#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2010 00:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με τι ψυχή θα πετάνε αύριο;Ράγισε το ηθικό των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας οπό τις λύσεις που πρότεινε ο Έλληνας πρωθυπουργός σχετικά με τις αναχαιτίσεις στο Αιγαίο. Ακούστε και τα συμπεράσματα δικά σας.

Τα τουρκικά μαχητικά θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στον στρατηγικό εναέριο χώρο της πατρίδας μας αρκεί να δηλώνουν το σχέδιο πτήσης.

Δηλαδή να χτυπάνε την πόρτα όταν είναι να μπουν στον Ελληνικό Εναέριο χώρο! Θα λένε για παράδειγμα:

«Σήμερα, που δεν έχει συννεφιά και ο καιρός είναι ιδανικός για φωτογράφηση, επιθυμούμε να πετάξουμε πάνω από την Χίο και αύριο πάνω από την Σάμο. Η κατεύθυνσή μας θα είναι από εκεί προς τα εκεί. Παρακαλούμε τις μονάδες σας στα παραπάνω νησιά να χαμογελούν κατά τη φωτογράφηση»

Και τότε η Ελλάδα δεν θα χρειάζεται καν να σηκώνει μαχητικά για αναχαίτιση!

Η άλλη λύση αφορά το θέμα του αφοπλισμού των στρατιωτικών αεροσκαφών που θα πετούν στο Αιγαίο. Να αφοπλιστούν τα ελληνικά και τουρκικά μαχητικά που θα αλληλοκυνηγούνται (αν συμβαίνει κι αυτό) στο Αιγαίο!!!! Δηλαδή πάνω από την ελληνική θάλασσα και τα ελληνικά νησιά…..ή μήπως δεν είναι ελληνικά για την κυβέρνηση;

Άραγε θα δεχόταν η Τουρκία να πετούν αφοπλισμένα τα ελληνικά και τουρκικά μαχητικά πάνω από την Μικρά Ασία;………

«Σε μια κυβέρνηση που ο αντιπρόεδρος της, ο κ. Πάγκαλος, είχε δώσει μαθήματα… πατριωτισμού και Ιστορίας στην κρίση των Υμίων του 1996 αποκαλώντας τη σημαία μας ένα πανί που θα πούμε ότι το πήρε ο αέρας, δεν έχουν το δικαίωμα να παίζουν με το ηθικό των Ελλήνων πιλότων» μας είπε με ειρωνικό ύφος αξιόμαχος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που στο παρελθόν έχει γράψει χιλιάδες αγωνιώδεις ώρες πτήσης στους ελληνικούς ουρανούς.

Δυστυχώς είναι φανερό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να καταλάβει ότι η Τουρκία προσπαθεί να νομιμοποιήσει τις παραβιάσεις της σήμερα, ώστε να νομιμοποιήσει τις απαιτήσεις της αύριο.

Αν τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν «κόσκινο» τον εναέριο χώρο της Ελλάδας καθημερινά και οι Έλληνες… πανηγυρίζουν για την «ελληνοτουρκική φιλία» (!) και αφοπλίζουν τα δικά τους αεροσκάφη που αναχαιτίζουν τα τουρκικά, τότε η διεθνής κοινή γνώμη βγάζει το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται πλέον να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Κι αν δεν ενδιαφέρονται οι Έλληνες, γιατί να τους υποστηρίξει οποιοσδήποτε άλλος;

Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Αυτή είναι η έννοια της καλής γειτονίας κατά την ελληνική κυβέρνηση !!!

Ο εξευτελισμός δεν έχει τέλος

Condoras

http://www.aitolia.gr/?p=1977

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty 17/05/2010 01:35:39

    "Η Ελλάδα μεταβάλλεται σταθερά σε χώρα με περιορισμένα κυριαρχικά δικαιώματα ενώ παράλληλα η στάση της γίνεται όλο και περισσότερο παθητική ή αντιφατική.

    Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμα ηδονικότερη, εφ’ όσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός.

    Ετσι, ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού, οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά», «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό». Πράγματι, το σημερινό δίλημμα είναι αντικειμενικά τρομακτικό και ψυχολογικά αφόρητο: η ειρήνη σημαίνει για την Ελλάδα δορυφοροποίηση και ο πόλεμος σημαίνει συντριβή. Η υπέρβαση του διλήμματος αυτού, η ανατροπή των σημερινών γεωπολιτικών και στρατηγικών συσχετισμών απαιτεί ούτε λίγο ούτε πολύ την επιτέλεση ενός ηράκλειου άθλου, για τον όποιο η ελληνική κοινωνία, έτσι όπως είναι, δεν διαθέτει τα κότσια.


    Οι μετριότητες που συναπαρτίζουν τον ελληνικό πολιτικό και παραπολιτικό κόσμο, δεν έχουν το ανάστημα να θέσουν και να λύσουν ιστορικά προβλήματα τέτοιας έκτασης. Ουσιαστικά βρισκόμαστε σε συλλογική αναζήτηση της ιστορικής ευθανασίας, υπό τον ορό να σκηνοθετηθούν έτσι τα πράγματα, ώστε κανείς να μην έχει την άμεση ευθύνη, και επίσης υπό τον ορό να τεχνουργηθούν ανακουφιστικές εκλογικεύσεις («ελληνοκεντρικές» ή «εξευρωπαϊστικές», αδιάφορο).

    Τις τραγωδίες ή τις κωμωδίες, που μπορούν να περιγράψουν με τις αρμόζουσες αποχρώσεις αυτήν την ιδιαίτερη κοινωνική και ψυχολογική κατάσταση, θα τις γράψουν ίσως άλλοι. Οπως στρώνει καθένας, έτσι και κοιμάται."

    Παναγιώτης Κονδύλης, 1997

  2. asterix avatar
    asterix 17/05/2010 01:41:55

    ΑΟΖ???

  3. Μουά avatar
    Μουά 17/05/2010 01:58:53

    Θα μας εξηγήσει κανείς σ΄αυτό τον τόπο πάνω σε ποια νομική βάση στηρίζεται ο τούρκος όταν εισέρχεται στο Αιγαίο?
    Αν είναι διεθνής χώρος αυτό σημαίνει ότι και οι Αιγύπτιοι μπορούν να έλθουν με τα πολεμικά τους?
    Οι όροι "παραβίαση" και "παράβαση" είναι για ελληνική και μόνο χρήση?

    Ξέρει κάποιος να μας παρουσιάσει τι συμφωνίες έχουν γίνει από παλιά με τους τούρκους (επί Καραμανλή Α') ώστε να τους επιτρέπεται να εισέρχονται στο Αιγαίο, συμφωνίες όμως που έχουν αποκρύψει στον ελληνικό λαό?

    • Σαος avatar
      Σαος @ Μουά 17/05/2010 09:16:43

      Είναι το «δίκαιο» του ισχυρού! Όταν ο άλλος μπορεί και πετάει πάνω από τα νησιά σου και εσύ δεν τον καταρρίπτεις, τότε αυτός εμφανίζεται ως ισχυρός και όχι εσύ.

    • nontas avatar
      nontas @ Μουά 17/05/2010 11:59:50

      Δεν ειναι τα πραγματα τοσο απλα ωστε ο καθενας να λεει οτι θελει. Ειναι γενικα παραδεκτο συμφωνα με ολες τις διεθνεις συνθηκες και αυτο δεν το αμφισβητει κανενας, το Αιγαιο δεν ειναι Ελληνικη λιμνη. Περα απο τα 6 μιλια ειναι διεθνη υδατα. Ας το πουμε λιγο απλοποιημενα γιατι οποιος ενδιαφερεται μπορει να διαβασει σχετικα βιβλια με ολες τις λεπτομερειες.
      Δηλαδη οποιο πλοιο οποιασδηποτε χωρας μπορει ελευθερα να ταξιδευει δηλαδη να κανει βολτες 6,5 μιλια απο τη Ραφηνα.
      Στον αερα ομως εμεις θεωρουμε σαν εναεριο χωρο τα 10 μιλια περα απο τα οποια παλι μπορει να πεταει οποιος θελει ελευθερα.(Συμφωνα ομως με τους κανονες αεροπλοιας, για πολιτικα, στρατιωτικα αεροπλανα κλπ).
      Εδω ομως υπαρχει το "Ελληνικο παραδοξο" .Εστω οτι στα 6,5 μιλια πλεει μια τουρκικη, ιταλικη, ρωσσικη φρεγατα. Νομικως δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Αν απο τη φρεγατα αυτη σηκωθει ενα ελικοπτερο αυτοματως βρισκεται στον Εληνικο εναεριο χωρο και αυτοματως τον παραβιαζει.
      Παλι απλοποιημενα αυτο εκμεταλλευονται οι τουρκοι.

      • antonisT-37 avatar
        antonisT-37 @ nontas 17/05/2010 21:28:00

        Αυτό που λες είναι σωστό, πρέπει όμως να αναφέρεις επίσης ότι τα 10 νμ εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας έχει γίνει αποδεκτό από Τουρκία και ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια. Άσχετα αν τώρα γίνεται προσπά8εια να ανατραπεί και βέβαια το όλο 8έμα λύνεται άπαξ δια παντός!! με την νομιμότατη επέκταση των χωρικών μας υδάτων (και του εθνικού εναέριου χώρου ταυτόχρονα) στα 12 νμ.

  4. laz avatar
    laz 17/05/2010 02:21:52

    σορρυ δηλαδη απο τοοοοοοοοοοση εκταση που εχει η τουρκια, στο αιγαιο της αρεσει να βολταρει τα μαχητικα της?
    αχ ρε γιωργακη,καλυτερα να γινοσουν ποδηλατης...εκει δεν θα μας πειραζε αν τερματιζες χιλιοστος

  5. gdp77 avatar
    gdp77 17/05/2010 11:51:07

    Υπογράφτηκε συμφωνία, ώστε τα ελληνικά αεροπλάνα να πετούν αφοπλισμένα πάνω από το Αιγαίο (τη μισή και πλέον έκταση της Ελλάδα δηλαδή); Επίσης, υπάρχουν πιλότοι που μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πλέον δε γίνονται αναχαιτήσεις στους Τούρκους, όταν ανακοινώνουν ότι θα πετάξουν πάνω από ελληνικά νησιά; Αν ναι, μέχρι ποιο σημείο έχουν δικαίωμα να πετούν και πώς προκύπτει αυτό το δικαίωμα ;

    • denkserotipota avatar
      denkserotipota @ gdp77 17/05/2010 14:05:04

      Μία λέξη, ΠΑΓΩΜΑΡΑ!

  6. V. avatar
    V. 17/05/2010 14:34:54

    Η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού δεν έπρεπε να γίνει κάτω από αυτές τις δύσκολες για την χώρα μας συνθήκες.
    Δυστυχώς δεν έχουμε ηγεσία πού μπορεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρότητα προβλήματα της χώρας.
    Οι ΅σοσιαλιστές΅ στις δύο πρώτες 4ετίες τους την δεκαετία του 80 έβαλαν
    τις βάσεις της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας.
    Αυτοί εδώ, μετά συνεχή λάθη τους, θα την αποτελειώσουν.

  7. Kὀριννα avatar
    Kὀριννα 17/05/2010 15:35:57

    @nontas,

    ἐπειδή ὅταν διαβάζω κάτι τέτοια βγάζω φλύκταινες,κάνε μου τήν χάρι καί

    μπές

    στό www.aigaio.org,καί μετά ἔλα νά συζητήσουμε.

    Τό Ἀγαῖο εἶναι ΤΟ Ἀρχιπέλαγος μέ ὅτι αὐτό συνεπάγεται διεθνῶς,καί ὅτι

    συνεπάγεται διεθνῶς εἶναι ΥΠΕΡ τῆς Ἑλλάδος.Ὁτιδήποτε ἄλλο εἶναι προδοσία.

    Κάποια στιγμή,αὐτή τὴν ἐπανάστασι πού ἄρχισαν οἱ εὐλογημένοι παπποῦδες μας

    τό 1821,πρέπει νά τήν φέρουμε εἴς πέρας.Πόσο δύσκολο εἶναι νά τό

    ἐμπεδώσουμε;

    • Nancy avatar
      Nancy @ Kὀριννα 17/05/2010 16:01:48

      Κόρρινα δεν εντοπίζεται. Είναι κάτι λάθος?

      • αλλενάκι avatar
        αλλενάκι @ Nancy 17/05/2010 16:03:51

        http://www.aigaio.org,καί/


        να βγει το: , και

        http://www.aigaio.org

      • Nancy avatar
        Nancy @ Nancy 17/05/2010 17:32:34

        Σ ευχαριστώ πολύ.

  8. Kὀριννα avatar
    Kὀριννα 17/05/2010 17:42:10

    @ nancy,

    μή τό πατᾶς στά κόκκινα γράμματα πού βγαίνουν στό σχόλιό μου,γράψε τήν διεύθυνσι κανονικά καί θά βγῆ.
    Ἀπαντησέ μου ὅταν τό βρῆς.

  9. nontas avatar
    nontas 17/05/2010 20:13:23

    @Kὀριννα

    Δεν ξερω τι ηλικιας εισαι, επιτρεψε μου μια συμβουλη επειδη τα ματια μου ειδαν πολλα, αφου γεννηθηκα στις αρχες της δεκαετιας του 40. Μη θεωρεις τιποτε δεδομενο. Διαβασε, διαβασε, διαβασε.
    Αφου εχεις διαμορφωσει την αποψη οτι
    "Τό Ἀγαῖο εἶναι ΤΟ Ἀρχιπέλαγος μέ ὅτι αὐτό συνεπάγεται διεθνῶς,καί ὅτι

    συνεπάγεται διεθνῶς εἶναι ΥΠΕΡ τῆς Ἑλλάδος.Ὁτιδήποτε ἄλλο εἶναι προδοσία."
    τοτε τι συζηταμε.
    Αυτο ειναι αποψη ενος δικηγορου απο τη Χιο ο οποιος οπως μπορεις να δεις βρισκεται σε μονιμη διαμαχη με εναν αλλο καθηγητη
    Μη νομιζεις οτι ολα ειναι εγκυρα. Ακομη και η wikipedia εχειτον ορισμο της υφαλοκρηπιδας λαθος.Δυο καλα αρθρα ειναι στα http://www.patridamou.gr/?page_id=333 και http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=1615280&publDate=2003-01-26%2000:00:00.0 Ξεκινα απο αυτα.
    Ας πουμε οτι εχεις στο χωριο σου ενα κτημα κληρονομια απο τους παπουδες σου, πληρως κατοχυρωμενο χωρις καμμια αμφισβητηση. Καποιος περιεργος γειτονας δεν συμφωνει με τα ορια του σου αλλαζει διαρκως την περιφραξη και σε απειλει με το οπλο του. Εσυ τι κανεις περνεις και εσυ ενα οπλο και αρχιζεις τους πυροβολισμους η πας στα δικαστηρια?

    • Ευθύμης avatar
      Ευθύμης @ nontas 17/05/2010 21:04:44

      αν ο γείτονας είναι "συστιμικός" και γενικά έχει άκρες στο κόμμα που κουμαντάρει τα πάντα εδώ και δεκαετίες, όσο να ναι φοβάσαι οτι μπορεί να "μαγειρέψουν" καμιά τρελή απόφαση.

      Βέβαια τώρα πήγαμε σε άλλο επίπεδο, βάλανε απευθείας δικό τους "δικαστή" και τα δίνει όλα τσάμπα και κοψοχρονία.
      ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ.

      • nontas avatar
        nontas @ Ευθύμης 17/05/2010 21:12:25

        Διαβασε και αυτο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8397&pubid=2540866

    • antonisT-37 avatar
      antonisT-37 @ nontas 17/05/2010 21:32:39

      Τα εθνικά σύνορα δεν είναι "κτήμα"..... ντροπή αν μπούμε σ αυτή τη λογική....

  10. Kὀριννα avatar
    Kὀριννα 17/05/2010 21:27:21

    Δέν εἶναι απλῶς ἄποψις ἑνός δικηγόρου ἀπό τήν Χίο.Εἶναι τί ὁρίζει τό Διεθνές Δίκαιο τῆς θαλάσσης,καί αὐτό πρέπει νά ἐφαρμώσουμε ἀφοῦ ἄλλωστε τό ἔχουμε ὑπογράψει,καί μᾶς συμφέρει.
    Τό τί λένε οἱ δικηγόροι μεταξύ τους λίγη σημασία ἔχει ἐφ΄ ὅσον ἔχει γίνει ἀποδεκτό ἀπό τήν Διεθνἠ Κοινότητα.
    Τό Ἑλληνικό Ἀρχιπέλαγος δέν εἶναι τό κτηματάκι τοῦ παπποῦ μου.
    Εἶναι ἡ ἴδια ἡ ὑπαρξις τοῦ Ἑλληνισμοῦ πού τήν βάζει σέ κίνδυνο ὁ ἀπέναντι ἐπηλυς.
    Αὐτό σημαίνει πώς δέν πάω στά δικαστήρια γιά νά ἀποφανθῆ ὁ ἐχθρικά διακείμενος πρός ἐμέ Εὐρωπαῖος δικαστής πάνω σέ κάτι πού μοῦ ἀνήκει ἐδῶ καί ἀρκετές χιλιετίες(Κύριος οἶδε πόσες)καί πού ἀντιπροσωπεύει αὐτή τήν ἴδια τήν ὑπόστασί μου σάν ἐθνότητα.
    Ἄν τώρα ὁ γείτονας μέ προκαλέση πέραν τοῦ δέοντος, προετοιμάζομαι γιά νά τόν στείλω πίσω στήν Μογγολία,ἀφοῦ πρῶτα τοῦ σπάσω τά μοῦτρα(κάτι πού τό ζητᾶ τό πετσί του ἀπεγνωσμένα τά τελευταῖα 180 χρόνια).
    Τό ἔγραψα καί σέ χθεσινό μου σχόλιο,"ἀμυντέον ὅστις γ΄ ἐνόρχης ἔστ΄ ἀνήρ=νά ἀμυνθῆ ὅποιος ἄνδρας ἔχει ὄ....ς).
    Ὁ εὐρών τέτοιον ἄνδρα στόν πολιτικό κόσμο,ἀμειφθήσεται.
    Τώρα θά μοῦ πῆς "ἀμυντέον ὅστις γ΄ ἐνόρχης ἔστ΄ ἀνήρ" πού νά τόν βροῦμε,ὅμως ὑπάρχει ἐλπίς ἀφοῦ ὁ λαός

  11. Kὀριννα avatar
    Kὀριννα 17/05/2010 21:30:08

    Θεωρῆστε ἀνύπαρκτη τήν τελευταῖα πρότασι διότι εἶναι λάθος.

  12. Kὀριννα avatar
    Kὀριννα 17/05/2010 21:40:32

    Ὁπωσδήποτε δέν πρέπει νά πάη στήν Χάγη.
    Τό σημεῖο ἐνάρξεως εἶναι λάθος.
    Εἴμαστε Ἀρχιπελαγική χώρα,καθε τί ἄλλο εἶναι προδοσία.
    Εἶναι περισσότερο ἀπό σαφές,καί κανένας δέν ἀναφέρει αὐτή τήν λέξι.
    Ἄν ἔχουμε λάθος ἄς μᾶς ἐξηγήσουν τούς λόγους πού ἡ χώρα μας,τό κατ΄ ἐξοχήν Ἀρχιπέλαγος,δέν μπορεῖ νά κάνη χρῆσι αὐτοῦ τοῦ δικαιώματος.
    Φοβόμαστε τήν Τουρκία.Πόλεμο θά κάνουμε; ἀστειεύεσαι!
    Εἴπαμε,ζητῆτε ἀνήρ ἐνόρχης.

  13. anhsyxos thrakas avatar
    anhsyxos thrakas 17/05/2010 21:48:12

    Factorx: αγαπητε μην έχουμε εύκολους τους χαρακτηρισμούς σε παρακαλω

  14. Γιώργος Σ. Χρήστου avatar
    Γιώργος Σ. Χρήστου 19/05/2010 11:24:06

    Αγαπητή Κοριννα, Νώντα

    Επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι δε βρίσκομαι σε καμία διαμάχη, με κανένα. Η πρώτη παράγραφος του άρθρου αφορά στις ανεπιτυχείς προσπάθειες της ελλ. αντιπροσωπείας στη Συνδιάσκεψη για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982. Ένα από τα μέλη της πήρε την κριτική προσωπικά. Ξεκίνησε λοιπόν μια γόνιμη συζήτηση αποτέλεσμα της οποίας ήταν οι διορθώσεις στα άρθρα του. Μία απο τις επισημάνσεις μου ήταν τι δουλειά έχει με την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου ένας καθηγητής πολιτικής οικονομίας..


    Με το να αναγνωριστεί το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος στο διεθνές δίκαιο καλύπτονται τα κυριαρχικά κενά -τουλάχιστον τα νοητά, Νώντα- που ονομάζονται διεθνή ύδατα.
    Η διαφορά μεταξύ τους είναι οτι ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα (είναι ακριβώς το ίδιο στη χάραξη) αφορούν σε κυριαρχικά δικαιώματα, ενώ το αρχιπέλαγος καθιστά τον αιγαιοπελαγίτικο χώρο σε εσωτερικό και αφορά σε αμιγή εθνική κυριαρχία.

    Το κάθε νησί δεν αποτελεί αυθύπαρκτη οντότητα, αλλά ενώνεται άρρηκτα με το διπλανό του και δημιουργείται μία κι ενιαία αρχιπελαγική κυριαρχική αλυσίδα.
    Το διεθνές δίκαιο είναι σαφές. Σε παράκτιο αρχιπέλαγος δεν εφαρμόζεται ο κανόνας των 6 ή 12 νμ, αλλά ο προπεριγραφείς κανόνας του άρθ 7.

    Εάν χαράξουμε υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ με το σημερινό καθεστώς απαγορεύεται η μετέπειτα χάραξη νέων παράκτιων αρχιπελαγικών γραμμών. Αυτός είναι και ο λόγος που πρόσθεσα το κομμάτι "Η ανούσια συζήτηση περί ΑΟΖ".
    Συνεπώς, θα πρέπει πρώτα να αναγνωριστεί το Αιγαίο ως Παράκτιο Αρχιπέλαγος, όπως ρητά ορίζει το διεθνές δίκαιο, και μετά να καθορισθούν οι κυριαρχικές ζώνες, όπως έκανε η Νορβηγία το 1951 και ο Καναδάς το 1985.

    "Νώντα", από ό,τι φαίνεται διάβαζες, διάβαζες, διάβαζες, αλλά η.. αναζήτησή σου ήταν ατελέσφορη. Ένα εγχειρίδιο διεθνούς δικαίου θα ήταν χρησιμότερο. Τώρα, έστω και τώρα, αστειευόμενος, στα γεράματα, αφού ξεκίνησες από τη δεκαετία του 40, κάλλιον θα ήταν να αλλάξεις, όχι προς το χειρότερο, αλλά προς το καλύτερο. Οι σύντομες βιβλιογραφικές αναφορές που έχω στο aigaio.org είναι ότι πρέπει για αρχή, μάλιστα, διδάσκονται στα πανεπιστήμια.
    Καλύτερα θα ήταν να ασχοληθείς με τα οικόπεδα και τα κτήματα των ..παππούδων σου (?). Αν προκύψει και κανένα κληρονομικό ή καμιά καταπάτηση, εδώ είμαστε, Φιλελλήνων 26, Πειραιάς

    Είναι, κε καθηγητά, ο ορισμός της υφαλοκρηπίδας λάθος στο wikipedia?
    Κι εκεί λάθος κάνουν? Όλοι λάθος κάνουν?

    Δυστυχώς, ο ρόλος του ευνούχου στο διεθνές στερέωμα δεν αναπαράγεται μόνο από τους πολιτικούς, αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες.

    Κοριννα, πρέπει να βλέπουμε την κοινωνία σαν ένα αρχιπέλαγος. Ο καθένας από εμάς συμβολίζει ένα νησί και πρέπει όλοι να ενωθούμε σε μία, ενιαία κοινωνικά αρχιπελαγική αλυσίδα. Και για να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του Αιγαίου, εάν ενωθούν μεταξύ τους τα νησιά που βρίσκονται στα ανατολικά, (Σαμοθράκη – Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος - Σάμος κλπ), αναπόφευκτα περικλείονται και όλα τα νησιά που βρίσκονται στο εσωτερικό, δυτικά τους. Έτσι κι εμείς, εάν αποτελέσουμε την εθνική προμετωπίδα, οι άλλοι, στα μετόπισθεν, ακολουθούν. Ούτως ή άλλως και τώρα το ίδιο κάνουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.