#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/11/2010 12:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με πολιτική απάτη επιβίωσαν στις εκλογέςΔεν ξέρουμε αν όλα όσα λένε οι Γερμανοί και οι σύμμαχοί τους Αυστριακοί είναι σοβαρά και αληθινά, υπάρχει, όμως, ένα σημείο που ειπώθηκε το οποίο αν αληθεύει ξεγυμνώνει την ελληνική κυβέρνηση. Οι Αυστριακοί, λοιπόν, φέρονται να υποστηρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την Τρόϊκα να καθυστερήσει ο έλεγχος για την τρίτη δόση του δανείου ώστε να περάσει και ο δεύτερος γύρος των εκλογών και να βγουν οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια θα ερχόταν η Τρόϊκα, θα ζητούσε να πέσει το μεγάλο μαχαίρι αλλά πολιτικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε πρόβλημα αφού όπως έχουμε γράψει «δεν αναγνωρίζεται το λάθος μετά την απομάκρυνση από την κάλπη».

Είχαμε επίσης γράψει σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν από τις εκλογές ότι έχει υπάρξει συμφωνία κάτω από το τραπέζι μεταξύ κυβέρνησης και Γιούροστατ ώστε το έλλειμμα του 2009 και κατ’ επέκταση του 2010 να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, συμπτωματικά τη Δευτέρα μετά τον δεύτερο γύρο. Γράφαμε τότε « Όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια» καθώς είχαν ανακοινωθεί τα στοιχεία για όλες τις χώρες πλην της Ελλάδας.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν το σενάριο περί deal του κ. Παπανδρέου με τους κοινοτικούς ώστε να μην επηρεαστούν οι εκλογές από τις οικονομικές εξελίξεις. Για φανταστείτε να γνωρίζαμε πριν μια εβδομάδα, πριν ψηφίσουμε δηλαδή, και επίσημα ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε, ότι θα πρέπει να βρούμε στις τσέπες το 2011 πάνω από 14 δις. ευρώ κι ότι κινδυνεύει να μην εκταμιευτεί η τρίτη δόση του δανείου.

Πόσοι από αυτούς που ψήφισαν τους εκλεκτούς του ΠΑΣΟΚ θα το έκαναν; Πόσες περιφέρειες θα έχανε η κυβέρνηση;

Επομένως, εδώ έχουμε να κάνουμε με πολιτική απάτη ολκής η οποία ενδεχομένως να αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σήμερα η κυβέρνηση βρίσκονται τάχα ενώπιον ενός «τελεσιγράφου» το οποίο κατά τα άλλα γνώριζαν και περίμεναν, αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που θα την πληρώσουμε πάλι. Η τρίτη δόση των 6,5 δισ. τον Ιανουάριο συνδέεται από την Τρόικα με την κατάλυση των κλαδικών συμβάσεων, περισσότερους φόρους και μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αλλά το σοβαρότερο ζήτημα που τίθεται είναι η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Μπορούμε πλέον να πιστεύουμε οτιδήποτε από αυτά που βγαίνουν και λένε δημοσίως κάθε τόσο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SOKRATES avatar
  SOKRATES 18/11/2010 12:35:53

  Το έλειμα ήταν γνωστό από καιρό σε όλα τα ξένα ΜΜΕ. Μόνο στην Ελλάδα δεν επιτρεπόταν να ανακοινωθεί - κάτι ανάλογο με τό όνομα των Σκοπίων, όπου σε όλα τα διεθνή έντυπα αναφερόταν σαν Μακεδονία. Ο πρωθυπουργός πάντως ξέρει να πείθει, αφού ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτά που λέει είναι παραπλανητικά, όλοι τον ψηφίζουν. Το πρόβλημα πάντως της Ευρώπης είναι η Γερμανία (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2229.aspx ) και εδώ ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος.

 2. George avatar
  George 18/11/2010 12:42:44

  Έχει γίνει τόση κουβέντα για όλα αυτά που στην ουσία δεν θα άλλαζε τίποτα. Όλοι ξέραμε πόσο ήταν το έλλειμα και όλοι καταλαβαίναμε γιατί αναβλήθηκε η ανακοίνωση του. Το θέμα είναι γιατί ανεχόμαστε ακόμη τον γιωργάκη να παίζει τα παιχνίδια των εβραιο-συγγενών του και δεν τον έχουμε πάρει με τις πέτρες.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ George 18/11/2010 13:00:08

   Μα το ερώτημα έχει απαντηθεί:
   Διότι «Σήμερα οι Έλληνες δεν υπακούουν σαν πρόβατα, αλλά τα πρόβατα σαν Έλληνες»

   • Ραβινος avatar
    Ραβινος @ ένας Άμλετ 18/11/2010 15:08:17

    Σωστοοοοο.....!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ George 18/11/2010 13:07:02

   Ο λόγος είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών (περίπου 60%) απέχει από το εκλογικό σύστημα που παρέχει τη νομιμοποίηση στην εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν ανεχόμαστε τον Γιωργάκη. Απλά δεν μας νοιάζει πια. Αυτό βολεύει τον κάθε Γιωργάκη γιατί μπορεί και εκλέγεται με ένα ποσοστό που στην πραγματικότητα κυμαίνεται (μετά από τη σχετική αναγωγή των τελευταίων εκλογών) στο 20% περίπου. Αυτή είναι η νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

   Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν είναι η ΝΔ να αφυπνίσει του απέχοντες πολίτες ώστε να δώσει διέξοδο στην βουβή δυσαρέσκεια και απέχθεια αυτών πολιτών που προς το παρόν δεν ψηφίζουν αλλά είναι έτοιμοι να ασπαστούν το πλέον ισορροπημένο για την ιδιοσυγκρασία του ελληνικού λαού όραμα του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την αρχή. Από εδώ και πέρα χρειάζεται να ενεργοποιηθούν όλοι οι άξιοι εκτός σημερινής πολιτικής άνθρωποι, να πλαισιώσουν κατ' αρχήν τον Σαμαρά και να αποτελέσουν το νέο ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό της παράταξης. Τέλος, θα πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να λέμε ανοιχτά τις ιδέες μας μακριά από την τηλεόραση (η οποία μας φιμώνει ή διαστρεβλώνει πανεύκολα τα πάντα) ώστε να σπάσει ο ιδιότυπος αριστερόζ φασισμός του "ανεκτού" δήθεν από την κοινωνία πολιτικού λόγου.

   • George avatar
    George @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 18/11/2010 15:22:53

    Σωστά όλα αυτά αλλά δεν νομίζω ότι απαντούν στο ζήτημα με τις "πέτρες". Κάλλιστα το 60% που απέχει θα μπορούσε να μην ψηφίζει αλλά να έχει πάρει τον συγκεκριμένο γιωργάκη με τις πέτρες.

    Πιστεύω ότι το μόνο που πλέον ενοχλεί το σύστημα και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να το αποτρέψουν είναι η διαπόμπευση. Μαζικά και σε κάθε ευκαιρία και όχι ένα παπούτσι και τέλος.

 3. ΦΩΤΕΙΝΟΣ avatar
  ΦΩΤΕΙΝΟΣ 18/11/2010 12:46:32

  'Επεσε η τιμή του αρνιού στην Ελλάδα λόγω της υπερπροσφοράς αρνιών(προβάτων), τα Χριστούγεννα αρνάκι στην σούβλα.....μήπως και φτιάξουν τα πράγματα..

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 18/11/2010 12:48:58

  Η ΖΗΜΙΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.
  ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΕΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΟΥΜΟΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΦΟΒΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΤΥΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Β ΓΥΡΟΥ. ΣΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΤΠΟΝ ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΝΔΤΩΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Β ΓΥΡΟΥ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΕΙ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.

 5. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 18/11/2010 12:50:30

  Φάκτορα τι είναι αυτά που λες; πιπέρι.
  Αφού ο πρωθυπουργός μας το είπε πριν τις εκλογές, ότι δεν θα επιβληθούν άλλα μέτρα, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και δεν θα γίνουν απολύσεις.
  Τι θες να πεις δηλαδή τώρα; ότι δεν τον πιστεύεις;

  Πάντως για να σοβαρευτούμε και επειδή το πολιτικό σύστημα, μας έχει καταντήσει πρόβατα που απλά βελάζουμε, πρέπει να πάρουμε θέση απέναντί του.
  Κάνουμε λοιπόν μια δημοσκόπηση στην πιο κάτω διεύθυνση για το πολιτικό σύστημα και πολύ θα θέλαμε τη γνώμη σας.
  http://hassapis-peter.blogspot.com/

 6. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 18/11/2010 13:21:24

  Μια φορά εξαπατημένοι δικαιολογείτε, περισσότερες πρέπει να το κοιτάξουν όσοι τον πίστεψαν.

 7. Φ. avatar
  Φ. 18/11/2010 13:30:33

  Τελικά η αλήθεια για το έλλειμμα του 2009 ποιά είναι ρε παίδες; Από το 6% του Καραμανλή, στο παραφουσκωμένο (;) κατά πολιτική απόφαση 12,7% του Γιωργάκη και τώρα ακόμη πιο πάνω;

  • George avatar
   George @ Φ. 18/11/2010 15:27:20

   Η διαφορά του νέου ελλείματος από το όποιο του 2009 (6, 10, 12,7 κλπ) αφορά αλλαγή του τρόπου υπολογισμού. Πλέον (σωστά) μετράνε στο έλλειμα τα ελλείματα των ΔΕΚΟ και εξαφανίστηκαν οι περίφημες άσπρες τρύπες των ταμείων.

   Όταν λοιπόν ο Παπαψέφτης προπαγανδίζει για 15,4% έλλειμα του Καραμανλή πρέπει να ξέρει ότι αυτός ο ίδιος δεν υπολόγισε στο έλλειμα του 2009 αυτά τα μεγέθη. Και το χειρότερο δεν τα είχε συμπεριλάβει ούτε στον προυπολογισμό του 2010 (εν γνώση του) και άρα το έλλειμα του 2010 μεγαλώνει.

   • Φ. avatar
    Φ. @ George 18/11/2010 18:38:06

    Δηλαδή τα μαθηματικά του πράγματος μόνο τώρα βγαίνουν. Χωρίς τις ΔΕΚΟ, ποίο είναι δηλαδή το έλλειμμα του 2009, αυτό που θα πρέπει να συγκρίνουμε με τα λεγόμενα του Καραμανλή;
    Το (σωστά) που λές αδυνατώ να το καταλάβω. Απ'ότι λένε και εδωμέσα πρόκειται περί γαλαντομίας του ΓΑΠ προς τ'αφεντικά του. Δε γίνεται πουθενά αλλού στην Εσπερία.

 8. nick avatar
  nick 18/11/2010 13:31:52

  Αν κάποιος σε εξαπατήσει μια φορά είναι απατεώνας.
  Αν σε εξαπητήσει και δεύτερη, είσαι ηλίθιος...

 9. george avatar
  george 18/11/2010 13:33:26

  Αρκετά πια και με τον Σαμαρά! Βλέπω ότι δεν ακούσατε τις δηλώσεις του Παναγιωτόπουλου. Μία από τα ίδια! Ο Χαρδαβέλας μόνο με μία εκπομπή του ξεφτίλισε τους πολιτικούς τριάντα χρόνων και όλοι κάνουν μόκο! Enough is enough! And black is black! I want my country back!

  • nick avatar
   nick @ george 18/11/2010 13:37:58

   Δεν υπάρχει κανείς πλήν του Σαμαρά που να μπορεί να σου δώσει your country back.
   Αν το καταλάβεις κάποτε, καλώς...
   Αν όχι, συνέχισε με το your country υπό κατοχή.
   Keep walking...

  • Billy avatar
   Billy @ george 18/11/2010 13:45:35

   Εχουν επιλεκτικη ακοη...

 10. panos33 avatar
  panos33 18/11/2010 13:40:40

  δεν το κανω οτι γιατι ειμαι ναρκισσιστης αλλα για να ξυπνησουμε λιγο και να τρεξει λιγο το αιμα στις φλεβες μας.

  http://www.youtube.com/watch?v=hI-RnKCjYk4

 11. blue nile avatar
  blue nile 18/11/2010 14:00:56

  Έλα ρε φάκτορα τώρα μ'έχεις πραγματικά κουράσει.
  Πότε είπε ψέματα ο ΓΑΠ για να έχει πει τώρα?
  Α όλα κι' όλα γιατί όταν έλεγε ότι τα λεφτά υπάρχουν όντως υπήρχαν.
  Εξαφανίστηκαν μετά μυστηριωδώς αλλά όπως βλέπεις τώρα που ανακαλύπτονται και άλλες διαστάσεις θα βρεθούν σίγουρα.
  Όσο γι'αυτό που είπε πριν μερικές μέρες ότι δεν θα μπουν άλλα εισπρακτικά μέτρα εννοούσε ότι δεν θα μπουν άλλα μέτρα που να ζημιώνουν τη τσέπη του Έλληνα.
  Αλλά αν δεν μπουν θα χρεωκοπήσουμε οπότε πάρτε ακόμα λίγα μέτρα τα έσοδα των οποίων πάλι θα σώσουν την πατρίδα, άρα όφελος και μόνο θα έχουν οι μαδημένοι.
  Ακόμα μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης που προχωρά από νίκη σε νίκη μέχρι την τελική καταστροφή της χώρας...

 12. nasos avatar
  nasos 18/11/2010 14:24:33

  το αποπληθωριστικό αγγούρι θα μας βγει απ'το στόμα
  ο υψηλός δείκτης ιδιοκατοίκησης,οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί και το ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν πάρε δώσε με καταναλωτικά και κάρτες
  σώζουν κάπως την κατάσταση
  το μόνο που μας σώζει είναι μια διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και μια βαρβάτη αύξηση των εξαγωγών
  αλλά αυτό προϋποθέτει ριζική αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και όλα αυτά είναι πολύ κουραστικά να τα σκεφτεί και να τα εφαρμόσει μια διεφθαρμένη ελίτ,που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να μοιράζει δανεικά και επιδοτήσεις

 13. ganasta avatar
  ganasta 18/11/2010 14:24:58

  Ας αφήσουμε τα περί πολιτικής απάτης. Ας αφήσουμε τους άλλους. Να δούμε τα δικά μας.
  Η Ν.Δ ΔΕΝ είχε στρατηγική δευτέρου γύρου.
  Δεν είχε κόμμα έτοιμο να δώσει μάχη.
  Και αν αυτό δεν αλλάξει και την επόμενη φορά δεν θα πετύχει τη νίκη.

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 18/11/2010 14:35:16

  Ε, όχι παίδες. Απατεών ο κ. Παπανδρέου; Απο πού το συμπεράνετε αυτό; Αν είναι δυνατόν!! Χαχαχαχα!

  • George avatar
   George @ Νίκος 18/11/2010 15:29:52

   Το πρόβλημα δεν είναι αν είναι απατεώνας. Οι περισσότεροι είναι άλλωστε. Το θέμα είναι τι ακριβώς παιχνίδι παίζει.

   Διαβάζοντας διάφορες αναλύσεις όλο και περισσότερο πείθομαι ότι αυτή η κόντρα με την Γερμανία δεν είναι καθόλου τυχαία.

   Πάει σούμπιτος για γγ του ΟΗΕ ο δικός μας (με τις ευχές της μαμάς βεβαίως βεβαίως)

 15. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 18/11/2010 15:15:11

  Η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά. Ο Νικολά, γελαστός, μόλις έχει αφήσει το "μανιτάρι". Η Άνγκελα ακόμη δεν το είδε, μες τη χαρά της που o Γάλλος της λέει συνέχεια "oui, oui". O "δικός μας" τους αγκαλιάζει και τους δυό, κυττάει στο πάτωμα και σκέφτεται "διακαναλικές τέλος, τώρα πρέπει να κάνω την σοπράνο".
  Ωραία κατάσταση να είσαι πρόεδρος, πρωθυπουργός, καγκελλάριος και να συμμετέχεις σε Ευρωπαικές συσκέψεις στην εποχή της κρίσης: Μπροστά σε τέτοια παράσταση, ακόμη και οι μετεκλογικές αρκουδοχαρούλες του Ψωμιάδη με το Μπουτάρη, μου φαίνεται υπερβολικά σοβαρές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.