#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2012 23:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ... "φθαρμένα υλικά" δεν γίνεται "κυβέρνηση Σαμαρά"!!!Αν και είναι μάλλον νωρίς για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις, πριν καν  τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και το πλέγμα των άμεσων ενεργειών της νέας Κυβέρνησης, είναι πολλές οι πληροφορίες για ονόματα, που στην καλύτερη περίπτωση προκαλούν .

Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η φημολογία μπορεί να υποκρύπτει «ευσεβείς πόθους αξιοποιήσιμων στελεχών», κάθε φορά που η ΝΔ βρίσκεται αυτοτελώς ή συμμετέχει στην Κυβέρνηση, πάντως τα ονόματα που διακινούνται στα δημοσιογραφικά –και όχι μόνο- γραφεία, κάθε άλλο παρά άγνωστα είναι.

Στην ουσία πρόκειται για ανθρώπους που συμμετείχαν ενεργά, από διάφορα πόστα,  στην διακυβέρνηση Καραμανλή.

Επικαλούνται την εμπειρία τους  και επιθυμούν να παραγραφεί η μνημειώδης αναποτελεσματικότητα τους, καθώς και άλλες «ομορφιές»…

«Πολιορκητικοί κριοί» της προσπάθειας τους για «παλινόρθωση» στις θέσεις που κατείχαν ή σε αντίστοιχες, κυρίως υπουργοί και υφυπουργοί που είχαν ρόλο κατά την πενταετία 2004-2009, αλλά και νέοι που έχουν «ψαρώσει» άγρια με τις ευθύνες που τους ανατέθηκαν και αναζητούν «έμπειρους συνεργάτες».

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που δεν αντιπροσωπεύουν τα «φαντάσματα του παρελθόντος» είναι τη ρήξη με το φαύλο, κομματικό, μεταπολιτευτικό παρελθόν.

Αν στήνουν χορό –κάτι σχεδόν βέβαιο- κάποιος πρέπει αν τους χαλάσει το «πάρτι»…

Θα ήταν πολύ επικοινωνιακό να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά η περιπτωσιολογία θα μας οδηγήσει σε συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις ενός εκάστου και θα χαθεί η ουσία.

Η οποία είναι ότι η ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα του 2012 είναι τελείως διαφορετική από του 2009. Οι παλιοί «αξιωματούχοι» μόνο θυμό και βιτριολικά σχόλια προκαλούν. Όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα, αν επιλεγούν τελικά, θα έχουν ναρκοθετήσει από την αρχή και μόνο με την παρουσία τους τη νέα προσπάθεια.

Πέραν όλων των άλλων, θα είναι και βούτυρο στο ψωμί όσων ήδη αντιπολιτεύονται με σκληρότητα και μεροληψία. Η ολιγοήμερη ασθένεια του Πρωθυπουργού έφτανε για να χαρακτηρισθεί η Κυβέρνηση «Κάτω Κηφισιάς». Είναι τα ίδια μέσα που αποθέωναν τον ανήμπορο να κυβερνήσει Αντρέα από το 1994 και μετά και απέκρυπταν ότι η πραγματική εξουσία είχε περιέλθει σταδιακά στην αυλή της κυρίας Λιάνη.

Η αναφορά μας σε άλλες αναρτήσεις στα καθεστωτικά μέσα, μόνο τυχαία δεν είναι. Τα πρώτα δείγματα γραφής στα κρατικά ΜΜΕ δείχνουν ότι θα υιοθετηθεί η «συνταγή Ρουσόπουλου».  Η κατάληξη είναι γνωστή και όσοι θέλουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, αναμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Το τραγελαφικό της όλης κατάστασης είναι ότι αναθάρρησαν οι οπενγκαβίτες κρατικοί λειτουργοί του ΓΑΠ και της τρόικας. Το επιχείρημα τους είναι απλό και σαφές: αφού η ΝΔ χαρακτηρίζεται από τέτοια πενία αξιόλογων στελεχών, γιατί να μην μείνουν στις θέσεις τους για αυτό το κρίσιμο διάστημα;

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού δηλαδή και το πασοκικό κράτος θα κρατήσει με τον τρόπο αυτό κάποια επιλεγμένα «φέουδα» στον κρατικό μηχανισμό.

Ασφαλώς οι κυβερνητικοί εταίροι όχι μόνο δικαιούνται λόγω πολιτικών συσχετισμών, αλλά θα πρέπει και σημειολογικά, να προτείνουν στελέχη μέσα από τις τάξεις τους. Και ασφαλώς έχουν καλύτερους από τους επιλεγμένους με την φανταστική διαδικασία της επινόησε η ηλεκτρονική και ανοξείδωτη αυλή του ΓΑΠ…

Η ελάχιστη περίοδος χάριτος που απολαμβάνει αυτή η Κυβέρνηση θα εξανεμιστεί όταν η κοινή γνώμη ξαναδεί μπροστά της τα «φαντάσματα» από το παρελθόν.

Η Ελλάδα του 2012, της επιβίωσης και της απόγνωσης, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι τους παραγοντίσκους, τους κουμπάρους, τους μέτριους και τους δημοσιοσχεσίτες…

Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 07/07/2012 00:12:25

  Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στον ευρύτερο δημόσιο και κρατικό μηχανισμό έχει ως εξής:
  Οι Πασόκοι διατηρούν τις θέσεις ευθύνης, και παράλληλα επιδίδονται σε εν ψυχρώ ρουσφετολογικές πράξεις, προσπαθώντας ανερυθρίαστα να διασώσουν και να διασφαλίσουν όσους και όσα μπορούν.
  Μέχρι και για εσωτερικές αλλαγές γραφείων, ή ακόμη και εξασφάλισης συγκεκριμένης καρέκλας, τα τηλέφωνα από Πασόκους πολιτικάντηδες παίρνουν φωτιά, και παυχαίνουν τον σκοπό τους.
  Την ίδια ώρα που η επίσημη ΝΔ τρέμει μη χαρακτηριστεί... απότομη, και με υπερβάλλουσα πολιτική ορθότητα αποφεύγει να δηλώσει παρούσα, αφήνοντας τους Πασόκους να ξεσαλώνουν.
  Παράλληλα, όλα τα νεοδημοκρατικά φαντάσματα του παρελθόντος επανήλθαν στο προσκήνιο, απειλώντας, και προκαλώντας φόβο και αηδία στους ουδέτερους. Ο φόβος του ρεβανσισμού που διαφημίζουν κάποιοι αποτυχημένοι του παρελθόντος, ήδη απομακρύνει πολλούς που ψήφισαν την ΝΔ με μισή καρδιά.
  Προσωπικά έριξα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη κάλπη χωρίς καν να δω τα ονόματα σ αυτό, μη τυχόν και αναγουλιάσω και το μετανιώσω.
  Κάποιοι απ αυτούς που μου προκαλούν αναγούλα ήδη ανέλαβαν υπεύθυνες πολιτικές θέσεις, ενώ στα χαμηλότερα επίπεδα άλλοι ράβουν κοστούμια και απειλούν.
  Έτσι, απ τη μια οι ρουσφετολογικές μεθοδεύσεις του Πασόκ, απ την άλλη η συνεσταλμένη επίσημη ΝΔ, και τέλος τα κοράκια του αποτυχημένου νεοδημοκρατικού παρελθόντος που κάνουν κύκλους από πανω μας, ε, δεν θέλει και πολύ για να ανησυχώ σφόδρα!

  • Δεξιόχειρας avatar
   Δεξιόχειρας @ Strange Attractor 07/07/2012 01:59:42

   Είσαι από αρκετά έως πάρα πολύ υπερβολικός. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι τέτοια που μόνο η βούληση του Σαμαρά θα καθορίσει τις εξελίξεις. Συνδικάτα, ΠΑΜΕ, κουκουλοφόροι και σία δεν υπάρχουν πιά...

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Δεξιόχειρας 07/07/2012 08:18:40

    Εννοείται ότι ο Σαμαράς είναι το κλειδί, και του έχω εμπιστοσύνη. Είναι όμως ένας, εν μέσω κυκεώνα.
    Δεν μίλησα για ΠΑΜΕ για κουκουλοφόρους κλπ τους οποίους θα δούμε σε δράση μόλις αρχίσουν τα κρύα.
    Μίλησα για τον έλεγχο που συνεχίζουν να έχουν οι πραγματικά ξετσίπωτοι και πανέμπειροι πασοκτσήδες αξιωματούχοι, και για τα πιο χαμηλόβαθμα νοεδημοκρατικά καρτάλια που ετοιμάζονται για γιούρια, αγνοώντας την πολιτική ζημιά που κάνουν με την αλαζονική τους συμπεριφορά.
    Η κατάσταση είναι περίεργη. Ερμαφρόδιτη.

 2. xp avatar
  xp 07/07/2012 00:19:47

  Μκο Μκο Μκο ! Ψυχολογικά προβλήματα στο Πακιστάν!Ανθρώπινα δικαιώματα στην Ωκαιανία !Δωστε κάποια εκατομύρια ευρώ παρακαλώ!!!!(New age lamogia)

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/07/2012 00:35:56

  Το Χατζηδάκη ποιος τον έχρισε υπερυπουργό;...

  Η φημολογία ή ο ίδιος ο π/μ μήπως;...

  Νομίζω είναι το πρόσωπο κλειδί στην κυβέρνηση με ρόλο αντίστοιχο του Παπακωνσταντίνου.
  Σε όλα.

  Η υπουργοποίηση του σφραγίζει την αταλάντευτη ακραία νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ αλλενάκι 07/07/2012 01:54:57

   Αλλενάκι τι εννοείς ακραία νεοφιλελεύθερη μνημονιακή κατεύθυνση; Θα μου έκανες μεγάλη χάρη αν μου το εξηγούσες.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ΠΑΝ.ΠΑΠ 07/07/2012 11:26:39

    Καλημέρα σας.

    Εννοώ τις αποκρατικοποιήσεις κατ' αρχήν (που επιβάλλουν τα Μνημόνια Ι και ΙΙ).
    Κατά δεύτερον εννοώ το ΗΛΙΟΣ Α/Γ (αλλά αυτό είναι μια ολόκληρη συζήτηση από μόνη της).

    Είμαι υπέρ της ιδιοκτησίας από το Ελληνικό κράτος (51%) και της διατήρησης του ελέγχου επί της διοίκησης των δημόσιων κοινωφελών επιχειρήσεων.

    Όλων. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Συγκοινωνίες, ΟΣΕ, Τραινοσέ, αερογραμμές, λιμάνια, συχνότητες και ότι άλλο υπάρχει.

    Και είμαι υπέρ της λειτουργίας τους με "εξοντωτικά" ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια απόδοσης και εσωτερικού ελέγχου, με φθηνά τιμολόγια για όλους τους Έλληνες, χωρίς ξεχωριστά προνόμια για τους εργαζόμενους σε αυτές.
    ___

    στα πετρέλαια και φ/α δεν φθάσαμε ακόμα.

 4. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 07/07/2012 09:52:23

  Τα στελέχη της ΝΔ πάντα διακατέχονταν από κόμπλεξ ανωτερότητας...όποιος προέρχονταν από χαμηλότερα, μη-αριστοκρατικά τζάκια, ειδικά στην επαρχία, δεν είχε θέση και ρόλο...ποιά η σημερινή κατάσταση της ΝΔ; Έχουν πιάσει πόστα εδώ και δεκαετίες καηθηγητές πανεπιτημίων, απόστρατοι, γιοί και κόρες παλαιότερων στελεχάτων...
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ: μια ζωή αποτυχίες. Οι άνθρωποι δεν είναι της πιάτσας. της αγοράς. Είναι θεωρητικοί. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ MANAGEMENT...Αν γνώριζαν, τότε δεν θα δίδασκαν, αλλά θα διοικούσαν τις δικές τους ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ούτε περίπτερο δεν μπορούν να διοικήσουν...θα το φαληρίσουν σε 3 μήνες...άλλωστε, λίγο πολύ όσοι έχουμε περάσει από πανεπιστήμια, θυμόμαστε τους τεμπέληδες και άχρηστους συμφοιτητές μας (δεξιούς και αριστερούς) που αδυνατώντας να τα βγάλουν πέρα στο σκληρό ιδιωτικό τομέα...κατευθύνθηκαν στο κόμμα...το όποιο κόμμα...γι'αυτό η Ελλάδα πτώχευσε: γιατί τα τελευταία 50 χρόνια διοικελιται από θεωρητικούς καθ. πανεπιστημίων...(άντε να μας έρθουν ο εγγονός του Τσακαλώτου και ο Σταθάκης: εκεί να δείτε γέλια...)
  ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Κάνεάν άλλο σχόλιο πε΄ρνα του ότι είναι ακριβώς που λέέι και η λέξη: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ. Ό,τι έχουν δώσει στην κοινωνία, το έδωσαν. Να κάτσουν στ'αυγά τους. Ένας παλαιός αξι΄τοατος υποστράτηγος έλεγε: "και γάΙδαρο να βάλεις στη Σχολή Ευελπίδων, από αυτούς που πολέμησαν στο Γράμμο, θα φτάσει στρατηγός"...έτσι είναι...στο κάτω της γραφής, αν μόνο οι απόστρατοι είνια ικανοί να διοικούν τότε τι της θέλουμε τις σχολές που βγάζουν managers; Να κρατήσουμε μόνο τη ΣΣΕ ...
  ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΣΤΕΛΕΧΑΤΩΝ: Οι αγαπημένοι μου. Οι σημερινοί 30άρηδες και 40άρηδες οι οποίοι νόμισαν πως ο μπαμπάκας τους θα τους διορίσει στο δημόσιο ελλέω κομματικής θέσης...κάποιοι το έχουν καταφέρει ακόμη και μέσω κρίσης...οι άλλοι, λυπάμαι, αλλά ελέω Ράϊχενμπαχ έχασαν το τραίνο...ας πρόσεχαν...σκεφτείτε το εξής: στον ιδιωτικό τομέα, το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η εξεύρεση ικανών στελεχών καθώς δεν είναι σίγουρο πως ο γιός ή η κόρη του επιχειρηματία θα είναι το ίδιο ικανός με τον πατέρα...γι'αυτό, διαπιστώνουμε πως ακόμη και οι πολύ μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις (τρανταχτά ονόματα, ας μη τα λέμε) αντιμετωπίζουν αυτό ακριβώς το πρόβλημα: επειδή οι απόγονοι είναι ανίκανοι η διοίκηση παραδίδεται σε ικανά στελέχη που αναζητούνται ΠΑΝΤΟΥ...Τα ίδια ακριβώς πρέπει να εφαρμοστούν και στα κόμματα...
  ΑΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΜΕ ΝΕΑ ΣΤΙΒΑΡΑ ΥΛΙΚΑ. ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΟΧΗΣ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΨΑΘΗΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ
  "Τί να λέμε; "

 5. Χρ.Δ avatar
  Χρ.Δ 07/07/2012 11:52:17

  Ξερω περιπτωση νεαρου που απο "το πουθενα"-δηλαδη με συνηθισμενες σπουδες και "μηδεν ενσημα" ανελαβε το 2004 Αντιπροεδρος κρισιμου, στον τομεα της Υγειας, Οργανισμου και μετα απο δυο χρονια εγινε και Προεδρος του και πλεον κυκλοφορει με "βαρυ" βιογραφικο...Ας οψεται βεβαια η υψηλη διασυνδεση του με το πανισχυρο μεν, αλλα βλαπτικο για τον ιδιο τον Καραμανλη,Μαξιμου εκεινης της εποχης.
  Ετσι,με τετοιας ποιοτητας, κομματικους- αναξιοκρατικους διορισμους των "φιλων,κολλητων,κουμπαρων" φθασαμε πλεον να μας "φτυνουν"οι Ξενοι( η Τροικα,η Λαγκαρντ,η Μερκελ,ο Σοιμπλε κλπ) και μεις να κραταμε ομπρελα νομιζοντας οτι βρεχει...
  Ποτε και πως, θα ανακτησουμε την χαμενη μας αξιοπρεπεια????

 6. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 07/07/2012 14:30:14

  To είχα γράψει πριν τις εκλογές, το γράφω και τώρα: Μακριά από τους παραιτημένους κοστουμάκηδες που επί θητείας Καραμανλή γίνανε "καμπόσοι", στην προεκλογική μάχη της ΝΔ ήσαν "περηφάνως απόντες" και στην μετακλογική περίοδο, ξυρίστηκαν για να προβάρουν τα νέα τους κοστούμια!

  Ο Σαμαράς και κάθε υπουργός και... παραυπουργός που θα τολμήσει να χρησιμοποιήσει τέτοια ρετάλια, ας ξέρει από τώρα πως έχασε!

  Η Ελλάδα χρειάζεται "νέο αίμα". Σίγουρα, πολλοί θα βρεθούν απέναντι σε ευθύνες που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν θα περίμεναν. Όποιος δεν αντέχει μπορεί να φύγει. Όχι να αναζητήσει βοήθεια στο σύστημα των golden boys της σφαλιάρας και των πολιτικάντηδων του Κολωνακίου.

  Και κάτι τελευταίο. Ένας φίλος πιο πάνω έγραψε για το "σύστημα της Αθήνας" και τους λίγους επαρχιώτες, που στο τέλος τους τρώνε τα "τζάκια". Συμφωνώ και επαυξάνω και το καλό που θέλω στον Σαμαρά να γεμίσει την κρατική μηχανή με "επαρχία"! Υπάρχουν χιλιάδες ικανότατοι άνθρωποι "εκεί έξω" που δεν έχουν αλλοιωθεί μέσα στο κακώς εννοούμενο "σύστημα" και είναι... και πολύ μάγκες, ώστε να μην τους κοροϊδεύει κανένα λαμογιάκι της παραεξουσίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.