#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2010 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με το «Αποκάλυψη Τώρα» συγκρίνει την δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη ο Economist«Acropolis Now» ονομάζει την δημοσιονομική κρίση στην Ευρώπη ο Economist, γράφοντας ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Με εξώφυλλο που παραπέμπει στην ταινία «Αποκάλυψη τώρα» το περιοδικό γράφει ότι η ΕΕ χρειάζεται μια ευρεία λύση, άμεσα, καθώς βρίσκεται κοντά στο σημείο εκείνο που επικρατεί ο πανικός, με αποτέλεσμα ο φόβος να καταλάβει τις παγκόσμιες αγορές.

Γράφει επίσης οτι την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος θα έπρεπε να εξηγήσει στους πολίτες της γιατί είναι προς το συμφέρον να βοηθήσει, εκείνη «έτρεξε φοβισμένη» εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 9ης Μαΐου, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Γερμανών δε επιθυμούσε να συνδράμει το Βερολίνο.

«Χάρη στην απίστευτη ανικανότητά τους, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν σχεδόν εξασφαλίσει ότι η διάσωση της Ελλάδας έχει αποτύχει πριν καν αρχίσει. Αυτό πληρώνουν σήμερα» καταλήγει το άρθρο

http://www.economist.com/opinion/displaystory.cfm?story_id=16009099

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 30/04/2010 15:37:56

  Η Βρετανία ας κοιτά την άβυσσο του χρέους που την περιμένει.
  Είναι η επόμενη και θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.
  Σε πλήρη σύμπραξη με το gap οι Αγγλοαμερικανοί κινδυνολογούν.

  • klausevitzz avatar
   klausevitzz @ Orestios 30/04/2010 16:06:02

   Οι Γερμανοί διακρίνονται για τις χοντράδες τους
   και οι Αγγλοαμερικάνοι υπονομεύουν ό,τι κινείται.
   Τα ισχυρότερα άλογα του δυτικού κόσμου χωλαίνουν..
   ..εδώ και πολύ καιρό.
   Παρόλες τις μεγάλες ευθύνες των ποικίλλων ηγεσιών μας,
   θεσμικών,οικονομικών και κοινωνικών,πρέπει να παραδεχτούμε
   πώς φύσαγε κακός αέρας: bad timing!

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ Orestios 30/04/2010 19:13:28

   Μπούρδες.
   Να πείτε τα περί κακού αέρα στα παιδιά σας στο μέλλον.
   Έχουν δίκιο οι του Economist. Δεν πρέπει να τους συγκρίνουμε με τον ΓΑΠ. Ι ΓΑΠ παριστάνει οτι είναι ο Έλληνας Πρωθ. της Ελλάδας, οι δημοσιογρ. του Economist οχι.
   Η Αμερική σε μια μόνο υπηρεσ. πληροφοριών της έχει τόσα άτομα όσος ολόκληρος Ελλην. στρατός. Επομένως μπορούν να κάνουν και ότι θέλουν. Έχουν δίκιο οτι τα μέτρα δεν αρκούν. Χρειαζόμαστε εκβιομηχάνιση. Οι λοβοτομημένοι εγκέφαλοι των οικονομικά ικανών και παροικούντων την Αθήνα δεν δύνανται να λειτουργήσουν φυσιολογικά για να το αντιληφθούν, ενω φυσικά οι στρατιές των Δημ Υπαλλ. Απλά δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με θέματα όπως αυτό των εκβιομηχανίσεων αφού άλλος είναι ο δικός τους τομέας.

   ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕ Ε-Κ-Β-Ι-Ο-Μ-Η-Χ-Α-Ν-Ι-Σ-Η, μην ντρέπεστε.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ otiprepei 30/04/2010 19:18:11

    Σωστό!

 2. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/04/2010 16:13:13

  Waiting for the man from Shanghai! Or Tokyo.
  Σιγή ασυρμάτου.

 3. NTINOS avatar
  NTINOS 30/04/2010 16:14:24

  ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ευαγγελιστές και προφήτες,ολόκληρος ο κόσμος έχει γινει ενα απέραντο νηπιαγωγείο που κρέμεται απο την είδηση και απο το τι θα
  πεί ο κάθε γκουρού,και τα παιδιά των εταιρειων αξιολόγησης...του μέλλοντος του πολωνου οικοδόμου η του κινέζου ριζοκαλλιεργητη.
  Δυστυχως τα ΜΜΕ εχουν αναλάβει να ξεφουρνίζουν καθημερινα προφητες και προφέσορες που μπουρδολογουν και ...ανακαλυπτουν την κριση οταν εχει ηδη περάσει.
  Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ.
  Η ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΦΤΗΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΥΣ....

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ NTINOS 30/04/2010 19:27:47

   Είναι αν μου επιτρέπεις, φουσκο-βοσκοί. Βγάλαν τις οικονομίες φούσκες για σεργιάνι, για να βοσκήσουν. Με αέρα πρέπει να τις σαλαγάμε αυτές γιατί είναι ευαίσθητες, αλλιώς θα πάψουν να υπάρχουν ποιο γρήγορα κι έτσι θα φανεί η πραγματική εικόνα του σύγχρονου παγκόσμιου οικονομ. συστήματος. Μόνο μια οικονομία φούσκα και ήδη ανύπαρκτη γίνεται να συστέλλεται και να διαστέλλεται με την παροχή του αέρα των αρνητικών ή θετικών ειδήσεων. Η οικονομία μας ήταν καταδικασμένη πολύν καιρό τώρα. Απλά τώρα συνέπεσαν πολλές ευνοϊκές οι συγκυρίες, ευνοϊκές οχι για εμάς όμως.

 4. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/04/2010 16:20:18

  Το "επιχείρημα Νούριελ Ρουμπίνι" στον Economist! Του Dr Doom!
  Δηλαδή, ο Economist (άκουσον άκουσον) την πέφτει στην Άνγκελα, παραδεχόμενος ότι η "ηπειρωτική ευρωπαική" γράμμή ήταν σωστή (αλλά τώρα είναι αργά)!
  Πώς άλλαξε γρήγορα, σ΄ένα μήνα, αυτός ο κόσμος, Θεέ μου!

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/04/2010 16:21:16

  ααα.. το τραγούδι "this is the end" που ανέβηκε εδώ πριν 1-2 εβδομάδες εδώ, κάτι ήξερε. http://www.youtube.com/watch?v=bU0DxJVWhGw&feature=related

 6. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 30/04/2010 16:28:50

  Πρόκειται για απίστευτο μπάχαλο της ψευδοεπιστήμης των οικονομολογούντων!
  Είναι η ώρα είτε των τερατωδώς ξεχειλισμένων πλεονασματικών χαρτοφυλακίων (Άπω Ανατολή), είτε μιας θεαματικής κίνησης τερατώδους πολιτικής θέλησης. Λέτε να σφραγίσει ο Ομπάμα την Goldamn Sachs;

 7. Χα! avatar
  Χα! 30/04/2010 20:11:35

  Η εποχή της εκβιομηχάνισης, της παραγωγής, της δημιουργικής οικονομίας της δεν ξέρω κι εγώ τι, έχει περάσει ανεπιστρεπτί προ πολλού.
  Η πραγματικότητα εδώ και πολύ καιρό έχει ονόματα με αρχικά, ακαταλαβίστικες έννοιες και περίεργα ανάλγητα μαλακιστήρια με πόρσε, με λάπτοπ, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς οικογένειες και συναισθήματα και πιστωτικές με τεράστιο όριο. Και αφεντικά τις περίεργες επενδυτικές λεγόμενες τράπεζες.
  Δέν παράγουν τίποτα, και το μόνο που κάνουν είναι να φυσάνε σε μια φούσκα.
  Δεν τους εμποδίζει να αφήνουν να χρεωκοπήσουν βιομηχανίες ή βιομηχανικές χώρες, αν απ αυτό, το κέρδος γι αυτούς θάναι μεγαλύτερο.
  Κέρδος κυριολεκτικά απ το τίποτα.
  Αν τους κάτσει η κομπίνα και τα cds τους αποδώσουν μεγαλύτερο κέρδος απο την χρεωκοπία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας πχ, παρά απο το δανεισμό της για να λειτουργήσει, θα το κάνουν.
  Απ τη στιγμή που για να λειτουργήσει ο,τιδήποτε, απο βιομηχανία ως χώρα, είναι απαραίτητος ο δανεισμός, είναι δυνητικά βέβαιο, πως θάρθει κάποτε η στιγμή που αν κάτσει η κομπίνα και η χρεωκοπία της βιομηχανίας ή της χώρας, αποδίδει περισσότερα απο τους τόκους των δανείων θα την χρεωκοπήσουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.