13/05/2008 02:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με πυροβολισμούς άρχισε η προεκλογική εκστρατεία στα Σκόπια

Πυροβολισμούς δέχτηκε η πομπή αυτοκινήτων στην οποία βρισκόταν ο Αλί Αχμέτι, ηγέτης  του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην ΠΓΔΜ, του DUI.Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες το απόγευμα, κατά την επίσκεψη του Αλί Αχμέτι στο χωριό Ράκοβετς, κοντά στο Τέτοβο. Το κόμμα του Αλί Αχμέτι κατήγγειλε ότι πίσω από τις επιθέσεις αυτές βρίσκεται το αντίπαλο «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, ενώ επέρριψε ευθύνες και στο υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία). Το κόμμα του Θάτσι και η αστυνομία απέρριψαν τις κατηγορίες του κόμματος του Αλί Αχμέτι. Από προχθές, 11 Μαΐου, που ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία στην ΠΓΔΜ, τουλάχιστον 6 εκλογικά γραφεία που DUI στο Τέτοβο και στην ευρύτερη περιοχή, αποτέλεσαν στόχο ενόπλων επιθέσεων, από αγνώστους. Πάντως τα επεισόδια αυτά που επισκίασαν την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας στην ΠΓΔΜ, προκάλεσαν την αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ και της διπλωματικής αποστολής της ΕΕ στην ΠΓΔΜ, οι οποίες καταδίκασαν τις ενέργειες αυτές απ΄ όπου κι αν προέρχονται και κάλεσαν την αστυνομία και τα αρμόδια κρατικά όργανα της ΠΓΔΜ να εξιχνιάσουν τα επεισόδια αυτά, να ανακαλύψουν και να συλλάβουν τους δράστες.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. συνταξιούχος avatar
    συνταξιούχος 13/05/2008 04:46:34

    Που βρίσκονται σήμερα οι ΜΚΟ της Ντόρας(θυμάστε της φωτ.) που κατηγορούσαν την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια (και σωστά) ,αλλά έχουν στην επικεφαλίδα δράση στα Βαλκάνια να υποστηρίξουν στο Τέτοβο της εκεί μειονότητες π.χ. Σλαβομακεδόνες ,ελληνική ,Ρομα (ντόπιους και από Κόσσοβο ), Πολωνίας κλπ .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.