#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2013 15:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με στρατηγική...Ανδρέα... και στις διαγραφέςΗ επιχείρηση "Νόμος και Τάξη" στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται.

Μετά τις κατευθυντήριες γραμμές που έβαλε η Κουμουνδούρου για τον έλεγχο της πληροφόρησης, -που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν αυτό που λέμε ευρωπαϊκή ανανεωτική αριστερά- η χθεσινή παραπομπή του Ν. Θεοδωρίδη, φαίνεται πως μας φέρνουν και πάλι στο νου, πως ο Αλέξης Τσίπρας κινείται στα χνάρια του Α. Παπανδρεου.

Τότε ήταν που ο Πρόεδρος του Κινήματος, μετά από συνεχόμενα και αυτός ταξίδια στο εξωτερικό, διάγραφε χωρίς δεύτερη σκέψη μια σειρά από στελέχη πρώτης γραμμής.

Ήταν τότε που ο Α. Παπανδρέου με την στρατηγική του, καθίσταται ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κάτι στο οποίο συνέβαλαν και οι διαγραφές διαφωνούντων από το Κόμμα, όπως στελεχών της «Δημοκρατικής Άμυνας» και της νεολαίας.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν ο Άλ. Τσίπρας. Αφού χρησιμοποίησε προεκλογικά την ρητορική του, πόνταρε στις ανέξοδες υποσχέσεις του, τώρα δείχνει να ενσωματώνει και το μοντέλο της εσωκομματικής διοίκησης του Α. Παπανδρέου, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας να αντιμετωπίσει την ετερότητα των συνιστωσών αλλά και την "πολυφωνία" των βουλευτών, επαναφέρει την παλαιοπαπανδρεική στρατηγική, για να ελέγξει όλο αυτό το μωσαϊκό. Το ρεπορτάζ λέει πως οι πρόσφατες διαφωνίες στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας, ώθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς για πρώτη φορά ένιωσε πως είναι υπό μερική αμφισβήτηση. Το πρόβλημα βέβαια της διαχείρισης δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο.

Με ευθύνη κυρίως του ιδίου, μιας και ο ίδιος έχει θέσει το καράβι σε αυτήν την τροχιά.

Έτσι από...την δημοκρατική παράδοση του διαλόγου, που υπάρχει μέσα στην ριζοσπαστική αριστερά, πήγαμε σε έναν ιδιότυπο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό που θυμίζει ΠΑΣΟΚ 80 και ΚΚΕ.

Το πρόβλημα είναι πως δεν βρισκόμαστε πια στο 1981...

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 07/02/2013 15:54:20

  Κακώς κάναμε τόσο θέμα και τώρα μας τη βγαίνει από τα δεξιά ο Τσίπρας. Έπρεπε να τους αφήσουμε να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους.

 2. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 07/02/2013 16:02:30

  Δέν σάς εννοώ αγαπητέ.
  Ο βουλευτής πού εκλέγεται μέ ένα κόμμα συντάσσεται καί μέ τίς συλλογικές αποφάσεις του. Άν διαφωνεί τόσο πολύ, λόγω συνειδήσεως, τότε διαγράφεται από τήν κοινοβουλευτική ομάδα. Άν θέλει παραιτείται από βουλευτής καί άν δέν θέλει συνεχίζει ανεξάρτητος.
  Τά κόμματα καί οι βουλευτές των είναι η ελάχιστη ή η μέγιστη κοινή συνισταμένη αντιλήψεων καί επιδιωκόμενων σκοπών.
  Τί ακριβώς θέλετε νά μάς πείτε;

  • VKAL6031 avatar
   VKAL6031 @ Ιαπετός 07/02/2013 16:10:43

   Το είπατε μόνος σας, κύριε, και δεν το καταλάβατε:
   " Άν διαφωνεί τόσο πολύ, λόγω συνειδήσεως, τότε διαγράφεται από τήν κοινοβουλευτική ομάδα."
   Άρα τι περίεργο έκανε ο Τσίπρας, που πυροδότησε αρθράκι με χολή?
   Άλλωστε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν κάνει να μιλάνε για σχοινί.....

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ VKAL6031 07/02/2013 16:38:36

    Δέν τόν διέγραψε από τήν κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά μόνο τόν απέσυρε από τήν επιτροπή.
    Παρόλα αυτά, τέτοιες κινήσεις γιά «αυθεντικούς δημοκράτες» είναι πρωτόγνωρες.

    Καί όταν σχολιάζεις γιά κάτι πρέπει νά ξέρεις τί γράφεις. Δέν θά μπερδεύεις κάλτσες μέ σώβρακα γιά νά υπερασπίσεις τήν, θεμιτή κατά τά άλλα,
    συμπάθειά σου γιά τόν Τσίπρα.
    Μέ εκνευρίζει αφάνταστα η λαϊκίστικη αντίληψη, δημοκρατία έχουμε όπως γουστάρουμε τά λέμε.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Ιαπετός 07/02/2013 17:06:30

     Από όσο γνωρίζω αγαπητέ Ιαπετέ, ο εν λόγω Θεοδωρίδης δεν είναι βουλευτής ......

    • Ιαπετός avatar
     Ιαπετός @ Ιαπετός 07/02/2013 17:07:45

     Άν διάβασες σωστά τήν ανάρτηση γράφει πως ο Αλέξης Τσίπρας κινείται στα χνάρια του Α. Παπανδρεου.
     Έτσι άρχισε καί ο Ανδρέας νά ξεκαθαρίζει τό ΠΑΣΟΚ από τόν αρχικό του πυρήνα πού ήταν τό ΠΑΚ. Στό ΠΑΚ συνυπήρχαν διάφορες συνιστώσες, όπως σήμερα στόν σημερινό ΣΥΡΙΖΑ πού έγινε ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
     Πού είδες τό αδικαιλόγητο τής ανάρτησης;

 3. Mind the GAP avatar
  Mind the GAP 07/02/2013 16:34:37

  ............. "και έθεσε εαυτόν κινήματος".

  • Mind the GAP avatar
   Mind the GAP @ Mind the GAP 07/02/2013 19:54:26

   εκτός

 4. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 07/02/2013 17:13:40

  Όσον αφορά τον συγκεκριμένο ....κύριο, θα έπρεπε να τον διαγράψει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ και ας αντέγραφε και τον ...Στάλιν. Ανθελληνικές δηλώσεις και λοιπές ύποπτες κινήσεις, πρέπει να εξαφανίζουν τους ενόχους από το πολιτικό προσκήνιο πάραυτα και διά παντός. Από όπου κι αν αυτοί προέρχονται.
  Δημοκρατικές ...ευαισθησίες με τα Εθνικά θέματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

 5. Karenin avatar
  Karenin 07/02/2013 17:21:14

  Στηρίζεις όλη την επιχειρηματολογία ότι είναι βουλευτής, και επιμένεις να συνεχίζεις στο λάθος...

 6. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 07/02/2013 17:24:03

  Μπορεί νά έχεις δίκαιο.
  Αλλού αναφέρεται σάν βουλευτής καί αλλού σάν στέλεχος.
  Παρόλα αυτά, άν ο Τσίπρας εννοεί ότι οι δημόσιες απόψεις τού Θεωρίδη είναι μόνον προσωπικές καί απέχουν πολύ από τίς απόψεις τού κόμματος θάπρεπε νά τόν διαγράψει από τό κόμμα κατ' αρχήν καί όχι μόνο νά τόν αποπέμψει από μιά επιτροπή. Άν δέ είναι βουλευτής καί από τήν κοινοβουλευτική ομάδα.

  Ανεξαρτήτως όλων έτσι άρχισε καί ο Ανδρέας τήν πορεία του γιά τήν πρωθυπουργία διαγράφοντας στήν συνέχεια τόν δικό του Λαφαζάνη. Τόν Σάκη Καράγιωργα.

 7. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 07/02/2013 17:25:37

  Εχεις απολυτο δικηο. Γι αυτο εκανε πολυ καλα και τον εδιωξε και ευχομαι να συνεχισει πανω στα ιδια χναρια και για αλλες, σαν κι εκεινη που μιλουσε για "ελληνικο ιμπεριαλισμο" στα Σκοπια.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Μ.Γ 07/02/2013 18:50:11

   Εμ δεν τον έδιωξε... Του τράβηξε το αυτάκι μόνο...

 8. Μπάμπης Ηλιάκης avatar
  Μπάμπης Ηλιάκης 07/02/2013 17:49:53

  Ο συγκεκριμένος κύριος, δεν εκφράζει για πρώτη φορά τέτοιες απαράδεκτες απόψεις. Τις εκφράζει στα άρθρα του εδώ και χρόνια και αυτό σίγουρα ήταν σε γνώση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όταν τον τοποθετούσε στην Επιτροπή Δικαιωμάτων. Συνεπώς η καθυστερημένη διαγραφή του τώρα μου φαίνεται μάλλον υποκριτική.

 9. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 07/02/2013 18:37:46

  Φαινόταν σαν έτοιμος από καιρό για μια τέτοια κίνηση ο Τσίπρας. Απλώς έπρεπε να (ευφ)ευρεθεί ο κατάλληλος. Εκθέτοντας μάλιστα για τα καλά όσους πάτησαν την μπανανόφλουδα της ερμηνείας της προεξοφλούμενης απραξίας του ως κατ΄ ουσίαν αποδοχή του περιεχομένου της δήλωσης του στελέχους του.

  Η κλειστή ομάδα που χειρίζεται την επικοινωνία στο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ωριμάζει. Οι σύμβουλοι του Τσίπρα δεν θα διστάσουν να τον βάλουν να καρατομήσει και φαντάσματα ακόμα προκειμένου να τονώσουν το προφίλ του, πάντα ανάλογα με τις επιταγές της συγκυρίας.

 10. ΛΜ avatar
  ΛΜ 07/02/2013 20:28:04

  Κακώς. Έπρεπε να τον στείλει.

 11. ΝΠ avatar
  ΝΠ 07/02/2013 21:55:13

  Στης εξουσίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια.
  Αλλά τώρα καλώς έγινε΄.
  Ας έχει; σωστότερες θέσεις για τα εθνικά και ο Άλλος.
  Το έθνος έχει τεράστια αντοχή!

 12. Kώστας1.Ν avatar
  Kώστας1.Ν 07/02/2013 22:56:25

  Το είχα πεί και παλιότερα αλλα φαίνεται δεν το πρόσεξαν πολλοί απο τους σχολιαστές δώ μέσα. Ο Τσίπρας πλέον ως μοναδικός υποψήφιος Πρωθυπουργός μετα τον Σαμαρά, διαθέτει ένα κόμμα μέσα στο οποίο οι περίφημες τέως "συνιστώσες" αποτελούν μια ασήμαντη μειοψηφία μικρότερη κι απο το 5% του συνόλου των σημερινών και ακόμα μικρότερο επι του συνόλου των ψηφοφόρων που θα έχει μετά την συνεπή εφαρμογή των μέτρων που υπέγραψε και επανειλλημένα δηλώνει οτι θα τηρήσει κατα γράμμα ο Σαμαράς. Αρα στο εξής, όποτε θέλει τις διαγράφει απολύτως Δημοκρατικά αφού κάθε μία χωριστά θα είναι το 1-2% εναντίον του υπολοίπου κόμματος 98-99%. Οταν η άποψή σου καταντά τόσο περιθωριακή, ούτε ο αντίπαλος δεν αξίζει να ασχολέιται μαζί της παλεύοντας απεγνωσμένα να την μεγενθύνει. Πολύ σωστά λέτε οτι τράβηξε τωρα το αυτί του Θεοδωρίδη. Αν αυτός επιμείνει, θα του ρίξει σφαλιάρα κι αν επιμείνει θα τον πετάξει έξω με τις κλωτσιές υπό τις επευημίες του 99%. Βαδίζοντας προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα γίνει Συριζα-ΕΚΜ, μετά ΕΚΜ-Συρ. και τέλος ΕΚΜ-Σ, όλοι δε εντός και εκτός Ελλάδος θα το ξέρουν ως το κόμμα του ΤΣΙΠΡΑ. Δεν είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις τους Ελληνες πολιτικούς. Είναι τόσο προβλέψιμοι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.