#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/11/2009 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μητσοτάκης: αποτυχημένος ο Καραμανλής σαν "Εθνάρχης"Φίλες και φίλοι,

Θυμηθείτε το ταξίδι της Νέας Δημοκρατίας μέσα στον χρόνο και εκείνα που μας ενώνουν. Την επιβλητική μορφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή την ώρα που κατέβαινε απ’ το αεροπλάνο το 1974, για να ανταμωθεί και πάλι με την ιστορία. Την υπογραφή στον χώρο του Ζαππείου, που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, βγάζοντάς την οριστικά απ’ την φτώχεια και την υπανάπτυξη.

Θυμάστε τη Ντόρα Μπακογιάννη να τα λέει αυτά στο Έκτακτο Συνέδριο της ΝΔ; Δεν πέρασε ημέρα από τότε που να μην αναφέρεται στον ιδρυτή της ΝΔ εκθειάζοντας τις παρακαταθήκες του και αυτοπροβαλλόμενη ως η μοναδική συνεχίστριά του σήμερα, κατηγορώντας παράλληλα τον Σαμαρά για τα γεγονότα του 1993.

Εμείς πάντως το είπαμε εγκαίρως. Είναι μεγάλο λάθος να επικεντρώνεται κανείς στο 1993, επειδή υπάρχει και το 1965 και το 1974 και το 1997.

Ιδού λοιπόν τι έλεγε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 10/11/1977 σε προεκλογική του ομιλία στην Πλατεία Κάνιγγος, ως αρχηγός του Κόμματος των Νεοφιλελεύθερων, ο πατέρας της Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στις εκλογές με πλαστή ηγεσία…

Ο κ. Καραμανλής απέτυχε να παίξει το ρόλο του εθνικού ηγέτη και να προχωρήσει με θάρρος στην αλλαγή…

Γύρισε πίσω και ανέστησε στην ουσία την παλιά ΕΡΕ και δημιούργησε ένα κόμμα προσωποπαγές που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να επιβιώσει..

Ο κ. Καραμανλής δεν απέτυχε μόνο σαν  ιδρυτής κόμματος, απέτυχε κυρίως ως πρωθυπουργός, ως κυβέρνηση

Έλειψε από την κυβέρνηση η αποτελεσματικότητα, ο προγραμματισμός, η τόλμη, ή σύλληψη. Αντί γι αυτά επικράτησε άκρατος κομματισμός, ασυγχώρητη ατολμία, τραγική αδεξιότητα και ανικανότητα, καισαρισμός και ρουσφετολογία με αποτέλεσμα την πολιτική εξαθλίωση

Πώς να σχολιάζει άραγε του χαρακτηρισμούς εκείνους του πατέρα της για τον «Εθνάρχη», η σημερινή υποψήφια της ηγεσίας του κόμματος που ίδρυσε; 

 Κατά τα άλλα ύστερα από αυτό τον λίβελο μπορούμε κι εμείς να υποθέσουμε ότι στη συνέχεια μπήκε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΝΔ και την έσωσε από εκεί που την είχε καταντήσει ο Κων. Καραμανλής.

 Και για να δείτε πόσο σωστός ήταν στις εκτιμήσεις του ο Μητσοτάκης, στην ίδια ομιλία του έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι κόμμα εξ ορισμού οριακό και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ξένο προς την ελληνική πραγματικότητα. Μπορεί να κερδίσει μερικά ποσοστά, αλλά κόμμα πλειοψηφίας δεν θα γίνει…»To BHMA, Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 1977ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11 Νοεμβρίου 1977

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 24/11/2009 08:11:08

  Έφηβος περνούσα από προεκλογική συγκέντρωση του Μητσοτάκη στη πλατεία Αριστοτέλους το 1977 και άκουσα από τα μεγάφωνα την ομίλια του Δρακουμέλ με την οποία κατακεραύνωνε τον Καραμανλή και τον έλουζε παντοιοτρόπως. Καθώς κάθε άλλο παρά καλές εντυπώσεις είχα και εγώ για τον Καραμανλή τότε, κάθησα μερικά λεπτά να ακούσω. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε το ΚΚΕ, δεν έριχναν τέτοιο μπινελίκι στη ΝΔ.
  Και μετά από 1 χρόνο νομίζω, ο Καραμανλής τον έκανε υπουργό Συντονισμού!
  Σήμερα τι λέει η Ντόρα; Παραμένει σταθερά και διαχρονικά ΝΔ; Χα χα.
  Τι έγινε ρε παιδιά;
  Γύρνα το κόσμο ανάποδα να πεις το ψέμμα αλήθεια...

 2. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 24/11/2009 08:51:59

  Δυό από τα λάθη του Καραμανλή. Εφερε τον Ανδρέα από την Αμερική και έβαλε τον Μητσοτάκη στη ΝΔ.

  Το κόμπλεξ του Μητσοτάκη απέναντι στον Καραμανλή είναι παροιμιώδες. Το βλέπει κανείς στο πρόσωπο του όταν αναφέρεται στον Καραμανλή. Εχει, ξέρετε, αυτήν την χαρακτηριστική μητσοτακική ξυνίλα που τις τελευταίες μέρες την βλέπουμε και στο πρόσωπο της Ντόρας.

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ Kώστας Θ. 24/11/2009 09:08:57

   Κώστα, αξίζεις σίγουρα ένα χαμόγελο...

 3. Ψώνιο avatar
  Ψώνιο 24/11/2009 09:06:27

  Η Ντόρα δήλωσε επίσημα σήμερα πως αν κερδίσει την αρχηγία, θα παραμείνει στη ΝΔ.

  • noworries avatar
   noworries @ Ψώνιο 24/11/2009 09:16:24

   Αν ήταν αυτονόητο δεν θα χρειαζόταν να το δηλώνει :)

   • Blimblomblim avatar
    Blimblomblim @ noworries 24/11/2009 09:22:47

    Χιούμορ κάνει.

    • Ψώνιο avatar
     Ψώνιο @ Blimblomblim 24/11/2009 09:53:57

     Σωστός!

  • Swell avatar
   Swell @ Ψώνιο 24/11/2009 09:16:54

   Tη Νέα Διάσπαση εννοούσε μάλλον.

 4. Δωδωναίος avatar
  Δωδωναίος 24/11/2009 11:26:31

  Η Ντόρα - Θεοδώρα - Μητσοτάκη – Μπακογιάννη – Κούβελα, στις εσωκομματικές της 29/11/2009 «θα φάει χώμα» (ίσως και με την πρώτη).
  Πιστεύω το εκλεκτορικό σώμα της Ν.Δ θα αντιδράσει υγιώς και καθώς πρέπει για το καλό του πολιτικού συστήματος της Πατρίδας.
  Οι πάντες πιστεύουν ότι στη Ν.Δ, θα εκλεγεί πανηγυρικά ο πανελληνίως συμπαθέστατος Αντώνης Σαμαράς.
  Όσο για «τα μετά», προβλέπω πως η «κυρία» δεν θα χωνέψει κάτι τέτοιο εύκολα και θα ψέλνει συνεχώς, μονοσήμαντα και μονότονα σε…… πλάγιο δεύτερο, …ντορικομητσοτακικά .. .διάφορα…
  Οπότε θα αναγκάσει εκ των πραγμάτων τον αρχηγό Αντώνη Σαμαρά, να της δώσει τις “γόβες” στο χέρι για να πάει να συναντήσει το «πεπρωμένο» της που δεν είναι άλλο, από τη συνταγή της μαμάς Μαρίκας για ντολμαδάκια. …..

 5. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 24/11/2009 11:39:50

  Και να ήταν μόνο οι δηλώσεις του 1977 ! Το 1959 στη Βουλή ( υπάρχει στα ¨πρακτικά¨ ) είχε υποστηρίξει ανοιχτά τις προτάσεις της Ε.Κ. και της ΕΔΑ για την παραίτηση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή ( ΕΡΕ ) με την κατηγορία ότι αμνήστευσε ( σε μια νύχτα ! ) τον σε 25 χρόνια κάθειρξη καταδικασμένο ( 1958 ) Γερμανό εγκληματία πολέμου Μάξ Μέρτεν ΚΑΙ επειδή δεν είχε δώσει πειστικές απαντήσεις στις καταγγελίες του για συνεργασία , και ανταμοιβή του Κ.Κ. με κατασχεμένες περιουσίες Εβραίων , με τις δυνάμεις κατοχής !

  Και όχι μόνο αυτό , στην συγκεκριμένη παρέμβαση του τότε ο Κ. Μητσοτάκης έριξε και ¨μπηχτές¨ για την συνεργασία Κ. Καραμανλή και για τον άλλο πράκτορα της ¨ABWEHR¨ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ SIEMENS , Ιωάννη Βουλπιώτη .

  Η ¨οπορτουνιστική¨ τότε συμπεριφορά του Κ.Μητσοτάκη προκάλεσε τότε την αγανάκτηση πολλών βουλευτών της ΕΡΕ και της Ε.Κ. , όπως του Κρητικού , Ι. Βουλουδάκη , οι οποίοι πέρασαν στην ¨αντεπίθεση¨ και έβγαλαν στη φόρα όλα τα στοιχεία για την συνεργασία του Κ. Μητσοτάκη ( και όλης της οικογένειας του ) με τους Γερμανούς !

  Εάν δεν υπήρχε αυτή η ¨κόντρα¨ δεν μάθαινε ο ελληνικός λαός πολλές πικρές αλήθειες για τους Μαυρογορήτες - δοσίλογους της κατοχής που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1945 και κυβερνούν ακόμα και σήμερα με τους ¨απογόνους τους¨.

  Τα εγκληματικά πολιτικά λάθη της Αριστεράς σε σχέση με την άκριτη αποδοχή της ¨Γ΄Διεθνούς¨ , κυρίως στο ¨Σλαβομακεδονικό ζήτημα ¨ την υποχρέωσαν να αναζητά επί 60 χρόνια την ¨Αμνήστευση¨ και την ¨εθνική συμφιλίωση¨ , δηλαδή να μην τους αποκαλούν ¨Εαμό-βούλγαρους¨ και να αναγνωριστούν οι πατριωτικοί αγώνες των αγωνιστών της. Σε αυτή την πολιτική ¨λήθης και αμνήστευσης του παρελθόντος ¨ πρόσφερε και η Αριστερά , η Αριστερά του μαγικού ραβδιού της Κίρκης , του Κύρκου , του Δρακόπουλου και του Φλωράκη , τον οβολό της μετά από το 1974 παραιτούμενη από τις κατηγορίες για ¨Γερμανοτσολιάδες¨...

  Με τον τρόπο αυτό οι Κ. Καραμανλής , Κ. Μητσοτάκης μετατράπηκαν σε ¨εθνάρχες¨ και ¨ρεαλιστές¨ πολιτικοί και οι Αριστεροί πήραν τις συντάξεις τους , όπως έπαιρναν και οι Ταγματασφαλίτες , και όλοι μαζί παραβρέθηκαν στην κηδεία του Χ. Φλωράκη κάτω από τους ήχους του ύμνου της ¨Γ΄Διεθνούς¨...

  Όχι δεν είναι υποκρισία , είναι ¨GREEK - REAL POLITIK ¨ της Νέο-Φαναριώτικης άρχουσας πολιτικής και οικονομικής τάξης τον 20 και 21ο αιώνα...

  Και έτσι ζήσαμε εμείς καλά ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ .

 6. dexios-gr.blogspot.com avatar
  dexios-gr.blogspot.com 24/11/2009 11:40:13

  Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι (Άγγελος Ροδαφηνός)
  http://dexios-gr.blogspot.com/2009/11/defrejus.html

 7. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 24/11/2009 11:55:59

  Συνεχίζονται οι βρωμιες απο το Μητσοτακαιικο.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ @ ΓΙΑΝΝΗΣ 24/11/2009 11:58:11

   Κυκλοφορησαν αφισα που λεει το ΠΑΣΟΚ ψηφιζει ΣΑΜΑΡΑ, τον δικο του ανθρωπο, κλπ. Ειναι πρασινη αφισα και εχει το προσωπο του Σαμαρα και τον πρασινο ηλιο του ΠΑΣΟΚ απο κατω. λιγοτερη ανανδρεια θα ελεγα εγω. παντως ποτε κανεις δεν κερδισε με τετοια βρωμικα κολπα. Το εμπειρο στα κολπα Μητσοτακαιικο επρεπε να το γνωριζει. Αλλα εχουν πραγματικα πανικοβληθει οι ανθρωποι. Υπομονη, φιλοι. Πεντε ημερες εμειναν, τα φαντασματα θα φυγουν.

 8. kanis avatar
  kanis 24/11/2009 12:11:39

  Πόσες δηλώσεις έχει κάνει ο Μητσοτάκης για τον Καραμανλή;
  Πόσες φορές έχει πεί την δική του εκδοχή για τους διαλόγους τους;
  Πόσες φορές έχει παραφράσει τις βουλές και τις σκέψεις του Καραμανλή;
  ...κι όλα αυτά βεβαίως μετά το θάνατο του Καραμανλή.
  Οτι και να κάνει,όμως, ο Μητσοτακης...ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ!
  Ο Καραμανλής έχει κατακτήσει τον μύθο του στην Ιστορία!
  Ο Μητσοτάκης έχει κατακτήσει μόνο τον τίτλο του ΕΦΙΑΛΤΗ....

 9. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 24/11/2009 12:15:52

  “Όταν είδα ποιοι πήγαν με την Ντόρα Μπακογιάννη, τους γιους των βαρώνων, των πριγκίπων και πριγκιπισσών , πήγα με την άλλη πλευρά”, είπε σήμερα η Φωτεινή Πιπιλή προσθέτοντας πως “ότι αποδοκίμασαν οι νεοδημοκράτες στις εκλογές, πήγε με την Μπακογιάννη. Μ’ αυτή την σύνθεση έχει έτοιμη την συνταγή της αποτυχίας”.
  Η Πιπιλή θύμισε επίσης τις τεράστιες ευθύνες την Ντόρας, επισημαίνοντας πως μιλούσε 4-5 φορές την ημέρα με τον Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς την συνυπεύθυνη για το καταστροφικό αποτέλεσμα της Ν.Δ. εκλογές…

 10. Νικόλας avatar
  Νικόλας 24/11/2009 12:43:58

  FactorX το άρθρο σου έχει τίτλο "Μητσοτάκης: αποτυχημένος ο Καραμανλής και σαν ιδρυτής της ΝΔ και σαν πρωθυπουργός (!!!)" και αρχίζει κάνοντας αναφορα στην ιστορικη αναδρομη που εκανε η Ντορα.Αν εισαι εσυ και ολοι αυτοι που βλεπω εδω και κανουν σχολια υπερ της οικογενεικης ευθυνης τοτε πχ να μην βγαινει να μιλαει για δημοκρατια ο Παγκαλος αφου ο παππους του ηταν δικτατορας η οταν ζουσε ο Ραλλης ολοι να τον εβριζαν αφου ο πατερας του ηταν διορισμενος πρωθυπουργος επι ναζιστικης κατοχης και ποσα αλλα τετοια παραδειγματα.Οπως λεμε και στα μερη μου..."Καλα Κούκουρα".

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Νικόλας 24/11/2009 15:11:53

   κάτσε να τειλειώσουν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας και θα έρθει και η ώρα του Πάγκαλου... Πρώτος πρώτος είναι στη σειρά και περιμένει.. :)

 11. spm avatar
  spm 24/11/2009 12:48:35

  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Η ΝΤΟΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.
  Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.
  ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΚΕΙ, ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΝ ΕΘΝΑΡΧΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

  ΧΘΕΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ.
  ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ.
  ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΙΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ:
  ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ,
  ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΣΙΑ.
  ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΤΗΣ SIEMENS.
  ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ -ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ- ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΤΗΣ SIEMENS.
  ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ, ΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ.
  ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
  ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ spm 24/11/2009 13:32:38

   Εχει παρατηρηθει στην Ελλαδα οτι κάθε εκλογή γεννά πόλωση. Ούτε η Ντόρα είναι η "Ντορούλα μας", ούτε ο Σαμαράς "Αντώνης μας".

   Είναι δυο άνθρωποι, μεταξυ των οποιων καλουμαστε να κανουμε μια διακριση.

   Σίγουρα είναι λάθος να επιτίθεται κανείς στην κ. Μητσοτάκη (κακώς Μπακογιάννη, εαν μείνουμε στο σύστημα συμβολισμών που εκμεταλλέυεται, από κάποιους μπορεί να χαρακτηρισθεί ιεροσυλία), για τον πατέρα της.

   Δεν είναι όμως λάθος να της επιτίθεται για το ότι χρησιμοποιεί το σύστημα του πατέρα της, το οποίο υπάρχει και ζει για τα ανταλλάγματα που του δόθηκαν καιθα του δοθούν.

   Δεν είναι σωστό επίσης να της επιτίθεται επειδη ο γιος της γράφει ότι η συζήτηση για ελληνικη εθνική ταυτότητα

   " διεξάγεται σε θεωρητικό επίπεδο και είναι, κατά τεκμήριο, γενική και αφηρημένη".

   Αλλά είναι σωστό να της επιτίθεται διότι είπε ΝΑΙ στο Σχέδιο Ανάν και ποτέ δεν ανέπτυξε επαρκή επιχειρηματολογία υπερ του, περα απο γενικολογιες και διαφορες ιστοριες για το κακο που θα παθαινε η χωρα αν δεν το ψηφιζαν οι Κυπριοι.

   Είναι λάθος να της επιτίθενται για τις επιλογές άλλων γύρω της, αλλά είναι σωστό να αναρωτιούνται γιατι

   1. δεν διαψευδει την εμπλοκη του συζυγου της σε τουρκικη τραπεζα
   2. δεν απεκδυεται της τουρκικης ευνοιας προς το προσωπο της, η
   οποια τηλεκατευθυνει τις ψηφους της μειονοτητας

   Είναι λάθος να της αποδίδουμε πραξεις του αδερφου της σχετικα με το σκανδαλο Ζημενς αλλα δεν ειναι λαθος

   να τη ρωταμε γιατι δεν παραιτηθηκε οταν ο υπευθυνος του σκανδαλου την κοπανησε απο την ελλαδα λογω αδρανειας του Υπουργειου Εξωτερικων και χωρις ποτε να δοθει το πορισμα της ΕΔΕ στη δημοσιοτητα

   και γιατι την εχει περιστοιχισει ολο το δεντρο της βαρωνιας στη Νεα Δημοκρατια, το οποιο προσπαθησε -και πετυχε-να διαγκωνισθει το πρωιμο αντρεικο ΠΑΣΟΚ στη διαπλοκη και στην καταληψη του Δημοσιου, χωρις να εχει τα ελαφρυντικα του ΠΑΣΟΚ εκεινου του καιρου.

   Σιγουρα την αδικουν οταν λεν οτι ειναι ασχετη και ετεροφωτη, υπο την εννοια οτι εχει μαθητευσει διπλα στον πατερα της, ο οποιος εκτος απο τα φοβερα του λαθη ειναι "μανουλα" της πολιτικης

   ομως η ιδια ταυτιζεται μαζι του σε καθε χειρονομια και εκφραση και η ιδια πιστευει σε μια νεοφιλελευθερη ιδεολογια η οποια δεν ειναι πολιτικη ή πολιτιστικη αλλά οικονομική θεωρια και αυτο δεν ειναι εγγυηση για την επιτυχια μιας κοινωνιας.

   Τελος, ειναι αδικο να την καταδικαζουμε στην ανυπαρξια, αλλα η ιδια θα επρεπε να μας εχει δειξει εδω και χρονια -οχι κατοπιν εορτης- τι εχει σκοπο να κανει, πως εχει σκοπο να το κανει και τι οραμα εχει για την κοινωνια.

   Ο αντιπαλος της, ο κ. Σαμαρας, με λιγοτερες πολιτικες διασυνδεσεις απο τις δικες της και βαλλομενος πανταχοθεν, παρα τα λαθη του, που ενιοτε ηταν ουσιαστικα, κατορθωσε να αρθρωσει δικο του πολιτικο λογο, και ως πολιτικος μεσαστη ΝΔ και ως αρχηγος κομματος.

   Και ιδιως να πραξει, ακομα και αντιθετα προς το κοινο αισθημα, αλλα και το στενο προσωπικο του συμφερον. Ειναι περισσοτερο μορφωμενος, περισσοτερο υπαρκτος κοινοβουλευτικα και ευρωκοινοβουλευτικα και -ακριβως λογω της μακροχρονης απουσιας του-η επιστροφη του ειναι οχι μεσσιανικη -αυτο νεκρωνει την ορθη κριση και δεν το χρειαζομαστε- αλλα απλα περισσοτερο αυθεντικη απο της κ. Μητσοτακη.

   Τελος, η κ. Μητσοτακη εχει οντως καποια περαση στο τηλεοπτικο γυαλι,γιακαποιεςομαδες του πληθυσμου. Οι αλλαγες ομως που γινονται στη βαση της ΝΔ, δειχνουν οτι η ελληνικη κοινωνια εχει αρχισει να ξεπερνα το γυαλι και τον γενικολογο πολιτικο λογο που το γυαλι προυποθεται. Και,με αυτο τον τροπο, το κριτηριο "γυαλι" ειναι ξεπερασμενο πλεον αλλα και διαχρονικα επικινδυνο.

   Δεν κανουμε θεατρο, κανουμε πραξη, με ολα τα εμποδια της.

   Νομιζω οτι δεν χρειαζεται αλλη συγκριση μεταξυ των δυο για να φανει ποιος ειναι καταλληλοτερος.

   • Eichmann avatar
    Eichmann @ Giorgos_T 24/11/2009 15:30:10

    Και όμως φίλε Γιώργο,ο Αντώνης είναι ο Αντώνης μας. Όλου του Ελληνικού Λαού και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσουμε.

 12. ΜΑΡΙΑ avatar
  ΜΑΡΙΑ 24/11/2009 13:02:42

  Η ΝΤΟΡΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗ
  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ .
  ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ? ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 13. sefsef avatar
  sefsef 24/11/2009 13:02:43

  δεν βρισκόμαστε στο σωτήριο 1984 και υποψήφιος πρόεδρος δεν είναι ο κύριος Μητσοτάκης.
  Η ενασχόλησή σας με τον κύριο Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα του δεν εξυπηρετεί την υποψηφιότητα του κυρίου Σαμαρά και την ενότητα της ΝΔ.
  Πιστεύετε αλήθεια ότι θα υπάρξει σώφρων άνθρωπος που θα διαβάσει τα άρθρα σας για το 1965, το 1977 και θα πειστεί να μην υποστηρίξει ή ψηφίσει την κυρία Μπακογιάννη;

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ sefsef 24/11/2009 13:36:42

   ¨Δίκαιο¨ έχουν όσοι φίλοι διαμαρτύρονται ενάντια στις φασίζουσες λογικές ¨συλλογικής - οικογενειακής ευθύνης¨...

   ΟΜΩΣ ας μας δείξουν έστω και μια δήλωση της Ντόρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη που να διαφοροποιείται από τις πολιτικές του γεννήτορα της !

   Υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα πολιτικών οντοτήτων , όπως του Ανδρέα Παπανδρέου που διαφοροποιήθηκε από τον πατέρα του Γεώργιο και κέρδισε την αποδοχή μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού.

   Είναι γεγονός , όχι μόνο κατά τον Ζίγκμουν Φρόιντ , ότι οι άνθρωποι χειραφετούνται όταν ξεπερνάνε τους γονείς του προς το θετικότερο.

   Είναι το αναγκαίο αίσθημα ¨πατροκτονίας¨ , του ¨υπέρ-εγώ¨.

   Το ίδιο, την ¨πατροκτονία¨, προσπάθησε και προσπαθεί και ο Γιωργάκης για να γίνει ¨άνδρας¨ , αλλά αυτός διαφοροποιείται σαφώς προς το χειρότερο , δεν διαπράττει ¨προοδευτική πατροκτονία¨ , απλά με την ευρύτερη έννοια , κατά την υποκειμενική μου κρίση , απλά σκυλεύει την πολιτική μνήμη του πατέρα του.

   Εφόσον συνεπώς η Ντόρα δεν προχώρησε σε πατροκτονία , αλλά δέχεται την ¨οικογενειακή θαλπωρή¨ και υποστήριξη για να ¨ανέλθει¨, δικαιούται ο καθένας να την ταυτίζει με την πολιτική φιλοσοφία του πατέρα της και να επισημαίνει τους κινδύνους για τον λαό και την χώρα.

   Δεν φέρει την ευθύνη για τις πολιτικές του πατέρα της , φέρει την ευθύνη ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Ο ¨ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ¨.

   • antiathlitikos avatar
    antiathlitikos @ ΝΤΑΝΤΟΝ 24/11/2009 15:36:16

    Φέρει την ευθύνη «που είναι η ίδια ο πατέρας της».

    Πράγματι, που έλεγε και ο Αντρέας, δε φέρουμε ΕΜΕΙΣ την ευθύνη που οι γόνοι μοιάζουν τους γεννήτορες και δεν μας τους θυμίζουν απλώς (μέσα στη θαλπωρή της αγκαλιάς τους ή στην τουλάχιστον αμφίσημη απόπειρα πατροκτονίας τους), αλλά τους αναπαράγουν συμβολικά και ενσυνειδήτως ΓΙΑ ΝΑ τους (και μας) εκμεταλλευτούν.

    Εδώ όμως φίλε Νταντόν, έχουμε και κάτι άλλο. Την α-μηχανία μπροστά στην πατροκτονία. Από τη μια η Θεοδώρα δε θεματοποιεί καν την πατροκτονία. Δεν της περνά από το νου κάτι τέτοιο. Το πολύ – πολύ να συνειδητοποιεί προσφάτως το «βάρος» του Μητσοτάκη ως αρνητικής εμβληματικής φιγούρας. Κι από την άλλη τη διπλή «κίνηση» του Γιώργου, που αφού πάτησε πάνω στο όνομα χωρίς όρια για να εκλεγεί και να επανεκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποπειράται τώρα να πατροκτονήσει στη ζούλα.

    Δεν πρόκειται απλώς για ανικανότητα και διαφορά μεγέθους. Πρόκειται για κεντροδεξιά αφέλεια και για σοσιαλδημοκρατική πονηρία.

 14. πρώτα η ελλάδα avatar
  πρώτα η ελλάδα 24/11/2009 13:43:56

  "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος" λέει ο λαός.
  Το Μητσοτακέϊκο είχε πάντα το κόμπλεξ του "δεύτερου", πίσω από το Καραμανλέϊκο, εναντίον των Παπανδρέου.
  Στη διάρκεια των περασμένων τριάντα χρόνων έχουν αποδείξει ότι η εξουσία και οι καρέκλα είναι αυτοσκοπός, ανεξάρτητα από τα συμφέροντα της πατρίδας αλλά ακόμη και της ίδιας της Κεντρο-δεξιάς παράταξης.
  Στην προσπάθεια αυτή χρησιμοποιούν όλα θεμιτά και αθέμιτα μέσα, δημιουργώντας τους κατάλληλους μηχανισμούς, δανεικά και πάρε-δώσε.
  Όσο πιό σύντομα εκλείψουν από την πολιτική μας ζωή, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα.

 15. Λεμονόκουπα avatar
  Λεμονόκουπα 24/11/2009 15:11:49

  Καλά είπαμε μόνο ο δράκουλας είναι στην κορυφή οι άλλοι είναι απλά υποτακτικοί!

  Έχει πει καλό λογο για κανένα;

  Όχι, άλλωστε τι δράκουλας θα ήταν;

 16. Eichmann avatar
  Eichmann 24/11/2009 15:36:16

  Αδέρφια,η κυρία Μπακογιάννη θέλει πολύ να βγει από το αδιέξοδο,στο οποίο βρίσκεται,αλλά δεν ξέρει από πού στην ευχή και πώς μπήκε σ'αυτό. Ας την ...βοηθήσουμε την Κυριακή 29/11/2009.Και η χαριστική βολή ευεργέτημα είναι.

  • kanis avatar
   kanis @ Eichmann 24/11/2009 15:59:43

   1989 - 2009!!!
   ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!

 17. manolis avatar
  manolis 24/11/2009 16:02:19

  Ας κρίνουμε επιτέλους τη Ντόρα για τη Ντόρα. Και όχι για τον πατέρα της, τον άντρα της ή τον αδελφό της. Η Ντόρα είναι μια πολιτικός που στήριξε έμπρακτα την παράταξη και στάθηκε στο πλευρό του Καραμανλή προεκλογικά. Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και για αυτό η βάση την στηρίζει.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ manolis 24/11/2009 17:58:29

   Όλα θα τα κρίνουμε αγαπητέ γιατί τους μηχανισμούς του μπαμπά χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί για να αναρριχηθεί για να φτάσει ως εδώ. Επιπλέον όλες οι θεωρήσεις σου είναι αναληθείς και πέρα ως πέρα άστοχες.

   Θέλεις να μιλήσουμε για την Ντόρα της στάση της στα εθνικά;

   Την ολιγαρχική οικογενειοκρατία, τα τζάκια τους μηχανισμούς που την στηρίζουν;

   Ότι την θέλουν ΠΑΣΟΚΟΙ, ΛΑΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ;

   Είναι αυτή που ροκάνιζε καρέκλες όλα αυτά τα χρόνια και ήταν υπέρ των πρόωρων εκλογών;

   Τον Χριστοφοράκο και την Siemens;

   Η Βάση καμιά Ντόρα δεν στηρίζει οι μηχανισμοί στηρίζουν Ντόρα.

   Τέλος ο Σαμαράς στις δημοσκοπήσεις πέρα ότι κερδίζει και με διαφορά την Θοδώρα, έχει και θετικότερες γνώμες από το σύνολο των ψηφοφόρων πέραν αυτών της ΝΔ, επιπλέον υπέχει σε όλους του τομείς την Ντόρας αφού και καλύτερα εκφράζει την λαϊκή κεντροδεξιά και τον πατριωτικό χώρο και δεν είναι κολλητός με τα Αμερικανάκια, στο μόνο που δεν υπερέχει από την Θοδώρα είναι στους μηχανισμούς στο παρασκήνιο κοκ

 18. nasos avatar
  nasos 24/11/2009 17:09:54

  Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το άσχετο της ανάρτησης,αλλά είναι πολύ γουστόζικο το όλον ζήτημα:
  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/11/2009&id=104975
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

  Απαγορεύεται το πτύειν
  Προς κ.
  Μ. Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη

  Μετά από πολύχρονες και συνδυασμένες προσπάθειες διαφόρων υπηρεσιών και κυβερνήσεων, φτάσατε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν τολμά ο άλλος να φτύσει.

  Φτύνεις πάνω, φτύνεις τα μούτρα σου, φτύνεις κάτω, φτύνεις τ' αρχίδια σου.

  Μ.Τ.

 19. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 24/11/2009 17:16:32

  Ας φτιαξουν πτυελοδοχεια με τη φωτο της κυβερνησης,να ξεπουλησουν τωρα στις γιορτες.

 20. nasos avatar
  nasos 24/11/2009 17:51:06

  Στην Ελευθεροτυπία θα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί αμέτρητα άρθρα εναντίον των ''Ελληναράδων'' και της νοοτροπίας τους.
  Που να το'ξερα ο έρμος πως οι συντάκτες τους εμπνέονταν από την ίδια την εκδότριά τους;

 21. mpaxalo avatar
  mpaxalo 24/11/2009 19:47:56

  Φάκτορα, πόνεσε πολύ αυτό. Ιδού ένα απο τα πολλά πανομοιότυπα που διάβασα σήμερα στο διαδίκτυο (αυτο ειναι απο το fimotro)

  Τελικά αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα των μαχών… Επειδή ως γνωστόν έχει αλλάξει θετικά το σκηνικό της προτίμησης των ψηφοφόρων προς την κα Μπακογιάννη, παρατήρησα σήμερα την αλλαγή στρατηγικής από την πλευρά Σαμαρά… Σήμερα στην γνωστή εκπομπή του κ. Τράγκα αλλά και σε blogs όχι απλώς προσκείμενα, αλλά ΤΑΓΜΕΝΑ στην πλευρά Σαμαρά, βλέπουμε ότι οι πολέμιοι της παρελθοντολογίας και της λάσπης (σαν τον κ. Τράγκα), καταφέρονται ενάντια στον κ. Μητσοτάκη και σε δηλώσεις του το 1977. Οι πολέμιοι της παρελθοντολογίας και υπέρμαχοι της ενότητας , καταφέρονται με υβριστικά επίθετα εναντίων πάντων μη προσκείμενων στο Σαμαρικό δόγμα. Κατά την ταπεινή μου άποψη έχουν διολισθήσει σε μέγα σφάλμα…. διότι απλά έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Εγώ δεν αμφισβητώ τις δηλώσεις του... κ. Μητσοτάκη το 1977 αλλά σήμερα υποψήφια αρχηγός του κόμματος είναι η κ. Μπακογιάννη. Ναι φίλοι και φίλες. Για όσους έχουν μπερδευτεί , υπενθυμίζω ότι η κ. Μπακογιάννη διεκδικεί την αρχηγία του κόμματος. Γι αυτόν τον πολύ απλό λόγο παρακαλώ και προκαλώ οποιονδήποτε, έχει στην κατοχή του ντοκουμέντα που αφορούν δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη ενάντια σε οιοδήποτε Νεοδημοκράτη πρωθυπουργό ή πρόεδρο Δημοκρατίας να κάνει έναν μικρό κόπο και να τα αναρτήσει και επειδή για μένα δεν είναι καθόλου κόπος σας παραθέτω τα εξής:
  13.4.1992: Ο Σαμαράς αποπέμπεται από υπουργός Εξωτερικών κατά την συνάντηση κορυφής των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή. 8.3.1993: Ο Σαμαράς απειλεί ότι θα αποκαλύψει την αλληλογραφία του με τον Πρωθυπουργό. Και συνεχώς απειλεί ότι «θα αποκαλύψει την προσωπική του αλληλογραφία με κορυφαίους Πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες".
  Φθινόπωρο του 1994: Αλλεπάλληλες επιθέσεις του κ. Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή. Ήδη τον Σεπτέμβριο του 1994 έχει συμφωνήσει με τον Α. Παπανδρέου για στήριξη κοινού υποψηφίου προέδρου
  15.9.1994: Επίθεση Σαμαρά στον πρόεδρο Κ. Καραμανλή «Ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Παπανδρέου μπορούν πια να προσφέρουν στον τόπο», «παρεμποδίζουν», «Η Ελλάδα πρέπει να τρέξει… κι εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να τρέξει με πολιτικά κατάκοπες ηγεσίες» 10.10.1994: Σαμαράς: «Να φύγει ο Καραμανλής».
  11.10.1994: Ανακοίνωση-απάντηση της Ν.Δ. στον Σαμαρά: «Ο πατριώτης έχει τουλάχιστον υποχρέωση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς την πατρίδα, τις οποίες ο κ. Σαμαράς απέφυγε να εκπληρώσει… 13.10.1994: Σαμαράς κατά Κ. Καραμανλή και Α. Παπανδρέου: «Από εγγυητές σταθερότητας έχουν εξελιχθεί σε παράγοντες ανασφάλειας και αστάθειας».
  Για όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν ζήτησε ένα συγγνώμη, αλλά νόμιζε αμετανόητος ότι μπορεί να ξεγελάσει τον απλό Νεοδημοκράτη λέγοντάς του ότι εκείνος ποτέ δεν πρόδωσε το δάκρυ του Εθνάρχη . Φίλοι της βάσης ότι κι αν λέει ο κ. Τράγκας …… Κυριακή κοντή γιορτή.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mpaxalo 24/11/2009 23:51:39

   Πού ήταν λάθος αυτά που είπε ο Σαμαράς, για εξήγησέ μου, σε παρακαλώ.

  • loretta avatar
   loretta @ mpaxalo 24/11/2009 23:57:37

   ...να ζητησει η θεοδωρα συγγνωμη απο ολους μας που προσβαλει την νοημοσυνη μας και δεν ειμαστε προβατα να την ακολουθουμε !!

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 24/11/2009 23:59:14

    και δεν μου λες μπαχαλο....ο κακλαμανης ο σκυλακακης και αρης (αποστατες κατα την λογικη της ντορας αφου κατεθεσαν την κομματικη τους ταυτοτητα) δεν σας ενοχλουν εσας τους ντορικουσ??

    για συνλθε και βρες αλλη καραμελα ..!!

 22. τακης avatar
  τακης 24/11/2009 23:37:39

  από εμάς τους Μακεδόνες ρε μ**νί MPAXALO πότε θα ζητήσει συγνώμη ο μητσοτάκης?

 23. trochalos avatar
  trochalos 25/11/2009 00:25:49

  Άσε ΜPAXALO το πράγματα τα έκανες μπάχαλο όνομα και πράγμα.Τουλάχιστον να ήξερες και λίγο πολιτική ιστορία δεν θα έγραφες αυτές τις μπαρούφες.Η αγία οικογένεια έχει κάνει τόσα κακά στην Ελλάδα μας και ειδικά στην Μακεδονία που αν,λέω αν,είχαν συνείδηση θα έπρεπε το λιγότερο να κάνουν χαρακίρι όλοι μαζι.
  Τουλάχιστον ο Σαμαράς δεν είναι ανθέλληνας,είναι πατριώτης και καλά έκανε που έριξε τον Δρακουμέλ και σώσαμε την Μακεδονία.Τον κάθε πολιτικό τον κρίνει η Ιστορία,και για τον Μητσοτάκη έγραψε:Ο αρχιαιρέας της διαπλοκής,
  ο άνθρωπος που έφερε την Χούντα ο άνθρωπος που δίνει και την ψυχή του στον διάολο,για να πετύχουν οι ραδιουργίες του, που έριξε τον Γέρο της Δημοκρατίας που δεν ήξερε που πάεικαι που βρίσκεται, και αυτοονομάστικαι φιλελεύθερος.Ενώ τον Σαμαρά τα γεγονότα τον δικαίωσαν.
  Και ένα τελευταίο,γία πες μου από τις γυναίκες της ΝΔ μόνο η μεγαλειωτάτη είναι ικανή για πρόεδρος;Δεν υπάρχουν άλλες γυναίκες; μάλλον μόνο αυτή είναι γυναικα και γιά αυτό την ενοχλούν...κατάλαβες, τα μεγάλα συμφέροντα όπως λέει και η ίδια 30 φορές την ημέρα.

 24. Edo avatar
  Edo 25/11/2009 01:09:03

  Πάρα πολύ εύστοχος (η) ο (η) Anonymous

 25. ΑΡΗΣ Θ avatar
  ΑΡΗΣ Θ 25/11/2009 01:19:09

  Eίναι εκπληκτικό το επίπεδο της επιχειρηματολογίας που αναπτύσσεται στο φιλόξενο antinews από τους υποστηρικτές του Σαμαρά χωρίς ευτυχώς να έχει ευθύνη ο ίδιος
  Δύο ερωτήματα:
  1 Γιατί η όποια αντιπαράθεση δεν μπορεί να γίνει κι εδώ όπως έγινε σήμερα στην εκπομπή του Ζούλα σήμερα ανάμεσα σε Χαρακόπουλο και Χατζηδάκη?
  2 Εάν τα όσα γράφονται εδώ αποτελούν επιχειρήματα υπέρ Σαμαρά γιατί ο ίδιος δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ ?

  • mpaxalo avatar
   mpaxalo @ ΑΡΗΣ Θ 25/11/2009 01:28:37

   Ο Σαμαράς χρησιμοποιεί αυτα που γράφαμε τους προηγούμενους μήνες και τεσταρίσθηκαν δημοσίως. Δεν το πήρατε χαμπάρι; Οι ιδεες του Σαμαρά δοκιμάστηκαν σε δεκαδες μπλογκ, γι αυτό και έγιναν ισχυρός πολιτικός λόγος. Τωρα μας απασχολούν οι λεπτομερειες.

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ mpaxalo 25/11/2009 01:40:55

    Ευτυχώς ο Σαμαράς δεν χρησιμοποιεί τίποτα από αυτά που γράφονται εδώ.
    Είναι αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι "οι ιδέες του Σαμαρά έγιναν ισχυρός πολιτικός λόγος επειδή δοκιμάστηκαν σε δεκάδες μπλογκ"
    Το πρώτο ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ ΑΡΗΣ Θ 25/11/2009 01:36:14

   Μάλλον ακούς άλλα επιχειρήματα.

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ «Κασσάνδρα» 25/11/2009 01:48:12

    Ακουσες φίλε μου επιχειρηματολογία από Σαμαρά που να περιλαμβάνει προσωπικές επιθέσεις κατά Μπακογιάννη ή κάποια αναφορά του στην άποψη που είχε ο πατέρας της για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1977 ? (Παρεμπιπτόντως η όποια άποψη του δεν εμπόδισε τον Καραμανλή να τον πάρει στο κόμμα του και να τον κάνει μάλιστα κορυφαίο Υπουργό)

  • loretta avatar
   loretta @ ΑΡΗΣ Θ 25/11/2009 01:44:54

   ρωτα κατι πολιτικα απολιθώματα μιζερα οπως τον κασσιμη τον κιλτιδη τον γιακουματο που μολις ανοιξουν το στομα του βγαζουν δυσοσμια και στεκονται μεσα στην νεα δημοκρατια ακομα.

   • ΑΡΗΣ Θ avatar
    ΑΡΗΣ Θ @ loretta 25/11/2009 01:55:24

    Επειδή φαντάζομαι ότι "απαντάς" στο πρώτο ερώτημα μου να επισημάνω ότι η ερώτηση ήταν γιατί ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ δεν μπορούμε να "κουβεντιάζουμε" στο επίπεδο που αντιπαρατίθενται Χαρακόπουλος-Χατζηδάκης.

    • loretta avatar
     loretta @ ΑΡΗΣ Θ 25/11/2009 02:15:31

     φυσικα και μπορουμε το θεμα ειναι το κατα ποσο θελουμε με ολα αυτα που ακουμε απο μερικους.

    • ΑΡΗΣ Θ avatar
     ΑΡΗΣ Θ @ ΑΡΗΣ Θ 25/11/2009 02:47:08

     loretta
     Aν εννοείς "ακούμε" γενικώς, προφανώς ακούμε ακριβώς τα ίδια με αυτά που ακούν ο Χαρακόπουλος και ο Χατζηδάκης. Εκείνοι που είναι και πιο άμεσα ενδιαφερόμενοι "θέλουν". Εμείς γιατί όχι?
     Αν εννοείς "ακούμε" εδώ στο blog πρέπει να παραδεχθείς ότι ο "fatfat" και ο "ψυχραιμία" (που νομίζω είναι οι επιφανέστεροι υποστηρικτές της Μπακογιάννη ) και με επιχειρήματα τοποθετούνται και δεν τους θυμάμαι να παρεκτρέπονται, όχι τουλαχιστον στο βαθμό που ξεφεύγουν κάποιοι άλλοι.

 26. τακης avatar
  τακης 25/11/2009 02:03:17

  αν ΜΠΟΡΟΎΣΑ να χρησιμοποιήσω τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς φίλε Άρη τότε θα κατέβαινα εγώ για πρόεδρος της ΝΔ

  • ΑΡΗΣ Θ avatar
   ΑΡΗΣ Θ @ τακης 25/11/2009 02:32:57

   Δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε Τάκη.Για να ξεφύγουμε και λίγο απο αυτό το κατά τη γνώμη μου άχαρο "Σαμαράς -Μπακογιάννη" δεν αρκούν τα επιχειρήματα και η άποψη για να διεκδικήσει κάποιος την Προεδρία οποιουδήποτε κόμματος ή έστω να κατέβει και να επιζήσει στην πολιτική. Δυστυχώς (?) είναι απαραίτητα ή έστω βοηθούν και κάποια άλλα πράγματα (χρήματα ας πούμε, να είσαι νέα, ξανθιά και ωραία, να ανήκεις σε πολιτική οικογένεια, να έχεις μεγάλο στομάχι κλπ)
   Και για να επανέλθουμε: δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να είμαστε υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ για να αντιπαρατεθούμε με λογικά επιχειρήματα,πολιτισμένα και κυρίως χωρίς να δημιουργούμε προβλήματα στην παράταξη.

 27. Shalai avatar
  Shalai 25/11/2009 03:27:00

  >>Εμείς πάντως το είπαμε εγκαίρως. Είναι μεγάλο λάθος να επικεντρώνεται κανείς στο 1993, επειδή υπάρχει και το 1965 και το 1974 και το 1997.>>

  Και το 2008 και το 2009... Τα ροκανίδια από την καρέκλα του Καραμανλή ακόμα να τα ρουφήξει η ηλεκτρική. 10 σακούλες έχουμε αλλάξει στην σκούπα και ακόμα το παλεύουμε.

  Αλλά εγώ θα έλεγα να επικεντρωθούμε και στο 1993 για να μη χάσουμε και το λίγο που πάνε να μας αφήσουν.

  >>Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι, για να έχει αίσιο τέλος για την Ελλάδα, έπρεπε να υιοθετηθούν οι προτάσεις του (μεταξύ άλλων να ζητήσει η Ελλάδα έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός να καλέσουν τους πρωθυπουργούς στην Ελλάδα ή να τους επισκεφθούν στις χώρες τους και να τους καταστήσουν σαφή την ελληνική θέση).>> (Ελευθεροτυπία, 9 Απρ. 2005)

  Η απάντηση που έλαβε από Κων/νο Καραμανλή: «Δηλαδή, εσύ θέλεις να ακολουθήσουμε την πολιτική σου;». (Ελευθεροτυπία, 9 Απρ. 2005)

  Η ανεπίσημη μετάφραση αυτής της απάντησης (του και καλά εθνάρχη, του ανθρώπου που έφερε στην χώρα τον Α. Παπανδρέου) που δίνει πλέον η ιστορία: "Άσε μας ρε φίλε. Το όνομα θα το δώσουμε. Σε 10-15 χρόνια ποιος θα το θυμάται??"

  Δηλαδή τι το φοβερό είχε προτείνει ο Σαμαράς από το να το κάνουμε λίγο πιο επίσημο αυτό που λέμε ότι αποφασίζουμε? Εκτός αν το αποφασίζουμε απλά και μόνο για να κοιμήσουμε τον λαό.

  Δεν ξέρω τι να πω. Αυτή η χώρα είναι η χώρα των τρελών.

  Το τι όργια και άλματα λογικής συμβαίνουν είναι πραγματικά απίστευτο.

 28. OLA LEME !!! avatar
  OLA LEME !!! 26/11/2009 20:10:41

  “Άσε μας ρε φίλε. Το όνομα θα το δώσουμε. Σε 10-15 χρόνια ποιος θα το θυμάται??” ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.