#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2012 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με τον Σαμαρά εναντίον όλων, όπως το Νοέμβριο του 2009!Γράψαμε χθες κάτι που όπως φαίνεται επιβεβαιώνουν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις:

Ένα πρωτόγνωρο για τέτοια περίοδο σε προεκλογικό αγώνα ποσοστό, της τάξης του 35-40%,δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Ένα πολύ μεγάλο μάλιστα ποσοστό από αυτούς δηλώνει ότι θα αποφασίσει την επόμενη Κυριακή το πρωί!.

Έκπληκτοι οι δημοσκόποι λένε ακόμα ότι ένα επίσης πρωτόγνωρο ποσοστό ψηφοφόρων της τάξης του ... 90% δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν.

Με άλλα λόγια, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όλα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα αυτών των συναρπαστικών εκλογών, των σημαντικότερων για τον τόπο μετά το 74.

Ο Αντώνης Σαμαράς μπαίνει σ΄ αυτήν την κρίσιμη βδομάδα έχοντας εξασφαλίσει ένα μεγάλο και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη, πλην του κόσμου.

Δεν μιλάμε για την διαπλοκή. Οι επιθέσεις της είναι και γνωστές και αναμενόμενες. Μέχρι την διάσπαση της ΝΔ υπέθαλψαν για να τον πολεμήσουν.

Δεν μιλάμε για τις αιώνιες αδυναμίες και φοβίες του "οργανωτικού" και του "επιτελείου". Αυτές δεν.... ξεπερνιούνται με αυτό το κόμμα - και άλλωστε  ό,τι μπορούν κάνουν οι άνθρωποι. Δεν μπορεί κανείς να τους ζητήσει περισσότερα.

Ούτε φυσικά μιλάμε για τους καρεκλοκένταυρους του κομματικού μηχανισμού.

Μιλάμε κυρίως για τον πόλεμο που κάνουν στον Σαμαρά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που κληρονόμησε και υποψήφιοι τώρα του κόμματος.

Παράδειγμα: υποψήφιος της ΝΔ σε συγκέντρωση 150 ατόμων σε μεγάλο νομό της Θεσσαλίας της περασμένης εβδομάδας, είπε επί λέξη: "Θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ. Ο αντίπαλος δεν είναι ο Βενιζέλος σε αυτή τη μάχη. ...". Άσκησε επίσης κριτική στην προεκλογική τακτική του κόμματος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι "ο αντίπαλος δεν είναι ο Καμμένος και η Αριστερά σε αυτή τη μάχη"!!!.

Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που δεν αναφέρουν την λέξη "Σαμαράς" σε καμιά ομιλία τους.

Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που πάνε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και σπέρνουν αμφιβολίες και απαισιοδοξία για το αύριο.

Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που μπροστά στην λαίλαπα της λαϊκής ψήφου κοιτάζουν να διασωθούν υποκλινόμενα ευλαβικά και καθημερινά στην εκδοτική διαπλοκή για να τους βγάλει στα κανάλια τους.

Προσέξετε πως αντιμετώπισε βουλευτής και πρώην υπουργός την επαναστατική θέση Σαμαρά για το ασυμβίβαστο υπουργού – βουλευτή: «Δηλαδή τι θα κάνω εγώ; Να παραιτηθώ από βουλευτής για να γίνω υπουργός και να πάρει την  θέση μου ο αντίπαλός μου;». Λες και του είπε κανείς ότι θα είναι πάλι υπουργός.

Ο εαυτούλης τους, τα συμφεροντάκια τους, τα λεφτάκια τους.  Ούτε που μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι θα τους συμβεί. Τέλος.

Για μια ακόμα φορά στην πρωτοπορία αυτής της μεγάλης μάχης θα βρεθούν λοιπόν όχι ο ανεκδιήγητος κομματικός και κοινοβουλευτικός μηχανισμός της ΝΔ, αλλά ο Σαμαράς και οι φίλοι του σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί που εμπιστεύεται και ακολουθεί ο κόσμος.

Εκείνες οι περίφημες παρέες σε κάθε τόπο που δεν νοιάζονται για καρέκλες και εξουσία, δεν καταλαβαίνουν τίποτα και στις κρίσιμες στιγμές αφήνουν στην πάντα παράπονα και προσωπικές πικρίες και τρέχουν στον αγώνα.

Γιατί ο Αντώνης είναι κομμάτι τις ψυχής τους. Γιατί στο τέλος του λογαριασμού, στο βάθος της εικόνας, πίσω και πέρα μακριά από την εξουσία και τις καρέκλες, τα θετικά και τα αρνητικά, αυτό που μένει είναι ο Σαμαράς και οι φίλοι του. Δεν τον πουλάνε για τίποτα , δεν θα τους προδώσει ποτέ.

Μπορεί λοιπόν να γίνει και πάλι όπως το Νοέμβριο του 2009. Επτά ημέρες αγώνα είναι πάρα πολλές. Μπορούν να κρίνουν τα πάντα. Πρέπει να αφήσουμε όλοι στην άκρη δικαιολογημένα παράπονα και γκρίνιες. Και να βοηθήσουμε τον Αντώνη που δίνει την μεγάλη μάχη. Για την Ελλάδα, όχι για μας

Και επειδή αυτός ο κόσμος θα κερδίσει και πάλι τον αγώνα, κόντρα σε συμφέροντα και διαπλοκές, περιμένουμε από τον Αντώνη Σαμαρά η τελευταία ομιλία του στο Ζάππειο να είναι αυτή, σε γενικές γραμμές,

“Ελληνίδες Έλληνες , φίλες και φίλοι της προόδου και της εργασίας, σεβαστοί απόμαχοι της ζωής που κοιτάτε ατρόμητοι το μέλλον.

Εσείς έχετε την μεγάλη τιμή από το Σύνταγμά μας ν΄ αποφασίσετε πώς θα κυβερνηθεί η Ελλάδα μετά την 6η Μαΐου, να καθορίσετε την κληρονομιά που θα αφήσετε στα παιδιά σας και να τους δώσετε ένα καλύτερο ή αντίθετα ένα χειρότερο αύριο. Εσείς θα διώξετε όποιον σας πρόσβαλε, σας πόνεσε, σας έκανε από νοικοκυραίους ζητιάνους , σας εξέθεσε παγκοσμίως, έφερε την Ελλάδα στα μαύρα χρόνια της κατοχή. Και θα δώσετε την διακυβέρνηση της χώρας σε όποιον σας είπε αλήθειες, σας έδωσε χειροπιαστό πρόγραμμα για το τι θα κάνει -προσέξτε, όχι καταγγελίες, διαπιστώσεις και διαμαρτυρίες -, σε όποιον βασίζεται σε μια ειλικρινή μετριοπάθεια αλλά είναι και έτοιμος ν΄ αναλάβει δυναμικά να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο , αρχίζοντας αμέσως από την Δευτέρα 7 Μαΐου.

Αλλά, παρακαλώ κάντε το με διάκριση. Αποδώστε σ΄αυτούς που έριξαν τη χώρα
στα νύχια του μηχανισμού στήριξης  με το πρώτο μνημόνιο, αυτά που τους πρέπουν, ως οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εξευτελισμού της Ελλάδας και σ΄αυτούς που προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να γλυτώσουν την χώρα από τα χειρότερα, τα εύσημα.

Εάν θέλετε να ακούσετε υποσχέσεις, τότε μην μας ψηφίσετε.

Εμείς δεν υποσχόμαστε , προγραμματίζουμε και πραγματοποιούμε.

Εάν θέλετε να ακούσετε διαμαρτυρίες και μεγαλοστομίες μην μας ψηφίσετε.

Εμείς δεν λέμε πολλά λόγια. Κάνουμε έργα.

Εάν θέλετε ωραιοποιήσεις της κατάστασης και κούφιες κουβέντες ψεύτικής
ελπίδας, μην μας ψηφίσετε.

Εμείς έχουμε μπέσα και φιλότιμο. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να σας κοιτάξουμε
στα μάτια , εάν θα κάναμε κάτι τέτοιο.

Εάν θέλετε επαγγελματίες της πολιτικής και εξουσιομανείς, μην μας ψηφίσετε.

Εμείς δεν ανταποκρινόμαστε σ΄αυτά τα στάνταρντς και για μας η εξουσία δεν είναι
αυτοσκοπός και τρόπος ζωής.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε μάθει στα λίγα, από κάθε άποψη , οπότε δεν θα
μας συναντήσετε εκεί που υπάρχουν τα πολλά.

Αλλά προσέξτε, φίλες και φίλοι. Μην μηδενίσετε όλους και όλα. Δώστε στον καθένα αυτό που του αναλογεί σύμφωνα μ΄αυτά που έπραξε και έδωσε. Αυτό θα καθορίσει την σωστή ψήφο , αυτή η αρετή της διάκρισης.

Αν πάλι, δεν σας ικανοποιούν οι ξεκάθαρες κουβέντες και θα θέλατε για διαφόρους λόγους να “ονειρευτείτε” με το ιδανικό γενέσθαι, τότε μην μας ψηφίστε. Εμείς έχουμε πρόγραμμα που αρχίζει από την 7η Μαΐου και δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Εμείς δίνουμε τα χέρια με τον ελληνικό λαό -όπως έκαναν οι παππούδες μας τα παλιά χρόνια- και λέμε μπέσα για μπέσα. Ότι υποσχόμαστε θα το κάνουμε. Τέρμα και τελείωσε αυτή η κουβέντα. Εδώ είστε κι εδώ είμαι…..”

Factorx

(το κείμενο της ομιλίας είναι της "Γιαδικιάρογλου")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 29/04/2012 08:12:41

  Για πρώτη φορά, σε προεκλογική περίοδο, ακούγεται δια στόματος πολιτικού αρχηγού, η σκληρή αλήθεια της κατάστασης της χώρας, πως φτάσαμε ως εδώ, αλλά και οι ρεαλιστικοί τρόποι να ξεφύγουμε από αυτήν.
  Για πρώτη φορά, γεννιέται η ¨ελπίδα¨,
  που δεν είναι μετέωρη,
  που βασίζεται στην αξία του ¨εφικτού¨, μέσα από το γκρέμισμα των κακώς κειμένων για πολλά χρόνια τώρα, μέσα από την επικράτηση της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, των ίσων ευκαιριών για όλους.
  Όταν λέει ¨ΜΠΟΡΟΥΜΕ¨,
  το εννοεί,
  πρέπει να το πιστέψουμε,
  γιατί αν έγινε μιά φορά (εκλογή του Α. Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ), μπορεί να γίνει και τώρα.
  Ο Σαμαράς, είναι εδώ, είναι κοντά μας, διαθέσιμος να σηκώσει τον σταυρό του μαρτυρίου, γιατί έτσι αισθάνεται το χρέος του, γιατί αυτό του επιβάλλει η συνείδησή του.
  Αλλά και μεις πρέπει να είμαστε εδώ,
  με μάτια ανοιχτά, με αυτιά ανοιχτά, με νόηση που επεξεργάζεται τα δεδομένα και τις συνθήκες, με καθαρή σκέψη, με αισιοδοξία ότι όλα μπορούν ν΄αλλάξουν.
  Είμαστε οι μόνοι, εμείς ο λαός,
  που μπορούμε να δώσουμε την πραγματική δύναμη, σε κάποιον που έχει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί σ΄αυτήν την δύσκολη ώρα,
  να του δώσουμε το χέρι και να μας πάρει απ΄το χέρι
  για να μας βγάλει, όλους μαζί, στο ξέφωτο.

  • ΒΑΣΙΛΗΣ Μ avatar
   ΒΑΣΙΛΗΣ Μ @ Απλή σκέψη 30/04/2012 00:50:40

   http://youtu.be/HTc2z7yrFeM

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ ΒΑΣΙΛΗΣ Μ 30/04/2012 10:36:42

    το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

 2. ΣΟΦΗ avatar
  ΣΟΦΗ 29/04/2012 08:55:09

  Εμείς έχουμε πρόγραμμα που αρχίζει από την 7η Μαΐου.......
  7 Μαίου ? . Ναι σωστά το πρόγραμμα στήριξης του αρχηγού της Ν.Δ ( μην μας κουβαληθεί κανένας άλλος , λέμε τώρα . )

 3. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 29/04/2012 09:14:33

  Όλοι αυτοί που κατάφεραν να απαξιώσουν την ΝΔ οδηγώντας την να χάσει με διαφορά 10% το 2009, και που τρια χρόνια ήταν εξαφανισμένοι, αφήνοντας μόνο τον Σαμαρά και τους συν αυτώ να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά, επανέρχονται τώρα με αλαζονεία, ρεβανσισμό, και τουπέ, και μοιράζουν πόστα και θέσεις.
  Ολίγιστοι κομματικοί βρυκόλακες, που καλά θα κάνει ο κόσμος της ΝΔ να τους απομονώσει πάση θυσία.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Strange Attractor 29/04/2012 11:34:56

   Σωστά!
   Για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση...για να ανακτήσει το Έθνος τη χαμένη του Τιμή, την Αξιοπρέπειά του.
   Για να υψώσουν οι Πολίτες το ανάστημά τους στην αθλιότητα της εξουσίας των πρωταιριανών.

 4. Pluto avatar
  Pluto 29/04/2012 09:17:50

  Oντως διασκεδάζουμε με όσα γράφεις Φάκτορα!
  Το γεγονός ότι 35% των εκλογέων είναι 7 μέρες πριν την κάλπη αναποφάσιστοι, το θεωρείς σαν την μεγάλη ευκαιρία (σχεδόν επίτευγμα ) του Σαμαρά. Με ποιά λογική δεν αποτελεί εξ ίσου ευκαιρία καί για τα άλλα κόμματα ;;
  Αφού τα μεχρι τώρα κόμματα εξουσίας δεν έχουν πείσει 1 στους 3 ψηφοφόρους,γιατί προδικάζει ότι ένα εξ αυτών (ή ίσως καί τα δύο μια καί στοιχηματίζεις για δικομματισμό πάνω από 50%) θα το καταφέρει την υστάτη στιγμή;; Υπάρχει εν προκειμένω νομοτέλεια που θα λειτουργήσει την εσχάτη ώρα;
  Τέλος, κάτι άλλο : γνωστό ότι το Antinews υποστηρίζει τον Σαμαρά.Αναφαίρετο δικαίωμά σας καί συγχαρητήρια γιατί ο Σαμαράς είναι πατριώτης καί από το να στηρίζατε Ντόρα, χίλιες φορές ! Ομως, όταν το 60% των αναρτήσεων είναι τροπάρια δοξαστικά ,πιστεύεις ότι βοηθάει;Χρειάζεται ο Σαμαράς τώρα το στυλ του Ριζοσπάστη; Η μήπως χρειάζεται το ασεβές ,σπινθηροβόλο στυλ του Αντί; Ο ίδιος άνθρωπος είσαι, όποτε θέλεις άγγελος,όποτε θέλεις διάολος, όποτε θέλεις ανυπόφορος...

  • factorx avatar
   factorx @ Pluto 29/04/2012 11:19:59

   1. Θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις ανοησίες τέτοιες ώρες, επειδή δεν είναι και η ηρεμότερη των περιστάσεων.
   2. Που το είδες ότι θεωρώ επίτευγμα το 35%; Για ευκαιρία γράφω
   3. Που διαφωνείς σε αυτά που γράφω - για τους βουλευτές, τον κ. Τίποτα, ξέρεις εσύ..
   4. Όταν χρειάστηκε - και όταν ΘΑ χρειαστεί στο σύντομο μέλλον το antinews ήταν και θα είναι ανελέητο και προς τον Σαμαρά και προς τους κακομοίρηδες που τον περιτριγυρίζουν - να μην αναφέρω παραδείγματα του παρελθόντος, όλοι τα ξέρουν εδώ μέσα. Ξέρεις γιατί; Η διαχείριση του antinews δεν περιμένει ούτε θα επιδιώξει καμία θέση. Στον αιώνα τον άπαντα.
   5. Δεν μπορώ να πω όμως για σένα το ίδιο, διότι, αν δεν κάνω λάθος, όταν ο Σαμαράς εθεωρείτο βέβαιος πρωθυπουργός είχες ανάψει κάποια λιβάνια - να κάνω λάθος συγχώρα με
   6. Τώρα δίνουμε την μάχη

   • juliet avatar
    juliet @ factorx 29/04/2012 11:32:45

    Φάκτορα ,
    ποτέ δεν θα μπορέσουν να αποβάλουν τον μικρό και ασήμαντο εαυτούλη τους .Μόνο μεμψιμοιρίες .Ναι ,όταν υπάρχει εθνική ανάγκη θα γίνουμε και άγγελοι και διάβολοι και ότι θες .Ο παράδεισος είναι μια πατρίδα Ελεύθερη .Αλλά όλοι αυτοί είναι μικρόψυχοι δεν τους νοιάζει το αύριο ,αλλά την επομένη θα πούνε δεν φταίμε εμείς ....κάποιος άλλος θα φταίει .

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ factorx 29/04/2012 18:09:44

    Γεια σου Φάκτορα! σε 6 φράσεις όλα.

 5. ΚατΚατ avatar
  ΚατΚατ 29/04/2012 09:32:24

  Καλά εκεί στη Θεσσαλία στη συγκέντρωση των 150 ατόμων δε βρέθηκε ένας χριστιανός να πει στον υποψήφιο άντε απο δω ρε..........; Και αν αυτός βγει βουλευτής ποιος τελικά θα φταίει;

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΚατΚατ 30/04/2012 00:59:30

   Έλα ντε...
   ΥΓ: Εύγε στη ''Γιαδικιάρογλου''!!!

 6. Mara avatar
  Mara 29/04/2012 09:41:44

  Καλημέρα σε όλους!

  Δεν ξέρω τί γίνεται στην Θεσσαλία, ούτε στην υπόλοιπη Ελλάδα.
  Ξέρω όμως τί γίνεται στην Β! Αθηνών.
  Δυστυχώς, η πλειοψηφία των υποψηφίων βουλευτών, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αντί να δίνουν με δυναμισμό και αισιοδοξία τον αγώνα που επιβάλλεται στις κρισιμότερες εκλογές της μεταπολίτευσης, καλλιεργούν όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που περιγράφονται στο άρθρο.
  Το κυριότερο δε χαρακτηριστικό σε όλες τους τις ομιλίες, είναι ότι η λέξη Σαμαράς απουσιάζει παντελώς.... Λές και η η Ν.Δ. είναι "ακέφαλη", λές και δεν έχει αρχηγό.
  Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ....
  Δεν τους ενδιαφέρει η νίκη, όπως την θέλουμε και την εννοούμε όλοι εμείς. Θέλουν την Ν.Δ. "κοντή", ώστε να πιέζουν για συγκυβέρνηση....
  Θέλουν την Ν.Δ. "κοντή" για να αμφισβητήσουν τον αρχηγό....
  Θέλουν την Ν.Δ. "κοντή" για να διασώσουν την κορούλα....
  Παίζουνε... παιχνίδια... χρησιμοποιώντας το όνομα του πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για τους ιδιοτελείς τους σκοπούς....
  Ο Καραμανλής όμως, τους έδωσε αιφνιδιαστικά... το μήνυμα.... και θα τους το δώσει... ακόμα ισχυρότερο μέσα στην εβδομάδα, για να τους αποτελειώσει....

  Ο κόσμος της δεξιάς δεν πρέπει να μασήσει... σε αυτά τα παιχνίδια...
  Πρέπει να πάει στην κάλπη και να τους στείλει όλους αυτούς στα αζήτητα...., δίνοντας ισχυρή εντολή στην Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά!!!

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ Mara 29/04/2012 10:03:33

   mara

   Στην πολύπαθη που είναι τα νέα πρόσωπα;;

   Με τον Πολύδωρα τον Ανδρεουλάκο τον Γιακουμάτο και τους πρίγκιπες θα κερδηθεί η μάχη.

   Η μεγάλη ευκαιρία για τον Σαμαρά χάθηκε στον τομέα της ανανέωσης.

   Εκανε το ίδιο λάθος με την Ντόρα. Πάει στην μάχη με τους φθαρμένους που αντιπαθεί ο κόσμος πλάι του. Δεν μιλάω για τους σκληρούς κομματικούς που τους βγάζουν πρώτους γιατί περιμένουν κάποια εξυπηρέτηση μιλάω για την μεγάλη μάζα των πολιτών.

   Χτυπάμε την διαπλοκή που μας πολεμά και ο κόσμος βλέπει τον Ψυχάρη στα ψηφοδελτιά μας και γελάει.

   • Mara avatar
    Mara @ Aris. A 29/04/2012 11:05:16

    Άρη, ένα ναρκοθετημένο... πεδίο πώς να το περπατήσεις σε μιά ευθεία... γραμμή.
    Γροθιά στο σύστημα από την αντιπολίτευση, μέσα σε ένα εχρικότατατο για τον ίδιο περιβάλλον, ήταν τόσο εύκολο όσο νομίζεις να δώσει???
    Τόσα εμπόδια, τόσες παγίδες και τόσους πολλούς "πρόθυμους" να παραμονεύουν για το μοιραίο λάθος, δεν νομίζω να είχε κανένας άλλος αρχηγός κόμματος εξουσίας, όσο ο Σαμαράς.
    Το πώς άντεξε και έφθασε έως εδώ προκαλώντας μάλιστα και πρόωρες εκλογές, προσωπικά μου φαίνεται θαύμα....

    Ωστόσο, μπορεί τα εμπόδια να είναι πολλά και μεγάλα..., αλλά.... μπορεί να γίνουν και το μεγάλο σκαλοπάτι... που θα πατήσει για να ανέβει ψηλότερα.... και να ανοίξει τον δρόμο για την κορυφή.

 7. yianna avatar
  yianna 29/04/2012 10:16:45

  Ο ΑΣ είναι ο αρχηγός της ΝΔ, αυτό δεν αμφισβητήθηκε ποτέ . Οι λόγοι του πράγματι είναι εμπνευσμένοι και δίνουν νέο στίγμα για την Παράταξη. Είναι συγκεκριμένος και παίρνει θέση, αυτό είναι πολύ σημαντικό και διαφορετικό από ξύλινους πολιτικούς λόγους, από τους οποίους πολλές φορές δεν έβγαζες άκρη.
  Διαφωνώ κάθετα με τις προσωπικές επιθέσεις σε οπαδούς των Καμμένων, Καϋμένων, Χρυσαυγιτών και άλλων. Ο Πρόεδρος απάντησε με πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα. Το ότι ο Καμμένος, η Ντόρα ή ο Καρατζαφέρης, ή κάποιοι βουλευτές απεφάσισαν να κριθούν απευθείας από τον Λαό σαν πολιτικοί σχηματισμοί, δεν σημαίνει ότι και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα τους ακολουθήσουν. Με τις επιθέσεις σε ψηφοφόρους με διαφορετικές απόψεις δεν θα λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κόμμα ούτε θα επιτύχει το στόχο του. Δεν θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβουν ορισμένοι σε αυτό το blog.

 8. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 29/04/2012 10:22:56

  Έχω ξαναπεί τη γνώμη μου, το άρθρο "Σαμαράς εναντίον όλων" αποτύπωσε την πολιτική πραγματικότητα ανάγλυφα. Θα ζητούσαμε από τον Φάκτορα ονόματα βουλευτών που υπονομεύουν ακόμη και τώρα, την στιγμή της μάχης με όλους, αλλά δεν δεν έχει νόημα γιατί δεν θα το κάνει( και σωστά).
  Πιο πάνω τίθεται το ερώτημα αν φταίει και ο Σαμαράς. Τις ευθύνες του για την πολιτική στρατηγική των τελευταίων μηνών οι αρθρογράφοι του site και οι σχολιαστές τις έχουν περιγράψει. "Σκοτωθήκαμε" μεταξύ μας για αυτό το θέμα. Στην προκελογική περίοδο ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη μάχη μόνος του, επιτυχημένα, επιτυγχάνοντας συσπείρωση και συντριπτικά χτυπήματα στο άδειο ιδεολογικό οπλοστάσιο των ποικιλώνυμων αντιπάλων.
  Μόνος του εναντίον όλων:
  -Εναντίον του φαύλου φαφλατά.
  -Εναντίον της Διαπλοκής( Έθνος, Μέγκα κλπ, για να μιλάμε με ονόματα) που παίζουν τα ρέστα τους.
  -Έναντίον των φανερών υπονομευτών της Κεντροδεξιάς που ξετσίπωτα δημαγωγούν περί διαγραφής χρέους (Καμμένος), που αντικειμενικά η ύπαρξη τους βολεύει το Πασόκ και εξασφαλίζει ασυλία στον Γαπ.
  -Εναντίον των κρυφών υπονομευτών , των συνομιλητών του βουλευτή του Πασόκ Βρετού με τον οποίο μαζί υπέγραψαν συνωμοτικά nonpaper που μύριζε 1965( Κ. Μητσοτάκης, Σπηλιωτόπουλους, Βαρβιτσιώτης κλπ. Ελπίζω οι νεοδημοκράτες της Β Αθηνών να τους μαυρίσουν όπως τους αξίζει).
  -Εναντίον της Αριστεράς. Ουσιαστικά μιλάμε για τον πρώτο αρχηγό της ΝΔ που δίνει νικηφόρα ιδεολογική μάχη. Αφού έβγαλε την Κεντροδεξιά από το λαγούμι του μεσαιωχωριτισμού, της στάσης που σκύβει το κεφάλι στην κίβδηλη ιδεολογικής υπεροπλία της νεοαριστεράς, της στάσης που για τίποτα δεν παίρνει θέση και όλα τα στρογγυλεύει, μίλησε για θέματα όπως η ασφάλεια, η λαθρομετανάστευση , το άσυλο κλπ με τον τρόπο που μιλάνε οι απλοί Έλληνες. Φρύαξαν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής ως πάλαι ποτέ ψευτοπροοδευτικάριοι και ψέλλισαν περί "δεξιάς στροφής" . Ούτε δεξιά , ούτε τίποτα. Η ασφάλεια δεν είναι δεξιό πρόταγμα τους απάντησε ο ΑΣ . Είναι δικαίωμα του πολίτη και υποχρέωση της Δημοκρατίας.
  Έτσι περάσαμε επιτυχώς από τα "ευχαριστούμε του λάθρο" και τα πολυπολιτισμικά μισόλογα των μεσαιοχωριτών , στον ξεκάθαρο λόγο του Σαμαρά, που καλύπτει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων για αυτά τα θέματα.
  -Εναντίον της Δημαγωγίας και του Λαικισμού. Τους τελευταίους μήνες ο Λαός αποκαμωμένος από τη mainstream μνημονιακή πληροφόρηση των παραδοσιακών ΜΜΕ έτεινε ευήκοο ους στις σειρήνες του Λαικισμού , ίδιως τις διαδικτυακές: τι για εκατοντάδες δις CDS, τι για το αγγλικό δίκαιο( αλήθεια δημοκόπε Καμμένε, Ιρλανδοί και Πορτογαλοι με αγγλικό δίκαιο δεν υπέγραψαν τις συμβάσεις; Και αυτοί "προδότες" δημαγωγέ; ), τι για τσεκ που θα μας κόψει ο Πούτιν, τι για διαγραφή χρέους( αλλά θα παραμείνουμε κιόλας στο ευρώ λένε οι ξεδιάντροποι), τι δεν άκουσαν οι δικαίως εξαγριωμένοι με το Μνημόνιο συμπολίτες... Και πίστεψαν στην εσχάτη πλάνη. Την πλάνη που έστησαν οι δημοκόποι. Αλαφιασμένοι από την χρόνια προπαγάνδα των ΜΜΕ της διαπλοκής που τα τελευταία χρόνια υπηρέτησαν τιμημένα το υφεσιακό Μνημόνιο αρκετοί έπεσαν στα δίχτυα του αντιμνημονιακού λαικισμού. Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Με τις φοβίες και την πλάνη τους παλεύει ο Σαμαράς. Αλλά και με την δικαιλογημένη οργή τους.

  Μόνος του εναντίον όλων. Και τους βάζει κάτω. Γιατί έχει τη στόφα Εθνικού Ηγέτη και από ότι φαίνεται είναι αυτός που περιμέναμε χρόνια. Δεν είναι αλάνθαστος. Είναι όμως πειστικός και η δικαίωσή του για πολλά θέματα έχει γίνει καταφανής. Ο εσμός της Μεταπολίτευσης εναντίον του, φανερά και κρυφά. Ίσως η πιο ωραία μάχη που έχει δώσει πολιτικός της τελευταίες δεκαετίες.
  http://www.youtube.com/watch?v=N-NGweGO3WA&feature=related

 9. axis avatar
  axis 29/04/2012 10:45:57

  Τεράστιο το πρόβλημα με πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ που παίζουν το παιχνίδι Βενιζέλου για παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία μετά τις εκλογές. Δεν είναι ανάγκη να πάμε σε προεκλογικές ομιλίες των 150 ατόμων για να τους ακούσουμε. Τους βλέπουμε κάθε τόσο στην τηλεόραση να τα λένε σε εθνικό δίκτυο. Όμως η βάση της ΝΔ ξέρει πολύ καλά ότι οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ θα είναι το τέλος του κόμματος αλλά και του ίδιου του Σαμαρά ως προέδρου.

  • airman avatar
   airman @ axis 29/04/2012 11:46:40

   Υπάρχει λύση και είναι κι αυτή στο χέρι μας. Επιλέγουμε νέα πρόσωπα, καινούργιες υποψηφιότητες, ακόμα και άγνωστους. Μεγαλύτερο κακό από το ''κατεστημένο'' που συνιστούν οι γνωστοί πρωτοκλασάτοι, δεν πρόκειται να κάνουν. Και σίγουρα θα λυθούν τα χέρια του Αντώνη.
   Γιατί οι γνωστοί πρωτοκλασάτοι δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν το τροπάριο, ο Σαμαράς γι' αυτούς είναι ''αγκάθι''.

 10. Wolf avatar
  Wolf 29/04/2012 10:58:14

  Ρε ηλίθιε, τι σου χρωστάω πρωί- πρωί, να διαβάζω το άρθρο και να δακρύζω! (μάλλον το ότι είμαστε απ την ίδια πάστα)
  Αλλά ναι όμως, θα γίνει όπως και το 2009.
  Ο Σαμαράς μπροστά και οι φίλοι του απ όλη την Ελλάδα πίσω, γιατί θέλουμε μια διαφορετική Ελλάδα.
  Γιατί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
  Γιατί η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει.
  Μπορεί να τα καταφέρει μόνο με το Σαμαρά!!!
  Τελεία και παύλα.-

 11. christof avatar
  christof 29/04/2012 11:28:32

  Ψηφιζουμε νεους στη πολτικη και οχι αυτους που μας προδωσαν.Καμια μετεκλογικη συνεργασια με το Πασοκ της ξεφτιλας .

 12. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 29/04/2012 11:30:24

  Οι Πτωχοί το πνεύματι στη Συγγρού και όσοι τους στηρίζουν καλά θα κάνουν να προσέχουν τις διαρροές τους, επειδή το κακό παρατράβηξε. Δείτε πως παραποιεί και χρησιμοποιεί αυτή την ανάρτηση το parapolitika, δίπλα σε άλλη ανάρτηση που προβάλει τον Μαρκόπουλο και του ΑΝΕΛ. Γράφουν οι ανόητοι οτι την πρόταση ομιλίας της Γιαδικιάρογλου την στέλνει η ...ΝΔ. Ενώ έχει αναρτηθεί εδώ ως σχόλιο: http://www.antinews.gr/2012/04/21/157065/#comment-958098

  Αλλά διαβάστε τι ανοησίες γράφουν:

  "Το φαινόμενο υποψήφιοι βουλευτές να ακολουθούν διαφορετική γραμμή από ότι το κόμμα, υπάρχει και στη Νέα Δημοκρατία, έστω και εάν το ποσοστό αυτό είναι σαφές μικρότερο από το ΠΑΣΟΚ και πιο... σιγανό!

  Ο πρόεδρος της Ν.Δ. πάντως, λέει σε συνεργάτες του πως όλοι πρέπει να τον ακούν.

  Και στη Νέα Δημοκρατία, στέλνουν αποσπάσματα ομιλιών, όπως αυτή: "Εσείς έχετε την μεγάλη τιμή από το Σύνταγμά μας ν΄ αποφασίσετε πώς θα κυβερνηθεί η Ελλάδα μετά την 6η Μαΐου, να καθορίσετε την κληρονομιά που θα αφήσετε στα παιδιά σας και να τους δώσετε ένα καλύτερο ή αντίθετα ένα χειρότερο αύριο. Εσείς θα διώξετε όποιον σας πρόσβαλε, σας πόνεσε, σας έκανε από νοικοκυραίους ζητιάνους , σας εξέθεσε παγκοσμίως, έφερε την Ελλάδα στα μαύρα χρόνια της κατοχή. Και θα δώσετε την διακυβέρνηση της χώρας σε όποιον σας είπε αλήθειες, σας έδωσε χειροπιαστό πρόγραμμα για το τι θα κάνει -προσέξτε, όχι καταγγελίες, διαπιστώσεις και διαμαρτυρίες -, σε όποιον βασίζεται σε μια ειλικρινή μετριοπάθεια αλλά είναι και έτοιμος ν΄ αναλάβει δυναμικά να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο , αρχίζοντας αμέσως από την Δευτέρα 7 Μαΐου.

  Αλλά, παρακαλώ κάντε το με διάκριση. Αποδώστε σ΄αυτούς που έριξαν τη χώρα
  στα νύχια του μηχανισμού στήριξης με το πρώτο μνημόνιο, αυτά που τους πρέπουν, ως οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του εξευτελισμού της Ελλάδας και σ΄αυτούς που προσπάθησαν την τελευταία στιγμή να γλυτώσουν την χώρα από τα χειρότερα, τα εύσημα.

  Εάν θέλετε να ακούσετε υποσχέσεις, τότε μην μας ψηφίσετε.

  Εμείς δεν υποσχόμαστε , προγραμματίζουμε και πραγματοποιούμε.

  Εάν θέλετε να ακούσετε διαμαρτυρίες και μεγαλοστομίες μην μας ψηφίσετε.

  Εμείς δεν λέμε πολλά λόγια. Κάνουμε έργα.

  Εάν θέλετε ωραιοποιήσεις της κατάστασης και κούφιες κουβέντες ψεύτικής
  ελπίδας, μην μας ψηφίσετε.

  Εμείς έχουμε μπέσα και φιλότιμο. Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να σας κοιτάξουμε
  στα μάτια , εάν θα κάναμε κάτι τέτοιο.

  Εάν θέλετε επαγγελματίες της πολιτικής και εξουσιομανείς, μην μας ψηφίσετε.

  Εμείς δεν ανταποκρινόμαστε σ΄αυτά τα στάνταρντς και για μας η εξουσία δεν είναι
  αυτοσκοπός και τρόπος ζωής.

  Οι περισσότεροι από μας έχουμε μάθει στα λίγα, από κάθε άποψη , οπότε δεν θα
  μας συναντήσετε εκεί που υπάρχουν τα πολλά.

  Αλλά προσέξτε, φίλες και φίλοι. Μην μηδενίσετε όλους και όλα. Δώστε στον καθένα αυτό που του αναλογεί σύμφωνα μ΄αυτά που έπραξε και έδωσε. Αυτό θα καθορίσει την σωστή ψήφο , αυτή η αρετή της διάκρισης.

  Αν πάλι, δεν σας ικανοποιούν οι ξεκάθαρες κουβέντες και θα θέλατε για διαφόρους λόγους να “ονειρευτείτε” με το ιδανικό γενέσθαι, τότε μην μας ψηφίστε. Εμείς έχουμε πρόγραμμα που αρχίζει από την 7η Μαΐου και δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια. Εμείς δίνουμε τα χέρια με τον ελληνικό λαό -όπως έκαναν οι παππούδες μας τα παλιά χρόνια- και λέμε μπέσα για μπέσα. Ότι υποσχόμαστε θα το κάνουμε. Τέρμα και τελείωσε αυτή η κουβέντα. Εδώ είστε κι εδώ είμαι…..”

  http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/428520/Default.aspx

 13. Παύλος avatar
  Παύλος 29/04/2012 12:13:57

  Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι άνθρωποι ομόδοξοι, που αγαπούν τον Α. Σαμαρά και θέλουν να τον δουν να παίρνει στα χέρια του τις τύχες της πατρίδας, είναι δυνατόν να βγάζουν τόση μεμψιμοιρία και τόση κακομοιριά τέτοιες ώρες !
  Ας αρθούμε όλοι μας λίγο ψηλώτερα αυτές τις τελευταίες μέρες.Λιγο ψηλότερα από τις πικρίες μας, από τις φοβίες μας, από τα πάθη μας, από τις....εξυπνάδες μας.Αυτό μας ζητάει ο Σαμαράς!

 14. juliet avatar
  juliet 29/04/2012 12:39:17

  Aχ,Παύλο μου
  η κοινωνία .....αυτή είναι ,εξυπνάδες και ευθύνες στους άλλους .
  Αν όμως κάποιος υποσχότανε ...''λεφτά υπάρχουν'' αμέσως τα ξεχνούσανε όλα .Θα δούμε,είναι μεγάλη η διάβρωση .

 15. vardarskian avatar
  vardarskian 29/04/2012 13:38:51

  η μάνα μου κι η γιαγιά μου στο χωριό δεν ξέρει για τον γιο Ψυχάρη. Ούτε καν τον πατέρα. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό.

  Πρέπει τη βδομάδα που μένει να δώσει σαφείς οδηγίες ο πρόεδρος για την ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

  Κι επιτέλους να πάρει μια Γιαδικιάρογλου στο επιτελείο που επιμελείται τα επικοινωνιακά!

 16. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/04/2012 13:48:50

  Ο Σαμαράς είναι ο καπετάνιος σε αυτό το τεράστιο καράβι που λέγεται ΝΔ.Και δεν ήρθε με πειρατικό ρεσάλτο,ψηφίστηκε απο την πλειοψηφία.Σε κάποιους άρεσε,σε άλλους πάλι όχι.Αρκετοί τον ψήφισαν και άλλοι όχι.Το θέμα όμως αυτό έχει λήξει.Σε όποιον αρέσει.Είναι απαράδεκτο μια εβδομάδα πριν τις εκλογές οι βουλευτές να μην έχουν κοινή πολιτική γραμμή και να προκαλούν έριδες.Επίσης είναι απαράδεκτο να απαξιώνονται και με διάφορα σχόλια.Αφού λοιπόν έχει γνώση η κεντρική ηγεσία,ας λάβει τα μέτρα της.Ελπίζω μόνο να μην χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι,αν τα πράγματα δεν πάνε κατ'ευχήν.Θα οδηγηθούμε σε νέο "εμφύλιο".

 17. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 29/04/2012 14:00:25

  Το γεγονός ότι η διαπλοκή και όλο το σύστημα είναι εναντίον του Σαμαρά είναι υπέρ αρκετό για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος πως ο Σαμαράς πρέπει να είναι ο ηγέτης της επόμενης μέρας για να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.

 18. Βασίλης avatar
  Βασίλης 29/04/2012 14:09:05

  Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και άλλα που η ΝΔ χάνει, γιατί
  δεν απαντά. Φίλοι μου έχουν στείλει επιστολές στη ΝΔ,
  για το χαράτσι της ΔΕΗ που δεν μπορούν να πληρώσουν
  και βγαίνει ο Μηταράκης και λέει θα πληρωθεί κανονικά το 2011 και 2012.
  Και αυτοί που δεν μπορούν ; Είναι πάνω από 100.000 οι αιτήσεις
  στις εφορίες και ποιος θα την ελέγξει ; Ο Βενιζέλος λέει για
  κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων. Η ΝΔ τι λέει ;

  Άλλο θέμα για όσους έχουν παιδιά. Σημερινά δημοσιεύματα ( Επενδυτής )
  ισχυρίζονται ότι ο κ.Βενιζέλος έχει συμφωνήσει με την Τρόικα
  ( σε συνεργασία και με Κουτρουμάνη ) σε
  - περικοπή αφορολογήτου για τα παιδιά
  - φόρο ή τεκμήριο ιδιοκατοίκησης
  - κατάργηση κοινωνικών, τριτεκνικών, πολυτεκνικών επιδομάτων
  με όριο οικογενειακό τα 6.000 ευρώ ( δηλαδή θα δίνονται μόνο σε Ρομά
  και μουσουλμάνους της Δ. Θράκης ! )
  - φόρο σε οικόπεδα και αγροτεμάχια
  - φόρο σε μικρά ενοίκια 20%

  Άλλο μείζον θέμα : ο κ.Σηφουνάκης καθιέρωσε έκπτωση 80% στα πρόστιμα
  αυθαιρέτων στη Δυτ. Θράκη μόνο για τους μουσουλμάνους, ενώ κατάργησε
  την έκπτωση 50% για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους. Ποια είναι η στάση της ΝΔ ; συμφωνεί με τις αποφάσεις του κ. Σηφουνάκη ; Κι αν όχι, τι θα κάνει με τα πρόστιμα ; Θα κάνει μειώσεις 25 ή 50% στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες ( άτομα με ειδικές ανάγκες, άνεργοι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες ) ;

  Μια απλή διευκρίνηση σε όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν
  όλους τους οικογενειάρχες με παιδιά, 200.000 οικογένειες τριτέκνων
  και 170.000 οικογένειες πολυτέκνων, και μια δέσμευση, θα ήταν καταλυτική
  γιατί ο κόσμος θέλει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
  Όταν, όμως, δεν βλέπει απαντήσεις, δεν βλέπει ενδιαφέρον, δεν βλέπει
  ξεκάθαρες δεσμεύσεις, λογικό είναι να μη συσπειρώνεται.
  Άραγε, η Συγγρού ακούει και διαβάζει ;

 19. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 29/04/2012 14:10:15

  "Πάλι την έκανε -την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή στην πρωινή εκπομπή του Αυτιά στο ΣΚΑΪ- ο Αβραμόπουλος! Καλεσμένος μαζί με τον Λοβέρδο, κάνουν το γνωστό δίδυμο τον τελευταίο καιρό, συνέβαλε στη δημιουργία περιρρέουσας ατμόσφαιρας υπέρ της συγκυβέρνησης! Δίτε το βίντεο! Αυτό η εσκεμμένη στάση του, η οποία συμβάλλει στην ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ της όλο και περισσότερο αυξανόμενης δύναμης της ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ! ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ; Να τον συμμαζέψει η παράταξη! ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ;"

 20. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 29/04/2012 14:54:07

  Ολοι είναι ύποπτοι,όλοι είναι ανίκανοι,θέλουν συγκυβέρνηση,υπονομεύουν τον Σαμαρα...για σταθείτε ρε παιδιά,και τι θα ψηφίσουμε,πού θα βάλουμε σταυρό;
  Γιατί τόση γκρίνια,γιατί τόση απαξίωση;
  Δεν μπορεί να είναι έτσι.Προσβάλετε τον Σαμαρά,δεν το καταλαβαίνετε;Γιατί αν είναι έτσι,τον παρουσιάζεται αδύναμο ή ανίκανο.Και δεν είναι τίποτα απο τα δύο.Δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του.Και εσείς δεν προσφέρεται καμμιά βοήθεια για την νίκη

 21. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/04/2012 15:19:05

  Ὄχι μόνον ὁ κόσμος Σ.Α., ἀλλὰ καὶ ὁ ἴδιος ὁ Σαμαρᾶς... Ἀπὸ 7 Μαίου πρέπει νὰ ἐξαφανιστοῦν ΟΛΟΙ οἱ φαῦλοι. Νὰ μὴν τοὺς ἀφήσει νὰ παίξουνε, ὅσο ἀκίνδυνα κι ἂν φαίνεται νὰ θεωρεῖ τὰ παιχνίδια τους. Δὲν ἔχει ἡ κοινωνία στελέχη; Ἔχει!

  Μᾶς ὑποσχέθηκε "τὸ κόμμα τῶν ἀξίων καὶ τῶν ἀξιῶν". Δὲν ξεχνᾶμε τὴν ὑπόσχεσή του.

 22. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/04/2012 15:21:07

  Σωστὸ τὸ ἄρθρο. Ὡραῖος.

 23. Θοδωρής ο Λακεδαιμόνιος avatar
  Θοδωρής ο Λακεδαιμόνιος 29/04/2012 15:46:51

  Λοιπόν φίλοι μου λέω-γράφω ὅτι ἐγὼ θὰ ψηφίσω τὴν ΝΔ τοῦ Ἀντώνη Σαμαρὰ , που ἀποτελεῖ ὡς φαίνεται ὑπὸ τὶς παροῦσες συνθῆκες τὴ μόνη λύση(ἔστω καὶ ἂν τὸ δεῖς τὸ ὡς τὸ μὴ χεῖρον βέλτιστο) .

  Θέλω νὰ διευκρινίσω ὅτι δὲν ἐμπιστεύομαι κανένα ,ἁπλῶς δίνω στὸ Σαμαρὰ τὴν εὐκαιρία νὰ δοκιμαστεῖ καὶ νὰ προσπαθήσει νὰ βγάλει τὴν πατρίδα μας ἀπὸ τὴν κρίση καὶ τοῦ συστήνω ἂν θέλει νὰ σώσει τὴν Ἑλλάδα καὶ τὸν ἑαυτό του ἀπὸ τὴ λίστα γιὰ τῆς γκιλοτίνες θὰ πρέπει ἂν σχηματίσει κυβέρνηση νὰ εἶναι κυβέρνηση γιὰ τὸν Λαὸ καὶ ὄχι γιὰ τὸ Κολωνάκι καὶ νὰ φροντίσει αὐτὸς ἀλλὰ καὶ ὅσοι θὰ ψηφίσουν ΝΔ νὰ τὴν κάνουν κόμμα Λαϊκὸ καὶ ὄχι κηφηνομάγαζο μὲ γόνους τζακιῶν, τζιτζιφιόγκους, ντιντῆδες, φλώρους μὲ στρὶνκ καὶ eyeliner .Αὐτὲς οἱ βδέλλες -βαρίδια τῆς παράταξης πρέπει νὰ ξεδοντιαστοῦν.

 24. Economist avatar
  Economist 29/04/2012 15:59:07

  Αγαπητέ αναγνώστη ο Αβραμόπουλος με το Λοβέρδο μπορεί να είναι μέλη διαφορετικών κομμάτων ανήκουν όμως στον ίδιο χώρο και εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Το θέμα είναι σε ποιο χώρο ανήκει ο Σαμαράς. Εάν αυτό δεν το ξεκαθαρίσει ο Αντώνης στον κόσμο και συνεχίσει να πατά σε δυο βάρκες δεν θα του φταίει κανείς άλλος παρά μόνο ο εαυτός του. Ο λαός δεν θέλει να ψηφήσει Σαμαρά και την επομένη των εκλογών να δει πρωθυπουργό τον Αβραμόπουλο.

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/04/2012 16:06:21

  Έχω γράψει πολλές φορές τις απόψεις μου επί της ουσίας: Για την διακυβέρνηση της χώρας στον καιρό της κρίσης. Και για τις εφικτές-ριζοσπαστικές-ορθολογικές εναλλακτικές λύσεις, στην άκρως αποτυχημένη διαχείριση της κρίσης από την Ελληνική κυβέρνηση και τις κυβερνώσες πολιτικές δυνάμεις της Ευρωζώνης (κυρίως την Μερκοζή και το ΕΛΚ). Δεν χρειάζεται να επαναλάβω.
  Ένα επίκαιρο θα επαναλάβω: Το timing της ημερομηνίας των εκλογών ήταν τραγικά ατυχές. Βιάστηκαν. Έπρεπε να περιμένουν να ξεκαθαρίσει ο κουρνιαχτός στην Ευρώπη, και μετά Ελληνικές εκλογές. Η Ευρώπη με Frangela, η Ευρώπη μετά τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία και το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, θα είναι μια διαφορετική Ευρώπη από της 5ης Μαίου.
  Βιάστηκαν, ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος σε ουσιώδη πράγματα: Δεν ξέρει γιατί η Ελλάδα σταθερά και για πάντα στο Ευρώ και ΕΕ, αλλά με εντελώς άλλο μείγμα προσαρμογής από του ισχύοντος Μνημονίου, είναι και εφικτή, και αναγκαία για τον απλό φτωχό πολίτη και αναγκαία για την Ευρώπη.
  Η σημερινή οικονομική πολιτική - εσωτερική και στην Ευρώπη όλη - πρέπει ν΄αλλάξει ριζικά. Με στοχευμένη, διατηρήσιμη ανάπτυξη. Και "Κευνσιανά", και όχι μόνον. Αλλά δεν θα γυρίσουμε πίσω στο αποτυχημένο και φαύλο παρελθόν 1980 - 2010. Εμείς, οι πολλοί πολίτες που δεν επωφεληθήκαμε από την αντιπαραγωγική φούσκα, δεν το θέλουμε, το μισούμε.
  Πόσες και ποιές πολιτικές δυνάμεις το διακηρύσσουν αυτό σαφώς;

  • ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. avatar
   ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. @ Ο Θείος 29/04/2012 16:56:53

   Σεβαστέ ΘΕΙΕ,
   Καλά όλα. Και η ΕΕ και το ΕΥΡΩ. Όμως, χω
   ρίς παραγωγή κανένα ΕΥΡΩ και καμιά ΕΕ δεν μας σώζει.
   Η συγκυβέρνηση καταδιώκει τους παντός είδους παραγωγούς και αφήνει στο απυρόβλητο τις αντιπαραγωγικές δομές και τα συμφέροντα που σχετίζονται με αυτές (δημόσιοι υπάλληλοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες,
   κ.λπ.). Τι να περιμένουμε από τους ίδιους και τους ίδιους;

 26. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 29/04/2012 16:29:52

  ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΔΩ,ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ,ΟΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΔ.
  ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ(ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ,ΑΛΛΑ Ο ΡΟΛΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ).
  ΤΡΙΤΟΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠ'ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΛΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥ.
  Υ.Γ.ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΠΑΛΕΥΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΗ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ.
  ΟΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΠΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ .ΠΑΣΟΚΟΥ ...
  ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ
  ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 27. αναγνωστης avatar
  αναγνωστης 29/04/2012 17:07:12

  ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ

  Σφοδρή επίθεση του Αργύρη Ντινόπουλου στον Σταύρο Ψυχάρη και στην διαπλοκή με αφορμή σημερινό παραπολιτικό σχόλιο στο Βήμα της Κυριακής , στην στήλη Βηματοδότης.
  Εκεί η εφημερίδα αναφέρεται ειρωνικά και απαξιωτικά σε δήθεν πολιτικό λόγο που εκφώνησε ο Αργύρης Ντινόπουλος σε συγκέντρωση αποφοίτων του Λεοντείου Λυκείου στις 26 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Park» .
  Στην ίδια συγκέντρωση ήταν και ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος είναι επίσης απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου και για τον οποίο το σχόλιο της εφημερίδας είναι ακόμη πιο καυστικό.
  Όπως , όμως , βεβαιώνουν οι παριστάμενοι ,αλλά και το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου καθηγητής του Λεοντείου Λυκείου Παναγιώτης Μαμαλής στην συγκέντρωση αυτή δεν εκφωνήθηκε κανένας πολιτικός λόγος !
  Αυτή ήταν, άλλωστε, και η προϋπόθεση για την συμμετοχή των υποψηφίων στην συνάντηση των αποφοίτων.
  Την επίθεση εναντίον του Σταύρου Ψυχάρη εξαπέλυσε ο Αργύρης Ντινόπουλος από το δελτίο ειδήσεων του ALPHA στο οποίο ήταν καλεσμένος μαζί με την υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Αθηνά Δρέττα.
  Η φοβερή σύμπτωση ;
  Στην συνάντηση των αποφοίτων ήταν και η Αθηνά Δρέττα η οποία επιβεβαίωσε τον Αργύρη Ντινόπουλο λέγοντας , μάλιστα , ότι επειδή ακριβώς δεν εκφωνήθηκαν πολιτικοί λόγοι γι’ αυτό και ήταν μια πολύ όμορφη και ανθρώπινη βραδιά !
  Στον ALPHA o Aργύρης Ντινόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι « για ευνόητους λόγους ο Σταύρος Ψυχάρης θέλησε να πλήξει τον Βασίλη Κικίλια » και μίλησε για την ανάγκη να καταπολεμηθεί η διαπλοκή.
  Για να ακούσετε και να δείτε την επίθεση του Αργύρη Ντινόπουλου στον Ψυχάρη κάντε κλικ εδώ http://www.youtube.com/watch?v=nkOrxKGj_Ak&feature=youtu.be

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ αναγνωστης 30/04/2012 00:06:28

   Ντινόπουλε, είσαι πολύ καλός !
   Σε πνίγει το δίκιο!

   Κάνε μου, όμως τη χάρη :
   Βάλε , για 06 μέρες το εγώ , κάτω από το εμείς !
   Κατάπνιξέ το !
   Θα κερδίσουμε όλοι !!!

 28. blue nile avatar
  blue nile 29/04/2012 17:10:53

  Υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Β Θεσσαλονίκης που της είπα ότι παρόλο που δεν είμαι νεοδημοκράτης θα ψηφίσω ΝΔ λόγω Σαμαρά μου απάντησε ότι δεν είναι και τόσο καλός ο Σαμαράς!!! Εμεινα άναυδος και όταν επανήρθα της υπενθύμισα ότι αν εόχε κερδίσει η Ντόρα τις εσωκομματικές δεν θα είχε καμία ελπίδα να εκλεγεί γιατί τα ποσοστά του κόματος θα ήταν περίπου στο 10%

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ blue nile 29/04/2012 21:00:59

   !!!!!!!!!!!!

 29. Nik.Pan avatar
  Nik.Pan 29/04/2012 19:11:07

  Ακούγοντας τις πρώτες συνεντεύξεις τύπου Βενιζέλου/Τσίπρα, χαίρομαι που ο Α.Σαμαράς άνοιξε στο Ζάπειο 3 την πολιτικοιδεολογική αντζέντα των εκλογών.
  Θεωρώ όπως έχει γραφτεί και εδώ, πως ύπαρχουν δύο δρόμοι,
  ο "κεντροδεξιός" όπου μέσω ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής (κάτι που δεν επιτεύχθει το 2004-2009) διαμορφώνει δημοσιονομικές "τάσεις" και όχι "στόχους" που οδηγούν την οικονομία σε ύφεση και τους πολίτες σε αδιέξοδα,
  να στηριζόμαστε και να στηρίζουμε μία ευρωπαίκή ένωση των εθνών που θα αποτελεί παγκόσμιο οικονομικό-πολιτικό πόλο και όχι μια εθνικιστική οικονομική ένωση "αγορά" γερμανικών προίόντων, προασπίζοντας την εθνική κυριαρχία της Πατρίδας μας.
  Ο "κεντροαριστερός" δρόμος όπου μέσω των λαίκων "αγώνων" παλεύουμε να αλλάξει η ευρώπη και ο κόσμος, και αφού τα καταφέρουμε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε μετά.
  Το ΠΑΣΟΚ όπως εύστοχα ο Α.Σαμαράς είπε (για άλλο λόγω όμως) δεν είναι τίποτα. Γατζωμένο στην εξούσια και την διαφθορά με αριστερή φιλολογία και πολιτική Μητσοτάκη εξαπατά τον πολίτη για την ψήφο του.
  Δυστυχώς μετά την "παγίδα" συγκυβέρνησης Παπαδήμου αλλά και την επιθυμία κάποιων να συγκυβερνήσουν ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ για να πάρουν λίγη γεύση εξουσίας, οδηγούν στην απώλεια κεντρόων ψηφοφόρων πρός τα αριστερά (Τσίπρα) αλλά και τα δεξιά (ΑΝΕΛ).
  Τελικά η ΝΔ όπως και το 2009 μάχεται για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας (30 χρόνια ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ φιλολογίας περί κακής δεξιάς).
  Επιμένω πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι τρίτο κόμμα την 7η Μαίου
  και η ΝΔ πρώτο, άλλο όμως δικομματισμός και άλλο δύο διαφορετικές πολιτικές,
  δεν μπορώ να ακούω τον Βενιζέλο να μιλά για μείωση φόρων,ανάπτυξη,
  διαπραγμάτευση, σύγκριση μνημονίου 1 και μνημονίου 2, και τους υπολοίπους
  να μιλούν για κοινή πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
  Δεν μπορούμε να αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να γίνει ΝΔ, και η ΝΔ πρέπει να
  πείσει σε μία εβδομάδα ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ, αφού σαφώς δεν είναι
  αριστερά, και δεν είναι ΛΑΟΣ-ΧΑ.

 30. Pluto avatar
  Pluto 29/04/2012 20:04:49

  Φάκτορα παρεξηγείς τις προθέσεις μου.
  Ισως δεν είναι καί η καταλληλότερη δηλ. πιό ήρεμη στιγμή.Πάντως αυτό ότι "άναψα λιβάνια γιατί περιμένω κάτι από τον ΑΣ ως Πρωθυπουργό",σε παρακαλώ να το πάρεις πίσω.
  Για ιδεολογικούς λόγους δεν ψηφίζω ΝΔ.Ωστόσο, στήριξα καί στηρίζω ΑΣ σε κάθε δύσκολη στιγμή γιατί θεωρώ ότι έχει τις ικανότητες, την εντιμότητα καί τον πατριωτισμό να διεκδικήσει υπερ της χώρας κρίσιμα πράγματα ,στις διεθνείς της ιδίως σχέσεις.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επισημαίνω,όταν κρίνω ότι είναι πολιτικά απαραίτητο, κάποια λάθη.
  Πιστεύω ότι η πατριωτική δεξιά καί η πατριωτική Αριστερά (σ.σ. οι Ευρωλιγούρηδες κοσμοπολίτες είναι ψευδεπίγραφοι, δήθεν αριστεροί -βλ. gauche chaviare) οφείλουν να συνεννοηθούν σε μερικά ουσιώδη πράγματα για ν`
  αποτρέψουν τις μείζονες εθνικές συμφορές που επαπειλούνται .
  Αυτό προσπαθώ καί γι` αυτό μιλάω εκατέρωθεν, με κόστος εκατέρωθεν.Καί στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ελπίζω οτι ο ΑΣ θα πάρει την εντολή την Δευτέρα και θα κάνει την καλύτερη δυνατή της χρήση,στηριζόμενος σ` εκείνους από τους πολιτικούς του αντιπάλους με τους οποίους θα διαπιστώσει ότι έχουν κοινό στόχο την μαχητική,αποτελεσματική υπεράσπιση της χώρας.
  Οσοι ασχολουνται ως ζωγράφοι ,διακοσμητές,δάσκαλοι χορού ,καλλιτέχνες γενικώς,maitre d` hotel κλπ προφανώς έχουν την πολυτέλεια μιάς απλούστερης τοποθέτησης.Αλλά καταλαβαίνεις ότι δεν την έχω καί ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αν ήθελα να καιροσκοπώ θα το βούλωνα, αρκούμενος σε παρασκηνιακές διαβεβαιώσεις προς τους πάντες.

  • factorx avatar
   factorx @ Pluto 29/04/2012 20:34:50

   ΟΚ το παίρνω πίσω

 31. Ο ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ avatar
  Ο ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ 29/04/2012 20:14:58

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!!

 32. Jim Bim avatar
  Jim Bim 01/05/2012 01:16:37

  ΑΜΑ ΚΑΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΛΟ, ΦΥΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ .... ΑΛΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ... ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ....

  ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΟΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.