#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/09/2011 20:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με e-mail σε υπουργούς οι διαταγές της Τρόϊκα για τα νέα μετραΣας είχαμε προαναγγείλει τα μέτρα που ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση και τα οποία θα ανακοινωθούν είτε Κυριακή, είτε Δευτέρα. Ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Ηλίας Πεντάζος, μας επιβεβαίωσε καθώς απέστειλε στους υπουργούς e-mail με τις 15 απαιτήσεις της τρόικας οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα. Οπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, όπως τα περιγράφαμε στο δημοσίευμα. Πρόκειται για μέτρα – λαιμητόμο που δύσκολα μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση να εφαρμόσει αφού η λαϊκή αντίδραση θα είναι δυναμική.
Αναλυτικά, τα 15 μέτρα – φωτιά είναι:
1. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
2. Έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, επέκταση του μέτρου σε όλους τους φορείς και άμεση γραπτή ενημέρωση των υπαλλήλων για την εισαγωγή τους στην εφεδρεία.
3. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
4. Να νομοθετηθεί η παρακράτηση ως μέσο για τη συλλογή της εισφοράς αλληλεγγύης
5. Περικοπές στις συντάξεις των δικαιούχων του ΝΑΤ και του ΟΤΕ.
6. Περικοπή των επιχορηγήσεων στα ΕΛΤΑ για τη διακίνηση του Τύπου και έκδοση υπουργικής απόφασης ώστε να νομοθετηθεί άμεσα.
7. Νέο νομοθετικό πλαίσιο για το νομοθετικό καθεστώς στο δημόσιο με περικοπές σε αποζημιώσεις και υπερωρίες.
8. Πάγωμα βασικών και επικουρικών συντάξεων ως το 2015
9. Επανακαθορισμό των προστίμων για τα αυθαίρετα και άμεση ψήφιση του νέου Ρυθμιστικού.
10. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση 35 Οργανισμών που περιγράφονται στο μεσοπρόθεσμο και το κλείσιμο επιπλέον 30.
11. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το κλείσιμο ή συγχώνευση των : ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικός Οργανισμός Νεότητας, ΕΟΜΕΧ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις, ΕΡΤ.
12. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την καταγραφή της ακίνητης και κινητής περιουσίας που περνά υπό τον έλεγχο του κράτους.
13. Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για α) τον καθορισμό όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των επιδομάτων υγείας, β) υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε 16 ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας και γ) υπογραφή συμβάσεων μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών νοσοκομείων για το leasing κλινών.
14. Νέο νόμο για τη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.
15. Νομοθετική ρύθμιση για την καθιέρωση μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και υπογραφή συμβάσεων με φαρμακευτικές εταιρίες για την άμεση εφαρμογή της όπως καθιέρωση ασφαλιστικής τιμής για τις φαρμακευτικές εταιρίες
Κρατάμε τις απολύσεις που ζητά η τρόικα να γίνουν ακόμη και στους εκπαιδευτικούς, τις μειώσεις στις συντάξεις στο ΝΑΤ, τον ΟΤΕ, τον ΟΓΑ και πάγωμα επικουρικών για 3 χρόνια.
Επίσης, οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις φορέων πρέπει να γίνουν άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση. Στα αξιοσημείωτα η απαίτηση για νέα μείωση αποζημιώσεων και υπερωριών καθώς και επανακαθορισμός των προστίμων για αυθαίρετα, προφανώς προς τα πάνω.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/09/2011 20:19:58

  Φαντάζεστε να τα ανέφερε όλα αυτά τα παραπάνω στο προεκλογικό του πρόγραμμα το Πασόκ;
  Σοσιαλισμός αλά Πασόκ.

 2. irida avatar
  irida 18/09/2011 20:20:49

  Έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την περικοπή συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου σε όλους τους φορείς του δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

  Μα τους εκπαιδευτικούς τους προσλαμβάνουν μέσω ΕΣΠΑ!!!!
  Ωχ! Δε βγαίνει η χρονιά!!

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 18/09/2011 20:27:58

  Εμπρός Μπένυ!
  Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να γίνουμε η... Σομαλία του Βορρά.

 4. kp8 avatar
  kp8 18/09/2011 20:37:45

  Ε βέβαια, μήπως μας χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί ? Ούτε και τα σχολεία άλλωστε ! Οι υποτελείς δεν χρειάζεται να ξέρουν γράμματα.

 5. ΚΑΛΧΑΣ avatar
  ΚΑΛΧΑΣ 18/09/2011 20:43:47

  Δεν υπαρχει σωτηρια...

  Υπομονη να ξυπνησουν και οι αμοιβαδες...

  Απλα τοτε θα ειναι αργα...

  Οι ΠΑΣΟΚΟΙ παιρνουν στο λαιμο τους ολους τους ΕΛΛΗΝΕΣ...

  Καλα να παθουμε γιατι οι μισοι ειμαστε για τα πανυγηρια (δλδ ΠΑΣΟΚΟΙ)

  Καλη τυχη σε καθεναν απο τους λογικους...

 6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 18/09/2011 20:47:06

  Απίστευτος μπέννυ. Μη μιλάτε, μη κάνετε κριτική, γιατί θα μας επιβάλλουν νέα μέτρα. Ρε τι μου θυμίζει?
  Οι ναζιστές ξανάρχονται. Μην αντιστέκεσται Έλληνες γιατί το αίμα θα τρέξει άφθονο. Μήπως θα έχουμε Δίστομο, Καλάβρυτα και Καισαριανή?
  Άντε ρε .... εσείς και η ευρώπη σας. Δοσίλογοι του κερατά

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 18/09/2011 20:51:16

   Παραλλήρημα κανονικό.
   Γιάλιζε το μάτι του.
   Λάμψη...
   Μπρρρ.....

   • kp8 avatar
    kp8 @ Strange Attractor 18/09/2011 21:05:39

    Μήπως ήρθε η ώρα να γυαλίσει και το δικό μας μάτι ?

    • Γιώργος avatar
     Γιώργος @ kp8 18/09/2011 22:49:15

     Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε εφημερίδες της εποχής της κατοχής θα δείτε ανατριχιαστικά όμοια φρασεολογία με αυτή που χρησιμοποιεί ο Μπένι! Κι εκείνοι, τότε, ήθελαν να σώσουν τη χώρα…

 7. Roberto C@vlino avatar
  Roberto C@vlino 18/09/2011 20:53:27

  Θρίαμβος...
  Πετύχαμε τον στόχο!

  Έχω μία απορία
  Στο δίλημμα: «Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα»
  Η βαρβαρότητα τι θα μας επέφερε;

  • sofia avatar
   sofia @ Roberto C@vlino 19/09/2011 08:25:50

   Ό,τι ακριβώς και ο Σοσιαλισμός. Τόσα χρόνια δεν προσέξαμε καλά πώς είναι διατυπωμένο το σύνθημα. Τελικά δεν ήταν: "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" αλλά: "σοσιαλισμός: η βαρβαρότητα". Αλλά δεν ήταν τυχαίο που καταργήθηκαν εδώ και μιά 30/ετία οι τόνοι και τα πνεύματα...

 8. alakran avatar
  alakran 18/09/2011 20:55:13

  Είδα τις δηλώσεις Βενιζέλου και δεν τόλμησε να πει τίποτα από όλα αυτά.Μάλλον μας τα φυλάει γι'αύριο.
  Μα καλά,τόσες ώρες τί λέγανε?
  Ανακάλυψαν και ποιός φταίει.Ο Σαμαράς φυσικά.
  χαχαχαχαχαχαχ

  • sofia avatar
   sofia @ alakran 19/09/2011 08:33:29

   Βρε σείς, ο άνθρωπος μας το είπε καθαρά: Υπερφορολογεί την ακίνητη περιουσία γιά να την προστατεύσει και να της δώσει... αξία! Μα τι ζώα είμαστε και δεν το καταλάβαμε! Εντάξει ρε Μπένι, τώρα το εμπεδώσαμε! Μόνο που το ίδιο έκαναν και κάποιοι βυζαντινοί αυτοκράτορες, υπερφορολογώντας τις περιουσίες των αγροτών. Με αποτέλεσμα αυτοί να προτιμήσουν να τις δωρίσουν στην εκκλησία και στους μεγαλογεωκτήμονες και μετά να δουλεύουν ως κολλήγες στα ίδια τους τα κτήματα! Μέχρι που διόρθωσε τα πράγματα ο Βασίλειος ο Β' ο Βουλγαροκτόνος, επιστρέφοντάς τους τις περιουσίες τους, αναδρομικά από την εποχή του Οκταβιανού Αυγούστου, τους απάλλαξε από τη φορολογία και υπερφορολόγησε τους μεγαλοκτηματίες της αριστοκρατίας. Γιά να ανατρέψουν δυστυχώς αργότερα όλα όσα διόρθωσε αυτός, οι απόγονοί του...

 9. ηλιας avatar
  ηλιας 18/09/2011 20:59:08

  Ετοιμάζω βαλίτσες και φεύγω !!! Πάω μετανάστης στην Αλβανία !!! Γειά σας παιδιά !!!

  • Ηφαιστίωνας avatar
   Ηφαιστίωνας @ ηλιας 19/09/2011 02:34:13

   Λες τελικά να είναι καλύτερα Ηλία στον... Αλία;

  • sofia avatar
   sofia @ ηλιας 19/09/2011 08:36:01

   αστεία - αστεία, αλλά η Αλβανία έχει σχεδόν μηδενικό χρέος. Ας είναι καλά οι αποταμιεύσεις των Αλβανών μεταναστών που τους πληρώνουμε μαύρο χρήμα τόσα χρόνια και το αποταμιεύουν στην πατρίδα τους...

 10. Alex avatar
  Alex 18/09/2011 21:04:19

  Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ο φιλόδοξος Benny δε κάνει το αναγκαίο βήμα και να ρίξει επιτέλους αυτή τη ¨κυβερνηση¨. Ειλικρινά δε βλέπω άλλη λύση για τη χώρα. Ας του πει κάποιος το αυτονόητο, ότι αν δε το κάνει, βάζει ο ίδιος τη πολιτική ταφόπλακα πάνω του. Η ευκαιρία που ζητούσε τόσα χρόνια είναι μπροστά του και παράλληλα με την επάνοδο της ΝΔ θα γλιτώσουν όλοι οι έλληνες από αυτή τη κατρακύλα. πρέπει να φύγετε ρε γελοιοι, τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει για να το καταλάβετε; Benny αν δε τον ριξεις, είσαι πολύ απλά άξιος της μοίρας σου. ΕΞΩ ΑΠΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/09/2011 21:05:09

  ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΚΟΠΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.

  Ξεμπροστιάστηκαν εντελώς για όσους είχαν και τη παραμικρή αμφιβολία ότι τα χθεσινα θέατρα με το ταξίδι του αρΠΑΓα έγιναν για αντιπερισπασμό πριν και μετά την ομιλία Σαμαρά.

  Δεν απόσωσε την εμφάνισή του ο Σαμαράς και είχαν έτοιμη την κυβερνητική διάσκεψη επί τούτου με ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΑΛΛΙΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

  (ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΜΠΕΝΙΖ)
  Η ΟΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΕΙΠΕ :

  "ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ [ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ] ΣΤΟ 1 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΕ ΤΙΜΕΣ 2009"

  ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΟΤΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ,

  ΣΤΟΧΕΥΕ ΣΤΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ !!!

  ΑΛΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ, Ο ΟΕΤΤΙΝΓΚΕΡ ΑΠΑΙΤΗΣΕ: ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΥΣ -ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ- ΓΙΑ ΝΑ "ΕΛΕΓΞΟΥΝ" ΣΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ

  • Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
   Γενίτσαρος Πανεπιστημίου @ αλλενάκι 18/09/2011 21:18:53

   O Βενιζέλος είπε δυο -τρεις αοριστίες και στο τέλος παρήγαγε πρωτογενές πλεόνασμα. Μια χώρα που δεν παράγει, δεν μπορεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, μόνο από τη φορολόγηση.

   Σωστά το είπες αλλενάκι ότι σημαδεύουν την ιδιωτική περιουσία, στέλνοντας μύνημα στις ΗΠΑ ότι θα εφαρμοστεί η Ατζέντα 21.

   Η δυναστεία Παπανδρέου, με ενδιάμεσο κυβερνήτη τον Σημίτη καταρρέει. Ο τελευταίος κρίκος για να πραγματοποιηθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση, είναι ο Βενιζέλος. Θα καταρρεύσει και αυτός μαζί με το υπόλοιπο οικοδόμημα των 30 χρόνων. Ενδιάμεση κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρξε. Λίγες αντιστάσεις έφερε ο Κώστας Καραμανλής και τον έριξαν.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 19/09/2011 00:22:18

   Θυμάσαι που το αναφέραμε, αλλενάκι, με κάθε ευκαιρία, ότι οι ναζί "εταίροι" μας ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ "ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΥΨΗΛΟ" ΠΟΣΟΣΤΟ ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ των Ελλήνων;

   Θέλουν να χάσουμε τα σπίτια μας, γιατί άνθρωπος χωρίς σπίτι είναι άνθρωπος χωρίς εστία, έχει εκών-άκων νοοτροπία "τσιγγάνου" και επομένως ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΕΠΙΦΟΡΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ".

   Η ιδιοκατοίκηση δυσκολεύει την εργασία-λάστιχο και την "κινητικότητα" που θέλουν, γι' αυτό και έχουν βαλθεί να τη χτυπήσουν με κάθε τρόπο.

   Πότε θα το καταλάβουμε, μπας και ξεσηκωθούμε;

 12. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2011 21:10:06

  Ειναι ανεκδιηγητοι. Οριζοντια ισοπεδωση των παντων. Ναζισοσιαλισμος

  • Orestios avatar
   Orestios @ Γιάννης Φαίλτωρ 18/09/2011 21:49:48

   Ο Ναζισμός είναι σοσιαλισμός

 13. parsifal avatar
  parsifal 18/09/2011 21:40:19

  Ωραία και πέρα απο την καταγγελία ? Εδώ θίγεται πλέον η ατομική ιδιοκτησία, πεμπτουσία της αστικής (εστω και λούμπεν μεγαλοαστικής εκδοχής) δημοκρατίας.
  Αλλοιώνεται η φύση του Κράτους, η Ελλάδα αποκτά χαρακτηριστικά χώρας του Παραπετάσματος το 60.
  Η ατομική ιδιοκτησία με την μορφή της μεγάλης (πολυάριθμα ακίνητα εννοώ, οχι απαραιτήτως ...μέγαρα) ακίνητης περιουσίας είναι απο μακρού κάρφος στο μάτι των Ευρωπαίων που τουλάχιστον σε μια χώρα που γνωρίζω καλά εχουν στεγαστικό - ιδιοκτησιακό πρόβλημα. Ηλθε η ωρα ? Να άποκτήσουν με χαμηλό κόστος ''maison au bord de la mer'' στην Ελλάδα οι υψηλόμισθοι της Δύσεως ?
  Εμείς πως αντιδρούμε πέραν της ατελευτήτου κινδυνολογίας, ελεηνολογίας του ΓΑΠ και σια κλπ ?
  Εδώ μπαίνει πλέον ενα χέρι στην τσέπη και στο σπίτι μας για να μήν πώ αλλού !
  Γιατί δεν δεσμεύεται η αντιπολίτευση για κατάργηση κάθε σχετικής με την ληστεία αυτή διατάξεως, δεν αναλαμβάνει τα ηνία μιας κινήσεως ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ για κάτι που απέκτησα με εργασία, με το αστικό δικαίωμα της κληρονομίας, για το οποίο εχω πληρώσει κάθε ΝΟΜΙΜΗ υποχρέωση, ακόμη και για να περάσω ενα ''κ@λόσπιτο" στα παιδιά μου ?
  Τι περιμένωμε ? Τα ''νέα μέτρα" ? Η υπάρχει η οπισθόβουλη σκέψη "κάθε φόρος καλός είναι" θα τον ...εισπράξωμε και εμείς με την σειρά μας ?
  Εάν περάσει αυτό, εχομε γίνει "Λαική Δημοκρατία" προ - 89, μας περιμένει το στίβαγμα σε "κρατικές" πολυκατοικίες, η δήμευση των εξοχικών μας και η μετατροπή τους σε "ντάτσες" για ξένους και ημεδαπούς κομισσάριους και ποιός ξέρει τι αλλο ! ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ !
  ΞΥΠΝΑΤΕ !

  • sofia avatar
   sofia @ parsifal 19/09/2011 08:40:07

   ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ, ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ (ΚΡΑΤΟΣ - ΚΑΡΤΕΛ)

 14. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 18/09/2011 21:47:03

  ΟΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΛΕΟΝ
  ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΩΙΚΑ ΑΛΛΑ Η
  ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ

 15. Orestios avatar
  Orestios 18/09/2011 21:49:00

  Οι αποτυχημένοι νάρκισσοι όπως είναι ο Βενιζέλος έχουν χαμηλή ανοχή στην κριτική.
  Ο Σοσιαλισμός βαθαίνει επικίνδυνα και φτάνει στα επίπεδα του φασισμού

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 18/09/2011 21:54:12

   To Πασοκ υλοποιεί με συνέπεια τα παλαιοκομμουνιστικά του οράματα.
   Λέγαν λέγαν οι αριστεροί ότι τους λεηλατεί τις ψήφους, να γιατί...

   Νομίζω ο Στάλιν θα χαμογελάει στο ταριχευτήριο όπου βρίσκεται.

   Ως και η Κουβα επέτρεψε τις αγορές ιδιωτικής κατοικίας.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 18/09/2011 22:10:29

    Αλλενάκι ο σοσιαλισμός είναι εδώ και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο ακόμα και σε αυτούς που πιστέψαν σε αυτόν.

   • Orestios avatar
    Orestios @ αλλενάκι 18/09/2011 22:13:13

    Βρήκα κι ένα ρητό του Τσώρτσιλ, που δεν θα αρέσει στον Σοσιαλιστή Βενιζέλο (και την παρέα του στην ΕΕ):
    Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

    • alakran avatar
     alakran @ Orestios 18/09/2011 23:04:10

     Καταπληκτικό το ρητό!.

 16. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ 18/09/2011 21:51:50

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ
  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ.
  ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΩΙΚΑ ΔΕΝ ΖΗΤΑ , ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗς ΚΑΙ ΕΛΕΧΓΟ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ
  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΑΠΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΧΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/09/2011 21:51:56

  Στη Σοβιετική Ένωση έτσι καταργήθηκαν οι ιδιοκτησίες, με δυσβάσταχτους φόρους και οι άνθρωποι τα παρέδωσαν στο κράτος αφού δεν είχαν να πληρώσουν και ξαφνικά όσοι δεν ξεσπιτώθηκαν εντελώς βρέθηκαν να κατοικούν με άλλους 10 άγνωστους σε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών!!

  Εχει το Πασοκ να στοιβάξει τους καινούργιους ψηφοφόρους του!

  Ξέρει αυτό!

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 18/09/2011 22:11:02

   +10000
   Κολεκτιβοποίηση της ιδιοκτησιας

 18. Kargia avatar
  Kargia 18/09/2011 22:42:32

  Μαζί με τους εκπαιδευτικούς ξέχασαν να ζητήσουν και την απόλυση των γιατρών. Έτσι που μας κατάντησαν για τους γιατρούς χωρίς σύνορα είμαστε. Άσε που είναι και ΜΚΟ οπότε θα τους έχουμε καλοταισει και δαύτους

 19. karinakis avatar
  karinakis 18/09/2011 23:02:51

  έτσι και χάσω τη δουλειά μου που απέκτησε με κόπο και χωρίς γλείψιμο να βρουν τρύπα να κρυφτούν...θα τους πάρει ο Χάρος θα τους πάρει!!!!

 20. Μαθηματικός avatar
  Μαθηματικός 19/09/2011 00:14:09

  Για να αρχίσουμε να μαζευόμαστε στο Σύνταγμα σιγά σιγά!!! Σαν πολύ το αργήσαμε μου φαίνεται. ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕ!!!!!!

 21. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/09/2011 00:59:28

  "Μας έχει φύγει ο πάτος"! Ακριβώς αυτό!

 22. Απολλώνιος avatar
  Απολλώνιος 19/09/2011 02:03:54

  ΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ????
  ” η Επιτροπή καθιστά σαφές στις ελληνικές αρχές ότι το βασικό στοίχημα είναι η βελτίωση των εισπρακτικών μηχανισμών στην προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων και όχι η “εύκολη λύση” των περικοπών μισθών και συντάξεων.”

  “Πηγές της Κομισιόν εξέφραζαν χθες την έντονη δυσφορία τους σχετικά με τις λύσεις που φέρονται να προωθούνται εντός της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.”

  “...Αυτές οι λύσεις δεν πρέπει και δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την αποτυχία της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, που παραμένει η μάστιγα της ελληνικής οικονομίας, είναι η θέση της Κομισιόν, που απειλεί πλέον με ρήξη στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές και δηλώνει έτοιμη να φτάσει στα άκρα.”

  ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ:
  “Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι η Τρόϊκα δεν είναι διατεθειμένη να “παίξει το επικοινωνιακό παιχνίδι” της Αθήνας και απορρίπτει τις κατηγορίες που τις αποδίδονται περί αιτήματος των Βρυξελλών για 100.000 απολύσεις στο δημόσιο”
  Τα παραπάνω, από άρθρα στην ιστοσελίδα της Ημερησίας (αδερφή οικονομική εφημερίδα του πασοκικού ΕΘΝΟΣ)

 23. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 19/09/2011 08:41:00

  Η μεγάλη μου απορία και λύπη ταυτόχρονα, ήταν γιατί οι πολίτες ανεξάρτητα χρώματος δεν κατέβαιναν σύσσωμοι, στις μεγάλες συγκεντρώσεις που έγιναν πριν τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου....
  Γιατί προτιμούσαν τη θάλασσα και τα καφέ και δεν κατέβαιναν στο σύνταγμα;
  Ρώτησα πολλούς γνωστούς μου και φίλους για ποιο λόγο δεν κατεβαίνουν να διαμαρτυρηθούν και οι απαντήσεις τους ήταν από το ότι τα μέτρα δεν τους αγγίζουν μέχρι ότι τελικά τίποτε δεν πρόκειται να γίνει και τα μέτρα θα περάσουν. Κάποιοι μου είπαν ότι περιμένουν και αύξηση.. Άλλοι ότι τα μέτρα θα πρέπει να παρθούν κλπ.
  Τούς έλεγα ότι κανένας δεν πρόκειται να τη γλιτώσει και ότι όλοι θα υποφέρουν.
  Μίλαγα όμως σε κλειστά αυτιά.

  Τελικά ο Αρμαγεδδών κρούει τις πύλες της ύπαρξης του κάθε Έλληνα, ή σχεδόν του κάθε Έλληνα (κάποιοι πάντα έχουν το τρόπο). Και δυστυχώς κανένας δεν αντιδρά. Όλοι και εγώ, είμαστε καθηλωμένοι και σαστισμένοι από τη βιαιότητα της επίθεσης. Σαστιμάρα, παγωμάρα, είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα... Και ο καθένας μετράει αυτά που χάνει και κάνει το σταυρό του αν κάτι δεν το αγγίζει. Αλλά φίλοι μου, η καταιγίδα δεν πρόκειται να σταματήσει. Ο Έλληνας δεν πρόκειται να ανασάνει. Είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα μας γονατίσουν και θα μας πατήσουν στο σβέρκο. Η φτώχεια, η κολιγιά είναι μπροστά μας.

  Εκτός και αν .... ο Έλληνας, ο κάθε Έλληνας ξυπνήσει ... και βγει από το μέχρι σήμερα "ασφαλές καβούκι του". .... Θα δούμε.....

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Αρματιστής 19/09/2011 08:57:44

   Φίλε Αρματιστή φαίνεται ότι δυστυχώς επαληθεύεται για άλλη μια φορά ότι αυτό που αποκαλούμε μάζα, στην πράξη αδιαφορούσε και συνεχίζει να αδιαφορεί "επί της ουσίας" για τα πολιτικά δρώμενα. Γι' αυτό και έχει εκχωρήσει σε αντιπροσώπους την άσκηση της πολιτικής. Όσοι συμμετείχαμε στις διαμαρτυρίες, όσοι έφαγαν χημικά, όσοι ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομική βία των πραιτοριανών, όσοι πολλοί κι αν φάνταζαν τότε, μάλλον ήταν λίγοι μπροστά στη μεγάλη μάζα που ιδιωτεύει στο μικρόκοσμό της τρομαγμένη. Φαίνεται ότι μόνο όταν πεινάσει πραγματικά θα ξεσηκωθεί ανεξέλεγκτα. Τότε όμως θα είναι αργά...

 24. Heliotypon avatar
  Heliotypon 03/10/2011 08:37:05

  Αδέρφια, εσείς που βρίσκετε ότι μας καταπιέζουν οι ξένοι (που μας δανείζουν), έχετε συνειδητοποιήσει ότι:
  α) Δεν παράγουμε παρά ελάχιστα;
  β) 'Εχουμε ένα τεράστιο, σπάταλο και τεμπέλικο (αναποτελεματικό), άχρηστο, εχθρικό στον πολίτη, κακοποιό κράτος (που το δημιούργησαν οι εγκληματίες πολιτικοί μας με φιλότιμες προσπάθειες δεκαετιών);
  γ) Εμείς ζούμε, για πολλές δεκαετίες, με χλιδή που ΔΕΝ δικαιολογείται από τον λιγοστό "πλούτο" που παράγουμε;
  δ) Για να ζούμε έτσι και για να διατηρούμε αυτό το αισχρό κρατικό κατασκεύασμα, δανειζόμαστε επί δεκαετίες;

  Μας φταίνε οι ξένοι για όλα αυτά, ή μήπως εμείς οι ίδιοι που βοηθήσαμε στη δημιουργία αυτού του κράτους και που ζούμε πέραν από τις δυνατότητές μας; Δεν είναι αγγελούδια οι "ξένοι" (Ευρώπη, ΔΝΤ, κ.α), αλλά στην προκείμενη περίπτωση, αν μας άφηναν στην τύχη μας, δεν έχετε ιδέα τι θα περνούσαμε (και που μπορεί να μην τα γλιτώσουμε, τελικά, με τα μυαλά που κουβαλάμε...). Και το ότι ζητούν εγγυήσεις από μία τόσο αναξιόπιστη μπανανία, δεν το βρίσκετε αναμενόμενο και φυσιολογικό; Μήπως ζητάτε να είμαστε οι νταβατζήδες της Ευρώπης, να τα παίρνουμε από παντού, να δανείζομαστε χωρίς επιστροφή και να καλοπερνάμε; Κι όσοι λένε ότι οι είμαστε οι καλλίτεροι πελάτες των Ευρωπαίων (BMW, Mercedes, signe ραφτάδων, κλπ) και ότι γι' αυτό θα έπρεπε να μας ευγνωμονούν, αυτές επιχειρήσεις είναι, τους δίνουμε λεφτά και μας δίνουν πράμματα κι είμαστε πάτσι. Καμμία υποχρέωση δεν βλέπω να πρέπει να μας έχουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.