#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/04/2008 13:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με τους «κολασμένους» και όχι με τους «βολεμένους»

Το είχαμε επισημάνει εδώ και εβδομάδες ότι ο μήνας του μέλιτος Κουμουνδούρου-Τσίπρα με τα κατεστημένα ΜΜΕ, δεν θα διαρκέσει για πολύ. Είχαμε επίσης υπογραμμίσει, ότι οι διαδικασίες αλλαγών εντός του κόμματος πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και ότι η Αριστερά πρέπει να βγει έξω από τα γραφεία και τα τηλεοπτικά στούντιο και να «κολυμπήσει στις μάζες». Η Κουμουνδούρου ακόμα δεν έχει χάσει το στοίχημα. Υπάρχει ακόμα καιρός να απεμπλακεί από τις δημοσιοσχεσήτικες λογικές και να κινηθεί για τα προβλήματα που πραγματικά απασχολούν τον ελληνικό λαό. Τα σημειώνουμε αυτά και λόγω των τελευταίων γκάλοπ που έχουν δημιουργούν ήδη στην κοινή γνώμη την εντύπωση ότι το «φαινόμενο Τσίπρα ξεφουσκώνει», αλλά και λόγω της κριτικής που διατυπώθηκε χθες στην Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του κόμματος. Μια κριτική που βρισκόταν σε ύφεση όλον αυτόν τον καιρό που ο Τσίπρας με τον Αλαβάνο «ανέβαιναν» και εκδηλώνεται πάλι με ένταση τώρα που «πέφτουν»; Ή δεν είναι έτσι, παλιοί και νέοι σύντροφοι στην ταλαιπωρία του ελληνικού λαού;

Δεν αντιλέγουμε ότι παίζονται παράλληλα πολλά έργα και σενάρια. Όπως εκείνα της διαπλοκής που «φουσκώνει» το «φαινόμενο Τσίπρα», επειδή θέλει να υπαγορεύσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Και μετά το «ξεφουσκώνει» για να «κάψει» τις ελπίδες των μαζών που ριζοσπαστικοποιούνται από την βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Αλλά, όποια γνώμη και αν έχει κανείς γι αυτό,  το «φαινόμενο Τσίπρα» είναι το «μέσο», ο τρόπος για να παίξει η Αριστερά στο γήπεδο που την ξέσκιζαν μέχρι σήμερα. Για να εκφραστούν επιτέλους και ως υπολογίσιμος πολιτικός αντίπαλος, η αγωνία, η απελπισία και οι ανεκπλήρωτοι πόθοι όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και πολλών άλλων πέρα από αυτήν. Των νέων, των άνεργων και των άφραγκων, όλων εκείνων που εξοργίζονται από αυτήν την προκλητική συσσώρευση πλούτου, ανοησίας και ανικανότητας.

Και επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα - και στο μπλογκ αυτό - για το τι είναι σήμερα «Αριστερά», πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί αποτελούν τη σημερινή Αριστερά. Αυτοί είναι σήμερα οι «κολασμένοι», χωρίς ανούσιες ταμπέλες και σκονισμένα τσιτάτα. Όσο λοιπόν ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι με τους «κολασμένους» και όχι με τους βολεμένους, εμείς θα τους στηρίζουμε. Γιατί άνοιξε μια πόρτα και η Αριστερά θα είναι ηλίθια αν δεν μπει μέσα. Μετά βλέπουμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. wert01gf avatar
  wert01gf 14/04/2008 14:18:24

  Το ότι προσπάθησαν και τελικά εν μέρει κατάφεραν, να προβάλουν περισσότερο την εξωτερική εμφάνιση του Τσίπρα, από το πολιτικό του προφίλ (όποιο κι αν είναι αυτό), διέλυσε την εικόνα του.

 2. Gianni avatar
  Gianni 14/04/2008 14:23:06

  Αρχικώς τα κατεστημένα ΜΜΕ καλλίεργησαν το "φαινόμενο Τσίπρα", προφανώς, για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα. Δεν το έκαναν βέβαια, επειδή τους κτύπησε κεραυνοβόλος έρωτας για στον Συνασπισμό, αλλά γιατί όλα έδειχναν την τάση της στροφής (και από κόσμο του ΠΑΣΟΚ, και κυρίως της νεολαίας) προς μεριά Κουμουνδούρου. Ολα δείχνουν ότι πολλοί παλιοί αριστεροί που είναι αποστασιοποιημένοι από την υπάρχουσα αριστερά (ΚΚΕ, Συν), θέλουν να κινητοποιηθούν. Το φαινόμενο αυτό παράλληλα εκφράζεται ακόμα πιο έντονα στη νεολαία.

  Εκτός του ότι το κατεστημένο θέλει -και πάλι- να προωθήσει τον δικομματισμό, θέλει να ξαναγυρίσει στο σπίτι τους όλους εκείνους τους αριστερούς, που θα ήθελαν να κάνουν κάτι. Τι τους κάνει λοιπόν; Τώρα, αφού τσουρούφλισε τον Γιωργάκη (άραγε τον έβαλε στο τσεπάκι του;), τους καλλιεργεί την απαισιοδοξία και τους λέει: Πίσω σπίτια σας μάγκες. Που θα πάτε με τέτοιους ηγέτες;

  Μπορεί να μην πείθονται πολλοί με την εικόνα το Συν σήμερα. Ομως, το ίδιο δεν πείθονταν και οι Γερμανοί. Ωστόσο, οι κομμουνιστές εκεί μαζί με τους αριστερούς σοσιαλδημοκράτες (Λαφονταίν) μπήκαν σφήνα και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

 3. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/04/2008 14:57:43

  vs wert01gf
  Το αν (τα ΜΜΕ) διέλυσαν την εικόνα του, θα το δούμε στη πορεία. Πάντως μέχρι τώρα οι δημοσκοπήσεις (καλλιεργημένες ή όχι..) δείχνουν άλλα. Όπως και η (μοναδική) απήχηση του στη νεολαία. Όσο για τις καθημερινά ξεδιπλούμενες πολιτικές ικανοτητες του, την κλιμακούμενη παρουσία του δίπλα στους απόκληρους (αλλά και στους εργαζόμενους-συνταξιούχους, αγρότες-γυναίκες-νεολαία -γενιά των 500 €) λίγη υπομονή δεν κάνει κακό...

 4. george avatar
  george 14/04/2008 15:34:10

  ΔΗΜΗΤΡΗ
  ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΙΛΑΣ?
  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ...ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗ?ΑΝΤΙΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΙΓΟΥΡΑ...
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΗΡΟΥΣ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΛΑΪΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΗΡΟΥΣ...ΤΑ ΡΑΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ...ΑΣ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ...ΑΠΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΑΣΕΙ...ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ.ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΕΙ ΑΓΓΑΖΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ stage ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΚΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΗΡΟΥΣ?ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ(ΒΛΕΠΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ)
  ΕΠΕΙΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ...ΤΟ ΚΚΕ...ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΚΟΜΠΑΣΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ...ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ???ΑΡΑ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:
  Α)ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΣΤΥΛ
  Β)ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ
  Γ)ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ(ΒΛΕΠΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ)
  Δ)ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΚΕ-ΚΝΕ
  Ε)ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΘΕΣΕΩΝ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ

  ΜΕ ΤΟ Ε' ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ...

  ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...ΟΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ...ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...ΚΑΙ Η ΠΟΡΤΑ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ...ΟΜΩΣ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο cool alexis ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΥΡΩΡΟΥ...ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ...ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΑΚΙ Ο ΘΥΡΩΡΟΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ...
  (ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΚΕΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ)

 5. Προφήτης avatar
  Προφήτης 14/04/2008 18:56:37

  "Το πρόσωπο είναι σπαθί".

  Πώς ένας νέος με physique καλοθρεμμένου και χαλαρού τύπου που εμφανώς (κι αυτό δεν το "έστησαν" οι νταβατζηδες) γνωρίζει τις λέξεις "πείνα" και "ταλαιπωρία" από το λεξικό να αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τους "κολασμένους" ;

  Στην "Εποχή τής Εικόνας", ο Αλέξης, εξ όψεως τουλάχιστον, αποτελεί ιδανικό αρχηγό για χλιδάνεργους.

  Όλα τ΄ άλλα τα συζητάμε.

 6. ananeosi avatar
  ananeosi 15/04/2008 19:01:15

  Τι έγινε «σύντροφε»; Δεν μπορείς να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έβαλα; Τόσο πολύ άλλαξε το ΑΝΤΙ από την ημέρα που ανέστειλε την έκδοσή του ο Χρ. Παπουτσάκης; Η μήπως το site το διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν τολμούσαν και δεν τολμούν να μας πουν το όνομά τους;

 7. Factorx avatar
  Factorx 15/04/2008 19:31:56

  ananeosi Says:"Τι έγινε «σύντροφε»; Δεν μπορείς να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έβαλα; Τόσο πολύ άλλαξε το ΑΝΤΙ από την ημέρα που ανέστειλε την έκδοσή του ο Χρ. Παπουτσάκης; Η μήπως το site το διαχειρίζονται κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν τολμούσαν και δεν τολμούν να μας πουν το όνομά τους;"
  Αυτό το μπλογκ δεν άλλαξε σε τίποτα, ούτε πρόκειται να αλλάξει.Και σου απάντησα σε αλλά post σε όσα διατείνεσε. Κι αν θέλεις να μάθεις το όνομα όσων συνεργάζονταιθ εδω, πες μας πρώτα το δικό σου, με κανονικό e- mail, και θα μάθεις και το δικό μας. Μπορείς άλλωστε να απευθυνθείς στην ΟΤΕΝΕΤ και να πληροφορηθείς τα ονόματά μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.