#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2011 08:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια ακόμα «αμερικανιά» στον επικίνδυνο ΈβροΜια ακόμη «αμερικανιά» έρχεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση και αυτό αφορά στην κατασκευή φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον Εβρο για την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Αφού έλυσαν όλα τα άλλα προβλήματα, ο Χρ. Παπουτσής αφενός και η Αννα Νταλάρα ως υπεύθυνη θεμάτων μετανάστευσης, από την άλλη, είπαν να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοινώσει φράχτες με θερμικές κάμερες που θα καταγράφουν τις κινήσεις των παράνομων μεταναστών και θα εμποδίζεται η διέλευσή τους σε ελληνικά εδάφη. Κάτι ανάλογο που είχαν κάνει οι Αμερικανοί στα σύνορα με το Μεξικό δηλαδή. Μόνο που εκεί ήταν ένα μόνο από τα δεκάδες μέτρα που έλαβαν οι ΗΠΑ. Εδώ στην Ελλάδα πρόκειται για ακόμη ένα κυβερνητικό πυροτέχνημα τη στιγμή που τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια είναι ξέφραγο αμπέλι, οι δρόμοι της Αθήνας έχουν γεμίσει από ταλαίπωρους μετανάστες χωρίς άδεια, δουλειά και με την πείνα και την εξαθλίωση να τους οδηγεί σε έκνομες πράξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε το 1/10 των χερσαίων συνόρων δεν καλύπτει ο φράχτης του κ. Παπουτσή αφού από το Ορμένιο μέχρι την Αλεξανδρούπολη είναι μια έκταση 150 χιλιομέτρων. Βέβαια στο υπουργείο λένε ότι θα μπει σε σημεία που είναι η πρόσβαση εύκολη ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασής του. Αλλά είναι δυνατόν να ξεκινούν από τους φράχτες όταν δεν έχουν μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μεταναστευτικό; Τώρα που βλέπουν ότι οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες (στην Πάτρα γίνεται χαμός), ότι δεν αντέχει η ελληνική κοινωνία άλλο βάρος και τώρα που η οικονομική κρίση έχει στρέψει αλλού τις προτεραιότητες, αποφάσισε η κυβέρνηση να δείξει πυγμή και σχέδιο. Αντί να απαιτήσει π.χ. κυρώσεις κατά της Τουρκίας που αφήνει να περνούν ελεύθεροι οι μετανάστες από το έδαφός της μέχρι τα ελληνικά σύνορα. Ή να βάλει ακόμη και βέτο στην Ευρωπαϊκή Ενωση ζητώντας βοήθεια καθώς το μεταναστευτικό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό κι όχι μόνο ελληνικό πρόβλημα.

Ο γιγαντιαίος φράχτης τους μάρανε όταν από τα σύνορα περνούν πάνω από 300 μετανάστες την ημέρα; Ή μήπως με καμιά 50αριά άνδρες της Frontex πιστεύουν ότι θα λύσουν το πρόβλημα;

«Θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή», είπε μέσα στις γιορτές ο κ. Παπουτσής και νομίζει ότι καθάρισε.

Για μπαλώματα χωρίς ουσία κατηγόρησε την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Π. Παναγιωτόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι "έχει αποτύχει πλήρως στη μεταναστευτική πολιτική της, με δυσμενέστατες συνέπειες για την Ελληνική Κοινωνία" και "τώρα προσπαθεί, με μεμονωμένα μέτρα, να διορθώσει τα αδιόρθωτα".
Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση "να αλλάξει συνολικά την πολιτική της, γιατί με ημίμετρα και ”μπαλώματα” του τύπου “κατασκευή ειδικού φράκτη στον Έβρο”, τα μεγάλα προβλήματα δεν λύνονται".
"Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη δείξει το δρόμο, διατυπώνοντας μία πλήρη πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής, άμεσα εφαρμόσιμη και αποτελεσματική", καταλήγει στη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 03/01/2011 09:03:57

  Εμένα μου φαίνεται απίστευτο να ομολογούμε εμμέσως ότι χωρίς Frontex μας είναι αδύνατον να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Τι παραπάνω κάνει δηλαδή ο Λιθουανός συνοριοφύλακας που δεν μπορεί να κάνει ο Έλληνας;

  Να σας πω τι μπορεί να κάνει; Να είναι λίγο λιγότερο δέσμιος της πολιτικής ορθότητας. Καθώς και να εντάσσεται στο μοτίβο αποδόμησης της εθνικής κυριαρχίας ("μη φυλάξεις τα σύνορά σου, θα τα φυλάξουμε εμείς... ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!").

  Κακά τα ψέματα και κακοχαρακτηρίστε με όσοι θέλετε: Αν δεν τραβήξεις σκανδάλη, σύνορα δεν μπορείς να φυλάξεις. Αυτό είναι όλο μας το πρόβλημα, αλλά για αυτό κανείς δεν μιλάει. Από... ευγένεια και πολιτική ορθότητα, φυσικά.

  Τα όπλα όμως γιατί τα έχει ο στρατός, μου λέτε; Όταν καταλαμβάνει ελληνικό έδαφος η Τουρκία (Κύπρος, Ίμια) δεν τα χρησιμοποιούμε, όταν έχουμε "ειρηνική" εισβολή των ισλαμικών λάθρο, πάλι δεν τα χρησιμοποιούμε. Άρα, για θέατρο του τα δίνουν;

  Τήρηση των νόμων χωρίς άσκηση βίας κατά όσων παρανομούν, είναι αδύνατη. Και η άσκηση βίας κατά των λαθρομεταναστών είναι μονόδρομος. Μας βάζουν να τους λυπόμαστε για να μας αλώσουν τη χώρα. Θα μας πάρουν τη χώρα με όπλο τον ανθρωπισμό μας; Όχι! Απλώς, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Επώνυμος 03/01/2011 10:54:03

   Εμένα ΈΝΑ πράγμα συνεχίζει να μου φαίνεται εντελώς ΑΔΙΑΝΌΤΗΤΟ εδώ και 20 χρόνια:
   Πώς στο καλό μέχρι το 1990 ΔΕΝ πέρναγε κουνούπι τα σύνορα χωρίς θερμικές κάμερες, χωρίς τείχη, χωρίς frontex και χωρίς συνοριοφύλακες και εντελώς στο ξαφνικά απ το 1990 και μετά χρειαζόμαστε και ειδικό σώμα συνοριοφυλάκων και θερμικές κάμερες και τείχη και το λιμενικό να αλωνίζει και την frontex και ένα κάρο λεφτά και όλα αυτά να ΜΗΝ επαρκούν για μια σωστή φύλαξη των συνόρων και να έχει γεμίσει η Ελλάδα λαθρομετανάστες;;;;

   Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει;;;

   Πως είναι δυνατόν;;;;

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ A.M. 03/01/2011 11:27:53

    To φαινόμενο αγαπητέ, δεν είναι ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό, για να μην πω παγκόσμιο. Η πτώση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού σε συνδυασμό με το πέρασμα στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία αλλά κυρίως η αστάθεια και οι συνεχείς συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή (πόλεμος του κόλπου, διάλυση Γιουγκοσλαβίας, πόλεμος στον Καύκασο, πόλεμος στο Κουρδιστάν, επικράτηση των Ταλιμπάν και πόλεμος στο Αφγανιστάν) δημιούργησαν καραβάνια απελπισμένων και σε ορισμένες περιπτώσεις διωχθέντων για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Αν δε λάβεις υπόψη σου την μακρά περίοδο οικονομικής ανάπτυξης στην Ε.Ε, η Ευρώπη έγινε ένας θελκτικότατος προορισμός για ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν καμιά ελπίδα στον τόπο τους. Το πρόβλημα εντοπίστηκε και σε άλλες χώρες του νότου όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Η δε τελευταία ανήγειρε συνοριακό τοίχος στο θύλακα της στη Βόρεια Αφρική (Μελίγια) για να κρατήσει μακριά τους Μαροκινούς και λοιπούς υποσαχάριους μετανάστες. Και φυσικά όσο οι ανισότητες μεταξύ ανεπτυγμένων χωρών και τρίτου κόσμου εντείνονται τα καραβάνια των απελπισμένων θα εξακολουθήσουν αυξανόμενα.

    • Επώνυμος avatar
     Επώνυμος @ Γιάννης 03/01/2011 11:35:33

     Άλλου σου λέει. Σου λέει, γιατί δεν πέρναγε κουνούπι μέχρι τότε.

     Καραβάνια προσφύγων υπήρχαν πάντοτε.

     • Γιάννης avatar
      Γιάννης @ Επώνυμος 03/01/2011 11:48:58

      Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε. Μέχρι το 90 υπήρχαν πολύ μικρότεροι αριθμοί μεταναστών-προσφύγων.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Γιάννης 03/01/2011 12:03:31

      Μικρότεροι αριθμοί μεταναστών, ΟΧΙ προσφύγων. Δεν υπήρχαν δηλαδή λιγότεροι πόλεμοι. Π.χ., από το 1979 μέχρι το 1989 το Αφγαντιστάν ήταν επίσης θέατρο πολύνεκρων μαχών και πολέμου, λόγω της σοβιετικής επέμβασης. Το Παλαιστινιακό είχε δημιουργήσει πολύ περισσότερους πρόσφυγες από όσο σήμερα. Όμως σήμερα, ο κάθε Άραβας που έρχεται δηλώνει "Παλαιστίνιος" (χωρίς χαρτιά φυσικά!) για να ζητήσει τάχαμου άσυλο.

      Μπερδεύεις σκόπιμα τους (παρόνομους) μετανάστες με τους πρόσφυγε, όπως και όλο το αντιρατσιστικό σινάφι σου, για να αποκτήσει "ανθρωπιστικό" προσωπείο η εθνοκτόνος πολιτική του ξέφραγου αμπελιού.

      Μετάναστες (παρόνομοι στην ολότητά του, λαθρομετανάστες δηλαδή) υπάρχουν επειδή με αιχμή του δόρατος τους επαγγελματίες "αντιρατσιστές" σαν και του λόγου σου, τα σύνορα έχουν γίνει (κατ' εντολή της Νέας Τάξης πάντοτε), ξέφραγο αμπέλι και φυσικά ο Αχμέτ παίρνει τηλέφωνο το Μουσταφά και του λέει "ξάδερφε, εδώ μια χαρά είναι τα πράγματα, μας κρατάνε τρεις μέρες και μετά μας στέλνουν στην Αθήνα, έλα κι εσύ. Θα μας δώσουν κι υπηκοότητα τώρα με το νέο νόμο!".

      Αυτό έχει "ζωηρέψει" το μεταναστευτικό κύμα και όχι η "κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού", τάχα μου. Μάταιη η προσπάθειά σας.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 03/01/2011 12:29:37

      Πώς σε λοιδορήσαμε μπορείς να μας πεις;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Γιάννης 03/01/2011 11:45:12

     Απο τα βορεια συνορα δεν περναγε κανεις γιατι τα φυλαγαν οι αλλοι για να μη τους φυγει ο κοσμος απο το σοσιαλιστικο παραδεισο.
     Στην Αλβανια η λαικη εξουσια ειχε ηλεκτροφορα συρματοπλεγματα στο λιμανι των Αγ.Σαραντα δεν υπηρχε ουτε βαρκα για να μη σκεφθει κανεις να κωπηλατησει προς Κερκυρα ενω τη νυχτα ενας προβολεας αναβε ξαφνικα και αν διεκρινε κανενα κεφαλι να κολυμπαει το πολυβολο επιανε δουλεια.
     Τα συνορα με την Τουρκια ηταν πολυ πιο στρατιωτικοποιημενα επισης λογω συνεχων κρισεων.

     • Misha avatar
      Misha @ ψυχραιμια 03/01/2011 11:52:50

      Δεν είχαν ξεκινησει και οι γιάνκηδες τους «ανθρωπιστικούς πολέμους» σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σερβία που κάναν τους ανθρωπους να τρεχουν αλλοφρονες από ευτυχία να βρουν το american dream τους.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 03/01/2011 12:08:25

      Εγραψε ο Επωνυμος πιο πανω για τους πολεμους πριν το 1990.
      Να σημειωσω οτι ο πολεμος Ιραν - Ιρακ ειχε περισσοτερους νεκρους απ οτι η αμερικανικη εισβολη.
      Οσο για τη Σερβια συμφωνω αλλα παντως Σερβοι στην Ελλαδα δεν ηλθαν.

     • lampros avatar
      lampros @ ψυχραιμια 03/01/2011 15:53:45

      Οσο για τη Σερβια συμφωνω αλλα παντως Σερβοι στην Ελλαδα δεν ηλθαν.

      Ήρθαν ―κάποτες ήταν κάμποσοι οι Σέρβοι ζητιάνοι, με τις ταμπελίτσες κλπ. Φαντάζομαι και άλλοι.

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Επώνυμος 03/01/2011 12:35:18

   Επώνυμε, ίνα πληρωθεί το ρηθέν του Οζαλ "θα τελειώνουμε με τους Έλληνες σε λίγα χρόνια, θα τους επικοίσουμε". Ή κάπως έτσι.

  • Dora avatar
   Dora @ Επώνυμος 03/01/2011 14:40:19

   +1000!!!!

  • vonchristoforakos avatar
   vonchristoforakos @ Επώνυμος 03/01/2011 17:33:34

   Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ο φράχτης που σχεδιάζει να κατασκευάσει στον Έβρο μόνο πιο απάνθρωπη και αδιέξοδη μπορεί να κάνει την αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων» και προσθέτει ότι αυτό δεν θα σταματήσει τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, όπως δεν την σταμάτησε και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

   Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «αν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να λύσει το πρόβλημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μεταναστών, θα απελευθέρωνε την έξοδό τους προς τις χώρες της ΕΕ, κάτι που το μεγαλύτερο μέρος τους επιθυμεί, και δεν θα μετέτρεπε τη χώρα διαρκώς σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών».

   Η εφαρμογή του κανονισμού του Δουβλίνου, οι βάρβαρες συμφωνίες και οδηγίες της ΕΕ, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εφαρμόζουν, η παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στη Frontex, μετατρέπουν τη χώρα σε εμπροσθοφυλακή της ΕΕ κατά των μεταναστών που η ΕΕ δεν επιθυμεί, την ώρα που ΕΕ και κυβερνήσεις συμβάλλουν με την πολιτική τους στην όξυνση του μεταναστευτικού φαινομένου, καταλήγει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 03/01/2011 09:04:50

  Φανταστείτε να είχε πάρει αυτό το μέτρο η κυβέρνηση τής ΝΔ.
  Θα είχαν ξεσηκωθεί εναντίον της όλα τα ΜΜΕ και όλα τα κόμματα της Αριστεράς, εγκαλώντας την για αντιδημοκρατικότητα, τείχη του αίσχους, ρατσισμούς, ξενοφοβίες... Ενώ τώρα με τον κ. Παπουτσή τού Σάμινα και την κ. Νταλάρα, όλα καλά.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Στέργιος 03/01/2011 09:56:09

   Το πρόβλημα δεν είναι του ΠΑΣΟΚ.
   Το πρόβλημα είναι δικό μας, που δεν τολμούμε να εκθέσουμε με παρρησία τις θέσεις μας όταν πρόκειται για το συμφέρον της Πατρίδας.
   Όταν πιστεύεις στις απόψεις σου, τις παλεύεις.
   Δε σε νοιάζει ποιας υποδοχής θα τύχουν.
   Είναι άλλωστε μοιραίο σε χώρες που διανύουν περιόδους παρακμής το λογικό να φαίνεται παράλογο.
   Αυτό είναι το υπέρτατο καθήκον μιας πολιτικής δύναμης που σκοπεύει να αλλάξει την προοπτική της Πατρίδας.
   Να πολεμήσει κατεστημένες αντιλήψεις και να εμφυτεύσει στη συλλογική συνείδηση τις νέες αναγκαιότητες.
   Να ξεδιπλώσει μια νέα Εθνική Ιδεολογία.
   Ποιά Ελλάδα και Ποιούς Έλληνες θέλουμε για το μέλλον?

  • Misha avatar
   Misha @ Στέργιος 03/01/2011 11:56:26

   Στεργιε

   Τις κεραίες στον Υμηττό τις ελέγχει η κυβέρνηση.Η ΝΔούλα ξεβρακώθηκε μπροστά στο Μπόμπολα με τον βασικό μετοχο και γι αυτό την έκαναν ταραντέλα οι νταβατζήδες στη συνέχεια.
   Αν αφησουν τους μπαμπηδες και τους τερμπεντέρηδες ως έχει, θα επαναλαμβανεται το ιδιο θέατρο σκιων, πιθανως με άλλα καραγκιοζάκια αλλά με τους ίδιους σκηνοθέτες και καραγκιοζοπαιχτες.

  • κοπριτης avatar
   κοπριτης @ Στέργιος 03/01/2011 21:05:24

   Αλήθεια γιατι δεν τους αφήνουμε να πάνε Αγγλία-Γερμανία-Γαλλία και τους κρατάμε εδώ, αλλα άμα έχεις να κάνεις με εισ-πράκτορες

 3. περαστικος121 avatar
  περαστικος121 03/01/2011 09:33:28

  Έλα σε ένα εικονικό κόσμο όπου η Ελλάδα είναι υπερδύναμη. Βοήθησε μας να νικήσουμε την ισχυρή συμμαχία των Τούρκων-Σκοπιανών και να απελευθερώσουμε την Κύπρο! Εγγράψου τώρα με το παρακάτω λινκ:
  www.erepublik.com/en/referrer/Diasaleftis
  Η Ελλάδα σε χρειάζεται

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ περαστικος121 03/01/2011 10:09:00

   Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η φυγή σε έναν φανταστικό κόσμο όπου όλα γίνονται όπως τα θέλουμε. Η Ελλάδα μάς χρειάζεται να αγωνιζόμαστε γι'αυτήν στο εδώ και τώρα, στον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κόσμο.

 4. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/01/2011 09:36:18

  Νομίζω ότι ο φράχτης, έστω και σε επίπεδο συμβολισμού, εισφέρει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
  Αλλωστε δεν εποδίζει τη λήψη οποιουδήποτε συμπληρωματικού μέτρου.
  Το ελάχιστο που προσφέρει είναι ο τερματισμός του δόγματος: "ευχαριστούμε που μας επιλέξατε ".

 5. LATIN AMERICA avatar
  LATIN AMERICA 03/01/2011 09:37:29

  “Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη δείξει το δρόμο, διατυπώνοντας μία πλήρη πρόταση μεταναστευτικής πολιτικής, άμεσα εφαρμόσιμη και αποτελεσματική“, καταλήγει στη δήλωση του κ. Παναγιωτόπουλος."
  ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!! ΟΥΤΕ Η ΝΔ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

  ΛΟΙΠΟΝ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΞΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?
  1.500.000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ + 1.500.000 ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ = 3.000.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ!!
  ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ? ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!! Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!
  ΚΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

 6. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 03/01/2011 09:46:48

  Ἂν δὲν κάνω λάθος, ὅσο ἡ περιοχὴ ἦταν ναρκοθετημένη, μετανάστες δὲν περνοῦσαν. Ἀλλὰ τὶς νάρκες τὶς ἀφαιρέσαμε γιὰ ἀνθρωπιστικοὺς λόγους.
  Ἀφοῦ ἡ ἀφαίρεση τῶν ναρκῶν - ὡς ἀποδεικνύεται τώρα - διευκόλυνε τελικῶς τὴν λαθρομετανάστευση, ὁ κοινὸς νοῦς ἐπιτάσσει ὡς πρῶτο μέτρο τὴν ἐπαναφορὰ τῶν ναρκοπεδίων, προφανῶς μὲ τὴν συνεργασία τοῦ στρατοῦ. Γιατὶ αὐτὸ τὸ μέτρο οὔτε κἄν συζητεῖται;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Κοινὸς νοῦς 03/01/2011 09:58:02

   Μα έχουμε υπογράψει συνθήκα κατά των ναρκών αγαπητέ!

  • tiramola avatar
   tiramola @ Κοινὸς νοῦς 03/01/2011 10:04:32

   Περνούσαν ξέροντας ότι υπήρχαν ναρκοπέδια.Κομμένα χέρια και πόδια από τις νάρκες είχε γεμίσει ο Εβρος.
   Φαντάσου την απελπισία τους.
   Και εσύ τώρα "κοινέ νου" θέλεις να ξαναφορτώσουν νάρκες την περιοχή και ο Επώνυμος να πυροβολούνται επι τόπου αφού η περίφραξη είναι αμερικανιά...
   Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, όπως και κάθε δημοκράτης, πραγματικός χριστιανός και πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ να μη δείτε ποτέ εξουσία κάτι φασιστοειδή του είδους σας.

   Η δημοκρατική μας ανθρώπινη καρδιά θα γίνει πέτρα στην δεξιά βιτρίνα σας.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 03/01/2011 10:15:31

    Ε, άμα εσύ που είσαι Χριστιανός δεν θα πυροβολήσεις ποτέ κανέναν, να σε ρωτήσω αν θα πυροβολήσεις όταν η Ελλάδα δεχθεί εισβολή;

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Επώνυμος 03/01/2011 10:32:54

     Επώνυμε, για την Ιπποκράτους και τα μηρυκαστικά που την αναμασούν, κάθε Έλληνας που θέλει να υπερασπιστεί την πατρίδα του είναι "φασίστας", "ρατσιστής" και δεν συμμαζεύεται. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι στην αβέρτα νομιμοποίηση των λάθρο (με συνοπτικές διαδικασίες) ποντάρουν για να αναπληρώσουν τους ψηφοφόρους που χάνουν εκθετικά κάθε μέρα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Αυριανιστής 03/01/2011 10:50:05

      Μας πατάνε και στο Χριστιανικό οι αντίχριστοι, κατάλαβες; Που είναι πρώτοι για ο,τιδήποτε αντιχριστιανικό και μόνον όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της χώρας, που θέλουν με κάθε τρόπο να υπονομεύσουν, θυμούνται να μας θυμίσουν και να μας πούν "τι Χριστιανοί είμαστε".

      Φυσικά είναι οι ίδιοι ακριβώς που κατηγορούν την Εκκλησία ότι "δεν βοήθησε" στην Επανάσταση του 21. Να βοηθήσει, να σκοτωθούν οι... καημένοι οι Τούρκοι.

      Πρόκειται για περισσότερο από διανοητικά και ηθικά κατακάθια. Πρόκειται για θανατηφόρο καρκίνωμα στο σώμα της χώρας.

    • Dora avatar
     Dora @ Επώνυμος 03/01/2011 14:46:25

     +10000
     Δηλαδη τους ιταλους και τους γερμανους εισβολεις γιατι τους πυροβολουσαμε οι...αντιχριστοι???
     Για πλακα σκοτωθηκε ο θειος μου στα βουνα της Αλβανιας???

   • Misha avatar
    Misha @ tiramola 03/01/2011 10:31:59

    Tiramola

    Δεν περνούσαν παρά ελάχιστοι από τον Έβρο καθως όλοι γνωριζαν πως κάνει τζιζ εκεί και γι αυτό πήγαιναν από τα παράλια.
    Τα θύματα από νάρκες στη διάρκεια ενός ολόκληρου χρόνου , ήταν λιγότερα από όσα είναι τα θυματα των τροχαίων μιας μέρας στην Ελλάδα.
    Οι νάρκες κατά προσωπικού είναι αποτρεπτικό στρατιωτικό μέτρο για τα χειρότερα από τους απέναντι.
    Δυστυχώς δε γινεται να σπείρεις με γεράνια και γαρύφαλλα τα σύνορα όταν βλέπεις μια στρατιά στην άλλη όχθη.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Misha 03/01/2011 10:37:01

     Μίσα, οι απάτριδες σαν τον Τζέφρυ έχουν περίσσευμα από "γεράνια και γαρύφαλλα" και μπορούν να τα προσφέρουν αφειδώς στους γείτονες αφού, στο κάτω-κάτω, δεν θεωρούν και τους Έλληνες κάτι κοντινότερο προς τους ίδιους. Τα σύνορα μπάτε σκύλοι αλέστε για τους λάθρο (προσεχώς και για τους Τούρκους), το Αιγαίο πεσκέσι στον Ερντογάν και στους Αμερικάνους, κι εμείς να ζούμε με την αγωνία αν θα προλάβουμε να τους διώξουμε πριν εκχωρήσουν και τυπικά μέρος των ελληνικών εδαφών...

     • Misha avatar
      Misha @ Αυριανιστής 03/01/2011 10:44:01

      Φίλε Αυριανιστή, χρόνια πολλά , καλή χρονιά.

      Δυστυχως τα συνορα μας έγιναν σουρωτήρι λόγω της ΕΕ. Αν πχ οι τούρκοι της Γερμανίας ή της Βουλγαρίας καί αυριο (όταν μπουν στην ΕΕ) τα μεμέτια του Κοσόβου θελήσουν , αφού «ειδοποιηθούν» σχετικά , να κατηφορίσουν στα καθ ημάς , δεν μπορεί κανείς να τους εμποδίσει.

      Με την ΕΕ και το ευρω, τα λεφτά φευγουν ανεμπόδιστα έξω και οποιος γουστάρει έρχεται ανεμπόδιστα μέσα.

      Έτσι όμως προκοπή δε προκειται να γίνει , ακόμα και με 10 κατοχικά μνημόνια.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Misha 03/01/2011 10:48:01

      Για λόγους δημόσιας τάξης ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να κλείσεις τα σύνορά σου.

      Μη δίνουμε λαβή στους εχθρούς μας και μην ξεχνούμε τις εξουσίες που ΑΚΟΜΗ ΕΧΟΥΜΕ (επειδή τις ζήτησαν να τις κρατήσουν κάποια πιο σοβαρά κράτη από εμάς), ακόμη και υπό καθεστώς Ε.Ε.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 03/01/2011 10:51:51

      Eπώνυμε

      Αν αυριο σου έρθουν 500000 τουρκοι με γερμανικά διαβατηρια μπορείς να τους αρνηθείς την είσοδο;
      Βαλαμε μονοι μας τα χερια μας και βγάλαμε τα μάτια μας.Μονο με εξοδο από αυτο το μπουρδελο θα δουμε άσπρη μέρα

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 03/01/2011 11:03:21

      Γιατί να μην μπορείς; ΠΡΕΠΕΙ να τους αρνηθείς την είσοδο.

      Ευτυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχου 500.000 Τούρκοι με γερμανικά διαβατήρια, καθώς ο νόμος για την απόκτηση υπηκοότητας στη Γερμανία είναι πολύ αυστηρός (πρέπει να απεμπολήσεις την τουρκική υπηκοότητα, μόλις κλείσεις τα 21, και αυτό δεν τους είναι καθόλου εύκολο να το κάνουν, το κάνουν ελάχιστοι).

      Μέσα ή έξω από την Ε.Ε., το θέμα είναι να λειτουργεί η κοινή λογική. Και η κοινή λογική δεν λειτουργεί, δυστυχώς. Αυτό που λες, το ότι δηλαδή "δεν μπορείς" να τους αρνηθείς την είσοδο (ενώ το δικαιούσαι), δείχνει πόσο μακριά είμαστε από την κοινή λογική.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 03/01/2011 11:17:28

      Επώνυμε

      Υποτεθείσθω: η τουρκική πολιτική επιδοτεί την μετοικηση τουρκικής καταγωγής ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα.
      Πώς θα απαγορευσεις σε εναν Βέλγο , Γερμανό, Γάλλο ή Σουηδό υπήκοο να εγκατασταθεί εδώ;
      Με ποια κριτήρια; Με το θρησκευμα που δεν καταγράφεται πουθενά; Δια μέσου του ονοματος του;
      Και οι Τουρκοι στη Γερμανία με ντόυτς παπίε είναι πολλοί περισσότεροι από 500 χιλιάδες.
      h--p://en.wikipedia.org/wiki/Turks_in_Germany

      Όσο παραμένουμε σε αυτό το τερατωμα που λεγεται ΕΕ , παιζουμε την υπαρξη μας κορωνα -γραμματα κάθε τόσο.
      Και με τις πιθανότητες σε βάρος μας όσο περνά ο καιρός.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 03/01/2011 11:33:11

      Δεν είναι υπήκοοι όλοι αυτοί. Και αν αύριο αλλάξει η κατάσταση και η Ε.Ε. πει "να τους δεχτείτε με το ζόρι", τότε, ναι, να φύγουμε. Αλλά προς το παρόν τέτοιους κανόνες η Ε.Ε. ΔΕΝ έχει. Ο καλός φύλακας "γαυγίζει" όταν ο κλέφτης είναι εδώ, όχι όταν απλώς 'μπορεί' να έρθει.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 03/01/2011 11:45:26

      Επώνυμε,
      Μαζι μιλάμε, χωρια καταλαβαινόμαστε;
      ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ!
      Είναι ολόκληρα χωριά ήδη αγορασμένα από ξένους. Πώς να τους πεις όχι; Κι οι 2-3 εκατομμύρια αλβανοί που είναι ήδη εδώ και θα αποκτήσουν οσονούπω δικαιωματα πολιτων ΕΕ, τι ρόλο θα παιξουν νομίζεις σε περίπτωση φασαρίας με τα μεμέτια;
      Μας έχουν περασει τη μεταξωτή φουρκα στο λαιμό και εμείς καμαρώνουμε , νομίζοντας πως μάς πανε για γαμπρους.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Επώνυμος 03/01/2011 11:56:44

      Κάνεις λάθος, εκτός αν εννοείς ότι "πολιτικά" απαγορεύεται. Νομικά, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν απαγορεύεται.

      Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό ακριβώς ήταν το διακύβευμα στην πρόσφατη απέλαση των (Ρουμάνων, άρα υπήκοοι Ε.Ε.) Ρομά στη Γαλλία. Νομικά επιτρεπόταν αυτό που έκανε ο Σαρκοζί, αλλά πολιτικά "απαγορευόταν". Πήγαν να του το "απαγορεύσουν" (πολιτικά πάντα) οι Ευρωπαίοι "ντιντήδες", αλλά δεν τους βγήκε.

     • Misha avatar
      Misha @ Επώνυμος 03/01/2011 12:10:27

      Ο Σαρκοζής , εβραίος μετανάστης ο ίδιος, θα έπρεπε να είναι πιο συμμαζεμένος ειδικά απέναντι στους εκ φυσεως νομάδες Ρομά.
      Αλλά οι σιωνοναζήδες βλέπουν το έργο ανάποδα από τότε που καβάλησαν το κύμα.

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Επώνυμος 03/01/2011 16:52:27

      Αν και συμφωνώ με το πάτημα της σκανδάλης, που προτείνεις παραπάνω, με το θέμα της εσωτερικής εταναστεύσεως στην ΕΕ είσαι άσχημα πληροφορημένος. Ακόμα και ο Σαρκοζί παραδέχτηκε ότι, βάζοντας τους γύφτους στο αεροπλάνο (με χαρτζηλίκι 300 Ευρώ/άτομο ! και όχι καουμπόϋκα, όπως, μάλλον κι εσύ, πίστεψες) τίποτα δεν εμπόδιζε να γυρίσουν την επαύριο. Και μάλλον αρνητικούς καρπούς έδρεψε. Το πρόβλημα, λοιπόν, παραμένει καυτό. Αυτό (δεν) θελήσαμε, αυτό ψηφίσαμε, αυτό λουζόμαστε!

   • Σαος avatar
    Σαος @ tiramola 03/01/2011 11:04:35

    Βρε Τιραμόλα, δεν ήξεραν οι άμοιροι! Οι τούρκοι τους προωθούσαν για να αποκαλύψουν και τα ναρκοπέδια με νάρκες κατά προσωπικού. Μην λες πράγματα που δεν ισχύουν. Όσο για τον δήθεν ανθρωπισμό σας, τον εξαντλήτε μέσα στα ηλεκτρονικά forum.

   • Μετανάστης στη χώρα μου avatar
    Μετανάστης στη χώρα μου @ tiramola 03/01/2011 11:37:58

    Πες και κάτι για τους νεκρούς έλληνες πιλότους στο Αιγαίο...ο ανθρωπισμός σου δεν φτάνει ως εκεί;

    • Dora avatar
     Dora @ Μετανάστης στη χώρα μου 03/01/2011 16:08:02

     Ο ανθρωπισμος στην ευρωπη ειναι μονοδρομος.
     Ελαχιστος εως καθολου για τους κυνηγημενους χριστιανους στις χωρες προελευσης των λαθρομεταναστων,αλλα πλουσιοπαροχα δοσμενος στους αναξιοπαθουντες μουσουλμανους.
     Αλλα εχω μια απορια.Γιατι αυτοι ολοι που ζητουν ασυλο ειναι μουσουλμανοι κι οχι χριστιανοι,αφου αυτοι οι τελευταιοι στερουνται δικαιωματων και καταδιωκονται απ' τους συμπατριωτες τους μουσουλμανους?
     Βλεπετε εσεις καμμια λογικη σ' αυτο?

   • Νίκος avatar
    Νίκος @ tiramola 03/01/2011 12:39:01

    Τι είναι χειρότερο Τιρμαμόλα; Το σταμάτημα τους στον Έβρο ή η αθρ'οα ε'ισοδος στην Αθηναϊκή Καμπούλ και η μετατροπή τους πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας;
    Ποιοί είναι φασίστες; Αυτοί που τους σταματάνε ή τα αφεντικά σου που τους ενθαρρύνουν να έλθουν;

    Σαν δεν ντρέπεσε λεώ εγώ... Τόση πια τύφλα;

   • Enzo avatar
    Enzo @ tiramola 03/01/2011 14:49:53

    απο εσας πως θα προστατευτουμε?

    • Dora avatar
     Dora @ Enzo 03/01/2011 16:10:06

     Τι εννοεις?Τι σας εχουμε κανει οσοι χρησιμοποιουμε την μη επιτρεπομενη πλεον κοινη λογικη?

     • Enzo avatar
      Enzo @ Dora 03/01/2011 16:32:20

      εννοω ποιος θα μας προτατεψει απο τα πρασινα τρωκτικα.

   • loretta avatar
    loretta @ tiramola 03/01/2011 16:21:34

    ...εως κουραστικο τιραμολα ναναι μονο οι σοσιαληστες και οι αριστεροι ανθρωπιστες...ΜΠΑΣΤΑ!!!!

    αλλη καραμελα εχουμε??

    Καλη χρονια σε ολους αριστερους και δεξιους ανθρωπιστες.

   • san avatar
    san @ tiramola 03/01/2011 20:47:02

    Αυτά τα αγνά και φιλανθρωπικά αισθήματα εύχομαι να τα διατηρήσεις, όταν κάποιος από αυτούς τους άστεγους, άσιτους, άνεργους, εξαθλιωμένους ανθρώπους, μπουκάρουν στο σπίτι σου.
    Τα ναρκοπέδια ήταν αποτρεπτικά και αυτό το μαρτυρά ο αριθμός των λαθρομεταναστών που επιχειρούσαν να περάσουν με τον αριθμό αυτών που σήμερα το επιχειρούν και το καταφέρνουν.
    Αλλά σε τι διαφέρει το συρμάτινο τείχος με ηλεκτροφόρα καλώδια από το ναρκοπέδιο; Ποια θα είναι η τύχη αυτών των ανθρώπων αν μείνουν στην απέναντι όχθη;
    Δυστυχώς, όποιο μέτρο και αν παρθεί θα είναι απάνθρωπο.
    Δυστυχώς, τα υποκριτικά φιλέσπλαχνα σου αισθήματα, όπως και πολλών ομοϊδεατών σου, υποκινούνται από την κομματική σου ταυτότητα.

    • san avatar
     san @ san 03/01/2011 20:51:59

     Το παραπάνω σχόλιο απευθύνεται στον τιραμόλα

  • BABIS avatar
   BABIS @ Κοινὸς νοῦς 03/01/2011 10:41:44

   Μα τι λές φίλτατε? Να βάλουμε ναρκοπέδια στον Έβρο. Μπλέ & Πράσινοι πολιτικοί έχουν δείξει ότι είναι χαϊβάνια και μπουνταλάδες. Τώρα να βάλουν ναρκοπέδια? Ποιός έχει τα κότσια να το κάνει? Ποιός έχει τα κότσια να πεί ρίξτε στο ψαχνό? Κανένας απολύτως. Η κατάσταση θα διαινίζετε με τον τρόπο αυτό έως ότου οι Έλληνες πάρουν τα όπλα και αρχίζουν να σκοτώνουν μέσα στην Αθήνα την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη. Αυτό θα γίνει ποιο γρήγορα.

   • Dora avatar
    Dora @ BABIS 03/01/2011 16:11:35

    Νομιζω πως καποιο "ανθρωπιστες" αυτο ακριβως επιδιωκουν.Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου.

    • occultist avatar
     occultist @ Dora 03/01/2011 20:17:07

     Dora ,
     Προετοιμάζουν το έδαφος για τους Ελληνες πρόσφυγες που θα κατηφορίσουν όταν τα Ελληνικά σύνορα θα είναι στην Λαμία, με τις εδαφικές παραχωρήσεις του ΄΄μπράβο γκιόργο, σκεπτόμενε πολίτη, ατρόμητε ποδηλάτη με το κανώ΄΄ στους βόρειους και ανατολικούς γείτονες μας.

 7. χωρις ονομα avatar
  χωρις ονομα 03/01/2011 10:01:21

  «Θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή», είπε μέσα στις γιορτές ο κ. Παπουτσής.

  ΩΧ.............................. ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΙΣ ΤΒ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΦΗΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΕΛΦΙΝΗ.................. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΙΝΑ!!!!

 8. BABIS avatar
  BABIS 03/01/2011 10:03:45

  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΜΙΛΟΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ. ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΦΙΛΗ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ .ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΡΑΤΟΣ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ. ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ (ΠΑΣΟΚ & ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕURO ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΥΓΜΟΙ. ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΈΧΟΥΝ ΧΑΪΒΑΝΙΑ Κ.Κ ΑΡΑΜΑΝΛΗΣ & ΓΑΠ ΤΟΤΕ ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ FRONTEX ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΑΣΑΡΕΣ. ΒΑΛΤΕ ΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ . ΣΤΡΙΜΩΞΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΚΟΤΩΣΤΕ 5-10 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΒΑΛΤΕ ΤΕΡΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ. ΧΑΪΒΑΝΙΑ ΠΑΡΑΣΙΝΑ & ΜΠΛΕ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ.

  • Dora avatar
   Dora @ BABIS 03/01/2011 16:24:40

   Οπως και να το δεις το πραγμα,πρεπει να παραδεχθουμε οτι οι τουρκοι ειναι πολυ πιο εξυπνοι απο μας.Δουλευουν μεθοδικοτατα σε μακροχρονα σχεδια,τα οποια υλοποιουν κατα γραμμα,εχοντας τις αντενες τους διαρκως στραμμενες στην επομενη σαχλοαποφαση των αγαθιαρηδων και ανιστορητων αμερικανοευρωπαιων,που θα δουλεψη υπερ τους.
   Ταυτοχρονα εχουν καταφερει να χρησιμοποιουν τους παντες και τα παντα εκτος και εντος της χωρας τους.
   Ενα μερος του λαου θα αναπαραγεται ασταματητα,θα προωθειται η μεταναστευση,καποιοι χρησιμοποιωντας τα δικαιωματα τους στις δημοκρατικες χωρες που μεταναστευουν,θα διεισδυουν στην πολιτικη,στις δυναμεις ασφαλειας και στον τυπο κι ετσι διαβρωσαν ολο τον κοσμο απο μεσα προς τα εξω.Παραλληλα ενωμενοι στην κοινη θρησκεια και τον εθνικισμο τον οποιο καλλιεργουν με οποιο τροπο γινεται και δεν γινεται,καταφεραν να δημιουργησουν αυτοπεποιθηση στον λαο τους και ν'ανεβασουν την οικονομια τους,την στιγμη που η Ελλαδα διωχνει την θρησκεια,διαστρεβλωνει και αμφισβητει την ιστορια της "για την ειρηνη"μη πω καμμια κουβεντα τωρα κι εχει καταφερει εμας τους ελληνες του εξωτερικου να ντρεπομαστε για την καταγωγη μας!!!!!!!!!!!!

 9. χωρις ονομα avatar
  χωρις ονομα 03/01/2011 10:04:21

  Αντί να απαιτήσει π.χ. κυρώσεις κατά της Τουρκίας που αφήνει να περνούν ελεύθεροι οι μετανάστες από το έδαφός της μέχρι τα ελληνικά σύνορα. Ή να βάλει ακόμη και βέτο στην Ευρωπαϊκή Ενωση ζητώντας βοήθεια καθώς το μεταναστευτικό είναι πρωτίστως ευρωπαϊκό κι όχι μόνο ελληνικό πρόβλημα.


  ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .................... ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΝΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΦΙΛΑΡΑΚΙ Ο ΕΡΤΟΓΚΑΝ ......................... ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΝ GAP !!!!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ χωρις ονομα 03/01/2011 10:16:22

   "Να ζητήσει βοήθεια από την Ευρώπη".

   Εμείς δηλαδή δεν μπορούμε να φυλάξουμε μόνοι μας τα σύνορά μας;

   • Dora avatar
    Dora @ Επώνυμος 03/01/2011 16:31:05

    Οπως βλεπεις οχι! Αν δεν χρησιμοποιησεις οπλα πως θα διαφυλαξεις συνορα?
    Δυστυχως δεν γινεται διαφορετικα.Κανενας φυσιολογικος ανθρωπος δεν χαιρεται με οπλα,πολεμους η θυματα,αλλα,πες μου,ξερεις αλλο τροπο για να προστατεψεις την χωρα σου απο μια ξενη εισβολη?
    Θα ζητησεις λοιπον βοηθεια απο την Ευρωπη η οποια ΔΕΝ θα την στειλει.
    Ξερετε τη διαβαζω εδω στα φορα της Ευρωπης? ΔΕΝ τους νοιαζει για μας.Τους νοιαζει μονο να μην μπουν αυτοι οι κακομοιροι ανθρωποι στις δικες τους τις χωρες.

 10. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/01/2011 10:31:03

  εγω ακουγοντας τα νεα περι φρακτη απο τον κ.παπουτση θα ηθελα να τον ρωτησω εαν προτου προχωρησει στην υλοποιηση του σχεδιου ρωτησε τον κ.πρωθυπουργο και την μητερα του για να βεβαιωσουν την αποτελεσματικοτητα του μετρου.οχι τιποτα αλλο,αλλα γιατι η πρωτη εφαρμογη του μετρου εχει γινει καπου κατω στην κορινθια ,με συρματοπλεγμα επενδυμενο με πρασινο λιοπανο, ναι, αυτο της πρασινης αναπτυξης ντε, του πρωθυπουργου.πως παει,λειτουργει;και επειδη την ειδα και μεσα στο νερο,στη θαλασσα,τι λεει ο κ.παπουτσης θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει ενδεχομενως και για τη φυλαξη των θαλλασιων συνορων μας π.χ.στο αιγαιο;και το ξερω οτι ειμαι λαικιστρια,ισως και κατινα ,σιγουρα οχι political correct κανοντας τετοιες σκεψεις,αλλα ανναρωτιεμαι αυτος που κανει τις αντιστοιχες πραξεις, που γεννουν σε μενα τις σκεψεις αυτες ,τι να ειναι αραγε;

 11. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 03/01/2011 10:39:32

  O φράχτης θα βοηθήσει αλλά δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουν ΟΛΟΙ ότι το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες ΔΕΝ έχει να κάνει με ρατσισμό. Οταν ο ίδιος εκπρόσωπος του ΟΗΕ ο Μάνφρεντ Νόβακ που ήρθε πριν κάτι μηνες στην Ελλάδα για το θέμα λέει ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει "εθνικό πρόβλημα" θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν πάει άλλο.

  • Dora avatar
   Dora @ firiki2010.wordpress.com 03/01/2011 16:35:47

   Οι "αντιρατσιστες" με την σταση τους δημιουργουν ρατσισμο.
   Ειναι τελειως ανισοροπο να μιλαει κανεις για αντιρατσισμο οταν στον ντοπιο πλυθισμο γινεται τετοια επιθεση.
   Στον εβρο,μου λενε φιλοι μου που μενουν εκει,οι ανθρωποι ειναι τρομοκρατημενοι απ' τις κλεψιες και τις επιθεσεις που δεχονται.
   Ασ τους παρουν οι "αντιρατσιστες" στις γειτονιες τους.

  • occultist avatar
   occultist @ firiki2010.wordpress.com 03/01/2011 20:24:22

   firiki2010.wordpress.com είπε:
   ""O φράχτης θα βοηθήσει αλλά δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα.""

   Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει, αλλά σίγουρα θα λύσει το όποιο πρόβλημα (οικονομικό) του ημέτερου εργολάβου που θα το αναλάβει.

 12. Γιάννης avatar
  Γιάννης 03/01/2011 10:48:33

  H συνταγή είναι απλή: Με το που φέυγει η δεξιά του κυρίου από την εξουσία αρχίζουν οι κινδυνολογίες: θα ξεπουλήσουν τα εθνικά θέματα, θα μας πνίξουν οι λαθρομετανάστες, θα διαλύσουν τον εθνικό ιστό κλπ κλπ κλπ. Κι όταν αυτή η "προδοτική", "ανθελληνική" κυβέρνηση λάβει ένα μέτρο που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης, ένα μέτρο που θα μπορούσε να λάβει και μια "περήφανη" και "ελληνόψυχη" κυβέρνηση, είναι πάλι "αμερικανιά" και ανώφελο. Χρήζετε βοήθειας κύριοι!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Γιάννης 03/01/2011 11:15:38

   Καθόλου. Η απάντησή σε αυτά που λες είναι παραπάνω, στο σχόλιο του Α.Μ. (10:54).

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Γιάννης 03/01/2011 11:40:37

   Yπαρχει και το αντιστροφο ομως : αν το μετρο το ειχε εξαγγειλει η ΝΔ θα ειχαν αρχισει διαδηλωσεις με σλογκαν "φραχτη στο ρατσισμο" ,θα γινονταν συναυλιες κατα του μετρου,θα ειχαν υπογραψει δηλωση 367 προοδευτικοι διανοουμενοι ,θα γυριζοταν κινηματογραφικο εργο με τα δεινα των φραχτοπαραβατων,θα γινονταν διαλεξεις στα πανεπιστημια και θα γραφονταν καμμια ντουζινα μαρξιστικα βιβλια που θα ανελυαν τη σχεση νεοφιλελευθερισμου,εθνικισμου και φραχτη.
   Τωρα ολοι αυτα τα νουμερα δε μιλανε.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ ψυχραιμια 03/01/2011 11:58:09

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτοί είναι ασόβαροι και κωλοτούμπες. Γιατί κάποιοι εδώ μέσα γκινιάζετε και ακόμα κι όταν συμφωνείτε με μέτρα της κυβέρνησης; Ακόμα κι αν το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνεί πλήρως με την πολιτική της ΝΔ;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Γιάννης 03/01/2011 12:01:44

     Εγω δε γκρινιαξα αλλα το βρηκα ανεπαρκες.12 χλμ στον Εβρο δεν ειναι τιποτα.Τα γραφω παρακατω.
     Τωρα οσοι γκρινιαζουν το κανουν ειτε απο κεκτημενη ταχυτητα ειτε απο ελλειψη εμπιστοσυνης.
     Τα περι μηδενικης ανοχης τα λεει ο Παπανδρεου απο το 2009 αλλα μεχρι στιγμης δεν γινεται τιποτα.

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ψυχραιμια 03/01/2011 12:06:43

      Δεν είναι τόσο ανεπαρκές, στην ουσία το βασικό πρόβλημα είναι εκεί που υπάρχουν χερσαία σύνορα (απέναντι από την Αδριανούπολη, βάσει ειδικής πρόνοιας της συνθήκης της Λωζάνης), το ποτάμι το περνούν πολύ πιο δύσκολα. Η πρόβλεψη είναι, ο φράχτης να καλύπτει τα χερσαία σύνορα.

      Ανεπαρκής μπορεί να μην είναι και τόσο ως φράχτης, όμως είναι ανεπαρκής όσο δεν υπάρχει η κατάλληλη πολιτική βούληση. Και πολιτική βούληση σημαίνει βούληση να πατήσεις τη σκανδάλη.

   • Dora avatar
    Dora @ ψυχραιμια 03/01/2011 16:39:22

    Ο μαρξ φιλε μου ηταν εναντια της εισαγωγης ξενων εργατων.ΔΕΝ το ξερουν αυτο οι "προοδευτικοι"μην πω τιποτα για τον "προοδευτισμο" τους?

 13. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 03/01/2011 11:04:42

  Ἀγαπητὲ τιραμόλα,

  Ἂν μπεῖς στὴν αὐλὴ μου ἀπρόσκλητος καὶ σὲ κατασπαράξει ὁ σκύλος μου, τότε ἐγὼ δὲν φέρω καμμία εὐθύνη γιὰ ὅ,τι θὰ σοῦ συμβεῖ. Φταῖς ἐσὺ ποὺ παραβίασες τὰ ὅρια τῆς ἰδιοκτησίας μου. Καὶ μὴ μοῦ πεῖς ὅτι εἶναι φασισμὸς ἡ ὑπεράσπιση τῆς ἰδιοκτησίας, διότι θὰ σὲ ἀποκαλέσω ὑποκριτή, ἐκτὸς ἂν ἀναρτήσεις τὴν διεύθυνσή σου στὸ Διαδίκτυο μὲ πρόσκληση σὲ ὅποιον θέλει, ὅποτε θέλει, νὰ μπουκάρει.

  Εὐθύνη φέρω ἂν ἀφήσω τὰ σκυλιά μου ἐλεύθερα στὸ δρόμο καὶ κατασπαράξουν κάποιον ἀνύποπτο περαστικό.

  Οἱ νάρκες δὲν ἐνοχλοῦν τὸν νόμιμο ἐπισκέπτη τῆς Ἑλλάδος, οὔτε καὶ τὸν κάτοικό της ποὺ εἰδοποιεῖται γιὰ τὰ ναρκοπέδια. Λειτουργοῦν ἀποτρεπτικὰ γιὰ τὸν παράνομο.

  Προτείνω νὰ ξανασκεφθεῖς τὴν λάσπη ποὺ ἐπιπολαίως ἐξαπολύεις, εἰδικὰ ὅταν αὐτοπροβάλλεσαι ὡς χριστιανὸς καὶ ἀνθρωπιστής...

 14. φωτεινη avatar
  φωτεινη 03/01/2011 11:09:00

  γιαννη ,δεν ειναι ετσι.εγω συμφωνω.με μια προυποθεση,την αποτελεσματικοτητα του μετρου.αυτο μονο με ενδιαφερει,και ενδεχομενως η εμπειρια μας στον ελλαδικο χωρο πρακτικα πως αξιολογειται.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 03/01/2011 11:23:14

  Eγω ειμαι υπερ του φραχτη.Αρκει να μην ειναι μονο 12 χλμ αλλα να καλυπτει ολο τον Εβρο εκτος απο εντελως αδιαβατα σημεια.Τεχνογνωσια εχει το Ισραηλ με το οποιο τωρα εχουμε καλες σχεσεις.
  Τη FRONTEX την εφερε ο Καραμανλης για ευνοητους λογους : να κατοχυρωθουν τα συνορα της Ελλαδος ως συνορα της ΕΕ και να καλυφθουμε απεναντι απο θανατους και ατυχηματα μεταναστων διεθνως.
  Πολιτικη ορθοτητα δεν υπαρχει μονο στην Ελλαδα αλλα παγκοσμιως και χρειαζονται ελιγμοι για να μην εχεις κυρωσεις αν αρχισεις να πυροβολεις.
  Οσον αφορα τους Τουρκους με τα γερμανικα διαβατηρια κανεις που μπορει να μεινει στη Γερμανια δεν θα ελθει στην Ελλαδα εκτος αν ειναι ηλιθιος.
  Οσον αφορα τη βαλκανικη μεταναστευση αυτη σε λιγο δεν θα ειναι προβλημα γιατι το βιοτικο επιπεδο των αλλων ανεβαινει και μπαινουν και αυτοι στην ΕΕ.
  Το μεγα προβλημα θα ειναι η αφροασιατικη μεταναστευση γιατι οι χωρες αυτες θελουν δεκαετιες για να ανεβουν οικονομικα στοιχειωδως.
  Μεταναστευτικη πολιτικη μπορει να υπαρξει μονο αν υπαρχει πολιτικη ηγεσια με συνειδηση απο που ερχομαστε και ποιοι ειμαστε.
  Στις ΗΠΑ υπαρχουν ποσοστωσεις (quotas) για καθε χωρα απο την οποια δεχονται μεταναστες.
  Στην Αιγυπτο υπαρχουν 10 εκατομμυρια Κοπτες χριστιανοι απο τους οποιους η χωρα θελει να απαλλαγει αν και δεν το λεει και δεχονται επιθεσεις σαν τη προχθεσινη.Με μια συμφωνια η Ελλαδα θα μπορουσε να καλυψει ολες τις αναγκες της -αν υπαρχουν αναγκες τωρα με την κριση - με εγγυημενη τη μη προκληση προβληματων που θα προκαλεσουν οι Αφγανοι και Πακιστανοι μουσουλμανοι στο μελλον.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ψυχραιμια 03/01/2011 17:09:34

   Ελπίζω να καταλαβαίνεις μέχρι ποιού σημείου έχει προχωρήσει η πλύση του εγκεφάλου μας, από τα ίδια σου τα λόγια: Δικαιολογείς έναν πολιτικό, επειδή μέσω Φροντέξ μας καλύπτει "από θανάτους και ατυχήματα" των λαθροεισβολέων. Δηλαδή ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ. Μόνο χούλα-χούλα φουστίτσες δεν φορέσαμε για να υποδεχτούμε τους εισβολείς. Έ άει στο διάολο όλοι οι κατσικοκλέφτες που μας κάθησαν στο σβέρκο!
   Βρισκόμαστε σε πλήρη ΠΑΡΑΚΜΗ. ΚΥΡΙΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!
   Ξυπνήστε, ξεπουλάνε τα παιδιά σας !
   Εγώ θέλω θανάτους και ατυχήματα. ΠΟΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ! Όπως κάνανε οι Ιταλοί και χειρότερα. Γιατί αφεθήκαμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερο πρόβλημα. Ξεφουσκώνουν την βάρκα αυτοί; Νόμο να μην παρεμβαίνουμε στις αυτοκτονίες ξένων πολιτών εμείς. Μπαίνουν σε ναρκοπέδια; Να χρώνουμε στην πρεσβεία τους και τη νάρκη που έσκασε! Σε έξη μήνες δεν θα πατάει κανένας.

 16. Enzo avatar
  Enzo 03/01/2011 12:08:51

  τι να κλείσει 12,5 χλμ φραχτης οταν τα συνορα ειναι πχ 150 χλμ στον Εβρο?
  τριχες κατσαρες.

 17. Misha avatar
  Misha 03/01/2011 12:23:38

  Επώνυμε, παίζει πραγματι το σχέδιο μαζικής μεταφοράς πληθυσμών.
  Ποιος ξέρει γιατί; Ισως έχουν βρει κι άλλα πετρελαια και διαμάντια στην υποσαχάρια ζωνη και αδειάζουν τον κόσμο για να μπουν οι εταιρείες.

 18. Γιάννης avatar
  Γιάννης 03/01/2011 12:27:57

  Προφανώς κατέχετε την απόλυτη αλήθεια επομένως δεν υπάρχει λόγος για διάλογο αφού η οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη λοιδωρείται.

 19. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 12:41:08

  Να βαλουμε offshore Αιολικα στο Αιγαιο με ναρκες παντου γυρω τους... φυσα φυσα θα φυγουν οι μεμετηδες !! και οποιος περναει.. μπαααμ και κατω !!
  Επανω στα πτερυγια θα βαλουμε φωτακια πολυχρωμα να μπερδευουμε τα τουρκικα σκαφη, θα τις βαψουμε μπλε να τους μπερδευουμε ( οταν πεφτουν πανω θα ζηταμε και αποζημιωση! )
  Τελος στους πυλωνες θα βαλουμε φωτογραφιες των Παγκαλου, Σημιτη, ΓΑΠ, ΑΓΠ και στις μπροστινες Goldman Sachs logo.
  χαχαχαχαα δινω ιδεες στη Μπιρμπιλω ??

  ΠΠ

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/01/2011 12:46:24

   Ρε συ Πόρτα-Πόρτα (καλή χρονιά!), έφαγα τώρα μόλις που σε διάβασα ένα τρομερό φλας! Λες η "συνεκμετάλλευση του Αιγαίου" να σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα πάρουν ΟΛΟ το πετρέλαιο κι εμείς ΟΛΟ το δικαίωμα να στήνουμε αιολικά; Πλην βεβαίως των πετρελαιοφόρων περιοχών;

   Τώρα όμως σκέφτομαι από την άλλη μήπως έτσι δίνω ιδέες στον ΓΑΠ...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Επώνυμος 03/01/2011 13:53:45

    Επωνυμε, Χρονια Πολλα.
    Εγω σκεφτομαι οτι μας διαβαζουν ακομη περισσοτεροι ΠΑΣΟΚΟΙ αλλα και ολα τα λαμογια.. και πρεπει να προσεχουμε μην τους δινουμε ιδεες !! χαχα
    Οσον αφορα στο Αιγαιο, με το αβαφτιστο απο το Μινεσοτα, ολα ειναι πιθανα. Εγω φοβαμαι το Καστελοριζο!! ΑΟΖ κλπ..

    ΠΠ

 20. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 03/01/2011 12:45:12

  Δεν είναι διαβατά όλα τα σημεία.
  Εν πάση περιπτώσει είναι μια καλή αρχή.
  Δεν απαγορεύει κανείς την επέκταση.
  Ας βρούμε κάποιο σημείο επαφής.
  Αν σου ζητούσαν να ψηφίσεις εναντίον ή υπέρ του μέτρου θα ψήφιζες όχι επειδή θέλεις κι άλλα?

  • Enzo avatar
   Enzo @ ΣΟΝ ΠΕΝ 03/01/2011 13:28:49

   τι μετρο βρε ΣΟΝ? και για ταφρο με κροκοδειλους θα ψηφιζα να εβαζαν.

 21. KM avatar
  KM 03/01/2011 12:45:59

  Διαβάζω στα σχόλια πολλών συνομιλητών την λέξη «μετανάστες» ενώ ασφαλώς μιλάμε για παράνομους, παρείσακτους ΛΑΘΡΟμετανάστες. Η διαφορά είναι σημαντική. Ας την επισημαίνουμε λοιπόν και ας μην υιοθετούμε, από κεκτημένη ταχύτητα, την ορολογία που σκόπιμα χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» για να θολώνουν τα νερά.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ KM 03/01/2011 13:37:12

   Έπρεπε να ακούσεις χθες τον Στέλιο Ελληνιάδη στο "Κόκκινο 105,5", να λέει ότι όλες οι ελληνικές οικογένειες έπρεπε να κόψουν κομμάτι στη βασιλόπιτα, για τον... "άγνωστο μετανάστη"!

   • Dora avatar
    Dora @ Αυριανιστής 03/01/2011 23:55:26

    Ελληνιαδης???? Ν'αλλαξει αμεσως επωνυμο!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ KM 03/01/2011 18:16:00

   Λαθροεισβολείς!

 22. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 03/01/2011 12:51:01

  Μέχρι πριν λίγο καιρό, η είσοδος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα γινόταν κυρίως μέσω θαλάσσης και δευτερευόντως από τον Έβρο. Αυτό ήταν απολύτως φυσικό, διότι ο ποταμός Έβρος είναι ένα πολύ δύσκολο πέρασμα λόγω του δυνατού ρεύματος και των δινών του ποταμού, των δυσκολιών που παρουσιάζουν οι όχθες του (λασπώδεις και εν πολλοίς απότομες), καθώς και της αμελητέας μεταφορικής δυνατότητας που παρέχουν οι μικρές βάρκες των Τούρκων ψαράδων. Ουσιαστικά το ποτάμι χρησιμοποιείτο για μεμονωμένες μεταφορές. Επίσης η διέλευση από τη περιοχή του προγεφυρώματος του Καρααγάτς παρουσίαζε μεγάλες δυσκολίες, διότι οι λαθρομετανάστες έπρεπε να περάσουν στο προγεφύρωμα αναγκαστικά από τις δύο γέφυρες του Έβρου, που θεωρητικά ελέγχονται από την Τουρκική αστυνομία και το Τούρκικο στρατό. Ακόμη το Π/Γ του Καρααγάτς ήταν μια περιοχή που φυλασσόταν πολύ αποτελεσματικά από τον Ελληνικό Στρατό. Άλλωστε μέχρι κάποιο χρόνο κατά μήκος των χερσαίων συνόρων υπήρχαν και έξι Ελληνικά φυλάκια (δηλαδή 1 φυλάκιο ανά 2,5 χλμ). Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα.

  Επιπλέον τα χερσαία σύνορα στο Π/Γ του Καρααγάτς καλύπτονται σε όλο το μήκος τους από μια αντιαρματική τάφρο, μεγάλου πλάτους και βάθους, σε επαφή με την οποία υφίσταται ένα μεγάλου βάθους ναρκοπέδιο. Όλα αυτά τα εμπόδια που είναι ορατά στο Google Earth, θεωρητικά απέτρεπαν την είσοδο των λαθρομεταναστών από το Καρααγάτς.

  Ως εκ τούτου οι λαθρέμποροι προτιμούσαν το Αιγαίο για την προώθηση των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, αφού αφ’ ενός τα θαλάσσια σύνορα φυλάσσονται πολύ δύσκολα και αφ’ ετέρου ο μεγάλος αριθμός των νησιών και των βραχονησίδων και η εγγύτητα αυτών προς τα Τουρκικά παράλια επέτρεπε στους λαθρέμπορους μεταφέρουν μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών σε μια διαδρομή με τη χρήση πλωτών μέσων μεγάλης μεταφορικής ικανότητας και αφ’ ετέρου σε περίπτωση που γινόσαντε αντιληπτοί να τους εγκαταλείπουν σε κάποια βραχονησίδα ή και στην όριο γραμμή.

  Όλα τα παραπάνω δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το πώς καταλήξαμε η είσοδος των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, να γίνεται κυρίως από τα χερσαία σύνορα του Καρααγάτς.

  * Έχουν αρθεί τα ναρκοπέδια στο Καρααγάτς;
  * Έχουν καταργηθεί τα φυλάκια του στρατού στο χερσαίο σύνορο;
  * Η επάνδρωση των ενεργών φυλακίων είναι πλέον τόσο χαμηλή που αδυνατούν να εκτελέσουν την αποστολή τους;
  * Οι Τούρκοι επιτρέπουν την ανεμπόδιστη μετακίνηση των λαθρομεταναστών από τη περιοχή της Ανδριανούπολης στο Π/Γ του Καρααγάτς μέσω των εκεί γεφυρών;
  * Η Ελληνική κυβέρνηση γιατί καλεί ξένους να φυλάξουν τα σύνορά μας; Είμαστε πλέον κράτος χωρίς τιμή και δύναμη; Έχουμε ξεπέσει τόσο χαμηλά;

  Θέλω να προσθέσω ακόμα, ότι τα σύνορα για καθαρά αστυνομικούς λόγους, όπως είναι η απαγόρευση εισόδου των λαθρομεταναστών, ελέγχονται από την συνοριοφυλακή. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν στον Έβρο υπάρχουν συνοριοφύλακες. Μήπως οι περισσότεροι υπηρετούν στην Αθήνα και φυλάνε τον Πάγκαλο, τη Θεοδώρα, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων κλπ;

  Πιστεύω ότι κάθε παθητικό μέτρο που μπορεί να δυσκολέψει ή να αποτρέψει (όσο είναι δυνατό), την είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα, θα πρέπει να ληφθεί. Τα περί χρήσης των όπλων για την αποτροπή της παράνομης εισόδου, νομίζω ότι δεν χρειάζονται καν σχολιασμού. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν πρόκειται να πυροβολήσει εναντίον άοπλων και αδύναμων ανθρώπων. Όσες διαταγές και να εκδοθούν.

  ΥΓ: Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς, σε κάθε φανάρι στη διαδρομή που κινήθηκα, από Αθήνα μέχρι Πέραμα, υπήρχαν και ένας ή και δύο αλλοδαποί που πολλές φορές με προκλητικό τρόπο προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αρματιστής 03/01/2011 13:43:18

   Πρακτικά, δεν υπάρχει φανάρι στο λεκανοπέδιο όπου να μην επαιτούν (με "φερετζέ" το καθάρισμα των παρ-μπριζ ή την πώληση προϊόντων) λάθρο. Μόνο στα πέριξ της Βουλής φανάρια δεν βλέπεις (από το φανάρι του Χίλτον μέχρι το φανάρι Αμαλίας-Συγγρού) -και αυτό, αμφισβητήσιμο.

   • Enzo avatar
    Enzo @ Αυριανιστής 03/01/2011 13:59:54

    κανεις λαθος. ακριβως εξω απο την βουλη και διπλα προς το Ζαππειο υπαρχει κανονικο παζαρι με οτι θες στο πεζοδρομιο.
    μιλαμε οτι ειναι ολα υπο διαλυση.

    • Μisha avatar
     Μisha @ Enzo 03/01/2011 15:17:24

     Enzo,
     ΔΕΚΑΔΕΣ ξένοι μικροπωλητές μπροστα στο ΥΠΕΘΟ
     ΜΠΡΟΣΤΑ στη μουρη των κατοχικών !!!!
     Η ανοχή των μπάτσων σε αντιθεση με την βαρβαρότητα που επιδεικνυουν στις αντικατοχικές πορείες , δειχνει και τις στοχεύσεις και τις επιλογές που έχουν κάνει οι κυβερνώντες εναντίον των ελλήνων πολιτών.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Αρματιστής 03/01/2011 15:30:28

   Τα περί χρήσης των όπλων για την αποτροπή της παράνομης εισόδου, νομίζω ότι δεν χρειάζονται καν σχολιασμού. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν πρόκειται να πυροβολήσει εναντίον άοπλων και αδύναμων ανθρώπων. Όσες διαταγές και να εκδοθούν.


   Μην είσαι τόσο σίγουρος! αν έχεις κανένα φίλο στρατιωτικό, που τώρα έχει βαθμό ταγματάρχη τουλάχιστον, ρώτα τον και θα σου πει τι έγινε αρχές της δεκαετίας του 90 στα βόρεια- βορειοδυτικά σύνορά μας.

 23. Greg avatar
  Greg 03/01/2011 13:39:28

  Οι νάρκες, τα ναρκοπέδια, είναι "το όπλο του φτωχού" και μάλιστα, το αμυντικό όπλο του φτωχού -έστω και αν είναι βάσιμες οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες.
  Είναι πολύ ισχυρό και φθηνό αποτρεπτικό μέσο απέναντι σε οργανωμένους στρατούς και προκαλεί σίγουρες απώλειες σε περίπτωση επίθεσης ακόμη και σε ισχυρές και σύγχρονες χερσαίες δυνάμεις. Αυτός είναι ο λόγος για τη διεθνή και πολύχρονη καμπάνια κατάργησής τους, όπως έχουν παραδεχτεί αντικειμενικοί αναλυτές.
  Χρειάζονται ναρκοπέδια για την άμυνά τους οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Κίνα; (δηλαδή τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ)
  Όχι, βέβαια. Απεναντίας, οι χερσαίες δυνάμεις των παραπάνω κρατών, είχαν και έχουν απώλειες στους επιθετικούς πολέμους τους στα εδάφη άλλων πιο αδύναμων χωρών!
  Γενικά, είναι "παρεξηγημένο" θέμα οι νάρκες. Η επαρκής σήμανση των ναρκοπεδίων, όπου χρειάζεται, απαντά -κατά τη γνώμη μου- στο ανθρωπιστικό θέμα. Τα υπόλοιπα λέγονται είτε εκ του πονηρού είτε λόγω άγνοιας.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 03/01/2011 15:20:10

  Το ΚΚΕ αντίθετο στο φράχτη.

  Μπάτε τούρκοι σκύλοι αλέστε.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 03/01/2011 17:33:48

   Aυτοι που υποστηριζαν φραχτες και τειχη για να μη φευγει ο κοσμος απο τις χωρες που ειχαν ως προτυπο ειναι αντιθετοι σε φραχτες για να μη μπαινουν ασχετοι στη δικη μας χωρα.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ αλλενάκι 03/01/2011 18:21:34

   Καλά κάνει. Στο κάτω-κάτω αυτοί υποστηρίζουν τον ταξικό, όχι εθνοτικό διαχωρισμό. Τώρα το γιατί είναι στο Κοινοβούλιο, ενώ είναι ιδεολογικά αντίθετοι σε ξεκάθαρα άρθρα του Συντάγματος, ας μας το πουν οι Συνταγματολόγοι ή οι Πολιτειολόγοι.

 25. oloklirotikos avatar
  oloklirotikos 03/01/2011 15:27:56

  Το μοναδικό μέτρο της προκοπής που πήρε το ΠΑΣΟΚ!

  Φυσικά θα πρέπει να βάλει και ηλεκτροφόρα καλώδια!

  Αυτά που περιμέναμε να πει η ΝΔ πρόλαβε και τα είπε ο Παπουτσής επειδή στο κόμμα μας οι δερβέναγες φοβούντε μήπως χαρακτηριστούν "ρατσιστές" από τις "προοδευτικές" δυνάμεις και καούν ενόψει ανασχηματισμού...

  • KM avatar
   KM @ oloklirotikos 03/01/2011 17:24:52

   Σε τέτοιες κωλοτούμπες τα πασόκια ανέκαθεν ήταν μανούλες. Πρέπει όμως να επισημανθούν τα εξής:

   1) Την μερική αυτή μεταστροφή (άν δεν αποδειχθεί τζίφος) δεν την έκαναν επειδή τους πήρε ο πόνος για την διατήρηση της ελληνικής πλειοψηφίας στην χώρα μας μετά από 1-2 γενιές αλλά γιατί εντάθηκε η κατακραυγή της κοινωνίας (πλην αργυρώνητων «αντιρατσιστών», ΜΚΟτζήδων κλπ). Οφείλουμε επομένως να φωνάξουμε ακόμα παρισσότερο και να απαιτήσουμε ακόμα δραστικότερη αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

   2) Οφείλουμε να φωνάξουμε και για έναν ακόμα λόγο: Εξωθώντας την κυβέρνηση Τζέφρυ να λάβει άρον-άρον κάποια μέτρα, λύνουμε τα χέρια της επόμενης κυβέρνησης, να συνεχίσει προς την σωστή κατεύθυνση.

   Γιατί, δυστυχώς, ακόμα ο δεξιός στην Ελλάδα έχει το κόμπλεξ μην τον πει ο αριστερός «φασίστα» (αντί να τον βάλει στην θέση του). Όλοι οι σομαλολάγνοι πετάνε αυτή την ρετσινιά και καθάρισαν...

   Άν η χώρα δεν ελευθερωθεί από αυτή την ιδεολογική χούντα (να μια πρόκληση για τότε δεν μας σώζει τίποτα ως χώρα. Απαιτείται ιδεολογική κυριαρχία. Σαμαρά είσαι διατεθειμένος;

 26. Κάποιος avatar
  Κάποιος 03/01/2011 18:02:49

  Tα τείχη και οι φράχτες παρέχουν μόνο ψυχολογική και όχι ουσιαστική ασφάλεια.

 27. Orestios avatar
  Orestios 03/01/2011 18:24:01

  12.5 χιλιόμετρα? χαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Μάσα μυρίζει γιατί η συνοριακή γραμμή είναι πάνω από 100.

 28. sakis avatar
  sakis 03/01/2011 23:14:45

  Εδώ στην Αίγυπτο δεν μπορούν όχι μόνο να αφομοιωθούν αλλά ούτε καν να ενταχθούν οι Χριστιανοί Αιγύπτιοι που αποτελούν το 10% του πληθυσμού στην μουσουλμανική πλειοψηφία και τους κυνηγάν να τους σφάξουν οι ''ανεκτικοί'' ισλαμιστές και φανταστείτε ότι είναι Αιγύπτιοι και μιλούν την ίδια γλώσσα απλώς στο θρήσκευμα μόνο διαφέρουν και τους κυνηγάνε και εδώ στην ''σούπερ'' ''δημοκρατική'' Ελλαδάρα αυτήν την τόσο ''σοβαρή'' χώρα που όλοι διεθνώς την σέβονται και την εκτιμούν (εδώ γελάμε) θα καταφέρει να αφομοιώσει 2.000.000 λαθρομετανάστες που οι περισσότεροι κατάγονται από σκληροπυρηνικές και φανατικές χώρες που η λέξη ανθρώπινο δικαίωμα αποτελεί άγνωστη λέξη τύπου Πακιστάν,Αφγανιστάν,Ιράν και φανταστείτε ότι η Αίγυπτος θεωρείται μετριοπαθή χώρα, φανταστείται την διανοητική καθίζηση της Ελλάδας απέναντι στον ιδεολογικό φασισμό της άκρας αριστεράς που θεωρεί ότι η φτωχή και υπανάπτυκτη Ελλάδα που κινδυνεύει με χρεωκοπία θα ταίσει τα δισεκατομμύρια των πεινασμένων του κόσμου.Για να δούμε θα βγούν άραγε οι ''ανθρωπιστές'' και οι ''προοδευτικοί'' να κάψουν καμιά Αιγυπτιακή σημαία ή να τα σπάσουν έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου για το πογκρόμ που δέχονται οι Χριστιανοί της Αιγύπτου από τους συμπατριώτες τους ή εκεί θα κάνουν τουμπεκί και μόκο μην θίξουν το ''ανεκτικό'' Ισλάμ;Ή μόνο με την επέμβαση του Ισραήλ στο πλοίο με τους Τούρκους ''ανθρωπιστές'' έχει προκαλέσει στους δικούς μας ''αντιρατσιστές'' αντιδράσεις ενώ με τους Χριστιανούς Αιγύπτιους κάνουν τους Κινέζους λές και αυτοί δεν ήταν άνθρωποι που δέχτηκαν μια φασιστική επίθεση από ακραίους φονταμενταλιστές μουσουλμάνους; Θα βγεί κάνας μέγας ''ανθρωπιστής΄΄ και ''δημοκράτης'' τύπου Λαζόπουλου και Κανάκη να καταδικάσουν αυτό το γεγονός ή θα μας πούν ότι για όλα φταίει ο Άνθιμος , η ''συντηρητική'' εκκλησία η ''ακροδεξιά'' και οι εξωγήινοι για τα δεινά που συμβαίνουν στον κόσμο;Έ ρε υποκρισία που πέφτει.

  • Dora avatar
   Dora @ sakis 04/01/2011 00:00:11

   Σημερα διαβαζα εδω στην Ολλανδια οτι οι ισλαμιστες εχουν και στοχο τρεις κοπτικες εκκλησιες αιγυπτιων σε ολλανδικο εδαφος!!!!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ sakis 04/01/2011 00:13:46

   Δεν θα βγουν και το ξερεις.Αλλωστε υπαρχει προηγουμενο : πριν απο ενα δυο χρονια οι Κοπτες της Αθηνας εκαναν διαδηλωση μπροστα απο την αιγυπτιακη πρεσβεια -ειναι απεναντι απο τη Βουλη - για παρομοιες δολοφονιες.
   Οι μονοι που τους συμπαρασταθηκαν ηταν κατι πολιτευτες του ΛΑΟΣ.
   Κανεις αριστερος.Θα μου πεις δεν εχουν υποχρεωση και φυσικα δεν εχουν αλλα κατα τα άλλα για αλλα ζητηματα τρεχουν καθε στιγμη.
   Στην πραγματικοτητα πολλοι ηδη εχουν ψυχολογικα παρει το μερος των ισλαμιστων με τον ιδιο τροπο που επαιρναν παλια το μερος των ανατολικοευρωπαικων καθεστωτων.

 29. Dora avatar
  Dora 04/01/2011 00:07:40

  Γιατι για τους 31 χριστιανους που ανατιναξαν προχθες στην Νιγηρια μεσα στην εκκλησια ακουστηκε τιποτα απ τους αντιρατσιστες????
  Η για την εκκλησια στα κατεχομενα,ανημερα χριστουγεννων,που μπηκε ο τουρκικος στρατος και σταματησε την λειτουργια,συγχιστηκε κανενας "αντιρατσιστης".Η για το οτι οι χριστιανοι σουδανεζοι χροοοοονια τωρα υφιστανται την σπαθα του ισλαμ στον σβερκο τους και τους βιασμους των παιδιων τους συγκλονιστηκε κανενας!

  Καταλαβατε η οχι,οτι ζουμε στο τελος της απλης λογικης σκεψης????

  Μωραινει Κυριος ον βουλεται απωλεσαι.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Dora 04/01/2011 00:17:26

   Το θεμα δεν ειναι τι κανουν αυτοι γιατι ετσι κι αλλιως δεν ενδιαφερονται για τη δικη μας ζωη.Το θεμα ειναι γιατι δεν εβγαλε ανακοινωση η ΝΔ και η απαντηση ειναι γιατι γενικως δεν ασχολουνται με διεθνη και για να μη τα χαλασουν με την Αιγυπτο.

   • Dora avatar
    Dora @ ψυχραιμια 04/01/2011 00:39:29

    Ολα εδω πληρωνονται ξερεις...Αλλα θα πληρωσουν και τα δικα μας παιδια κι εγγονια,φοβαμαι.

 30. Dora avatar
  Dora 04/01/2011 00:37:35

  Οι χριστιανοι στην Νιγηρια ηταν 80 κι οχι 31,συγνωμη.

 31. sakis avatar
  sakis 04/01/2011 02:27:46

  Ρε παιδιά έχω μια απορία την πρωτοχρονιά στην πλατεία Συντάγματος ή αλλιώς πλατεία Ισλαμαμπάντ που πήγαν οι Έλληνες και δεν υπήρχε ούτε ένας κυριολεκτικά για δείγμα;Από τα 5.000.000 κατοίκους του λεκανοπεδίου δεν βρέθηκε ούτε ένας ''αντιρατσιστής'' και ''ανθρωπιστής'' ''προοδευτικός'' που να πάει να γιορτάσει με τους ''καημένους'' λαθρομετανάστες με τα ''αδέρφια'' τους όπως λένε και εκείνοι την έλευση του νέου χρόνου;Έστω μια γυναίκα ''αντιρατσίστρια'' με το ''αντιρατσιστικό'' ''αντιφασιστικό'' παιδάκι της να βρεθεί μαζί με τον τριτοκοσμικό συρφετό που τόσο πολύ ''νοιάζεται'' για αυτούς;Καλά στις περιφερειακές εκλογές το 30% του λεκανοπεδίου Αττικής ψήφισε αριστερά κόμματα ούτε 'ενας μα ούτε ένας από αυτούς τους ''αριστερούς'' ''ανθρωπιστές'' που ψήφισαν αυτά τα κόμματα δεν βρέθηκε να πάρει την οικογένεια του και τα παιδιά του και να πάνε να γιορτάσουν με τους ''κακόμοιρους'' λαθρομετανάστες το καινούργιο χρόνο σε κλίμα ''αγάπης'' και ''αλληλεγγύης'';Και μην μου πείτε ότι όλοι είχαν κλεισμένες θέσεις στα μπουζουκτσίδικα και δεν προλάβαιναν να περάσουν καμιά βόλτα από το Σύνταγμα γιατί θα μου πέσουν τα μαλλιά έτσι και το ακούσω και αυτό.Όπως βλέπεται ο λόγος που δεν πήγαν είναι απλούστατος γιατί ήξεραν πως θα είναι το σύνταγμα γεμάτο αλλοδαπούς και φοβούμενοι είτε οι ίδιοι είτε οι γυναίκες τους και τα παιδιά τους ότι θα πέσουν θύμα βίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης προτίμησαν να κάτσουν στο σπιτάκι τους και είναι οι ίδιοι που αν κάποιος βγεί και πεί να απελαθούν οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα θα τον χαρακτηρίσουν ''ακροδεξιό'' και ''φασίστα'' αλλά αν τους πείς γιατί δεν πήγαν στο Σύνταγμα θα σου πούν ότι φοβόντουσαν για την ζωή τους για πείτε τώρα αυτό δεν είναι μεγάλη υποκρισία και ξεφτίλα;Ενώ η συντρηπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θέλει τους λαθρομετανάστες και αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες στα σπίτια τους και με τους φίλους τους και γενικότερα στη ιδιωτική τους ζωή, δημοσίως δεν το λένε μην τον χαρακτηρίσουν δήθεν ''φασίστα'' αυτό δεν είναι σαν να δουλευόμαστε μεταξύ μας δεν είναι το θέατρο του παραλόγου;Ωραία να πουλάνε ανθρωπισμό αυτό είναι το πιο εύκολο αλλά όταν είναι να τον γευθούνε τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους εκεί τσούζει ο πολύς ανθρωπισμός.Πάτησε κανένας ''προοδευτικός'' στο Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά;Πατάει κανένας ''ανθρωπιστής'' το πόδι του με την γυναίκα του και τα παιδιά του στα γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα,στο γκέτο των Πατησίων,στο γκέτο της πλατείας Βάθης και της Πλατείας Αττικής, ή στην Μενάνδρου και Ευριπίδου και γενικότερα στο ιστορικό κέντρο τα βράδια;Έχει φιλοξενήσει κανένας ''ανθρωπιστής'' σπίτι του κάποιον φτωχό λαθρομετανάστη που ζεί στα παγκάκια και δεν έχει να φάει ή μοίρασε ποτέ του την περιουσία του με την μορφή φαγητού και ρουχισμού στους χιλιάδες άπορους λαθρομετανάστες που δεν έχουν να φάνε ώστε να δώσουν και το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους ''κακούς'' και ''ρατσιστές'' 'Ελληνες που δεν τους θέλουν;Ωραία τα λόγια αλλά χωρίς πράξεις ανάλογες είναι κενού περιεχομένου και η Στέλλα Μπεζαντάκου τραγουδίστρια δηλώνει δεν σημαίνει ότι είναι κι' όλας.

 32. KM avatar
  KM 04/01/2011 02:46:46

  Σημειωτέον ότι οι Κόπτες (για να ξέρουμε τί θα πάθουνε και τα παιδιά μας), αυτό το 10%, είναι η αυτόχθων κοινότητα στην Αίγυπτο. Οι Άραβες/Μουσουλμάνοι αρχικά ήταν μια μειοψηφία που ήρθαν ως κατακτητές και σιγά-σιγά, με τους εξισλαμισμούς και (τα τελευταία χρόνια) με τον υψηλότερο δείκτη γεννήσεως φτάσανε να απειλούν ακόμα και την δυνατότητα συνύπαρξης τον Κοπτών στην ίδια χώρα.

 33. NoPain avatar
  NoPain 04/01/2011 10:04:55

  Το Τείχος της ντροπής ή το Τείχος της Ελληνικής Χαζομάρας ?

  Συμφωνούμε όλοι ότι το θέμα με τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες είναι παρά πολύ σοβαρό. Αλλά, είναι πολύ σοβαρότερο το πρόβλημα αντίληψης που έχουν οι Έλληνες για αυτό.

  Δεν είναι κάποιο πολιτικό θέμα, αριστερό - δεξιό ή κάποια ανθρωπιστική κρίση. Πολλοί Έλληνες δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μόνο η «σπορά». Αντιδρούν συναισθηματικά ή δεν αντιδρούν καθόλου. Οι λαθρομετανάστες, που είναι απελπισμένοι άνθρωποι και δεν έχουν να χάσουν τίποτα, είναι θύματα – πιόνια στα σχέδια ανήθικων ανθρώπων. Στην Ελλάδα έχουμε αρκετούς ανήθικους που ξέρουν τι κάνουν και γιατί.

  Εμείς τι κάνουμε ? Τι πρέπει να κάνουμε ?

  Πολύ φοβάμαι ότι θα μπούμε στον αγώνα πολύ «λίγοι» και πολύ αργά για να έχουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

  Ένα συρματόπλεγμα δεν θα μας σώσει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.