#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/10/2010 16:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Μην ακούτε τις σειρήνες...Σας ενημερώνουμε ότι δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Αυτόματου Τηλεχειρισμού των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, διάρκειας ενός λεπτού, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11.30 το πρωί, σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων».

Άργησαν λίγους μήνες οι Σειρήνες.

Ή μήπως όχι;

Μήπως ακόμη ακούμε τις μυθικές σειρήνες που μας αποπροσανατολίζουν;

Αν πάλι θέλουμε να τιμήσουμε την επέτειο της θεόσταλτης διακυβερνήσεως, αρκούν τρεις πραφρασμένες συγκλονιστικές γραμμές δωρικής λιτότητας:

“Αι μνημονιακαί  πολιτικαί δυνάμεις προσβάλλουσιν από την 4 Οκτωβρίου 2009 τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως εργασίας, μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων και ακινήτων όλης της Επικράτειας. Αι ημέτεραι πατριωτικαί δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους.”

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 06/10/2010 16:16:28

  Ο αξέχαστος Κώστας Σταυρόπουλος ο εκφωνητής του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών.


  "Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι…
  Έλληνες! Οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.
  Αδέλφια! Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου.
  Ο εισβολεύς εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.

  Έλληνες! Ψηλά τις καρδιές!"


  "Προσοχή! Προσοχή!

  Η πρωτεύουσα περιέρχεται εις χείρας των κατακτητών. Επάνω εις τον Ιερόν Βράχον της Ακροπόλεως δεν κυματίζει πλέον υπερήφανη η γαλανόλευκος. Αντ’ αυτής εστήθη το λάβαρον της βίας. Ο φρουρός της σημαίας μας, διαταχθείς να την υποστείλει διά να ανυψωθεί η γερμανική, ηυτοκτόνησε ριφθείς εις το κενόν από του σημείου όπου ευρίσκετο η γαλανόλευκος"


  «Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός
  ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός. Θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα. Έλληνες, μη τον ακούτε. Ο πόλεμος συνεχίζεται και θα συνεχισθεί μέχρι της τελικής μας νίκης. Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων».

  (Δια την αντιγραφήν)

  • τασος avatar
   τασος @ Γιάννης Φαίλτωρ 06/10/2010 16:34:23

   Πάντως στις μέρες μας κυματίζει, παντού πλάι στη γαλανόλευκη, η σημαία με τις... πεντάλφες
   (της ΕΕ βρε!)

   • Orestios avatar
    Orestios @ τασος 06/10/2010 16:59:24

    ewwww

 2. Y. avatar
  Y. 06/10/2010 18:08:10

  “... όλα τα κανάλια από την ίδια μέρα (4/10/09) δεν θα είναι ελληνικά. Θα είναι πασοκικά και θα μεταδίδουν ψέματα. Έλληνες, μη τα ακούτε....”

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Y. 06/10/2010 18:28:30

   μα το Θεό, την ίδια αντίδραση είχα κι εγώ - το κακό είναι πως δεν βρέθηκε κανείς να προειδοποιήσει εγκαίρως αυτή τη φορά

   • Y. avatar
    Y. @ δρόμος 06/10/2010 19:14:47

    Εσύ, εγώ και άλλα 10 εκ

 3. ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. avatar
  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 06/10/2010 18:40:27

  Η τελευταία παράχραφος έχει πολύ γέλιο!

  Φαντάζομαι ότι η φωνή της ανακοίνωσης, είναι της Επιτρόπου Δαμανάκης που έχει και την πείρα!

  Ο Τσουκάτος θα φωνάζει "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" !
  Ο Λοβέρδος θα κλαίει!
  Ο Παναγόπουλος θα κοιμάται!
  Ο Παγκαλος θα πεινάει στην κατοχή !
  Ο Ακης θα ταμπουρωθεί στου Μακρυγιάννη !
  Ο Παπακωνσταντίνου θα πουλάει λάδι !
  κι ο ΓΑΠ θα φύγει με την εξόριστη κυβέρνηση στην Μινεσσότα!

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Κ.Χ. 06/10/2010 19:22:54

   Η Μητσοτάκαινα θα έχει τρία κουτάλια.

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ Orestios 06/10/2010 19:25:01

    Κάποια θα τα φορτώσουμε στο σαμάρι και τα υπόλοιπα στον Σαμαρά

 4. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 06/10/2010 19:21:43

  Πολύ φλύαρο το ανακοινωθέν, ας το συμπτύξουμε κάπως:

  "αμύνονται του παρτήου εδάφους"

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 06/10/2010 23:33:16

  Στο πλούσιο νησί της Καλυψούς, ο Oδυσσέας αγκαλιάστηκε με το πυκνό δάσος της καταπράσινης και γόνιμης Μάνας Γης, με τα σκλήθρα, τις λεύκες, τα μυρωδάτα πανύψηλα κυπαρίσσια και τα μελωδικά πουλιά. Και γύρω από το στόμιο του σπηλαίου, με τ’αμπέλι, το φορτωμένο με συμπλέγματα γεμάτα σταφύλια και ώριμους καρπούς.

  Τέσσερις οι πηγές με τα κρυστάλλινα νερά, που έρεαν σε κανάλια δεξιά κι αριστερά. Εναστρος ο ουρανός και πλούσια τα λειβάδια με τις βιολέτες και τα κρεββάτια από μέντα ευωδιαστή. Και όλα αυτά, γιά τον Ηρωα, που έφθασε σ’ αυτό το μαγικό μέρος και κοίταζε με θαυμασμό και καρδιά εκστασιασμένη από ευχαρίστηση. Εδώ, στο νησί της Νύμφης Καλυψούς, ο Hρωας Οδυσσέας βίωσε τον παράδεισο.

  Μέσα στη πλούσια βλάστηση έζησε με τη Καλυψώ στα βάθη της μυθικής σπηλιάς, που είχε το σχήμα μήτρας. Στα εφτά από τα δέκα χρόνια του ταξειδιού του, αναγεννήθηκε κι αποπλανήθηκε από την Καλυψώ, που τον είχε κυριολεκτικά δικό της και τον προστάτευε από τον οργίλο Ποσειδώνα. Και μ’αυτή του την αναγέννηση, μεγάλωσε κι η επιθυμία του γιά επιστροφή. Και ήταν η γοητευτική Καλυψώ, η αφοσιωμένη γυναίκα αλλά και πλανεύτρα ερωμένη, που του προσέφερε όλα αυτά που ο Οδυσσέας ποθούσε αλλά και φοβόταν περισσότερο.

  Το συναισθηματικό του ξέσπασμα όταν κλαίει από πόνο που είναι στην εξορία και μακρυά από το νησί του, δείχνει ότι ο αρχέγονος ανδρισμός του έχει αρχίσει να ενσωματώνει τις γυναικείες αρετές της ευαισθησίας, της υπομονής, του στοχασμού, της ωρίμανσης, της θεραπείας και της διορατικότητας, που του επιτρέπουν να συνεχίσει το μακρύ ταξείδι του γυρισμού πίσω στην Ιθάκη του. Ο Οδυσσέας, αναγεννήθηκε μέσα από την Καλυψώ.

  «Αν ήξερες Οδυσσέα, πόσα πικρά φαρμάκια σε περιμένουν μέχρι να φτάσεις στην Ιθάκη, σίγουρα θα καθόσουν εδώ μαζί μου να σε κάνω αθάνατο.»

  Όμως ο Οδυσσέας της απάντησε πως η μόνη του λαχτάρα ήταν να δει έστω κι από μακριά το νησί του. Αφού έφαγαν, πέρασαν το βράδυ αγκαλιασμένοι και χάρηκαν τον έρωτα. Το άλλο πρωϊ, η Καλυψώ τον οδήγησε σ' ένα δάσος από λεύκες κι έλατα και αφού του έδωσε τα κατάλληλα εργαλεία, τον άφησε να φτιάξει τη σχεδία του. Ο Οδυσσέας, χαρούμενος για την απόφαση της Καλυψούς, δούλεψε από το πρωί ως το βράδυ και σε τέσσερις μέρες έφτιαξε μια δυνατή και γερή σχεδία. Η Καλυψώ του έδωσε κι ένα κομμάτι καραβόπανο για να περάσει στο κατάρτι του.

  Την άλλη μέρα, η Καλυψώ, τον έλουσε και τον έντυσε με ρούχα ευωδιαστά. Του έδωσε τροφές και νερό καθώς κι ένα ασκί γλυκό, μαύρο κρασί. Αφού τον αποχαιρέτησε θερμά, του έστειλε γλυκό, πρίμο αεράκι για να ξεκινήσει το ταξίδι του.

  ~Homer, The Odyssey V:71-82

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.