#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/10/2012 02:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με τα μούτρα στη λίστα...για να ξεχάσουμε τα μέτραΜείζον πολιτικό και οικονομικό θέμα προκύπτει μετά τη δημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc μιας λίστας με 2.059 ονόματα τα οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η περιβόητη λίστα Lagarde. Πρόκειται για τους Έλληνες που είχαν ή έχουν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC, μια λίστα που είχε δοθεί πριν δύο χρόνια στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος την είχε ζητήσει. Υπενθυμίζουμε ότι μόλις την Πέμπτη ο πρώην υπουργός δήλωσε στη επιτροπή της Βουλής ότι έχει χάσει το πρωτότυπο, ότι έδωσε αντίγραφο στον Ι. Διώτη και από τότε δεν ξέρει τίποτε ο ίδιος.

Επίσης να θυμίσουμε ότι η λίστα πέρασε στα χέρια κι άλλων υπουργών και επικεφαλής του ΣΔΟΕ αλλά κανείς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους δεν είχε την περιέργεια να την κοιτάξει ή να την αξιοποιήσει αναλόγως.

Βεβαίως τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών σ’ αυτή τη μία και μοναδική τράπεζα, δεν φτάνουν για να μιλήσει κανείς για σκάνδαλο. Κάθε Έλληνας ή κάθε πολίτης αυτής της γης μπορεί να έχει λογαριασμό οπουδήποτε αυτός θέλει. Τι θα κάνει τα χρήματά του ο καθένας είναι δικός του λογαριασμός.

Ωστόσο, το μείζον πολιτικό θέμα είναι ότι επί δύο και πλέον χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και μετά του Παπαδήμου δεν ήξεραν τίποτε για τη λίστα και δεν έκαναν τίποτε γι’ αυτή. Και τώρα που ο Γ. Στουρνάρας έκανε επίσημο αίτημα στη Γαλλία για να δώσουν ξανά στην Ελλάδα την αυθεντική λίστα, αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας. Είναι δυνατόν δηλαδή επί δύο χρόνια κάποιοι να έκαναν ότι δεν ήξεραν τίποτε και ένα περιοδικό να τη βγάζει στη φόρα; Πρόκειται για τρανταχτή απόδειξη ότι είτε το κράτος είναι ανίκανο είτε υπήρξε σκοπιμότητα στον να αποκρυβεί η λίστα. Κι αυτό το λέμε με δεδομένο ότι η λίστα είναι πραγματική και δεν είναι πλαστή.

Το μείζον οικονομικό θέμα αφορά στο αν όλοι αυτοί που αναφέρονται στη λίστα έχουν δηλώσει κανονικά το πόθεν αυτών των χρημάτων. Αν τα έχουν δικαιολογήσει από τα εισοδήματά τους κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει για τίποτε. Αν όχι, τότε θα πληρώσουν το φόρο που τους αναλογεί και θα φάνε και πρόστιμο αν χρειαστεί.

Αν δει κάποιος τη λίστα με προσοχή θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματίες, δικηγόρους, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, εκδότες, κοσμηματοπώλες αλλά και πολλές νοικοκυρές και συνταξιούχους αλλά και φοιτητές. Θα μπορούσαν κάποιοι από αυτούς να μη μπορούν να δικαιολογήσουν τα λεφτά αυτά. Κάποιοι επίσης μπορεί να άνοιξαν λογαριασμούς για να σπουδάσουν ή για να κάνουν κάποια αγορά. Η λίστα δεν περιλαμβάνει στοιχεία για το ύψος των καταθέσεων ή άλλα στοιχεία για τις κινήσεις λογαριασμών.

Ονόματα που ξεχωρίζουν στη λίστα, και που επαναλαμβάνουμε δεν κατηγορούνται  για τίποτε, απλά έχουν λογαριασμό σε μια ξένη τράπεζα είναι η Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γ. Βουλγαράκη, ο επιχειρηματίας Γ. Μπόμπολας, ο αποθανών Θ. Λαναράς, μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου, Παπανδρέου Νίκος (chairman), Λαβρεντιάδης Λαβρέντης, Ξενάκης Δημήτριος και Δήμηρα (υπάλληλοι της Εφορίας Πειραιά), Συκιαρίδης Σπυρίδων και Νικόλαος, Λαναρά Ελένη, Πρινιωτάκης Σοφοκλής, πιθανόν της υπόθεσης των ομολόγων (Χρηματιστηριακή Ακρόπολις), Σκαλιστήρης Αλέξανδρος (πρώην βιομήχανος), Βαρδινογιάννη Αναστασία, Μιχαηλίδης Σάββας (βιομήχανος), Πατέρας Κώστας (και πολλά ακόμα ονόματα Πατέρα, πιθανώς της εφοπλιστικής οικογένειας, Ποταμιάνου Όλγα, Κοπελούζου Κυριακή, Ουζούνης Γιώργος, Τσάκος Νικόλαος, Μαρία (και άλλα ονόματα Τσάκου, πιθανώς της εφοπλιστικής οικογένειας),  Λαλαούνης Ηλίας,  Πατεράκης Γιώργος, Παμπούκης Γιώργος (πολιτικός μηχανικός), Γουλανδρης Γιάννης, Νομικός Χρήστος, Καλφόγλου Αλέξανδρος (βιομηχανος), Καπράλου Αθηνά, Παντερμαλής Ιωάννης, ο Κ. Καίσαρης, ο Χαϊτογλου, ο Μπενρουμπής, ο Ζούλοβιτς, η ηθοποιός Αμ. Μουτούση,  ο δικηγόρος Ραγκούσης, ο επιχειρηματίας Ρ. Κάκαβας, ο Αλ. Μυλωνάς με τα αλουμίνια, ο Γιώργος Τράγκας και ο δημοσιογράφος Π. Λάμψιας ο οποίος με επιστολή του διαψεύδει ότι έχει οπουδήποτε στο εξωτερικό κάποιο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας σχολιάζοντας από την τηλεοπτική συχνότητα «Κontra» το γεγονός ότι το όνομα του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύεται από το περιοδικό «HOT DOC» επεσήμανε πώς τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002 και ως εκ τούτου καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με την λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ασφαλώς η λίστα με τα ονόματα θα προκαλέσει πάταγο, είτε είναι αληθινή είτε είναι «πειραγμένη». Και σίγουρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε μια κρίσιμη στιγμή όπου παίζονται τα πάντα. Από τη σωτηρία της χώρας μέχρι τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Δύο είναι τα ερωτήματα που τίθενται:

1.  Aν όντως είναι αληθινή η λίστα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Όμως, που βρέθηκε έτσι ξαφνικά η λίστα που ψάχνουν όλοι; Οι ξένοι σίγουρα δεν την έδωσαν, η HSBC δε θα το έκανε ποτέ, άρα κάποιος που εδώ στην Ελλάδα την «έκοψε» μια κόπια και την έδωσε στο περιοδικό. Ποιος όμως είναι αυτός; Απλά να θυμίσουμε ότι την όλη υπόθεση διαχειρίστηκε αρχικά η ΕΥΠ και κανείς δε γνωρίζει πόσα αντίγραφα κόπηκαν από τη λίστα αυτή. Όπως δε γνωρίζει αν τα ονόματα που δίνονται σήμερα είναι τα ίδια με αυτά που έδωσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Αυτό θα φανεί μόλις ο Στουρνάρας πάρει στα χέρια του την αυθεντική λίστα και γίνει αντιπαραβολή.

2.   Ποια είναι η σκοπιμότητα της δημοσιοποίησης αυτής της λίστας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Ποιους βολεύει να πάει αλλού ο προβολέας της ενημέρωσης; Εδώ έχουμε ολόκληρο Μνημόνιο 3 να φάμε στο κεφάλι και θα αναλωθούμε στο ποιοι είναι στη λίστα και ποιοι είναι νόμιμοι ή παράνομοι;

Κάποιο λάκκο έχει η φάβα λοιπόν και κάποια εξωθεσμικά ή εσωθεσμικά κέντρα έχουν συμφέρον από τη δημοσιοποίηση της λίστας. Σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. mx avatar
  mx 27/10/2012 02:11:34

  ....Ο Βαξεβάνης ξέχασε να βάλει τα ποσά δίπλα στα ονόματα....
  Όλοι κάτι ξεχνάνε...με αυτήν την λίστα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ mx 27/10/2012 02:51:58

   Δεν λες που δεν την έχασε το παιδί που χειρίζεται τον υπολογιστή και φτιάχνει της σελίδες του περιοδικού; Πάλι καλά να λέμε....

 2. αλέξανδρος παύλιος avatar
  αλέξανδρος παύλιος 27/10/2012 06:16:35

  Μεγάλο breakthrough αυτή η λίστα! Είδαμε ότι φταίνε οι πιανίστες που βγάζουν λεφτά έξω καθώς και οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελβετία για την κατάντια μας. Και βέβαια δεν εμφανίζεται κανείς πολιτικός.

 3. vag avatar
  vag 27/10/2012 08:53:54

  "Εδώ έχουμε ολόκληρο Μνημόνιο 3 να φάμε στο κεφάλι και θα αναλωθούμε στο ποιοι είναι στη λίστα και ποιοι είναι νόμιμοι ή παράνομοι;"
  ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΕΙΣΑ ΒΑΡΟΑΣ ΜΑΣ ...ΜΗΠΩΣ Η ΦΑΒΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ?

 4. armageddon avatar
  armageddon 27/10/2012 09:17:07

  Όλος ο καλός ο κόσμος...αφού πλούτισε από τον ιδρώτα των εργατών του ,έβγαλε τα χρηματά του στο εξωτερικό.άμεση δήμευση των περιουσιών τους

  • alvita avatar
   alvita @ armageddon 27/10/2012 12:41:21

   Λαναράς (φούσκα Χρηματιστηρίου- πέταξε στοι δρόμο τους εργαζόμενους), Σκαλιστήρης !!!! (που είχε χαθεί αυτός ο τύπος που επίσης πέταξε τους εργαζόμενους στο δρόμο;)

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 27/10/2012 10:18:06

  '' Εδώ έχουμε ολόκληρο Μνημόνιο 3 να φάμε στο κεφάλι και θα αναλωθούμε στο ποιοι είναι στη λίστα και ποιοι είναι νόμιμοι ή παράνομοι;''Πολλες επικοινωνιακες γκαφες εχουμε καταλογησει εδω μεσα στο αρμοδιο επιτελειο της Κυβερνησης καιρος να καταλογησουμε και μια επιτυχια !!Μ'αρεσει !

 6. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 11:31:48

  Η επιλογή της δημοσίευσης είναι ορθή .
  Άλλωστε η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης όπως λέει η ΕΣΗΕΑ.
  Η απόκρυψη της είναι ¨το πολιτικό ζητούμενο¨ Η πολιτική θρασύτητα της αλαζονείας , ενώ το οικονομικό , είναι των εισαγγελέων ,ώστε οι εμπλεκόμενοι εκει να αποδείξουν την αθωότητα τους
  Ανακόπτει το « ΞΕΧΑΣΜΑ» των Παπακωνσταντίνου –Βενιζέλου –Διωτη και των υπολοίπων , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ την προσδοκία ότι την επομένη εβδομάδα θα εχει ξεχαστεί (ετσι και αλλιώς ο λαός αυτός ξεχνά γρήγορα)

  Τα μεγάλα ονόματα που είναι στην λίστα , συντηρεί και το μύθος της .

  ΜΙΑ γρήγορη ανάγνωση καταλήγω στο ότι
  Πολλές housewife στην ελλαδα δεν είναι σε απόγνωση , έχουν λεφτά , είναι ΟΙΚΟΝΟΜΗΜΕΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ.
  Τα κατεξοχήν ύποπτα φοροδιαφεύγοντα επαγγέλματα είναι στην πρώτη γραμμή ( γιατροί –δικηγόροι- εφοπλιστές )
  Υπάρχουν αρκετές limited εταιρείες , που εδώ θα βγει λαυράκι .

  Και δυστυχώς για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην λίστα (πολιτικοί-δημοσιογράφοι ) , είναι στο χώρο της , αλλά και έμμεσα οι περισσότεροι υποστηρικτές της .

  • alvita avatar
   alvita @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 12:46:37

   @φαντασμα
   Βιομήχανοι, εφοπλιστές, διοκτήτες ΜΜΕ και κατασκευαστές (πχ. Μπομπολαίοι), και μετά ΜΕΓΑΛΟ-γιατροί, ΜΕΓΑΛΟ-δικηγόροι (πολλοί απο τους δεύτερους παίζουν συνεχώς στα κανάλια), είναι η πραγματική σειρά σε αριθμό και σε εκτόπισμα. Τώρα, ότι έχουν βάλζει λεφτά σε λογαριασμούς παιδιών, συγγενών και housewife, απλά δείχνει πόσο απατεώνες είναι. Οσον αφορά πολιτικούς, με εξαίρεση την Πελέκη (Βουλγαράκης), μην βιαζόμαστε. Πίσω από συγγενείς θα βρούμε σίγουρα κάποιους από αυτούς.

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 19:34:50

   "Η καλή νοικοκυρά, έχει στην Ελβετία κουμπαρά".

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 27/10/2012 12:51:09

  Τι να υποθέσουμε τώρα ; Ότι αυτή είναι ίδια με την "πειραγμένη" λίστα,
  που έχει ο κ. Πεπόνης ;
  Αν αυτή είναι διαφορετική, δεν θα έπρεπε ο δημοσιογράφος να κληθεί και να καταθέσει από ποιόν και από πότε περιήλθε η λίστα στην κατοχή του ;

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ roadrunner 27/10/2012 16:10:12

   Ας τον καλέσει ο εισαγγελέας , εμάς αφορά αυτό ?
   ΕΜΕΝΑ με ενοχλεί και με αηδιάζει η συγκάλυψη δυο χρόνια , ακόμα και την ύστατη ώρα , με ενα λαό στην εξαθλίωση και στο καναβάτσο .
   ΕΣΕΝΑ σε ενοχλεί που τον βουλγαρακη τον βρίσκεις παντού ? η το ανήθικο ειναι νόμιμο ?

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 21:36:48

    Τα γεγονότα μας πρόλαβαν fantasma. Αν δεν τον αναζητούσε κανείς, μετά από τη δημοσίευση, θα έπρεπε να προβληματιστούμε ...

    Για τον Βουλγαράκη (εφόσον η Πελέκη που περιλαμβάνεται στη λίστα, είναι η σύζυγός του, και όχι συνωνυμία), φυσικά και με ενοχλεί, το ότι εμφανίζεται παντού.
    Ειδικά εφόσον τα χρήματα αποκτήθηκαν παράνομα και δεν φορολογήθηκαν, πρέπει να υπάρξουν νομικές κυρώσεις. Αλλά επιπλέον, ΔΕΝ θεωρώ ότι η νομιμότητα είναι ικανή συνθήκη για την τιμιότητα ενός πολιτικού, απαιτείται και η ηθική.

 8. avax avatar
  avax 27/10/2012 13:02:18

  Τώρα που έγινε η αρχή και βάλατε καμμια πενηνταριά ονόματα, βάλτε και τα υπόλοιπα 2009 με τα ποσά παρακαλώ δίπλα, τουλάχιστον οι υποψίες μας να είναι βάσιμες έστω κι αν δεν τους κάνουμε μήνυση...Αν δεν το κάνετε εσείς θα το κάνουν άλλοι. Το ποτάμι όταν ξεχειλίσει δεν γυρίζει πίσω. Η διαπόμπευση είναι η ελάχιστη παρηγοριά όταν η τιμωρία είναι αδύνατη. Κι αν κάποιοι δεν τα έβγαλαν για να φιρτώσουν την κρίση σε εμάς, ας μας εξηγήσουν τους πραγματικούς λόγους και θα δείξουμε κατανόήση...

 9. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 14:07:05

  Kourakou Stavroula Businesswoman ? (ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ?)
  «Papandreou Nikolaos Chairman» ?
  Peleki Ekaterini», «Voulgaraki Aikaterini»(Βουλγαράκης) ?
  KAMIA εκατοσταριά limited ?
  Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πάνε για σκαμνί πολιτικοί και αξιωματούχοι που την έκρυβαν
  ΓΙΑ να δούμε .......

 10. Hase avatar
  Hase 27/10/2012 14:32:30

  Η λιστα εχει και αλλα ενδιαφεροντα στοιχεια. Υπαρχουν δηλαδη μερικες δεκαδες περισσοτερα ονοματα απο την λιστα Βενιζελου. Αυτο μπορει να σημαινει οτι αυτοι που δεν υπαρχουν στη λιστα Βενιζελου και υπαρχουν στην λιστα Βαξεβανη ετυχαν ευνοικης μεταχειρησης (σβυστηκαν επιλεκτικα) ειτε απο τον Βενιζελο ειτε απο τον Παπακωνσταντινου ειτε απο τον Διωτη. Ο κ. Πεπονης θα εχει πολλη δουλεια να κανει.

 11. firiki2010 avatar
  firiki2010 27/10/2012 15:39:34

  Πολύ ωραία ! Και τώρα που ξέρουμε ότι ο κ Χατζηκαραμπεσμπούτσογλου έχει λεφτά στην Ελβετία τι έγινε; Γιατί μόνο στην Ελβετία; Αγγλία; Γερμανία; Γαλλία; Ο καθένας μπορεί να έχει τα λεφτά του όπου θέλει. Το θέμα είναι αν τα χρήματα αυτά φορολογήθηκαν. Και το ίδιο ακριβώς θέμα υπάρχει και για τα χρήματα που υπάρχουν στις Ελληνικές Τράπεζες. Και το ίδιο θέμα υπάρχει για μαιζονέτες, εξοχικά, 4χ4 κλπ Η λίστα Λαγκάρντ από μόνη της, χωρίς κάποια ουσιαστική επεξεργασία είναι μια μπούρδα! Το ερώτημα είναι: Εγινε κάποια έρευνα τόσο καιρό που η λίστα κυκλοφορεί δεξιά και αριστερά; Τι προέκυψε απο την έρευνα; Κι αν δεν έγινε καμμία έρευνα τι διάολο την πήραμε να την κάνουμε την λίστα;

  • ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
   ΦΑΝΤΑΣΜΑ @ firiki2010 27/10/2012 16:12:09

   ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ , είναι μονο η ελβετια ? η αλήθεια κρύβεται στα υπονοούμενα των ξένων , για δημαγωγούς , απατεώνες ελληνες πολιτικούς !

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 18:40:27

    Η δικιά μου αίσθηση είναι ότι η αναφορά σε "δημαγωγούς Ελληνες πολιτικούς" είναι ότι αρέσκονται στο να χαϊδεύουν τ΄ αυτιά μας και ανακαλύπτουν τα φταιξίματα σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εμάς. Από μια πλευρά τους καταλαβαίνω. Οποιους δεν "χαϊδεψαν αυτιά" τους περιθωριοποιήσαμε.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ firiki2010 28/10/2012 15:49:00

   Κατά βάση έχεις δίκιο: "Το θέμα είναι αν τα χρήματα φορολογήθηκαν. Και το ίδιο ακριβώς θέμα υπάρχει και για χρήματα που υπάρχουν στις Ελληνικές Τράπεζες, για μαιζονέτες, εξοχικά, 4χ4 κλπ".
   Ούτε απορίας άξιο είναι γιατί έκρυβαν την λίστα με τόση επιμέλεια:
   Ο ποταμός των ονομάτων -επαγγελμάτων είναι το πρόβλημα, αυτό είναι που προκαλεί.
   Π.χ. πήξαμε στους κοσμηματοπώλες, γυναικολόγους, μεγαλοδικηγόρους και "σταρ" δημοσιογράφους.
   Ηλίου φαεινότερον: Χρυσός, εκτρώσεις, "νόμιμη" κάλυψη του "μη ηθικού", μέσα μαζικής απο-ενημέρωσης.

 12. LAGVNIKO avatar
  LAGVNIKO 27/10/2012 15:45:42

  Θα ήταν μάγκας ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ, αν δημοσίευε τ' όνομα της κυρίας με καταθέσεις των 500.000.000 Ευρώ, όπως ομολόγησε ο μεγάλος υπουργός και σωτήρας ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ότι περιλαμβάνεται στην λίστα. Τότε θα ήταν και αξιόπιστη η δική του δημοσίευση.

 13. Tassos avatar
  Tassos 27/10/2012 18:01:02

  Ελπίζω να κατάλαβαν και οι τελευταίοι αφελείς ότι το λόμπυ της δραχμής είναι οι λεφτάδες που βγάλαν τα λεφτά τους έξω, τα φερέφωνά τους τύπου Τράγκα-Χ'Νικολάου-Κουρή και οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" του συστήματος τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

  • DIMX avatar
   DIMX @ Tassos 27/10/2012 20:59:53

   Νασε καλα που μας ξυπνησες φιλε Τασο , γεματη Συριζαιους εφοπλιστες και βιομηχανους του ΚΚΕ ειναι η λιστα και απο κοντα εκπροσωπουνται και ολες οι τασεις της εξωκοινοβουλευτικης αριστερας που χρονια τωρα κυριαρχουν στην οικονομικη ελιτ του τοπου.
   Ευτυχως ο μπαρπα Φωτης φαινεται πως θα βαλει τελικα πλατη να σωθει η χωρα απο τα νυχια των κομμουνιστων.

  • Lamproukos avatar
   Lamproukos @ Tassos 29/10/2012 01:14:51

   Ελπίζω να κατάλαβαν και οι τελευταίοι αφελείς ότι το λόμπυ της δραχμής είναι οι λεφτάδες που βγάλαν τα λεφτά τους έξω, τα φερέφωνά τους τύπου Τράγκα-Χ’Νικολάου-Κουρή και οι “χρήσιμοι ηλίθιοι” του συστήματος τύπου ΣΥΡΙΖΑ.

   Ναι, γιατί ...ο Τράγκας και ο Κουρής επηρεάζουν την ελληνική κοινωνία.

   Ενώ το ...λόμπυ του ευρώ δεν έχει να κερδίσει τίποτα... Γι' αυτό πάμε από Μνημόνιο σε Μνημόνιο.

   Αλλά έλα μωρέ, αυτοί δεν είναι ο Κουρής και ο Χατζηνικολάου, που είναι το πανίσχυρο λόμπι του Ευρώ, είναι απλά κάτι κακομοίρηδες βιομήχανοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, ξένοι τοκογλύφοι, η Γερμανία, κλπ κλπ.

   Τις πιστεύετε αυτές τις σαχλαμάρες δηλαδή;

   Θέλουν λέει, ορισμένοι, να γυρίσουμε στην δραχμή για να αγοράσουν κοψωχρονιά τα ακινητά μας. Ενώ τώρα, όσοι έχουν λεφτά, τα αγοράζουν στην κανονική τους τιμή, χο χο χο...

   Άσε που οι «εθνικοί εργολάβοι», καναλάρχες, εφοπλιστές, κλπ έχουν κάτι δάνεια ΝΑ σε ευρώ όλοι, ένα σωρό φέσια σε τράπεζες σε ευρώ στις εταιρίες τους. Άμα γυρνούσαμε στην δραχμή, όλοι αυτοί θα έπεφταν να φουντάρουν.

   Οπότε, καλό το παραμύθι σας, αλλά όταν πάει να μας φάει η Μέρκελ και το ΔΝΤ, άμα μας παρουσιάζετε σαν δράκο τον ...Τράγκα και τον Κουρή, μάλλον για ηλίθιους ψάχνετε...

 14. ευτυχια avatar
  ευτυχια 27/10/2012 19:01:59

  ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ: Αυτός που ανοίγει λογαριασμούς στην Ελβετία σε ανίδεους συμπολίτες μας όπως ο κ.Τράγκας, το ζεύγος Βουλγαράκη, ο Νίκος Παπανδρεου, ο κ.Ραγκούσης κλπ, αν έμπαινε στον κόπο να ανοίξει έναν και σε μένα, δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα μπώ ΠΡΩΤΗ στην λίστα και δεν θα τον εκθέσω με οποιονδήποτε τρόπο- Μπέσα…

 15. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 21:11:35

  ΤΟ ανησυχητικό , προκλητικό , είναι η σιγή ιχθύος των μεγάλων καναλιών !
  Η καμορα - ιδιοκτήτες της χώρας θα τα παίξουν όλα για όλα .
  Η δικαιοσύνη βρήκε το θύμα .
  ΚΑΙ όλοι τους προκλητικοί-ανάλγητοι- θρασυτατοι εκβιαστές ,απέναντι στο λαό , στην κοινωνία !
  Ποια μνημόνια ? , ποια μέτρα ? ποια ανάπτυξη ? ΠΟΙΟ ΕΥΡΩ ?
  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ στην Ελλάδα , και οχι οικονομικό πλέον .
  Μια συμμορία χιλιάδων ευνοουμένων και υποστηρικτών , δρουν ως εγκληματική ομάδα στη χώρα εδω και 30 χρόνια , πιάνοντας μαλ@κες την πλειοψηφία των Ελλήνων .

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 27/10/2012 21:47:16

   Μακάρι να ήταν συμμορία, θα καθαρίζαμε με μερικές δίκες.
   Δυστυχώς είναι κοινωνική τάξη.
   Πράγμα που αναθέτει σε μάς τους λοιπούς πολύ βαρύτερα πολιτικά και ηθικά καθήκοντα.

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/10/2012 21:13:35

  Είναι μέσα η μισή αστική τάξη της Ελλάδας, οι σύζυγοι τους "νοικοκυρές" το επάγγελμα, τα παιδιά τους (σπουδάζουν φυσικά).
  Και φυσικά άλλοι τεθλιμμένοι συγγενείς του "νεκρού" και οι "τηλεβόες" τους (ακόμη και ο μεταφραστής τους στην πλειβειακή διάλεκτο).
  Guest star ο δόλια χρεωκοπημένος πρώην "επίδοξος πρόεδρος του ΧΑΑ".
  Εντύπωση μου έκανε το (τελέιως αναμενόμενο) πολύ υψηλό ποστοστό μεγαλογιατρών και μεγαλοδικηγόρων: Η ανώτερη (λούμπεν) μεσοαστική τάξη στα μεγαλεία της, όπως λέμε εδώ και καιρό με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε.
  Που βρήκαν τη λίστα; Μπορεί αν την έδωσε ο ίδιος ο Φαλσιανί. Έχει γεμίσει κόπιες την Ευρώπη, στα προεόρτια της δίκης του.
  Ηθικόν δίδαγμα: Επείγει να ενισχυθούν και να γίνουν διαυγείς οι ταξικοί αγώνες.

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/10/2012 21:45:34

  Άν όντως η μισή αστική τάξη της Ελλάδας και όλοι οι παρατρεχάμενοί της μεσοαστοί και άλλοι, αμέσως μετά την δημιουργία του Ευρώ, έβγαζε επί μία δεκαετία τις αφορολόγητες οικονομίες της στην Ελβετία, δεν είναι προφανές γιατί απέτυχε η Ελλάδα στο Ευρώ;
  Αμέσως μετά την δημιουργία του Ευρώ, το υπογραμμίζω...
  Κατά τα άλλα, εμείς ψάχνουμε για "αντεθνικά στοιχεία" στην παρέα της ...κ. Ρεπούση ή σε ανάλογα μέρη !!!
  Η αγέλη λύκων είχε καταλάβει το μαντρί, είχε προσεταιριστεί τα μαντρόσκυλα, ίσως είχε "λαδώσει" και τον αρχιτσέλιγγα, αλλά οι μπιστικοί τουφεκούσαν στα πέριξ πουρνάρια τις μπεκάτσες...
  Μια ωραία κατάσταση, ένα εξαιρετικό κράτος, απορώ μόνον πώς και δεν το είχε καταλάβει ο κυρ-Τράγκας να το καταγγείλει ...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Ο Θείος 27/10/2012 21:53:24

   "αφορολόγητες οικονομίες " ; Ήπιος πιθανά ο χαρακτηρισμός. Δεν είναι και βέβαιο για όλες αυτές τις "οικονομίες", ότι αποκτήθηκαν απλά και μόνο, με το σώφρον πνεύμα της "αποταμίευσης" των κατόχων τους.

 18. xp avatar
  xp 27/10/2012 22:05:42

  Πραγματικό περιστατικό (για το δουλεμα που πεφτει βεβαιως-βεβαιως)
  Ειμουν στην Αγροτική το 2006 .Ενας βιοτεχνης γειτονας ήθελε να μου πάρει την σειρά .Θα αργήσεις μου είπε.Οχι του απάντησα ένα εμβασμα θα στείλω.
  Ηρθε η σειρά και είμουν έτοιμος να πληρώσω.
  Μια στιγμή,ειστε μεγάλος πελάτης μου είπε η υπάλληλος .
  Μεγαλος πελάτης ?Δεν έχω ουτε καταθέσεις,ούτε δάνεια ,απολύτως τίποτε στην Αγροτική.
  Εκαναν 20-25 λεπτά για ελέγχους.Ο γείτονας έβγαζε αφρους...............
  Ειχα κάνει μια συναλλαγή (κατάθεση σε τρίτο)στην Κομοτινή το 2002!(μεγάλου ποσού).
  ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ .
  Αλλωστε στην διακίνηση ενος ποσού πάνω από ένα όριο ,στέλνουν στα κεντρικά της ΤτΕ ,σήμα.
  Μέσω δε του ΔΙΑΣ ,έστω και κρυφά ,ο καθένας έχει το προφίλ του.
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΙΣΤΕΣ !
  Υπάρχουν! Διοτι πάνω από ένα όριο μόνο μέσω τραπέζης τα διακινείς.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ xp 27/10/2012 23:09:33

   Αλήθεια είναι. Για κάθε διατραπεζική μεταφορά ποσού πάνω από ένα όριο, γράφει ο ¨καταγραφέας" στην ΤτΕ.
   Απλώς, εδώ δεν βρέθηκε κανένα καλό παλληκάρι σαν τον Φαλσιανί (και τους συναδέλφους του που έκαναν το ίδιο).
   Πρέπει να τον τιμούμε τον Ελβετό. Το έκανε για ίδιον όφελος, αλλά βοήθησε στο γενικό καλό. Με τη "δουλειά του", κυβερνήσεις όπως της Γαλλίας, Ισπανίας, Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, απάλλαξαν τους πολίτες τους από άδικα φορολογικά βάρη που θα τους τα φόρτωναν συμπολίτυες τους φοροφυγάδες.
   Δυστυχώς εδώ, μια επανόρθωση "παίζεται" μόνον μέσω Λαγκάρντ, αγκομαχώντας και με πολύ, πάρα πολύ αμφίβολη επιτυχία..
   Χοντρόπετσοι και προκλητικοί...

 19. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 28/10/2012 22:08:26

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη κανείς δεν μπορεί να διωχθεί γιατί έβγαλε
  στην φόρα την λίστα.Άς πούμε ότι όλοι αυτοί σωστά και δίκαια έχουν τα
  "φορολογημένα" εν Ελλάδι λεφτά τους στην Ελβετία .Άς το αποδείξουν κι
  όλα καλά.Από την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε υποστεί ένα
  όλεθρο ,έχουμε ψυχοπλακωθεί ομαδικά προσπαθώντας κάθε τέλος του μή-
  να να φέρουμε βόλτα τις υποχρεώσεις μας,κανείς μα κανείς,δεν δικαιούται
  να καλύπτεται πίσω από τα περίφημα "προσωπικά δεδομένα"για να κάνει
  τα δικά του. Καλά θα κάνουν οι εισαγγελείς να τα κοινοποιήσουν οι ίδιοι,
  γιατί θα γίνουν συνυπεύθυνοι με Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο για την
  απόκρυψη και την συγκάλυψη.Επιλεκτικές διώξεις καλύτερα να λείπουν,
  γιατί όπως είδαμε ο ΣΥΡΙΖΑ καραδοκεί να δρέψει πάλι δάφνες.Αυτονόητο!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.