#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/09/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με την Χρυσή Αυγή έγινε το ...θαύμα και λειτούργησε το κράτος!!Aυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες έχει να γίνει χρόνια. Για πρώτη φορά μετά από καιρό η επίσημη πολιτεία έχει πάρει μια σαφή θέση, έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και το τηρεί με ευλάβεια. Η επιχείρηση «ξεδόντιασμα» της Χρυσής Αυγής παίρνει σάρκα και ως οστά σαν έτοιμη από καιρό.

Και γι’ αυτό πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον Πρωθυπουργό και το Νίκο Δένδια. Συνολικά η εικόνα της κυβέρνησης είναι καλή διότι για πρώτη φορά κατάλαβαν όλοι πως η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση. Βεβαίως, προέκυψε η δολοφονία του άτυχου Παύλου που επιτάχυνε τις εξελίξεις και που έδωσε στις αρχές το έναυσμα για να ξεκινήσει η επιχείρηση. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχουμε δει τα εξής:

- Πρώτον η σύλληψη την ίδια στιγμή του δολοφόνου. Θες από τύχη, θες από τον ηρωισμό της πανέμορφης Αγγελικής, ο Ρουπακιάς είναι στη φυλακή κι αν δε γινόταν αυτό θα είχαμε δύο τινά. Ή θα σκότωνε ένα – δύο ακόμη, ή θα καιγόταν η Ελλάδα από τις διαδηλώσεις.

- Έχουμε κατά δεύτερο μια συντεταγμένη επιχείρηση του να βγουν από τη ναφθαλίνη οι  παλιές υποθέσεις. Άργησε να το κάνει ο κ. Δένδιας; Ναι.. καθυστέρησε να προωθήσει τις παλαιότερες καταγγελίες. Σίγουρα. Το θέμα είναι ότι τώρα, σε δύο ημέρες, οι φάκελοι πήγαν στον Άρειο Πάγο.

- Η Αστυνομία φαίνεται να κάνει καλά τη δουλειά της, για πρώτη φορά μετά από καιρό. Δεν επιτρέπουν σε κανένα να κάνει τη χώρα μπάχαλο και συλλαμβάνουν τους τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής που είναι ακόμη οπλισμένοι.

- Το δικαστικό σώμα, και ειδικά ο Άρειος Πάγος, έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες – εξπρές και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμος ο ογκώδης δικαστικός φάκελος που θα αποδίδει αποδεδειγμένα τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Με αποδείξεις θα αποδεικνύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ομάδα.

- Ταχύτατα κινήθηκε και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με το «ξήλωμα» ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το κράτος δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε φασιστικά σταγονίδια αλλά ούτε και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ανέχονται τη διείσδυση των φασιστών στην Αστυνομία.

- Τέλος, σε κυβερνητικό επίπεδο η ξεκάθαρη καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το γεγονός ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός βγήκε μπροστά και μίλησε για το τέλος της ανοχής, δείχνει ότι υπάρχει η βούληση για να φτάσει μέχρι το τέλος.

Καλά όλα αυτά, όπως και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζονται, αλλά πάνω απ’ όλα η απάντηση στη Χρυσή Αυγή πρέπει να είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Πώς θα γίνει αυτό;

1.    Με ομόθυμη καταδίκη της βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είτε αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό είτε όχι, έχει τη χρυσή ευκαιρία ο κ. Τσίπρας να αποδείξει ότι δεν κλείνει το μάτι σε κανένα «μπαχαλάκη» στο όνομα μιας ψευτοεπανάστασης. Αν όλοι μαζί αποδοκιμάσουν κάθε είδους βία, τότε έχει γίνει το πρώτο βήμα αντιμετώπισης των νεοναζί.

2.    Βία είναι και το μαχαίρι στην καρδιά του Παύλου, βία είναι και η μολότοφ στο κεφάλι ενός περαστικού, βία και η δολοφονία του Γρηγορόπουλου από αστυνομικό, βία και οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών για πλάκα από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κάθε περιστατικό έχει ασφαλώς άλλο ειδικό βάρος. Άλλο η δολοφονία ενός παιδιού, άλλο ο θάνατος του Παύλου κι άλλο κάποια σπασμένα κεφάλια. Αυτό που μοιάζει ίδιο είναι ο κατήφορος που έχει πάρει η χώρα. Η οποία δικαιολογεί ή τραβάει την κουρτίνα για να μη βλέπει τις ντροπές της. Ως εδώ, δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε την Ελλάδα να διαλύεται.

3.    Το πολιτικό σύστημα πρέπει επίσης να αντιληφθεί πως η οικονομική βελτίωση των πολιτών και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης θα ξεριζώσουν τη Χρυσή Αυγή από τις φτωχογειτονιές. Με πολιτικές του καναπέ που απευθύνονται στην ελίτ της χώρας και γυρνούν την πλάτη στο λαό πάντα θα υπάρχουν λαοπλάνοι, ακόμη κι αν είναι απόγονοι του Χίτλερ.

4.    Τέλος, υπάρχει και κάτι άλλο. Η επαναφορά των αξιών, του σεβασμού στο διπλανό, στον διαφορετικό, ακόμη και στον εχθρό. Κι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τους ίδιους τους πολιτικούς. Όταν μέσα στην ίδια τη Βουλή επικρατεί το απόλυτο αλαλούμ, όταν αλληλοβρίζονται οι βουλευτές, όταν έχει πέσει τόσο χαμηλά το επίπεδο του πολιτικού συστήματος, τότε η απαξίωση φτάνει και στον κόσμο. Ο οποίος με το παραμικρό βρίζει «να καεί το μπ… η Βουλή», να «κρεμαστούν οι βουλευτές στο Σύνταγμα» και άλλα όμορφα. Επιτέλους, λοιπόν, ας σταματήσει όλη αυτή η λεκτική βία μέσα στη Βουλή ή στα τηλεπαράθυρα. Ας σταματήσουν ορισμένοι ανόητοι να μιλάνε για χούντες και πραξικοπήματα απευθυνόμενοι σε μια νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Κι ας σταματήσει επιτέλους το πριόνισμα στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Έχουμε μια Δημοκρατία με προβλήματα, αλλά είναι Δημοκρατία. Ας μην την καταστρέψουμε και στρώσουμε το χαλί στους ακραίους.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/09/2013 10:36:33

  Για τον ιδιοκτήτη pet shop στα Εξάρχεια που τον έσπασαν στο ξύλο ενώ μετέφερε γατοτροφές και του έμπηξαν ενέσεις στο σώμα, επειδή ΝΟΜΙΣΑΝ ότι ήταν χρυσαυγίτης, δεν ακούσατε τίποτα ε;
  Μάλιστα....

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ ΒΙΣ 24/09/2013 20:01:36

   Φρίκη. Ελπίζω να μην κατάφεραν να τον κολλήσουν τίποτα.

 2. Stathis avatar
  Stathis 24/09/2013 10:38:45

  Aρα όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης και θάρρους.
  Αν η κυβέρνηση μπορεί να μας απαλλάξει απο την Χ.Α. τότε μπορεί να μας απαλλάξει και απο τα μνημόνια και το χρέος ξεκινώντας με τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και με το άνοιγμα της λίστας Λαγκάρντ.
  Αν το τολμήσει η κυβέρνηση, θα τα καταφέρει. Εχει υποτιμήσει τις δυνατότητές της και την ισχύ του λαού. Αν δεν λύσει το βασικό μας πρόβλημα, η Χ.Α θα είναι ακλομα ένα επικοινωνιακό τρύκ χωρίς συνέχεια...

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 24/09/2013 10:44:21

  Πολύ σωστά ὅλα αὐτά,ἀλλά ὁ ὑπέρμετρος ζήλος νά μήν ὀδηγεῖ σέ ὑπερβολές τοῦ τύπου: ὅποιος φέρει τό ἐθνόσημο στήν ἐμφάνισή του νά στοχοποιεῖται ὡς ὕποπτος,ἤ ὁποιος ἀναρτᾶ τήν ἑλληνική σημαία ἐκτός Ἐθνικῶν ἐορτῶν στό σπίτι του νά θεωρεῖται χρυσαυγίτης!
  Ἔχουμε πού ἔχουμε τήν προδοτική καί ἀνθελληνική στοχοποίηση τῶν ἀναρχοαριστεριστῶν,πού μαζί μ' αὐτούς παίρνουν θάρρος κι οἱ μετανάστες, μήν καταντήσουμε νά κυνηγᾶ καί τό κράτος τούς Ἕλληνες γι' αὐτά τά θέματα...

 4. Hawk avatar
  Hawk 24/09/2013 10:57:58

  Και που να μας στείλει και την λίστα του Χριστοφοράκου η die mutter Μέρκελ, εκεί τα θαύματα θα γίνονται δέκα - δέκα. Ασε δε που αν ο κόσμος μάθει ότι κάποιοι επιτέλους πλήρωσαν τους φόρους τους ως όφειλαν από την λίστα Λαγκάρντ κλπ λίστες θα έχουμε Ανάσταση.

 5. GO avatar
  GO 24/09/2013 11:02:01

  FactorX, καλημέρα.
  Εδώ χτύπησες διάνα! Πάρα πολύ καλό άρθρο! Πιάνει όλες τις παραμέτρους με νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα.
  Μπράβο!

 6. ΔημήτρηςΚ avatar
  ΔημήτρηςΚ 24/09/2013 11:06:37

  Όταν σε έχει ο Εβραίος στο ένα πόδι,
  γίνονται και θαύματα!..

  • ΓιαταΠανηγύρια avatar
   ΓιαταΠανηγύρια @ ΔημήτρηςΚ 24/09/2013 15:21:32

   Σωστό κι αυτό. Βοηθάει καμιά φορά. Σημασία δεν έχει μόνο το αποτέλεσμα;

 7. Kerbit_88 avatar
  Kerbit_88 24/09/2013 11:16:46

  Αν δεν γίνει το ίδιο με τα φασιστικά σταγονίδια του αναρχοφασιστικού χώρου όλα θα γυρίσουν μπούμερανγκ.

 8. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 24/09/2013 11:52:23

  Να λοιπόν που φάνηκε χρήσιμη η ΧΑ. Πάντοτε έλλειπε τη ουσιαστική πολιτική βούληση. Περίσσευαν, και περισσεύουν ακόμα-δείτε τα λεγόμενα δελτία ειδήσεων και τηλεπαράθυρα- οι βαρύγδουπες αναλύσεις και θεωρητικές απεραντολογίες μιας κατά βάση ανίκανης αλλά λογοδιαροϊκής ελίτ.

 9. anonymous avatar
  anonymous 24/09/2013 12:05:07

  Αναμένουμε να γίνουν τα ίδια και με την αριστερή τρομοκρατία. Αν δε γίνουν η οποιαδήποτε προσπάθεια ακυρώνεται.

  • Χ avatar
   Χ @ anonymous 24/09/2013 12:51:00

   Για την ακροαριστερή τρομοκρατία, 17Ν, πυρήνες, Βελβεντό κλ.π, κλ.π, ο νόμος είναι σκληρός και ήδη εφαρμόζεται. Καιρός να κοιτάξει και προς την ακροδεξιά πια!

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ anonymous 24/09/2013 19:24:34

   ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!!!!!!!! Περμένω παρόμοια ἀντιμετώπιση καί τοῦ ἀναρχοαριστεροῦ χώρου πού ἐκαψε, ἔσπασε, πέταξε μολότοφ, ἔκαψε ῾Ελληνικές σημαῖες, κατέλαβε δημόσια κτίρια, καί ἔχει μόνιμη κατοικία στά πανεπιστήμια.

 10. cielo avatar
  cielo 24/09/2013 13:08:34

  "...μια συντεταγμένη επιχείρηση του να βγουν από τη ναφθαλίνη οι παλιές υποθέσεις..."
  Μπραβο στον κυριο Δενδια.

  Ωστοσο κυριε Δενδια και υπολοιποι κυριοι της τωρινης και των προηγουμενων κυβερνησεων, δεν ακουσα κανεναν σας να κανει την αυτοκριτικη του για τα φαινομενα βιας και φασισμου που υποχρεωσατε εμας τους πολιτες να καταπιουμε τριαντα (και βαλε) χρονια τωρα.

  Βια και φασισμος ηταν οταν καμια σαρανταρια νοματαιοι εκλειναν την Βασ. Σοφιας το '83 για να "διαμαρτυρηθουν" κι'εσεις σφυριζατε αδιαφορα.
  Βια και φασισμος ηταν (και ειναι) οταν μια χουφτα φοιτητοπατερες αρχισαν να καταλαμβανουν πανεπιστημια και εσεις μονο ευσημα που δεν τους δινατε.
  Βια και φασισμος ηταν οταν οι πιτσιρικαδες των λυκειων και συντομα και των γυμνασιων ζηλεψαν την "δοξα" των φοιτητων κι'εκαναν το ιδιο στα σχολεια τους... κι'εσεις αρμενιζατε.
  Βια και φασισμος ηταν οταν οταν κατι τσογλανακια ανεβαιναν στους καταπελτες των πλοιων και ποζαραν χαριτωμενα για τους φωτογραφους κι'εσεις ξυνατε τα κεφαλια σας.
  Τι να λεμε τωρα...
  Βια και φασισμο μας αναγκασατε ολους να καταπιουμε και αδιαφορησατε οταν οσοι τολμησαν να διαμαρτυρηθουν χαρακτηριστικαν φασιστες απο κατι θολοκουλτουριαρικους χωρους που περιεργως παραμενουν ανεγγιχτοι επι δεκαετιες.

  Και τωρα συγχιστηκατε γιατι φτασαμε στον φονο? Ο Ελληνας δεν εγινε εν μια νυκτι φονιας, απλως τον πεισατε οτι η βια και ο φασισμος εχουν μπει στην ζωη μας.
  Συγχαρητηρια!

  Η δικαιοσυνη να επιληφθει των οποιων εγκληματων της ΧΑ, μαζι σας κι'εγω!
  Αλλα εχω την απαιτηση με την ιδια ευαισθησια, ταχυτητα, αυστηροτητα να επιληφθει και ΟΛΩΝ των αλλων φαινομενων βιας και φασισμου που επιβαρυνουν και μολυνουν την ηδη αφορητη καθημερινοτητα μας.

 11. Hawk avatar
  Hawk 24/09/2013 14:15:30

  Φαίνεται ότι το κράτος δεν λειτουργεί, αλλά ειδικά σήμερα υπερλειτούργησε και κατέβασε άρθρο με τροπολογία με την οποία όσοι καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες (πολιτικοί, κρατικά στελέχη, ιδιοκτήτες ΜΜΕ κ.α.) δεν θα περιλαμβάνουν σε αυτή τις συμμετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες!!! Οχι δεν πρόκειται για ξέπλυμα, μην πάει το μυαλό μας στο κακό. Ευτυχώς μέχρι τώρα όλα τα κόμματα είτε της κυβέρνησης είτε της αντιοπολίτευσης ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο αυτής της τροπολογίας. Ακούστηκε ότι εισηγητής ήταν ο υπουργός Αθανασίου (?). Εμένα αυτό μου θυμίζει την χαρά του λύκου που πάνω στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

 12. anonymous avatar
  anonymous 24/09/2013 14:34:15

  Σημαντικό ρόλο παίζει η καθημερινότητα και οι πληγές που άφησαν στη χώρα.

 13. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 24/09/2013 15:11:14

  Πολύ καλό άρθρο, άριστο το σημείο υπ' αρ. #2

 14. Tommy avatar
  Tommy 24/09/2013 19:56:42

  Κυρ Δενδια και συνταγματικοί τοξότες να δρούσατε έτσι αστραπιαία και δυναμικά εναντίον της εισβολής των μυριάδων λαθρομεταναστών τα τελευταία πέντε χρόνια... Αλλά τι σας νοιάζουν οι λάθρο. Μόνο η ΧΑ που σας παίρνει τα ψηφαλάκια είναι ο εφιάλτης σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.