#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2012 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια επιστολή στην Φιλανδια που δεν θα μπορούσε ποτέ να γράψει ο Βενιζέλος«Αξιότιμη» κ. Ουρπιλάινεν,

δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν διαβάσετε αυτή την επιστολή εσείς, κάποια γραμματέας σας ή και κανένας απολύτως. Απευθύνεται κυρίως στους συμπατριώτες μου και θα δημοσιευτεί στη μόλις 47 ετών εφημερίδα μας*.

Εάν η αγγλική μετάφραση απ’ τα φινλανδικά είναι σωστή, σε ομιλία σας στην Ομοσπονδία Φινλανδικών Επιχειρήσεων αποκαλέσατε την Ελλάδα «καρκίνο της Ευρώπης». Είμαι σίγουρος ότι θα έχετε αρκετές εξηγήσεις γι’ αυτή τη φράση της ντροπής, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δεν είστε το μόνο πρόσωπο και η Φινλανδία η μόνη χώρα, που συμπεριφέρεται στην Ελλάδα όπως σε γουρούνι (P.I.G.)!

Φαίνεστε πολύ νέα για να θυμάστε την ευρωπαϊκή ιστορία της δεκαετίας του ’40. Δεν έχω δει ποτέ φινλανδικό βιβλίο Ιστορίας. Ως πρώην εκπαιδευτικός, τι λέγατε στα παιδιά σας για τον ρόλο του Ελληνικού Έθνους στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Ακούσατε ποτέ για τη νίκη του λαού μας απέναντι στη φασιστική Ιταλία; Ήταν μόλις η δεύτερη νίκη συμμαχικού στρατού εναντίον στρατού του Άξονα. Η πρώτη ήταν αυτή του Κόκκινου Στρατού εναντίον της φασιστικής Φινλανδίας! Σύμπτωση; Δε νομίζω!

Υπάρχει τίποτε γραμμένο στα βιβλία Ιστορίας του «καταπληκτικού» εκπαιδευτικού σας συστήματος, για τη θρυλική ελληνική Αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής. Για τις χιλιάδες εκτελέσεις και τα καμένα χωριά;

Και για τη μεταπολεμική μας ιστορία; Για τον αιματηρό εμφύλιο, που κατέστρεψε ό,τι είχε μείνει όρθιο; Για την Ελλάδα ως… «φρούριο της Δύσης», στα «κομμουνιστικά» Βαλκάνια; Για το τεράστιο κόστος της Άμυνας (το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στο ΝΑΤΟ!), που επί πέντε σχεδόν δεκαετίες υποχρεώθηκε να πληρώνει ο φτωχός λαός μας;

Μάλλον όχι! Ίσως επειδή ήσασταν τόσο απασχολημένοι με το κτίσιμο του δικού σας «παραδείσου». Υπερασπιζόμενοι, όχι τον λεγόμενο «ελεύθερο κόσμο» (όπως υποτίθεται ότι κάναμε εμείς…), αλλά την «ουδετερότητά» σας! Με τις εγγυήσεις της ΕΣΣΔ, μαζί με τα ισχυρά πλεονεκτήματα ενός ανθηρού διμερούς εμπορίου και με μηδενικές αμυντικές δαπάνες!  Η «παγκόσμια κοινότητα» δέχτηκε να είναι «ουδέτερη» η Φινλανδία, αλλά όχι η Ελλάδα-παγκόσμιο σύμβολο!!! Ίσως, όμως, να μην ήταν η Ιστορία το αγαπημένο σας μάθημα!

Βέβαια, ούτε η… «τρέχουσα Ιστορία» μοιάζει να είναι το στοιχείο σας! Αλλιώς δεν θα κατηγορούσατε την Ελλάδα ως… «καρκίνο»!

Θα είχατε ακούσει για τη Lehman Brothers και την Enron, για τη Goldman Sachs και για τον αμερικανικό «καπιταλισμό του καζίνο», που είναι υπεύθυνος για αυτή την παγκόσμια κρίση, ήδη από το 2008. Για τους παρασιτικούς «οίκους αξιολόγησης», που στοχοποιούν τους «αδύναμους κρίκους».

Μάλλον δεν θέλετε να ξέρετε για όλα αυτά. Προτιμάτε να πιστεύετε και να ανακυκλώνετε την άθλια άποψη, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη υπεύθυνη στον κόσμο γι’ αυτή την Κρίση, χρησιμοποιώντας αυτή την ανήθικη λέξη που ταιριάζει στη λογική της χρηματοπιστωτικής φούσκας.  «Καρκίνος» η Ελλάδα και οι «τεμπέληδες, άχρηστοι, ψεύτες» κάτοικοί της!

Δεν φταίτε εσείς. Οι Κινέζοι λένε ότι «δεν μπορείς να ζητάς βούρτσα μαλλιών από έναν φαλακρό»! Κάνετε ό,τι μπορείτε και λέτε ό,τι ξέρετε. Εμείς έχουμε ανοιχτό λογαριασμό με τους ηγέτες μας, που έδωσαν σ’ εσάς και στους ομοίους σας το δικαίωμα να μιλάτε για μια χώρα-σύμβολο μ’ αυτόν τον ξεδιάντροπο τρόπο!

Σας ευχαριστώ που κρατάτε ζεστή την οργή μας, όχι βέβαια εναντίον σας (είστε περίπου ένα μηδενικό στην Παγκόσμια Ιστορία!), αλλά κατά των ηγετών μας. Άνθρωποι σαν κι εσάς, μας υπενθυμίζουν το καθήκον μας, να τιμωρήσουμε αυτούς τους ηγέτες για τη ζημία που προκαλούν σ’ αυτό το σύμβολο. Θα το υπερασπίσουμε και πάλι, πολύ σύντομα. Δεν θα αφήσουμε αυτό το καθήκον σε «βαρβάρους», που επιτρέπουν στον εαυτό τους να αποκαλούν την Ελλάδα… «καρκίνο»!

Χρήστος Α. Φωτιάδης (*από την εφημερίδα "Αμαρυσία")

και για την αντιγραφή,

Αυριανιστής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 09/03/2012 09:09:44

  Άϊ! να αγιάσει το στόμα σου Αυριανιστή'

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος Αργεάδης 09/03/2012 09:24:22

   Στον επιστολογράφο τα εύσημα, όχι σε μένα. Εγώ απλώς το ανακάλυψα.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:46:53

    Μπράβο καί στούς δύο!!!

   • Kραντωρ avatar
    Kραντωρ @ Αυριανιστής 09/03/2012 15:35:49

    'Οταν Στἀλιν με τον ερυθρο στρατο επετἐθη κατα της Φινφλανδιας, συσσωμος ο ελληνικος λαος υπεστἠριζε με θερμη την γενναἰα αντισταση που προεβαλε αυτος ο μικρὀς λαος στους μπολσεβικους εισβολεις. Την καραμἐλα περι «φασιστων» ας παυσουμε να τη πιπιλαμε. Το καθεστως της 4ης Αυγουστου, που αντιμετὠπισε τους ιταλογερμανοὐς, «φασιστικὀ» ἠταν σὐμφωνα με την ορολογια των δημοκραταρων φελλων. Τα κινητα NOKIA αποτελοὐν, μαζι με ξυλεια και βερνικια, τα κὐρια εξαγωγιμα προϊοντα της Φινλανδιας, ας φροντισουμε να μην τα αγοραζουμε.

    • Χρήστος avatar
     Χρήστος @ Kραντωρ 13/03/2012 14:08:14

     "σύσσωμος ο ελληνικός λαός", εννοείς τον Μεταξά;

 2. silence.t avatar
  silence.t 09/03/2012 09:10:29

  Respect !

 3. tasos1 avatar
  tasos1 09/03/2012 09:19:57

  Να πάει να γα ... λουχηθεί ιστορικά και μετά να πιάνει την Ελλάδα στο στόμα της η ... ξανθιά!

 4. Geros avatar
  Geros 09/03/2012 09:33:02

  Τα γνωστά και χιλιοειπωμένα , "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες εσείς τρώγατε βελανιδιά".
  Σαν άνθρωπος που έχω ζήσει πάνω από την μιση ζωή μου στο εξωτερικό σας λέω ότι κάθε λαός έχει ιστορία για την οποια είναι περήφανος. Από την νότια Αμερική μέχρι τις στέπες της βορειοανατολικής Ασίας θα συναντήσεις λαούς που δεν έχεις ξανακούσει το όνομα τους αλλά θα σου πουν για την μεγάλη τους ιστορία.
  Αν εσείς νομίζετε ότι θα πάτε στο σχολείο και θα σας βάλει ο δάσκαλος καλό βαθμό επειδή ο παππούς σας ήταν καλός μαθητής .... πάω πάσο.

  • franc avatar
   franc @ Geros 09/03/2012 16:26:32

   Nαι αλλά μεταξύ δύο ΙΣΩΝ μαθητών προφανώς και δικαίως αυτός με τον παππού -καλό μαθητή θα προτιμηθεί πως να το κάνουμε...Μπορεί να έχουμε πολλά κουσούρια, αλλα επειδή και εγώ πέρασα περισσότερη απ' τη μισή ζωή μου στο εξωτερικό και διαθέτω 2 εθνικότητες, μπορώ να βεβαιώσω απόλυτα 2 πράγματα: 1. Κατά μέσον όρο ο Ελληνικός λαός είναι ο πιό ανθρώπινος-ανθρωποκεντρικός στον κόσμο απο την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
   Το επιβεβαιώνει και η Jacquelin de Romilly που ήταν ΕΙΔΙΚΟΣ και ΞΕΝΗ.
   2. Τα ομορφώτερα μέρη στον κόσμο γιά όσους έχουν ταξιδέψει πολύ ανα τον κόσμο είναι 3, τα εξής:
   a. Οία Σαντορίνης
   β. Πορτο-κατσίκι Λευκάδος
   γ. Μπαλί.
   Μένω σ' αυτά τα ολίγα για να μη χαρακτηριστώ Ελληναράς.

   • Geros avatar
    Geros @ franc 09/03/2012 21:56:34

    Δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά. Η γη είναι γεμάτη από μαγικά μέρη.
    Ήταν ένας γνωστός μου που είχε πάει στο Παρίσι και έλεγε ότι το χωριο του ήταν καλύτερο , αυτό είναι ο ορισμός του επαρχιωτισμού.
    Κάθε χώρα που έχω πάει στον κόσμο έχει και μερικές Jacquelin de Romilly και ανθρώπους σαν εσένα που τις αναφέρουν καμαρώνοντας.

 5. ΜΠ avatar
  ΜΠ 09/03/2012 09:48:52

  Ένα θα ήθελα να μου πει ο Α.Σ και μόνον: ότι θα αποκαταστήσει τη Χώρα μου ηθικά και Ιστορικά στον Παγκόσμιο Χάρτη, με τέτοιο τρόπο που μόνον με σεβασμό να μιλάνε για το λαό μας και την Ελλάδα. Μπορεί να μου το πει;
  Τότε θα τον εμπιστευτώ.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΜΠ 09/03/2012 11:58:07

   Κι ο Σαμαράς τι είναι μάγος;
   Η κοινωνία, ο καλομαθημένος λαός είναι έτοιμοι να δμιούργήσουν και να παράγουν;
   Μόνο έτσι αποκαθίσταται η αξιπρέπεια μιας χώρας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μανιάτης 09/03/2012 12:04:58

    Η κοινωνία, κι αυτός ο λαός που εσύ αποκαλείς "κακομαθημένο" επειδή δεν θέλει μισθούς Βουλγαρίας όπως θα ήθελαν οι ευρωναζί να θέλει, είχαν μάθει να παράγουν μια χαρά μέχρι να ενσκήψει η πασοκική λαίλαπα και η φυλακή της Ε"Ε".

    Όμως, τότε δεν ήταν ούτε ευρωλιγούρηδες, ούτε junkies των επιδοτήσεων, ούτε παράσιτα του χρηματιστηρίου, ούτε τραπεζόδουλοι με τα φτηνά δάνεια που τον προέτρεπαν να πάρει οι ολοσέλιδες διαφημίσεις.

    Και, αν ενθυμείσαι, σχεδόν όλα τα παραπάνω "λέλουδα" άνθισαν επί του σημιτικού "εκσυγχρονισμού", τα απολειφάδια του οποίου τώρα μάς κουνάνε το δάχτυλο για να σκύψουμε το κεφάλι στους ευρωναζί.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:19:32

     Τα "λέλουδα" άνθησαν το 1981, όταν ο ηρωικός λαός... έστειλε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας την Δεξιά. Ο λαός του Ανένδοτου...του 114....του Εθνάρχη...Αρχιαλήτη Μακαρίου...του Πολυτεχνείου...του Γέρου της Δημοκραιας...της Νύκτας της Δημοκρατίας.
     Δεν σε ενοχλεί η Μαργαρίτα Α΄, παρά η ξανθιά.
     Κι ως κουτοπόνηρος... νεοέλλην κι εγώ, θα σου πω:
     ξεπερασμένη η μέθοδος αυτή για εξωραϊσμό της ντόπιας σαπίλας.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Μανιάτης 09/03/2012 12:31:39

      Για να ξεκαθαρίζουμε κάτι: σου διέφυγε μάλλον το περί "πασοκικής λαίλαπας" που έγραψα, και που όντως ενέσκηψε το '81. Σχεδόν ταυτόχρονα εξελίχθηκε και η προσπάθεια του παπατζή να ακρωτηριάσει παραγωγικά τον Έλληνα αγρότη, κλείνοντάς τον στο χρυσό κλουβί της Ε"Ε" και των επιδοτήσεων.

      Ωστόσο, ξαναρωτάω: πότε μπήκαμε (ως μη ωφείλαμε, και χωρίς να μπορούμε) στο ευρώ; Πότε έλεγε ο Γιάννος "παίξτε χρηματιστήριο, θα φτάσει στις 7000 μονάδες"; Πότε το 1/3 των σελίδων των εφημερίδων γέμιζε από διαφημίσεις για φτηνά διακοποδάνεια, εορτοδάνεια και στεγαστικά; Πότε καταργήθηκε το τεκμήριο για τα Καγιέν; Επί "εκσυγχρονισμού" δεν συντελέστηκαν όλα αυτά τα εγκλήματα; Και οι τότε εγκληματίες είναι οι σημερινοί κήνσορες που λένε ότι "μαζί τα φάγαμε" για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ευρωναζί πατρώνων τους; Ε, όχι λοιπόν. Δεν θα μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί!

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:40:15

      Και πάλι σε ερωτώ, τι φταίει η Φινλανδία και η όποια Φινλανδία και τη σαπίλα που επί χρόνια ο λαός ζητωκραύγαζε;
      Γιατί επιτέλους δεν λέμε:
      την παίζαμε...μείναμε άγαμοι.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Μανιάτης 09/03/2012 12:44:59

      Όλοι αυτοί, "δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν γνώριζαν" όταν αγοράζαμε τα ΝΟΚΙΑ, τα Καγιέν και τα Ferrostahl. Και ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό και ανέκραξαν "the game is over"...

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Μανιάτης 09/03/2012 12:53:26

      Η απάντηση στον Μανιάτη: Η πασοκική λαίλαπα του Ανδρεϊσμού το 1981 ήταν η άλλη όψη του νομίσματος με τον σημιτικό ψευδο-εκσυγχρονισμό της περιόδου 1997-2008. Της ίδιας "προοδευτικής" πλευράς άνθρωποι συμμετείχαν και στις δύο φάσεις, απλα στη μια φορούσαν ανοιχτό πουκάμισο με αλυσίδα στο στέρνο και πουλούσαν φτηνό πατριωτισμό (όπου τους βόλευε) και στην άλλη φορούσαν κοστούμι σινιέ και πουλούσαν εξίσου φτηνό διεθνισμό. Μηδενιστές ήταν και οι μεν και οι δε. Και τυχαίνει τώρα να περνούν την τρίτη μετάλλαξή τους, να έχουν μεταλλαχθεί σε γκόλουμ του γραικυλισμού και του γερμανοτσολιαδισμού. Νομίζω ότι είναι η εσχάτη πλάνη.
      Ως δεξιός πατριώτης, που από τα πρώιμα εφηβικά μου χρόνια, τη δεκαετία του 1980, ήμουν εναντίον του ανδρεοπαπανδρεϊσμού για χίλιους λόγους, δεν μπορώ να αποδεχτώ τη λογική του γραικυλισμού και τη μετάλλαξή μου σε γκόλουμ. Ούτε θα καθήσω να ακούω την κάθε κακιασμένη βορειοευρωπαία. Εχω σπουδάσει σε μεγάλη πόλη της δυτικής Ευρώπης, μιλάω 4 ευρωπαϊκές γλώσσες (πλην της ελληνικής), μου αρέσει και η ευρωπαϊκή λογοτεχνία και η ευρωπαϊκή τέχνη και η ευρωπαϊκή (κλασική) μουσική. Αλλά γκόλουμ και λούστρος του κάθε μισοαγράμματου δυτικο- και βορειο-ευρωπαίου δεν γίνομαι (oh yes, υπάρχουν και τέτοιοι και μάλιστα εν αφθονία, μόνο κάτι δικά μας κομπλεξικά βλαχάκια της Ομόνοιας που ντρέπονται να πουν ότι είναι Έλληνες δεν το βλέπουν). Οποιος θέλει να γίνει γκόλουμ και να καυχιέται γι' αυτό, μπράβο του. Και ας νομίζει ότι όταν τον φτυνουν τα αφεντικά του, τον ραντίζουν με αγιασμό.
      Αυτά τα ολίγα δι' υμάς και διά άλλους κύριε Μανιάτη...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ΒΙΣ 09/03/2012 12:59:33

      Πες τα!!!

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΙΣ 09/03/2012 13:08:24

      ΒΙΣ,καί πάλι, ὃπου γράφεις χαίρομαι νά σέ διαβάζω!

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ ΒΙΣ 09/03/2012 13:12:25

      Τί σχέση έχει αυτό με το θέμα;
      Το ζήτημα είναι σίψη που ελέω Λαού... διέλυσε τη χώρα.
      Κι αντί να κάψουμε την Μαργαρίτα Α΄και τους πρίγκιπες, ασχολούμαστε με τον ξένο ιμπεριαλισμό...δηλαδή με παπαριές.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Μανιάτης 09/03/2012 13:16:54

      Χέρι-χέρι βάδιζαν (και βαδίζουν) "η Μαργαρίτα Α΄και οι πρίγκηπες", με τον "ξένο ιμπεριαλισμό". Οι πρώτοι είναι πολιορκητικός κριός του δεύτερου. Ακόμα να το καταλάβεις;

      Υπάρχουν βέβαια και οι πρόθυμοι, που σ' αυτόν τον πολιορκητικό κριό γίνονται... "η σως, για να γλυστράει".

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Αυριανιστής 09/03/2012 13:26:45

      Ρε που κατέστρεψε και τη Δεξιά ο πασοκισμός...ο Κορδάτος, ο Σκαρίμπας, ο Χατζηαργύρης...
      όλοι τάχαν με την ξενοκρατία...Κι αφού τους ρίξουμε στη θάλασσα όλα δικά μας ...μάτια μου...Μια βίλλα στην Εκάλη...
      Ο νέος ντόπιος επιτέλους επενδυτής...το ΠΑΜΕ....μαζί με τον Κοκκαλη και τον Γερμανό...Το ΠΑΜΕ προβαίνει σε μεγάλα αναπτυξηιακά προγράμματα από κοινού με την Σοβιετική Ένωση και τον Φιντέλ. Το Πέραμα αλλάζει: Μετονομάζεται σε Ζαχαριάδειον....

     • franc avatar
      franc @ Μανιάτης 09/03/2012 19:41:01

      Δεν ασχολούμαστε εμείς μ' αυτούς αλλά αυτοί με εμάς και μάλιστα τώρα που σταματήσαμε να αγοράζουμε τα άχρηστα προιόντα τους .
      Επιτέλους Μανιάτη δεν γκρεμίσαμε εμείς την lehman Brothers, τουλάχιστον αυτό δεν το καταλαβαίνεις? Η μήπως αμφιβάλλεις οτι απο εκεί ξεκίνησαν όλα? Κι αν αυριο βρούμε πετρέλαιο και γίνουμε Νορβηγία του Νότου και εκτελέσουμε όλα τα Πασοκολαμόγια έχεις την εντύπωση οτι θα σταματήσουν να σκάνε οι Lehman,ΑΙG, Northrock, Dexia κλπ? Θα βγουν απο την κρίση η Ιρλανδία,Πορτογαλία,Ισπανία,Ιταλία, Βέλγιο, Αγγλία και Γαλλία που δεν έχουν Πασοκολαμόγια? Ούτε τώρα καταλαβαίνεις οτι κάτι δεν πάει καλά με τα "επιχειρήματά σου"?

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ franc 09/03/2012 22:29:15

      Ναι συμφωνώ. Όμως επιμένω όχι εθνικιστικά ντελήρια και μίσος μεταξύ των λαών.

     • alakran avatar
      alakran @ ΒΙΣ 09/03/2012 14:05:09

      +1000 για το σχόλιο τού ΒΙΣ!

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ ΒΙΣ 09/03/2012 16:03:26

      +++

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:22:21

     Άντε πάλι με τη Βουλγαρία, η αλαζονεία σας δεν έχει μέτρο!
     Μας πασάρανε οι πολιτικοί σας - πράσινοι, μπλέ και κόκκινοι - την φούσκα, την σνίφα και την παραμύθα, και καμαρώναμε χρόνια ότι δεν "ήμαστε Βαλκάνια" αλλά κουνήθηκε ο χάρτης και βρεθήκαμε στο Χάμπστεντ και στις Παρθένες Νήσους! Δοξάσαμε τους Ολυμπιακούς της Γιάννας, τα οπλοστάσια του Άκη και του Γιάννου και τα μπαταχτσίδικα κανάλια του Μάκη, του Σάκη και του κυρ Σταυρου.
     Τώρα καταλάβαμε ότι ήμαστε τόσο Ευρώπη όσο και η Βουλγαρία (δηλαδή... εντελώς), αλλά μας φταίνε οι ...Σκανδιναβοί.
     Σωστά, έχουν παραγωγή, εκπαίδευση ποιότητα ζωής, και το κυριότερο, τους μαζεύουν τους φόρους (άν και έχουν ψηλούς φορολογικούς συντελεστές).
     Αντί να προσπαθήσουμε για το καλό μας, φοβόμαστε και ζηλεύουμε, σαν ανώριμα νήπια.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 09/03/2012 12:34:30

      Η "ποιότητα ζωής" από τι εξαρτάται; Μόνο από τα "γλειμμένα" πεζοδρόμια και τους παιδικούς σταθμούς για τις μονογονεϊκές οικογένειες;

      Το ποσοστό των αυτοκτονιών στις σκανδιναβικές χώρες, σου λέει κάτι για την ποιότητα ζωής;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:41:22

      Καλά, κράτα εσύ τα καταπατημένα από τζίπ πεζοδρόμια, τους ανύπαρκτους γενικώς παιδικούς σταθμούς, τις τρι-γονεικές οικογένειες (πολλές Ελληνίδες μοιάζουν πιό πολύ μέ ταράνδους παρά με γυναίκες). Και αντί για αυτοκτονίες, κράτα τα ποσοστά οδικών ατυχημάτων και τις αλληλοεξοντώσεις μεταξύ κυνηγών ("τον εξέλαβε στη βρύση ως αγριογούρουνο και δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο").
      Καλό το δικό μας και οικείο, δεν λέω, αλλά μην εξωραιζουμε τα στραβά μας σαν μαζόχες. Και οι άλλοι έχουν τα δικά τους οικεία, άς τα αναγνωρίζουμε.

     • GO avatar
      GO @ Ο Θείος 09/03/2012 13:07:35

      Θείε,
      η Ελλάδα μας είχε ξεπεράσει τα Βαλκάνια, ήδη, από την πρώτη οκταετία Κωνσταντίνου Καραμανλή.
      Μέσο κατά κεφαλή εισόδημα >$2.800, όταν η αμέσως επόμενη βαλκανική χώρα είχε αντιστοίχως $700 και όλα αυτά με χρέος μηδέν (0).
      'Ολα άλλαξαν και χάλασαν (με σημαντικότερο απ' όλα τη νοοτροπία μας) από το 1981 και μετά, ελέω ΠΑΣΟΚ.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ GO 09/03/2012 13:51:55

      Nαι, αλλά όταν ήταν το ΠΑΣΟΚ στις δόξες του, έπαιρναν και οι "λοιπές δημοκρατικιές δυνάμεις" μερίδιο αυτής. Σε αυτές ανήκε και ο Θείος. Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, ο Γιόχαν, ο Πήτερ και ο Χανς, σκότωσαν οι φασίστες το γελαστό παιδί, κλπ, κλπ, κλπ. Και την κουτάλα μαζί την κρατούσαν.
      Οι ομοϊδεάτες του Θείου ήταν σαν κάτι γύφτισσες που ζητιάνευαν στον ηλεκτρικό παλιά και αφού έλεγαν τα όσα έλεγαν, πρόσθεταν (με δήθεν συναίσθηση) "το ξέρω, το αισθάνομαι, είναι ντροπή αυτό που κάνω!!!").
      Ετσι και οι του ΚΚΕ εσ.
      Ε ρε μαγκούρα που τους χρειάζεται....

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ΒΙΣ 09/03/2012 13:55:46

      ΒΙΣ, ο Θείος έχει σαφείς επιρροές από το Ματσαγγάνη στα σχόλιά του. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο εν λόγω είναι καθηγητής στην ΑΣΟΕΕ, μέχρι προ ολίγων μηνών μέλος της ΚΕ -ή όπως τη λένε τέλος πάντων- στο ΔΗ.ΑΡΙ. Μαζί με άλλους ευρωλιγούρηδες αποχώρησαν με κάποιο πρόσχημα, και έκτοτε ο δημόσιος λόγος τους δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από αυτόν της "Δράσης".

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΒΙΣ 09/03/2012 14:57:39

      Αγαπητέ GO,
      1. Στην πρώτη οκταετία Καραμανλή, οι λοιπές Βαλκανικές χώρες (ως Λαικές Δημοκρατίες) δεν δημοσίευαν οικονομικά μεγέθη.
      2. Μετά το 1955 και μέχρι το 1967 η ελληνική κυβέρνηση σύναψε 28 εξωτερικά δάνεια, συνολικά 406,4 εκ. δολάρια. Ο μετακατοχικός δανεισμός προήλθε κατά 58,4% από τις ΗΠΑ, κατά 19% από τη Δυτ. Γερμανία και κατά 14,36% από την Αγγλία. Τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς. Για την εξυπηρέτηση του μετακατοχικού εξωτερικού δανεισμού η Ελλάδα κατέβαλε το 128% της δανειακής προσόδου που λογιστικά είχε πάρει (Ηλιαδάκης Α., μαθηματικός, πολιτειολόγος: « Το δημόσιο χρέος στο ελληνικό κράτος από το 1824», Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πατρίς», 3/11/2009.
      Αγαπητοί BIΣ και Αυριανιστή,
      1. Εξηγήστε εν πρώτοις τα σημεία όπου λογικά συμπίπτετε, ως δεξιός και "Αυριανιστής" αντιστοίχως.
      2. Κυβερνούσε ο Μίκης, ο αείμνηστος Λοίζος και ο Νεγρεπόντης. Στο μπουζούκι ο ΑΓΠ, κιθάρα Καραμανλής Α', στα ντράμς Μητσοτάκης, Σημίτης στο γκόνγκ και κρουστά, Καραμανλής Β' κοντραμπάσο, ΓΑΠ συντονιστής στο ρυθμό ζειμπέκικου. C' est la Grèce !

     • GO avatar
      GO @ Ο Θείος 09/03/2012 19:15:24

      Βρε κι εγώ που νόμιζα ότι άλλαζαν δολάρια, καλσόν και μπλουτζίν με την ίδια την αξιοπρέπειά τους;

     • GO avatar
      GO @ Ο Θείος 09/03/2012 19:21:02

      Επίσης, το τέλος της πρώτης οκταετίας (που έτρεχαν τρελοί ρυθμοί ανάπτυξης) ήταν το 1963.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΜΠ 09/03/2012 13:04:17

   Πολύ σωστή ἐρώτηση,ἀλλά ξέρετε,ἡ ἀποκατάσταση τῆς τιμῆς ἑνός ἒθνους δέν μπορεῖ νά εἶναι δουλειά ἓνός ἀνθρώπου μόνο,εἶναι συλλογική εὐθύνη τῆς κοινωνίας,ἐσένα,ἐμένα,τῶν παιδιῶν μας,καί ἀπαιτεῖ κόπους καί διεργασίες χρόνων...,ὃμως,ἡ προσπάθεια φτιάχνει τούς μεγάλους ἀνθρώπους!

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/03/2012 09:50:43

  Γνωρίζεις προσωπικά τον επιστολογράφο και προεξοφλείς ότι είναι "βολεμένος, μέτοχος και συμμέτοχος στο 30 ατές πάρτι ανομίας, ζάλης και διαφθοράς"; Εγώ δεν τον γνωρίζω, και προφανώς δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχεις δίκιο. Αλλά και άδικο.

  Όσο για το "ποια Φινλανδία ήταν φασιστική", έχεις ακούσει ποτέ τον πιο γνωστό ναζιστικό ύμνο, την Erika; Υποθέτω πως ναι. Μάθε λοιπόν πως o φινλανδικός στρατός, συνεργάτης των ναζί, υιοθέτησε μια φινλανδική διασκευή τής Erika ως δικό του ύμνο, υπερθεματίζοντας προφανώς για το συμβολισμό του.

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 09/03/2012 09:51:59

  Θα μου επιτρέψετε να ξαναπαρατηρήσω πως στην ελληνική λέγεται Φιλλανδία, και όχι Φινλανδία. Μην ξεχνάμε την συνείζηση -πουόχι, δεν είναι παραφθορά του "συνείδηση", χα, χα, χα!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νίκος Αργεάδης 09/03/2012 11:06:22

   Συνίζηση εννοείς προφανώς. Με "ι" και όχι "ει".

  • nestor avatar
   nestor @ Νίκος Αργεάδης 09/03/2012 14:13:14

   Φινλανδία σημαίνει χώρα των φίννων.
   Και εμείς τρώμε τα 2 "ν" και βάζουμε 2 "λ" ?
   Μπράβο μας αν το κάνουμε, είμαστε πολύ μπροστά.

   • oneoff avatar
    oneoff @ nestor 09/03/2012 15:05:59

    Επίσης, η Φινλανδία ονομάζεται SUOMY. Πως λέμε Ελλάς, όταν διεθνώς η χώρα ονομάζεται GREECE;

  • anonymous avatar
   anonymous @ Νίκος Αργεάδης 09/03/2012 15:03:54

   Η Φιλανδία γράφεται με ένα (λ). Υπάρχουν 2 κανόνες γι αυτό κι εφαρμόζονται διαδοχικά.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Νίκος Αργεάδης 14/03/2012 09:17:15

   Δεν υπάρχει "Φιλλανδία", μόνο ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ...

 8. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 09/03/2012 09:53:55

  Όντως ο Βενιζέλος τέτοιες κοινότυπες και ανιστόρητες μπούρδες δεν θα έγραφε ποτέ! Άκου εκεί η εισβολή της ΕΣΣΔ στη Φινλανδία θεωρείται ως νίκη κατά του φασισμού...Έλεος! Εξισώνει τους εισβολείς Σοβιετικούς με τους αμυνόμενους του πατρίου εδάφους Έλληνες το'40. Ούτε οι ίδιοι οι Σοβιετικοί δεν θα τολμούσαν να το πουν αυτό. Πολύ καλό το σχόλιο του Μανιάτη. Συμφωνώ σε όλα.

 9. np_complete_problems avatar
  np_complete_problems 09/03/2012 09:54:21

  Αγαπητέ Μανιάτη,
  φοβάμαι ότι από αυτή την κρίση δεν έχουμε μάθει απολύτως τίποτε ...
  Οι ίδιοι άνθρωποι που μας φθάσανε εδώ - αφού για λίγο "ξαποστάσανε" - πάλι θέλουν να μας "οδηγήσουνε" με τις "παπαριές τους".
  Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στους πολιτικούς αλλά στην "μειοψηφία ή πλειοψηφία" των συμπολιτών μας που θεωρούν ότι για όλα "φταίνε οι άλλοι".
  Το ίδιο έργο πάντα - στο γήπεδο, στην πολιτική, στην αυλή του παιδικού σταθμού ...

 10. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 09/03/2012 10:17:37

  Γράφει : "Θα το υπερασπίσουμε ξανά, πολύ γρήγορα αυτό το σύμβολο" και φαντάζομαι πως εννοεί οτι θά'θελε κι αυτός άλλη μιά γύρα μπύρες, γι άλλα 30 ανέμελα χρονάκια !

  Ωραίοι είμαστε. Τώρα που ο Κωνσταντάρας μπήκε να διαλύσει με κλωτσιές το πάρτυ και βρίζει με αγριοφωνάρες τη γυναίκα του που τάϊζε τόσο καιρό με δανεικά τον ανεπρόκοπό τους, τώρα θυμηθήκαμε απο πού κρατάνε... τα σόγια μας ! Και μας μάρανε η Φιλανδία. Που είναι κουκκίδα στο χάρτη και στην Ιστορία ! Όμως, φίλε Χρήστο, μπορεί ο Χατζιαβάτης να κορδώνεται για την ευγενική καταγωγή του, αλλά ο Μπαρμπαγιώργος καθόλου και το χέρι του είναι βαρύ ! Απο μπαστουνόβλαχους δανειστήκαμε, Χρήστο μου, έπρεπε να γνωρίζουν απο κρανιά και πουρναρόβεργα τα πισινά μας. Κι άλλοι σκούζουν όπως εσύ, άλλοι σάν κι εμένα υπομένουν στωϊκά γιατί σκέφτονται πως είναι καλύτερα να τις φάνε αυτοί παρά τα παιδιά τους.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ τσώφλι πασατέμπου 14/03/2012 09:11:46

   Πολλά "φαντάζεσαι", τσώφλι μου. ΄Ολοι... ψυχολόγοι το παίζετε τώρα! Η Φινλανδία μπορεί να είναι "μια κουκκίδα στο χάρτη", αλλά είναι αυτή που ακολουθεί την πιο σκληρή ανθελληνική γραμμή στην ευρωζώνη! "Εμπράγματες εγγυήσεις" ζήτησε μόνον αυτή!!!
   Εσύ, κοίτα να... "υπομένεις στωϊκά" και άσε τους χαζούς να βγάλουν τα κάστανα απ' τη φωτιά, όπως πάντα...

 11. Ραβινος avatar
  Ραβινος 09/03/2012 10:24:03

  Respect !!!!

 12. Έλβις avatar
  Έλβις 09/03/2012 10:27:12

  Συγχαρητήρια στον κ. Φωτιάδη και στον Αυριανιστή.

  Κατά τα άλλα, κλαιγόμαστε επειδή δεν θα έρθουν φέτος οι Φινλανδοί στην Ελλάδα για διακοπές. ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ και έρθουν, οι σταχομαζώχτρες του Χίτλερ, ο λαός του οποίου η μεγαλύτερη συμβολή στον ανθρώπινο πολιτισμό είναι που κάθε Σαββατοκύριακο αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος μπορεί να πιεί 50 λίτρα βότκα και να μην πεθάνει.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Έλβις 09/03/2012 10:38:32

   Ενώ εσύ απόγονος ενδόξων, έχεις την αξιοπρέπεια, το ήθος να ζεις με επιδοτήσεις και δανεικά κι αγύριστα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μανιάτης 09/03/2012 11:04:15

    Μανιάτη, κοίτα την εύγλωττη φωτογραφία που βρήκε ο Φάκτορας. Κοίτα την καλά.

    Εσύ αισθάνεσαι υπερήφανος βλέποντας το μισοκακόμοιρο ύφος του Βενιζέλου απέναντι στην "κυρία", η οποία με τη σειρά της τον κοιτάζει εμφανώς σα να τον οικτίρει;

    Είσαι ικανοποιημένος με τους συμβολισμούς (σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής) της εικόνας που βλέπεις; Αυτή τη θέση ονειρεύεσαι για την πατρίδα μας; Του υποταγμένου που εξαρτάται σαν πρεζάκιας από τις δόσεις των ανίστορων;

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Αυριανιστής 09/03/2012 11:23:04

     Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο!
     Όχι πια, νοοτροπία greek σαλάτας!
     Όλα τουρλούμ τουρλούμ...

     Το ηλίθιος χοντρός τι σχέση έχει με την Ιστορία ενός άλλου Έθνους την ιστορία του οποίου δεν γνωρίζει ο αρθρογράφος.

     Ο Αριστοτέλης έχει τρομάξει!

     • Χρήστος avatar
      Χρήστος @ Μανιάτης 14/03/2012 09:21:48

      Ευτυχώς που τη γνωρίζεις εσύ, παντογνώστη!

    • Νίκος Αργεάδης avatar
     Νίκος Αργεάδης @ Αυριανιστής 09/03/2012 11:25:02

     Από ραγιάδες έξω/γενίτσαρους μέσα μόνο τέτοια σταση περίμενα.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Νίκος Αργεάδης 09/03/2012 12:14:32

      Τουλάχιστον αυτή στη φωτό είναι κυρία..δεν τον κοπανάει με τα ντοσιέ στο κεφάλι...

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Αυριανιστής 09/03/2012 11:27:03

     Ελπίζω να δημοσιευτεί η απάντησή μου.

   • Έλβις avatar
    Έλβις @ Μανιάτης 09/03/2012 14:10:46

    Μανιλατη, εγώ δεν θέλω δανεικά.
    Εγώ είμαι αντιμνημονιακός.
    Θέλω να φαλιρήσουμε, να παρασύρουμε και την Ευρώπη στον καιάδα, και μετά να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας εδώ στην Ελλάδα, με ιδρώτα και με αίμα.

    Αλλά όταν σ'τα λέω αυτά, εσύ μου λες ότι "θέλω να τα αγοράσω όλα κοψοχρονιά με τα ευρώ που έχω βγάλει έξω" και ότι είμαι ο διεφθαρμένος που θέλει την Ελλάδα της δραχμής.

    Μανιάτη, είσαι ένας δωσίλογος, πρώτης ποιότητας. Αναρωτιέμαι, η μάνα σου είναι περήφανη για σένα;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Έλβις 09/03/2012 14:43:04

     Σείς που έχετε τέτοια μυαλά Έλβις, "δεξιοί" και "αριστεροί", τους "ξεκαθαρίσατε" μια φορά τους λογαριασμούς σας, με αίμα (1946-1949):
     Αλλά ιδού, μισός αιώνας πέρασε, αλλά είναι και πάλι ακόμη πιό ακάθαρτοι οι λογαριασμοί. Πειραγμένοι, παραλλαγμένοι και κλεμμένοι, greek statistics.
     Το θέμα είναι ότι έχετε μονίμως το μυαλό σας στο αίμα, αλλά δεν σας αρέσει καθόλου ο ιδρώτας: Ο δικός σας ιδρώτας. Μυρίζει άσχημα.
     Μόνο να πίνετε το αίμα των άλλων συνηθίσατε: Με "παροχές", με "κεκτημένα", με πολιτικό "λάδι", με κομματικούς διορισμούς, με γρηγορόσημα, με φακελλάκια, με κρατικοδίαιτους "επιχειρηματίες", με συντεχνίες και συννενοήσεις κάτω από το τραπέζι, με τράπεζες και εργολάβους - τρόμπες, με μπλοκάκια.
     Παρασύρατε τη χώρα σας στον Καιάδα, τώρα "φιλοδοξείτε" και την Ευρώπη. Για να είστε "ελεύθεροι" μετά, να γυρίσετε πίσω στο 1946.
     Δεν μπορείτε. Σας πήραν όλοι χαμπάρι.

     • ΒΙΣ avatar
      ΒΙΣ @ Ο Θείος 09/03/2012 15:34:30

      Επρεπε να ντρέπεσαι που βάζεις όλους όσους διαφωνούν με την κάθε φιλλανδή πολιτικάντζα στην κατηγορία του διεφθαρμένου και του λαμογιού.
      Γεμίσαμε από μεταλλαγμένα αριστερά γκόλουμ που το παίζουν υπεράνω. Μερικοί από εσάς, τους αριστεροφιλελεύθερους (που ξυπνήσατε αργά, τα πουλάκια μου, το 1968!), το είχαν δουλέψει καλά οικογενειακώς το κουτί της κονσέρβας...Μετά μεταμορφώθηκαν σε άκακους γυμνοσάλιαγκες. Και τώρα βαδίζετε στη δύση της γλοιώδους ζωούλας σας...

     • Χρήστος avatar
      Χρήστος @ Ο Θείος 14/03/2012 09:29:56

      Σιγά μην... "παρασύρουμε" την... αθώα παιδούλα Ευρώπη! Το μεγαλύτερο κέντρο καταστροφής λαών, πολιτισμών (και της ίδιας της γης!) ολόκληρης της Ιστορίας!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Έλβις 09/03/2012 13:15:19

   Γιατί παραπονιέσαι Elvis; Οἱ ἂνθρωποι παράγουν πολιτισμό! Δέν θυμᾶσαι μέ τί ὡραῖο συγκρότημα καί τί ὡραῖο τραγούδι εἶχαν κερδίσει στή Eurovision τό 2005; Καί μάλιστα ἐδῶ στήν Ἀθήνα πού,σιγά μή σκαμπάζει ἀπό πολιτισμό...

 13. Αννίτα avatar
  Αννίτα 09/03/2012 10:40:51

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΗΛΟ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΕΣΤΗ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ " ΚΥΡΙΑ ", ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ.
  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ Κ Η "ΚΥΡΙΑ" ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΦΥΛΕΣ ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΛΑΤΩΝΑ Κ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. ΠΡΙΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ [ ΑΘΗΑΝ} ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
  ΦΥΛΕΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ Κ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
  ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΠΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΣΟΥΝ;
  ΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΧΕΡΙ ΞΥΛΟ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ PIGS, TEΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΚΛΠ......

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Αννίτα 09/03/2012 11:53:19

   Ρε τι ψύχωση και γελοιότητα!

   • tak avatar
    tak @ Μανιάτης 09/03/2012 13:01:03

    Αγαπητέ Μανιάτη, μπορεί και ίσως να έχετε εσείς το δίκιο, όμως το υπερασπίζεστε λάθος... Από την παρέμβασή μου και μόνο, μπορείτε να καταλάβετε το γιατί...

 14. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 09/03/2012 10:55:15

  Γιατί δεν το στέλνουμε στα φινλανδικα ΜΜΕ και όπου αλλού στην Φινλανδία μπορούμε

 15. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/03/2012 10:58:47

  Γνωρίζεις προσωπικά τον επιστολογράφο και προεξοφλείς ότι είναι "βολεμένος, μέτοχος και συμμέτοχος στο 30ατές πάρτι ανομίας, ζάλης και διαφθοράς"; Εγώ δεν τον γνωρίζω, και προφανώς δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να έχεις δίκιο. Αλλά και άδικο.

  Όσο για το "ποια Φινλανδία ήταν φασιστική", έχεις ακούσει ποτέ τον πιο γνωστό ναζιστικό ύμνο, την Erika; Υποθέτω πως ναι. Μάθε λοιπόν πως o φινλανδικός στρατός, συνεργάτης των ναζί, υιοθέτησε μια φινλανδική διασκευή τής Erika ως δικό του ύμνο, υπερθεματίζοντας προφανώς για το συμβολισμό του.

  • Μανιάτη avatar
   Μανιάτη @ Αυριανιστής 09/03/2012 11:11:39

   Βαριέμαι να κάνω τον δάσκαλο του κάθε ημιμαθή.
   Δεν διαβάζω Κορδάτο...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μανιάτη 09/03/2012 12:57:51

    κ.Mανιάτη, συγνώμη οὒτε ἐγώ θέλω νά σᾶς κάνω τό δάσκαλο,ἀλλά,καλῆ τῆ προθέσει,θέλω νά ἐπισημάνω καί κάποια δικά σας λάθη: ''εἲμαστε ημιμαθής'' , ''κυριαρχεί την ημιμάθεια'', ''γελιοποίηση'' ! Ξέρετε,καί οἱ κρίνοντες κρίνονται...,καί νομίζω, ὃταν χρησιμοποιεῖ κάποιος τόσο καυστικά σχόλια,πρέπει νά προσέχει καί τήν παραμικρή λεπτομέρεια...

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ Μανιάτη 14/03/2012 09:54:46

    Ε, όχι και... Κορδάτο! Μη, τζιζ! Μικρό ΄Ηρωα και τις εκδόσεις του... Γενικού Επιτελείου Στρατού 1967-1974!!!

 16. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/03/2012 11:24:09

  Σ9ου αρέσει η γελιοποίηση;

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 11:24:18

  Τους βρίζει ο αρθρογράφος και οι σχολιαστές, αλλά είμαι βέβαιος: Σε αρκετούς από αυτούς αρέσουν πολύ τα "Νόκια". Και η σάουνα.
  Οσο για τους τουρίστες, εκτός από Σκανδιναβούς και Γερμανούς, υπάρχουν οι Ιρακινοί, Πακιστανοί και Ιρανοί, που αφήνουν και περισσότερο συνάλλαγμα, σε σκληρό νόμισμα μάλιστα !
  Με τέτοια μυαλά που έχουμε μερικοί, δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς φθάσαμε στο "κουρείο", φαλακροί από μέσα και από έξω;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 09/03/2012 11:55:03

   Αν πάντως θυμάσαι από σχετική ανάρτηση εδώ στο Antinews προ δεκαημέρου, η σάουνα αρέσει πολύ στον Όλι. Τόσο πολύ, που καλεί για "briefing" δημοσιογράφους μέσα στη σάουνα.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:10:09

    Η σάουνα είναι από αιώνες το σαλόνι των λαών στη Β. Ρωσία και της Σιβηρίας απ΄ όπου ήλθαν οι Φιννοούγκροι.
    Εκεί ζούσαν, γεννούσαν και πάλευαν τον πάγο.
    Τώρα, είναι κι αυτό κατινίστικο προϊόν, όπως πολλές από τις παραδόσεις των λαών.

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 11:27:42

  Εντάξει, τους αρέσει πολύ η βότκα. Ειδικά με άρωμα λειχήνας και γάλακτος ταράνδου, της φίρμας Finlandia.
  Αλλά και σε κάτι δικούς μας αρέσουν πολύ κάτι μπόμπες νάααααα!!!, των χιλίων μεγατόννων.
  Τέτοιες πίνουμε, τέτοια λέμε.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ο Θείος 09/03/2012 11:36:08

   Παλληκάρια στο μίσος...ήρωες στη τσαπατσουλιά...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Μανιάτης 09/03/2012 11:57:09

    Για μίσος, καλύτερα να ρωτήσεις πρώτα τους "αξιοτίμους" κ.κ. Σόιμπλε, Ρέσλερ, Γιουνκέρ, καθώς και τους συντάκτες της Bild και του Focus.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:01:28

     Μου θυμίζουν κάτι "δικούς μας".
     Όλα τα γ%ρ%νια μοιάζουν αφόρητα, ανεξαρτήτως διαβατηρίου!

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Αυριανιστής 09/03/2012 12:03:43

     Μάλλον παρακολουθούσαν χρόνια το πάρτι...
     Τώρα που στέρεψε το σπέρμα σε περιγελούν!
     Αίσθημα αυτοκριτικής δεν υπάρχει;

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 09/03/2012 11:39:15

  Φίλε Μανιάτη έχεις απόλυτο δίκιο. Βεβαίως, το "όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βαλανίδια" ισχύει. Όμως έκτοτε, αυτοί οι "βάρβαροι" μας έχουν φτάσει και μας έχουν ξεπεράσει κιόλας. Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, δεν θα τους βουλώσουμε το στόμα βρίζοντας και κραυγάζοντας. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να σταθούμε στα πόδια μας και τότε θα καταλάβουν το λάθος τους όσοι μας κρίνουν και θα μας ζητήσουν συγγνώμη. Όλα τα υπόλοιπα είναι καραμέλες για κακομαθημένα παιδιά...

 20. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 11:44:30

  Τι ήθελες να τον κάνει; Να του πεί και μπράβο; Ως εκπρόσωπο της Ελληνικής πολιτικής τάξης, που έρριξε το κάρρο στη χαράδρα και βοήθησε επί 30 χρόνια ένα 30 % να πίνει το αίμα του 70 % των Ελλήνων;
  Έχεις δουλέψει ποτέ με μπλοκάκι; Στον ιδιωτικό τομέα;
  Άν ναι, θα ήξερες ότι δεν σε λήστεψε η “κυρία”, αλλά οι κύριοι του κυρίου και άλλων τέτοιων κυρίων.
  Και γιατί “κυρία” (με εισαγωγικά), και όχι κυρία;
  Να σου πώ γιατί: Γιατί μερικοί φυλάνε με ευλάβεια τους κυρίους τους - και άλλοι τρώνε την παραμύθα και μιμούνται. Ήταν γλυκά τα 30 χρόνια της χλίδας, που τους χάρισαν.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 09/03/2012 11:59:48

   Λάθος! Το πρόβλημα είναι, ότι τα χρόνια της χλίδας δεν τους τα χάρισαν. Τους τα δάνεισαν με τοκογλυφικό τόκο.
   Κορόιδο Greco, κατά τα άλλα του φταίει η "κυρία";

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Ο Θείος 09/03/2012 12:59:24

   Η τωρινή κρίση της Ελλάδας Μπάρμπα οφείλεται στην αριστερή νοοτροπία που καλλιεργήθηκε στον ελληνικό λαό και είναι αποκλειστικά παιδί της Αριστεράς, της "καλής" και της "κακής" (κατά το "καλός και κακός μπάτσος"). Οπότε, αντί να το παίζεις γερμανοτσολιάς, καλύτερα να το κλείσεις το στοματάκι σου ως ελάχιστο δείγμα αυτοκριτικής (που λέτε και εσείς του ΚουΚουεσ-εξ-μου-λου και δεν συμμαζεύεται).
   Καλά έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου "μπήκαν οι καβαλλίνες στο πιάτο και είπανε 'λιβάνι είμαι και γω'".

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ ΒΙΣ 09/03/2012 13:18:27

    Τελικά λέει κανείς κάτι διαφορετικό περί των αιτιών της κρίσης;
    Οι τσολιάδες τι σχέση έχουν;
    Τελικά η γιαγιά σου έβαλε καβαλλίνες στο κεφάλι σου.
    Αυτό δείχνει χυδαίο στυλάκι σου.

   • karenin avatar
    karenin @ ΒΙΣ 09/03/2012 13:30:01

    BIΣ, Η κρίση άλλαξε φυσιογνωμία, αν το πηρες χαμπάρι. Το χρέος απο ιδιωτικό έγινε κρατικό. Χρωστάμε πια και σε χώρες του πρώην ανατ. μπλοκ. Και εσυ επιμενεις πως η κρίση είναι αριστερή. Τι κρίμα για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,προσπαθούν να σωσουν την χώρα απο την κρίση που δημιούργησε η αριστερά....

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ karenin 09/03/2012 14:01:44

     Την κρίση τη δημιούργησε η Αριστερά με την έννοια της μηδενιστικής και τεμπέλικης νοοτροπίας που η Αριστέρα καλλιέργησε μεταπολιτευτικά: Θα με διορίσει το κράτος και είναι υποχρεωμένο να το κάνει, ξοδεύω λεφτά πάνω από τις δυνάμεις μου γιατί έτσι γουστάρω, πετάω τα σκουπίδια κάτω γιατί θα βρεθεί ένα κράτος να μου τα μαζέψει, σπάω το σχολείο γιατί είναι δημόσιο, κλπ.
     Και η Αριστερά καλλιέργησε τον υλισμό. Και ο υλισμός γεννάει μηδενισμό και χυδαιότητα. Αν διαβάζατε εσείς οι αριστεροί περισσότερο Ντοστογιέφσκυ (αλλά και Παπαδιαμάντη) θα είχατε αναθεωρήσει πολλά πράγματα.
     Για μένα, η τωρινή κρίση έχει πνευματικά αίτια. Και από την άποψη αυτή η ευθύνη της ελληνικής Αριστεράς είναι τεράστια. Κυριολεκτικά αλλοίωσε την ψυχοσύνθεση ενός ολόκληρου λαού, του προέβαλε ένα ψεύτικο όραμα, τον μύησε σε μία ψευδοθρησκεία.
     Αλλά επειδή ακριβώς τα αίτια είναι πνευματικά, αντιδρώ όταν διάφοροι Βόρειοι κουνούν το δαχτυλάκι τους απειλητικά και αυτάρεσκα, ενώ ξέρω ότι από μέσα είναι τζούφιοι.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Ο Θείος 14/03/2012 09:26:30

   Για να το λες συνέχεια, κάτι θα ξέρεις... Ξεχωρίζουν από χιλιόμετρο τα μέλη του κλαμπ και οι συμμέτοχοι στο πάρτι, κι ας προσπαθούν να πολώσουν τα νερά...

 21. oneoff avatar
  oneoff 09/03/2012 11:59:40

  Πράγματι, είμαστε "ημιμαθείς".

 22. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 12:10:47

  Για τα ιστορικά:
  Η εισβολη της ΕΣΣΔ στην Φινλανδία έγινε ενώ ίσχυε ακόμη το σταλινο-ναζιστικό σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροππ και ήταν πιθανότατα συμφωνημένη κίνηση των δύο δικτατοριών. Όπως πιθανότατα και η επιχείριση στην Πολωνία
  Τα ξημερώματα της 1 Σεπτεμβρίου 1939, η Γερμανία εξαπέλυσε επίθεση στην Πολωνία. Μετά από λίγο, στα ανατολικά εισέβαλαν οι Σοβιετικοί και ακολούθησε το γνωστό επεισόδιο στο Κατύν.
  Ένα μήνα μετά στις 13 Οκτωβρίου 1939 η ΕΣΣΔ κήρυξε τον πόλεμο στην Φινλανδία.
  Κατά τα άλλα, για τους απανταχού σταλινικούς και ακροδεξιούς, "φταίνε" οι Πολωνοί και οι Φινλανδοί.

  • karenin avatar
   karenin @ Ο Θείος 09/03/2012 12:27:04

   Θείο, στον πόλεμο του χειμώνα ποτέ δεν ξεκαθάρισε ιστορικά ποιος τον ξεκίνησε. Οι ευθύνες πέφτουν μάλλον στους φινλανδούς, γιατί στην αρχή του πολέμου οι Σοβιετικοί και αιφνιδιάστηκαν και οπισθοχώρησαν, και πολλές απώλειες είχαν.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ karenin 09/03/2012 12:48:12

    Ο Στάλιν απαιτούσε από τους Φινλανδούς να του δώσουν εκτάσεις στην Καρελία, στην περιοχή της Πετρούπολης με αιτία την περιφρούρησή της.
    Η Σ. Ένωση θα έδινε στη Φινλανδία εκτάσεις στα βόρεια σύνορά τους.
    Η Εθνοσυνεύλεση της Φινλανδίας απέρριψε την πρόταση κι αφού είχαν προηγηθεί σκληρές διαπραγματεύσεις.
    Η Σ. Ένωση ξεκίνησε το ζήτημα και αυτή είναι υπαίτια του πολέμου.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ karenin 09/03/2012 12:48:30

    Για το συνοριακό επεισόδιο στο χωριό Μαϊνίλα (όπου ένα σοβιετικό συνοριακό φυλάκιο επλήγη με πυρά πυροβολικού από αγνώστους), νεότερες έρευνες από Φινλανδούς και Ρώσους ιστορικούς συμπέραναν ότι ο βομβαρδισμός έγινε από τη σοβιετική πλευρά των συνόρων και από μονάδα της Νικαβεντέ με σκοπό να δημιουργήσει προβοκάτσια και casus belli (αιτία πολέμου) για τους Σοβιετικούς και πρόσχημα εγκατάλειψης του Συμφώνου μη επίθεσης του 1932.

 23. karenin avatar
  karenin 09/03/2012 12:15:23

  Eίναι πράγματι τραγικο, που βάρβαροι ξένοι δεν υποκλίνονται στο μεγαλείο
  των ένδοξων κληρονόμων, και τολμούν και βγάζουν γλώσσα.
  Αυριανιστή, αν δεν το πήρες χαμπάρι φθάσαμε να μας δανείζουν και χώρες του πρωην ανατολικού μπλόκ, αλλα εμείς επιμένουμε να τους κάνουμε μαθήματα ιστορίας, και να τους θυμίζουμε τις μόνιμες υποχρεώσεις τους απεναντί μας.

 24. akenaton avatar
  akenaton 09/03/2012 12:40:13

  Κι εγώ όταν ακούω από ξενους άσχημα λόγια για τη χώρα μου εξοργίζομαι! Αλλά βάζοντας κάτω τη λογική, τη γνώση και έχοντας ζήσει τα γεγονότα, κατευθύνω την οργή μου στους πραγματικούς υπαίτιους της κατάντιας της χώρας και όχι σε αυτούς που (δικαιολογημένα) τα λένε. Και οι πραγματικοί αίτιοι, είναι οι πολιτικοί μας, εμείς που τους ψηφίσαμε, εμείς που τους ξαναψηφίσαμε, εμείς που τους "αφήσαμε" να μας εμαυλίσουν, εμείς που παίρναμε τα δανεικά και πιστεύαμε πως θάταν αγύριστα, εμείς που περάσαμε τον κάθε ξένο δανειστή για φιλάνθρωπικό ίδρυμα που θα μας χάριζε τα δανεικά επειδή "όταν αυτός ήταν στα δέντρα, οι πρόγονοί μας έχτιζαν Παρθενώνες". Από την πολλή κλάψα, να δείτε που εκτός από μπαταχτσήδες θα μας πούνε και "μαμόθρεφτα" (διαιολογημένα!). Υπάρχει μια συμφωνία "παρτάκηδων" που αδυνατούν να χωνέψουν οτι η "γιορτή" με ξένα κόλλυβα τέλειωσε και διαπερνά οριζόντια δυστυχώς όλο το πολιτικό φάσμα. Ελπίζω να είναι η μειοψηφία, γιατί αλλιώς, δεν την γλυτώνουμε την ξεφτίλα.
  Όσο για την επιστολή, μοιάζει με απέλπιδα προσπάθεια δικηγόρου να αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου στον - καραμπινάτο και καθ' έξιν λαμόγιο - πελάτη του. Τα διαβάζουν αυτά οι ξένοι και γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους.

 25. franc avatar
  franc 09/03/2012 13:23:51

  Tην τιμά αυτή την άθλια, πουλημένη για χρήμα πολιτικό, που ενας ΕΛΛΗΝΑΣ του μεγέθους του κυρίου Χρήστου Α. Φωτιάδη της αφιερώνει έστω και λίγο απ' τον πολύτιμο χρόνο της ζωής του, αλλά ας όψονται οι δικοί μας πολιτικοί του ιδίου φυράματος με την "κυρία" που μας ήρθε απ' το παραπέτασμα να μας πεί οτι τώρα πλέον οι Φινλανδοί είναι καλύτεροι απ' τους Αλβανούς γιατί κονόμησαν αρκετά για να πίνουν μέχρι να γίνουν λιώμα...Oι Αλβανοί τουλάχιστο έχουν 15000 χρόνια Ιστορία μεγαλύτερη απ των Φινλανδών. Ασε που πολλοί έγκυροι αναλυτές τους θεωρούν αρχαίο Ελληνικό φύλο. Οι Φινλανδοί, βάρβαροι άνθρωποι των δασών, ξυλοκόποι ως επι το πλείστον, μετά τις 5 το απόγευμα είναι όλοι στουπί και θέλουν να μας κάνουν και μάθημα?

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ franc 09/03/2012 14:28:09

   Έτσι Φράνκ!
   Ασφαλώς θα έχεις ακούσει τους απαίσιους ήχους που βγάζει το "πριόνι" κάποιου ορεσίβιου "ξυλοκόπου" (έφτιαχνε κάποτε και πνευστά ξύλινα, άν δεν απατώμαι) ονόματι Γιάν Σιμπέλιους !!!
   Ασφαλώς θα άκουσες για κάποιον χονδροκομμένο και κακόγουστο "τέκτονα" (τουτέστι ατζαμή κατασκευαστή ξύλινων σπιτιών για αγρίους) ονόματι Άλβαρ Άαλτο!
   Ίσως διάβασες και κάτι "πορνογραφικό" από τον νεότερο "γραφιά" ονόματι Μίκα Βάλταρι.
   Υπάρχει και το πρωτόγονο εθνικό - λαικό έπος Kalevala, που καμώνεται και παριστάνει την "Φινλανδική Οδύσσεια"!
   Και ίσως θα άκουσες ότι "ο Κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι", για τους οποίους έγραψε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ το ομώνυμο έργο, είναι κλεμμένοι από θεατρικό έργο που έγραψε Αλβανός μεσαιωνικός καλόγερος όνόματι Αναργκύρ από την Μονή Βατοπαιδίου.

   • franc avatar
    franc @ Ο Θείος 09/03/2012 17:07:08

    Και εσύ τέκνον θείε?
    Δεν μου επιτρέπεις την παραμικρή παρεκτροπή, έστω κι αν τα κίνητρά μου είναι ευγενή?

   • Χρήστος avatar
    Χρήστος @ Ο Θείος 13/03/2012 15:25:17

    Ξέχασες και τους... οδηγούς ράλι (Φινλανδούς, όχι Αλβανούς...), άλλη μια ένδειξη υπεροχής τους. ΄Οπως επίσης, τους ήχους Βάγκνερ, υπό τους οποίους γινόταν τα βασανιστήρια και οι εκτελέσεις των ναζί ή την παροιμιώδη ζωοφιλία του Χίτλερ!

  • franc avatar
   franc @ franc 09/03/2012 16:14:26

   Τσιπουρωμένος είσαι και φαίνεσαι δεν χρειάζεται να μας το δηλώσεις κιόλας ...

 26. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 09/03/2012 13:26:33

  Πολὺ καλὸ κείμενο. Ἀσύγκριτα καλύτερο ἀπὸ τὸ ἀνάρπαστο &%^&%&( τοῦ Ἰωαννίδη, ποὺ ὅλοι τὴν ἔχουν βρεῖ μὲ τὴν αὐτοφραγγέλωσή μας ἀπὸ τὸν Κύπριο ποὺ βάζει βέτο ὀργισμένος ὅταν ἀκούει πὼς "Ἡ Κύπρος εἶναι Ἑλληνική"

 27. Έλβις avatar
  Έλβις 09/03/2012 14:18:35

  Δέχομαι οποιαδήποτε κριτική εναντίον της Ελλάδας σχετικά με την κρίση με δύο όρους:

  1) ότι αυτή θα λαμβάνει υπόψη και τις διεθνείς συνθήκες και δεν θα δαιμονοποιεί την Ελλάδα (τόσα χρόνια ποθ η ΝΟΚΙΑ πουλούσε στην Ελλάδα τα κινητά της η Φινλανδία δεν είχε πρόβλημα με τη δημιουργική μας λογιστική), και

  2) ότι η κριτική δεν θα είναι ρατσιστική, δεν θα αποδίδεται σε ιδιάζοντα χαρακτηριστικά μας ως λαού (γιατί γενικεύοντας, αδικεί) και δεν θα απο-ανθρωπίζει τους Έλληνες, δεν θα μας στερεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποκαλώντας μας βρωμερά "γουρούνια" και "καρκινώματα" που -προφανώς- πρέπει να εξολοθρευτούν.

  Όσο η κριτική είναι άδικη και ρατσιστική, εγώ τουλάχιστον, θα πληρώνω τους επικριτές μου με το ίδιο νόμισμα: Φινλανδός = ο μεθύστακας που πίνει κάθε Σαββατόβραδο 10 λίτρα βότκα στην κατσιά και σπάει ο ένας το κεφάλι του άλλου στα ντουβάρια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Έλβις 09/03/2012 14:30:00

   Οι ναζί, ναζί θα είναι. Δεν τους αλλάζεις, Έλβις. Απλώς επέστη ο χρόνος για να (ξανα)βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό, τώρα που έδεσαν 26 χώρες με τις αλυσίδες του νομισματικού εξαμβλώματός τους.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Έλβις 09/03/2012 14:59:52

   Για τη ΝΟΚΙΑ έχουν γίνει καλές δημοσιογραφικές έρευνες για τον τρόπο που βρίσκει τα υλικά της σε κάτι ορυχεία στο Κονγκό όπου οι άνθρωποι, συχνά κάτω των 17 ετών, εργάζονται με αμφιλεγόμενες μεθόδους και αμοιβές, ήκιστα συμβατές με τα εκλεπτυσμένα φιλλανδικά ήθη και φαντάζομαι όχι υπό την υπόκρουση συμφωνιών του Γιαν Σιμπέλιους, έστω και ερμηνευμένων από δευτεροκλασάτη ορχήστρα μικρής επαρχιακής πόλης της Μεσευρώπης...
   Οσο για την "Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Φιλλανδίας" είναι και αυτή τόσο εκσυγχρονισμένη που διοικείται από μία γκέι μαφία και ευλογεί τους σατανιστές Lordi, διώκοντας όποιον τολμήσει να της πάει αντίθετα.
   Ειπώθηκε μάλιστα, και ειπώθηκε πάρα πολύ σοβαρά, ότι επιφανέστατος και σοβαρότατος ιεράρχης (του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακαλώ, αλλά επί ελληνικού εδάφους!) προέτρεψε Φιλλανδούς Ορθόδοξους να εκκλησιάζονται σε ρωσικές εκκλησίες της Φιλλανδίας και όχι σε εκκλησίες της "Ορθόδοξης" φιλλανδικής Εκκλησίας (που είναι αυτόνομη υπό το Οικ. Πατριαρχείο!!!).
   Αυτά τα ολίγα...

 28. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/03/2012 14:34:17

  Μανιάτη,εἶσαι πνεύμα ἀντιλογίας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/03/2012 15:13:16

   Όχι, δεν είναι αυτό, δεν το' χεις πιάσει. Ανήκει στην κατηγορία των δεξιών στυλ Στέφανου Κασιμάτη, φιλελεύθερων δεξιών, ολίγων παρακμιακού στυλ, όχι φιλορθόδοξων, αρκετά οικουμενιστών (όλες οι θρησκείες μαζί...), αρκετά φιλομασώνων. Μου θυμίζει κάτι αντικαθεστωτικούς Γάλλους εμιγκρέδες μετά το 1789 που αναπολούσαν το Παλαιό Καθεστώς, ασκούσαν δηλητηριώδη, αλλά δικαιολογημένη κριτική στην Επανάσταση, όμως δεν είχαν καταλάβει τα πραγματικά ηθικά (πνευματικά θα έλεγα) αίτια της παρακμής και πτώσης του Παλαιού Καθεστώτος. Γι' αυτό και συνέχιζαν την ίδια ζωή ανέμελα, στην ασφαλή αλλοδαπή φυσικά...
   Είναι η φιλελεύθερη Δεξιά της Νέας Τάξης που θα ταυτιστεί τελικά με την φιλελεύθερη Αριστερά (δες ότι Μανιάτης και Θείος ταυτίζονται στις απόψεις τους και στον φιλογερμανικό γκολουμισμό) και μαζί θα καταποντιστούν. Θα καταποντιστούν, επειδή ήδη βαδίζουμε στην εποχή των αναπόφευκτων εντάσεων. Πόσο πια να ακούς τους διάφορους γηρασμένους centristes; Βαριέσαι....Ειδικά άμα καταλαβαίνεις ότι ντρέπονται για αυτό που είναι, δηλαδή απόγονοι τζομπαναραίων, μικρογεωργών, ενίοτε και κλεφτοκοτάδων.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 09/03/2012 15:14:15

    Διόρθωση: ολίγο (ή και πολύ) παρακμιακού στυλ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 09/03/2012 15:24:39

    Γειά σου ΒΙΣ, Ορεινότερε του Μαρά Ιακωβίνε και μελλοντικέ συμμετέχοντα στη συνωμοσία των του Γράκχου Μπαμπέφ!
    Οι μελλοθάνατοι κεντριστές "Γιρονδίνοι" σε χαιρετούν !!!
    (ή μηπως είσαι μεταγενέστερος, κρυφός Λενινιστής Μπολσεβίκος - οπότε μάλλον με εξέλαβες ως κεντριστή της επιρροής του Κάουτσκι;)
    Άχ, παραέγινε πολυσυλλεκτικό το κόμμα Άρη !!!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 09/03/2012 15:32:01

    Πάντως, δεν ντρέπομαι καθόλου για τα γίδια και τα βόïδα της οικογένειας: Αλλά μόνον ντρέπομαι, που περνούσαν όλους εμάς τριάντα τόσα χρόνια για γίδια και βόïδα τόσο οι "δικοί σας" πολιτικοί εγκέφαλοι, όσο και του "Αυριανιστή".
    Ούτε για το βαρέλι και τις κάνουλες που έχω ακόμη στο υπόγειο ντρέπομαι. Ντρέπομαι όμως για το βαρέλι Ελλάδα, που το κατάντησαν δίχως πάτο οι φίλοι σας και οι "εχθροί" σας.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΙΣ 09/03/2012 15:44:11

    ΒΙΣ,συμφωνῶ,στέκομαι στόν ὂρο φιλογερμανικός γκολουμισμός,γιατί μοῦ ἒκανε ἰδιαίτερη ἐντύπωση,σέ ἓνα μόνο διαφωνῶ μαζί σου,ὃτι τέτοιοι τύποι δέν καταποντίζονται,πατοῦν σέ πολλές βάρκες ταυτόχρονα...,ξέρεις,μερικοί μοιάζουν μ' αὐτούς πού εἶναι ἒτοιμοι νά χύσουν καί τήν τελευταῖα ρανίδα τοῦ αἳματός τους...ὃταν τούς πεῖς ὃμως ν' ἀφήσουν τήν τελευταῖα καί νά δώσουν τήν πρώτη,ζαρώνουν...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΒΙΣ 09/03/2012 15:59:24

    Ἀγαπητέ ΒΙΣ,συμφωνῶ μαζί σου,στέκομαι ἰδιαιτέρως στόν ''φιλογερμανικό γκολουμισμό'' πού μοῦ ἒκανε ἰδιαίτερη ἐντύπωση ὣς καινοφανής νεολογισμός.
    Σέ ἓνα πράγμα μόνο διαφωνῶ μαζί σου:τέτοιοι τύποι δέν καταποντίζονται ποτέ,πατοῦν σέ πολλές βάρκες συγχρόνως...,μοιάζουν μέ ἐκείνον πού λέει ὃτι εἶναι ἒτοιμος νά χύσει καί τήν τελευταῖα ρανίδα τοῦ αἳματός του,ὃταν ὃμως τοῦ ποῦν νά ἀφήσει τήν τελευταῖα καί νά δώσει τήν πρώτη , ζαρώνει...

 29. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/03/2012 16:23:17

  Συγγνώμη, είσαι τελικά οπαδός του Ancien Régime:
  Γράφεις "ασκούσαν δηλητηριώδη, αλλά δικαιολογημένη κριτική στην Επανάσταση" !!!
  Oπαδός του Ancien Régime με λεξιλόγιο Ορεινού Ιακωβίνου και αντι-γερμανός (!)
  Τόσο πολυσυλλεκτικό πιά, Άρη;

 30. The Saint avatar
  The Saint 09/03/2012 20:49:12

  Μάλλον τελικά αυτό είναι και η ουσιαστικότερη παρατήρηση αυτής της ανάρτησης αγαπητέ Χρήστο, αφού είναι και αυτό που έχει μείνει απ'όλο αυτόν τον συρφετό ποσταρισμάτων περι θιγμένης τιμής, υβρεων και χαρακτηρισμών ενθεν κεκείθεν, κλπ, κλπ....
  Βλέπεις αγαπητέ Χρήστο, παθαίνουμε κατιτίς μόλις πεί ο κάθε Ευρω-πεο-σούργελος καμμιά "κουβέντα παραπάνω", αλλά στα έργα και τις ημέρες τους, (και των εδώ γκαουλάιτερ) ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κοτούλες λειράτες....
  Το αύριο, και το τί φέρνει, ακόμη δεν το έχει αντιληφθεί κανείς, και γενικώς η μ@λ@κι@ πάει σύννεφο...
  Πάμε γιά ύπνο Κατερίνα...

 31. franc avatar
  franc 09/03/2012 20:55:30

  Kι έχεις και τους νεοφιλελεύθερους Ευρωπαίους να μας λένε οτι έχουμε τους υψηλώτερους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές παροχες και εξ αιτίας μας κατερρευσε η lehman brothers και θα καταρρεύσει το ευρω γιατί το 5-6% επιτόκιο στα δεανεικά που μας δίνουν, δεν τους φτάνει αν και η ΕΚΤ στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα τους δανείζει με 1%.!!!
  Φταίμε εμείς μετά που γινίμαστε "Τούρκοι"?

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ franc 09/03/2012 21:16:03

   Τελικά το Antinews είναι Αριστερό forum?

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μανιάτης 09/03/2012 21:24:19

    Ἢ ἐσύ δεξιός ἐπαναστάτης;

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 09/03/2012 22:23:15

     Προφανώς!

 32. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 09/03/2012 22:14:45

  Οφείλω να εξηγήσω γιατί υπήρξα σκληρός επικριτής του άρθρου.

  Το άρθρο προβαίνει σε επικίνδυνη αναζήτηση μαγισσών. Προφανώς προς τα εκεί θέλουν να στρέψουν τους Πολίτες οι πραγματικοί υπεύθυνοι της καταστροφής που όλοι βιώνουμε.

  Κάθε λαός, όπως και κάθε άνθρωπος, έχει τη δική του ιστορία, τις δικές του πληγές, τα δικά του βάσανα και τις δικές του χαρές.

  Οι πραγματικοί εκμεταλλευτές των λαών, οι εχθροί της Ευρώπης αυτό επιθυμούν, να σπείρουν το μίσος και την αλαζονεία μεταξύ των εθνών και ως πρόβατα για άλλη μια φορά να τους οδηγήσουν στο σφαγείο.
  Σύμμαχό τους έχουν την πνευματική μιζέρια, αλλά και τα αισθήματα λαών πληγωμένων,
  όπως ο λαός μας.
  Είναι χρέος μας να αντισταθούμε και να αντιταχθούμε στη επερχόμενη βαρβαρότητα.

  Σεβαστό το πάθος να υπερασπιστεί ο καθένας μας την δεινοπαθούσα χώρα μας.
  Πάσχουμε και συμπάσχουμε.

  Όμως, κριτική επί των δηλώσεων πολιτικών άλλων κρατών δεν πρέπει να παίρνει εθνικιστικό χαρακτήρα.
  Αυτό είναι γνωσιολογικά μη δεοντολογικό και πολιτικά επικίνδυνο.
  Η κυρία είναι πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Φινλανδίας. Οι δηλώσεις της είναι πολιτικού κι όχι εθνικιστικού χαρακτήρα.

  Η αρθρογραφία του χαρακτήρα του άρθρου προετοιμάζει ήδη καταλλήλως το ιδεολογικό και συναισθηματικό μέρος ως εισαγωγή και πρόλογο στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης.
  Οι λαοί για άλλη μια φορά θα παγιδευτούν στο ρυθμό του λαϊκισμού. Τα εμβατήρια θα ηχήσουν. Τα γιαταγάνια θα αστράψουν για το μετρήσουν τη δόξα των Εθνών.
  Κι οι στρατηγοί και πάλι θα απαγορεύσουν τα κοινά των Χριστούγεννα των αθώων στρατιωτών, έτσι ακριβώς όπως εκείνον τον παγωμένο χειμώνα του 1915.

 33. voter avatar
  voter 09/03/2012 22:34:37

  Μην χάνεις τα λόγια σου Μανιάτη , οι ανθρωποι είναι άσχετοι παντελώς με την ιστορία . Ακου πρωτη νικη της ΕΣΣΔ η ωμή κατακτηση της Καρελίας πριν ξεσπάσει ο β' παγκόσμιος ! Κι ύστερα τους φταίνε οι Φινλανδοι και τα βιβλία τους !

 34. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/03/2012 00:07:24

  Κατ' αρχήν, δεν οφείλεις τίποτα. Κανείς δεν ζήτησε αιτιολόγηση των θέσεών σου. Είναι φανερό πόθεν εκπηγάζουν, και ακόμα πιο φανερό γίνεται από το κινδυνολογικό λογύδριο που "εξηγεί" τις θέσεις αυτές.

  Προφανώς ο ευρωλιγουρισμός άρχισε να βγάζει τα βαρύτερα όπλα από το οπλοστάσιο. Όταν διαπιστώνεται ότι η "απλή" τρομοκρατία, του στυλ "αν βγούμε από το ευρώ θα πεινάσουμε" δεν περνάει πια και τόσο πολύ, ακριβώς επειδή με τη βουλγαροποίηση των εισοδημάτων μας έτσι κι αλλιώς αρχίσαμε να πεινάμε, βγαίνει το χαρτί της πιο χοντρής τρομοκρατίας: "προσέξετε τους κακούς, μην τους ακούτε, γιατί θα... αιματοκυλιστεί η Ευρώπη"! Μόνο για παγκόσμιο θερμοπυρηνικό πόλεμο μένει πια να κινδυνολογήσουν οι ευρωλιγούρηδες αν δεν σκύψουμε το κεφάλι στους πάτρωνές τους...

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Αυριανιστής 13/03/2012 15:11:57

   ΄Οχι ακριβώς "δεν οφείλει". Χρειάστηκε να το κάνει, όταν ανακάλυψα το υβριστικό ενεντίον μου κείμενό του. Αυτό το άτομο θεωρεί ότι μπορεί να κάνει "υποδείξεις", προφανώς από το φοβερό "ύψος" των γνώσεών του. Χαρακτηριστικό είναι ότι με "λούζει" με ιδιότητες που ποτέ δεν είχα, νομίζοντας ότι έτσι "καθαρίζει" με τα επιχειρήματά μου! Δεν πειράζει, ΔΕΝ θα του περάσει!

 35. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 10/03/2012 00:32:00

  "...Η πρώτη ήταν αυτή του Κόκκινου Στρατού εναντίον της φασιστικής Φινλανδίας!"
  Ο τύπος είναι ανιστόριτος ή απευθήνεται σε ανιστόριτους.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ Κωνσταντίνος 13/03/2012 15:14:30

   που έμαθαις τα ελινικά, για να παο κι εγό;

 36. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/03/2012 08:01:03

  Γιατί νά δεχθῶ ὃτι ἡ σχετική θεματολογία ἑνός, καυστικοῦ ἒστω, ἂρθρου προετοιμάζει ἰδεολογικά καί συναισθηματικά γιά τό αἱματοκύλισμα τῆς Εὐρώπης, καί νά μήν δεχθῶ ὃτι ἡ δήλωση τῆς ἐν λόγω Πρωθυπουργοῦ προετοιμάζει πρός τό σκοπό αὐτό; Τί βαρύτητα ἒχει καί τί διαδίδεται ἀσυγκρίτως εὐκολώτερα,ἓνα ἂρθρο ἑνός ἀπλοῦ πολίτη,ἢ ἡ βαρύνουσας σημασίας δήλωση μιᾶς Πρωθυπουργοῦ;

  • Αίθρα avatar
   Αίθρα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/03/2012 11:10:32

   Αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ...

 37. Χρήστος avatar
  Χρήστος 13/03/2012 14:05:49

  Τώρα που "ζεστάθηκε" η κουβέντα (πάνω από 100 σχόλια δεν είναι και λίγα...), να πει κάτι και ο... συγγραφέας της επιστολής!
  1. Θερμά ευχαριστώ τον "Αυριανιστή", για τη φιλοξενία του κειμένου μου. ΄Οντως στάλθηκε στην... ευτραφή συνάδελφο του Βενιζέλου, επιβεβαιώθηκε η λήψη, αλλά δεν υπήρξε απάντηση ή σχόλιο. Εύκολο είναι;
  2. Εντυπωσιακή η ανταλλαγή επιχειρημάτων και συνηθισμένη η εκτροπή τους σε ύβρεις, συκοφαντίες, ταμπέλες κλπ. Η αδυναμία επιχειρημάτων εκεί οδηγεί.
  3. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός της ύπαρξης (έστω κι αυτής!) τόσων πολλών Ελλήνων (;), που ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ από τον πρωτοφανή χαρακτηρισμό της ανιστόρητης, αλλά ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ!!!
  4. Δεν είμαι τακτικός επισκέπτης του antinews. Δεν ήξερα καν ότι αναρτήθηκε το κείμενό μου. Το έμαθα όταν έφτασε στα χέρια μου το πρωτοφανές σε ασχετοσύνη "σχόλιο" του ατόμου με το ψευδώνυμο "Μανιάτης". Δεν με απασχολεί διόλου (ούτε και τώρα) η πολιτική του τοποθέτηση ή οι απόψεις του. Με ενόχλησε αφάνταστα η έπαρση και η παντογνωσία που εκπέμπει. Δεν είχα άδικο. Στις επόμενες μέρες θα σας στείλω τη δική μου απάντηση (τμήμα της), ως δείγμα γραφής.
  Τέλος, στα πολλά χρήσιμα στοιχεία που κάποιοι πρόσθεσαν με τις παρεμβάσεις τους, να προσθέσω και κάτι λιγότερο γνωστό (κυρίως για τους θερμούς "υπερασπιστές" της Φινλανδίας!): Δύο ήσαν οι χώρες που κατηγορηματικά έθεσαν το θέμα εγκατάλειψης της Ελλάδας και πρόκλησης ολικής πτώχευσης: η Ολλανδία και η Φινλανδία! Και μάλιστα με ΟΜΟΘΥΜΙΑ των κομμάτων που κυβερνούν, της πλειοψηφίας του πολιτικού τους κόσμου, αλλά και των πολιτών! (ούτε η Γερμανία ούτε η Αυστρία εμπίπτουν σ' αυτή την επαχθή κατηγορία ανθελληνισμού!) Φυσικά υπάρχουν πάντα τιμητικές εξαιρέσεις. Στο κείμενό μου δεν καταφέρομαι γενικώς "κατά της Φινλανδίας", αλλά κατά της ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ αυτών (κλασικά ρατσιστών!), που θεωρούν την ευρωπαϊκή κρίση... "ελληνικό πρόβλημα"!
  Μια τελευταία παράκληση: καλός κάθε αντίλογος, αλλά αγριεύω πολύ με τις ύβρεις και τοιυς χαρακτηρισμούς. Παρακαλώ τον "Αυριανιστή" να προστατεύσει τη συζήτηση από ανθρώπους σαν τον "Μανιάτη", ώστε αυτή να διεξάγεται με πραγματικά επιχειρήματα. Το αντίθετο δίνει τροφή στους εχθρούς του διαδικτύου και θα οδηγήσει τελικά στην εξόντωση της ουσίας του: τη λογοκρισία!
  Ευχαριστώ και πάλι
  Χρήστος Φωτιάδης (τακτικός αναγνώστης του αξέχαστου ΑΝΤΙ, φίλος του Παπουτσάκη και πάντα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ!)

 38. Χρήστος avatar
  Χρήστος 14/03/2012 09:50:08

  Κι ένα τελευταίο, για τους ευρωλιγούρηδες Χατζατζάρηδες που ανέλαβαν την υπεράσπιση της... Φινλανδίας: Το σκανδιναβικό - βαλτικό μπλοκ που έχει δημιουργηθεί εκεί πάνω είναι ό,τι πιο αντιδραστικό υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη! Επομένως, τα γνωστά φασιστικά "σταγονίδια" έχουν κάθε λόγο να το παίζουν συνήγοροι της απίθανης Φινλανδέζας. Σκεφετείτε ότι ακόμα και οι (αναλογικά) πιο συμπαθείς Νορβηγοί έστειλαν τα αεροπλανάκια τους για "ασκήσεις βολής" στη Λιβύη, ώστε "να φύγει ο δικτάτορας"!!! Α, ρε πεθαμένη Ευρώπη, έτσι χλωμή και νεκρή είσαι πολύ πιο όμορφη...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.