05/09/2008 12:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ενδιαφέρουσα, κατά τα άλλα, σύγχυση ονομάτων

Γράφτηκε χθες στο διαδίκτυο ότι ο εφοπλιστής κ. Σπύρος Πολέμης που φέρεται να ελέγχει το 50% της εταιρείας που αγόρασε το ολυμπιακό ακίνητο από τη Μονή Βατοπεδίου έχει σχέση με τις καταγγελίες που είχε κάνει παλιά ο Κώστας Λαλιώτης για την εταιρεία Mayo και «μαύρο χρήμα» στη ΝΔ (επί Επίτιμου).

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την ίδια οικογένεια, αλλά όχι για τον ίδιο Πολέμη. Ο αναμειγνυόμενος στην υπόθεση Βατοπεδίου είναι εξάδελφος του αναφερθέντος στην υπόθεση Mayo. Στην φωτογραφία, παραλαμβάνων κυπριακό βραβείο, εικονίζεται ο δεύτερος.

Την άνοιξη του 1989, επί ηγεσίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπήρξαν καταγγελίες ότι η Mayo είχε ...«διευκολύνει» τη ΝΔ στη διεξαγωγή προεκλογικού εράνου της στο εξωτερικό. Την υπόθεση είχε αποκαλύψει, χρόνια αργότερα, ο Κώστας Λαλιώτης με καταγγελίες για "μαύρο" κομματικό χρήμα, αλλά τελικά κατέληξε σε κάποιο ... αρχείο. Έμειναν μόνο οι καταγγελίες και οι μηνύσεις που αντάλλαξε με τον Κ. Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων είχε κληθεί να καταθέσει στον Εισαγγελέα ο εφοπλιστής κ. Μ. Πολέμης, ο οποίος φερόταν τότε να δήλωσε ότι πράγματι την άνοιξη του 1989 δέχθηκε να «διευκολύνει» τη ΝΔ παραχωρώντας την εταιρεία στην οποία μετέχει για τη διεξαγωγή ενός προεκλογικού εράνου στο εξωτερικό, ορίζοντας μάλιστα ως ελάχιστο ποσό για οικονομική βοήθεια τις 100.000 δολάρια.

Και κάτι άλλο: Ένας άλλο Πολέμης, που δεν είναι κι αυτός ίδιος με εκείνον της Mayo, έπεσε θύμα της JP Morgan για μια υπόθεση …ομολόγων και είχε έρθει σε δικαστική αντιδικία μαζί της.

Για έναν …άλλο Πολέμη είχαμε γράψει κι εδώ: Κατάληψη του «Πάτρα TV»

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.