30/10/2009 12:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με τσιτάτα του …Ζαχαριάδη (!!!) ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεσηΜία πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που υπογράφει ως «Ο.Π.Λ.Α.» (Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας ) αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Στην προκήρυξη, της οποίας εξετάζεται η αυθεντικότητα, περιλαμβάνονται αποσπάσματα της Γ΄ Διεθνούς και τσιτάτα του Ζαχαριάδη.

Καλά ρε παιδιά, ποιόν προσπαθούν να πείσουν; Τσιτάτα του Ζαχαριάδη, ονομασία ΟΠΛΑ (η παράνομη οργάνωση πόλεων του ΚΚΕ – ΕΑΜ - ΕΛΑΣ), και θέλουν να μας πείσουν ότι αφενός είναι καινούργια οργάνωση και αφετέρου ότι πρόκειται για κάτι το αυθεντικό; Το πιθανότερο είναι μια ακόμη ταμπέλα ενός πυρήνα, μάλλον του Επαναστατικού Αγώνα, που παρουσιάζεται ως οργάνωση. Οι αστυνομικοί διαρρέουν ότι πιθανώς να δημιουργήθηκε νέα οργάνωση, εξαιτίας εσωτερικών διαφωνιών μέσα στους κύκλους του Επαναστατικού Αγώνα. Ίσως. Το μόνο στοιχείο που μπορεί να μας κάνει να πιστέψουμε μια τέτοια υπόθεση είναι ότι τα δύο Καλάσνικωφ δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλο κτύπημα. Μόνο και μόνο όμως ότι χρησιμοποίησαν Καλάσνικωφ (που είχε χρησιμοποιήσει και ο ΕΑ) δείχνει ότι πιθανώς έχουν τον ίδιο προμηθευτή όπλων.

Όπως και να χει το θέμα είναι ότι και οι νεοεμφανιζόμενοι προέρχονται από αυτούς τους ίδιους κύκλους. Από την ίδια οργάνωση. Είτε διασπάστηκαν, είτε ανεξαρτοποιήθηκαν. Εξίσου πιθανόν είναι όμως, να πρόκειται για έναν πυρήνα κάποιας οργάνωσης (πχ του ΕΑ) που εμφανίζεται σαν ξεχωριστή οργάνωση. Συνηθισμένη άλλωστε ήταν αυτή η πρακτική και παλαιότερα (δεκαετία 80 κ.λ.π.). Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι κάποιες από τις οργανώσεις-ταμπέλες δεν ήταν συγκοινωνούντα δοχεία ή ότι δεν αναφέρονταν σε ένα ενιαίο ηγετικό κέντρο.

Για την ύπαρξη της προκήρυξης ενημερώθηκε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η προκήρυξη βρέθηκε μέσα σε φάκελο, σε εξωτερικό γραμματοκιβώτιο μονοκατοικίας, στην οδό Ήβης 21, στο Μαρούσι.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε και ενημέρωσε για την προκήρυξη είπε -για να πιστοποιήσει ότι όντως αυτή η οργάνωση βρίσκεται πίσω από την επίθεση- ότι η μία από τις τρεις μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες εκλάπη από την οδό «Αιθαλίδου (με "αι") » στην περιοχή της «Γούβας» -στοιχεία που γνωρίζει η Αστυνομία και τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Το κείμενο -έκτασης μίας σελίδας- είναι γραμμένο με κεφαλαία γράμματα, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η προκήρυξη

«Η Κομμουνιστική Διεθνής έχει ως σκοπό τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος. Η Κομμουνιστική Διεθνής θεωρεί τη δικτατορία του προλεταριάτου ως το μοναδικό μέσο για να αποσπαστεί η ανθρωπότητα από τις φρικαλεότητες του καπιταλισμού». (Από το καταστατικό της Κομμουνιστικής Διεθνούς)

«Τα γεγονότα στο Λιτόχωρο είναι ένα μήνυμα για τον μοναρχοφασισμό και τους Αγγλους... Θα είναι απόλυτα μέσα στη λογική της πολιτικής, που οι Αγγλοι και οι μοναρχοφασίστες εφαρμόζουν και δεν θα πρέπει να απορεί κανένας, αν αύριο εμφανιστεί και δεύτερος Μπαρούτας και μεθαύριο γίνουν δεκάδες και εκατοντάδες. Θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα αποφασίσει να μην τον σφάζουν σαν κότες και τότε θα πάρει και αυτός τα άρματα». (Νίκος Ζαχαριάδης)

Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της.

Απέναντι στο καθεστώς τρόμου που οι κρατικές δυνάμεις καταστολής και οι φασιστικές συμμορίες από κοινού επιχειρούν να εδραιώσουν στους χώρους όπου το προλεταριάτο και η νεολαία ζει, εργάζεται και αγωνίζεται και το οποίο αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης μετακύλησης των απωλειών της καπιταλιστικής κρίσης από το κεφάλαιο στον εργαζόμενο λαό, το λαϊκό επαναστατικό κίνημα πρέπει να λάβει άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, όλα τα οργανωτικά και τεχνικά εκείνα μέτρα, που θα επιτρέψουν στο προλεταριάτο να αποκρούσει την τρομοκρατία και να ματαιώσει τα σχέδια των εκμεταλλευτών του.

Στην κατεύθυνση αυτή οργανώθηκε η επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Στρατοχωροφυλακής Βορειοανατολικής Αττικής, την οποία πραγματοποίησε ομάδα προλετάριων αγωνιστών.

Στην ένοπλη τρομοκρατία του στρατού της πλουτοκρατίας θα αντιτάξουμε τη δυναμική μας αυτοάμυνα.

Οπορτουνιστικές ταλαντεύσεις, υποχωρήσεις και περαιτέρω ανοχές, οδηγούν στην εξάντληση, την αποδυνάμωση και τελικά την εξόντωση του προλεταριάτου και του επαναστατικού κινήματος.

Ολοι στα άρματα, όλοι στον αγώνα για τη δικτατορία του προλεταριάτου και τον κομμουνισμό. Ζήτω η ΟΠΛΑ, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1946!

Ομάδες Προλεταριακής Λαϊκής Αυτοάμυνας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lalakis avatar
  Lalakis 30/10/2009 12:44:52

  Στρατοχωροφυλακή; 26 Οκτ. του 1946; ΟΠΛΑ; Τσιτάτα του Ζαχαριάδη; Πάμε καλά; Για τον Άρη δεν α΄κουσαν τίποτα; Για τον Μάρκο; Μήπως είναι τίποτα αρτηριοσκληρωτικοί 85ρηδες με μηχανές;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Lalakis 30/10/2009 15:13:41

   Βρε μήπως είναι αρχειομαρξιστές με ρεβεζιονιστικές συνιστώσες;

  • Suhoi avatar
   Suhoi @ Lalakis 30/10/2009 20:49:33

   @Lalakis
   Οχι 30ρηδες με κλεμμένες μηχανές είναι

  • Le canard avatar
   Le canard @ Lalakis 30/10/2009 21:22:46

   @Lalakis

   Οπως και να χει θέλει αρ....α για να πας και να γαζώσεις ένα τμήμα γεμάτο αστυνομικούς. Αμφιβάλει κανείς. Επίσης, εάν ήθελαν πράγματι να σκοτώσουν -και πολλούς μάλιστα- γιατί το τμήμα ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας, θα μπορούσαν να πυροβολήσουν όχι με το πολυβόλο στο ισχύον, αλλά στο ώμο. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκαναν. Ολοι μας όμως, όσοι κάναμε βολές στο στρατό ξέρουμε πως όταν πυροβολείς με το G3 στη μέση, μάλλον σάμπα χορεύει ο όπλο και λίγες σφαίρες πάνε στο στόχο.

   • MIG-21 avatar
    MIG-21 @ Le canard 30/10/2009 21:45:08

    Οπως και να χει θέλει αρ….α για να πας και να γαζώσεις ένα τμήμα γεμάτο αστυνομικούς. Αμφιβάλει κανείς??

    ΝΑΙ.
    ΔΥΟ ΤΡΙΑ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ.
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΙΡΙ!!

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Le canard 30/10/2009 21:56:50

    Ιστορικό τρίβια: άπαντες οι αγωνιστές του 1821 πυροβολούσαν με τα καρυοφίλια τους από τη μέση... προκαλώντας έκπληξη στους εκπαιδευμένους στρατιωτικά ξένους φιλλέληνες που είχαν έρθει για "βοήθεια".

    • MIG-21 avatar
     MIG-21 @ Strange Attractor 31/10/2009 10:01:55

     Eρευνα με ληψη αιματος απο πιλοτους οι οποιοι παρουσιαζονται για αναληψη υπηρεσιας σε μαχητικες μοναδες πραγματοποιουνται κατα τακτικα χρονικα διαστηματα ετσι ωστε να διαπιστωθει εναν γινετε ληψη αμφιταμινων!!!

    • Kurosaki Ichigo avatar
     Kurosaki Ichigo @ Strange Attractor 31/10/2009 10:22:22

     Σωστά. Δεν προβλέπεται η λήψη "go" και "no-go pills" εν καιρώ ειρήνης για αποστολές ρουτίνας..

    • MIG-21 avatar
     MIG-21 @ Strange Attractor 31/10/2009 11:23:59

     ΚΟΛΙΟΜΕ ΝΑ ΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ....... ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ εν καιρώ ειρήνης......

 2. Σαος avatar
  Σαος 30/10/2009 13:00:26

  Μήπως είναι φάρσα;

  • Suhoi avatar
   Suhoi @ Σαος 30/10/2009 20:50:00

   Σώρα ρε Σαος!!!

 3. Μάρκος avatar
  Μάρκος 30/10/2009 13:02:27

  Αυτό είναι που λέγαμε κάποτε, ότι το πολύ το Καπα Καπα, κάνει το παιδι...μακάκα. Η μεταπολιτευτική "Δημοκρατία" μας έμαθε να χαρακτηρίζει τους αριστερούς πάσης φύσης ως αγωνιστές, και τους βασιλοχουντικούς γραφικούς, αλλά τουλάχιστον εκείνοι δεν έπαιρναν "ληγμένα" και δεν έκαναν δολοφονίες.

  • Suhoi avatar
   Suhoi @ Μάρκος 30/10/2009 20:52:03

   @Μάρκος

   Ναι δεν τα καναν οι βασιλοχουντικοί, τα κανε το μετέμφυλιακό κράτος για λογαριασμό τους> Μαζί βέβαια με τις παρακρατικές συμμορίες

 4. ambrosiac avatar
  ambrosiac 30/10/2009 13:11:23

  Καινουργια Καλασνικωφ; Οποιος εχει ενα χιλιαρικο και στοιχειωδη ικανοτητα παζαριου κατεβαινει Ομονοια και αποκτα Καλασωικωφ.


  "οι σφαιρες^Η^Η^Η^Η^Η^Η αλυσσιδες δωρεαν
  το πηδημα θανατου δυο δραχμες
  το πηδημα θανατου δυο δραχμες χωρις σκοινια

  Περαστε κοσμε..."

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ ambrosiac 30/10/2009 13:33:34

   Άμα βάλεις κάτι παραπάνω σε περίοδο εκπτώσεων παίρνεις στην συσκευασία και τον εκτελεστή δώρο.
   Οι γερμανοί στρατιώτες που έχουν πάει να σκοτώσουνε κοσμάκη στο Αφγανιστάν (τις προάλλες ζήτησε ένας γερμανός συνταγματάρχης μαχαιροβγάλτης συγγνώμη, γιατί κάποιοι πιλότοι βομβάρδισαν "κατά λάθος" αμάχους) είναι όλοι εθελοντές και πήγανε για να πάρουνε 2500 ευρώ καπάκι στον μισθό τους. Οι Αφρική είχε γεμίσει μισθοφόρους, που δεν είχανε καμία προσωπική σχέση με το αντικείμενο εκτός από το χρήμα.
   Ο Φριδερίκος ΙΙ της Πρωσίας νοίκιαζε τον στρατό του (άσχετα εάν το έπαιζε φίλος του Βολταίρου και ανθρωπιστής). Τα ανεγκέφαλα θεωρούσαν τιμή τους να σκοτώσουν και να σκοτωθούν για να γεμίσουν τα σεντούκια ενός ξεπεσμένου, που έκανε όργια με πιτσιρικάδες στο Σαν Σουσί.
   Το ξεκοίλιασμα είναι επάγγελμα. Νομιμότατον. Και εάν το απαιτεί η περίστασις και εξωτερικώς παράνομον, πάντοτε όμως προς όφελος του μπάχαλου του Novus Ordo Seclorum (ιδέ και μονοδόλαρον).

   • Ανανεωτικός avatar
    Ανανεωτικός @ Μποτίλια στο Πέλαγος 30/10/2009 15:08:51

    Τι λε ρε φίλε, ξεπέταξες και τον Φρειδερίκο τον Μέγα. Έχεις και ιστορικές γνώσεις βλέπω! Ποιός είσαι τς, τσ, τσ...

    • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
     Μποτίλια στο Πέλαγος @ Ανανεωτικός 30/10/2009 15:13:22

     Δεν ξέρω εάν έχω ιστορικές γνώσεις, έχω όμως ράμματα στην καμπούρα από τα εγγόνια του.

 5. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 30/10/2009 13:31:55

  Η χαρά του Καρατζαφέρη ,της χρυσής αυγής ,του Μάρκου εδώ μέσα και πολλών σαν κι'αυτόν ..κανονικοί προβοκάτορες οι τύποι και στυγνοί δολοφόνοι,
  είναι ότι πρέπει για να συκοφαντηθεί η Αριστερά και το κίνημα
  που θέλει κοινωνική δικαιοσύνη, δικαιώματα, εργασία,υγεία κλπ.
  ΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 30/10/2009 13:37:47

   Και παρέχοντες την απαραίτητη νομιμοφάνεια στους ξενοκίνητους, χαφιεδοκίνητους εκτελεστές, που πασχίζουν να εμφανίζονται με ζαχαριαδικό(!) μανδύα.
   Δεν στοχοποιούν μόνο σκόπιμα την όποια αριστερά. Στην ουσία καλύπτουν τα ενεργούμενα τέρατα.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 30/10/2009 13:40:50

   Για το ότι είναι χρήσιμοι δεν υπάρχει αμφιβολία. Το ότι είναι ηλίθιοι (ως επιβεβαιώνοντες τον αυτοπροσδιορισμό τρομοκρατικών προκηρύξεων) και όχι κάτι άλλο, πρέπει πρώτα να το αποδείξουν.

 6. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 30/10/2009 13:51:59

  ΑΝ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡΣΑ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ...ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ.
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ.
  Η ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΕΩΝ.
  Οι ακραίες συνθήκες που διαμορφώνονται από τη συνακόλουθη της καπιταλιστικής κρίσης, όξυνση της κρατικής και παρακρατικής τρομοκρατίας, επιβάλλουν επιτακτικά την οργάνωση δομών μαζικής λαϊκής αυτοάμυνας για την αντιμετώπισή της
  ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; Η ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.
  ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΟΝΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
  ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ
  Η ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΞΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ.
  ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ Η ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΕΤΩΝ.
  ΑΡΕΣΕΙ Η ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ.

 7. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 30/10/2009 14:02:25

  Οι λόγοι που εμφάνισαν οι βρικόλακες μια νέα ταμπέλα είναι αυτονόητοι, δεδομένου ότι και το περιεχόμενο της προκήρυξης είναι αναφανδόν γελοίο.
  Κατ' αρχήν κλιμακώνεται τυφλή τρομοκρατία, τύπου Ιράν, Αφγανιστάν και Πακιστάν για την μετατροπή της Ελλάδας σε παρειά, πέρα από ιδεολογικοφανή προσωπεία.
  Επί πλέον, με σωρεία ταμπέλες που καλύπτουν τον ίδιο και τον αυτό μηχανισμό επαγγελματιών εκτελεστών, προσπαθούν να δημιουργήσουν για την Ελλάδα την εντύπωση μιας διαλυμένης χώρας, στην φάση που την διαλύουν σε όλα τα επίπεδα. Τελείως απαράδεκτο ότι και ο Χρυσοχοΐδης κατάργησε τις σκοπιές στα αστυνομικά τμήματα μετά την δολοφονική επίθεση των εκτελεστών. Τι μηνύματα αποσκοπεί να στείλει;
  Ας αναλογιστούν και όσοι μπαχαλάκηδες δεν είναι μισθοφόροι βάνδαλοι, σε ποιους παρέχουν κοινωνική κάλυψη και υπόστρωμα για μετατροπή της χώρας σε Βαγδάτη.

 8. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 30/10/2009 14:06:03

  Σαν πολύ νωρίς δεν την έστειλαν την προκήρυξη????

  Βιάζονται να δώσουν στίγμα τα μαλα..σμενα??

  • MIG-21 avatar
   MIG-21 @ greekpoliticalreview 30/10/2009 15:59:22

   ΘΥΜΑΣΑΙ..... ΤΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ?
   ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΟΝΕΤΕ ΚΤΛ ?

   ΕΙΔΕΣ!!

   ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΩΡΙΣ,
   ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ !!!

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ MIG-21 30/10/2009 16:12:15

    Δε σε καταλαβαίνω mr. , του Συριζα οι τρομοκράτες???

    • MIG-21 avatar
     MIG-21 @ greekpoliticalreview 30/10/2009 16:20:00

     ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΟΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.

     ΠΗΓΑΙΝΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ.

     ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ (ΔΥΣΤΗΧΩΣ) ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΜΙΟΥΡΓΟΥΝ Ή ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!!

 9. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/10/2009 14:08:22

  Σε τελευταία ανάλυση, για "ηθοποιοί" μοιάζουν.
  Το "έργο": Στρατηγική έντασης, όξυνσης. Πιθανοί "σκηνοθέτες": Αυτοί που σκηνοθετούσαν κι ένα χρόνο πρίν, μόνο που τώρα κλιμακώνουν σε βαθμό υπερβολικό, φοβούμενοι ότι ο Χρυσοχοίδης θα τους βάλει χέρι.
  Πιθανότατα το όλο πλέγμα των μηχανισμών τήρησης της νομιμότητας και ασφάλειας του πολίτη είναι από καιρό ναρκοθετημένο και τώρα βάλλεται εκ των ένδον.

 10. Vachus avatar
  Vachus 30/10/2009 14:16:05

  Είναι πασιφανές οτι οι τύποι είναι ξενοκίνητοι. Μάλλον για υπαλλήλους τραπεζικούς, από αυτούς που θα πουλήσουν αναπτυξιοδάνεια στην Ελλάδα.
  Το να αναφέρουμε την αριστερά είναι λίγο άτοπο, μιας και για πρώτη φορά ΟΛΟΙ καταδίκασαν την επίθεση.

  @ ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
  Φίλε η αριστερά πάντως έκανε και κάνει οτι περνά από το χέρι της για να αυτοδυσφημιστεί. Είναι σήμερα η 5η φάλαγγα. Αν ήταν η δεξιά η 5η φάλαγγα οι τρομοκράτες θα παρουσιαζόντουσαν ως δεξιοί και να είσαι σίγουρος για αυτό.Με τον εθνομηδενισμό τους και την λατρεία της καταστροφής, την επίθεση στα ιερά και τα όσια του έθνους, την καταφανή περιφρόνηση προς κάθε νομιμότητα και την αμετανόητη για όλα στάση της έχει εκκολάψει το αυγό του φιδιού και έχει καταστεί το τέλειο άλλοθι για τους προβοκάτορες που βάλλουν την πατρίδα μας.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ Vachus 30/10/2009 14:27:11

   Σε πολιτική βάση η αριστερά έχει εκφυλιστεί τελείως και αυτοεξεφτελίζεται πλέον μόνιμα. Εάν δεν έχουν τον ανδρισμό να αυτοδιαλυθούν, τουλάχιστον ας βγάλουν τον σκασμό. Όσοι επιθυμούν να αγωνιστούν για εργασιακά δικαιώματα ας ενισχύσουν τα συνδικάτα, ή ας φτιάξουν επιτροπές βάσεις για τα συγκεκριμένα προβλήματα.
   Η πρώτη δουλειά που έκαναν ο Λένιν και ο Τρότσκι ήταν να διαλύσουν τα Σοβιέτ. Όλοι τον λαό φοβούνται.

 11. El Gekkο avatar
  El Gekkο 30/10/2009 14:52:58

  And now the 1.000.000 $ question ...

  Θυμάται κανείς να έχει ξανακούσει τέτοια ρητορική;

  • nik avatar
   nik @ El Gekkο 30/10/2009 18:41:17

   Σε κάθε αριστερή/κεντροαριστερή εφημερίδα/σάιτ που σέβεται τον εαυτό της/του. Εκεί και η ο Ζαχαριάδης είναι αγιοποιημένος και η (αρχική) ΟΠΛΑ κι ο ΔΣΕ κλπ.
   Τα γνωστά παραμύθια δηλαδή: αυτοί μεν είναι "προβοκάτορες" επειδή είναι δολοφόνοι και τους δυσφημούν, αλλά για κάνε μια σχετική συζήτηση και θα δεις πώς θα υπερασπιστούν όλα τα παραπάνω απέναντι στους "μοναρχοφασίστες" αντιπάλους τους.
   Το ότι κάποιοι τους παίρνουν τόσο στα σοβαρά που επιθυμούν να πάρουν και ...εκδίκηση είναι προφανώς τελείως ασύνδετο γεγονός.

   Σα να κάνεις εσύ 40 χρόνια μονόπλευρη προπαγάνδα υπέρ του Χίτλερ κι όταν βγαίνουν στο τέλος νεο-ναζί τρομοκράτες να λες: "προβοκάτσια, δεν είναι ...ναζί αυτοί".

 12. Kurosaki Ichigo avatar
  Kurosaki Ichigo 30/10/2009 15:42:03

  Δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη, όπως και κανένας άλλος τρομοκρατικός συφερτός φυσικά δεν έχει κάνει ποτέ.
  Θα αναλάμβαναν την ευθύνη αν μετά την δράση τους, παραδίδονταν
  στις αρχές και περνούσαν από το βήμα του δικαστηρίου να αιτιολογήσουν την πράξη. Αυτό σημαίνει «αναλαμβάνω ευθύνη». Αυτό που έκαναν ήταν απλώς να αναλάβουν την πατρότητα της ενέργειας και να συστηθούν στον κόσμο.

 13. skeptiki avatar
  skeptiki 30/10/2009 15:44:52

  Δεν νομίζεται ότι πολύ κουβέντα γίνεται για κάτι τόσο γελοίο που μάλλον είναι φάρσα?

 14. donaE avatar
  donaE 30/10/2009 16:05:42

  Καθολου φαρσα.Μαλλον ο σκοπος ειναι να κτυπηθει η αριστερα και το ΚΚΕ με την αναφορα στον Ζαχαριαδη και τα εμφυλιακα γεγονοτα που εχουν αμφισβητηθει ηδη.
  Θελουν να προκαλεσουν τα δεξια ανακλαστικα του κοσμου.
  Φασαρια να γινεται δηλαδη.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ donaE 30/10/2009 17:47:10

   Σωστή φαίνεται η υπόθεσή σου, donaΕ.
   "Ποιός ωφελείται", δυνητικά έστω, είναι το ερώτημα - οδηγός σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο μίτος της Αριάδνης.
   Αλλά όχι μόνον η αριστερά ο στόχος τους, και όχι τόσο το ΚΚΕ. Αυτοί δεν τρομάζουν τόσο εύκολα. Κυρίως θέλουν να τρομάξει ο κόσμος του Κέντρου κι αυτοί που ακολούθησαν προσφάτως τη Σοσιαλδημοκρατία. Και οι νεότεροι, οι μή έχοντες πείρα βαθέος παρακράτους. Να θυμηθούμε μήπως και τα Ίμια, μόλις ανέβηκε ο Σημίτης;
   Να το πούμε ωμά, τώρα και τον Χρυσοχοίδη προσωπικά στοχεύουν. Και παλιοί λογαριασμοί δικοί τους είναι τα κίνητρα και στρατηγική εξυπηρέτησης των "προστατών" τους. Ν' αναμένουμε όμως και σκληρή απάντηση. Η Δημοκρατία πρέπει να μάχεται, δεν παραδίδεται.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ donaE 30/10/2009 18:16:40

   Αντιθέτως, εμένα μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θέλουν να προκαλέσουν τα αριστερά αντανακλαστικά του κόσμου. Ψάχνουν για ευρύτερη κοινωνική υποστηριξη και είπαν να το ρίξουν στο Ζαχαριάδη. Μόνον που ήταν πολύ χοντρό το δούλεμα και ο κόσμος, αν κρίνω από τις αντιδράσεις, τους πήρε χαμπάρι.

  • Suhoi avatar
   Suhoi @ donaE 30/10/2009 21:05:03

   Εντελώς δευτερευόντως θέλουν -αν θέλουν- να κτυπήσουν το ΚΚΕ. Ως "σταλινική-Ζαχαριαδιακή-τριτοδιεθνιστική" αριστερά, όπως και όλοι οι αριστεριστές, ναι μεν αμφισβητούν και επικρίνουν το ΚΚΕ (το έκαναν παλιότερα και ο ΕΛΑ και η 17Ν ανοικτά και ωμά), αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος και μοναδικός τους στόχος. Επιδιώκουν απλά τη διαφοροποίησή τους από τη νόμιμη, κοινοβουλευτική, αλλά και μερίδα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και θέλουν να εμφανίζονται ως ο "πούρος" ιδεολογικός εκπρόσωπος της αριστεράς, της ιστορίας της (που, όπως ισχυρίζονται, την πρόδωσε το ΚΚΕ-Συν) και ως ο πόλος που θα προκαλέσει την ... επανάσταση.

 15. Πονοκέφαλος avatar
  Πονοκέφαλος 30/10/2009 16:38:40

  Προβοκάτσια η επίθεση, ξεχωριστή προβοκάτσια η προκήρυξη.

  Θα το πω και αγγλικά, gia να το καταλάβουν οι Bρετανοί που μας "συμβουλεύουν" σε ζητήματα "τρομοκρατίας": move along, nothing to see here.

 16. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 30/10/2009 16:43:55

  Ορθή επανάληψη για την περίπτωση που χάθηκε το στις :
  30/10/2009 at 3:33 pm ( ΝΤΑΝΤΟΝ says:
  Your comment is awaiting moderation. ) το οποίο ακολούθησαν χρονικά άλλες δημοσιευμένες ήδη παρεμβάσεις - σχόλια .

  -----------------------------------------------------------------

  Το ¨μεταμοντέρνο¨ αυτό κείμενο αποτελεί μια διαφήμιση της ταινίας ¨ψυχή βαθιά¨ του Παντελή Βούλγαρη !

  Όλα τα Μ.Μ.Ε. , Όλες οι Εικόνες¨ στην Υπηρεσία της ¨Μπαρουτοκαπνισμένης Προβοκάτσιας-Πρόκλησης ¨ ενάντια στην Μνήμη , την Ιστορική Συνείδηση του ¨Ελληνικού Λαού.

  Πρόκληση – προβοκάτσια , συνειδητή ή ασυνείδητη , πάντως σίγουρα εκτός του διανοητικού επιπέδου ευφυΐας του μέσου Έλληνα , δεν παίζει κανένα ρόλο.

  Πάντως σίγουρα φαιδρή και ικανή να διασκεδάσει και να αναπαράγει τις ¨αντικομουνιστικές , αντεπαναστατικές , συντηρητικές και αντιδραστικές νευρώσεις και ψυχώσεις ¨ μιας μερίδας των Ελλήνων , φασιστών και νεοφιλελεύθερων ¨δημοκρατών¨ που θέτουν τον ¨άνθρωπο-άτομο¨ ( κατά προτίμηση ¨ιδιοκτήτη¨ και κατέχοντα ¨επενδυτικά κεφαλαία¨ ) στο ¨επίκεντρο¨.

  ¨Ο.Π.Λ.Α¨ , τι ¨ωραία¨ επιλογή , κατάχρηση ονόματος και ιστορίας !

  Κάποιοι από αυτούς , της πραγματικής ιστορικής ΟΠΛΑ , καταγράφηκαν , δίκαια , στην συλλογική μνήμη των Ελλήνων ( ¨Δεξιών ¨ και ¨Αριστερών¨ ) , σαν απλά δολοφόνοι , και ορισμένοι σαν ¨Λαϊκοί Αγωνιστές¨ που συμμετείχαν σε μια Επανάσταση των επί αιώνες φτωχών και καταφρονημένων Ελλήνων για ένα ¨ομιχλώδες¨ – ¨Αύριο¨ , όπου θα λάμπει ο ¨ήλιος της δικαιοσύνης πάνω από την Ελλάδα¨ .

  Και αναφέρομαι στα παιδιά εκείνα ( Ομάδες ¨Λαϊκής Αυτοάμυνας¨ ) που έκαναν ¨αντάρτικο πόλης ¨ ( με το όνομα της ΟΠΛΑ ) κατά την διάρκεια του Εμφυλίου στην Θεσσαλονίκη .

  Δεν ¨μεταμέλεισαν ¨ μπροστά στους ¨κυνηγούς κεφαλών ¨ των Στρατοδικείων , υπεράσπισαν περήφανα το δίκιο του αγώνα τους , και εκτελέσθηκαν ( 1949 ) από τους θιασώτες της ¨Βασιλευόμενης Δημοκρατίας¨.

  Και έρχονται σήμερα οι μεταμοντέρνοι , ίσως , ίσως και κάποιων κεντρικών και αποκεντρωμένων υπηρεσιών , της ¨κοινωνίας του θεάματος¨ , των ψυχώσεων – νευρώσεων και της πλύσης εγκεφάλου , χωρίς… να περιμένουμε τους βαρβάρους για να λυτρωθούμε .

  Και όλα αυτά βέβαια πάντα με την επιφύλαξη ότι η ¨μη γνήσια¨ στις προθέσεις της προκήρυξη είναι γνήσια.

 17. skeptiki avatar
  skeptiki 30/10/2009 17:58:05

  Σε όσους το έδειξα (αριστεροδεξιούς... γενικώς 50 άτομα στη δουλειά ότι νάναι) βάλαν τα γέλια.... και το θεώρησαν δούλεμα η φάρσα.
  Αυτό είναι το αντανακλαστικό που ενεργοποιήθηκε.

  Αυτά τα περί δεξιών και αριστερών αντανακλαστικών μέρος κι αυτά της κατεστημένης πολιτικής φρασεολογίας μόνο κάτι διανοητές-αναλυτές εκφράζουν, που δεν μπορούν να κατανοήσουν τα όρια της γελοιότητας τελικά. Αν όντως είναι αληθινό το μήνυμα απλά προσπαθούν να γελοιοποιήσουν την τρομοκρατία, άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ ή είναι παντελώς γελοίοι πράγματι (λές?)
  Αν κάτι δεν στέκει είναι η διαφορά ανάμεσα στην ικανότητα εκτέλεσης της επιχείρησης και την ικανότητα έκφρασης και "απήχησης" στο κοινό.... Η είναι φάρσα ή σημαίνει κάτι άλλο ... πχ οι εκτελεστές δεν έχουν σχέση με το συγγραφέα?
  Αλήθεια σε ποιόν απευθύνεται το κείμενο? στη νέα γενιά άνω των 85? που είναι η μόνη που μπορεί να το καταλάβει?

  • donaE avatar
   donaE @ skeptiki 30/10/2009 18:24:13

   Αποψη ειναι βρε σκεπτικη δεν ειναι διανοητικη αναλυση,και το γελοιο ειναι ευκολη κουβεντα.
   Δεν μιλαμε για το τι καταφερνουν τελικα αλλα για το τι θα θελανε.Εδω χυθηκε αιμα.
   Και βεβαια δεν μετριεται η αντιδραση του κοσμου με τις ερωτησεις στην δουλεια αλλα συνολικα,απεναντι σε γεγονοτα μελλοντικα.

   • skeptiki avatar
    skeptiki @ donaE 30/10/2009 18:48:28

    Δεν μιλάω για τη δική σου άποψη, μιλάω για τα υποτιθέμενα "αντανακλαστικά" που ακούω στις αναλύσεις και δεν βλέπω στον κόσμο.. Και αν μπορέσανε και καταφέρανε μια επιχείρηση που θέλει και οργάνωση και αρκετά άτομα και κέντρο, απορώ που "αποτύχανε" να γράψουν ένα κείμενο να μην προκαλεί το γέλιο. Εκτός κι αν θέλουν να ξεσηκώσουν τη γιαγιά μου που ξέρει τα ονόματα που αναφέρονται. Από τους νεώτερους ούτε τι είναι το ΟΠΛΑ, ούτε το Ζαχαριάδη ξέρουν οι περισσότεροι πόσο μάλλον να καταλάβουν αναφορές και συμβολισμούς.
    Πότε άλοτε άκουσες σε προκύρηξη τόσους πολλούς να λένε ότι είναι φάρσα?

 18. stelios avatar
  stelios 30/10/2009 18:06:38

  NTANTON,
  ενας απο τους επικεφαλης της ΟΠΛΑ στη Θεσσαλονικη,αφου αγνωστο(?)πως,δε διωχθηκε,βρεθηκε επι χουντας ιδιοκτητης τεραστιας ακινητης περιουσιας κιαμ βιομηχανος υφασματων,καθως και κουμανταδορος στην Αερολεσχη Θεσ/νικης.
  Οταν μπουκαραν στα μαγαζια μεροκαματιαρηδων και ξεπουλουσαν καθημενοι στο ταμειο και τσεπωνοντας τις εισπραξεις με το πιστολι στον κροταφο,φαινεται οτι εβαζαν κατι στην ακρη και για την παρτη τους.
  Ξερω ακομη εναν που στα τελη του 50 κερδιζε καθε μηνα το...λαχειο,προφανως για να δικαιολογησει τις 2 πολυκατοικιες του μιας και στον Εμφυλιο δεν ειχε να φαει.Φυσικα κανενας απο αυτους δε χρειαστηκε να εμμεινει στις ιδεες του μπροστα στο αποσπασμα γιατι απλουστατα ποτε δεν τουν ζητηθηκε.

 19. enas avatar
  enas 30/10/2009 20:30:32

  3eka8arh provokatsia. prepei na arxisete na syni8izete se ayta osoi 8ELOUN NA EINAI me to meros tis ergatikhs ta3hs KAI NA MIN PISTEYOYN OYTE LE3H APO ASTIKA MME (MEGA, ANT1, ALTER, ERT, ALPHA KTL.)

  GEIAAA!

 20. Suhoi avatar
  Suhoi 30/10/2009 21:14:53

  Τέσσερα βασικά -και με σημειολογική- σημασία στοιχεία της "προκήρυξης":

  1.ΟΠΛΑ (έμμεση παραπομπή στην ΟΠΛΑ του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ). Παρόμοια, παλιά ονομασία, είχε επιλέξει και η Λαϊκή Θέληση, "κλέβοντας" την ονομασία της ρωσικής ιστορικής (αυτοί όμως δεν έκλαναν, δολοφόνησαν τον Τσάρο) οργάνωσης, "Ναρόντναγια Βόλια" (τουτέστον Λαϊκή Θέληση).

  2.Αναφορά στην Τρίτη Διεθνή (περίοδος Στάλιν).

  3.Αναφορά στον Ζαχαριάδη (ο χαρακτηρισμένος -ανεπίσημα και από το ΚΚΕ- ως ο άνθρωός του Στάλιν στο κόμμα. Με την αποσταλινοποίηση εστάλη Σιβηρία, όπου αργότερα αυτοκτόνησε- Κρεμέστηκε, ε σύντροφε Χαρίλαε;).

  4.Αναφορά στην 28η Οκτωβρίου 1946, ημερομηνία σύστασης του Δημοκρατικου Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).

  Συμπέρασμα: Είναι σαν να μα λένε ότι δεν είμαστε οι αριστεριστές, ποινικοί και αναρχικοί που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ και οι μπάτσοι, αλλά συνεχιστές της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα.

  Θα τρίζουν βέβαια τα κόκκαλα του σύντροφου Λένιν που βλέπει ότι ακόμα και "η παιδική αρρώστια του κομμουνισμού" αδυνατεί να εκφράσει το παιδαριώδες τουτων δω των ... επαναστατών. Διότι το να ξαναφέρνεις μετά από 70 χρόνια ορολογίες και ονομασίες εκείνης της εποχής, ή προβοκατόρικο είναι, ή μιμιτισμός ή τέλος πάντων μου θυμίζουν τα παιδιά που ακούνε τα παραμύθια της γιαγιας στο τζάκι και θέλουν να μοιάσουν στο Μεγαλέξανδρο. Η παρωδία αυτή βέβαια, σε τίποτε δεν υποβαθμίζει τη σοβαρότητα των κτυπημάτων τους.

  • MIG-21 avatar
   MIG-21 @ Suhoi 30/10/2009 21:47:05

   ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΟΣ !!!

  • Edo avatar
   Edo @ Suhoi 30/10/2009 22:37:22

   Προφανώς, ο Μάρξ και ο Λένιν είναι άγνωστος σε αυτούς.Ξέρουν μόνον τον Στάλιν και τον Ζαχαριάδη

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Suhoi 30/10/2009 22:42:05

   Παρωδία, ξεπαρωδία, εδώ και τώρα βρήκε και βγήκε μια τέτοια, σταλινοζαχαριαδική προκήρυξη τρομοκρατών (και όχι κάτι πιό mainstream terrorist manifest): Ούτε στη Γερμανία επί RAF, ούτε στην Ιταλία επί ΕΤ, ούτε στη Γαλλία της Directe Aktion βγήκε ποτέ τέτοιο καρναβάλι. Ή κάτι που να του μοιάζει, έστω και εξ αποστάσεως.
   Σημεία και τέρατα, του τόπου και του χρόνου: Στη σημερινή, σκληρά κακοπαθημένη (από Έλληνες) Ελλάδα, ακριβώς τώρα, που αρχίζει μια αβέβαιη, περιπετειώδης απόπειρα ανάταξης των τραυμάτων της.
   Άν δεν είναι "ηθοποιοί", που φαίνεται το λογικότερο και πιθανότερο, μάλλον θα πρόκειται περί βαρειάς ομαδικής περίπτωσης διαστροφής, ψυχιατρικής αρμοδιότητας.

   • Le canard avatar
    Le canard @ Sic transit gloria mundi 30/10/2009 23:00:17

    @Sic transit gloria mundi
    Μην κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε ένα φαινόμενο. Η τρομοκρατία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, σε Ελλάδα και έξω. Θα αλλάζει, όπως αλλάζουν οι κοινωνίες. Το θέμα είναι τι την γεννά και πως αντιμετωπίζεται. Αν είναι μια διαστροφή ψυχιατρικής αρμοδιότητας, καθαρίσαμε, ε; Ετσι νομίζετε; Αν δεν είναι όμως, και πέρα από το παρασκήνιο, υπάρχουν και κοινωνικές και πολιτικές αιτίες (απαξίωση πολιτικής, κρίση, στρφή της νεολαίας προς το βιαιότηερο κ.ο.κ.) που την γεννούν; Τότε, προφανώς, δεν καθαρίσαμε. Το δεύτερο, σε συνάρτηση με το πρώτο, είναι πως αντιμετωπίζεται. Μόνο με την καταστολή. Αυτό κι αν είναι πολιτικός στρουθοκαμηλισμός. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν ότι ξορκίζουν την τρομοκρατία, βαφτίζοντάς την "ποινική δράση". Τρίχες. Ετσι έκαναν και με τη 17Ν. Και τι έκαναν; Οπως προεβλέπετο, δημιουργήθηκε σειρά άλλων βιαιότερων -κατά τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα- οργανώσεις, ομάδες, γκρουπούσκουλα και πάει λέγοντας. Νόμισαν οι κ.κ.Χρυσοχοΐδης και Μπακογιάννη ότι στερώντας το δικαίωμά τους να χαρακτηριστεί η δίκη "πολιτική" (με όσο νερό σηκώνει αυτό), άμεσα γοινόταν ποινική υπόθεση; Γιατί γίνεται αυτό όμως; Η δημοκρατία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ιδεολογικά (και η αριστερά μαζί) αυτές τις τάσεις; Δεν έχει επιχειρήματα; Είναι -μια ακόμα- κατάντια για μια δημοκρατία να μην μπορεί να υπερασπιστεί πολιτικά τον εαυτό της.

    • Sic transit gloria mundi avatar
     Sic transit gloria mundi @ Le canard 30/10/2009 23:20:49

     @ Le canard
     Στη συγκεκριμένη "μετάλλαξη", όπως προκύπτει από την προκήρυξη αναφέρθηκα.
     Κατά τα άλλα, επί του γενικού, συμφωνώ.

    • Jasmin avatar
     Jasmin @ Le canard 01/11/2009 22:41:10

     Κάνεις λάθος. Η τρομοκρατία δε συνδέεται με τους παράγοντες που ανέφερες (κακούργα κοινωνία και δε συμμαζεύεται). Αυτό που κάνεις είναι υπερ-απλούστευση. Για να σου δώσω να καταλάβεις το παράλογο του συλλογισμού σου: Αν η κοινωνική αδικία-ανέχεια γεννά την τρομοκρατία, τότε οι "τρομοκράτες" είναι μοιρολατρικά όντα, υποταγμένες μαριονέτες, έρμαια της ιστορικής συγκυρίας. Όμως ισχύει το αντίθετο: και λογική έχουν και προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους πολιτικούς τους στόχους επιλέγουν και "τολμούν" στρατηγικές σκοπιμότητας.
     Επίσης, μετά την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ, είναι γνωστό ότι η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας γίνεται και από τομείς που μέχρι πρότινος αποτελούσαν το χώρο δραστηριοποίησης του οργανωμένου εγκλήματος (ληστείες, απαγωγές, ναρκωτικά, όπλα, διαμάντια κ.ο.κ)
     Πρέπει να δούμε λοιπόν εάν η εγχώρια τρομοκρατία απευθείας χειρίζεται τέτοιου είδους δραστηριότητες ή εάν συνεργάζεται και διαπλέκεται με το οργανωμένο έγκλημα ή ακόμα και εάν το οργανωμένο έγκλημα αυτο-παρουσιάζεται ως τρομοκρατία για αντιπερισπασμό.
     Παράλληλα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα διαφέρουν και ως διαφορετικά πράγματα πρέπει να αντιμετωπίζονται: Η τρομοκρατία αποσκοπεί στην τέλεια κοινωνία, την επανάσταση, την εξέγερση, την ανατροπή. Το οργανωμένο έγκλημα δεν στρέφεται εναντίον του κράτους, αλλά δρα παράλληλα. Δεν είναι επαναστατικό, αντίθετα είναι συντηρητικό, δεν αποσκοπεί στην ανατροπή του κράτους, αλλά στην εξασφάλιση των αναγκαίων ισορροπιών ώστε να αναπαράγει και να μεγιστοποιεί τα οικονομικά του οφέλη. Για αυτό και το οργανωμένο έγκλημα χρηματοδοτεί πολιτικούς.
     Επίσης, οι τρομοκράτες πιστεύουν στην αυτο-θυσία προκειμένου να προωθήσουν τον πολιτικό τους στόχο. Αντίθετα, στο οργανωμένο έγκλημα η αυτο-θυσία δεν εκτιμάται καθόλου...
     Και τώρα στο προκείμενο: Έχεις δει πολλούς τρομοκράτες να παρακαλούν να βγουν έξω κάνοντας χρήση νόμων ενός κράτους που θα έπρεπε να φτύνουν; Εδώ μέχρι και στη Νανά "διακήρυξαν" την κλάψα τους...
     Ή μήπως έχεις δει πολλούς να θέλουν να ανατρέψουν το κράτος και να σκοτώνουν τούρκους διπλωμάτες (!!!) σαν καλοί ελληναράδες;

 21. περιπετών avatar
  περιπετών 30/10/2009 22:03:57

  Oχι, αποκλείεται να πρόκειται για μυστικές υπηρεσίες. Αυτά δεν γίνονται στις μέρες μας. Ούτε κι είχαν γίνει ποτέ...ούτε με τον ΙRA, ούτε με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, ούτε στο Ιράκ ούτε πουθενά....πάντα κάτι τρελοί εξτρεμιστές είναι που θέλουν να σκοτώσουν κόσμο...τα κέντρα εξουσίας δεν έχουν καμιά σχέση....

  • Edo avatar
   Edo @ περιπετών 30/10/2009 22:41:55

   @περιπετών
   Ναι, αλλά να μην θεωρούμε όλα τα παρόμοια γεγονότα και την δρλαση τρομοκρατικών οργανώσεων αποκλειστικά και μόνον ως προϊόν συνωμοσιών, παρασκηνίου και δράσης μυστικών υπηρεσιών. Σαφώς είναι ευάλωτοι τέτοιοι κλειστοί χώροι σε ισχυρότερους μηχανισμούς, όπως οι κρατικοί και υπερκρατικοί, όπως οι μυστικές υπηρεσίες. Η τρομοκρατία όμως, μην ξεχνούμε, υπήρξε σε πάρα πολλές στιγμές της ιστορίας της ανθρωπότητας. Πατούσε δε, πάνω σε αιτίες που την γεννούσαν, και βέβαια σε διάφορους πολιτικούς χώρους (δεν ήταν μόνον αριστερή. Συχνότατα ήταν το αντίθετο.

 22. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 30/10/2009 22:35:46

  ΓΕΛΟΙΟΙ,ΑΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΝΕΟ-ΣΝΟΦΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ(ΜΟΝΟ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΗΡΩΑ).ΜΗΠΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ
  "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ"ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ(ΓΡΑΜΜΟΣ) ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1949 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ?

 23. Le canard avatar
  Le canard 30/10/2009 23:07:08

  @Sic transit gloria mundi
  Μην κλείνουμε τα μάτια μας μπροστά σε ένα φαινόμενο. Η τρομοκρατία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, σε Ελλάδα και έξω. Θα αλλάζει, όπως αλλάζουν οι κοινωνίες. Το θέμα είναι τι την γεννά και πως αντιμετωπίζεται.

  Αν είναι μια διαστροφή ψυχιατρικής αρμοδιότητας, καθαρίσαμε, ε; Ετσι νομίζετε; Αν δεν είναι όμως, και πέρα από το παρασκήνιο, υπάρχουν και κοινωνικές και πολιτικές αιτίες (απαξίωση πολιτικής, κρίση, στρφή της νεολαίας προς το βιαιότηερο κ.ο.κ.) που την γεννούν; Τότε, προφανώς, την πατήσαμε.

  Το δεύτερο είναι πως αντιμετωπίζεται. Μόνο με την καταστολή; Αυτό κι αν είναι πολιτικός στρουθοκαμηλισμός. Πλανώνται πλάνην οικτρά όσοι νομίζουν ότι ξορκίζουν το πρόβλημα, βαφτίζοντάς την τρομοκρατία "ποινική δράση". Τρίχες. Ετσι έκαναν και με τη 17Ν. Και τι πέτυχαν; Οπως προεβλέπετο, δημιουργήθηκε σειρά άλλων βιαιότερων -κατά τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα- οργανώσεις, ομάδες, γκρουπούσκουλα και πάει λέγοντας. Νόμισαν οι κ.κ.Χρυσοχοΐδης και Μπακογιάννη ότι στερώντας το δικαίωμά τους να χαρακτηριστεί η δίκη "πολιτική" (με όσο νερό σηκώνει αυτό), άμεσα γινόταν ποινική υπόθεση;

  Γιατί γίνεται αυτό όμως; Η δημοκρατία μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ιδεολογικά (και η αριστερά μαζί) αυτές τις τάσεις; Δεν έχει επιχειρήματα; Είναι -μια ακόμα- κατάντια για μια δημοκρατία να μην μπορεί να υπερασπιστεί πολιτικά τον εαυτό της.

  • έλεος avatar
   έλεος @ Le canard 31/10/2009 01:04:11

   Είναι πολύ εύκολο να αμπελοφιλοσοφείς όταν τα θύματα είναι στην άλλη πλευρά. Αν τα θύματα ήταν αριστεροί και οι δράστες ακροδεξιοί θα έλεγες τα ίδια; Να ψάξουμε τα βαθύτερα αίτια, τις κοινωνικές και πολιτικές αιτίες κλπ.κλπ.;

   • O Ιθαγενής avatar
    O Ιθαγενής @ έλεος 31/10/2009 01:25:38

    Το έγραψα και αλλού:

    ...και από πότε η βία είναι πολιτικός όρος;πολιτική έκφραση; πολιτική αντίδραση;
    Γιατί αν κάποιος φορά έναν ιδεολογικό μανδύα και αρχίζει να πυροβολεί και να υπάρχουν ΜΜΕ ή απόψεις που τον δικαιολογούν ή τον επεξηγούν την κάτσαμε την βάρκα..
    Η βία είναι καταδικαστέα σε κάθε μορφή έκφρασης από όπου και αν προέρχεται.
    Είτε το θύμα λέγεται Γρηγορόπουλος είτε λέγεται Αξαρλιάν τον ίδιο βαθμό ηλιθιότητας φέρουν οι θύτες.
    Όχι πολιτικών αναλύσεων αλλά ψυχολογικών χρήζουν και ως ασθενείς δεν χρειάζονται δημοσιότητα αλλά στοργή και …….λεξοτανιλ.

    Η βία δεν αντιμετωπίζεται ιδεολογικά όπως και η ασθένεια. Μόνο με ιατρική φροντίδα.
    Αν κάποιος έχει το όπλο ως πολιτική έκφραση, αύριο κάποιος άλλος θα το έχει ως λεκτική, ως παιδαγωγική, ως αισθητική.
    Τα πράγματα είναι απλά ή διεκδικείς ή πυροβολείς.Λύσεις ή σφαίρες. Λύσεις με σφαίρες ποτέ δεν ευδοκίμησαν.
    Τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

    • Le canard avatar
     Le canard @ O Ιθαγενής 31/10/2009 01:55:01

     Θέλουμε ή όχι "η βία είναι μαμή της ιστορίας" (fact αποδεδειγμένο). Οσο όμως είναι αυτό δεδομένο, αλλο τόσο δεδομένος είναι ο αγώνας της ανθρωπότητας για να λύνει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο. Γι'αυτό δημιουργήσαμε πολιτικά-διπλωματικά συστήματα. Οταν ομως, δεν δουλεύουν, λέγανε οι κλασσικοί (πχ Κλαούζεβιτς), ο πόλεμος -δηλαδή μια μορφή βίας- γίνεται η πολιτική με άλλα μέσα. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει γι'αυτό κανείς. Το θέμα στην περίπτωση της τρομοκρατίας είναι και τι το γεννά και πως αντιμετωπίζεται. Και πολιτικό είναι το φαινόμενο και δεν αντιμετωπίζευται μόνο με την καταστολή. Πολιτικά αντιμετωπίζεται πρωτίστως και μετά κατασταλτικά ή, εν πάση περιπτώσει, ταυτόχρονα.

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ O Ιθαγενής 31/10/2009 10:50:38

     Η γέννα μπορεί να είναι ή φυσική ή καισαρική.
     Όταν λοιπόν η επιλογή εναπόκειται στην αμοιβή της μαμής, μούτζωτα....

     ΥΓ

     Από Κλάουζεβιτς προτιμώ τον Σαιν Τζου...
     Αν και τώρα που το ξανά σκέφτομαι μάλλον οι έννοιες πίσω από Κεκαυμένου Στρατηγικόν ταιριάζουν στη σημερινή κατάσταση: η ηθική κρίση και η πνευματική υποβάθμιση των επιχορηγήσεων σε συνάρτηση με το ανομοιογενές της κοινωνίας που έχει συντελεστεί, οδηγεί στο χαβαλέ είτε αυτός εκφράζει την πολιτική με σφαίρες, το πνεύμα και την επικοινωνία με επιταγές και στην κοινωνία του εγώ.

   • Le canard avatar
    Le canard @ έλεος 31/10/2009 01:49:44

    @έλεος
    Τότε κλείσε τα μάτια, περίμενε πότε η αστυνομία θα τους πιάσει, και κατόπιν, όταν θα εμφανιστεί η επόμενη γενιά τρομοκρατίας, έλα να με βρείς να μου πείς τι φταίει και η τρομοκρατία "αναγεννάται".

    • έλεος avatar
     έλεος @ Le canard 31/10/2009 02:20:21

     Φταίνε αυτοί που σκέφτονται όπως εσύ. Που όταν τους πιάσει η αστυνομία θα τρέχουν να τους βρουν ελαφρυντικά με τα δήθεν "πολιτικά κίνητρα" τους -λες κι αυτό ελαφρύνει τη θέση τους, αντι να την επιβαρύνει.
     Τι έκανες εσύ που τάχα κόπτεσαι για τη δημοκρατία; Κατέβηκες ποτέ να διαδηλώσεις εναντίον των τρομοκρατών, είπες ποτέ ένα "φτάνει πια";
     Που μου λες ότι η δολοφονική επίθεση δείχνει και θάρρος!
     Και δε μου απάντησες: αν τα θύματα είναι αριστεροί κι οι δράστες ακροδεξιοί, θα ψάξεις κι εκεί να βρεις τα "βαθύτερα αίτια" της τρομοκρατίας; Ή εκεί δε χρειάζεται καμία ανάλυση;
     Τα καλά και συμφέροντα.

    • Le canard avatar
     Le canard @ Le canard 31/10/2009 02:26:34

     @έλεος
     Προφανώς τα ίδια απλύτως ισχύουν για την ακροδεξιά τρομοκρατία και για τις κοινωνικές αιτίες που γεννούν γενικότερα την ακροδεξιά, τον φασισμό, τον ρατσισμό και πάει λέγοντας. Διάβαζε προσεκτικότερα αυτά που γράφω. Οχι επιλεκτικά. Εσύ πιστεύεις ότι ο Λεπενισμός ή οι Χρυσαυγίτες, ως φαινόμενα, καταπολεμόνται μόνο με την καταστολή; Προφανώς όχι.Από αυτού του σημείου όμως, μέχρι να τους προστατεύουν τα ΜΑΤ και να κάνουν συχνά τη βρώμικη δουλειά κάποιας μερίδας απαράδεκτων αστυνομικών, η απόσταση είναι τεράστια. Δε είδα να προστατεύουν τα ΜΑΤ τους αριστερούς τρομοκράτες. Ε; Μην τα βάζουμε όλα σε ένβα τσουβάλι.

    • Sic transit gloria mundi avatar
     Sic transit gloria mundi @ Le canard 31/10/2009 21:07:09

     @ Le canard
     Ο Ναπολέων Βοναπάρτης, που κάτι ήξερε από βία, είπε ότι "πολλά μπορεί κανείς νά κάνει με τις λόγχες, όχι όμως να καθήσει πάνω τους".
     Αντίθετα, τα περί "μαμής" (Μάρξ) είναι πολύ θεωρητικά και νεφελώδη για να τα θεωρούμε ως θέσφατα.
     Ο Μάο Τσε Τούγκ είχε πεί: "Η εξουσία βγαίνει από την κάννη του τουφεκιού". Δές όμως 40 χρόνια μετά τις κληρονομιές του στην Κίνα και ποιοί έχουν την πραγματική εξουσία.
     Ο δε Κλαούζεβιτς και οι άλλοι κλασσικοί της τότε Realpolitik των Κεντρικών Δυνάμεων, σε τελευταία ανάλυση ήταν οι οδηγοί προς την νικημένη, διχοτομημένη και ερειπωμένη Γερμανία και προς την τελευτήσασα Αυστροουγγαρία των Αψβούργων.
     Η βία είναι άλλοτε "μαμή" και άλλοτε ο "χειρούργος άμβλωσης" της Ιστορίας. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματά της - όπως και της πολιτικής - αφορούν μόνον τη βραχεία ιστορική διάρκεια.
     Άν θέλεις έργα μακράς πνοής, μήν εμπιστεύεσαι στη βία, ούτε στην πολιτική, αλλά στην παιδεία και στην πνευματική καλλιέργεια.
     Οι υπερπολιτικοποιημένοι, οι στρατοκράτες, οι εθνικιστές και οι φετιχιστές της βίας καταστρέφουν μόνον ανθρώπινες ζωές για να φτιάξουν άχρηστους, ετοιμόρροπους πύργους στην άμμο.

 24. Σπύρος avatar
  Σπύρος 31/10/2009 03:14:00

  Απο πότε αυτού του τύπου η τυφλή βία χαρακτηρίζεται ως ΄αριστερή τρομοκρατία΄??
  Σέ λίγο σύμφωνα μέ παλαιότερες προκηρύξεις τους αυτά τά λούμπεν στοιχεία θα σκοτώνουν και τούς εργαζομενους πού πάνε μέ το μετρό στην δουλειά τους,γιατί βάσει οσων έγραψαν ειναι ΄συμβιβασμένοι μικροαστοί΄..
  Τι ειναι τελος πάντων αυτό που διαχωρίζει την ακροδεξιά απο την ακροαριστερή αλητεία??Μηπως ο ΄καλός σκοπός΄τών δευτερων??
  Καιρό δεν είναι πλέον να μην αντιμετωπίζονται μέ ΄συμπάθεια΄στυγνοί φονιάδες?
  Aν η προκήρυξη είναι προβοκατόρικη δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.
  Ειτε έτσι,είτε αλλοιώς η τρομοκρατία μέ ή χωρίς εισαγωγικά είναι εδώ και μάλιστα σέ άγρια μορφή.
  Δέν ξέρω εάν έχουν στόχο να προβοκάρουν τό ΄λαϊκό κίνημα΄-κατά την απλουστευτική και μόνιμη ερμηνεία τής αριστεράς-αλλά ξέρω πώς αυτοί οι γεμάτοι μίσος λούμπεν τύποι είναι σκέτοι σφαγείς και δέν έχουν καμιά σχέση μέ την Δημοκρατική αριστερά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.