός avatar
  Ιάσων Κιανός 24/09/2011 13:55:34

  Αγαπητή Ι.Λ.

  σέβομαι την εντιμότητά σου, τον αξιοπρεπή τρόπο πρόσληψής σου μέσω ΑΣΕΠ, και τα προσόντα σου.
  Ομως, στο κείμενό σου προσπαθείς έμεσα πλην σαφώς μέσω αναφορών στον εαυτό σου να περάσεις την άποψη ότι έχουν άδικο όσοι κατηγορούν "τους καημένους" τους δημοσίους υπαλλήλους αφού

  - Μπήκανε στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ....
  - Πέρνουνε μόνο 660 ευρώ...
  - Εχουνε μεταπτυχιακό δίπλωμα
  - Ξέρουνε 3 γλώσσες

  Αυτά τα προσόντα τα έχεις εσύ και δεν έχουν καμμία, μα καμμία σχέση με τον μέσο δημόσιο υπάλληλο και επομένως το κείμενό σου μπορεί να είναι μία συμπαθής προσωπική εξιστόρηση, αλλά είναι ακατάλληλο για την οποιαδήποτε γενίκευση.

  - Σε τελωνείο μεγάλης επαρχιακής πόλης με λιμάνι, οι "συνάδελφοί σου" δημόσιοι υπάλληλοι τελεωνειακοί με πρόσχημα την απαγόρευση του καπνίσματος στα γραφεία, αγόρασαν αναπαυτικές πολυθρόνες τύπου "σεζ-λογκ", τις έβαλαν έξω από το κτίριο κάτω από τον ίσκιο και περνάνε όλη την μέρα τους εκεί χαχανίζοντας, καπνίζοντας και περιμένοντας να πάει 2 μμ για να φύγουν, και αυτά μπροστά στα μάτια των πολιτών που πηγαίνουν στο τελωνείο για να εξυπηρετηθούν. Αυτοί είναι απόφοιτοι Λυκείου, δεν ξέρουν καμμία ξένη γλώσσα, δεν ξέρουν υπολογιστές και η προυπηρεσία τους είναι ως αφισσοκολητές του ΠΑΣΟΚ. Ο μισθός αυτού του κηφηναριού είναι 4.000 ευρώ !!!!!! και τον πληρώνω εγώ, που δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα 7 μέρες την εβδομάδα 12-15 ώρες την ημέρα για να τα βγάλω πέρα.

  - Συγγενής μου πήγε στην ΔΕΗ (ΔΕΚΟ) μεγάλης επαρχιακής πόλης για κάποια δουλειά του. Ο αρμόδιος υπάλληλος που τύχαινε να είναι και φίλος του, δεν ήταν στη θέση του για να τον εξυπηρετήσει. Οι συνάδελφοι του λέγανε "κάπου εδώ γύρω θα είναι...". Ο φίλος μου του τηλεφωνεί στο κινητό και διαπιστώνει ότι ο "συνάδλεφός σου" την είχε κοπανήσει όλη μέρα, είχε πάει στο χωριό του και φρόντιζε τα ....αρνιά του !!!! Η ΔΕΗ τον πλήρωνε κανονικά για την φροντίδα αρνιών... και τον μισθό του τον έβαζε ως κόστος στα τιμολόγιά της, τα οποία πληρώνω εγώ.

  - Γνωστός μου καθηγητής μέσης εκπαίδευσης πρόσφατα μου έλεγε πόσο πολύ κουράζεται στην δουλειά του. Οταν τον ρώτησα πόσες ώρες δουλεύει την ημέρα, μου απάτησε .... 2 !!!!! Ναι με 2 ώρες δουλειά την ημέρα, πλήρης μισθός, ασφάλεια ολόκληρης οικογένειας, σύνταξη τα πάντα !!! Και αυτά τα πληρώνω εγώ.

  - Μπροστά στα μάτια μου, σε υπηρεσία επαρχιακού πανεπιστημίου 3 υπάλληλοι ξαφνικά επεθύμησαν ένα ταξιδάκι αναψυχής στην Αθήνα!!!. Επί τόπου και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν πήραν το αυτοκίνητό τους και έφυγαν... Κανείς προιστάμενός τους δεν τους αναζήτησε, κανείς δεν τους έλεγξε. Γύρισαν μετά από ...μία εβδομάδα μέσα στην τρελή χαρά για το πόσο ωραία τα πέρασαν!!! Ο ένας μάλιστα από αυτούς είναι και ....κομμουνιστής, πρωτοπόρος για τα δικαιώματα των εργαζομένων (τουριστών!!!). Ολη την εβδομάδα που διασκέδαζαν στην Αθήνα ο μισθός τους έτρεχε κανονικά και τον πλήρωνα φυσικά εγώ.

  - Σημερινή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός παρουσίαζε ως υπαλλήλους του πολιτικού της γραφείου τις δύο ...ανηψούλες της. Μόλις οι ανιψούλες συμπλήρωσαν κάποιο χρονικό διάστημα "δήθεν δουλεύοντας" για την ... θεία, η θεία τις διόρισε "δημοσίους υπαλλήλους" στην ... Βουλή φυσικά!!! Μάλιστα η μία από τις ανηψούλες μόλις πάτησε στην Βουλή ζήτησε ..."εκπαιδευτική άδεια μετ' αποδοχών" !!!! για να κάνει το master της στας Αγγλίας !!!! Τις σπουδές στας Αγγλίας της ανηψούλας "δημοσίου υπαλλήλου" τις πληρώνω και αυτές εγώ.

  Φαντάζομαι ότι μέσα στην μαύρη ζωή που κάνουνε οι "καημένοι δημόσιοι υπάλληλοι" αποτελεί ασήμαντη λεπτομέρεια ότι εγώ ο "πλούσιος" του ιδιωτικού τομέα που τους πληρώνω δεν έχω ούτε για το ΤΕΒΕ μου, ενώ σε δημοτικό παιδικό σταθμό λόγω περικοπών αγοράστηκαν 1,5 κιλό ψάρια για να φάνε 75 μικρά παιδάκια....

  Ιάσων Κιανός

  Σημείωση: θα ήταν άδικο αν δεν εξαιρούσα από την κριτική μου τους δημοσίους υπαλλήλους στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, και των σωμάτων ασφαλείας που με μισθούς πείνας διακινδυνεύουν κάθε μέρα την ζωή τους είτε στους ουρανούς του Αιγαίου είτε κυνηγώντας εγκληματίες σε σκοτεινά σοκάκια της Αθήνας, είτε μέσα σε φωτιές δασών. Η λίστα του αίματος και των νεκρών είναι ατελείωτη και αξίζουν κάθε τιμή από όλους μας για την προσφορά τους.

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ Ιάσων Κιανός 24/09/2011 14:26:36

   Αγαπητε Ιασων Κιανος

   Εσυ φιλε δε θεωρεισαι κανονικος πολιτης , οποτε κανεις δε θα κλαψει
   αν χρωστας στο βρωμοτεβε και μπεις φυλακη ,οφειλεις να υπηρετεις
   τους ΔΥ ,τον εκπαιδευτικο που χτυπα 2ωρα , τον ξυστρα στη ΔΟΥ
   τη σφραγιδουχο του οαεδ και την καθε κοπρια του δημοσιου.
   Ασε τα σελφ σερβις νοσοκομεια που ψαχνεις τους νοσηλευτες
   στα κυλικεια και τους ασθενεις τους καθαριζουν οι συγγενεις.
   Δεν εισαι πολιτης αυτης της χωρας οπως οι ΔΥ δεν εχεις
   τα ιδια δικαιωματα.

  • android avatar
   android @ Ιάσων Κιανός 24/09/2011 15:27:12

   +1

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Ιάσων Κιανός 24/09/2011 20:09:18

   Άψογος...

   Οι ΔΥ έχουν καταλάβει ότι έρχεται κονωνικός πόλεμος....για αυτό μια μιλάνε για κοινωνικό αυτοματισμό και μια μιλάνε για κοινή κάθοδο όλων των εργαζομένων σε κοινωνικούς αγώνες...

   Γνώμη μου είναι ότι η διεξαγωγή της κόντρας ΔΤ και ΙΤ θα οδηγήσει σε πιο δίκαιη κατανομή εισοδημάτων, επιδομάτων κλπ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Φακ Κωστας 25/09/2011 09:48:09

    Σωστά. Η κόντρα θα οδηγήσει όλους εσάς τους ελ. επ. στο να πληρώνετε πιο εύκολα μισθούς πείνας στους υπαλλήλους σας.

 26. Ρηγας Φερραιος avatar
  Ρηγας Φερραιος 24/09/2011 13:59:31

  Για να τελειωνουμε μια και καλη με αυτα τα τομαρια ,(εσεις το λετε..οχι εγω), τους ΔΥ εχω να σας προτεινω κατι δραστικο και ωφελιμο μαζι.
  Σε λιγο ερχεται χειμωνας, και το πετρελαιο θα ειναι πανακριβο.
  Ας καιμε λοιπον Δ.Υ. ....με το λιπος που εχουν θα ζεστενομαστε τελεια.
  ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤεΡΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΓΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΕΙΣΤΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ.
  ΤΥΦΛΟΙ....ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΑΣ

 27. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 24/09/2011 14:55:50

  @kappadokas Ευχαριστω γιατον χαρακτηρισμο!!! Μαθε να διαβαζεις ομως και να καταλαβαινεις τι γραφω. Εαν δεν καταλαβες ειρωνευομαι τους κοινωνικους αυτοματιστες. Και κατι αλλο επειδη αναφερεσαι στον Ιδιωτικο Τομεα. Εν πολλοις εχεις δικιο....και για να μην με αποκαλεσει αλλος ηλιθιο σαν εσενα τη Δευτερα πρωι πρωι καταγγελια στο ΣΔΟΕ για τον βενζινα που μου πουλησε δεν ξερω τι αντι για βενζινη και μετα απο 10 χιλιομετρα το αυτοκινητο επαθε συγκοπη. Και αυτο εγινε επειδη εφυγα απο αυτον που εβαζα χρονια επειδη ηταν πιο ακριβος και πηγα στο φθηνοτερο. ΥΓ. Και ρουφιανο να με πες εγω θα τον καταγγειλω.

 28. mas_doulevoun_psilo_gazi avatar
  mas_doulevoun_psilo_gazi 24/09/2011 15:08:17

  1 ΔΥ απολυμένος = τραγωδία. Οι εκατοντάδες χιλιάδες απολυμένοι ΙΥ είναι νούμερα μιας στατιστικής (Όχι δεν διεκδικώ την πατρότητα...). 'Οσο ο Έλληνας παραμένει παρτάκιας και κοιτάζει να κάνει καμιά αρπαχτή ή να βολευτεί στο δημόσιο θα είναι θέμα χρόνου και η επόμενη χρεωκοπία της χώρας.

 29. Εκηβόλος avatar
  Εκηβόλος 24/09/2011 15:12:29

  Κοπελιά,εσύ είσαι από τα πρώτα θύματα της κυβέρνησης.Η εταιρεία ΠΑΣΟΚ ΑΕ θα φροντίσει πρώτα τα παιδιά της που ανέμιζαν τις σημαιούλες και έγλειφαν και αν περισσέψει(λόγω θαύματος) κάποιο ψίχουλο θα δώσει και σε σένα που είχες το θράσος να διορίζεσαι με ΑΣΕΠ ,να μιλάς τρεις γλώσσες και να κατέχεις και μεταπτυχιακό.Χάθηκε ο κόσμος να γίνει και εσύ παράσιτο!!!

 30. κοριτσάκι avatar
  κοριτσάκι 24/09/2011 15:32:15

  αστειότητες... Εχω βαρεθεί να ακουω αυτό το "διαίρει και βασίλευε". Διαιρείς και βασιλεύεις σε άτομα - μονάδες με ελλειπή μόρφωση, αξιοπρέπεια, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγυης. 8 στους 10 σχολιαστές είστε τέτοιοι και μην σας κακοφανεί, παρακαλώ. Μόλις άρχισε να "στεγνωνει το αντεράκι μας" αρχίσαμε τις γκρίνιες και τις φαγωμάρες. Τώρα θυμηθήκατε τα προνόμια του δημόσιου τομέα, την καταπάτηση δικαιωμάτων στον ιδιωτικό, την ταλαιπωρία των ελεύθερων επαγγελματιών (που τόσα χρόνια άκουγα πως σιγά μην πάνε στο δημόσιο, να ζουν με ένα μισθό πείνας). Αγαπητοί μου του ιδιωτικού (αλλα και του δημοσίου) τομέα και εσείς δίνατε το φακελάκι και τη μίζα στον πολεοδόμο, τον τοπογράφο της ΔΕΗ, στον τελωνειακό, στο γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου, στον εξεταστή του υπουργείου συγκοινωνιών να πάρετε δίπλωμα, ζητούσατε ιδιαίτερο από τον φιλόλογο ή φυσικομαθηματικό του παιδιού σας και πηγαίνατε σε αυτόν που ζήταγε τα περισσότερα την ώρα γιατί πιστεύατε πως θα του τα έβαζε καλύτερα μέσα στο κεφάλι. κι αν δεν περνούσε τις εξετάσεις δεν πείραζε γιατί κάπου στο δημόσιο θα ψάχνατε να χώσετε το παιδί σας. συμμετείχατε διακαώς στις ΠΑΣΠ και τις ΔΑΠ των πανεπιστημίων (όσοι γιατι άραγε ? περάσατε απο κει), κρατούσατε σημαίες στις κομματικές συγκεντρώσεις, αλλάζατε αυτοκίνητα - είχατε 2-3 - και κοροϊδεύατε τους τουρίστες που έπαιρναν σαλάτα και πατατες στο ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα. Επίσης έχετε πολλοί από σας είμαι σίγουροι συγγενείς ή γνωστούς στην επαρχία που έκαναν τις επιδοτήσεις μερσεντες και μπουζούκια τη δεκαετία του 80. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ...τα μεγάλα ψάρια περισσότερο (σαφως φαινεται και απο τις γοητευτικές κοιλάρες τους πχ Τεό και Μπένι) τα μικρά ψαράκια λιγότερο. Ανόητοι...μπήκαμε σε ένα παρτυ με ελεύθερη είσοδο, καταναλώσαμε πάνω από το προβλεπόμενο και τωρα καλούμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό βγαίνοντας...και τσακωνόμαστε ποιος ήπιε περισσότερο, ποιος έκανε περισσότερο μπανιστηρι την γκόμενα στην μπάρα, ποιος κάθισε περισσότερο στην πίστα. θα ξαναμάθετε το "ρεφενέ" τώρα. Πάμε μια βολτίτσα στην ανατολική αττική να δούμε τα σπίτια με τις πισίνες και να δούμε σε ποιους ανήκουν...σε δασκάλους, καθηγητές, και διοικητικούς υπαλλήλους όπως η κοπέλα που απλά εξέφρασε την αδικία που νιώθει? Δε νομίζω. Είπα πολλά και έχω να πω κι άλλα αλλά φεύγω να απολάυσω τον ήλιο και τις ποιητικές βραδιές που δεν φορολογούνται....Έχει δίκιο ο Banzeti.. τι θα γινουμε χωρίς βαρβάρους...Σας φιλώ, ένα μικρό ανόητο κοριτσάκι που δουλεύει στη δημόσια εκπαίδευση...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ κοριτσάκι 24/09/2011 16:06:10

   +1000 από μία επίσης εκπαιδευτικό ΠΕ, μονόμισθη, με 120 χλμ ημερησίως για να πάει στη δουλειά της (όπως κι εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι)...θεωρώ προσβλητική την επίθεση, απ' όλους όσους μιλούν για βόλεμα..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ κοριτσάκι 24/09/2011 18:13:25

   Πες τα, χρυσόστομη!

  • popolaros avatar
   popolaros @ κοριτσάκι 24/09/2011 20:40:51

   υποκλίνομαι..

  • android avatar
   android @ κοριτσάκι 25/09/2011 13:09:09

   Κοπελιά; Πόσες ώρες δουλεύετε ημερισίως; Μην μου βάλετε τα οδοιπορικά όμως σας παρακαλώ εε;
   Πόσο μέρες δουλεύετε το χρόνο;

   Επειδή περιγράφετε τον τρόπο της δικής σας σκέψης, δεν σημαίνει ότι τον έχουν υιοθετήσει και όλοι οι υπόλοιποι.

  • anideos avatar
   anideos @ κοριτσάκι 26/09/2011 03:41:57

   Τιποτα δεν φαγαμε μαζι.
   Οποιος θεωρει πως εφαγε ας πληρωσει.

 31. λαλακης avatar
  λαλακης 24/09/2011 16:00:02

  Aγαπητη κοριτσακι

  Πισινες και σπιταρονες εχουν παρα πολλοι ΔΥ -συνηθως οχι εκπαιδευτικοι
  που δεν ειχαν τους τρελους μισθους.
  Κοριτσακι που υποθετω εισαι μαλλον δασκαλα αληθεια ποσες ωρες
  δουλευουν οι συναδελφοι σου;
  Θα πειραζε αν δουλευατε παραπανω ωστε να εξοικονομηθουν χρηματα
  και περιοριζονταν οι διορισμοι που εξυπηρετουν τα κομματα;
  Και αγνοεις εσυ και ολοι οι ΔΥ και μαλλον εσκεμμενα οτι σας πληρωνει
  ο ΙΥ ο ελ.επ και γενικα ολοκληρη η κοινωνια με αιμα και πονο
  για να βγουν οι μισθοι σας που ειναι πλεον δυσαναλογοι σε σχεση
  με τις δυνατοτητες της κατεστραμενης χωρας.
  Γιατι απλα κοπελα μου οι μισθοι σας -και μην το παρεις προσωπικα
  ειναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ .
  Απλα πραγματα που τα καταλαβαινει και ενας τσομπανης .
  Ολοι χρειαζονται,και δασκαλοι και γιατροι κλπ ομως ΟΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ.
  Δε μπορει μια κοινωνια να εχει στοχο της το διορισμο του παιδιου της στο δημοσιο, ειναι αρρωστο και οδηγει στην καταστροφη

  • Mm avatar
   Mm @ λαλακης 24/09/2011 16:25:16

   σωστα

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ λαλακης 24/09/2011 20:50:43

   Λαλάκη, κοντεύεις να γίνεις τρολλάκι. Εκτός αν είσαι δηλαδή...

 32. stavrosm avatar
  stavrosm 24/09/2011 16:19:08

  Στην εποχή που ζούμε και ιδιαιτερα την εποχή που γραφει οτι πήγε στο δημόσιο,κανείς δεν σκέφτεται πως η Ι.Λ μπορεί να απολύθηκε?? Ισως για το δημόσιο μέχρι τώρα η λέξη απόλυση ήταν αγνωστη,για εμας που ζούμε την καθημερινή ανασφάλεια του ιδιωτικού τομέα, ειναι η πραγματικότητα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ stavrosm 24/09/2011 16:28:40

   φυσικά το σκεπτώμαστε, αλλά γιατί δεν το αναφέρει η ίδια? μήπως επειδή έτσι θα καταργούσε σημαντικό μέρος των παραπόνων της, τώρα που ηρέμησε στο προστατευμένο λιμανάκι ? ...

 33. Mm avatar
  Mm 24/09/2011 16:28:22

  τα πραγματα ειναι απλά.

  Οι ανισότητες σε μια κοινωνία--οποιαδήποτε--δημιουργούν εντάσεις.

  Δεν μπορεί καποιοι με αντάλλαγμα την ψήφο τους (εμμέσως ή απροκαλυπτα) να απολαμβάνουν ΚΑΙ ανώτερες απολαβές ΚΑΙ μονιμότητα ΚΑΙ παντελή ελλειψη αξιολόγησης.

  Αυτα μόνο στην Ελλάδα συνέβαιναν.

  Και δεν προκειται για καμία κατσίκα κανενός γείτονα, πρόκειται για κοινωνική δικαιοσύνη.

  Εξάλλου αν η κατσίκα του γείτονα για να ζήσει τρώει και το δικό μου χορτάρι και των άλλων γειτόνων, ειναι επιζήμια.

 34. δρόμος avatar
  δρόμος 24/09/2011 16:37:47

  Ακριβώς. Ίδιος (κατώτατο όριο) μισθός για ίδιο αντικείμενο, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, και αντικατάσταση της μονιμότητας από παραμονή κατόπιν θετικής αξιολόγησης, αποκλειστικά.

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Γιαυτό αφήστε τα σάπια και τις κλάψες, και ελάτε να δούμε πώς θα βοηθήσουμε τον τόπο μας όλοι μαζί, να ξεπεράσει τις κακοτοπιές και τη μαυρίλα όπου μας ρίξανε.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δρόμος 24/09/2011 18:21:58

   Ωραίο αίτημα! Εξίσωση προς τα κάτω! Χαίρομαι που μόνος σου δίνεις την πιο συμπυκνωμένη απάντηση στο ερώτημα "τι θα πει κοινωνικός αυτοματισμός". Εσείς τελικά αξίζετε ακόμα χειρότερα από όσα προανέφερα ότι θα έχει ο επόμενος γύρος κατά των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. Απλώς -αναρωτιέμαι ξανά- εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε να τα λουστούμε μαζί σας;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Αυριανιστής 24/09/2011 19:32:04

    επιβεβαιώνεις λοιπόν τον λόγο για τον οποίο απέχω από τις βαρετές συζητήσεις όπου πρωτοστατείς, Αυριανιστή ... Καμμία εξίσωση προς τα κάτω, εξίσωση του κατώτατου ορίου είπα, φυσικά ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να αυξήσει μισθούς, αν θέλει ... όσο για τον δημόσιο, αν εσύ θέλεις αυξήσεις, μπορείς να φροντίσεις να βρεθούν τα απαραίτητα "προσόντα", αντί να τρέχει το κράτος να δανείζεται και να μας ταράζει στα χαράτσια για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του!

   • Βασιλης avatar
    Βασιλης @ Αυριανιστής 24/09/2011 19:32:54

    Με προλαβες Αυριανιστη... +100 Ειναι αυτο που λεμε να ψοφησει ο γαιδαρος του γειτονα! Οχι να παλεψουμε για καλυτερες συνθηκες για ολους αλλα να πεινασουμε μαζι.

 35. Δελφοί avatar
  Δελφοί 24/09/2011 17:45:35

  Για να παρεις 660 ευρω στον ιδιωτικο τομεα πρεπει να κανεις τεμεναδες και να δουλευεις ολη μερα. Και ΑΝ τα παρεις τελικα.

  Και μας λες κυρια πως ειναι λιγα τα δικα σου, συμπληρωνοντας μετα πως "με τα επιδοματα φτανουν τα 900";;;

  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ;

  Δηλαδη στις ιδιωτικες εταιρειες οι εργαζομενοι δουλεουν σε παλατια, με πολυτελεστατα μπανια και δωρεαν εξοπλισμο; Εδω οι εργοδοτες μεχρι και το λαπτοπ ζητανε πλεον να κουβαλας μαζι σου, εχοντας μαλιστα την απαιτηση να ειναι και "καλο'!

  Εκεινο που προξενει απορια ειναι τα 14 χρονια στον Ι.Τ. Και μονο που καθησες τοσο καιρο εκει, θα επρεπε να καταλαβες τη διαφορα με το Δημοσιο.

  Εκτος βεβαια, αν περναγες καλα και αμοιβοσουν ακομα καλυτερα. Αν γινοταν ομως αυτο, γιατι εφυγες;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Δελφοί 25/09/2011 09:53:41

   Αυτό είναι το όραμά σου; 660 ευρώ, και "πάλι καλά" (!) να λέμε;

   ...Ή μήπως είναι επιδίωξη πολλών από εσάς για να μειώσετε τα εργατικά κόστη σας, και τη σερβίρετε στο πόπολο με το φερετζέ της δήθεν "δικαιοσύνης";

 36. juliet avatar
  juliet 24/09/2011 18:06:24

  Αχ,Πατρίδα μου δύσμοιρη περίμενε απ΄όλους τούτους να σε σώσουνε .Ολοι , εγώ τι χάνω, εγώ πρέπει να πληρωθώ,εγώ να μη χάσω .Και εσύ ξυπόλητη ,πληγωμένη ανέβα τον ανήφορο της προδοσίας ,με ματωμένα πόδια ,ξεσκισμένα ρούχα, πληγωμένη καρδιά ενώ τα παιδιά σου μαλώνουνε για τα δικά τους προνόμια ........κρίμα.
  Οταν δεν μπορείς τα βλέφαρα
  ν΄ανοίξεις μες τον άνεμο
  καρτέρα να περάσει η καταιγίδα
  νέον κόσμο να δεις
  με χαλασμένα
  τα σύνορα στην άμμο.
  Τόσα χρόνια είναι πολλά για να μην έχουμε πάρει έστω και μια μικρή δόση απο το πράσινο δηλητήριο ακόμη και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.

 37. pride avatar
  pride 24/09/2011 18:09:01

  Εύγε σε όλους!!!! Κάνετε αυτό ακριβώς για το οποίο φημίζεται ο λαός μας. Αλληλοτρωγόσαστε σαν τα κοκόρια, με τους μισούς να στηρίζουν τους "καημένους" δημοσίους υπαλλήλους και τους άλλους μισούς να τους ρίχνουν ανάθεμα και λάσπη. Τι πιστεύω εγώ; Όταν κάποιος σου ανοίγει πόρτες για να μπεις σε ένα δημόσιο που μέχρι πρότινος θεωρείτο εργασιακός "παράδεισος", έχεις δικαίωμα να επιλέξεις να πας εκεί. Προσωπικά δούλεψα επί 23 έτη μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αυτή τη στιγμή δεν έχω δουλειά και δεν προβλέπεται να βρω άμεσα, αλλά δεν κατηγορώ τους δημοσίους υπαλλήλους επειδή "τρύπωσαν" σε μια δημόσια υπηρεσία. Όμως έχουν ευθύνη και καθήκον να συλλογιστούν κάπως την κατάσταση και σεβόμενοι έκείνους που ποτέ δεν επέλεξαν να μπουν στο δημόσιο - όπως εγώ - να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Να μην αποζητούν λύπηση ή κατανόηση. Καλώς ή κακώς, με κάθε ευρώ που άδικα και σπάταλα έπεφτε στην τσέπη τους, υποθηκευόταν το δικό μου μέλλον και χιλιάδων άλλων. Επίσης, το μέλλον της χώρας μου είναι εξαιρετικά δυσοίωνο όχι μόνο επειδή η Ελλάδα τάιζε τους δημοσίους υπαλλήλους της αλλά και επειδή το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας, είχε μάθει να ξοδεύει τα τριπλάσια από όσα έβγαζε. Και παράλληλα ασκούσε και το δημοφιλές άθλημα της φοροδιαφυγής, της κομπίνας και τους εύκολου πλουτισμού. Με αυτές τις συνθήκες,και με δεδομένο ότι ως λαός είμαστε χάπατα που πιστεύει ότι του τάξουν, ήταν πολύ εύκολο για τον Γιωργάκη, και τον κάθε εγκάθετο πολιτικό να μας "αλυσοδέσει" και να μας σύρει σε έναν διαρκή εξευτελισμό. Υπομονή αδέρφια. Οι Έλληνες άντεξαν τον τουρκικό ζυγό 400 χρόνια. Τι διάολο.... Κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και πάλι..

 38. Βασιλης avatar
  Βασιλης 24/09/2011 18:37:24

  Πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στην μεση. Δικιο εχουμε ολοι αλλα ποιος θα μας ακουσει; Υπαρχουν και ΔΥ οι οποιοι ειναι χαμηλα αμοιβομενοι και περνουν μεταθεσεις καθε λιγα χρονια π.χ. Ενστολοι και Στρατιωτικοι. Μεχρι τωρα ακουγαμε π.χ. ΕΠΟΠ και οι περισσοτεροι με τις μερσεντες του μπαμπα ελεγαν "εγω δεν παω εκει,ειναι για..." .Τωρα ομως θεωρουνται καλοβολεμενοι/πληρωμενοι με 900 ευρω και ισως "καταδικασμενοι" να ζουν μακρια απο την πολη τους ή με μεταθεσεις καθε λιγο; Πραγματικα πιστευω οτι τωρα ΟΛΟΙ θα παρουμε λιγοτερα και λιγοτερα και λιγοτερα...

 39. Βασιλης avatar
  Βασιλης 24/09/2011 19:01:01

  Α και κατι που ξεχασα... Ελπιζω να μην χαιρονται καποιοι με τις μειωσεις στους συνταξιουχους! Μην σκεφτεστε παλι τους λιγους που παιρνουν 1500 π.χ. η μανα μου παιρνει 400. Αυτα ειναι εγκληματα! Ανθρωποι που παλεψαν ολη την ζωη τους τωρα δεν εχουν ουτε φαρμακα να παρουν.Αλλα τι λεω τωρα,σιγουρα καποιοι ειναι υπερ... Αφου εμεις απολυομαστε/παιρνουμε λιγα ας ψοφησουν και αυτοι.

  • juliet avatar
   juliet @ Βασιλης 25/09/2011 17:43:08

   Είσαι σοβαρός να πιστεύεις ότι υπάρχει έστω και ένας Ελληνας που θα σκεφτεί μειώσεις στις συντάξεις των γερόντων ;
   Εκείνες τις εθνικής αντίστασης μας καίνε;και των ψευτοαναπήρων ...οι πελάτες του Πασοκιστάν.

 40. δρόμος avatar
  δρόμος 24/09/2011 19:42:43

  καλύτερες συνθήκες για όλους ποιούς? δεν σε άκουσα να παλεύεις για να μην απολυθούν οι Ι.Υ., ή για να μοιρασθείτε τα προνόμια που απολαμβάνεις, υποκριτή...

  • Βασιλης avatar
   Βασιλης @ δρόμος 24/09/2011 20:34:52

   Υποκριτης; Μα ειπα παραπανω οτι εχω καταστημα ρουχων. Επισης δεν με ξερεις για να καταλαβεις τι πιστευω για την "δουλεία" που υπαρχει στον χωρο των ΙΥ. Μπραβο σου με καταλαβες βρε!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ δρόμος 25/09/2011 10:51:12

   πες μας λοιπόν τι πιστεύεις εσύ, αντί να στηρίζεις τη γκρίνια των βολεμένων: υπάλληλο έχεις? δεν τον έδιωξες ελπίζω ... πάνε καλά οι δουλειές? πώς τα βγάζεις πέρα με τις υποχρεώσεις του μαγαζιού?

 41. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 24/09/2011 20:28:42

  Θέλω να θυμήσω στους σχολιαστές ότι η κοπέλα ακόμα ΔΕΝ απολύθηκε...επίσης ΘΑ παίρνει τα 660 όταν (και αν) εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο...

  Ωστόσο, θα ήθελα να καθησυχάσω τους φίλους ΔΥ.. ΔΕΝ πρόκειται να απολυθούν, ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...διότι απλά είναι οι προστατευόμενοι της μεταπολιτευτικής Ελλάδας...2 χρόνια, οι υπόλοιποι, οι κακομόρηδες (κατά κάποιους σχολιαστές) επιβιώνουμε με χίλια προβλήματα και δεν φαίνεται κανείς πολιτικός φορέας πρόθυμος να προωθήσει τα συμφέροντά μας...διότι τα κόμματα στις δημοκρατίες εκφάζουν συμφέροντα κοινωνικών ομάδων, εξ ορισμού λοιπόν, όλα τα σύγχρονα κόμματα εκφράζουν τους κομματικούς τους στρατούς που είναι κατά κύριο λόγο οι ΔΥ και λοιποί κρατικοδίαιατοι...

  Απόδειξη αυτών, είναι η αρχικά ήπια αντιπολίτευση της ΝΔ, που διαπίστωνε απλά τα λάθη της κυβέρνησης, αλλά όταν απειλήθηκαν τα γαλάζια παιδάκια, ξεστομίστηκε δυνατά η λέξη "εκλογές".....

  Δεν ξέρω αν διαβάζει ο Σαμαράς, αλλά θα του πρότεινα να κοιτάξει τα πλήθη των μη κρατικοδίαιτων που και πολυπληθέστεροι είναι και κομματική έκφραση των συμφερόντων τους ψάχνουν...

 42. popolaros avatar
  popolaros 24/09/2011 20:44:45

  Ο Jeffrey αυτά διαβάζει στο ipad του και χαίρεται.

  • Ηφαιστίωνας avatar
   Ηφαιστίωνας @ popolaros 25/09/2011 15:28:19

   Ακριβώς!!!!!!! Ο Jeffrey τρίβει τώρα τα χέρια του από ικανοποίηση, διαπιστώνοντας ότι πέτυχε απόλυτα αυτό για το οποίο αγωνιζόταν τόσους μήνες. Να μας βάλει να πλακωθούμε μεταξύ μας. ένας εμφύλιος μεταξύ μας είναι ό,τι του χρειάζεται ειδικά τούτες τις στιγμές. Και εμείς τί κάνουμε; Βγάζουμε όλη τη χολή μας, όταν κάποιος με μεταπτυχιακά και τρεις ξένες γλώσσες, προσπαθεί να ζήσει τα παιδιά του.
   Αηδίασα τόσην ώρα διαβάζοντας σχόλια - "εξυπνάδες". Τι σόι λαός είμαστε τελικά; Θα φάμε τις σάρκες μας πριν προλάβει να μας τις φάει ο δοσίλογος Jeffrey;

 43. βροντόσαυρος avatar
  βροντόσαυρος 24/09/2011 20:47:43

  κάτι μου λέει πως όποιος φωνάζει ενάντια στο δημοσιοϋπαλληλίκι ή υπέρ του ιδιωτικού τομέα, είναι σίγουρα μη διορισμένος στο δημόσιο. Για Αυτοκριτική βέβαια ούτε λόγος.
  Και μια ερώτηση για τους παραπάνω: Πώς θα τους φαίνονταν στο άμεσο μέλλον να τρώνε ροπαλιές από ιδιωτικούς υπαλλήλους; Θα τους ενοχλούσε που θα τις έτρωγαν από μη κρατικοδίατιους προστάτες του πολίτη ή γι αυτούς θα έκαναν μια εξαίρεση στις θεωρίες τους;

 44. athamas avatar
  athamas 25/09/2011 01:45:11

  Πρώτα ξεχώρισε τον θύτη από το θύμα ,αυτόν που ασκεί εξουσία από τον υποτακτικό ,και μετά ρίψε τους ανάλογα το ποσοστό τους, τις ευθύνες τους και τους χαρακτηρισμούς σου! Κλίθηκα να πληρώσω την κραιπάλη αυτού του κράτους, χωρίς να έχω την παραμικρή συμμετοχή, δεν θεωρώ τον εαυτόν μου συμμέτοχο με κανένα τρόπο, όσο για αλληλεγγύη στους βαρβάρους, ξέρεις εσύ!

 45. ΣΑΚΗΣ avatar
  ΣΑΚΗΣ 25/09/2011 10:32:01

  ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 123 ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ.Η ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΕΙΩΝ '.ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΖΗΤΗΣΕ 400000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 500000 ΕΥΡΩ,ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑ.ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΕ ΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ.ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΥΓΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ Β ΑΘΗΝΩΝ.

 46. κοριτσάκι avatar
  κοριτσάκι 25/09/2011 12:40:02

  αγαπητέ λαλάκη

  δεν κατάλαβες στο ελάχιστο τι ήθελα να πω...(τι θέλω και μπαίνω στα μπλογκς)..πφ

  λαλάκης είσαι και λαλάκης θα παραμείνεις..λυπάμαι..(είμαι καθε μέρα 8-2 στο σχολειο και δουλευω άλλες 6-7 την εβδομάδα στο σπίτι... έχω καθαρίσει αίθουσες, έχω κρεμάσει κουρτίνες και έχω βρεθει σαβατο σε σχολειο με πινελα και τρυπάνια... 10 χρόνια τώρα...χέστηκα για την μονιμότητα ας βρουν αν έχουν το μυαλό και τη γνώση να με αξιολογήσουν...πληρωνω εφορία και εγω.....δεν έδωσα ποτε φακελάκι σε κανέναν και δε συμμετείχα σε καμία επιτροπή με χρηματοδοτήσεις και μίζες..δεν έχω κανενα ακινητο στο όνομά μου και ούτε θα αποκτήσω κατα πως φαίνεται...δεν ένιωσα ποτέ Δ.Υ. μόνο εργαζόμενη.. δε θα άντεχες ούτε μια βδομάδα να κανεις τη δουλειά που κάνω...ίσως να μην άντεχα και γω τη δική σου....έχω περάσει και εγω από τον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες δουλειές , δουλευω από τα 19 μου..έχω πληρώσει τις σπουδές μου και το μεταπτυχιακό μου και τις ατελειωτες ώρες σεμιναρίων και συνεδρίων σαβατοκυριακακα και καλοκαίρια από τον παχυλό μισθό μου.... η δική μου η δουλειά δε μετριέται με εργατοώρες δεν ειμαι σκαφτιάς, είτε σου αρέσει είτε όχι...με έμβιο υλικό δουλευω και έχω ευθυνη για αυτό... ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - πάλι καλά που το σκεφτηκαν πως υπάρχει και το δικαιωμα της μητρότητας στο φαλοκρατικό κόσμο που ζούμε χιλιάδες χρόνια τώρα- (στο οποιο μπήκα με ΑΣΕΠ) και ΦΥΣΙΚΑ "ΚΑΘΟΜΑΙ" ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ τους οποίους αξιοποιώ μεγαλώνοντας το παιδί μου μόνη μου και μελετώντας για τη δουλεια μου γιατι το υπουργείο στο οποίο ανηκω δεν ξοδευει λεφτά για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικων τους μήνες που τα σχολεια ειναι κλειστα...

  δεν ήθελα καν να θίξω το θέμα του "πολέμου" των κοινωνικών ομάδων..μόνο το οτι έχουμε όλοι ευθύνη για την κατάσταση..και .."αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ" ξεκολλάτε!!! νεοέλληνες...τουρκομπαροκ, σώβρακα και φανέλες...φαγωθήτε όσο θέλετε...έχετε την αγάπη μου..

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ κοριτσάκι 25/09/2011 13:33:55

   Αγαπητη κοριτσακι

   Πρωτα πρωτα δεν ειναι προσωπικη η επιθεση μου αλλα γενικα εναντιων των ΔΥ της Ελλαδας.
   Τη δουλεια που κανω-πωλητης ειμαι- δε θα μπορουσες να την κανεις
   πιστεψε με ουτε 2 εβδομαδες . Θα ειχες διαλυσει απο το αγχος.
   Σιγουρα η δουλεια σου ειναι λειτουργημα .
   Ως εδω καλα.
   Απο εκει και περα :
   O τροπος που μιλας δεν τιμα τη θεση σου καθως εισαι εκπαιδευτικος
   και υποτιθεται οτι μορφωνεις παιδια .
   Δεν ισχυει φυσικα το ιδιο για μενα-δεν ειμαι δασκαλος.
   Ο μισθος σου πρεπει να παει στα 400-500 ευρα οχι γιατι δε
   πρεπει να παρεις λεφτα αλλα γιατι δεν αντεχει η ιδ οικονομια
   πλεον να σας ταιζει παραπανω.
   Ηδη μαζικα συνανθρωποι σου επισης μορφωμενοι και μαλιστα περισσοτερο απο εσενα φευγουν για χωρες μακρινες -185.000
   ζητα η Αυστραλια.
   Η πατριδα σου κοριτσακι διαλυεται αδειαζει και θα μεινετε οι πολιτικοι,οι ΔΥ ,οι κλεφτες οι πακιστανοι , οι μαστροποι
   Λοιπον κοπελα μου απο τοτε που βγηκα στη δουλεια ειχα εχθρο το
   κρατος ειτε ως ελ επαγγελματιας ειτε ως ιδ υπαλληλος.
   Και ολα αυτα τα τραβηξα για να ταιζεστε εσυ και οι ΔΥ με παχυλους μισθους εφαπαξ , για να μην πειραχτει το βολεμα σας που στηριχθηκε στα κομματα .
   Δημιουργηθηκαν τεραστιες κρατικες δομες για να διοριστουν ΔΥ και μονο ,Ολοημερα,κεντρα υγειας κλπ.
   Τωρα το ιδιοτυπο Σοβιετ καταρρεει ,γινεται συντριμια απο τα χρεη
   και τα ριχνουμε στην κακια προτεσταντισα Μερκελ αντι να δουμε
   τα χαλια μας.
   Το αν θα μειωθουν κι αλλο οι μισθοι σας -που ειμαι σιγουρος οτι
   στο μελλον θα γινει- δεν το αποφασιζω ουτε εγω ουτε οι μπλογερς.
   Το αποφασιζουν πλεον οι δανειστες που σε ταιζουν και εσενα
   και τους υπολοιπους ΔΥ.
   Κι αυτοι μας εχουν και εμενα το κακομοιρη ιδ υπαλληλο και εσενα
   το πριγκηποπουλο ΔΥ γραμμενους μην πω που....

   • blog.reply avatar
    blog.reply @ λαλακης 25/09/2011 15:19:38

    Μπράβο σου βάζεις στο ίδιο καζάνι πολίτικους, ΔΥ , κλέφτες πακιστανους και μαστροπούς.
    Καταρχάς να αναφέρω ότι πέρα από τους ΔΥ βύσματα υπάρχουν και όσοι προσλήφθηκαν με ΑΣΕΠ και αξιοκρατικά κριτήρια και από ότι κατάλαβα το κοριτσάκι είναι μια από αυτούς.
    Αυτό σημαίνει ότι εάν ήθελες και εάν είχες τα προσόντα θα μπορούσες άνετα να συμμετέχεις και εσύ σε ένα διαγωνισμό και να είχες μία θέση στο δημόσιο (βέβαια η παροιμία λέει όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια).
    Πρέπει να είσαι έχεις γενικά μια χαλαρή ζωή διότι εάν αναφέρεις ότι είναι τόσο αγχωτική η δουλειά σου ως πωλητής δοκίμασε να είσαι επιβλέπων μηχανικός σε μεγάλο έργο και ταυτόχρονα να κάνεις διδακτορική διατριβή (και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πόλοι εδώ μέσα που έχουν πολύ πιο αγχωτικες δουλειές).
    Εάν είσαι πωλητής σε καταστήματα θα ξέρεις πολύ καλά με τι κέρδος δούλευαν πολλά καταστήματα εδώ και τόσο καιρό (προ κρίσης) που ακόμη και εάν στις εκπτώσεις είχαν 70% και πάλι έβγαζαν κέρδος (ποιος είναι λοιπόν ο κλεφτής;)
    Βέβαια γι αυτό το λόγο πολλοί καταστηματάρχες δεν ήθελαν το δημόσιο ούτε γι αυτούς ούτε για τα παιδιά τους διότι σιγά να μην γινόταν υπαλληλάκοι με ένα μισθό αυτοί ήθελαν να αλλάζουν αυτοκίνητο κάθε χρόνο και διακοπές στις Μαλδίβες και σαφώς το όνειρο του πωλητή ήταν να γίνει και αυτός καταστηματάρχης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν πελάτες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και πλήρωναν κανονικότητα τις υπέρκοστολογήσεις.
    Μην ξεχνάμε και τις επιδοτήσεις του δημοσίου για νέους επαγγελματίες για εξοπλισμό για επιχειρηματικότητα και για υπαλλήλους μέσο ΟΑΕΔ.Επίσης τα προγράμματα ΕΣΠΑ τα οποία συνήθως αντί να επενδυθούν τα είχαν οι καταστηματάρχες-επιχειρηματίες κάτι σαν διακοποδάνειο ή επιδότηση αλλαγής αυτοκινήτου.
    Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ των ΔΥ που προσλήφθηκαν μέσω κάποιου γνωστού αναξιοκρατικά,επίσης δεν συμφωνώ με κάτι τεράστιους μισθούς που παίρνουν κάποιοι εκ των ΔΥ όμως καλό θα είναι κάποια στιγμή και οι άνθρωποι της αγοράς να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν και αυτοί το μερίδιο της ευθύνης τους.
    Ότι κάποιοι ήθελαν να δουλεύουν λιγότερο και να βγάζουν περισσότερα με υπερκοστολογήσεις και επιδοτήσεις και δεν έβλεπαν πως θα γίνουν ανταγωνιστικοί δεν είναι ευθύνη των ΔΥ αλλά των ίδιων.

    • λαλακης avatar
     λαλακης @ blog.reply 25/09/2011 16:51:42

     Aγαπητε blog.reply

     Εξ πωλητης ειμαι και εχω θεση ευθυνης.
     Απο εκει και περα.
     Δεν απολογουμαι σε κανενα κερατα του δημοσιου και σε καμια κοπρια ΔΥ .
     Εγω τους ταιζω και τοσες εκατονταδες χιλιαδες
     μην πω εκατομμυρια.
     Τα προσοντα για το δημοσιο που παρουσιαζεις
     ειναι για γελια.
     Οι ΔΥ που γνωριζω ειναι ολοι απο ΤΕΧΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΕΚΟ-ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
     Κανενας ΠΕ .
     Καλα εκαναν και διοριστικαν κοροιδα δεν ειναι.
     Ναι το ονειρο του πωλητη ειναι να γινει καταστηματαρχης και καλα κανει , καλυτερο
     απο κοπρια του δημοσιου να λυμενεται
     το δημοσιο και να ψηφιζει pasokara.
     Δεν απολογουμαστε σε καμια κοπρια ΔΥ και
     σε κανενα παρασιτο του δημοσιου.
     Στη τελικη φιλαρακι βαλτα με τους δανειστες
     που ταιζουν εσας τους ΔΥ και σας κοβουν το μπαγιοκο-σκασιλα μου ,καλα να παθετε
     παλι πασοκαρα θα ριξετε.
     Αντι το Ελλαδισταν να φτιαξει κρατος ασχολουμαστε με την καθε κοπρια του δημοσιου
     τον καθε αλητη
     που δε θελει να δουλευει και δυστηχως μορφωνει πολλες φορες και παιδια.
     Τετοιο δασκαλο που εχεις ,τετοια γραμματα θα μαθεις...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ λαλακης 25/09/2011 17:32:46

      Φίλε, χίλια μπράβο. Με το παραπάνω σχόλιο δείχνεις σε όλους μας κατά τον πλέον γλαφυρό τρόπο ποια είναι η "ποιότητα" των κοινωνικών αυτοματιστών. Να σ' έχει πάντα ο Θεός καλά!

     • juliet avatar
      juliet @ Αυριανιστής 25/09/2011 17:40:00

      Εχω μιά απορία ,τι δουλειά κάνεις ;ή είσαι συνταξιούχος κάτω των 55;Πάντα έχεις έτοιμη απάντηση λες και σου καταπατούνε τα κεκτημμένα.

     • juliet avatar
      juliet @ λαλακης 25/09/2011 17:34:37

      Λαλάκη,
      έχεις δίκιο ,δούλευα στην αγορά ,πωλήσεις, στόχους καταλάβαίνεις
      εχεις δίκιο κανένας απ' αυτούς δεν θα μπορούσανε να μείνουνε εγώ λέω το πολύ ένα μήνα .
      Ολοι εκ του ασφαλούς μιλάνε .....στη ζούγκλα της αγοράς όλοι τούτοι είναι κότες.

     • blog.reply avatar
      blog.reply @ λαλακης 26/09/2011 04:20:59

      Καταρχάς χαίρομαι που υπάρχουν άλλοι δάσκαλοι και όχι εσύ.
      Μέσα σε μια μικρή παράγραφό έχεις αναφέρει 4 φορές τη φράση κοπριά ΔΥ(ή δημοσίου) επίσης κερατα του δημοσιου,παρασιτο του δημοσιου.
      Κατά δεύτερο συμπεραίνεις 2 πράγματα που δεν προκύπτουν από πουθενά 1 ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος 2 ότι ψηφίζω ΠΑΣΟΚ.
      Κατά 3ο στην παράγραφο που έχω γράψει μιλάω με παραδείγματα και επιχειρήματα και στην απάντηση που δίνεις απαντάς με παραλήρημα.
      Κατά 4ο από την φράση σου (Δεν απολογουμαι σε κανενα κερατα του δημοσιου και σε καμια κοπρια ΔΥ) εάν την επεκτείνεις και πέρα από τους δημόσιους υπαλλήλους στους υπόλοιπους τομείς μάντεψε τι θυμίζεις; Ναι αυτό είναι η κυβέρνηση που κατακρίνεις και αυτοί έτσι συμπεριφέρεται ασχέτως το τι ζητάνε οι υπόλοιποι πολίτες ΔΥ,ΙΥ,ΕΕ δεν απολογούνται σε κανένα απλά εφαρμόζουν.
      Κατά 5ο το να συνεχίσω να κάνω ένα διάλογο σε ένα site μαζί σου το θεωρώ σαν να προσπαθώ να κάνω πολιτική συζήτηση με τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_CxgJimr7os
      και όπως καταλαβαίνεις είναι άδικος κόπος.

  • juliet avatar
   juliet @ κοριτσάκι 25/09/2011 17:47:10

   Τα τουρκομπαροκ για σένα ,δεν θα φαγωθούμε γιατί είμαστε ο σπόρος που δεν χάνεται .
   Σε λυπάμαι .....δεν θέλουμε την αγάπη σου ,ΟΧΙΑ.

   • juliet avatar
    juliet @ juliet 25/09/2011 17:48:12

    η απάντηση στο ''κοριτσάκι''

 47. android avatar
  android 25/09/2011 13:12:51

  Εσείς που μιλάτε για αλληλεγγύη να σκεφτείτε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε και οι ΔΥ κάποιες θυσίες αλλά και την αυτοκριτική σας. Αυτή είναι αλληλεγγύη προς τους υπολοίπους. Τόσες θυσίες έχουν κάνει και οι υπόλοιποι.

  Μόλις όμως το αγγούρι ακούμπησε ... ξέρετε που... αρχίζετε να μιλάτε για κοινωνικούς αυτοματισμούς και κουραφέξαλα. Μέχρι σήμερα όμως λοβοτομή!

  Σα δε ντρέπεστε!

 48. The Saint avatar
  The Saint 25/09/2011 14:05:52

  Θα τα γράψω, αν και θα τα "κόψει" όλα ο φακτορας....
  Επειδή οι περισσότεροι είστε ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ άνθρωποι, σκεφτείτε μόνο, τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, που έχουν προκύψει τα τελευταία δύο χρόνια και μόνο, ανθρώπων με οικογένειες, που πληρώνουν νοίκι, η δάνειο σπιτιού, και έχουν και παιδιά...
  Τόσες αναρτήσεις έχουν μπεί εδώ μέσα και τόσες συζητήσεις επι συζητήσεων γιά το τί ζόρι ΘΑ τραβήξουν οι κακόμοιροι Δ.Υ.
  ΟΧΙ, ΔΕΝ χαιρόμαστε με αυτό, αλλα... Χ€ΣΤΗΚ@Μ€.
  ΤΙ θέλετε επιτέλους απο εμάς να σας κάνουμε? Σας διαβεβαιώνω ότι δεν μπορούμε να σας κάνουμε τίποτα. Αν μπορούσαμε, θα είχαμε φροντίσει και γιά τους εαυτούς μας δυο χρόνια τώρα, και θα είμασταν αλληλέγγυοι με εσας να είστε σίγουροι.
  Επιτέλους, πρέπει να σταματήσουν ανάλογες αναρτήσεις, σκεπτόμενοι την πρώτη παράγραφο που έγραψα. Αντε, γιάτί βαρεθήκαμε την κλάψα σας, και αποποιούμαστε τις κατηγορίες σας.
  ΑΛΛΟΙ σας τα κάνουν, έτσι και αλλιώς θα σας τα έκαναν (και κάτσε να τα δούμε στη πράξη δλδ), οπότε ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ....στα προβλήματά μας
  Αντε γιατι κατάντησε αηδία το όλο πράγμα...

  • factorx avatar
   factorx @ The Saint 25/09/2011 14:11:20

   Είδες που ο κ. Ψαλίδης του site μας κάνει όλους σεμνούς και προσεκτικούς;

 49. giannhs avatar
  giannhs 25/09/2011 14:40:01

  θα προσπαθησω να μιλησω αντικειμενικα.ημουν εργαζομενος στον ιδιωτικο τομεα.(τωρα ειμαι ΑΝΕΡΓΟΣ).αυτη τη στιγμη ειτε το θελουμε ειτε οχι υπαρχουν γυρω στις 800000 ΑΝΕΡΓΟΙ (ολοι του ιδιωτικου τομεα) που επιδοτουνται απ τον οαεδ.αυτα δεν τα λεω εγω τα λεει η ΕΛ.ΣΤΑΤ."Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο του 2011 ανήλθε σε 16,0%, έναντι 11,6% τον Ιούνιο
  του 2010 και 16,6% το Μάιο του 2011. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον
  Ιούνιο του 2011 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.161.125 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε
  793.685 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.385.584 άτομα.
  Τα αντίστοιχα μεγέθη κατά τον Ιούνιο των ετών 2006 έως και 2011 παρουσιάζονται στον
  Πίνακα 1 (σελίδα 2)" οποιος θελει μπορει να διαβασει...φανταστειτε λοιπον!ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΕΝΕΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.το διανοειστε?ομιλουμε ασφαλως για πραγματικο ποσοστο ανεργων πανω απο 1 εκατομμυριο.ΕΤΣΙ ΞΕΡΑ.συνεπως μιας και ξερουμε μαθηματικα τα 660 η 900 με επιδοματα ειναι καλυτερα απο το ΜΗΔΕΝ εισοδημα οκ?παει αυτο παμε παρακατω.
  εχει γινει ποτε αξιολογηση των δημοσιων υπαλληλων?
  τριτον:υπαρχουν αραγε πολλοι συμπολιτες μας που δεν εχουν ταλαιπωρηθει απ το δημοσιο τομεα?οριστε πριν καμποσο καιρο ηρθε ενα χαρτι απ την εφορια που μου ζητουσε να πληρωσω 100 ευρω.πηγα στην εφορια λοιπον και τι μου λενε?εχει γινει λαθος και οντως εχετε πληρωσει γιατι εχει φορολογηθει η αποζημιωση σας και θα μας δωσετε 100 ευρω τωρα και θα σας τα επιστρεψουμε μετα!!!!!!!!!!!! ε οχι κυριοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?ΧΑΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΕΓΩ ΤΟ ΧΑΣΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ.ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.παμε παρακατω.
  τεταρτον.οι περισσοτερες ΕΔΕ βγαζουν τους παντες αθωους η βαζουν ποινες αστειες..(πχ για δωροδοκια να μην απολυεται ο αλλος απλα να τρωει μαι διαθεσιμοτητα...ειναι αστειο )παμε παρακατω
  πεμπτον στις εκλογες γιατι απαγορευεται ο δημοσιος υπαλληλος να ειναι μελος της εφορευτικης επιτροπης?γιατι να τρεχουν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι?την επομενη μερα θα τους δωσει το μεροκαμματο καποιος?ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.επικαλειται ο νομοθετης το ασυμβιβαστο.ε αν ειναι ετσι τοτε να μη μπορει να ψηφισει ο δημοσιος υπαλληλος γιατι το ασυμβιβαστο ειναι προφανες.παμε παρακατω
  εκτον ειτε το θελουμε ειτε οχι για αυτη την κατασταση δε φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι σαν μοναδες.φταιει το συστημα.το συστημα που επετρεψε να υπαρχουν πολιτικοι οι οποιοι ΔΙΟΡΙΖΑΝ ατομα ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και με το καταπτυστο ρουσφετι γινοταν καλα η δουλεια για αρκετες δεκαδες χρονια...και ασφαλως αυτο απαντα στην ερωτηση πως γινεται οι απογονοι των βουλευτων να γινονται βουλευτες επισης.τι διαολο κληρονομικο χαρισμα εχουν?ειναι γραμμενο στο dna τους?ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ...παμε παρακατω..
  εβδομον ναι οι δημοσιοι πληρωνουν και αυτοι φορους και εχουν καταναλωτικη δυναμη.ομως η ειδοποιος διαφορα ειναι πως ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ.δεν τους υποχρεωνω να ερθουν να ψωνισουν απ το καταστημα που εργαζομαι.ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΧΙ.ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΩ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΑΝ ΔΕ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΧΩ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ.ΜΗ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΟΜΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.το υποχρεωτικο ειναι διαφορετικο του προαιρετικου.παμε παρακατω.
  ενατον.ο δημοσιος υπαλληλος ενδεχεται να με πληρωσει ΑΚΟΥΣΙΩΣ.επιπλεον και ο ιδιωτικος τομεας εχει αγοραστικη δυναμη.εγω ομως(μαζι με ολους τους υπολοιπους) πληρωνω ΕΚΟΥΣΙΩΣ.
  δεκατον δε στηριξατε ΠΟΤΕ τον ιδιωτικο τομεα.ΠΟΤΕ.δεν ηρθατε να συντρεξετε οταν δοκιμαζοταν σκληρα επι πολλα χρονια.δε σας καιγοταν καρφι οταν καθε μερα απολυονταν(και απολυονται) ΧΙΛΙΟΙ εργαζομενοι (πηγη παλι ΕΛΣΤΑΤ") Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 268.698 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010
  (μείωση 6,1%) και αυξήθηκαν κατά 29.597 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2011
  (αύξηση 0,7%)".ΟΡΙΣΤΕ.1000 ΑΤΟΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΗΣΙΩΣ.καθε μερα ΧΙΛΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΦΕΥΓΑΝ.νιωθατε ομως πως δε σας αγγιζε τπτ.μια βοηθεια δε δωσατε.παμε παρακατω.
  λετε οτι εργαζεστε σκληρα...ας πιασουμε την παιδεια πχ.γιατι υπαρχει τοση παραπαιδεια?τιγκα στα φροντιστηρια δεν ειμαστε?μην πω για υγεια κλπ και ολες τις λοιπες δημοσιες υπηρεσιες.ας μην πω για φακελλακια γρηγοροσημα κλπ.ειναι γνωστα αυτα και εχω ηδη κουρασει...
  σε οποιον ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ το δημοσιουπαλληλικι υπαρχει η λυση της ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ.ο δρομος ανοιχτος και τα σκυλια δεμενα.αλλα σιγα μη φυγει κανεις...
  συμπερασμα:μην περιμενετε λυπηση.οταν σπερνεις ανεμους θα θερισεις θυελλες.ηρθε η δικη σας ωρα πια.εμενα δε μπορουν να μου κανουν τπτ.οτι ηταν να χασω το χασα.εσεις ομως εχετε να χασετε πολλα.και δυστυχως η κοινωνια δεν ειναι ευχαριστημενη απ τις υπηρεσιες που τις παρειχατε στο παρελθον.και ισως αυτο αποδειχτει μεγα σφαλμα σας.αυτα απο εμενα.

  • juliet avatar
   juliet @ giannhs 25/09/2011 17:50:22

   Προσπέρασε ,μη γεμίζεις τη ψυχή σου μίσος .....έχει ο καιρός γυρίσματα και μερικές φορές άσχημα.

 50. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 25/09/2011 21:40:48

  λαλάκης:
  "Δεν απολογουμαι σε κανενα κερατα του δημοσιου και σε καμια κοπρια ΔΥ .
  Εγω τους ταιζω και τοσες εκατονταδες χιλιαδες
  μην πω εκατομμυρια.
  Τα προσοντα για το δημοσιο που παρουσιαζεις
  ειναι για γελια.
  Οι ΔΥ που γνωριζω ειναι ολοι απο ΤΕΧΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΕΚΟ-ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
  Κανενας ΠΕ ......."

  Εδώ και 15 χρόνια οι περισσότερες προσλήψεις στο δημόσιο γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.
  Όσοι έχουν προσπαθήσει, ξέρουν καλά πόσο δύσκολο είναι να πετύχεις και πόσο ανεβασμένα προσόντα απαιτούνται.
  Με λίγα λόγια, στο δημόσιο διορίζονται ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από όσους προσπαθούν.
  Στα 11 χρόνια που δουλεύω στο δημόσιο (προσλήφθηκα με γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ) πέρασα από διάφορες υπηρεσίες.
  Στις περισσότερες από αυτές, δουλεύαμε με σκληρούς ρυθμούς, κάποτε και με εξοντωτικούς. Σε άλλες υπηρεσίες δουλεύουν λιγότερο σκληρά, γιατί δεν έχουν μεγάλο όγκο δουλειάς και κανείς δεν τους στέλνει σε υπηρεσίες που υπάρχει έλλειψη προσωπικού.
  Βεβαίως, υπάρχουν υπάλληλοι που συστηματικά λουφάρουν. Αυτοί όμως αποτελούν μία μικρή μειοψηφία, τουλάχιστο σε όσες υπηρεσίες πέρασα εγώ.
  Αυτοί θα έπρεπε να τιμωρούνται η να απολύονται, η υπάρχουσα νομοθεσία το επιτρέπει, όμως ποτέ δεν εφαρμόζεται.
  Για τους λαλακηδες που μας βρίζουν αισχρά και διατείνονται ότι μας πληρώνουν για να τα ξύνουμε, παραπέμπω στις στατιστικές που δείχνουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι το δημόσιο, αλλά η φοροδιαφυγή των ιδιωτών που ανάλογη της δεν υπάρχει σε κάμια άλλη χώρα της Ε.Ε.
  Και κάτι άλλο: Ποιός σας είπε ότι αδιαφορούμε για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που υπομένουν μειώσεις και απολύσεις???
  Δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σας, που θα χαρείται να δείτε μαζικές απολύσεις δ/υ και τις οικογένειές μας στους δρόμους.
  Χωρίς καν να σκέπτεστε τις τραγικές αλυσιδωτες επιπτώσεις που θα έχει αυτό και στον ιδιωτικό τομέα και όσους ζουν από αυτόν...
  Εαν μία μεγάλη ιδιωτική εταιρεία ετοιμαζόνταν να απολύσει 100.000 υπαλλήλους της, δεν θα ήταν ένα κορυφαίο θέμα για συζήτηση, σε σχέση με τις απολύσεις που γίνονται καθημερινά λίγο-λίγο από τις μικρές επιχειρήσεις?
  Σας ενοχλέι που διαμαρτυρόμαστε και που το συζητάμε ακόμη, φαντάζομαι θα θέλατε να αυτοκτονήσουμε ομαδικά για να ικανοποιηθείτε περισσότερο κάποιοι.
  Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνουν σε μεγάλο βαθμό την εγκατάλλειψη του συνδικαλισμού τους, έτσι φθάσανε σε μισθούς πείνας με τα αφεντικά τους να κτίζουν βίλες στη Μύκονο και να κυκλοφορούν με Καγιέν.
  Τώρα το χάλι τους αυτό θα πρέπει να το πληρώσουμε κι εμείς με την περίφημη "εξίσωση μισθών", για να μην χαλάμε την πιάτσα των εργασιακών δικαιωμάτων στο ασύδωτο αρπακτικό, αεριτζήδικο και κατά πολύ κρατικοδίαιτο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  Μετά την "εξίσωση" (προς τα κάτω), θα μπορούν να εκμεταλεύονται τους υπαλλήλους τους με λιγότερες τύψεις.
  Και με την ανεργία στο 30% θα βρίσκουν περισσότερους πρόθυμους να δουλεύουν για 300 € το μήνα, χωρίς ασφάλιση, άδειες, δικαιώματα.

 51. λαλακης avatar
  λαλακης 25/09/2011 21:56:12

  Aπολλωνιε

  Δεν ειναι ολοι οι ΔΥ κακοι και στην τελικη φταινε οχι αυτοι αλλα οι πολιτικοι
  που τους διοριζαν.
  Το αν καποιοι μπηκαν με ΑΣΕΠ δε μου λεει τιποτα.
  Οταν καποιος δεν χρειαζεται απλα δε χρειαζεται ακομα και αν ειναι αποφοιτος Χαρβαρντ.
  Το θεμα ειναι να υπαρχει μικρο δημοσιο και αποτελεσματικο .
  Αυτος που εκανε δεκα μεταπτυχιακα ας παει στον ιδ τομεα ,δεν υπαρχει
  λογος να μπει στο δημοσιο και να επιβαρυνει το κρατος.
  Τα περι ασεπ ειναι εντελως αποπροσανατολιστικα ,η ουσια ειναι οτι
  οι μισοι ΔΥ απλα δε χρειαζονται.
  Παντως με ΑΣΕΠ εχουν μπει παρα πολλοι αποφοιτοι τεχνικων λυκειων
  και ιεκ , γνωριζω πολλους ειτε σε νοσοκομεια ειτε σε οτα ειτε σε ελτα
  υπαρχει συγκεκριμενη κατηγορια η ΔΕ με ασεπ πχ ΔΕ λογιστικου.
  Απορω πως πολλοι δεν το γνωριζουν και παρουσιαζουν ολους τους ΔΥ
  σαν διδακτορες πανεπιστημιων.
  Και φυσικα ενας αποφοιτος ιεκ μπορει να κανει μια χαρα τη δουλεια του.
  Το προβλημα βρισκεται στο οτι το δημοσιο ειναι τεραστιο και καταχρεωνει
  την κατεστραμενη χωρα
  Τι ασεπ και τριχες κατσαρες...

  • λαλακης avatar
   λαλακης @ λαλακης 25/09/2011 22:01:29

   Kαι κατι ακομα Απολλωνιε

   Δε χαιρομαι με καμια απολυση ΔΥ ,ειδικα αν εχει οικογενεια
   Δε φταιει αυτος ,θα πρεπει να λογοδοτησουν αυτοι που δημιουργησαν
   αυτο το μοντελο.
   Και σιγουρα πρεπει να βρεθει προνοια γι αυτον τον κοσμακη
   που θα βρεθει στο δρομο -θυμα του πολιτικου συστηματος.
   Βλεπεις εισαι ευγενικος και σου απαντησα αναλογα

 52. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 26/09/2011 01:54:12

  Θλίψη , μόνο θλίψη προκαλεί η συνειδητοποίηση ότι έχουμε περάσει πια σε πιο προχωρημένα επίπεδα κοινωνικού αυτοματισμού. Κάποιοι εδώ μέσα το παίζουν βασιλικότεροι του βασιλέα ( πιο Πόλσεν και από τον Πόλσεν ) και καταφέρονται ο ένας εναντίον του άλλου σε ένα απίστευτο κοινωνικό καννιβαλισμό.
  Θα μου επιτρέψουν οι Λαλάκηδες και τα Ανδρωειδή να τους πω ότι αν και έχουν εν μέρει δίκιο, το χάνουν με τον τρόπο που το εκφράζουν. ΔΥ εναντίον ΙΥ και τούμπαλιν. Και για να εξηγούμαστε : έχω διαπληκτιστεί άπειρες φορές με ανίκανους, άξεστους και προκλητικούς ΔΥ που έπιναν καφέ και μιλούσαν για ποδόσφαιρο ενώ ο κόσμος περίμενε στην ουρά. Έχω αρνηθεί τρεις προτάσεις διορισμού μου στο δημόσιο και έχω φάει τη ζωή μου στον ιδιωτικό τομέα, αλλά τι στο διάολο, μόνο εγώ έχω δει και δημόσιους λειτουργούς που είναι πραγματικά ήρωες ; Αυτή η γενίκευση που καλλιεργείτε εδώ μέσα είναι προοίμιο φασισμού και φασιστικής νοοτροπίας.
  Τα βάλατε και με τους εκπαιδευτικούς. Να σας πληροφορήσω λοιπόν, ότι στις προηγημένες χώρες οι εκπαιδευτικοί αμοίβονται με διπλάσιους και τριπλάσιους μισθούς για λιγότερη εργασία. Η κουνιάδα μου στην Ολλανδία που είναι δασκάλα παίρνει διόμισι φορές τον μισθό της δασκάλας στην Ελλάδα για 23 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Εκεί όμως οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ως οι πιο σημαντικοί λειτουργοί γιατί από αυτούς εξαρτάται εν τέλει η οικονομική κατάσταση της χώρας σε περίοδο αυξημένου ανταγωνισμού.
  Αντί να τρώγεστε λοιπόν μεταξύ σας, γιατί δεν απαιτείτε να δημευτούν οι καταθέσεις των δισεκατομυρίων ευρώ που η ελληνική αλίτ έβγαλε στα Ελβετίας και που κατά πλειοψηφία είναι προϊόν φοροδιαφυγής και με αυτά να αποπληρωθεί το δημόσιο χρέος ; Αλλά, βλέπετε, αυτό προϋποθέτει αγώνα και ενότητα, όπως έδειξε ο λαός της Ισλανδίας.

 53. Kostas avatar
  Kostas 26/09/2011 04:20:41

  Αυτοί που στοχοποιούν συνεχώς τους Δημοσίους Υπαλλήλους λες και είναι η μεγάλη μάστιγα..πρέπει να γνωρίζουν ότι

  1. Στην χώρα μας περίπου το 70% της οικονομικής δραστηριότητας είναι υπό κρατικό έλεγχο.

  2. Ο περίφημος ιδιωτικός τομέας δεν υφίστατε. Αν εξαιρέσουμε την ναυτιλία η οποία δυστυχώς και αυτή έχει την έδρα της στο city του Λονδίνου, όλος ο υπόλοιπος ιδιωτικός τομέας είναι κρατικοδίαιτος.

  Άρα λογικό είναι ο δημόσιος τομέας να έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια του καλύτερα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό σε όλους τους τομείς.
  Το πρόβλημα του είναι ότι η δομή της Δημόσιας διοίκησης είναι απαρχαιωμένη με αποτέλεσμα όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό να μην αξιοποιείται και να αποδίδει τα μέγιστα.
  Με όλα αυτά που γίνονται στις μέρες μας, με αυτή την μαζική υστερία, αντί να διορθωθούν οι δομές, ισοπεδώνονται οι άνθρωποι. Το αποτέλεσμα θα είναι οι καλύτεροι να φύγουν αλλά όχι φυσικά για τον αστείο ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας.
  ΗΠΑ, Γερμανία, Αυστραλία, Αγγλία οι πρώτες επιλογές.

  Ας το γνωρίζουν καλά αυτοί που χαίρονται με την όλη κατάσταση, γιατί θα κλάψουν τελευταίοι και θα κλάψουν πολύ!

 54. RG avatar
  RG 26/09/2011 10:10:40

  Ασε τη θεσούλα σου λοιπόν και ξανά στον ιδιωτικό τομές σε μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ δουλειά....
  Για να μην νιώθεις κατάπτυστη δηλαδή... και να μην καταπιέζεσαι...
  δεν σε έβαλε κανείς εκεί με το ζόρι... (για να μην τρελαθούμε)

 55. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 26/09/2011 10:19:51

  Εντάξει, αν πιστεύετε όντως αυτό που γράφετε παραπάνω, και μάλιστα τα θεωρείτε και... αυταπόδεικτη αλήθεια, δε νομίζω ότι έχει κανένα νόημα πια η οποιαδήποτε συζήτηση.

 56. kostas avatar
  kostas 26/09/2011 13:14:47

  Στην Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες πολυεθνικές ο Ιδιωτικός τομέας είναι για γέλια.Κομμωτήρια, μπαρ, σουλβατζίδικα και γυφτό επειχηρήσεις του κάθε βλάχου με την Mercedes και διευθυντή το βόδι το γιο του ή την κόρη του.Ο κόσμος με διδακτορικά και πτυχία στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια ή φεύγει έξω ή πάει δημόσιο το οποίο όλοι εσείς οι αστειχείωτοι το έχετε συνδιάσει με τα ΚΕΠ και τις εφορίες που πάτε και σκάτε μίζες σαν γνήσιοι πατριώτες για να μην πλήρωσετε φράγκο στη Χώρα που ζήτε.Αντι λοιπόν σαν μικρές κοτούλες να γλύφετε τα αφεντικά σας μπας και σας πετάξουν κάνα ψαροκόκαλο ή σας δώσουν ένα μικρό στικεράκι που λέει "υπεύθυνος πωλήσεων", κάντε καμιά απεργία μπας και δείτε άσπρη μέρα και αφήστε τους ΔΥ τους οποίους απλώς τους φθονήτε γιατί δεν είσαστε στην θέση τους.

  • Kostas avatar
   Kostas @ kostas 26/09/2011 13:29:57

   Τα ίδια με μένα είπες, απλά είπα να τα πιο πιο κυριλέ.
   Συμφωνώ και επαυξάνω συννονόματε..
   Άκου εκεί ιδιωτικός ελληνικός τομέας....
   Ανέκδοτα πρωί πρωί.....

   Και όντως ναι όλοι οι αγράμματοι εκδικούνται τώρα με την κρίση, βγάζουν τα απωθημένα της έλλειψης προσόντων διορισμού!

   • alakran avatar
    alakran @ Kostas 26/09/2011 13:47:29

    Και "συννονόματος" και εγγράμματος.Πώς τα καταφέρνεις..

    • kostas avatar
     kostas @ alakran 26/09/2011 14:01:23

     Ναι, σε πείραξε ένα typo σε ένα blog...
     Οι μισοί πρωθυπουργοί που δεν ξέρουν να συντάξουν μια πρόταση, δεν σε ενόχλησαν!!!

 57. JOHN K avatar
  JOHN K 26/09/2011 13:15:52

  Η ιστορία της συναδελφου έχει πολλά κενά, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι προτίμησε το ΔΤ σε μια τέτοια εποχή.
  Επίσης, για να πάρει αυτή τη θέση με αυτό το μισθό σημαίνει ότι μπήκε σε μια θέση που απαιτούσε χαμηλότερα τυπικά προσόντα.Αυτό είναι κάτι που με βρίσκει αντίθετο αν συμβαίνει καθώς έτσι πήρε τη δουλειά από κάποιον άλλο που είχε λιγότερα προσόντα ,αλλά αυτά που χρειάζονταν για τη συγκεκριμένη θέση.
  Επίσης είναι κλασική περίπτωση στο δημόσιο και να μην ανησυχεί για απόλυση.Δυστυχως απο ότι φαίνεται η βιομηχανία τυπικών προσόντων πριμοδοτείται έντονα στην Ελλάδα.Θα φτιάξουν τώρα νέους οργανισμούς που για να γίνεις σκουπιδιάρης θα απαιτείται μεταπτυχιακό στην ανακύκλωση.
  Δυστυχώς αυτοί που θα την πληρώσουν απότι φαίνεται είναι οι μόνοι υπάλληλοι που πραγματικά έχουν αξιολογηθεί,δηλαδή όσοι πέρασαν την διαδικασία των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Οι συλλέκτες τυπικών προσόντων δεν θα έχουν πρόβλημα.

 58. kyr avatar
  kyr 26/09/2011 14:37:15

  Διαβάστε ποιοί φταίνε για την χρεοκοπία της χώρας μας:
  http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=421262&wordsinarticle
  Εγώ πάντως σαν Δημόσιος Υπάλληλος όποτε έρχομαι σε λεκτική αντιπαράθεση με κάποιον Ιδιωτικό υπάλληλο του προτείνω να μιλήσουμε αφού πρώτα καταθέσουμε στο τραπέζι τα εκκαθαριστικά της εφορίας.
  Εκεί βρίσκεται όλη η αλήθεια, στο γεγονός δηλαδή ότι το 70% των Ελλήνων κλέβει την εφορία συστηματικά.

 59. κοριτσάκι avatar
  κοριτσάκι 26/09/2011 15:30:22

  Λαλάκη...

  έχεις απόλυτο δίκιο. ο τρόπος που μίλησα δε συνάδει ούτε με το επίπεδο ούτε με την επαγγελματική μου ιδιότητα, ίσως συνάδει όμως με το επίπεδο των συνομιλητών. Κακώς μπήκα στο τρυπάκι να απαντήσω. Δεν κινδυνευω με απόλυση ακομα και χαίρομαι για αυτό. Εύχομαι ειλικρινά να μην κλείσει η επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι και γω ευχομαι να μην αρρωστήσω εγω και το παιδί μου και θέλω γιατρούς και φάρμακα, γιατί με τα 750 ευρω που θα παίρνω απο τούδε και στο εξής... Σε ευχαριστώ που με ταϊζεις και ελπίζω να μπορείς να συνεχίσεις γιατι εγω εδω και ένα χρόνο εχω πάψει να καταναλώνω, πέραν τροφίμων,ρούχων του παιδιού βενζίνης, ενοικίου και ρεύματος. . και για να κλείσω, μιας και δεν έχω σκοπό να ξαναπεράσω από δω...Η κρίση, στην Ελλάδα ειδικά, δεν ειναι μονο οικονομική. Έχει βαθύτερες ρίζες, κοινωνικές και πολιτισμικές. Τη νοοτροπία μας έθιξα και δεν έβγαλα τον εαυτο μου απέξω. Δεν θα πάψω να πιστευω πως έχουμε αυτό που μας αξίζει. το πήρα ίσως λίγο προσωπικά γιατί μου είπες πόσες ώρες δουλευω και τι κανω. σου ειπα και λες ότι κλαίγομαι. Πάσο. Μην νομίζεις ότι δεν γνωρίζω τι γίνεται στις δημόσιες υπηρεσίες, έχω περάσει και από τη διοίκηση και έχω 'φρικάρει'..δε θες να ξερεις, θα αηδιάσεις.... οι συνθηκες εργασίας στην εκπαίδευση ίσως ειναι για σας προκλητικές και δη στη δευτεροβαθμια - εγω τους ζηλευω- , το δεχομαι, όμως μην γενικευουμε. συνέλθετε λίγο να σοβαρευτούμε επιτέλους.
  και..έχω κάνει και τη δουλειά σου..με αυτη πληρωνα τις σπουδές μου στη δημόσια τριτοβαθμια εκπαίδευση, τη δωρεάν μας παιδεία...δεν ειχα όνειρο ζωής το δημόσιο, αγάπη προς τη δουλειά τουτη είχα από μικρή και ήταν η μόνη μου επιλογή ανέκαθεν, αντιθετα με πολλούς στο χωρο.

  Σταματώ εδω. Καλή τύχη και μην φανατίζεσαι. Παμε στοιχημα ότι και να απολύσουν τους μισούς ΔΥ δεν θα βγει τίποτα?

  • anideos avatar
   anideos @ κοριτσάκι 26/09/2011 16:04:09

   Σε πολλα σημεια εχεις δικιο σε οτι γραφεις και το ξερουν και οι συνομηλητες.
   Το κακο ειναι πως σαν κοινωνια δεν ημαστε δεμενοι δεν ειχαμε ποτε κοινωνικο ιστο, κλωστεσ κρεμασμενες εχουμε στην Ελλαδα αλλες πιο χοντερς και ανθεκτικες και αλλες ισα με μια τριχα απο το μπρατσο της Διαμαντοπουλου.
   Το επιπεδο των συνομηλιτων ειναι πολυ θψηλο και θα το δεις αν κανεις τον κοπο να μπενεις εδω μεσα και να ασχολησαι με περησοτερα απο ενα θεμα.
   Περα απο τα κεκτημενα δηλαδη.
   Η επιλεκτηκοτητα που διακρινει τον λαο μας ειναι ενα κομματι της πραγματικοτητας.

   • juliet avatar
    juliet @ anideos 26/09/2011 18:09:36

    anideos
    Καλησπέρα,
    αυτό το ''κοριτσάκι '' πιο πάνω είπε ........νεοέλληνες .....τουρκομπαροκ,σώβρακα και φανέλες ....φαγωθήτε όσο θέλετε.....έχετε την αγάπη μου.
    Φίλε μου ,όλα είναι θέμα παιδείας ,άσε τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά ,ξέρεις πόσους τέτοιους αμόρφωτους εχω συναντήσει στη ζωή μου .Δεν εμπιστεύομαι τα λόγια τα ωραία οι περισσότεροι είναι ότι θέλουν να φαίνονται ,αν πρέπει να μοιραστούνε το κομμάτι το ψωμί την αλλη δεν θα τους ξαναδείς.Οσο για τους διορισμούς στο δημόσιο θα σου πω ,πριν υπήρχαν τα πολιτικά φρονήματα μετά τα κομματικά κριτήρια .Αν κάποιοι δουλεύουνε ,θα δουλεύανε όπου και αν ήτανε αλλά το σύνολο είναι βολεμένο .Ολα είναι ένα παιγνίδι ελέγχου,έπρεπε να γίνει συσσώρευση όλων των παραγωγικών τάξεων για λόγους εξάρτησης απο τη λερναία ύδρα που λέγεται δημόσιο.
    Δεν είναι τυχαίο ότι η ανάπτυξη είναι μηδαμινή .Αν πρέπει να επιβιώσεις θα κλέψεις ,θα σκεφτείς τρόπους για να γλυτώσεις απο ένα παιγνίδι που το ξεκίνησες για να κερδίσεις και σου έγινε βραχνάς απο το ΙΚΑ,ΦΠΑ,Εφορία ,δάνεια και ένα κυνηγητό απο το κράτος που σου λέει φέρε-φέρε.Η παροιμία λέει το ψάρι απο το κεφάλι βρωμάει.Σάπιο πολιτικό σύστημα -σάπιοι και οι κατοικούντες τη χώρα .Τι παράδειγμα έχεις απο τους εκλεγμένους , η κλεψιά τους ,η έπαρσή τους ,η τσέπη τους;
    Οσο για το επίπεδο έχεις δίκιο,υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι που γράφουνε εδω και στην κυρία με τα τουρκομπαροκ αν δεν αρέσει ας πάει αλλού για τσιφτετέλια τούρκικα..

    • anideos avatar
     anideos @ juliet 26/09/2011 18:41:32

     Ακριβως ετσι ειναι οπως τα λες. Στην προσπαθεια της να μας δειξει ποσο απανθρωποι και παρτακηδες ημαστε ορισμενοι που λεμε οτι ο ΔΤ ειναι υπερβολικα μεγαλος επεσε στην παγιδα και εδειξε πως μονο την παρτη της και της συντεχνειας της σκεφτεται.
     Για τους χαρκτηρησμους, δεν μου καιγεται καρφι. Χρονια τωρα στα διαφορα ιντερνετικα φορα (και ειμαι σε πολλα) εμαθα να μην νοιαζομαι παρα μονο για την ουσια.
     Αυτο που με κανει να θλυβομαι ειναι η ευκολια με την οποια εκφερονται μερικοι περι επιπεδου, χωρις να εχουν καν την διαθεση να κατανοησουν τη θεση του αλλουνου.
     Μενω στο εξωτερικο και διαβαζω το Αντι. απο το 2009. Το θεωρω ενα απο τα καλυτερα μεσα ενημερωσης και δεν ειναι μονο οι ευστοχες αναρτησεις που γινονται, αλλα και τα σχολια των επισκεπτων που δειχνουν ποιο ειναι το επιπεδο των αναγνωστων.

     • juliet avatar
      juliet @ anideos 26/09/2011 20:05:26

      Αnideos
      Είχα γράψει πιο παλιά σε κάποιον εδώ σε τούτο το σαιτ μια ιστορία και αν μου επιτρέπει θα σου τη γράψω και σένα.
      Οταν κατέλαβαν την Ρουμανία οι Γερμανοί έδωσαν εντολή να μην περιθάλπουν Ρώσους,η τιμωρία επι τόπου εκτέλεση.
      Μιά μέρα έφτασε στο κτήμα ,μεγάλες εκτάσεις,ένα Ρώσος με αφόρητους πόνους, είχε σκωληκοειδήτιδα ,στην οικογένεια υπάρχουν δύο γιατροί γυναικολόγοι αλλά γιατροί ,τον εγχείρησαν -ανάρρωσε και ο πατέρας μου τον πήγε στα σύνορα με τη Ρωσία να φύγει .
      Οταν το 47 μπαίνουν οι Ρώσοι κατακτητές,η λαιλαπα του Στάλιν , φτάνει στο κτήμα μια αξιωματικός γυναίκα,ρωτάει τίνος ειναι; της είπανε .
      Δεν φαντάζεσαι τη συνέχεια ,έπεσε στα πόδια τους και έκλαιγε ,ήτανε η κόρη του Ρ ώσου που έσωσαν.Συμπέρασμα ποτέ δεν ξέρεις ποιόν θα συναντήσεις στη ζωή σου και κάτω απο ποιές συνθήκες .Η επίθεση κατα μέτωπο είναι έντιμη αλλά το κτύπημα το πισόπλατο ειναι εθνικό σπορ.
      Εδω λίγοι δίνουν το χέρι ,οι περισσότεροι φαντασμένοι που ντρέπονται να πούνε την καταγωγή τους ,που ντρέπονται για το φτωχικό του σπίτι στο χωριό,που κάνουν τους μεγάλους .
      Είχα τη τύχη να μεγαλώσω ανάμεσα σ΄άνδρες με ψυχή και παιδεία.Δεν ξέρω σε ποιά χώρα ζεις ,αλλά εδω τα πράγματα αγριεύουν και οι βάρβαροι είναι πολλοί ,η οργή ενάντια στην έπαρση θα έχει πόλεμο και μάλιστα άγριο.Δεν θέλουνε να παραδεχτούν ότι μέχρι να δούμε τι θα γίνει και πως θα ξεφύγουμε απο την πράσινη ομίχλη πρέπει να μονιάσουμε και να μοιραστούμε ότι έχουμε.
      Εδω που μένω ,είχε ένα ενοικιαστήριο 35μ.τ -650 ευρώ.Το σύνθημα είναι ένα:εγω να περάσω καλά και εσύ πέθανε,μάθανε να μιλάνε για ποιότητα ζωής όταν η ποιότητα της ψυχής του είναι άστα να πάνε.
      Δεν ξέρω, μαλλον είσαι τυχερός που είσαι εκτός .......σου εύχομαι τα καλύτερα.

 60. juliet avatar
  juliet 26/09/2011 22:28:17

  Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν είναι Δ.Υ ,για το μισθό της κλαίγεται ,ούτε αυτό ενδιαφέρει κανέναν ,η επιλογές είναι προσωπικές .
  Τελικά θα αρχίζω να συμπαθώ τον Πάγκαλο ,τους Δ.Υ εννοούσε όταν έλεγε ''μαζί τα φάγαμε'' ......εννοώντας προσλήψεις μη αναγκαίες .

 61. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 26/09/2011 23:17:41

  Βασικές διαφορές των Δ.Υ. με τους αντίστοιχους του Ι.Τ. :

  1) Οι μεν έχουν ανά πάσα στιγμή την επιλογή να επιλέξουν αν θέλουν να δουλέψουν ή όχι. Οι δε ούτε για αστείο.

  2) Το ραντεβούμε το μισθό στο τέλος του μήνα είναι σίγουρο.

  3) Υπερωρίες αν θέλουν κάνουν.

  4)Απεργίες = διακοπές.

  5)Υπάρχει πάντα η προοπτική πραγματικής εξέλιξης: Συνδικαλισμός

  6) Αξιολόγηση: Οι εξετάσεις που δίνουν για να πάρουν και κυρίως να κρατήσουν τη θεσούλα είναι ΜΙΑ (1) : Η πρώτη.
  ΑΣΕΠ μία φορά και μπαμ! Θα έπρεπε να δίνουν στον ΑΣΕΠ τουλάχιστον κάθε 2 χρόνια.
  Επίσης να κρίνονται ΚΑΙ από τους ανωτέρους τους και από εξωτερικούς αντικειμενικούς σύμβουλους αλλά και από εμένα τον πολίτηκυρίως. Γιατί να μη δίνω feedback στο δημόσιο για τις υπηρεσίες που λαμβάνω από αυτό?
  Όπως κάθε ένας από μας κρίνει τον ιδιωτικό τομέα επιλέγοντας προϊόντα και υπηρεσίες, δηλαδή επιλέγοντας ποιοι κάνουν τη δουλειά τους καλά και ποιοι όχι έτσι θα πρέπει στο μέλλον να κρίνουμε τους πάντες.
  Το "έδωσα στον ΑΣΕΠ το 2010 και με μέχρι το 2045 εξασφαλίστηκα ανεξαρτήτως του τι προσφέρω"... λιγουλάκι άδικο?

  Είμαι παράλογος και κοινωνικός αυτοματιστής να υποθέσω, ε?

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ Χαζούλης 27/09/2011 00:12:37

   Χαζούλη, προφανώς δεν έχεις ιδέα από δημόσιο...
   Μόνο ένα θα σου πω ενδεικτικά: κάθε μέρα απεργίας την πληρώνουμε με 70-80 € κρατήσεις στο μισθό μας.

 62. kyr avatar
  kyr 26/09/2011 23:55:53

  Θυμάστε τους ΑΜΑΝ?
  Ένας οπαδός του ΠΑΟΚ σπάει ένα αυτοκίνητο γιατί έχει Αθηναϊκές Πινακίδες.
  Τον ρωτάει ο "Δημοσιογράφος" γιατί το κάνει αυτό και ο ανεγκέφαλος οπαδός απαντά γιατί έτσι λένε όλοι....ο Μπάμπης ο σουγιάς , ο Μήτσος ο Μαγκούρας κ.ο.κ.
  Έτσι καταλαβαίνω ότι συμβαίνει και στην αντιπαράθεση ΙΥ - ΔΥ. Όλοι οι Ιδιωτικοί υπάλληλοι γενικεύουν και στρέφονται εναντίον όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων ανεξαιρέτως.
  Εύκολο και βολικό για όσους δεν έχουν δει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι λίγοι ίσως αλλά ευσυνείδητοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που προσπαθούν να τιμήσουν τα λεφτά που τους δίνει το κράτος.
  Από την άλλη οι "ελεύθεροι εγκληματίες" δηλώνουν 12.000 ευρώ τον χρόνο δεν πληρώνουν μία στην εφορία. Αφήστε και που σε πάρα πολλές μικρές και μεγάλες εταιρίες τα μισά λεφτά του μισθού έκαστου υπαλλήλου δηλώνονται και τα άλλα μισά δίνονται κάτω από το τραπέζι μαύρα. Και όλοι αυτοί απαιτούν να έχουν κράτος και Δημόσιες υπηρεσίες.
  Τι υποκρισία αλήθεια δεν νομίζετε?
  Αλλά μήπως γενικεύω και εγώ ?
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι ελάχιστοι είναι πραγματικά οι Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους και σέβονται τους εαυτούς τους και τους συμπατριώτες τους.
  Δυστυχώς μας δίδαξαν εντέχνως τα τελευταία χρόνια να κοιτάμε μόνο την πάρτη μας.
  Καληνύχτα σας.

 63. κατσαριδάκιας avatar
  κατσαριδάκιας 27/09/2011 11:35:22

  γι΄αυτό κατάντησε η Ελλάδα έτσι όπως κατάντησε. Τελείως πρόβατα είστε?

  Βγήκε ο Λομβέρδος και είπε για του Δ.Υ και εσείς αμέσως πιπιλίσατε την καραμέλα. Αφού οι Δ.Υ είναι τα κακά παιδιά, τότε ο Λομβέρδος γιατί βόλεψε την γυναικούλα του στο δημόσιο?

  Οι Δ.Υ κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας?
  Ξεχάσατε τις ροζ βίλες, τα πάμπερς & τα τούβλα του Κοσκωτά, την αρπαγή του χρυσού της Ελλάδος από τον "θρούμπα", το χρηματιστήριο και τα βατοπέδια?
  Ξεχνάτε ότι όλοι οι εργοδότες σας δεν δηλώνουν αυτά που βγάζουν στην εφορία και αναγκάζονται οι μισθωτοί Δ.Υ & οι συνταξιούχοι να πληρώνουν τα σπασμένα?

  Πόσοι από εσάς δεν θα ήθελαν μια θέση στο δημόσιο? Όλοι θα την θέλατε.
  Σταματείστε λοιπόν να κρύβεστε πίσω από το δακτυλάκι σας και κοιτάξτε να τα χώσετε σε αυτούς που έκλεψαν τα χρήματα της Ελλάδος, που έκλεψαν τα όνειρα των νέων παιδιών και αφήστε ήσυχους του Δ.Υ.

 64. ΜΑΡΙΑ avatar
  ΜΑΡΙΑ 27/09/2011 14:16:27

  Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν μία πολύ άσχημη εικόνα για τους ΔΥ. Υπάρχουν Υπηρεσίες όπου, ευτυχώς για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες, εργάζονται και μάλιστα πολύ καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου. Δεν μπορεί όλους να τους παίρνει η μπάλα.
  Όταν έψαχνα δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με κοιτούσαν από την κορφή μέχρι τα νύχια να δουν αν τους κάνω. Τουλάχιστον στο Δημόσιο μου δόθηκε η δυνατότητα να ασχοληθώ με αυτό που σπούδασα και μου άρεσε. Και εννοείται μπόρεσα να μεγαλώσω και τα παιδιά μου, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό για μία μητέρα.
  Όσον αφορά τα χρήματα δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσω αυτά που ξόδεψα για πτυχίο, μεταπτυχιακό, 2 ξένες γλώσσες και Η/Υ.

 65. juliet avatar
  juliet 27/09/2011 14:31:59

  Συνεχίστε ζώα να δουλεύετε να μας συντηρείτε και αν μείνετε άνεργοι να είναι καλά τη κυβέρνηση θα δανειστεί να μας πληρώσει.
  Αν μας κάνει περικοπές ντροπή σας που δεν βρίσκετε δουλειά .
  Αυτά λέτε στους αλλους και τους εξαγριώνετε τους τα λέτε με ευγενικό τρόπο,εγω να υποστώ μειώσεις εγώ που έχω.......δεν είσαστε ελεύθεροι είσαστε έρμαια του εγώ σας .Ο τσοπάνος είναι ελεύθερος θα επιβιώσει ,ο γεωργός θα ζήσει αν αυτοί δεν παράγουν ,αν δεν δουλέψουνε τα χέρια του εργάτη ....α, ξέχασα θα έχετε ευρώ να αγοράσετε εισαγώμενα.
  Και στις σοσιαλιστικές χώρες κάποτε αγόραζαν το ψωμί μιά λίρα.
  Ο Μίδας δεν έφαγε χρυσάφι ,το ψωμί τρώγεται ,το νερό πίνετε .Μικρόψυχοι ...κατηγορείτε τους έξω γιατί κλέβουν το κράτος .Γιατί να σου δηλώσει τα πραγματικά του εισοδήματα αφού για το κράτος είσαι πάντα κλέφτης.
  Ο .......δεν θα πω συγκεκριμένα δεν θα πρέπει να δηλώνει πόθεν έσχες;καθηγητές και οι δύο 660 μ.τ σπίτι .Το κράτος ήθελε να κλέβετε για να μην φαίνονται οι δικές του κλοπές ,αρνία ξυπνήστε..........

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ juliet 27/09/2011 20:21:19

   Juliet,
   γράφεις μεταξύ του υπόλοιπου ...κατηγορητηρίου:
   "...κατηγορείτε τους έξω γιατί κλέβουν το κράτος .Γιατί να σου δηλώσει τα πραγματικά του εισοδήματα αφού για το κράτος είσαι πάντα κλέφτης."
   Αυτή είναι η μόνιμη βολική δικαιολογία των φοροφυγάδων, για να αισθάνονται εντάξει με τη συνείδησή τους, άλλο ένα νοσηρό σύμπτωμα του κοινωνικού ξεπεσμού μας.
   Πάνω από 15 δις ετησίως υπολογίζεται η φοροδιαφυγή και άλλα 20 δις τουλάχιστον τα διαφυγόντα έσοδα από το παραεμπόριο που επίσης οργιάζει ανεξέλεγκτο.
   (Η μισθοδοσία των δ/υ είναι κάπου 12,5 δις φέτος).
   7 στους 10 επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο κι έτσι δεν πληρώνουν φράγγο σε φόρους εισοδήματος! Φαντάζομαι πολλοί θα εισπράτουν και επιστροφές η κοινωνικά επιδόματα, ενώ απολαμβάνουν δωρεάν υγεία, παιδεία, και λοιπες υπηρεσίες που πληρώνουν με τους φόρους τους (και τον κρατικό δανεισμό) τα κορόϊδα.
   Ενώ ο αριθμός των δ/υ στην Ελλάδα είναι πλέον κάτω από το μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ, όπως επίσης και το μισθολογικό κόστος ως ποσοστό του ΑΕΠ, αντίθετα, τα έσοδα από φορολογία εισοδήματος μας κατατάσσουν σε επίπεδα τριτοκοσμικών χωρών της Αφρικής.
   Πολλά ακόμη θα μπορούσα να παραθέσω, αλλά δεν έχει νόημα...
   Δεν είδα εδώ μέσα (ούτε αλλού) να βρίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τους επαγγελματίες φοροφυγάδες ή οποιονδήποτε άλλον, υπεύθυνο για τα δεινά τους κι ολόκληρης της κοινωνίας.
   Δυστυχώς όμως πολλοί άλλοι, άσχετοι με την πραγματικότητα του δημοσίου και κινούμενοι από ελλιπή και εσφαλμένη πληροφόρηση, από "τραυματικές εμπειρίες" (να δείτε πόσες τέτοιες έχω κι εγώ από "ιδιώτες επαγγελματίες"), από εμπάθεια, κόμπλεξ, η επαγγελματική απόγνωση, πέφτουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που έχει στήσει η σημερινοί εξουσία και οι πάτρωνές της.
   Πολλά στραβά υπάρχουν στο δημόσιο και σε κάποιους υπαλλήλους του, άλλα τόσα στον ιδιωτικό τομέα και στους δικούς του υπαλλήλους και κυρίως "επαγγελματίες" και επιχειρηματίες.
   Αν δεν τα εντοπίσουμε στη σωστή τους έκταση για να τα διορθώσουμε (μεθοδικά και μελετημένα, κι όχι με βλακώδεις φασιστικές λογικές), τότε θα είμαστε και πάλι άξιοι της (μαύρης) μοίρας μας...

 66. Nick63 avatar
  Nick63 28/09/2011 02:20:27

  Δεν θέλω να ρίξω κατ΄αρχήν νερό στο μύλο των αντιπαραθέσεων μεταξύ Δ.Υ. και
  Ι.Υ. Απλά θέλω να αναφέρω τα εξής: Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος των 900,00 €
  στην περιφέρεια, με παιδί, ενοίκιο (350,00 €), άνεργη σύζυγο και όλα τα συμπαρομαρτούντα...
  Με απλήρωτα δεδουλευμένα 6 μηνών (ναί, παίζει πολύ τελευταία αυτό το παιχνίδι στον Ι.Τ. ειδικά στην περιφέρεια) και με το φάσμα της (ολοκληρωτικής)ανεργίας και την προχο ηλικία, γιατι άν είσαι σαρανταπενταφεύγας...άντε βρες δουλειά. Λόγω της δουλειάς μου, έχω δεί Δ.Υ. να σκίζονται να σε εξυπηρετήσουν, λίγοι, ελάχιστοι είναι η αλήθεια, και άλλους να σε κοιτάνε αδιάφοροι, καθισμένοι αναπαυτικά στη πολυθρόνα της μονιμότητάς τους και με την άνεση που τους έδινε ο (μέχρι πρότινος) παχυλός και σίγουρος μισθός τους.
  Μήπως τελικά για αυτό το σκηνικό πρέπει να πάψουμε να τα χώνουμε μόνο στους πολιτικούς και να κοιτάξει λίγο στο καθρέφτη ο καθένας το πρόσωπό του και να αναλογιστεί και την έννοια της "ατομικής ευθύνης"; Γιατί ναι μεν μπορεί να γεμίζουν οι πλατείες απο αγανακτισμένους πελάτες που "παρασημοφορούν"
  τη βουλή και τους βουλευτές, αλλά να μη ξεχνάμε ότι αυτοί (οι βουλευτές) είναι
  κομμάτι της κοινωνίας ΜΑΣ, (εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω...)εξελέγησαν από εμάς... για εμάς, είναι οι ίδιοι που διόριζαν εμάς και τα παιδιά μας (πες μου που θέλεις; Ολυμπιακή, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ και έγινε...) που μας έκαναν όλα τα ρουσφέτια; Τώρα είναι άχρηστοι και κλέφτες, και ο "κυρίαρχος λαός με το αλλάνθαστο πολιτικό του κριτήριο"που ήταν τα τελευταία 30 χρόνια;
  Ξέχασα... είχε βολευτεί στην επίπλαστη ευμάρεια που μας παρείχαν τα δανεικά και έχτιζε αυθαίρετα, υπερκατανάλωνε, έκανε τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων μεγιστάνες με λόγο και ανάστημα στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, έκανε συλλογή ακριβών αυτοκινήτων, μασώντας κολακευμένος την μαλακιά και εύπεπτη τροφή που σέρβιρε το πολιτικό σύστημα, συναλλασόμενος σαν καλός πελάτης του (...το τανγκό θέλει δύο άλλωστε, που λένε).
  Ας σταματήσουν λοιπόν οι αντιπαραθέσεις, γιατί δεν έχουν πλέον καμμία σημασία εδώ που βρισκόμαστε, με το ένα πόδι στο γκρεμό, γιατί γι'αυτό το χάλι
  ευθύνη έχουμε όλοι μας στο ποσοστό που αναλογεί στον καθένα.
  Δείξαμε και αποδείξαμε τα τελευταία 30 χρόνια ότι ως κοινωνία, κράτος, πολίτες σταθήκαμε επάξια ανάξιοι να εκμεταλευθούμε όλα τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες που είχαμε κατα καιρούς για να πατήσει στέρεα στα πόδια της αυτή η δύσμοιρη χώρα...
  Μήπως τελικά, λέω μήπως, είχαμε τους πολιτικούς που μας άξιζαν;

  Ευχαριστώ.
  Nick63

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ Nick63 28/09/2011 22:48:49

   +1.0000

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.