#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/04/2011 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Με ποιο κράτος θα υλοποιήσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας»;

 Μια φράση ενός κυβερνητικού βουλευτή στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, φράση που απευθύνθηκε στον κ. Παπακωνσταντίνου, τα λέει όλα για την κυβέρνηση και πόσο βραχύβια είναι. «Με ποιο κράτος θα υλοποιήσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας», είπε και τα… είπε όλα.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέτρα και άλλους τρόπους εξοικονόμησης 22 δις ευρώ μέχρι το 2015 και ξεχωριστά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας. Από τα 22 δις τα 13 δις, όπως υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο, θα βρεθούν από περικοπές δημοσίων δαπανών και τα υπόλοιπα από έσοδα. Με απλά λόγια, κι επειδή έχουμε χάσει φαίνεται τη σημασία των αριθμών, κάθε χρόνο η κυβέρνηση θα πρέπει να βρίσκει και να κόβει δαπάνες από το κράτος ύψους 4 δις και ταυτόχρονα να εισπράττει σχεδόν 2.5 δις ευρώ επιπλέον από έσοδα.

Σε μια κοινωνία που όλοι το ομολογούν, δεν έχει άλλες αντοχές και άλλο «λίπος», θα έρθει η κυβέρνηση να βρει 23 δις ευρώ. Ας πούμε ότι έτσι είναι: Ποιος θα υλοποιήσει το τεράστιο αυτό project; Η παρούσα κρατική μηχανή. Το σημερινό κράτος, όπως λέει και ο συμπαθής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ;

Ένα διαλυμένο κράτος, χωρίς μηχανισμούς ελέγχου και είσπραξης εσόδων, με υπαλλήλους απογοητευμένους και με άδειες τσέπες και με πράσινους συνδικαλιστές να λύνουν και να δένουν χωρίς κανείς να τους ελέγχει.

Θα κόψουν με το ενιαίο μισθολόγιο, λένε, βάρδιες, νυχτερινά, υπερωρίες, Σαββατοκυριακάτικα και άλλα έξοδα για εργασίες, αποστολές εκτός έδρας και λοιπά. Αν όντως υπάρχει ρεμούλα στον τομέα αυτό να το καταλάβουμε και να επικροτήσουμε. Αλλά με τα ψίχουλα θα φτάσει να κόψει 13 δις; Αρα η μόνη λύση μείωση των δημοσίων δαπανών είναι να φύγουν χιλιάδες εργαζόμενοι από το δημόσιο τομέα. Αυτό σκοπεύει να κάνει είτε διώχνοντας χιλιάδες συμβασιούχους είτε αυξάνοντας το ποσοστό προσλήψεων από 1 προς 5 αποχωρήσεις σε 1 προς 7.

Εδώ γελάμε. Εδώ δεν μπορεί να διώξει 500 συμβασιούχους από το δήμο της Αθήνας και θα διώξει χιλιάδες; Με ποια δύναμη και με ποιο κράτος θα το πράξει αυτό; Φέσι λοιπόν η υπόσχεση κι ας τα αφήσει αυτά.

Όσο για τα έσοδα 9 δις που λέει ότι θα βρει, χωρίς μέτρα που θα πλήξουν άμεσα τον πολίτη, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθούν. Την ώρα που βουλιάζουν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2011 που ψηφίστηκε πριν 3 μήνες, η κυβέρνηση κάνει όνειρα για 9 δις μέχρι το 2015;

Από πού θα τα βρει; Μήπως θα αυξηθούν οι… συνταξιούχοι που βρίσκουν τον κ. Παπανδρέου στο δρόμο και του δίνουν δώρο τη σύνταξή τους για να σωθεί η χώρα;

Άρα είναι δεδομένα τα μέτρα, κυρίως ως προς την αύξηση κάποιων φόρων όπως ο ΦΠΑ και οι φόροι στα ακίνητα. Αλλιώς κράτος να εισπράξει δεν υπάρχει. Εδώ 4ήμερη απεργία κάνει η καρδιά της οικονομίας, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κι έχουν ήδη πανικοβληθεί στην κυβέρνηση.

Αφήστε δε τους συνδικαλιστές. Μέχρι και μήνυση κατά Παπακωνσταντίνου θα κάνει η πράσινη ΓΕΝΟΠ. Σιγά μην τον αφήσουν να κάνει απελευθέρωση.

Δεν υπάρχει κράτος, λοιπόν, να βάζει τόσο σοβαρούς στόχους και να τους πετυχαίνει. Ούτε βραχυπρόθεσμους ούτε μεσοπρόθεσμους στόχους μπορεί να επιτύχει ο κ. Παπανδρέου διότι πλέον είναι «καμένος». Ο κόσμος δεν τον πιστεύει πια, η κυριαρχία του έχει περάσει κι απλά κάνει διεκπεραίωση.

Οπότε, κρατήστε μικρό καλάθι την Παρασκευή και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ένα διαλυμένο κράτος δε μπορεί να αναλάβει ένα έργο αξίας 50 δις. Εκτός κι αν γίνουν όλα «Γιουσουρούμ» και περνούν οι ξένοι να ψωνίσουν σε τιμή ευκαιρίας.

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 12/04/2011 14:54:33

  Με το Ελληνικό Κράτος Α.Ε. που δημιούργησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
  Τα σάπια να τα αφήσουν.
  Έχουν έναν πολύ ικανό CEO, το GAP, που όλοι αυτοί τρέχουν να χειροκροτήσουν.

 2. Kώστας Ροδινός avatar
  Kώστας Ροδινός 12/04/2011 14:54:41

  ασκήσεις επι χάρτου!

  • manos avatar
   manos @ Kώστας Ροδινός 12/04/2011 15:19:57

   Κώστα,

   Μάλλον ασκήσεις επί χόρτου θες να πεις :-)

   Μ.

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 12/04/2011 15:55:46

  Ποιοι ειμαστε "εμεις"?
  Ποιο προγραμμα?
  Γιατι ειναι μεσοπροθεσμο?
  Τι σημαινει Υλοποιηση???

  ΠΠ

 4. xamparis xamparakis avatar
  xamparis xamparakis 12/04/2011 15:58:41

  Τζόφλες
  Ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε προανακριτική επιτροπή για την αγορά των υποβρυχίων με βασικό ελεγχόμενο τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Η τελευταία «πράξη του δράματος» για τον πολιτικό Άκη Τσοχατζόπουλο με τους βουλευτές να υπερθεματίζουν για να λάμψει η αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα. Φαντάζομαι ότι μετά από τη χθεσινή τους απόφαση θα κοιμούνται και πιο ανακουφισμένοι ότι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη διαφάνεια και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς των πολιτικών που εξαντλείται σε έναν πρώην όταν καθημερινά δίνουν και παίρνουν «οι τζόφλες».
  με αυτό το κράτος θα υλοποιήσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας»; ας γελάσω ....

 5. skopelosnews avatar
  skopelosnews 12/04/2011 15:59:33

  Τζόφλες
  Ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε προανακριτική επιτροπή για την αγορά των υποβρυχίων με βασικό ελεγχόμενο τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο. Η τελευταία «πράξη του δράματος» για τον πολιτικό Άκη Τσοχατζόπουλο με τους βουλευτές να υπερθεματίζουν για να λάμψει η αλήθεια στο συγκεκριμένο θέμα. Φαντάζομαι ότι μετά από τη χθεσινή τους απόφαση θα κοιμούνται και πιο ανακουφισμένοι ότι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη διαφάνεια και στην αντιμετώπιση της διαφθοράς των πολιτικών που εξαντλείται σε έναν πρώην όταν καθημερινά δίνουν και παίρνουν «οι τζόφλες».
  με αυτό το κράτος θα υλοποιήσουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας»; ας γελάσω ….

 6. ΔΡΑΜΙΝΟΣ avatar
  ΔΡΑΜΙΝΟΣ 12/04/2011 16:28:12

  Οπότε τίθεται το θεμελιώδες ερώτημα,
  σε αυτό το κράτος θα κληθεί κάποια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς να βάλει τάξη,

  ΠΩΣ;;;;;;

 7. kostas avatar
  kostas 12/04/2011 19:27:15

  Εδω Παπας ,εκει Παπας , που ειναι ο Παπας ;;;;;;;
  Αυτοι και αν ειναι παπατζηδες !! Τι τους κοιταμε ρεεεεεεεεε !! βαρατε τους !!!

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 12/04/2011 23:33:31

  Χρήματα θα βρει, το πρόβλημα είναι οι σπατάλες των κολλητών ....βολεμένων.
  Στο Πολιτισμού πχ έρχονται υπάλληλοι ΔΕΚΟ που από τις 4.000 το μήνα θα παίρνουν πλέον 1.200 καθώς δεν υπάρχουν επιδόματα.
  Συγχρόνως έχουμε πλέον το χαμηλότερο μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο Τομέα μετά τις περικοπές επιδομάτων και δώρων.
  Ταυτόχρονα μέχρι 31/12/2013 θα έχουν φύγει πάνω από 200.000 υπάλληλοι λόγω συνταξιοδότησης (την ηλικιακή διάρθρωση να δείτε από την απογραφή φτάνει)
  Το 2012 θα εφαρμοστούν οι αναλογιστικές οπότε οι συντάξεις των επικουρικών πάνε και μένει η βασική +10-15%.
  Οπότε θα συντάξει ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα το εφαρμόσει με υπαλλήλους που δεν έχει (και θα μειωθεί) και με μειώσεις αποδοχών... το μόνο που έχει επιτύχει είναι να κατεβάσει ρελιέ και το 10% που δούλευε.
  Από πάνω έχουμε υπερωρίες, Προέδρους και ΔΣ σε κολλητούς με μελέτες και ...συνέδρια.
  Οπότε ο τελευταίος ας κλείσει την πόρτα...το μαγαζί έχει κλείσει και δεν το θέλουν να το αποδεχτούν.

  ΥΓ

  ...η πλάκα είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι ...γραμμένα και δημοσιευμένα και κανένας δεν διαβάζει....
  Λέει ρητά πχ το μνημόνιο για μειώσεις μισθολογικού κόστους αλλά οι αρμόδιοι Υπουργοί σχίζουν τα ιμάτιά τους ότι δεν θα γίνουν ...περικοπές.
  Εχουν υπογράψει για αναλογιστικές αλλά δεν ...θα έχουμε νέο συνταξιοδοτικό.
  Οι άνθρωποι είναι η επιτομή της..."αλήθειας"

 9. Basilio Emm... avatar
  Basilio Emm... 13/04/2011 07:37:22

  Η ερώτηση αυτή του ΜΠΟΛΑΡΗ έγινε στα πλαίσια της νέας τακτικής που ακολουθούν αισχάτως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ονομάζεται "Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ..."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.