03/01/2008 18:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια απόπειρα αναπαράστασης της "υπόθεσης Ζαχόπουλου"

Ας επιχειρήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και εργαλείο την κοινή λογική: Η Εύη Τσέκου, όταν είδε ότι από την κυβέρνηση την «γράφουν» κανονικά, στο θέμα του διορισμού, αποφάσισε να τους «γράψει» κι αυτή σε DVD. Αν και επαρχιωτοπούλα ήξερε ότι με το σύστημα δεν τα βάζει κανείς μόνος του. Πρέπει να έχει ισχυρά μέσα πίσω του για να το κάνει. Απευθύνθηκε λοιπόν σε συγκεκριμένο «χώρο» (όχι, πάντως, ιδιωτικούς ντετέκτιβ) που της παρείχε τις κρυφές κάμερες και κυρίως την υπόσχεση ότι ως «ισχυρός χώρος» θα της παρείχε «προστασία».  Ποιοι, όμως, εκτός από τους ντετέκτιβ και τις υπηρεσίες ασφαλείας, ειδικεύονται σήμερα σε παρόμοια τεχνολογία; Ποιοι έχουν παρόμοια Μέσα;

Γιατί έγινε η «επιχείρηση Ζαχόπουλος»;
Η έναρξη της «επιχείρησης Ζαχόπουλος» συμπίπτει με την περίοδο, μετά τις τελευταίες εκλογές, που ο Λιάπης θέλει να ψαλιδίσει τις υπερ-εξουσίες του γενικού γραμματέα του. Τότε, ως γνωστόν, το Μαξίμου πατάει πόδι και δεν υλοποιείται η υπουργική απόφαση Λιάπη – Παυλόπουλου –Αλογοσκούφη της 19/11/2007. Και ο Λιάπης σπεύδει με στοιχεία (μόνον έγγραφα για οικονομικά σκάνδαλα;) στο Μαξίμου και τους λέει: «Δεν με νοιάζει ποιανού  είναι κολλητός ο Ζαχόπουλος. Στο υπουργείο μου, εγώ είμαι υπουργός». Μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή ο ίδιος ο Καραμανλής μάλλον δεν είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Η  Τσέκου όμως τότε έκανε τις κρυφές μαγνητοσκοπήσεις. Αλλά τα προϊόντα της υποκλοπής πέρασαν σε αυτούς που της προμήθευσαν τα μηχανήματα. Αυτοί τα επεξεργάζονται, κάνουν το μοντάζ και πολύ πιθανόν έχουν βγάλει και κόπιες που βρίσκονται τώρα σε θυρίδες.  


Αυτό εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η Τσέκου γυρνούσε στα κανάλια και τις εφημερίδες, προκειμένου να «πουλήσει» -όπως λένε - τις κασέτες. Είναι δυνατόν να μην βρήκε αμέσως αγοραστή, με την ζήτηση για παρόμοια προϊόντα που υπάρχει στα μήντια;  Φαίνεται όμως ότι την πρόλαβαν οι άλλοι. Ο «χώρος». Που την εκμεταλλεύτηκε για να στήσει τις κρυφές μαγνητοσκοπήσεις και μετά την «πούλησε» στεγνά. Και έδωσε ένα μικρό μονταρισμένο δείγμα στον Γιάννη Αδριανό, για να πουλήσει εκδούλευση στην κυβέρνηση και να την «προειδοποιήσει» ταυτόχρονα. Και κράτησε τις άλλες κασέτες, όχι τόσο για να εκβιάζει (αυτό πρέπει να είσαι πάρα πολύ ισχυρός για να το κάνεις σε μια κυβέρνηση) αλλά κυρίως για την προστασία του. Έτσι, η Τσέκου έμεινε μόνη και αναζητούσε απεγνωσμένα –μέσω γνωριμιών που είχε από το παρελθόν ή που έκανε στο μεταξύ – εκδίκηση, πιθανώς με το αζημίωτο. Με την ευκαιρία τι ρόλο έπαιξαν οι δυο δικηγόροι της (τους οποίους λέγεται ότι γνώριζε καιρό πριν) σε αυτή την υπόθεση; Το πράγμα πάντως, θα έμενε εκεί, αν δεν μεσολαβούσε η απόπειρα αυτοκτονίας. Πανικόβλητοι τότε και η κυβέρνηση και ο «χώρος» υπέδειξαν από κοινού την «αμαρτωλή Εύα» ως υπεύθυνη για όλα. Η οποία δεν είχε προλάβει να μάθει ότι όταν απειλείται το Σύστημα, συσπειρώνεται, ακόμα κι’ αν οι απειλούμενοι βρίσκονται σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Αποτέλεσμα, ο Κορυδαλλός.


Πόσα άλλα DVD υπάρχουν και τι περιέχουν;Τα ερωτήματα που μένουν αναπάντητα είναι τα εξής: Ο «χώρος» έχει DVD μόνον με λήψεις που έκανε η Τσέκου; Πόσο καιρό πριν γίνονταν μαγνητοσκοπήσεις; Μήπως, στα χέρια του «χώρου» πέρασαν βίντεο με παλαιότερες και άκρως ανάλγητες και συγκλονιστικές εικόνες, που μπροστά τους ωχριά, ακόμα και το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο; Και που, αν γίνουν γνωστές, δεν πέφτουν μόνον άνθρωποι από μπαλκόνια, αλλά και κυβερνήσεις, μέσα σε λίγα λεπτά;  Άπαντες υποπτεύονται άλλωστε ότι υπάρχουν και άλλα, πολύ πιο σκληρά, βίντεο. Θεωρείται λοιπόν βέβαιον, ότι την Τσέκου την έχωσαν στον Κορυδαλλό με συνοπτικές διαδικασίες, όχι τόσο για να της κλείσουν το στόμα, όσο για να στείλουν μήνυμα σε όσους έχουν κασέτες, ότι εάν αποπειραθούν να τις χρησιμοποιήσουν, θα έχουν την ίδια κατάληξη.    Γιατί όμως, ο συγκεκριμένος «χώρος» που εκμεταλλεύθηκε την Τσέκου, έπρεπε να προστατευθεί; Τον  «κρατούσε» άραγε από κάπου η κυβέρνηση ή κάποιοι ισχυροί κύκλοι στους κόλπους της; Μήπως από κάποιες καραμπινάτες παρανομίες, με πολύ βρώμικο χρήμα; Πρέπει να έγιναν λοιπόν εξυπηρετήσεις, εκατέρωθεν. Και από τους υποκλοπείς και από άτομα της εξουσίας. Επίσης, ποιο πρόσωπο από το Μαξίμου χειρίστηκε την υπόθεση; Μέχρι τώρα ξέρουμε μόνον τον «δημοσιογράφο» Γιάννη Αδριανό, ο οποίος πήρε το προϊόν του εγκλήματος από τους υποκλοπείς, ή από ενδιάμεσους. Μόνο αυτός όμως χειρίστηκε ένα τόσο σοβαρό θέμα; 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Suhoi avatar
  Suhoi 03/01/2008 19:56:12

  Τις έρευνες της ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση του σκανδάλου Ζαχόπουλου, τις έχουν αναλάβει: Πρώτον, ο εισαγγελέας, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος -άκουσον, άκουσον- επικεφαλής του τομέα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Τώρα, τι σχέση έχει η “υπόθεση Ζαχόπουλου” με την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα; Καμιά. Απλά, ο κατάλληλος εισαγγελέας, βρίσκεται στην κατάλληλη θέση. Δεύτερον, ο ταξίαρχος Λ. Οικονόμου, γνωστή φίρμα της ΕΛΑΣ κατά την περίοδο της ΠΑΣΟΚικής επικοινωνιακής λαίλαπας των συλλήψεων μελών της 17Ν (2002). Ο κ. Οικονόμου φημίζεται για την “επικοινωνιακή” ικανότητά του να κουκουλώνει καταστάσεις. Ως γέννημα-θρέμμα του συστήματος ΠΑΣΟΚ, θεωρείται επίσης ως άνθρωπος-γέφυρα του παλαιού συστήματος με την κυβέρνηση. Τυπικώς βέβαια, είναι υποδιοικητής ασφαλείας Αθηνών. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι επίσης πασίγνωστος για τις φιλοδοξίες του να ανεβεί όσο υψηλότερα γίνεται. Πρόπερσι για παράδειγμα, μέχρι και με τον επί ΠΑΣΟΚ, εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας, Ιωάννη Διώτη, είχε συμμαχήσει (υπόθεση “Ληστών με τα μαύρα”), προκειμένου να βάλει στη γωνία τον τότε εισαγγελέα για θέματα τρομοκρατίας, Δημήτρη Ασπρογέρακα. Τελικώς από τους “Ληστές” δεν προέκυψε τρομοκρατία και έτσι … άνθρακες ο θησαυρός. Υπήρξαν όμως και άλλοι άνθρακες, κατά Στάζι μεριά. Υπόθεση με την οποία έγινε γνωστός ο κ. Παπαγγελόπουλος στο Πανελλήνιο. Αλλά θα τα πούμε άλλη φορά, πιο αναλυτικά

 2. factorx avatar
  factorx 03/01/2008 19:56:49

  Όπως μας πληροφορεί σήμερα ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ο κ. Παπαγγελόπουλος βρίσκεται σε «στενή συνεργασία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης» Ζαχόπουλου, με τον υποδιοικητή της Ασφάλειας Αττικής, κ. Ε. Οικονόμου, που έγινε γνωστός ως εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κατά την περίοδο της εξάρθρωσης πυρήνων της 17Ν. Άλλες πληροφορίες, που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, αναφέρουν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αναμείχθηκε στην υπόθεση, όταν ο κ. Ζαχόπουλος ζήτησε την βοήθεια της …αντιτρομοκρατικής, επειδή «τον εκβίαζαν». Λέγεται επίσης ότι έκανε και έρευνα στο σπίτι του, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας. Μπορεί κάποιος από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να μας πει αν αληθεύουν όλα αυτά; Επειδή αν αληθεύουν είναι πολύ ενδιαφέροντα.

 3. syndikalistis avatar
  syndikalistis 03/01/2008 20:10:25

  Αναμφισβήτητα σημαντικότατο θέμα το σκάνδαλο Ζαχόπουλου. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και όλα τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας εξακολουθούν να υπάρχούν. Ενα από αυτά, το σοβαρό πρόβλημα της ηλεκτρικής ενέργειας. Ετσι, στο προγραμματισμό του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΡΑΕ που αφόρα το ενδεχόμενο αποφυγής του black-aout Τους θερινούς μήνες προβλέπεται και εφαρμόζεται για τρίτη χρόνια στην πράξη από την ΔΕΗ η διακοπή υδρεύσεων αγροτικών καλλιεργειών των όρων αιχμής .Το 2007 η μέρες αυτές ήταν 11 και συμφωνά με της πρόβλεψης ειδικών το 2008 η ήμερες που πρόκειται να εφαρμοστή από τον ΔΕΣΜΙΕ οι διακοπές ηλεκτροδοτήσεων θα είναι από 18 έως 22 σε ακραία περίπτωση. Το σκηνικό μοιάζει με εφιάλτη για την αγροτική παράγωγη .

 4. Μαρία-Ειρήνη avatar
  Μαρία-Ειρήνη 03/01/2008 20:16:11

  Η άποψη μου είναι ότι άρχισε η αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή μεσα απο ένα δίκτυο δράσεων διεθνών και εγχώριων κέντρων ώστε να προχωρήσει η πολιτική μετάλλαξη των παρατάξεων στην Ελλάδα. Ξέρω ότι πολλοί είναι πρόθυμοι να ονομάσουν το σχέδιο αυτό απαξιωτικά ως “conspiracy theory” και έτσι να ξεμπερδεύουν με όποια αποκάλυψη ενοχλήσει την προώθηση του σχεδίου. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί με τις κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκη δύο ηγετών που δεν ήσαν ακριβώς και απόλυτα υπάκουοι στις υποδείξεις. Αν θέλετε να σκεφτείτε λίγο περισσότερο από τον τρόπο που έκανε σεξ ο Μεξικάνος και να μειώσετε τις ώρες παρατήρησης από την κλειδαρότρυπα, είμαι βέβαιη ότι στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξετε. Α, και δεν είμαι οπαδός του Καραμανλή…

 5. noname avatar
  noname 04/01/2008 00:41:21

  Eμενα παλι η αποψη μου Μαρια-Ειρηνη
  ειναι οτι δεν μπορεις να αποδομησεις
  μια κυβερνηση αν δεν σου δινει τις αφορμες
  με τις λαμογιες της.

  Και η κυβερνηση Καραμανλη βριθει
  και απο λαμογια και απο λαμογιες!

  Μηπως ηρθε καιρος να αναρωτηθει
  και ο ανεπαγγελτος junior
  "Μα ποιος κυβερνα αυτον τον τοπο;"

 6. Μαρια-Ειρηνη avatar
  Μαρια-Ειρηνη 04/01/2008 10:29:37

  Αγαπητέ noname συμφωνούμε απόλυτα οσον αφορά στις αφορμές. Ωστόσο οι αφορμές, αυτές ή άλλες, υπήρχαν και νωρίτερα. Και στοιχεία υπάρχουν και για παρα πολλούς άλλους και για σημαντικότερες προσωπικοτητες από αυτή του Ζαχόπουλου. Απλά στον Ζαχόπουλο έλαχε ο κλήρος να πληρώσει την ιδιότητά του σαν ένας από τους 5 στενούς συνεργάτες του Καραμανλή. Ισως μάλιστα να μη χρειαστεί καν να αποκαλυφθούν στοιχεία εναντίον άλλων. Ούτε να χρησιμοποιηθούν από όσους τα έχουν εάν οι αποδέκτες των προηγούμενων αποκαλυφθέντων σκανδάλων πάρουν το μήνυμά τους και... συμμορφωθούν με τις υποδείξεις. Η αποδόμηση λοιπόν φαίνεται να έχει κλίμακες έντασης και προσέγγισης του βσικού στόχου. Αρχίζουν από τα...περίχωρα για να φθάσουν στο κέντρο. Ετσι δεν γίνεται χρόνια τώρα στην πολιτική?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.