#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/07/2010 09:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια κακοστημένη παράσταση με την ευγενική χορηγία ΔΝΤ/ΕΕΜιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης την Δευτέρα, οι κ. Σαχινίδης και Χριστοδούλου δήλωσαν ότι στόχος της Ελλάδας είναι να ξαναβγεί στις αγορές μέσα στον Ιούλιο για να αναχρηματοδοτήσει έντοκα γραμμάτια 3, 6 και 12 μηνών προκειμένου να καλύψει το Δημόσιο 4,56 δισ. ευρώ εντός του Ιουλίου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι αν και «τρέχει» το δάνειο των 110 δις ευρώ, τα 4-5 δις μπορούν να προσφέρουν κάτι, βασικά σε ψυχολογικό επίπεδο. Οπωσδήποτε όμως αν το άνοιγμα στις αγορές πετύχει, τότε πολλοί θα ισχυριστούν ότι ενδέχεται να υπάρχουν υπόγειες συμφωνίες μεταξύ ΔΝΤ/ΕΕ και Ελλάδας δεδομένου ότι η Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο κινδύνευε να χρεοκοπήσει και μια χώρα που αντιμετωπίζει καθημερινά στην διεθνή σκηνή μια τέτοια πραγματικότητα, δεν δύναται να βγαίνει μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες στις αγορές ενώ έχει μόλις συνάψει μεγάλο δάνειο το οποίο συνοδεύεται από εξαιρετικά αυστηρά και επώδυνα μέτρα για την κοινωνία. Η αξιοπιστία όσων δρομολόγησαν την περιβόητη σύναψη τίθεται πλέον υπό σοβαρή αμφισβήτηση.

Αν δε, η καθ’ εαυτή κίνηση στις αγορές τον Ιούλιο αποτύχει το πλήγμα θα είναι ισχυρό βασικά για την ευρωζώνη συμπαρασύροντας χώρες όπως η Ισπανία. Η δε αξιοπιστία της Ελλάδας θα έχει ξαναπάει να συναντήσει το γνωστό παγόβουνο του Τιτανικού και του κ. Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα προχωράει σε αυτήν την κίνηση λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι :

1. Θα λειτουργήσει θετικά για τις αγορές η διαβεβαίωση της τρόικας στις 17 Ιουνίου πως τα μέτρα έχουν δρομολογηθεί προς την σωστή κατεύθυνση και είναι θετικές οι δημοσιονομικές εξελίξεις στη χώρα. Η Αθήνα ελπίζει παράλληλα πως υπέρ του κλίματος θα λειτουργήσει και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα. Μια συζήτηση όμως για ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου ή οι προφορικές διαβεβαιώσεις της τρόικας, δεν γίνεται να αποτελούν εγγύηση για οποιοδήποτε άνοιγμα στις αγορές.2. Η Αθήνα σκοπεύει να μετακυλήσει 3μηνα, 6μηνα και 12μηνα έντοκα γραμμάτια, τα οποία ωριμάζουν τον Ιούλιο, συνολικής αξίας 4.5 δισ. ευρώ γεγονός που θα δώσει στους επενδυτές την απαιτούμενη ασφάλεια και σιγουριά καθώς θα σκεφτούν σχετικά πιο εύκολα να δώσουν ένα τρίμηνο ή εξάμηνο δάνειο τέτοιου ύψους γνωρίζοντας πως παράλληλα «τρέχει» στα ελληνικά ταμεία το τριετές των 110 δις ευρώ.

3. Η κυβέρνηση ελπίζει πως ακόμα κι αν η αναχρηματοδότηση αποτύχει, δεν θα υπάρξει επιδείνωση στην ήδη σοβαρή κρίση που διανύουμε. Εδώ είναι σίγουρα το σημείο όπου η Ελλάδα ξαφνιάζει: Η κίνηση να βγει τώρα η χώρα στις αγορές για 4.5 δις την στιγμή που μέχρι πριν δυο μήνες «πέθαινε» δείχνει ή ότι η Ελλάδα ρισκάρει ή ότι υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ ιδίας και ΔΝΤ/EE που την ξέρουν μόνο αυτή και οι δανειστές της.

Η επιστροφή στις αγορές δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο οικονομικό ρίσκο για την ίδια την Ελλάδα δεδομένου ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει τις δόσεις από το δάνειο-μαμούθ ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Μια ενδεχόμενη αρνητική συνέπεια όμως, και μάλιστα καταστροφική είναι προ των πυλών για την ίδια την Ευρωζώνη σε ένα οικονομικό ντόμινο που θα «χτυπήσει» και άλλες χώρες της με πρώτη την Ισπανία.

Αν η έξοδος προς τις αγορές πετύχει, θα γυρίσει θεαματικά το παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας με τους επενδυτές να επιστρέφουν με τελείως διαφορετική ψυχολογία στις χώρες της ευρωζώνης με προβληματική οικονομία. Αν όμως η ελληνική κυβέρνηση αποτύχει, τότε η ψυχολογία των αγορών θα αλλάξει δραματικά και εις βάρος άλλων χωρών. Αλλά ακόμα και μια ενδεχόμενη επιτυχία του ελληνικού ανοίγματος στις αγορές θα αποδείξει στη διεθνή κοινή γνώμη πως υπήρξε ένα μυστικό επίπεδο συνεργασίας μεταξύ ΔΝΤ/ΕΕ/Ελλάδας και πως η ίδια η προσφυγή στο περιβόητο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν τελικά σκηνοθετημένη.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με έλληνες οικονομικούς αναλυτές, η Ελλάδα έχει ξεκινήσει επίσημη αναδιάρθρωση του χρέους της από τις 15 Ιουνίου (με τους προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων για αρχή) και πολλοί επενδυτές έχοντας πληροφορηθεί εγκαίρως τα νέα δεδομένα, έχουν ήδη φροντίσει να ξεφορτωθούν ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Μια κακοστημένη παράσταση με χρυσοπληρωμένο εισιτήριο. Στο διάλειμμα πάντως σερβίρονται γιαουρτάκια.

(STRATFOR με στοιχεία από ελληνικό ρεπορτάζ)

Απόδοση Μ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 01/07/2010 10:05:44

  Έχουν στήσει τον Ελληνικό λαό με την πλάτη στον τοίχο και δεμένα τα μάτια.
  Οι εξελίξεις για την Ελλάδα θα είναι δραματικές πλέον.
  Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/07/2010 10:28:54

  Το να βγεις στις αγορές, έστω και με υψηλό επιτόκιο είναι θετική κίνηση (και είμαι σίγουρος έχουν ελεγξει ότι θα πετύχει πριν το κάνουν). Το να δανείζεσαι τρίμηνο για μισθούς, συντάξεις και αποπληρωμή 20-ετούς ενυπόθηκου δανείου είναι σαν να παρακαλάς τον τοκογλύφο για δανεικά για την επόμενη δόση πρέζας.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 01/07/2010 10:38:32

   Θεωρείται ότι το δανειστικό πακέτο ΔΝΤ-ΕΕ είναι διασφαλισμένο για το 2011, επομένως δεν υπάρχει ανάγκη να απευθυνθούν στις αγορές για επιπλέον δανεισμό, πλην αυτού της υψηλής βραχυπρόθεσμης απόδοσης για τους επενδυτές...

   Εξάλλου με αυτή τη λογική συνήθφθη το επαχθές δάνειο, ότι δλδ δε θα εχουμε πλέον ανάγκη τις "αγορές" για τα τρία χρόνια.
   Η δικη μου γνώμη είναι ότι ο σχεδιασμός για την κίνηση αυτή δεν είναι άλλος παρά της ενίσχυσης του "διεθνούς προφίλ" του PM, διότι στην πραγματική οικονομία η κατάσταση είναι τραγική.

   Αν αποτύχει όμως η κίνηση ποιος μας εγγυάται ότι δε θα επιβάλλουν και πρόσθετα αυστηρά μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο της "δήθεν επανάκτησης της αξιοπιστίας";

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 01/07/2010 10:43:04

   Ιδού και η επιβεβαίωση. Λυτοί και δεμένοι έχουν επιστρατευθεί στη φιλοτέχνιση του ηρωϊκου προφίλ του ΓΑΠ, από τα σημερινά ΝΕΑ:

   "Κι όμως, έχουμε ανάγκη από ήρωες, «πολιτικούς ήρωες». Αν ο Γιώργος Παπανδρέου τα καταφέρει, θα γίνει ήρωας…

   Ποιος τα δηλώνει αυτά; Ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στη χώρα μας σερ Μάικλ Λουέλιν Σμιθ.

   Που τα δηλώνει; Στα σημερινά ΝΕΑ" από την επόμενη ανάρτηση του Antinews

 3. donaE avatar
  donaE 01/07/2010 10:34:59

  The show must go on.

 4. donaE avatar
  donaE 01/07/2010 10:49:43

  Και ολο αυτο μαζι με την υποβαθμιση της Ισπανιας απο την Moody's.

 5. δημητρης avatar
  δημητρης 01/07/2010 11:10:35

  ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΟΒΛΑΧΟ;
  ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ (ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ=ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ)
  ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.

  ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΒΛΑΧΑΔΕΡΟ.

  • αφισοκολλητης avatar
   αφισοκολλητης @ δημητρης 01/07/2010 12:24:07

   καραμαν-ανλης

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/07/2010 11:41:30

  "ουδεν μετρον αριστον" ( δανεικο της γυναικας μου ! )

  ΠΠ

 7. NTINOS avatar
  NTINOS 01/07/2010 11:49:52

  ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΗ ΚΑΙ ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ


  Τρία εκατομμύρια Ελληνες πέρασαν από τον αξονικό τομογράφο το 2008, αν...πιστέψουμε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ! Σπάει όλα τα ρεκόρ στις δαπάνες Υγείας η χώρα μας, καθώς, σύμφωνα με την έκθεση «Ηealth Data 2010» του Οργανισμού σε κάθε χίλιους κατοίκους αντιστοιχούσαν 320 αξονικές τομογραφίες και 100 μαγνητικές! Η διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο είναι τεράστια, καθώς η Ελλάδα παρουσιάζει υπερδιπλάσιες εξετάσεις αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας από τον μέσο όρο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ.

  Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό, στην Ελλάδα αντιστοιχούν μιάμιση φορά περισσότεροι αξονικοί τομογράφοι και δύο φορές παραπάνω μαγνητικοί από ό,τι στις υπόλοιπες χώρες.

  Η ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ Ν ΑΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΞΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ Η ΓΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΓΑΛΑ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΥ,ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΞΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ NTINOS 01/07/2010 12:25:09

   Δεν είναι τοσο απλά τα πράγματα όπως τα λένε οι στατιστικές. Η Ελλάδα έχει ιδιόμορφη γεωγραφία και οι τομομογράφοι στήνονται με γεωγραφικά και όχι με πληθυσμιακά κριτήρια.

   Εμείς πχ. πρέπει να ταξιδεύουμε 100 χμ. για μια τομογραφία.

   • NTINOS avatar
    NTINOS @ anonymous 01/07/2010 12:45:25

    για 1 τομογραφια οχι για 5.Για να ζητησει Γερμανος γιατρος αξονικη τομογραφια πρεπει ή να εισαι του θανατα και αν επιμενεις ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΟΥ.
    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΝΙΣΕ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ....ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ.
    ΑΝΤΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ,ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ,ΝA ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ GALA DINNERS ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ...ΕΜΠΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΠΟΡΣΕ.

 8. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 01/07/2010 12:03:41

  Τα περί εξόδου στις αγορές απευθύνονται μόνον στους εδώ ιθαγενείς. Οι αγορές κυττάνε μόνον τα νούμερα, τη δυναμική και τις προοπτικές της χώρας γιατί παίζουν τα λεφτά τους. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα μιας πιθανής εξόδου μακροπρόθεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Μόνον μεθυσμένοι επενδυτές θα επενδύσουν στην Ελλάδα με την σημερινή παγκόσμια οικονομική συγκυρία. Εκτός και εαν παίζει κάτι με τίποτα κινέζικα κεφάλαια ή άλλα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε.

  • NTINOS avatar
   NTINOS @ Αγανάκτηση 01/07/2010 12:10:45

   Πράγματι είναι μυστήριο το παιχνίδι,και απορουν ολοι με ποιους τα εχει βρει η κυβέρνηση και με ποια ανταλλαγματα.
   Στην αγορά με το σπαθι μας δεν βγαινουμε ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΜΕ ΤΑ ΣΤΙΛΙΑΡΓΙΑ που λεν και στο χωριό μου.

 9. manos avatar
  manos 01/07/2010 12:36:35

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ

  ΑΛΛΑ:

  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΒΟΥΛΟΙ, ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΛΑΪΚΟ, ΣΙΩΠΟΥΝ
  ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ;
  ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ
  ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΕΚΛΕΓΟΥΝ
  ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΝΕ, ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ

  ΠΟΙΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ; ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΥΡΙΕΣ , ΟΙ ΣΥΝΔΑΙΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑ 'ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ" ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;

  ΟΙ ΦΕΡΕΛΠΙΔΕΣ ΝΕΑΡΟΙ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΙΕΡΑ;

  ΟΙ ΒΑΘΥΠΛΟΥΤΟΙ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΕς ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΥΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

  ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ

  ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ

  ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ

  • zackii avatar
   zackii @ manos 01/07/2010 17:39:36

   μπα.. μη το ελπίζεις

 10. καπελωμα τζι αρ avatar
  καπελωμα τζι αρ 02/07/2010 01:16:15

  "Αν η έξοδος προς τις αγορές πετύχει, θα γυρίσει θεαματικά το παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας με τους επενδυτές να επιστρέφουν με τελείως διαφορετική ψυχολογία στις χώρες της ευρωζώνης με προβληματική οικονομία. Αν όμως η ελληνική κυβέρνηση αποτύχει, τότε η ψυχολογία των αγορών θα αλλάξει δραματικά και εις βάρος άλλων χωρών. "

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ.

  Στα λεω για να καταλαβεις και να μπορεις να τα ερμηνευσεις σωστα στο κοσμο.
  Ανελυσε το cap n trade του Ομπαμα.
  Κατι παρομοιο κυνηγα ο ΓΑΠ.
  Αυτο το πειραμα ηρθε ο ΓΑΠ να πετυχει στην Ελλαδα το οποιο θελει βαθος χρονου, αρα με νυχια και με δοντια θα τον στηριξουν κι αν δεν στηριξουν αυτον τοτε Μπακογιαννη και τα υπολοιπα της Αριστερας.
  Θα δημιουργηθει ενα πολιτικο συστημα για να το στηριξει αν δεν τα καταφερει ο ΓΑΠ, που δεν θα τα καταφερει.
  Σε μαι κοινωνια με το cap n trade σε ισχυ θα πληρωνεις χαμηλοτερο ενοικιο π.χ. χαμηλοτερους μισθους, αλλα 5πλασιο ρευμα, νερο, 8πλασια βενζινη κτλπ. ενω θα παιρνεις πολυ λιγοτερο μισθο αν παιρνεις καθολου.
  Για να γινει η προσαρμογη της κοινωνιας σε αυτο το κολπο εφευρεθηκε η οικονομικη κριση. Η Ελλαδα και αλλες χωρες με πλυθησμους που μπρουν αν ανταπεξελθουν σε τετοια μιζερια και να τη ξεπερασουν (δεκαετια 50, 60) θα τους κονταινει το παγκοσμιο οικονομικο συστημα βλεπε IMF και δευτερη οικονομικη κριση μτα τη παγκοσμια στο τοπο μας, για να μην ξεφευγουν απο τα ορια της ανεχειας. Ειναι σημαντικο αυτο για να μπορεσει το cap n trade να πετυχει, γιατι αλλιως η ιδια η κοινωνια αν εχει πορους και θεληση μπορει να το ανατρεψει, γιατι στην ουσια ειναι μια τεραστια κοινωνικη τροχοπεδη.
  Εισαγεται ενα νεο ειδος σοσιαλισμου που το cap n trade φερνει απο το παραθυρο καθως υποστηριζεται αναδιανομη των κερδων απο το cap n trade προς τις φτωχοτερες μαζες που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν, Θα δινονυ ακριβως οσο χρειαζεται για να παρεμενουν λιγο πιο πανω απο τα ορια της απελπισιας. Κατι σαν τις φαβελες της Βραζιλιας. Φυσικα ο πλυθησμος που ακολουθει τον ηγετη, στην Αμερικη, μαυροι, μεξικανοι, στην Ελλαδα, αλλοδαποι κα αριστεριστες θα παιρνουν το κατι τις παραπανω στα εμβασματα. Ιδου το συστημα που θα ρημαξει τη κοινωνια και ειναι παγκοσμιο.
  ΑΝ πετυχει, αν γινει μοδα, στριμωχνει τις πετρελαιοπαραγωγες χωρες στη γωνια, Ρωσια, Ιραν αλλα βαζει και τη Κινα στην ακρη λογο πτωσης εξαγωγών και θα μεταφερει σιγα σιγα τα δικαιωματα των κοιτασματων βλεπε PETROBRAS-Σορος, ή εστω της υποδομης μεσω τρικ σε λιγα χερια παγκοσμιος (οπως η ανατιναξη της πηγης της BP) για να προωθηθει η "πρασινη αναπτυξη" απο τους ιδιους τους εμπνευστες του cap n trade.
  Περναμε απο τη Δυτικη κοινωνια σε μια υβδριδικη κοινωνια φαβελας. Η κοινωνια των νεοπτοχων δοκιμασμενη πολυ καλα στη Κουβα του Καστρο και στη Βραζιλιανικη φαβελα.
  10 χρονια μετα τον εξοστρακισμο συγκεκριμενων συμφεροντων απο τη Ρωσια, δεν υπηρχε αλλη λυση γι αυτους παρα να συνεργαστουν με το τερας που λεγεται Τζορτζ Σορος. Η προταση του εδεσε γαντι με το δογμα μπρεζινσκι που θελει στρατηγικη απομονωση και της Ρωσιας και ετσι προεκυψε ο μαυρος Ομπαμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.