#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/06/2011 08:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ανήμπορη κυβέρνηση που την κάνουν ό,τι θέλουνΑπό το “δόξα το θεό”, στο “βόηθα Παναγιά” είναι αυτή η χώρα με ευθύνη αποκλειστικά της κυβέρνησης. Πόσες φορές χαρήκαμε ότι βρέθηκε σχέδιο σωτηρίας; Πόσες φορές η κυβέρνηση βγήκε και είπε ότι έσωσε την Ελλάδα; Και πόσες αντίστοιχες απογοητεύσεις φάγαμε;

Να θυμηθούμε μόνο τη συμφωνία του Μαρτίου για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου. Πόσο είχε διαφημιστεί ως τεράστια επιτυχία. Και φτάσαμε ως εδώ.

Πριν μερικές ημέρες μας “κοπάνησαν” ακόμη μια τεράστια επιτυχία, όταν μας ανακοίνωσαν ότι επετεύχθη συμφωνία για νέο δάνειο. Χαρές και πανηγύρια στην κυβέρνηση, έκρηξη στο Χρηματιστήριο, είπαμε κι εμείς “πάει σωθήκαμε” αν και πάντα αμφισβητούμε την ικανότητα του ΠΑΣΟΚ να δίνει λύσεις.

Εντελώς ξαφνικά (σαν τον καιρό των τελευταίων ημερών, μια ζέστη, μια καταιγίδα) τα σύννεφα μαζεύτηκαν πάνω από τον ελληνικό ουρανό. Ολα τα ξένα δημοσιεύματα έχουν αρχίσει πάλι να λένε ότι δεν θα αποφύγουμε την αναδιάρθρωση, ότι αν δεν ληφθούν μέτρα θα καταρρεύσουμε, ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή, κι άλλα κινδυνολογικά. Μάλιστα, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters λέει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει την επόμενη δόση του δανείου από την τρόικα μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Τόμπολα. Μα εμείς δεν είχαμε σίγουροι τη δόση την περασμένη εβδομάδα; Πώς και ξαναγυρίσαμε πίσω στο χάος;

Η τρόικα διαρρέει ότι περιμένει να εγκριθεί το πακέτο μέτρων που υποσχέθηκε η κυβέρνηση και μετά θα δώσει την εντολή εκταμίευσης της δόσης των 12 δισ., με άμεσο κίνδυνο να “σκάσουν” τα ομόλογα που λήγουν, δηλαδή στάση πληρωμών. Αυτό θα αναφέρει ουσιαστικά η έκθεση της τρόϊκας για την πρόοδο της Ελλάδας ενώ θα επιβεβαιώνεται η δημιουργία ανεξάρτητης αρχής που θα τρέξει τις ιδιωτικοποιήσεις.

Για ακόμη μια φορά δηλαδή μας πιάνουν από το λαιμό και μας στραγγαλίζουν. Λένε επί της ουσίας.

Αυξήστε τους φόρους, μειώστε το αφορολόγητο, ρημάξτε τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Τσακίστε μικρομεσαίους συνταξιούχους και μισθωτούς και πάρτε και το καπέλο του ξένου επιτηρητή.

Ο εκβιασμός για ακόμη μια φορά είναι ξεκάθαρος. Σε μια ανήμπορη να αντιδράσει κυβέρνηση, όλα πιάνουν. Και να φανταστεί κανείς ότι η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο μετά τη Σύνοδο Κορυφής, παίζοντας αυτή ένα χαρτί πίεσης. Να πάει δηλαδή ο Παπανδρέου στη Σύνοδο και να απειλήσει με στάση πληρωμών. Μα ποιος τον υπολογίζει; Αμεσα αντέδρασαν οι δανειστές μας και τον έβαλαν στη γωνία χτυπώντας τον αλύπητα.

Δυστυχώς οδηγούν για ακόμη μια φορά στην απόγνωση όλη την Ελλάδα. Από τη μια ο κόσμος είναι εξοργισμένος και δεν μπορεί με τίποτε να δεχθεί νέο Μνημόνιο και έκτακτες εισφορές και από την άλλη βομβαρδίζεται με ειδήσεις ότι χρεοκοπούμε και επιστρέφουμε στην Κατοχή αν δεν υπογράψουμε.

Πόσο να αντέξει ο Ελληνας το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του;

 

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/06/2011 10:18:02

    Δεν υπαρχει Μεσοπροθεσμο !!!
    Θα υπαρξει Μνημονιο ΙΙ/ΙΙΙ... κοκ ! ναι?

    ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.