#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/05/2010 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μην στενοχωριέσαι Ταγίπ, σκέψου τι τραβούσε και ο Αττίλας

«Στα 7,5 χρόνια που είμαι πρωθυπουργός δεν βομβάρδισα κάποια χώρα» δήλωσε ο τεράστιος Ταγίπ.

Μην στενοχωριέσαι πολυχρονεμένε μου, μικρός είσαι ακόμα.

Σκέψου και τον Αττίλα που δεν είχε αεροπλάνα. Και ξηγιόταν επέλαση και απόσυρση

Τον Τζέκινς Χαν που την έβγαζε με βαρύ ιππικό και τοξότες

Τον Ταμερλάνο που δεν είναι είχε βόμβες και κατέσφαζε τα έθνη χειρωνακτικά.

Και ο Σουλεϊμάν, ο επονομαζόμενος και Μεγαλοπρεπής τι νομίζεις, με τον Μπαρμπαρόσα που καθάριζε στη θάλασσα έκανε καριέρα.

Και ο Χίτλερ δεν λέγεται τι τράβηξε μέχρι να διατάξει τον πρώτο του βομβαρδισμό. Άσε που τον είχαν τρελάνει με τα τεθωρακισμένα και τους ελιγμούς.

Ενώ εσύ με τις αεροπλανάρες σου να βολτάρουν στο Αιγαίο είσαι άρχοντας. Κι αν σε παρενοχλούν τα δικά μας, μη βάζεις σεβντά, θα τα αφοπλίσουμε.

Την Κύπρο την κρατάς αφέντη μου, λόγω γεωγραφικής ιδιομορφίας, το ξέρω. Σαν ξίφος έτοιμο να χωθεί στα αχαμνά της Τουρκίας είναι πασά μου.

Πάντως με ενέπνευσες να πλέξω στιχάκια:

Στο καλό αφέντη Ταγίπ,

είσαι ώρες ώρες ντιπ για ντιπ

αν δεν σε λέγαν Ερντογάν

θα ΄λεγα στον τρελό του χωριού μιλάνΑντί για υφαλοκρηπίδα

πάρε ένα αυθαίρετο στη Σαρωνίδα

σου δίνουμε και  ένα ακατοίκητο νησί

για την Ιωνία τη μισήΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/05/2010 11:05:55

  εξαιρετικό!

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ archaeopteryx 16/05/2010 13:16:27

   Ευχαριστώ αρχαίε. Η γνώμη σου είναι "αυξημένου κύρους". Πάντως όλα τα λεφτά είναι η φωτό

 2. Los Lostrellos avatar
  Los Lostrellos 16/05/2010 12:46:39

  Ένα αεροπλανάκι τουρκικό, στο βυθό του Αιγαίου. Γιατί δεν το τόλμησε κανένας εδώ και μισό αιώνα; Τι φοβούνται πια; Με τι ψυχή καταθέτουν στεφάνια στον Κεμάλ οι "Έλληνες" πρωθυπουργοί ενώ ο Ερντογάν ούτε που σκέφθηκε να περάσει από τον Άγνωστο Στρατιώτη (ίσως να του πέρασε απ' το μυαλό να περάσει να ρίξει καμιά ροχάλα); Είναι δυνατόν;

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Los Lostrellos 16/05/2010 13:30:29

   Δεν φοβούνται. Εκτελούν εντολές.
   Να ρωτήσεις αυτόν τον ήρωα με την ολύμπια ψυχραιμία, συνάδελφο του αείμνηστου Ηλιάκη, που είδε να δολοφονούν τον συνάδελφό του..Τον είδε να πεθαίνει και εκείνος ΔΕΝ παράκουσε εντολές. Είναι νομίζετε εύκολο; Απαιτεί ατσάλινα νεύρα, ολύμπια ψυχραιμία και απόλυτο "επαγγελματισμό". Από τέτοιους ανθρώπους κόβουν τα πτητικά επιδόματα, τα παχύδερμα των υπουργείων...Αν ο άνθρωπος αυτός εκείνη την στιγμή , "θόλωνε" και αντιδρούσε, όπως έχει εκπαιδευτεί να αντιδρά, πολεμούσε δηλαδή και "κάρφωνε" τον δολοφόνο, φαντάσου που θα είχε φτάσει...Που θα τον είχαν στείλει..

   • Los Lostrellos avatar
    Los Lostrellos @ ΒΡΑΧΟΣ 16/05/2010 14:20:11

    ΒΡΑΧΟΣ says:
    16/05/2010 at 13:30

    "Δεν φοβούνται. Εκτελούν εντολές."


    Μα για αυτούς που δίνουν τις εντολές ομιλώ. Τι φοβούνται; Να μη χαθούν οι ζωές των δικών μας; Δεν το νομίζω ότι έχουν τέτοιες ευαισθησίες. Τι λοιπόν; Από που τους κρατάνε, για να κρατάνε αυτοί τέτοια υποτελή στάση που έχει βυθίσει το λαό μας στην ανυποληψία και τον εξευτελισμό απέναντι στους γείτονες;

    Και δε μου λες, τι εντολές εκτελούν τα παληκάρια μας ακριβώς; Να παίζουν τις κουμπάρες στον αέρα με του τούρκους; Προφανώς εντολές εκτελούν, αλλιώς δε θα ήταν στρατιώτες, θα ήταν λέσχη εναέριων σχηματισμών και ακροβατικών. Αλλά μάλλον σε κάτι τέτοιο φέρνουν τελικά, με όλα αυτά τα "παιχνίδια" στον αέρα με τους Τούρκους.


    "Να ρωτήσεις αυτόν τον ήρωα με την ολύμπια ψυχραιμία, συνάδελφο του αείμνηστου Ηλιάκη, που είδε να δολοφονούν τον συνάδελφό του..Τον είδε να πεθαίνει και εκείνος ΔΕΝ παράκουσε εντολές. Είναι νομίζετε εύκολο; Απαιτεί ατσάλινα νεύρα, ολύμπια ψυχραιμία και απόλυτο “επαγγελματισμό”."


    Κοίταξε, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά όταν είσαι στρατιώτης και δολοφονούν τον σύντροφό σου, η πρώτη σκέψη που κάνεις πια είναι; Να δείξεις ότι είσαι "επαγγελματίας" στρατιωτικός; Άσε κατά μέρος τις ολύμπιες ψυχραιμίες. Πέρα από τον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία υπάρχει και κάτι που λέγεται ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Όταν ξέρεις ότι οι απέναντι σου έχουν επιβάλει ένα πρόστυχο casus belli και πετάς επάνω από τα θαλάσσια σύνορά σου, τα οποία όμως ΔΕΝ αναγνωρίζουν οι προϊστάμενοί σου γιατί απειλούν οι απέναντι με πόλεμο, τότε το να κάνεις απλά ακροβατικά στον αέρα με τις τούρκικες μπαλαρίνες, δεν είναι εξαιρετικά αξιοπρεπές. Ή έχουμε κράτος, ή δεν έχουμε. Ή έχουμε εθνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο ή δεν έχουμε. Ή έχουμε στρατό ή παίζουμε τις κουμπάρες. Εγώ γιατί πληρώνω δηλαδή σαν φορολογούμενος τόσα δις για αεροπλάνα, πιλότους και καύσιμα; Για να παίζουν βάση εντολών τις κουμπάρες; Ή για να καταρρίψουν επιτέλους έστω ΕΝΑΝ εχθρό που καταπατά την εθνική μου υπόσταση; Ολίγον έγγυος δε γίνεται φίλε. Ή είσαι κράτος ή δεν είσαι, ή έχεις αξιοπρέπεια, ή δεν έχεις...


    "Από τέτοιους ανθρώπους κόβουν τα πτητικά επιδόματα, τα παχύδερμα των υπουργείων…Αν ο άνθρωπος αυτός εκείνη την στιγμή , “θόλωνε” και αντιδρούσε, όπως έχει εκπαιδευτεί να αντιδρά, πολεμούσε δηλαδή και “κάρφωνε” τον δολοφόνο, φαντάσου που θα είχε φτάσει…Που θα τον είχαν στείλει.."


    Εγώ αν ήμουν στη θέση του πάντως θα "θόλωνα" και θα το ευχαριστιόμουν. Με καταλαβαίνεις; Οι δολοφόνοι και μάλιστα οι μογγόλοι είναι για να τους καρφώνεις, δεν είναι για να τους δείχνεις πόσο "επαγγελματίας" είσαι. Που θα είχε φτάσει δηλαδή ρε φίλε, δεν κατάλαβα; Αυτός που γίνεται πιλότος δεν είναι προφανώς άνθρωπος του καναπέ, είναι 'παίκτης' και κάθε μέρα στους αιθέρες ποντάρει... τι άλλο θα του κάνανε οι αχυράνθρωποι πολιτικοί προϊστάμενοι δηλαδή αν έπρατε το καθήκον του (και δεν εννοώ να παίζει την κουμπάρα);

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΡΑΧΟΣ 16/05/2010 22:04:59

    Και ποιος είπε ότι διαφωνω με αυτά που γράφεις;
    Εγώ προσπάθησα να περιγράψω την εφιαλτική πραγματικότητα που ζουν οι ήρωες της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
    ΔΕΝ είναι καθόλου εύκολο.Καθόλου. Όσο για τις παρατηρήσεις σου, όσο αφορά το "κράτος", είναι και ολίγον ευγενικές.
    Μπορεί και να έγραφα χειρότερα, αλλά συγκρατούμαι...
    Μία σημείωση: Αυτοί εκεί πάνω βρίσκονται γιατί απλώς ΔΕΝ θολώνουν υπό πίεση-όποιας μορφής...
    Είναι άλλοι άνθρωποι αυτοί. Αναξιοπρεπείς δεν είναι καθόλου, σε διαβεβαιώ. Ήρωες είναι και είναι μια καλή ευκαιρία να τους ευχαριστήσω πάλι, για τους κόπους και τις θυσίες τους.
    ΥΓ: Δεν έχω απολύτως καμμία σχέση με κανέναν από αυτούς τους πραγματικά ξεχωριστούς ανθρώπους-φύλακες. Κάποτε ήθελα να γίνω ένας αλλά η μυωπία δεν μου επέτρεψε καν να προσπαθήσω.

 3. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 16/05/2010 13:19:40

  Τα ειρηνικά τουρκικά f-16 βομβάρδισαν επανειλημμένα το Β. Ιράκ, τις βάσεις Κούρδων ανταρτών.

  Εκτός κι αν θεωρεί το Β. Ιρακ δική του χώρα (μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει εκεί εδαφικές διεκδικήσεις), άρα θεωρεί ότι έκανε ασκήσεις με πραγματικά πυρά εντός της επικρατείας του.

 4. Μαρία avatar
  Μαρία 16/05/2010 13:24:39

  Χαχαχαχαχα! Εκπληκτικό!

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Μαρία 16/05/2010 16:24:37

   Χαίρομαι που σας κάνω να γελάτε

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 16/05/2010 16:34:14

    Είσαι σε καλό δρομο!

   • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
    ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 16/05/2010 21:47:13

    Εγώ μπορεί, τα ελληνοτουρκικά είναι σε δύσβατο δρόμο

 5. Eastrader avatar
  Eastrader 16/05/2010 13:31:06

  Βομβαρδισε και μαλιστα περιπου 10 φορες το Ιρακ.Αυτο δεν ειναι χωρα?Εκλεισε τα συνορα στην Αρμενια προσπαθωντας να τους εκβιασει και να τους προκαλεσει οικονομικη ασφυξια.Συνεχιζει την σκληρη καταπιεση των θρησκευτικων και εθνικων μεινοτητων.Και το χειροτερο απο ολα?Βομβαρδισε με αεροπλανα και πυροβολικο την ιδια του την χωρα.Και αυτο το τελευταιο το κανει σε καθημερινη βαση οποτεδηποτε ανακαλυπτει εστω και εναν μικρο πυρηνα ανταρτων του ΡΚΚ.Οποτε ας τα αφησει αυτα.Δεν σεβεται ουτε τους δικους του πολιτες υπηκοους της Τουρκικης "Δημοκρατιας",και θα σεβαστει εμας?

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Eastrader 16/05/2010 13:37:50

   Το Ιράκ είναι αμερικανικό προτεκτοράτο...
   Είναι σαν να ρίχνεις βόμβες στην αυλή σου...
   Το Κουρδιστάν ΔΕΝ είναι χώρα του.Δεν κατοικείται από Μογγολοβάρβαρους Τούρκους αλλά από Κούρδους. Δεν είναι μόνο ψεύτης, αλλά και θρασύς. Άκούσατε καμμιά σοβαρή αντίδραση από τα γιουσουφάκια που "κάλυπταν" την συνέντευξη;

 6. petros avatar
  petros 16/05/2010 15:01:01

  Στα 7,5 χρόνια που είσαι πρωθυπουργός όμως ίσως άκουσες ότι :

  Σύμφωνα με την Επιτροπή ενάντια στα λευκά κελιά,στην Τουρκία έχουν αναφερθεί 14.500 θύματα βασανιστηρίων τα τελευταία 10 χρόνια και μόνο 7.500 έχουν αναρρώσει. 518 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά την διάρκεια της κράτησής τους σε διάφορα τμήματα και 216 άνθρωποι αγνοούνται.
  Το 75% των γυναικών που βασανίστηκαν έχουν βιασθεί, 1261 άτομα εκτελέστηκαν στους δρόμους χωρίς δίκη, 3688 χωριά εκκενώθηκαν και πάνω από 3.000.000 άνθρωποι εξαναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν. Πάνω από 3.000 διανοούμενοι καταδικάστηκαν σε περισσότερα από 10.000 χρόνια φυλακή και σε χρηματικές ποινές, επειδή εξέφρασαν τις ιδέες τους. 448 άτομα που κατέθεσαν σε διάφορες υπηρεσίες αιτήσεις στην κουρδική γλώσσα, κατηγορούνται για αδικήματα που επισύρουν συνολική φυλάκιση 2.747 ετών και 3 μηνών.

  67 παιδιά βασανίστηκαν σε τμήματα της αστυνομίας και της χωροφυλακής, κατά τα τελευταία δυο χρόνια. 50.000 άνθρωποι βρίσκονται συνολικά στις φυλακές, 8.000 είναι πολιτικοί κρατούμενοι, 4.000 είναι ανήλικα παιδιά.

  Η Τουρκία κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών, με κριτήριο τον αριθμό των φυλακών της. Διαθέτει 19 διαφορετικούς τύπους φυλακών, πάνω από 650 φυλακές και δεκάδες φυλακές τύπου F (λευκά κελιά).
  Συνολικά ο πληθυσμός των φυλακών της Τουρκίας ξεπερνάει τον πληθυσμό δέκα μεγάλων πόλεων!

  Απαγορεύτηκε η λειτουργία του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού κόμματος στην Τουρκία "Δημοκρατικού Κοινωνικού Κόμματος" (DTP) στις 11 Δεκ. 2009

  Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία της κουρδικής εφημερίδας Azadiya Welat λόγω "προπαγάνδας για μια παράνομη οργάνωση". Ο συντάκτης Kılınç καταδικάστηκε πρόσφατα σε ποινή φυλάκισης 21 χρόνων, ενώ ο πρώην διευθυντής σύνταξης Kurşun αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 525 χρόνια.

  Συνεχίζονται αμείωτες οι επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού εντός του εδάφους ΙΡΑΚ. Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων μέσα στο ιρακινό Κουρδιστάν με ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ των περιοχών όπου κινούνταν οι μαχητές του PKK.

  Σήμερα, έχουν μείνει στην Κωνσταντινούπολη λιγότεροι από 2.000 Έλληνες από τους 125.000 που είχαν παραμείνει στην Κωνσταντινούπολη και τα περίχωρα, μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και το κράτος σου έχειυφαρπάξει παρανόμως
  τις περιουσίες τους.
  Έχουν εξαφανισθεί οι 6.000 Έλληνες που είχαν παραμείνει στην Ίμβρο και Τένεδο.

 7. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 16/05/2010 21:38:22

  Ωραίο το πόνημα. Θα το στείλω στον Ερντογκάν, για να αγκαζάρει έγκαιρα τον ΟΔΥΣΣΕΑ και για τον επικήδειο.

  • ΟΔΥΣΣΕΑΣ avatar
   ΟΔΥΣΣΕΑΣ @ Μποτίλια στο πέλαγος 16/05/2010 21:46:21

   Δευτερόλεπτα να μου κόβει ο Αλλάχ, να του δίνει χρόνια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.