#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/01/2010 20:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με 4.805 τρακτέρ σε 30 μπλόκαΚάστρο Βοιωτίας-κλειστή η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης (450 τρακτέρ)

Αλαμάνα Φθιώτιδας-κλειστή η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης (350 τρακτέρ)

Λοκρίδα Φθιώτιδας-ανοιχτή η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Τιθορέας (120 τρακτέρ)

Ριτσώνα Βοιωτίας-ανοιχτή η εθνική οδό Αθηνών-Χαλκίδας, στη γέφυρα της Ριτσώνας (120 τρακτέρ)

Μικροθήβες Μαγνησίας-ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (120 τρακτέρ)

Νίκαια Λάρισας-κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (700 τρακτέρ)

Πλατύκαμπος Λάρισας-ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης (230 τρακτέρ)

Μελούνα Τιρνάβου-ανοιχτή η εθνική οδός Ελασσόνας-Κοζάνης (250 τρακτέρ)

Λιμάνι Ηγουμενίτσας- κλειστή κατά διαστήματα η πρόσβαση στο λιμάνι, εγκλωβισμένα φορτηγά και οχήματα (40 τρακτέρ)

Προμαχώνας Σερρών- Οι αγρότες στον Προμαχώνα θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα. (450 τρακτέρ)

Κερδύλλια Σερρών-κλειστή η Εγνατία οδός στον κόμβο Κερδυλλίων (250 τρακτέρ). Κλειστή κατά διαστήματα και η παράκαμψη μέσω Ασπροβάλτας..(50 τρακτέρ).

Στρυμονικό Σερρών-ανοιχτή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στον κόμβο Στρυμονικού (60 τρακτέρ)

Δοϊράνη Κιλκίς- ανοιχτός κατά διαστήματα ο δρόμος προς το μεθοριακό σταθμό Δοϊράνης (120 τρακτέρ)

Εύζωνοι Κιλκίς: ανοιχτός κατά διαστήματα ο δρόμος προς το μεθοριακό σταθμό (100 τρακτέρ)

Θέρμη Θεσσαλονίκης-κλειστός για μισή ώρα το απόγευμα ο κόμβος προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία», στα «πράσινα φανάρια» (150 τρακτέρ)

Μάλγαρα Θεσσαλονίκης-ανοιχτά τα διόδια Μαλγάρων, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης (100 τρακτέρ)

Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης-ανοιχτή η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (120 τρακτέρ)

Μαυροβούνι Πέλλας-ανοιχτή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (30 τρακτέρ)

Παραλίμνι Πέλλας-ανοιχτή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Έδεσσας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ι Δ. avatar
  Ι Δ. 24/01/2010 21:09:51

  Πάω στοίχημ ότι η Μπατζελή δεν ξέρει πώs οργώνεται το σώμα τήs γηs και αυτόs είναι ο λόγοs πού εκλαμβάνει ώs σεξιστικού παριεχομένου τιs δηλώσειs των αγροτών.

 2. Orestios avatar
  Orestios 24/01/2010 21:41:44

  Η μοναδική πρωτογενής παραγωγική τάξη σε μια χώρα υπαλλήλων παρελαύνει δείχνοντας τους κόπους της και παράλληλα υφίσταται την χυδαιότητα των βολεμένων. Κλείνουν τους δρόμους όχι από διαστροφή αλλά εξαιτίας της ανέχειας. Μέσα στο κρύο, όταν όλοι μας βολευόμαστε στα ζεστά μας σπίτια, φωνάζουν ενάντια στην αδικία. Ενάντια στα ψέμματα και την απάτη. Η μόνη παραγωγική τάξη που δέχεται χρόνια τώρα την χαιρεκακία όλων γιατί ακόμη μπορούν να είναι αξιοπρεπείς και αντί να ζητούν από την πολιτεία το δίκαιο, γίνονται αντικείμενα χλεύης από υποκείμενα, που μόνο σκοπό έχουν την αρπαγή της σοδειάς τους. Λες και είναι λιγότεροι άνθρωποι από όσους διαμαρτύρονται γιατί δεν μπορούν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, ας πούμε επειδή τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει αυτή η πόλη.
  Τους έχουν καταληστεύσει όλοι και εκτός αυτού τους κατηγορούν από πάνω. Σαν να είναι αυτοί οι αίτιοι των προβλημάτων μας όταν όλοι γνωρίζουμε για τα λαμόγια που έχουν παρεισφρύσει στο χώρο και καρπόνωνται τις σοδειές και τα οφειλόμενα.
  Έχω πεί κι άλλες δυό φορές εδώ για μια περίπτωση ανθρώπου δικού μου, γυναίκας χήρας 63 ετών, που ενώ παρέδωσε στην αγροτική ένωση την παραγωγή της η ένωση τον καιρό της πληρωμής (1 χρόνο μετά) της είπε πως δεν θα την πληρώσει με το αιτιολογικό της καταστροφής της σοδειάς. Έτσι απλά. Παρά την υποχρέωσε να πληρώσει κιόλας για τα ψυκτικά, τα φάρμακα, και τις αμοιβές των γεοπόνων, που υποτίθεται επέβλεπαν την παραγωγή. Έτσι γίνεται χρόνια τώρα με τους αγρότες. Αυτούς που τους εξωθούν στην πενία τώρα τους κατηγορούν με άκρατη χυδαιότητα.

  • αντί avatar
   αντί @ Orestios 25/01/2010 23:36:24

   Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες.
   Το ερώτημα τότε είναι γιατί έφυγαν από τα μπλόκα πέρσι όταν ο Χατζηγάκης τους έδωσε ψίχουλα; Λύθηκαν τα προβλήματά τους μήπως; Δεν ήξεραν ότι φέτος πάλι θα έβγαιναν στους δρόμους;
   Αν πάρουν λεφτά (που εδώ που τα λέμε δεν είναι θέμα της Μπατζελή, αλλά του Παπακωνσταντίνου), τι θα γίνει του χρόνου;

 3. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/01/2010 22:50:35

  Αγαπητέ Ορέστιε,
  κάθε αγρότης, όπως και κάθε άλλος ιδιώτης επαγγελματίας, είναι επιχειρηματίας. Και πρέπει να κανονίζει τα της δουλειάς του και να μην κλαίγεται ότι οι "άλλοι" του παίρνουν το βιός. Εννοείται ότι αυτός, που δεν έχει αποθήκες θα πουλήσει πιό βεβιασμένα και ενδεχομένως φτηνότερα από όποιον έχει φροντίσει να πάρει φτηνότερο τρακτέρ και να φτειάξει και αποθήκες. Εννοείται ότι με 50 στρέμματα χωράφι όποιος αγόρασε μεγάλο τρακτέρ δεν θα το αποσβέσει καθόλου. Μην πουλάτε στα λαμόγια (αλλά, βλέπεις, τα λαμόγια δίνουν καλύτερες τιμές). Ποιός είναι υπόλογος για τους Συνεταιρισμούς και τις Ενώσεις, που μας έφαγαν (εμάς, των άλλων) τον άμπακο και δουλειά δεν κάνουν; Ποιός σου είπε ότι πρέπει να πληρώνουμε το στάρι σου 400% ακριβότερα από το ξένο; Και τις ηλιθιότητες περί χρημάτων της ΕΕ ας τις ξεχάσουμε. Η ΕΕ μας δίνει με στοχευμένο και άμεσο τρόπο αυτά που μας παίρνει με γενικευμένο και έμμεσο. Καταλαβαίνεις ότι, ουσιαστικά, ζητάτε να γίνεται δημόσιοι υπάλληλοι; Γιατί, αν εσείς δίκαια παίρνετε το 40% του εισοδήματός σας από επιδοτήσεις, όπως δήλωσε ανερυθρίαστος κορυφαίος συνδικαλιστής σας, επειδή δεν έχετε σίγουρη παραγωγή και τιμές, τελικά ποιός δεν το δικαιούται; Ρωτήσανε τους εμπόρους τι τραβάνε με την κρίση; Τους βιοτέχνες; Τον τουρισμό;
  Βρε, μήπως πρέπει να το γυρίσουμε στον κομμουνισμό, να έχουμε σίγουρο μισθό όλοι; Γιατί τότε, θα πεινάσουμε βέβαια, αλλά δεν θα ακούμε από τον καθένα ότι τον κλέβουν οι άλλοι.

 4. Orestios avatar
  Orestios 25/01/2010 23:02:49

  Πηλέα κατ'αρχήν δεν είμαι αγρότης οπότε άστοχες οι ερωτήσεις προς εμέ. Ρώτα την υπουργό για αυτά, που ξέρει και είναι η καταλληλότερη, αφού πήρε αυτή τη θέση.
  Το αν διεκδικούν ή όχι οι άλλες επαγγελματικές ομάδες που ανέφερες είναι δικό τους θέμα. Ας τολμήσουν να το κάνουν για να σου πω την άποψή μου.
  Ίσως δεν διάβασες τί έγραψα γιατί έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου από ότι φαίνεται. Δεν πειράζει. Μπορείς να το διαβάσεις ξανά το κείμενό μου και να πεις την άποψή σου, παρά να αναμασάς τα τετρημένα.

  • tiramola avatar
   tiramola @ Orestios 25/01/2010 23:07:44

   Εσύ δεν ήσουν που πριν ένα χρόνο έκραζες τους ίδιους αγρότες γιατί είχες άγχος μην τρωθεί η εικόνα του Καραμανλή από τις κινητοποιήσεις?
   Δεν θα έκανα παρέμβση αλλά διάβασα το κείμενό σου...

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 25/01/2010 23:12:15

   Tiramola
   Αν μπορούσαμε να λεκτικοποιήσουμε τα γραφόμενά σου θα μας θύμιζαν δοσίλογο της κατοχής. Αυτό το "Εσύ δεν ήσουν που...." με προτεταμένο τον δείκτη είναι όλα τα λεφτά. Πάντα τέτοια.
   scripta manent

 5. karenin avatar
  karenin 25/01/2010 23:27:04

  Μπράβο Ορέστιε, τώρα που έκοψες τα περί ΓΑΠ, και απόκτησες επαναστατικό ρυθμο διαβάζεσαι καλύτερα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ karenin 25/01/2010 23:33:25

   Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ karenin 25/01/2010 23:35:20

   Ή αλλιώς: έτερον το κότερον...

  • tiramola avatar
   tiramola @ karenin 25/01/2010 23:40:52

   Νέος Μαρίνος Αντύπας...
   :)

 6. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 25/01/2010 23:37:37

  Ορέστιε, είδα λυρικούς τόνους υπέρ και υπέθεσα... Τέλος παντων, mea culpa. Αν κατάλαβα καλά όμως, αν και είμαστε πλέον βαθειά, σχεδόν ανεπίστρεπτα, στο λούκι της παγκοσμιοποιήσεως, εσύ φλερτάρεις ακόμα με την ιδέα των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων. Γι'αυτό μάλλον, και αφήνεις ανοιχτή την (εύκολη;) επιδοκιμασία των διεκδικήσεων και των "άλλων". ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.
  Πρέπει, όλοι μας, να βγάλουμε από μέσα μας την εικόνα που θέλει το Κράτος πλούσιο και ανεξάντλητο πατερούλη και όλους εμάς προστατευόμενα παιδάκια, που όλο ζητάνε, ζητάνε και λογαριασμό δεν δίνουνε. Και να την αντικαταστήσουμε με μιά εικόνα Κοινού λογαριασμού, που για να δικαιούται κάποιος να αποσύρει, πρέπει πρώτα να έχει καταβάλει. Σε είδος ή σε εργασία (αυτό το τελευταίο για τους ΔΥ).

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΗΛΕΑΣ 25/01/2010 23:49:41

   Και πάλι δεν έγραψα για επιδοτήσεις. Έχεις ένα θεματάκι με αυτές.
   Μίλησα για την οφειλόμενη αμοιβή προς τον αγρότη (συγγενικό πρόσωπο) από την χρήση της σοδιάς του, που έκανε η Γεωργική Ένωση. Ήτοι ανέλαβε την πώληση της παραγωγής και όταν ήρθε η ωρα της πληρωμής, η Ένωση είπε πως η παραγωγή δεν ήταν καλή χωρίς να παρουσιάσει κανένα αποδεικτικό περί αυτού και χωρίς να βεβαιώσουν κάτι οι γεωπόνοι στο χωράφι.
   Καταλαβαίνω πόσο χωλοσκασμένος είσαι με όλους αυτούς τους vulgar ανθρώπους και φαντάζομαι πόσο απωθητικοί θα είναι για σένα αν τους βλέπεις στην τηλεόραση. Θα σου σύστηνα να πας να τους μιλήσεις. Δεν είναι ανθρωποφάγοι. Είναι καλό να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους απέναντι στους απατεώνες με κάθε νόμιμο τρόπο.

 7. Orestios avatar
  Orestios 26/01/2010 03:04:13

  Τιραμόλα, έκανα ένα research και σε προκαλώ να κάνεις το ίδιο για να ανακαλύψεις πως δεν έχω εναντιωθεί ούτε μία φορά στους αγρότες ειδικά όταν επάξια διεκδικούν τα δίκαιά τους.
  Σε αντίθεση με εσένα, που πέρυσι τους υποστήριζες, φέτος μούγκα στη στρούγκα, γιατί τί να πεις ενάντια στην πολιτική του GAP, που πλήττει κατεξοχήν αδύναμους ανθρώπους? Για σένα είναι αψεγάδιαστη η εικόνα του ανίκανου.
  Επειδή η σιωπή σου δεν είναι χρυσός αλλά κυρίως συνενοχή, ειδικά σε αυτή την κοροϊδία που γίνεται από μέρους της κυβερνήσεως και την οποία κοροϊδία εγκρίνει το GAP, να σου θυμίσω πόσο ένθερμος υποστηρικτής των μπλόκων ήσουν?

  "tiramola says: 02/02/2009 at 14:29
  Και που να διαμαρτυρηθει ο αγροτης (όνομα άλλου σχολιαστή)?
  Να καθεται σαν το σκιαχτρο στο χωραφι του να παριστανει τον μαλακα??????????"

  Τί έχεις να πείς τώρα διαδικτυακέ δοσίλογε?
  Θα κουνήσεις κι άλλο δακτυλάκι? Λυπάμαι που είσαι μεγαλύτερός μου και δεν έχεις την φρόνηση να σκέφτεσαι.
  Έχεις ξανακάνει γκάφα με κείμενά σου, που προσπαθούσες να αναιρέσεις μετά, αλλά όπως έγραψα πρίν scripta manent.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.