09/09/2008 02:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μια άλλη οικονομική πρόταση

Δεν είναι μυστικό ότι η χώρα μας έχει οικονομικές δυσκολίες. Το βλέπει ο μέσος άνθρωπος, καθημερινά. Ωστόσο, η οικονομική διαχείριση δεν επιτρέπει αδιέξοδα, και μία τολμηρή προσέγγιση, ακόμα και αν έχει δυσάρεστες επιπτώσεις, βραχυπρόθεσμα, θα είναι μοχλός ανάπτυξης.

Είμαστε σε κατάσταση μειωμένης ζήτησης, πληθωρισμού με σημάδια ύφεσης σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο. Οι αφηρημένες αυτές λέξεις σημαίνει ότι ο μικροαστός, ο επαγγελματίας, ο έμπορος, ο υπάλληλος, ο καταναλωτής, είναι στα όρια οικονομικού αδιεξόδου.

Ας ξεφύγουμε από το «ποιος φταίει». Το κράτος πρέπει να μειώσει τα έξοδά του, να απελευθερώσει την αγκυλωμένη οικονομία, να ανακουφίσει τον κόσμο, να δώσει προοπτική ανάπτυξης, να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να βοηθήσει την αγορά να ξαναπάρει μπρος. Και φυσικά με αδιαπραγμάτευτη τιμιότητα και επιστροφή σε αξίες και ήθος που ίσως ξεχάσαμε. Απλά πράγματα.

Να καταργηθεί οποιοδήποτε ίχνος πολυτέλειας από την κυβέρνηση. Να μειωθούν οι αποδοχές και τα έξοδα στην Βουλή. Ας είναι προσωρινά, μέχρι να ορθοποδήσουμε. Τα έξοδα του κράτους θα μειωθούν 10% στο επόμενο 12μηνο και άλλο ένα 10% στο μεθεπόμενο. Να συμπτυχθούν Υπουργεία και Υπηρεσίες. Η τιμιότητα θα επανέρθει στην Δημόσια Διοίκηση αδιαπραγμάτευτα και αμείλικτα, με αυτόματη απομάκρυνση για χρηματισμό νομοθέτη, κυβερνητικού ή δικαστικού, έμμεσο ή άμεσο. Προσωρινή απομάκρυνση με την καταγγελία πολίτη, μόνιμη με δήμευση περιουσιακών στοιχείων, εάν αποδειχθεί. Θα τελειώσουμε με αυτό το φαινόμενο.

Το αφορολόγητο θα καταργηθεί για όλους. Θα θεσπισθεί αρνητικός φόρος για όσους είναι κάτω από ένα όριο. Θα έχουμε ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15% μέχρι ένα ποσό, και 25% μέγιστο συντελεστή. Ποσό μέχρι €15.000 θα εκπίπτει με αντίστοιχες αποδείξεις, πλην αποδείξεων από super market. Επίσης θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα το 25% μέχρι το ποσό €20.000 που κατατίθεται σε δεσμευμένο συνταξιοδοτικό λογαριασμό. Θα υπάρξει εφ’ άπαξ φορολογία πολυτελούς κατανάλωσης και ιδιοκτησίας με συγκεκριμένη χρήση των εσόδων.

Η επιχειρηματικότητα και οι επιχειρήσεις θα βοηθηθούν, Όχι με επιδοτήσεις, αλλά μέσω του φορολογικού συστήματος. Το νομικό πρόσωπο θα έχει μειωμένη φορολογία, αλλά οι παροχές που εμφανίζονται σαν έξοδα πρέπει να φορολογούνται. Αφορολόγητη θα είναι η υπεραξία των μετοχών που δεν διανέμεται. Αφορολόγητα θα είναι τα μερίσματα. Μην θεωρηθεί ότι αυτά αποτελούν εύνοια προς επιχειρήσεις. Είναι αναγνώριση ότι οι επιχειρήσεις απασχολούν κόσμο και παράγουν πλούτο. Η κεφαλαιαγορά θα ενισχυθεί με στόχο να γίνουμε αγορά για την περιφέρειά μας. Ενδεικτικά, δεν θα φορολογούνται οι συναλλαγές σε διαπραγματεύσιμα αξιόγραφα..

Η οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ξεχωριστή από την ανάπτυξη, την ναυτιλία, τον τουρισμό τα δημόσια έργα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η εκλογίκευση της Δημόσιας Διοίκησης θα συνενώσει το Οικονομικό αντικείμενο σε ένα Υπουργείο με ρυθμιστικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες σε ανεξάρτητες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω, σίγουρα θα είναι δυσάρεστα και απεχθή σε πολλούς, αλλά το σύνολο και η Χώρα προέχουν. Υπόσχομαι να παραιτηθώ μετά την λήξη της θητείας και να μην είμαι ξανά υποψήφιος.

Αrchaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πέτρος avatar
  Πέτρος 09/09/2008 09:18:08

  Ωραία έκθεση ιδεών. Αντιγραφή από την Βουλή των Εφήβων είναι?

 2. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 09/09/2008 09:51:12

  @πετρο-Όταν ζητάμε 370 εκ Ε. και μας δανείζουν μόνο 89,9 τι σημαίνει ?

 3. σαρδανάπαλος avatar
  σαρδανάπαλος 09/09/2008 10:06:57

  @Πέτρος

  Καλή ιδέα! "Βουλή των εφήβων!".

  Γιατί είδαμε και την κατάντια της "Βουλής των Γερόντων και Μεσήλικων".

 4. mesas avatar
  mesas 09/09/2008 10:17:25

  δυσκολεύομαι να εκφραστώ καθώς χωρεί μεγάλη συζητηση!

  πάντως η μείωση της φορολογίας - ως τρόπος άσκησης πολιτικής - απέτυχε!
  Ο Ρουσβελτ που επέβελε το New Deal o 1933 ξεκίνησε να αυξάνει τους φορολογικούς συνετελεστές δυσανάλογα για τους πλούσιους
  στη δεκαετία του '60 ο οριακός συντελεστής φορολογίας και μεταβιβάσεων ακινήτων έφτασε στο 90%!!!!!
  και από τότε και στη δεκαετία του '70 μειώθηκε και έγινε λάβαρο του καουμπόυ Ρήγκαν για να φτάσουμε στις φορο-απαλλαγές των πλούσιων αμερικανών έως το 2010 με τη κυβέρνηση Μπους τζουνιορ

  η φορολογία των εισοδημάτων των πλουσίων καθώς και το δόγμα "καµιά επιχείρηση που επιβιώνειαπό την πληρωµή χαµηλών ηµεροµισθίων στους εργάτες δεν πρέπει να υπάρχει σ’ αυτή τη χώρα" ήταν από τα πρωταρχικά του New Deal που έλυσε τη μεγάλη ύφεση του '29

  δεν επαναλαμβάνονται είναι σίγουρο ακριβώς όπως στη τότε εποχή, αλλά η αύξηση της φορολογίας των εχόντων και κατεχόντων μπορεί

  και το επόμενο ζήτημα είναι η διαχείριση αυτών των χρημάτων

  εγχωρίως όποιος κοιτάξει τα δηλωθέντα εισοδήματα ελευθερων επαγγελματιών (π.χ. γιατροί ή μπογιατζίδες) θα καταλάβει τι σκληρή φορολογία αντιμετωπίζουν, ειδικά σε σχέση με μισθωτούς

 5. Kraepelin avatar
  Kraepelin 09/09/2008 10:46:35

  Ο αρνητικός φόρος για τους φτωχούς πολύ μου άρεσε. Κρατική επιχορήγηση στους γύφτους.

 6. Πέτρος avatar
  Πέτρος 09/09/2008 11:42:02

  "Η τιμιότητα θα επανέρθει στην Δημόσια Διοίκηση αδιαπραγμάτευτα και αμείλικτα, με αυτόματη απομάκρυνση για χρηματισμό νομοθέτη, κυβερνητικού ή δικαστικού, έμμεσο ή άμεσο. Προσωρινή απομάκρυνση με την καταγγελία πολίτη, μόνιμη με δήμευση περιουσιακών στοιχείων, εάν αποδειχθεί. Θα τελειώσουμε με αυτό το φαινόμενο."

  Έχετε δει τα τελευταία χρόνια επίορκο αστυνομικό, εφοριακό, στρατιωτικό, να τιμωρείται από τα υπηρεσιακά τους "συμβούλια"? Να τιμωρούνται σοβαρά εννοώ. Με ποιο μαγικό τρόπο θα αλλάξει αυτό?

  "Το κράτος πρέπει να μειώσει τα έξοδά του, να απελευθερώσει την αγκυλωμένη οικονομία, να ανακουφίσει τον κόσμο, να δώσει προοπτική ανάπτυξης, να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή και να βοηθήσει την αγορά να ξαναπάρει μπρος. Και φυσικά με αδιαπραγμάτευτη τιμιότητα και επιστροφή σε αξίες και ήθος που ίσως ξεχάσαμε. Απλά πράγματα."

  Πράγματι, απλά πράγματα αλλά τόσο δύσκολο να εφαρμοστούν. Δες τις ανούσιες μάχες για την διατήρηση των κεκτημένων που έκαναν και θα κάνουν στην Ιονική, στον ΟΛΠ, Ολυμπιακή, ΟΤΕ κτλ κτλ.

 7. ataktos avatar
  ataktos 09/09/2008 12:21:11

  Δεν γνωρίζω αν σου ξέφυγε η δηλώσει Φώλια για ΔΕΗ ,επειδή δεν λάλησε κανείς μέχρι σήμερα να δείτε τι επιδρομή ετοιμάζει ο Ευθειμογλου θα τρίβετε τα ματάκια σας ,από ελλειμματική ενεργειακά η Ελλαδιτσα μας θα γίνει σε μια νύχτα πλεονεκτική .Έχουν να κλάψουν και οι μανούλες μας .

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/09/2008 13:31:07

  @άτακτε κάτι λές αλλά δεν το καταλαβάινω. Πως θα γίνουμε πλεονεκτικοί?

  @πετρο, άν κρεμάσεις 2-3 δικούς σου, παραδειγματίζονται οι υπόλοιποι. Η λέμε ή κάνουμε (όπως είπε και ο Clint Eastwood στον Tucco στο ο Καλός ο Κακός και ο Άσχημος κλπ.) Χρειαζόμαστε Κακό και αποφασισμένο. Το ψάρι από την κεφαλή...

  Balancing a budget. Κάθε καλή νοικοκυρά το ξέρει. Γιατί όχι και ο Αλογσκούφης;

 9. Nick avatar
  Nick 09/09/2008 13:35:56

  Μάλλον ομιλεί για το κοινωνικό τιμολόγιο.

 10. ataktos avatar
  ataktos 09/09/2008 14:30:54

  nick -τωρα ετσι το λενε?

 11. fantomas avatar
  fantomas 09/09/2008 15:06:47

  ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΣΥΝΦΩΝΩ 'Η ΟΧΙ (ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΔΕΩΣ ΑΠΟ ΣΩΒΑΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΤΕΡΟ ΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ) ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ!!!
  ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΕΝ ΖΩΗ!) ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΩΣΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΗ?
  ΠΟΙΟΣ ?

 12. μπραβο avatar
  μπραβο 09/09/2008 15:12:29

  ΜΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΕΪΝΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ... ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ,ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ? ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ? ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΧΕΙΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΗΣΗ?

 13. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 09/09/2008 15:26:16

  Αντικειμενικές επιπτώσεις ορισμένων από τις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες προτάσεις :

  1.Να συμπτυχθούν Υπουργεία και Υπηρεσίες : απόλυση τουλάχιστον 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων => εκτίναξη ανεργίας => διόγκωση κατά 1/3 των εξόδων για το ταμείο ανεργίας ή άλλων λόγω εθελουσίας εξόδου .

  2.Προσωρινή απομάκρυνση με την καταγγελία πολίτη :
  αύξηση κατά 25-30% των εν δυνάμει δικογραφιών => μείωση του χρόνου περάτωσης δικαστικών αποφάσεων κατά 6 μήνες τουλάχιστον .(συμφωνώ όμως να ισχύσει για αιρετούς που ασκούν εξουσία)

  3.Φορολογικές ρυθμίσεις : κατάρρευση του δείκτη "ισοζύγιο πληρωμών" => με ανίκανο πλέον κράτος όχι μόνο να δανειστεί αλλά και να πληρώνει έστω τους τόκους => περαιτέρω διόγκωση του δημόσιου χρέους σε επίπεδα πλανήτη Κρόνου .

  4. Για τις επιχειρήσεις συμφωνώ σε όλα με την προυπόθεση όμως να συνεχιστεί η πτώση του πετρελαίου και η άνοδος μέχρι ενός σημείου του δολαρίου => βοηθώντας έτσι τον δείκτη "ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών" .

  Το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού κατά την ταπεινή μου άποψη για πιο άμεσες και ... αληθοφανείς τουλάχιστον ενέργειες :

  Για να τονωθεί (έστω πρόσκαιρα) η αγοραστική δύναμη των πολιτών => κατανάλωση => φόροι κτλ. :

  1. πάγωμα και σταθερή πτώση επιτοκίων από ΕΚΤ (αλλιώς ότι και να κάνει ο Αλογομούρης είναι δώρον άδωρο) με επίπτωση όμως στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών άρα και του Χ.Α αυτομάτως .

  2.Άνοιγμα όλων ανεξαιρέτως των κλειστών επαγγελμάτων . (έτσι ίσως και κάποιοι από την ανεργούσα νεολαία να ενταχθεί στον κοινωνικό ... μποναμά)

  3.Πλήρης (μα πλήρης) ανεξαρτητοποίηση της Αρχής Ανταγωνισμού με ένταξη σ αυτήν τον φορέα των εφοριακών με προιστάμενη αρχή για έλεγχο κοινή επιτροπή όλων των κομμάτων της Βουλής με προεδρεύοντα (κατά κάποιον τρόπο τοποτηρητή) τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Ζορμπά (!) ή κάποιον τέλος πάντων που να είναι στοιχειωδώς τίμιος . (μπας και γίνουμε επιτέλους σοβαρή καπιταλιστική οικονομία για να έχουμε τις τιμές που έχουν όλοι οι fellow (!) europeans)

  4.Φορολόγηση άνευ οίκτου όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας με τα έσοδα να προωθούνται σε κοινωνικές ομάδες κάτω του ορίου φτώχειας .

  *Για αμυντικές δαπάνες δε μιλάω (για να προλάβω τυχόν χαρακτηρισμούς τύπου Σοράκι κτλ)

  Είναι κι άλλα που μπορούν να γίνουν άμεσα αλλά το ερώτημα είναι ΠΟΙΟΣ μπορεί να τα κάνει ?
  Υπάρχει φως στο πολιτικό τούνελ ?
  Δύσκολο πανταχόθεν .

  Le temps ne s'indique pas pour des expériences ou pour des renversements ! (το είπε ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας και μάλλον προς το παρόν έχει δίκαιο βλ. Fannie Mae & Freddie Mac...)

 14. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 09/09/2008 15:31:00

  Ξέχασα στο 1. να προσθέσω και την επιβολή (αν επιτρέπει η Ε.Ε προφανώς και ο Θεός) πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των τραπεζών μεταξύ euribor-δανειακών επιτοκίων.

 15. Theodore avatar
  Theodore 09/09/2008 15:38:58

  Και τι θα ηθελες αγαπητε; Να αναστησουμε τη Σοβιετια;
  Μα αυτη, μας τελειωσε.Παπαλα,που λενε.Αρα, θα συνυπαρξουμε με ολα αυτα που λες με καποιες παρεμβασεις οπου πρεπει.
  Αλλα ολες αυτες οι φωνες, να ζητανε συνταξη, μεγαλυτερη απο το μισθο που παιρνανε, και αν ειχανε βαλει και τα ενσημα, απο που θα ικανοποιηθουνε αραγε; Ποιος θα τα πληρωσει;
  Δεν καταλαβαινουν οτι δεν ειμαστε απομονωμενοι, αλλα μαζι με αλλους και δε μπορουμε να πληρωνουμε περισσοτερα απο ο,τι βγαζουμε;
  Και με τεραστιο δημοσιο χρεος και ελλειμμα;

 16. ataktos avatar
  ataktos 09/09/2008 15:59:27

  theodore-παλι καταλαβες αυτα που θες.

 17. Nick avatar
  Nick 09/09/2008 16:03:26

  @greekpoliticalreview:

  Ασε, υπάρχει περίπτωση να πάθει καρδιακό ο Triche...

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/09/2008 16:40:51

  theodore, με όλο το σεβασμό, Σοβιετία και νεοφιλελευθερία μάλλον δεν ταυτίζονται.

  Δεν κλέβουμε, με ποινή castration, αρχίζοντας από ψηλά.

  Kόβουμε κυβερνητικές πολυτέλειες. Κόβουμε σπατάλες,κόβουμε έξοδα (παροχές, προγραμματα). Μειώνουμε φορολογικό συντελεστή δηλαδή δίνουμε κίνητρο στον άνθρωπο να δουλέυει και όχι να φοροδιαφεύγει.

  Αρνητικός φόρος δεν έιναι δώρο στους "γύφτους", αλλά υποκαθιστά επιδόματα και εξευτελισμούς σε φτωχούς όσους έχουν αφμ. Εφ άπαξ φόρος στα πλούτη για να μειωθεί το χρέος.

  Το αφορολογητο για συνταξιοδοτικό ταμείο ενθαρρύνει αποταμίευσει και λύνει εν μέρει το ασφαλιστικό.

  Ε, τώρα αν υπάρχουν κενά, τι περιμένεις στο τσάμπα από έναν αρχαιοπτέρυγα... Αλλά όχι και Σοβιετία, θα τρίζει ο Reagan και ο Friedman όπου και να είναι.

 19. ataktos avatar
  ataktos 09/09/2008 17:23:50

  archaeopteryx- με αρεσε

  http://www.fs.innopolos-wm.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=157&Itemid=51

 20. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 09/09/2008 17:28:14

  Σαν πολύ δεν έκατσε ο Τρισέ στην καρέκλα ετούτη ώ Άη Γεράσιμε ??

  Ή μήπως θα πάθουν καρδιακό τα φιλαράκια του προς Σκωτία , Γερμανία και Ελβετία μεριά ?

 21. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 09/09/2008 17:53:13

  anonymous -Καλά τα λες anonymous το παράδειγμα του μητροπολίτη Αθηνών μας το έδειξε και απέδειξε .Ακόμα χρηματοδοτείτε από το κρατικό κορβανά και εκλιπαρεί θεούς και δαίμονες να τον βγάλουν από μέσα. Στο Βυζάντιο είμαστε .Να διαχωριστή επιτέλους το κράτος από την εκκλησία .

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/09/2008 18:03:53

  ανώνυμε 5:42, δεν ξέρω αν τα κλεμμένα καλύπτουν το χρέος αλλά είναι πιθανό. Το εξωτερικό χρέος το 1990 ήταν περίπου ίσο με τις "λαθραίες" καταθέσεις συναλλάγματος στο εξωτερικό.

  @πέτρο, δεν είναι ο μικρός επίορκος το πρόβλημα, ο μεγάλος είναι γιατί δίνει το παράδειγμα. Αυτόν θα έγδερνα.

  @kraepelin, o αρνητικός φόρος είναι αντί ταμείου ανεργίας. Λειτουργεί μέσω εφορίας και όχι μέσω γραφειοκρατίας. Η ένταξη των "γυφτων" που λές στο φορολογικό σύστημα είναι καλύτερη από την παραμονή του στην παραοικονομία. Μπορεί να είμαι λίγο συντηρητικότερος του Αττίλα, αλλά (1) δεν είμαι ρατσιστής και (2)πιστεύω ότι κάποια στοιχειώδης κοινωνική προστασία είναι για καλό.

  Τέλος, οι "σοφίες" μου δεν είναι Keynesian αλλά monetarist, νομίζω -- δεν έχω σπουδάσει οικονομικά. Τα φορολογικά μου είναι η δικιά μου εκδοχή του suplly side economics, το δε μοντέλλο που περιέγραψα είναι της ...Ιρλανδίας.

  Όλα είναι γνωστά. Κοινός νους και τόλμη δεν υπάρχουν

 23. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 09/09/2008 19:19:38

  archaeopteryx- και αυτο ειχε αρχη και φετος εχει το τελος του .Αλλα γαμ...οπως λες κατι γινεται εμεις εδω μονιμη απαξιωση. χρονια τωρα !!!!

 24. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/09/2008 20:20:27

  η Ιταλία έργο τέχνης (ε εκεί στο Νότο ζορίζει), η Ισπανία δύναμη, η Ιρλανδία το οικονομικό θαύμα. Να πω ότι η Βουλγαρία παρ' όλο το ξύλο που έφαγε με τους υπαρκτούς, έχει δυναμισμό και όρεξη.

  Μην με παρεξηγείτε, μου αρέσει ο τόπος μας αλλά αυτή η "ΜΟΝΙΜΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ" @Αθανάσιε Ι, με κουράζει. Φταίνε οι Τούρκοι; οι μητέρες μας, το νερό;

  Οι αξίες που έχουν διαμορφωθεί, ελαφρώς για πέταμα, οι αγιασμοί και τα καθιερωμένα, επίσης, τα πολλά υπουργεία και οι τελετές παράδοσης και παραλαβής για πονόκοιλο. Θα ήθελα πολύ να ξέρω γιατί.

 25. Nick avatar
  Nick 09/09/2008 20:25:06

  Αρχαιοπτέρυξ, στην Ιρλανδία και αν υπήρξε φούσκα ακινήτων...

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/09/2008 20:42:47

  η Ιρλανδία ήταν η φτωχότερη στην Ευρώπη. Με απλές κινήσεις προβιβάστηκαν. Υπερβολές, λάθη και κακίες γίνονται παντού

 27. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 10/09/2008 03:08:34

  Καλό είναι, γιατί είναι ευγενικό, να βάζουμε και την μετάφραση των ξένων λέξεων- όρων- φράσεων που χρησιμοποιούμε. Εκτός αν δεν θέλουμε να μας καταλαβαίνουν όλοι...

 28. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 10/09/2008 11:28:04

  Έψαξα δεν βρήκα άλλη ξένη φράση οπότε παραθέτω και την μετάφραση όπως σωστά είπε ο νήπιος γέρων :

  *Le temps ne s’indique pas pour des expériences ou pour des renversements .

  *Η παρούσα χρονική περίοδος δεν ενδείκνυται για πειραματισμούς ή για ανατροπές .

  Υ.Γ : περίμενα πως και πως κάποιος ειδικότερος από εμένα (διότι ούτε εγώ έχω γνώσεις μίκρο-μάκρο οικονομικών παρά του ενός ποταπού πτυχίου μάνατζμεντ) να διορθώσει ή να αντιπροτείνει μέτρα όπως έκανα εγώ κι ο fellow αρχαιοπτέρυξ (πολύ μ αρέσει το fellow) .

  Παρακαλείται όποιος γνωρίζει να μας διαφωτίσει .

 29. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/09/2008 15:53:13

  κοίτα fellow ευλογημένε gpr, λέμε να μειώσουμε έξοδα, να μειώσουμε φόρους, να βάλουμε εφ 'άπαξ στους πλούσιους για μείωση χρέους και να κρεμάσουμε τους επίορκους. Τι πιθανότητα έχουμε να μας δώσουν σημασία?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.