#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/03/2009 14:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με 14,52 δις ευρώ αγοράζεις όλες τις τράπεζες

Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινώς δεκάδες λύσεις και συνταγές για το πρόβλημα της Οικονομίας. Τα πράγματα είναι όμως πολύ απλά στο σημείο που φτάσαμε:

Από την μια μεριά είναι οι Τράπεζες και η χρηματοοικονομική ελίτ και από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Κι ανάμεσα τους μια πολιτική ηγεσία που αδυνατεί, ακόμα κι αυτή τη στιγμή, να καταλάβει ότι δεν είναι υπάλληλος των τραπεζιτών (όπως το είπε κάποτε στη Βουλή και ο ίδιος ο Βγενόπουλος), αλλά υπάλληλος του ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή βέβαια οι πολιτικές ηγεσίες των κουτόφραγκων, που δεν καταλαβαίνουν, από τις ΗΠΑ του Ομπάμα μέχρι την Γαλλία του Σαρκοζί, ξεπερνούν ακόμα και τον ...Κέυνς και στρέφονται κατά της ασυδοσίας των ιδιωτικών Τραπεζών για να διασωθούν οι ίδιες και οι τάξεις τους.

Και επειδή καμία εφημερίδα και κανένας κονδυλοφόρος που εξαρτάται από τις πλουσιοπάροχες διαφημιστικές καταχωρήσεις των Τραπεζών δεν πρόκειται να σας το πει, εμείς επιμένουμε ότι τα πράγματα είναι απλά:

Όπως διαβάζουμε στο http://www.euro2day.gr/article/473043/ArticleDetails.aspx με 14,52 δισ. ευρώ αγοράζεις ολόκληρο το τραπεζικό ταμπλό και σου μένουν και ... ρέστα. Αυτό σαν αποτέλεσμα της κατολίσθησης των τραπεζικών αποτιμήσεων, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Artion ΑΧΕΠΕΥ οι κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων τραπεζών (σε δισ. ευρώ) διαμορφώνονται ως εξής:  Alpha Bank (1,56), Eurobank (1,92), Αγροτική (0,9), Εθνική (4,45), Πειραιώς (1,18), Κύπρου (0,94), MPB (0,97), Ταχ. Ταμιευτήριο (0,5), Αττικής (0,26), Aspis (0,04), Proton (0,029), Marfin Egnatia (0,35), Geniki (0,10), Emporiki (0,61), Ελλάδος (0,7).

Αντί λοιπόν να τρώνε το χρόνο τους - και το δικό μας - με ανούσιες συζητήσεις κορυφής, οι πολιτικοί ηγέτες μας ας διαβάσουν, όπως έχουμε ξαναπεί, την «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», ΙΕ τόμος, 1978, σελ. 333-334, για να δουν τι έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, μαζί με τον Εμμανουήλ Τσουδερό, το 1927-28.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ianos avatar
  ianos 07/03/2009 15:06:35

  Η ιδεα είναι απλοική.Διότι ,αν πας να αγοράσεις τις μετοχές απο το χρηματιστήριο η ζήτηση θα εκτοξεύσει τις τιμες σε πολύ ψηλά επίπεδα.Ασε που οταν ο κόσμος θα δεί οτι οι τιμές ανεβαίνουν θα σταματήσει να πουλάει.Αυτό λοιπόν δεν γίνεται.Ο άλλος τρόπος είναι να αγοράσεις πακετα απο τους μεγάλους επενδυτές(θεσμικούς και μη)αλλά αυτοί σε αυτές τις τιμές δεν πουλούν.Μόνο με δανεισμό απο το κράτος μπορεί να κρατικοποιηθούν και στη περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν τα δανεικά.Αυτά μπορούν να γίνουν με το σημερινό οικονομικό σύστημα,εκτός και αν έχετε κάτι άλλο στο μυαλό.

 2. ΝουΔού avatar
  ΝουΔού 07/03/2009 15:53:20

  "Το κράτος δεν πρέπει να γίνεται επιχειρηματίας. Τι δουλειά έχει να αγοράζει τράπεζες".
  ΝΔ

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 07/03/2009 16:21:04

  "...Από την μια μεριά είναι οι Τράπεζες και η χρηματοοικονομική ελίτ και από την άλλη η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού...."

  "...γιά να δουν τι έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, μαζί με τον Εμμανουήλ Τσουδερό, το 1927-28...."

  Η "ιδέα" δέν είναι απλώς "απλοϊκή", όπως μεγαλοθύμως τήν χαρακτηρίζει ο "Ιανός", at 3:06 pm,
  αλλά χαρακτηρίζει ώς πού μπορεί νά φτάσει ό άνθρωπος, όταν, "Μωραίνει ο Κύριος, όν βούλεται Λαϊκίζειν".

  Όσο γιά τόν Βενιζέλο καί τόν Τσουδερό, αυτοί, αφού πτώχευσαν τήν χώρα, φέρανε, τό 1932, (καί πολύ καλά κάνανε), έναν Εγγλέζο Λόρδο, ώς Πρόεδρο Επιτροπής, γιά νά μοιράζει μέ δικαιοσύνη τόν σανό στά βόδια.

 4. Factorx avatar
  Factorx 07/03/2009 16:35:49

  @4Ανώνυμος. Εσύ τι προτείνεις φίλτατε; να παραμείνει αδιατάρακτη και απαρασάλευτη η κυριαρχία των τραπεζών, τώρα που ειναι αδύναμες;

 5. isnogood avatar
  isnogood 07/03/2009 17:05:47

  Μια είναι η λύση με τους τραπεζίτες: να τους κατηγορήσει και να τους περάσει χειροπέδες ο εισαγγελέας για σύσταση συμ...μορίας.
  Να γίνουν οι δίκες, να κατασχεθούν μετοχές, περιουσιακά στοιχεία και να πάει κάθε κατεργάρης στο ...κελί του.
  Όλα τα άλλα, είναι ....ΠΑΠΑΡΕΣ.(κατά Σουφλιά)

 6. donaE avatar
  donaE 07/03/2009 17:38:01

  Αφου το κρατος εκδιδει χρημα,μεσω της κεντρικης τραπεζας, εχει το μαχαιρι εχει και το πεπονι.Γιατι να φορτωθουμε και τα τοξικα τους?Πως θα διευκολυνθει η καταναλωση μεσα απο κρατικες τραπεζες?Και τι θα γινει με τις πελατειακες σχεσεις των κυβερνωντων μεσα απο τις κρατικες τραπεζες?

 7. mesas avatar
  mesas 07/03/2009 18:56:02

  factorα είναι πολύ δύσκολο αυτό που ζητάς: το ελληνικό κράτος να κάνει κάτι...
  κι αυτό γιατί είμαστε εντός ΟΝΕ, όπου ισχύουν κάποιοι κανόνες
  το σημαντικότερο είναι να σταματήσουν να βγαίνουν λεφτά έξω, δεν αναφέρομαι μόνο στους τραπεζίτες και τα βαλκάνια
  αν θες να το βάλω σε μια πρόταση μόνο:
  "οι έλληνες να αγοράζουν ελληνικά από ελληνικές επιχερήσεις στις οποίες να δουλεύουν κατά κύριο λόγο έλληνες"
  και για αυτό δεν μπορούν να γίνουν πολλά που επιτρέπονται από την ΕΕ...

  ένα δεύτερο είναι να γίνει μια προσπάθεια να "ασπρίσει" λίγο χρήμα!
  οι κατηγορίες των ιατρών-δικηγόρων-κλπ με μέσο ετήσιο εισόδημα €9,500 θα πρέπει να βοηθήσουν πρώτοι

  τέλος, όλα θα ήταν πιο εύκολα εάν γινόταν κάτι συνολικό από την ΟΝΕ

  (μπορούμε να το συζητάμε για πολλές ώρες...)

 8. peripeton avatar
  peripeton 07/03/2009 19:08:35

  DonaE:

  Το κράτος ΔΕΝ εκδίδει χρήμα! Η κεντρική τράπεζα το κάνει αυτό και στας Ευρώπας είναι μια η κεντρική τράπεζα που εκδίδει τα ευρώ.

  Κι αν θέλετε λυσεις άμεσες πρέπει να ανοίξετε λίγο τα μυαλά σας και να καταλάβετε πως το παρόν σύστημα δεν είναι ούτε το τέλειο, ούτε το τέλος της ιστορίας. Απλώς έχετε μεγαλώσει και γαλουχηθεί με κάποιες ιδέες που τις έχετε πλέον δεδομένες.

  ΑΠλά πράματα, απλές λύσεις: το κράτος εκδίδει το χρήμα, το κράτος το καταστρέφει όποτε χρειάζεται.

  Δεν υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες παρά μόνον μια δημόσια που δίνει δάνεια ΑΤΟΚΑ με βάση τις ανάγκες του καθενός.

  Θέτονται όρια στα δάνεια που μπορεί να πάρει κανείς αναλόγως με τον σκοπό δανισμού, την κεφαλαιοποίηση κ.ο.κ.

  Όσο ο δανισμός αποσκοπεί στο κέρδος (και άρα έχει επιτόκιο με λογικό επακόλουθο να αυξάνεται ΠΑΝΤΟΤΕ εκθετικώς το χρέος) η οικονομία θα βουλιάζει ξανά και ξανά στο χάος.

  Βεβαίως όλα αυτά και πάλι είναι μπαλώματα μιας και η ρίζα του προβλήματος είναι στην ύπαρξη του κέρδους αυτού καθ'εαυτού αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

 9. donaE avatar
  donaE 07/03/2009 19:10:04

  Το ελληνικο κρατος για αρχη,θα επρεπε να δωσει αυτα που χεωσταει στους πολιτες για να κινηθει η οικονομια.

 10. HELL AS GREECE avatar
  HELL AS GREECE 07/03/2009 20:29:27

  @11 Έχεις δίκιο για τη κεντρική τράπεζα και τα επιτόκια. Τα χρήματα εκδίδονται μόνο από την Κ.Τ. και εκδίδονται με τόκο. Για να πάρεις από εκεί δανείζεσαι, δηλαδή με τόκο.! Οπότε η τράπεζα σου δίνει 100 και της χρωστάς 100 +χ/100...
  Φανταστικό?

  Το τραπεζικό σύστημα είναι σαθρό, οι οικονομίες βουλιάζουν διότι οι οικονομολόγοι δεν είναι μηχανικοί, διότι οι μαθητές δε μαθαίνουν, διότι αυτοί που κυβερνάν δε μπορούν για διάφορους λόγους, διότι αυτοί που κυβερνάν το κόσμο μας κοιμίζουν και ΔΙΟΤΙ εμείς κοιμόμαστε.

  Σε ποιόν ακούγεται λογικό να υπάρχει ένα χαρτί χωρίς καμία πραγματική αξία που ονομάζεται χρήμα και η αξία του να προέρχεται από το πόσα τέτοια χαρτιά κυκλοφορούν στην αγορά...

  Επίσης πόσο λογικό είναι κάποιος να έχει τη δύναμη να δημιουργεί κάτι με αξία από το μηδέν, ο Θεός είναι ? ?

  Επίσης πόσο παράλογο είναι αυτό το κατι που δημιουργείτε να αντιστοιχεί σε υπεραξία παραπάνω από αυτή που αναγράφει και αυτή η υπεραξία να μην υπάρχει πουθενά για να επιστραφεί ...

  Ρε καραγκιοζοπαίχτες σε τί κωλόκοσμο με φέρατε να ζήσω!!! Τί σας έκανα?

  Τίς λύσεις δε τις λέω γιατί δεν είστε έτοιμοι

 11. donaE avatar
  donaE 07/03/2009 20:41:29

  @ 11 Φασκεις και αντιφασκεις μεσα σε μια παραγραφο.Λες 'το κρατος ΔΕΝ εκδιδει χρημα' και πιο κατω 'απλα πραγματα,το κρατος εκδιδει...'Δεν ειναι θεμα δημοσιονομικης πολιτικης,τι θα κανει η κεντρικη τραπεζα,θα μας τρελλανεις?

 12. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 07/03/2009 20:43:14

  @ Δωριεύς 13
  Χρήμα - Αξία - Υπεραξία - Απλήρωτη Εργασία: Τα κλειδιά, για να δούμε τι "σκελετούς έχει μέσα το ντουλάπι".
  Σύντροφε καλοσώρισες στην "αόρατη εκκλησία" (τάδε έφη Hegel), που πιστεύει στον αυθεντικό σοσιαλισμό, μεταβατικό στάδιο για τον κομμουνισμό, όπως προσδιορίζεται στο μεγαλοφυές έργο του Καρόλου Μάρξ.

 13. "Κόκκινος Πάνος" avatar
  "Κόκκινος Πάνος" 07/03/2009 21:00:28

  @ Συνεχίζω το 15
  Υπάρχει αξία, με ισοδύναμο σε χρήμα, μόνον επειδή την δημιουργεί η εργασία. Και μόνον εκεί όπου υπάρχει εργασία.
  Ο αέρας κανονικά δεν είχε αξία και τιμή, επειδή δεν τον δημιουργούσε καμμιά εργασία, αλλά ο Καλός Θεός. Τώρα που καταστρέφεται (από την κερδοσκοπική δραστηριότητα), αρχίζει ακόμα κι αυτός να αποκτά αξία και τιμή: Την αξία της εργασίας που είναι αναγκαία για να αποκατασταθεί ο υποβαθμισμένος αέρας. Έγινε και ο αέρας ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, προς χάρη του κέρδους.

 14. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/03/2009 14:10:59

  Κι εδω το ιδιο.Τοπιασε παλι το φουστικο.

 15. Δωριεύς avatar
  Δωριεύς 08/03/2009 21:45:41

  Δεν είμαι σοσιαλιστής ή κουμουνιστής επειδή δε με εκφράζει η πολιτική σας. Καλύτερα ειλικρινής και δούλος, παρά φαντασμένος και δούλος.
  Η μόνη λύση είναι να αγαπάς πρώτα τον άνθρωπο και μετά την πατρίδα, να είσαι διαλλακτικός και καινοτόμος (κατ' αντιστοιχία)

  Αν το σύστημα θέλει παιχνίδια θα το μάθουμε να παίζει. Και αν δε τα καταφέρουμε εμείς θα τα καταφέρουν τα παιδιά μας.

  Όλα έχουν τελειώσει, έχει πια ξημερώσει, κάποιοι βάλαν μυαλά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.