#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/07/2013 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ακόμη διαβολοβδομάδα για την κυβέρνησηΣε θέσεις μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και εργαζόμενοι, κυρίως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ επί ποδός βρίσκονται και τα κόμματα ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, την ερχόμενη Τετάρτη.

Η κρισιμότητα της ψηφοφορίας είναι πλέον φανερή καθώς από την ίδια την κυβέρνηση δίνουν χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης. Αν υπάρξουν διαρροές από τα δύο κόμματα, αν δεν ψηφιστούν βασικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου τότε δεν αποκλείονται καλοκαιριάτικα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Αλλά και οικονομικές, αν σκεφτεί κανείς ότι η 19η Ιουλίου είναι η τελευταία προθεσμία που έχει βάλει η τρόικα προκειμένου να αρχίσει να δίνει λεφτά από τη δόση των 6,8 δις ευρώ.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο δημόσιος τομέας, έστω κι αν πρέπει να συγκρουστούν με συμφέροντα και συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά στο Πρώτο Θέμα. Ο πρωθυπουργός διερωτάται αν «οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές».

Από την άλλη, κυβερνητικοί παράγοντες εμφανίζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε αλλαγές στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, όπου απαιτούνται. Για παράδειγμα, υπάρχει η πρόταση για επαναπρόσληψη 8 στους 10 δημοτικούς αστυνομικούς, με ένταξή τους στην Αστυνομία και με αρμοδιότητες του «αστυνόμου της γειτονιάς» ένας θεσμός που εξαγγέλλεται αλλά που δεν υλοποιείται.

Επίσης, δεν αποκλείεται να μπει μαχαίρι στους αγροφύλακες, το θεσμό εκείνο που υλοποιήθηκε απλά και μόνο για να βολευτούν συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Τέλος, στο μικροσκόπιο θα μπουν και όσοι υπάλληλοι βρέθηκαν στο δημόσιο τομέα με πλαστά πιστοποιητικά, κυρίως γλωσσομάθειας. Κι όπως λέγεται, δεν είναι καθόλου λίγοι. Εκεί που δεν μπορεί να κάνουν πίσω είναι στην Τεχνική Εκπαίδευση όπου καταργούνται οι 50 και πλέον ειδικότητες ενώ σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για τα Τεχνικά Λύκεια που στόχο θα έχει να συνδέσεις τις ειδικότητες με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Τα επόμενα δύο 24ωρα θα γίνουν πολλές συσκέψεις και διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς αλλά και με βουλευτές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε. Κάποιοι βουλευτές, και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ, αφού «έφαγαν» ολόκληρο το βόδι των μέτρων, κόλλησαν τώρα στην ουρά. Αφού ψήφισαν Μνημόνια με πολύ σκληρότερα μέτρα, τώρα «κόλλησαν» στις απολύσεις στο Δημόσιο. Εκεί δηλαδή που μέχρι σήμερα δεν είχε πειραχθεί απολύτως τίποτε. Αν θελήσουν να συνεχίσουν τη στήριξή τους στην «ιερή αγελάδα» της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, ας πάνε στη Βουλή να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και να ρίξουν την κυβέρνηση. Θα πρέπει να εξηγήσουν, όμως, πώς ψήφιζαν δραματικές μειώσεις μισθών και τώρα κόπτονται για 2.000 απολύσεις ή 12.500 σε κινητικότητα. Κι ας απαντήσουν στις ερωτήσεις του Αντώνη Σαμαρά για το ποιους δημόσιους υπαλλήλους θέλουν και που τους θέλουν να υπηρετούν.

Στο… αντίπαλο στρατόπεδο είναι φυσικά τα συνδικάτα, κυρίως η ΠΟΕ – ΟΤΑ του Μπαλασόπουλου, καθώς και οι δήμαρχοι που θέλουν να συνεχίσουν να πληρώνουν υπαλλήλους για να κάθονται. Μέχρι την Τετάρτη οι δήμοι έχουν βάλει λουκέτο ενώ οι υπάλληλοι καθαριότητας απειλούν να πνίξουν την Ελλάδα στα σκουπίδια εν μέσω της καλύτερης τουριστικής σεζόν που καταγράφηκε ποτέ.

Και ύστερα, αν κάποιος τους πει ότι ούτε η δική τους θέση είναι δεδομένη κι ότι μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί και η συλλογή των σκουπιδιών, θα επαναστατήσουν. Αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι πέρασαν οι εποχές των συνδικαλιστών που κατέβαζαν το διακόπτη όποτε γουστάραν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΙΛΟΤΟΣ avatar
  ΠΙΛΟΤΟΣ 15/07/2013 14:00:25

  Οι διαβολοβδομάδες θέλουν κομάντα...
  Ούτε αρνητές,ούτε γιώταδες !

 2. PELIAS avatar
  PELIAS 15/07/2013 14:10:31

  Ο πρωθυπουργός διερωτάται αν «οι πολίτες προτιμούν να έχουν σχολικούς φύλακες που δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό ή νοσηλευτές να τους φροντίζουν στα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης διερωτάται εάν προτιμούν δημοτική αστυνομία με μόνη αρμοδιότητα την παράνομη στάθμευση ή ενίσχυση της ΕΛΑΣ για χτύπημα του παραεμπορίου και ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές».
  Αυτά δεν είναι ερωτήματα για πρωθυπουργό κόμματος που στηρίχθηκε και στηρίζεται ακόμη από πελάτες-ψηφοφόρους.
  Τα κόμματα προσλάμβαναν χιλιάδες για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους και αυτά θα τιμωρήσει ο κόσμος.

 3. {Α}θανάσης avatar
  {Α}θανάσης 15/07/2013 14:26:26

  Ε όχι και ..."2.000 απολύσεις και 12.500 κινητικότητα"!

  25.000 "κινητικότητα" (μόνο για φέτος), που σημαίνει πρακτικά 25.000 απολύσεις.

  Του χρόνου πολλοί περισσότεροι...

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 15/07/2013 14:53:22

  Οι Ελληνες SEALS:
  “Δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από τους αμερικανούς κομάντος” https://www.youtube.com/watch?NR=1&v=yDJrs2shsUk&feature=endscreen

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ η Dimi 15/07/2013 19:42:46

   Και τότε, γιατί δέχονται να τους λένε "seals" ;

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΠΗΛΕΑΣ 16/07/2013 10:49:57

    Εξειδικευμένες γνώσεις περί τα στρατιωτικά ΔΕΝ έχω. Θαυμάζω απεριόριστα όμως, και θεωρώ κάθε οικονομική θυσία υπέρ των Ελληνικών Ειδικών και των Ενόπλων μας Δυνάμεων εν γένει, ιδιαίτερα στους τωρινούς χαλεπούς καιρούς, αποδεκτή κι επιβεβλημένη. Θεωρώ επίσης, υπέρτατη Τιμή για την Ελλάδα, οι αριθμητικά ολίγοι αλλά Επίλεκτοι Ελληνες των Ειδικών Δυνάμεων, ν’ ανήκουν στη πιό σκληρά εκπαιδευμένη ομάδα του κόσμου, των παντός καιρού SEALS. Πολλοί, θεωρούν ότι το όνομά τους εδόθη επειδή οι άνδρες αυτοί, σε όποια αποστολή αναλάβουν- «δημιουργούν τετελεσμένα, δημιουργούν δεδικασμένα αλλά συγχρόνως, ακυρώνουν τετελεσμένα, ακυρώνουν δεδικασμένα». Αφήνουν τις «Σφραγίδες» τους, δηλαδή. Aπό τα σχετικά βίντεος όμως, φαίνεται ότι το όνομα αυτό εδόθη λόγω της αθόρυβης καταδυτικής δεινότητας και της κολυμβητικής ευλυγισίας της.. θαλάσσιας φώκης. Καταλάβατε.

 5. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 15/07/2013 15:36:49

  Πολυ σωστα διερωταται ο Πρωθυπουργος.
  Αν ομως ρωτησει καποιος αν θα δωθει το κομματικο χρησμα σε δημαρχους που εκαναν προσληψεις εκτος ΑΣΕΠ και χωρις να ειναι αναγκαιες για τον Δημο;

 6. critical avatar
  critical 15/07/2013 17:31:20

  Φίλοι μου έπεται δυστυχώς συνέχεια.....

  Και εδώ η Κυβέρνηση ,αν επειμείνει θα φάει τα μούτρα της...

  Ο κ Χατζηδάκης πάει να καταργήσει την Αργία της Κυριακής , έχοντας
  απέναντι του όχι μόνο τους εμπορικούς Συλλόγους ,αλλά ΚΥΡΙΩΣ την
  Ε κκλησία με τους τους Πιστούς.......
  Τι λέτε ..... Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι;;;
  Ο Πρωθυπουργός δεν εκτιμά τι έχει να γίνει ;;;;
  Θ α στηριχθεί έτσι η ημιθανής οικονομία ;;; Άν δεν υπάρχει ρευστότητα ,
  προς τι μια τέτοια ρύθμιση ;;;
  Αν θέλει άς επεκτείνει το ωράριο των καταστημάτων το Σάββατο...
  Αλλως βλέπω συνωστισμό στη πόρτα εξόδου , ανάλογο με εκείνο της
  Γιαννάκου ......

 7. Hans avatar
  Hans 16/07/2013 09:24:17

  Με τη διαφορά, ότι οι Αμερικάνοι συνάδελφοι πολεμάνε, ματώνουν, σκοτώνουν και σκοτώνονται, μπήγουν μαχαίρια σε πραγματικές κοιλιές, και κόβουν πραγματικούς λαιμούς. Θάβουν συναδέλφους. Εδώ, μόνο εκπαιδεύονται. Τα υπόλοιπα είναι εικασίες.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Hans 16/07/2013 11:53:29

   O.Y.K – Ο θρυλικός βάτραχος Ιωάννης Θεοφανίδης
   https://www.youtube.com/watch?v=SPHgfqpj9DM

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.