#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με τον κ. Παπαδήμο απλώς χάνουμε χρόνο και επιδεινώνουμε τη θέση μας...Όταν, ως κυβέρνηση, εδώ και δυο χρόνια έχεις  ξεχάσει τι σημαίνει διαπραγμάτευση.

Όταν, συμφωνείς να υλοποιήσεις κάθε ανόητη πρόταση, χωρίς να εξετάζεις τις επιπτώσεις της.

Όταν ανέχεσαι να σε προσβάλλουν, χωρίς να διαμαρτύρεσαι.

Όταν έχεις αποτύχει να παρουσιάσεις, έστω και μια σοβαρή δική σου πρόταση.

Όταν επιμένεις να ακολουθείς ένα πρόγραμμα που απέτυχε παταγωδώς.

Όταν καταδέχεσαι να συζητάς  με αποτυχημένους τεχνοκράτες, όπως ο πολύς Τόμπσεν και η παρέα του.

Όταν υποχωρείς σε κάθε εκβιασμό.

Όταν δέχεσαι Γερμανό.....υπουργό για την Ελλάδα, επικεφαλής της  task force που αλωνίζει στο δημόσιο και ...εκλιπαρείς για ...τεχνική βοήθεια.

Όταν έχουν συμβεί όλα αυτά, τότε γιατί μας αιφνιδιάζει η Γερμανική πρόταση να μας ...αναλάβει Επίτροπος; Εδώ, σου λέει, αυτοί κάποτε ζήτησαν να τους στείλουμε βασιλιά και αντιβασιλεία, στον ...Επίτροπο θα έχουν πρόβλημα;

Αυτή η συζήτηση για τον Επίτροπο, δεν είναι αστεία. Είναι επικίνδυνη. Ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου. Έρχεται ως  λογικό επακόλουθο της παράδοσης της χώρας με το μνημόνιο...Αυτό που, όπως αποκαλύπτεται, πολλοί το ψήφισαν, αλλά σχεδόν κανένας δεν το διάβασε.

Για να επανέλθουμε στην περί επιτροπείας πρόταση. Δεν νομίζω ότι έχει έστω και την παραμικρή πιθανότητα να περπατήσει. Όχι τόσο επειδή εμείς θα αντισταθούμε γενναία, αλλά κυρίως επειδή άπαντες στην Ευρωζώνη αντιλαμβάνονται ότι κάτι τέτοιο αφ΄ενός μεν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αφ’ ετέρου  δημιουργεί ένα πολύ κακό προηγούμενο, που θα αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ευρωζώνης.

Τότε γιατί το έβαλαν στο τραπέζι οι Γερμανοί;

Πρώτον, γιατί οι Γερμανοί πάντα θέτουν μαξιμαλιστικούς στόχους, για να εξασφαλίσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες τις επιδιώξεις τους.

Δεύτερον, γιατί (ειδικά ο Ρέσλερ που κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις) απευθύνονται και στο εσωτερικό τους ακροατήριο. Ένα ακροατήριο που το έχουν ...φανατίσει επικίνδυνα. Πρέπει, επομένως, να βρούν τρόπο να ..δικαιολογηθούν για τη νέα δανειακή.

Τρίτον, επειδή μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου υποχωρούσε σε κάθε απειλή. Προφανώς ακολουθούν την ίδια τακτική και με τον κ. Παπαδήμο! Ας μην ανησυχούμε, όμως! Προσώρας, ο κ. Παπαδήμος θα ...αποτρέψει το μοιραίο! Δεν θα μας έρθει Επίτροπος! Αρκούν οι Ράϊχενμπαχ και Φούκτερ! Στη ...χειρότερη περίπτωση θα διευρυνθεί ο κύκλος των αρμοδιοτήτων τους!

Τέταρτον, επειδή παρά τις περί του αντιθέτου επίσημες διαβεβαιώσεις, στη  Γερμανία ποτέ δεν έπαψαν να εξετάζουν το σενάριο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, ως λύση του προβλήματος. Και αφού δεν μπορούν να μας διώξουν, αυξάνουν το κόστος παραμονής μας! Το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε  ενδεχομένως να ισοδυναμεί με εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Σε περίπτωση που το έχουμε ξεχάσει το είχε ...προβλέψει ο κ. Παπανδρέου την εποχή της παντοδυναμίας του! Ο Ρέσλερ, επομένως, μπορεί απλώς να ...προλειαίνει το έδαφος!

Όμως, ανεξαρτήτως όλων αυτών, το γεγονός και μόνο οτι συζητείται η ιδέα  δείχνει ο,τι η Ελλάδα  θεωρείται περίπου ως μια τριτοκοσμική χώρα, υπό καθεστώς υποτέλειας.

Θα ρωτήσετε, μια χώρα που στηρίζεται στον εξωτερικό δανεισμό για να επιβιώσει, δεν έχει και πολλά περιθώρια ελιγμών. Προσπαθεί να τα βρεί με τους δανειστές της.

Αυτή ήταν η ...θεωρία Παπανδρέου για την Ελλάδα. Τότε που όργωνε την υφήλιο και μας ...διαφήμιζε ως διεφθαρμένους. Η σημερινή εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, εν πολλοίς, είναι δημιούργημα του κ. Παπανδρέου. Στα δικά του λόγια και επιχειρήματα στηρίχθηκαν και στηρίζονται ακόμα! Ας μη διαμαρτυρόμαστε.

Όμως, και ο κ. Παπαδήμος, δεν νομίζω να δικαίωσε τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί. Προφανώς και εικόνα της χώρας δεν  βελτιώνεται δραματικά μέσα σε δυο μήνες,  άλλα  ποιά είναι η δική του συνεισφορά; Τα ίδια δεν μας έκαναν και με τον κ. Παπανδρέου;

Πολύ  φοβούμαι ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου εξεμέτρησε το βίο της. Η κατάσταση δεν θ’ αλλάξει. Ακόμα και αν ο κ. Παπαδήμος παραμείνει  μέχρι να λήξει ο βίος αυτής της Βουλής, θα πορευόμαστε έτσι. Εν μέσω εκβιασμών και απειλών.

Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και ειλικρινή συζήτηση γιατί φτάσαμε εδώ. Μια πειστική απάντηση στην ερώτηση  με ποιό σχέδιο θα βγούμε από την κρίση.

Και μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, αποφασισμένη να προστατέψει την αξιοπρέπεια της χώρας, για να την παραδώσει αλώβητη στους αγέννητους.

Διαφορετικά, απλώς χάνουμε χρόνο και επιδεινώνουμε τη θέση μας...

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 30/01/2012 12:10:55

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο!

  Ωστόσο ο Σαμαράς είναι έτοιμος να προκαλέσει εκλογές;

 2. Απορία avatar
  Απορία 30/01/2012 12:15:15

  Εαν η χώρα δεν υλοποιήσει σχεδιο αντιμετώπισης μιας πιθανής χρεωκοπίας, δεν έχει καμμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

  Το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει:
  1) Δημιουργία αποθεμάτων πρώτων υλών.
  2) Εύρεση εναλλακτικών παρόχων πρώτων υλών
  3) Σχέδιο logistics σε περίπτωση χρεωκοπίας.
  4) Άλλες συμμαχίες που θα μας βοηθήσουν σε υλικό, αλλά και με οποιοδήποτε τρόπο εαν χρειαστεί, σε περίπτωση που η Τουρκία εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για δημιουργία τετελεσμένων.
  5) Εύρεση εναλλακτικών πηγών δανεισμού έστω και μικρών σχετικά κεφαλαίων για κάποιο μικρό αλλά εύλογο χρονικό διάστημα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορία 30/01/2012 12:28:36

   Αυτά τα σχέδια δεν προαναγγέλλονται. Απλώς εκπονούνται και υλοποιούνται, κρυφίως και μεθοδικώς.

   Να μην περιμένουμε όμως από τη δοσιλογική κυβέρνηση ΠαπαδήμΙου να τα έχει εκπονήσει. Προς τούτο λοιπόν, ίσως η επίσκεψη Σαμαρά στη Μόσχα να μπορούσε να προσφέρει ΚΑΙ προς τη διάσταση αυτή.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Αυριανιστής 30/01/2012 12:52:30

    Σίγουρα δεν βγάζεις ντελάλη, αλλά αφού το υλοποιήσεις το αφήνεις να διαρρεύσει μόνον στους δανειστές, για να ξέρουν ότι υπάρχουν και όρια στην υπομονή μας.

 3. V. avatar
  V. 30/01/2012 12:15:18

  Χρωστάμε 365 δις ευρώ περίπου.
  Το ΑΕΠ μας είναι 215 δις ευρώ για το 2011.
  Άρα το χρέος σήμερα είναι περίπου 170% του ΑΕΠ.
  Με το Μνημόνιο 2 διαγράφονται 100 δις ευρώ χρέος αλλά χρειαζόμαστε νέα δάνεια 130 δισ ευρώ σύν 15 δισ. ευρώ.
  Αποτέλεσμα θα χρωστάμε στο τέλος του χρόνου πάνω από 170% του ΑΕΠ κάτω από Αγγλικό Δίκαιο και με υποθηκευμένη την χώρα.
  Ενώ πέρσι μπορούσαμε να κάνουμε μιά μονομερή διαγραφή του χρέους μας κατά
  75% κάτω από Ελληνικό δίκαιο!
  Πάλι μας προδόσανε οι δήθεν αφελείς πολιτικοί μας.

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 30/01/2012 12:23:32

  Κύριε Ροδινέ είναι ακριβώς έτσι, αυτή τη στιγμή, η κατάσταση.
  Γνώμη μου, μόλις επιστρέψει ο Παπαδήμος από Eurogroup, να βγει ο Α.Σ και να μιλήσει για τα πάντα ανοιχτά στον Ελληνικό λαό, με διάγγελμα, και να του ανακοινώσει ότι αποσύρει τους Υπουργούς του και ότι ζητάει εκλογές.
  Ο χρόνος προ πολλού τελείωσε. ΤΏΡΑ είναι η ώρα για ξεσηκωμό του Έλληνα με πύρρηνο λόγο που θα μας σηκώσει από τα πληκτρολόγια για να πάμε σύσσωμοι στις κάλπες και να τον χρίσουμε Ηγέτη.
  Πριν την επόμενη δόση, πριν τον επόμενο εκβιασμό. PSI+ δεν υπάρχει και ΑΝ υπήρξε, με τέτοια δανειακή συνυφασμένη με μνημόνιο2 δεν πρόκειται να προχωρήσει, συνεπώς ναι, απλά χάνουμε τον πολύτιμο χρόνο μας και επιδεινώνουμε τη θέση μας, επικίνδυνα.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/01/2012 12:25:03

  Κώστα, καλημέρα.

  Μολονότι συμφωνώ απολύτως με το "δια ταύτα" του κειμένου σου, διαφωνώ με την έκταση που δίνεις στον παραλογισμό του "νατουραλιζέ" κινεζοειδούς. Αυτή η "πρόταση" (περί επιτροπείας), όχι μόνο δεν πρέπει να συζητείται (ούτε καν σε μισή αράδα κειμένου), αλλά να πάει "άπατη". Όπως ακριβώς τη χαρακτήρισε μονολεκτικά η ΝΔ: αστειότητες.

 6. Silence t. avatar
  Silence t. 30/01/2012 12:40:30

  Σούπερ φωτογραφία οι χειροκροτητές του ΠΑΣΟΚ επί το έργον.
  Πρώτα χαριεντίζονται , αυτοκολακεύονται και μετά βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον (καλή ώρα το μνημόνιο) και ξεκατινιάζονται , πετώντας ο ένας στον άλλον την ευθύνη , δεν διάβασα , δεν ήξερα , με απειλήσανε , με παραπλανήσανε .
  Να τους χαιρόμαστε ....

 7. dimitris karditsa avatar
  dimitris karditsa 30/01/2012 12:45:00

  πολυ σωστα το ειπες. ακομη και αν οι κυβερνηση αυτη παραμεινει στη θεση της μεχρι να ληξει ο βιος αυτης της βουλης. μαλλον για εκει παμε . κανεις δε θελει εκλογες. ετσι δειχνουν τα πραγματα. αν ηθελαν θα τις προκαλουσαν.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 30/01/2012 12:52:53

  Αχαχαχαχα... να δεις που θα βγει ο ΓΑΠ, με τη διττή ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και της λεγόμενης "σοσιαλιστικής διεθνούς", και θα σηκώσει αντιμνημονιακή παντιέρα με αφορμή τη δήλωση του προέδρου τού... "αδελφού κόμματος"!

  Όσο για το αδελφό κόμμα της ΝΔ, αν -όπως υποθέτω- εννοείς το CDU, δυστυχώς ήταν το πρώτο, δια χειλέων του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, που άνοιξε τη συζήτηση για επιτροπεία, πριν την υιοθετήσει και εκ μέρους της κυβέρνησης το κινεζοειδές. Οπότε, τα περί "αδελφού κόμματος" στη συγκεκριμένη περίπτωση ας τα προσπεράσουμε...

 9. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 30/01/2012 14:05:56

  Καταιγιστικὲς ἐξελίξεις στὴν χώρα. Ὁ πρωθυπουργὸς κ. Παπαδῆμος ἄρχισε νὰ φοράει καὶ ἄλλες γραβάτες ἐκτὸς ἀπὸ 'κείνη τὴ μονόχρωμη μπορντώ, ποὺ ἔχουμε ἀποστηθίσει κάθε πίξελ της.

 10. Lampros avatar
  Lampros 30/01/2012 15:13:36

  Όσο κανουμε υποχωρήσεις τόσο θα προχωρούν. Θα ήταν ανόητο να κάνουν κάτι διαφορετικό. Αφου τους τα δινουμε να πουν όχι?? Τι ψαχνουμε?
  Ο Παπαδήμος ειναι πραγματικά ενας αστείος διαμεσολαβητής. Σε τι "Πρωθυπουργευει" Μέχρι τώρα εχω δει μονο να παραλαμβένει επιστολές αιτημάτων, να λεει "δεν εχω κοκκινες γραμμές" και να τις προωθεί για έγκριση.

  Συγνωμη, για αυτό δεν χρειαζόμασταν Πρωθυπουργο, μια γραμματέας ηταν αρκετή.

 11. βασίλης avatar
  βασίλης 30/01/2012 23:23:26

  Κ ΣΑΜΑΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ
  Βάλτε σ' ένα αεροπλάνο όλοι την οικογένεια παπανδρέου καθώς και όλους τους
  παρατρεχάμενους τους και εάν δεν χωράνε πετάχτε τους μέσα σαν τσουβάλια
  και στείλτους στον διάλο διότι οσο μένουν εντός της χώρας οχι μόνον κάνουν
  ζημιά αλλά είναι άκρως επικίνδυνοι, διότι και κρεμάλες να στηθούν γύρω-γύρω
  απο το σύνταγμα δεν φθάνουν για να τους κρεμάσουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.