#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/03/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με το καλημέρα άρχισαν τα προβλήματα του ΒενιζέλουΑποδείξεις ότι ισχύει το «τι Βενιζέλος, τι Παπανδρέου» συνεχίζει ο… Βενιζέλος που αντιμετωπίζει το δίλημμα «ρήξη ή ενωτική εμφάνιση». Λίγες μέρες μετά τα ποσοστά Κιμ Ιλ Σουνγκ (97,43%!), ο νέος αρχηγός προχωρά με τους ανθρώπους του παλαιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όρισε ως κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους ίδιους που είχε ο ΓΑΠ: Ευθυμίου, Πρωτόπαπα, Μπετενιώτη. Ακόμη και τον Καρχιμάκη , που τον θεωρούν «υπονομευτή» δεν είναι σίγουρο ότι θα τον αλλάξουν. Ο Βενιζέλος θα συναντηθεί την Τετάρτη μαζί του και λέγεται ότι θα τον αλλάξει μόνο αν παραιτηθεί. Για να τον περιορίσει (διότι δεν του έχει καμία πολιτική εμπιστοσύνη) ο Βενιζέλος σκέφτεται α) να τον «επενδύσει» με δικά του στελέχη που θα κάνουν όλη τη δουλειά και β) να κάνει μία «ολιγομελή» εκλογική επιτροπή από… 50 μέλη! Σ’ αυτή θα είναι και δικοί του και του ΓΑΠ. Άρα σε πρώτη φάση ο Βενιζέλος υποχρεώνεται να συνεχίσει με το «όλον ΠΑΣΟΚ» και να περιμένει το συνέδριο του Ιούνη για αλλαγές.

Αν και είναι νωρίς για διαφωνίες, ο Βενιζέλος έχει δεχθεί προτάσεις για άμεσες αλλαγές που θα σηματοδοτήσουν ότι πέρασε η εποχή του ΓΑΠ. Του ζητούν να αλλάξει τα πρόσωπα που εκπροσωπούν το ΠΑΣΟΚ: γραμματέα, εκπρόσωπο τύπου, διευθυντή κόμματος, διευθυντή γραφείου προέδρου, ακόμη και νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

Το «χάπι χρυσώνει» στους βενιζελικούς, που περίμεναν χρόνια να γυρίσουν νικητές στα κεντρικά κομματικά γραφεία, η στελέχωση του στενότερου επιτελείου του. Για παράδειγμα στον πρωινό καφέ θα είναι όλη η «παρέα» που χρόνια έχει συγκροτήσει ο Βενιζέλος: Δατσέρης, Αγγελούδης, Παναγιωτάκης, Γαζή, Μανωλοπούλου (παίζει για εκπρόσωπος τύπου). Αυτοί θα συμπληρώνονται από πιο βαριά πολιτικά ονόματα: Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Ρέππας, Διαμαντοπούλου, Ευθυμίου κ.λπ.

...Ηγετική εμφάνιση Λοβέρδου

Στο μεταξύ, η  επιστροφή ή μη των διαγραφέντων βουλευτών  -και κυρίως των 22 βουλευτών που ψήφισαν «όχι» στην κρίσιμη ψηφοφορία της δανειακής σύμβασης-  αλλά και η εκλογική διάταξη του ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται σε μείζονα εσωκομματικά ζητήματα που αφενός δημιουργούν ήδη ρήγματα και αφετέρου σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο κ. Βενιζέλος. Ακόμα και η γραμμή κορυφαίων στελεχών, όπως ο Μ. Χρυσοχοΐδης, να τάσσονται ακόμα δημοσίως υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης του Λ. Παπαδήμου ως την άνοιξη του 2013 (την ίδια θέση είχε και έχει και η Α. Διαμαντοπούλου) έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή του νέου προέδρου.

«Είμαι απολύτως αντίθετος με την επιστροφή όσων έφυγαν», είπε με νόημα προχθές στο Μega ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, απέναντι στο γενικό προσκλητήριο Βενιζέλου και τη δέσμευση του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η κάθε περίπτωση επιστροφής θα εξεταστεί ξεχωριστά, όπως είχε πει στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα γραφεία της Ιπποκράτους, πριν από την περασμένη Κυριακή.

Ο κ. Λοβέρδος όμως δεν σταμάτησε εκεί: «Το κόμμα πρέπει να αλλάξει αύριο και όχι σε 40 ημέρες  και η παράταξη να έχει δομή πυραμίδας. Εμείς είχαμε ως τώρα το αντίθετο σχήμα με πολυάριθμα όργανα στην κορυφή. Και τελικά μέσω από την ακαταστασία επριμοδοτείτο ο αρχηγός», είπε ακόμα ο κ. Λοβέρδος στέλνοντας δύο σαφή μηνύματα  στο νέο αρχηγό. Πρώτον, ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με την επιστροφή των διαγραφέντων βουλευτών και δεύτερον ότι δεν συμφωνεί με την αναβλητικότητα στη συγκρότηση της εκλογικής διάταξης του ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμα και με το σενάριο της συγκρότησης μίας πολυμελούς εκλογικής επιτροπής, ό,τι δηλαδή επέλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα με τις θέσεις Λοβέρδου συμφωνεί ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι αν επιστρέψουν οι διαγραφέντες (κυρίως εκείνοι που δεν ψήφισαν τη δανειακή σύμβαση), θα έχουν σηκώσει άδικα οι ίδιοι το σταυρό της υπεράσπισης και των δύο Μνημονίων και κάποιοι από αυτούς είναι έτοιμοι να αντιδράσουν, εάν ληφθεί απόφαση σε αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο θέμα, επίσης θα υπάρξουν αντιδράσεις εάν ο κ. Βενιζέλος δεν προχωρήσει άμεσα σε εκλογή νέου γραμματέα και νέου Πολιτικού Συμβουλίου και επιλέξει τη συγκρότηση μίας 50μελούς (όπως συζητείται) εκλογικής επιτροπής όπου θα χωρέσουν όλοι και μέσα από αυτή να λειτουργεί μία πιο ολιγομελής ομάδα ως «πρωινός καφές» που θα έχει την ευθύνη της καθημερινής διεύθυνσης και διαχείρισης της προεκλογικής περιόδου.

(Antinews, με πληροφορίες από "Ελεύθερο Τύπο")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 21/03/2012 10:09:19

  Το ΠΑΣΟΚ αποδομείται και αυτό που πρέπει να απασχολήσει τη Ν.Δ είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποκομίσει το μέγιστο ώφελος.
  1.Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στη φιλελεύθερη πτέρυγα διαπιστώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ πλέον αδυνατεί να κυβερνήσει και αργά ή γρήγορα θα απαγκιστρωθούν από αυτό.
  2.Οι νεαροί ψηφοφόροι με οικογενειακές πασοκικές καταβολές που κινούνται στον λεγόμενο χριστιανοδημοκρατικό χώρο δεν είναι δυνατόν να διολισθήσουν αριστερά αρκεί να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη φρασεολογία και επιχειρηματολογία για αφομοίωση τους σε μια μεγάλη παράταξη η οποία δεν θα υπενθυμίζει τις διαφορές του παρελθόντος.
  3. Η ενδεχόμενη ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ πρέπει να στείλει μήνυμα στην ελληνική κοινωνία: "Το κράτος θα ξαναγίνει υπηρέτης του Έλληνα πολίτη".

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Dexi Extrem 21/03/2012 10:28:48

   Για το νο. 2: Αυτοί οι χριστιανοπασοκτσήδες είναι οι πιο εμετικοί. Ξέρεις πόσοι στη Θεσσαλονίκη, που, κατά τα λεγόμενά τους δεν συμφωνούσαν με τα καμώματα του Ανδρέα, "ψήφιζαν Παπαθεμελή, δεν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ;"

 2. nestor avatar
  nestor 21/03/2012 10:30:23

  “Το κράτος θα ξαναγίνει υπηρέτης του Έλληνα πολίτη”

  +1000

  Ωραίο σύνθημα.
  Βέβαια θα πρέπει να πασχίσουμε για να θυμηθούμε πότε ήταν υπηρέτης.
  Αν το αλλάζαμε (φτου) αντικαθιστούσαμε με το "θα γίνει επιτέλους"?

 3. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 21/03/2012 10:50:49

  Να μην ανησυχούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τα δύο μνημόνια. Δεν πρόκειται να ξαναβγούν βουλευτές είτε γυρίσουν είτε δεν γυρίσουν οι διαγραμμένοι.

 4. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 21/03/2012 10:58:40

  Στη χούντα.

 5. Dexi Extrem avatar
  Dexi Extrem 21/03/2012 11:02:42

  Έξι στους δέκα Έλληνες ψήφισαν τουλάχιστον μία φορά ΠΑΣΟΚ.

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 21/03/2012 13:01:27

  Πιστεύει κάποιος ότι ο Βενιζέλος είναι ΠΑΣΟΚ;

  • Dexi Extrem avatar
   Dexi Extrem @ ΠΕΛΙΑΣ 21/03/2012 13:32:02

   Ο Βενιζέλος εκπροσωπεί ότι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ.

  • cielo avatar
   cielo @ ΠΕΛΙΑΣ 21/03/2012 13:50:24

   @ΠΕΛΙΑΣ
   Γιατι, ειναι ο Λοβερδος;

 7. dimitrios.misailidis avatar
  dimitrios.misailidis 21/03/2012 16:33:08

  oli tus ine apateones,katastrepsane to lao.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.