#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2010 14:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ποινές φυλάκισης απειλεί η κυβέρνηση τους φορτηγατζήδεςΣύμφωνα με πληροφορίες, στην τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή από στιγμή σε στιγμή θα προβλέπεται η ποινή των 3 ετών με την σύσταση επιστροφής στην εργασία των επιστρατευμένων φορτηγών, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης η ποινή ανέρχεται στα 5 χρόνια…

Αν διαπιστωθεί βλάβη του δημοσίου τότε θα αφαιρείται η άδεια επιτόπου και θα ανατίθεται η εκτέλεση του έργου σε ιδιώτες.

Η μη εκτέλεση έργου διαπιστώνεται είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά Υπουργού.

Και όλα αυτά από τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (τρομάρα του), και Δημοκρατικό Σοσιαλιστή Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου…

Καταδικάζει η ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, για τις εξελίξεις που σημειώνονται γύρω από το θέμα των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική της, βάζει δυναμίτη στα θεμέλια της κοινωνικής ειρήνης. Σπρώχνει την κατάσταση στα άκρα. Επιδιώκει μετωπική σύγκρουση.

Επαναλαμβάνουμε την πρόταση που έκανε, πριν από λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας από την Κυβέρνηση να διορθώσει τους λανθασμένους χειρισμούς της. Να κάνει, έστω και τώρα, διάλογο. Να δώσει τη μεταβατική περίοδο στα πλαίσια της λογικής που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών, για να προσαρμόσουν τη ζωή τους στο νέο καθεστώς και στις νέες συνθήκες.

Τα άκρα δεν αποτελούν λύση.

Η προσφυγή στη βία δεν αποτελεί λύση.

Σήμερα, σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, μετά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου της τροπολογίας της κυβέρνησης, επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας, ως Νέα Δημοκρατία, προς όλες τις πλευρές:

Καλούμε τους ιδιοκτήτες φορτηγών να μη δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα με τις κινητοποιήσεις τους στην καθημερινότητα εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Και, πριν από όλα, καλούμε, για μια ακόμη φορά, την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Να πάψει ο Πρωθυπουργός, με τις επιλογές του, να σπρώχνει την κατάσταση στα άκρα, γιατί η βία και η μετωπική σύγκρουση πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και δεν οδηγεί σε λύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. soulis avatar
  soulis 29/09/2010 14:27:58

  Χωρίς να γινόμαστε γραφικοί , πλέον και επίσημα μπορούμε να μιλάμε για την ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Καλώς ήρθατε στην νεοελληνική πραγματικότητα όπου το σύνταγμα παύει να ισχύει και η βασιλεία επικρατεί.
  Αυτοί πλέον το έχασαν εντελώς. Αυτό ήταν η τελευταία πράξη του έργου. Χαίρομαι για τους υπόλοιπους βουλευτές αυτής της δικτατορικής κυβέρνησης που συμφωνούν με τα δρώμενα. Ας είναι προετοιμασμένοι για αυτό που θα επακολουθήσει.........

  • alimakias avatar
   alimakias @ soulis 29/09/2010 23:43:23

   Δηλαδή οι φορτηγατζήδες εκφράζουν τους “πληγέντες από το ΠΑΣΟΚ” ή όσους “κάνουν αντίσταση κατά του ΠΑΣΟΚ”; Είναι ο ανθός της πιο ανδρείας λεβεντιάς του τόπου μας;
   Δηλαδή το σύνθημά σου “ναί πήραν τις άδειες από τη χούντα”, “επενδύσαν στο αέρα” αφού τις “εμπορευόντουσαν κάτω από το τραπέζι”, και τώρα όλη η Ελλάδα είναι όμηρός τους επειδή:
   α) Δεν μπορεί κανένας να αντέξει την απεργία των φορτηγατζήδων, που με την απεργία τους καταχρώνται την “άδεια δημόσιας χρήσης” που τους χάρισε η Χούντα και μπορούν να μας πεθάνουν χωρίς καύσιμα και χωρίς εμπορεύματα;
   β) Να δεχτεί το κράτος και οι λοιποί πολίτες όλα αυτά τα νταηλίκια σε στυλ φαρ ουέστ που διαδραματίζονται και απλά να …. υποχωρήσουμε και να μην ανοίξει το επάγγελμα ποτέ; Μόνοι στην Ευρώπη; Όποιος τις πήρε από τη χούντα και οι υπόλοιποι τις πουλάνε κάτω από το τραπέζι με τιμή όσο κάνουν δύο διαμερίσματα ΄100 τετραγων. το καθένα;
   γ) Να τους εξαργυρώσουμε τον τίτλο δημόσιας χρήσης που κακώς εμπορεύτηκαν, με 300.000 ευρώ;
   δ) Τότε αυτός που έχει παρκάρει στο ΙΧ στο Κολωνάκι, γιατί να μην εμπορευτεί με την ίδια λογική τη θέση πάρκινγκ του για 100.000 ευρώ, και αν δεν τη δεχτούμε να μας αποκλείει τους δρόμους, τις εθνικές οδούς, τα λιμάνια, να σκάει λάστιχα, να πυροβολεί με καραμπίνα, να κάνει ότι θέλει και κυρίως να κάνει σωου και εμείς να τον χειροκροτάμε;
   Μάλλον έχετε κάποιον φορτηγατζή στην οικογένεια και χάθηκε η … επένδυση της άδειας Δημόσιας Χρήσης, ή μήπως κάποιο ταξιτζή που υποψιάζεται ότι ακολουθεί απελευθέρωση και επομένως επένδυσε και αυτός στον .. αέρα;

 2. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 29/09/2010 14:32:41

  ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, Η ΕΝΓΕΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΝΤΟΡΑ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ) ΕΚΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ : Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΩΝ ΑΣΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΑΡΑΧΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΌ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΣΣΕ : ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ; ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΓΑΚΛΩΝΤΑς ΠΡΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΓΕΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

 3. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 29/09/2010 14:37:52

  Την κυβερνηση Μητσοτακη το 90-93 την εριξαν τα λεωφορεια(και τα λεωφορεια).
  Την κυβερνηση Παπανδρεου θα την ριξουν τα φορτηγα(και τα φορτηγα).

 4. vardarskian avatar
  vardarskian 29/09/2010 15:00:49

  "είτε από εισαγγελέα, είτε από αναφορά Υπουργού"

  no further comments

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 29/09/2010 15:22:11

  Άρχισαν οι συλλήψεις απεργών: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=9988&catId=14
  ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

 6. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 15:34:36

  @ soulis....γιατί δικτατορία?

  Κάποια στιγμή δεν έπρεπε να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της έννομης τάξης (που σαφώς διασαλεύεται από τους ιδιοκτήτες φορτηγών) και της ελεύθερης κυκλοφορίας αυτοκινήτων και φορτηγών?
  Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση? Να περιμένει πότε να θρηνήσουμε πρώτα θύματα? Πόσοι οδηγοί επειδή κάνουν την δουλειά τους έχουν δεχτεί ως τώρα απειλές και έφαγαν μέχρι και ξύλο?

  • Misha avatar
   Misha @ δαιμονάκι 29/09/2010 15:39:13

   Πονηρο Δαιμονάκι

   Τα ονόματα Κολλάς και Σταμούλος σου λένε κάτι;

   Ή γεννήθηκες επί ΓΑΠ και έχεις επιλεκτική αμνησία;

   Πόσο θράσος έχετε πια;

   • soulis avatar
    soulis @ Misha 29/09/2010 18:32:39

    @Misha το είπα ξανά , το ξαναλέω , μια απάντηση δεν έχω πάρει πάνω σε αυτό. Το μαγαζί μου άδιο, πελάτης δεν μπαίνει να ψωνίσει μέσα, το φπα με λίπους φόρους στα ύψη, με έχει βάλει να κάνω δεύτερη φορά περαίωση με το τσαμπουκά και πάω για κλείσιμο. Λες να με φταίνε οι φορτηγατζήδες ? Λες αν λύσουν την απεργία τους , εγώ να βάλω πελάτη να ψωνίσει στο μαγαζί ? Μιλάμε για πλήρη χούντα, Καλύτερα να κοιτάξει να ζωντανέψει την αγορά, και οι φορτηγατζήδες αυτόν απάντησαν όταν τους πρόσφεραν 1+1 άδεια δώρο "τι να την κάνουμε όταν δεν υπάρχει εμπόριο για μετακίνηση" .
    Οπότε ναι έχει κάνει δικτατορία, δεν μου φταίνε τα φορτηγά, μακάρι να του κάνουν την ζωή μαύρη.

  • Enzo avatar
   Enzo @ δαιμονάκι 29/09/2010 15:46:07

   καλα εσυ δαιμονακι πηγαινε κοιμησου καλυτερα, δεν ξερεις τι σου γινεται.τι να κλασει το κρατος? να φυλαξη ολο το εθνικο δικτυο δεν γινεται.

  • alfisti avatar
   alfisti @ δαιμονάκι 29/09/2010 16:16:00

   Ναί δαιμονάκι! Και μετά ξύπνησες!Μήπως θα έπρεπε να αλλάξεις το όνομά σου σε Στάη; Μπεεεεε!!! Βγες απ'τη στάνη!!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ alfisti 29/09/2010 17:17:12

    Δουλειά κάνει η κοπέλα, μην την αποπαίρνετε.

 7. Enzo avatar
  Enzo 29/09/2010 15:44:08

  τιποτα δεν προκειται να γινει.
  θα το πιουμε ολοι μας το πικρο φαρμακο.
  μην περιμενετε ουτε επαναστασεις ουτε τιποτα.
  ο κοσμος προσπαθει να επιβιωσει οπως μπορει ο καθενας.

 8. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 16:05:25

  @ Misha....και γιατί μου αναφέρεις τους "Κολλά" και "Σταμούλο"?

  Με άκουσες ή με είδες ποτέ να τους υπερασπίζομαι?

  Η τότε κυβέρνηση άφησε ασύδοτους τους οδηγούς των λεωφορείων που έκαναν τις κινητοποιήσεις, να προβαίνουν σε τραμπουκισμούς και δεν έλαβε αυστηρά μέτρα για την αποκατάσταση της έννομης τάξης....ή μήπως τους άφησα ασύδοτους εγώ?
  Η τότε κυβέρνηση όφειλε να πατάξει τους ταραξίες και τραμπούκους και να αποκαταστήσει την έννομη τάξη.....το έκανε? ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

  Και άκου φίλε και κάτι άλλο....όταν ένα βράδυ γύριζα με λεωφορείο από το ΤΕΙ όπου σπούδαζα, του πέταξαν πέτρες και μπίλιες ορισμένοι θρασύδειλοι από τους οδηγούς αυτούς...και έσπασε το πίσω τζάμι και παραλίγο να τραυματιστώ σοβαρά, επειδή καθόμουν στα πίσω-πίσω καθίσματα.....

  Ούτε θράσος έχω,ούτε επιλεκτική μνήμη...απλώς όπως τότε απαιτούσα από το κράτος να επιβάλλει τον νόμο, το ίδιο ακριβώς απαιτώ και σήμερα......αν ήταν τότε ανίκανη η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλλει τον νόμο και την τάξη, ασφαλώς δεν φταίω εγώ!!!!!!!!!!

  • alfisti avatar
   alfisti @ δαιμονάκι 29/09/2010 16:22:19

   Για ποιο νόμο μιλάς; Τη φυλάκιση για τη μη συμμόρφωση προς τις εντολές; Και η επτάχρονη το ίδιο απαιτούσε και έπρατε!! Νόμος είναι η επιβίωση της μικρής και της μεσαίας τάξης και όχι οι εντολές των εντόπιων προδοτών και της παγκόσμιας διακυβέρνησης!! Να σου υπενθυμήσω τι είπε ο γιωργάκης στο Αμέρικα, ή μήπως δεν πήρες χαμπάρι τι μας έρχεται;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ δαιμονάκι 29/09/2010 16:56:18

   Η ικανότατη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα λύσει όλα τα προβλήματα αυτοστιγμεί, περίμενε λίγο και θα δεις...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ δαιμονάκι 29/09/2010 17:20:31

   Πρόκειται για νόμους που δεν έχουν καμία νομιμοποίηση. Η τυπική νομιμότητα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το τεράστιο μέγεθος της αδικίας που υφίστανται αυτή τη στιγμή αυτοί οι άνθρωποι. Τίποτε δεν πρόκειται να τους σταματήσει. Απο κάτι τέτοια ξεκινούν οι επαναστάσεις. Προσέξτε γιατί δημιουργείτε τις προϋποθέσεις για εκρήξεις που δεν θα έχετε καμία δυνατότητα να ελέγξουν τα αφεντικά σας.

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ δαιμονάκι 29/09/2010 19:06:49

   Προς "δαιμονάκι"

   Δεν έχει σχέση η κινητοποίηση των σταμουλο-κολλάδων με τον αγώνα των φορτηγατζήδων. Πέρα από την φαινομενική ομοιότητα της αντίδρασης στο νόμο θα πρέπει να αποτιμήσει κανείς την εκάστοτε κατάσταση καθ' ύλην. Δηλαδή να έχει μιαν αντίληψη δικαίου και να βλέπει την κάθε κατάσταση χωριστά. Το 1990-93 οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ πήραν αποζημίωση 2 εκατομμ. δραχμές και με το 1 εκατομμύριο μπορούσαν να αγοράσουν μισό λεωφορείο, έκαστος ως συνέταιρος με κάποιον άλλον επίσης απολυμένο. Όλοι μαζί θα διοικούσαν την πρώην ΕΑΣ. Το μέτρο επιδοτούνταν από την Ε.Ε. και συγχρόνως θα σβήνονταν τα υπέρογκα χρέη της ΕΑΣ. Μάλιστα τότε ξεκίνησε η αλλαγή του στόλου των λεωφορείων.

   Τότε ήταν που έπεσαν τα πασοκοκάναλα και οι αρχισυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και εκφόβισαν του πρώτην ΕΑΣίτες ότι είναι κόλπο της Κυβέρνησης. Ότι δηλαδή δεν θα μπορούσαν να τα κρατήσουν κι ότι θα τα αγόραζε κάποιος "μεγάλος" έπειτα (ο Σαρακάκης λέγανε τότε). Πέραν των εκφοβισμών.

   Η περίπτωση των φορτηγατζήδων είναι διαφορετική. Δεν θα μακρηγορήσω εδώ. Πιστεύω όμως ότι η αδικία είναι κατάφωρη.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Λεωνίδας 29/09/2010 19:14:36

    Ελπίζω να θυμάσαι τι "συγκοινωνιακό έργο" πρόσφεραν αυτές οι εταιρείες-μαγαζάκια. Κατάργηση μη υπερκερδοφόρων γραμμών και δρομολογίων, λεωφορεία που κατάντησαν να έχουν αισθητική... Δαμασκού και αυθαίρετοι έλεγχοι εισιτηρίων από παράνομους ψευτοελεγκτές, συνήθως γυναίκες και παιδιά των οδηγών.

   • Misha avatar
    Misha @ Λεωνίδας 29/09/2010 21:11:50

    Ιδια σκ...ά ήταν και η ιδιωτικοποιηση του Μητσοτάκουλα και η απελευθέρωση του ΓΑΠ.
    Αυτού του φυράματος τα νεοφιλελεύθερα φασιστοειδή αντιμετωπίζονται μόνο με ντου.

  • Misha avatar
   Misha @ δαιμονάκι 29/09/2010 21:19:17

   δαιμονάκι

   «Ταραξίες» ήταν , μια φορά κι εναν καιρό,και όσοι γέμιζαν τα ξερονήσια.

   Όπου ακούω πολύ μπλα μπλα για «νόμο και τάξη», ανθρωπινο αίμα μου μυρίζει.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ δαιμονάκι 29/09/2010 22:31:09

   @δαιμονάκι

   Αυτά που ξέρατε θα τα ξεχάσετε.
   Σε βλέπω σε μόνιμη κατάσταση δαιμονισμού, να ψάχνεις παπά να σε ξορκίσει….

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ δαιμονάκι 29/09/2010 22:50:10

   @δαιμονάκι

   Να καλέσετε τον ευρωστρατό!
   Καλά, πόσο νομίζεις ότι θα κρατήσει η Χούντα τού ΛΑ.ΣΟ.Κ. ;;;
   Κάποιοι αναζητούν αντιστασιακά άλλοθι από τώρα. Δεν το έχεις αντιληφθεί;

 9. denkserotipota avatar
  denkserotipota 29/09/2010 16:18:50

  O νόμος και η τάξη δεν επιβάλλεται με νομοθετήματα-ντροπολογίες του ποδιού.

  Αυτό μας δείχνει τι μας περιμένει.
  Οποιος σηκώσει κεφάλι , θα του κάνουν και μια τροπολογία για φυλακή.

 10. Polux avatar
  Polux 29/09/2010 16:25:26

  Η Νταλίκα...
  http://www.youtube.com/watch?v=yRxjTyE52u8&feature=related

 11. fufutos avatar
  fufutos 29/09/2010 16:29:30

  @δαιμονάκι

  δαιμονάκι, είσαι μεγάλος φασίστας! Άντε τώρα, τράβα να ανάψεις κανέναν φούρνο για να κάψεις κανένα φορτηγατζή που σου "βρομίζει" με το DNA του την ανώτερη ΠΑΣΟΚική σου αντίληψη περί του τι πρέπει να γίνει σ' αυτή τη χώρα...Η χούντα του ΠΑΣΟΚ και τα ΜΑΤ σκότωσαν έναν φορτηγατζή αυτές τις μέρες ο οποίος πέθανε από την χρήση χημικών των ΜΑΤ. Βέβαια κανενός ΠΑΣΟΚτζή «αντιεξουσιαστή» του Ιντιμιντια δεν του σκίστηκε το καλσόν για το θέμα, ενώ στα ΜΜΕ έχει πέσει μούγκα στην στρούγκα!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ fufutos 29/09/2010 16:37:13

   Σοβαρά μιλάς φίλε μου??? Εντάξει μπορεί να έχω στεναχωρηθεί απίστευτα με τη στάση τους απέναντί μας (μικρομεσαίες επιχειρήσεις), αλλά αυτό είναι σκέτη βαρβαρότητα!

   • Enzo avatar
    Enzo @ TopGunZ 29/09/2010 17:27:27

    μολις γυρισε ενας φιλος μου απο την κηδεια του.
    παιδια η απεργια δεν προκειται να ληξει ουτε τα χριστουγεννα.
    το θεμα τι κανουμε εμεις μεχρι τοτε, οι επιχειρησεις!
    εχουμε και υπαλληλους.να κλεισουμε?
    για αυτους τους νομους που περνα το κρατος ουτε στον παπα!
    σκληροτερη σταση θα εχουν οι φορτηγατζηδες.
    δεν λυνονται ετσι αυτα.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ TopGunZ 29/09/2010 22:34:50

    Όταν το είπε ο Τζωρτζάτος στη Χέλγκα, αυτή του είπε, τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Δεν πίστευα στα μάτια και στ΄αυτιά μου!

   • Misha avatar
    Misha @ TopGunZ 29/09/2010 23:28:18

    Φίλε Εντζο

    Η χωρα πάει για ΄«κλεισιμο» από τους αληταράδες του ΓΑΠ που εκτελούν τα συμβόλαια της παγκοσμιοποιησης.
    Με δυο βδομάδες γενικό κλεισιμο των επιχειρήσεων έπεσε ο Τσολάκογλου.Σκεφτειτε το σοβαρά και μη του δινετε ανάσες ουτε δικαιολογιες για να προκαλέσει εμφύλιο.

 12. denkserotipota avatar
  denkserotipota 29/09/2010 16:42:46

  Κανά κόμα να βγει να μιλήσει ανοιχτά για συνταγματική εκτροπή υπάρχει, ή μας τέλειωσαν αυτά;;;

  • man8os avatar
   man8os @ denkserotipota 29/09/2010 17:03:13

   Πρεπει η ΝΔ να το πει. Φτανει πια!

 13. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 16:47:52

  @ fufutos...λυπάμαι που θα το πω, αλλά είναι η αλήθεια....το επίπεδό σου εσένα μόνο εκθέτει.......και με τέτοιους "δημοκράτες" σαν και εσένα δεν πρόκειται να ανοίξω διάλογο......να σε χαίρεται η ΝΔ......

  @ denkserotipota.....πόσες μέρες τώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών παρακωλύουν ασύδοτοι τις συγκοινωνίες?
  Πόσες μέρες παρεμποδίζουν ασύδοτοι την τροφοδοσία της αγοράς, που έχει πάθει ασφυξία?
  Πόσοι ακόμα οδηγοί που εργάζονται κανονικά (γιατί ξεχνάμε όποτε μας συμφέρει το "ιερό δικαίωμα στην εργασία") έπρεπε να προπηλακιστούν και να φάνε ξύλο?

  Το κράτος δεν έπρεπε να κοιτάξει το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας και να λάβει μέτρα κατά όσων παραβαίνουν τον νόμο και να αποκαταστήσει την έννομη τάξη?

  Γιατί συνεχίζετε άραγε και υπερασπίζεστε συντεχνιακά συμφέροντα?

  • denkserotipota avatar
   denkserotipota @ δαιμονάκι 29/09/2010 16:52:14

   Υπερασπίζομαι μέσω αυτών, τον εαυτό μου και το μέλλον των παιδιών μου.-
   Αν κατάλαβες έχει καλώς, αν όχι θες φροντιστήριο. Τέλος μαζί σου.-

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ δαιμονάκι 29/09/2010 22:37:12

   Να σε δει κανένας παπάς.

 14. Δημητριος avatar
  Δημητριος 29/09/2010 16:54:26

  καλομαθατε στα δεκεμβριανα '08 και στις φωτιες του '07 και θελετε κι εσεις να δημιουργησετε χαος δεξιουληδες ?
  Στην αγγλια, γερμανια, γαλλια που θαυμαζετε, οι παρανομουντες πως αντιμετωπιζονται ?
  ετοιμαστειτε να γινετε ευρωπαιοι δια της βιας
  ενας ακομα φασιστας

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Δημητριος 29/09/2010 16:58:54

   Φασίστας ή μήπως ΠΑΣΟΚος;

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Γιώργος 29/09/2010 17:00:13

    σε κομματικό επίπεδο δεν έχει καμμία διαφορά

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γιώργος 29/09/2010 19:15:39

    Πράγματι, δεν έχει διαφορά. Πασόκος του Τζέφρυ, ΙΣΟΝ φασίστας.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Γιώργος 29/09/2010 22:38:28

    Το διαζευκτικό –ή-- τι το θέλεις;

  • Πασόκος avatar
   Πασόκος @ Δημητριος 29/09/2010 18:44:46

   Πέστα. Ας τολμήσουν να κάνουν τέτοιες μαγκιές στην Ευρώπη. Αλλά τι σχέση έχει το Ελλαδιστάν με την Ευρώπη. Προσπαθεί ο ΓΑΠ να μας κάνει Ευρώπη και έχετε πάθει λαλα όλοι.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Πασόκος 29/09/2010 19:16:44

    Το κακό για δαύτον είναι ότι είμαστε αυτό που εκείνος δεν είναι. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ δηλαδή, και το αμερικανάκι δεν πρόκειται να καταφέρει να μας αλλοτριώσει και να μας κάνει σαν τους ομοίους του.

 15. Orestios avatar
  Orestios 29/09/2010 17:07:15

  Μα μόνο απειλές για φυλάκιση?
  Γιατί δεν ανοίγει το long island (μακρόνησος) το GAP?

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Orestios 29/09/2010 23:52:17

   καλό! κατοχυρώνεται

   • Orestios avatar
    Orestios @ δρόμος 30/09/2010 00:23:43

    Μόνο η Αμερική θα έχει?

  • Misha avatar
   Misha @ Orestios 29/09/2010 23:58:42

   Θα στειλει υπευθυνη την Αλ Σάλεχ με τα δερμάτινα να μάς επιβλέπει;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Misha 30/09/2010 00:22:45

    Θα σου φέρνει κρουασάν Μίσα.
    χαχαχαχαχαχαχα

 16. tamam_87 avatar
  tamam_87 29/09/2010 18:07:03

  "To χασαμε το κορμι πατριωτες"
  Αυτη την αντιπαραθεση θελουνε, και εμεις τσιμπαμε.
  Αυτα.

 17. joao avatar
  joao 29/09/2010 18:20:39

  Με τετοιο σωφρονιστικο συστημα? θα μπουν οδηγοι νταλικας θα βγουν καμικαζι!!

 18. soulis avatar
  soulis 29/09/2010 18:38:15

  @δαιμονάκι (ενοουσα)

  το είπα ξανά , το ξαναλέω , μια απάντηση δεν έχω πάρει πάνω σε αυτό. Το μαγαζί μου άδιο, πελάτης δεν μπαίνει να ψωνίσει μέσα, το φπα με λίπους φόρους στα ύψη, με έχει βάλει να κάνω δεύτερη φορά περαίωση με το τσαμπουκά και πάω για κλείσιμο. Λες να με φταίνε οι φορτηγατζήδες ? Λες αν λύσουν την απεργία τους , εγώ να βάλω πελάτη να ψωνίσει στο μαγαζί ? Μιλάμε για πλήρη χούντα, Καλύτερα να κοιτάξει να ζωντανέψει την αγορά, και οι φορτηγατζήδες αυτόν απάντησαν όταν τους πρόσφεραν 1+1 άδεια δώρο "τι να την κάνουμε όταν δεν υπάρχει εμπόριο για μετακίνηση" .

  Οπότε ναι έχει κάνει δικτατορία, δεν μου φταίνε τα φορτηγά, μακάρι να του κάνουν την ζωή μαύρη.

  • joao avatar
   joao @ soulis 29/09/2010 18:43:45

   + !!

 19. JohnK avatar
  JohnK 29/09/2010 18:49:54

  θα σας περασει δεν ειναι τιποτα

 20. alimakias avatar
  alimakias 29/09/2010 18:50:47

  Πολύ μου άρεσε η τροπολογία.

  Ήταν η γλώσσα που καταλαβαίνουν οι φορτηγατζήδες.

  Θα έχουν να το διηγούνται πλέον στα εγγόνια τους «Μια φορά και ένα καιρό είχαμε καταλύσει το κράτος… Πήραμε τις άδειες από τη χούντα και έκτοτε, οι άδειες απέκτησαν αξία, αυτήν με την οποία τις πουλούσαμε κάτω από το τραπέζι… Είμασταν ισχυροί, πολύ ισχυροί, καμία κυβέρνηση δεν μπορούσε να τα βάλει μαζί μας, γιατί με την απεργία μας θα τη ρίχναμε….. Όμως κάποτε η Τρόικα ζήτησε να ανοιχτούν τα κλειστά επαγγέλματα, ανάμεσα σε εκείνα και το επάγγελμα του φορτηγατζή… Έτσι από 200.000 ή 300.000 ευρώ που πουλάγαμε την κάθε άδεια, η αξία πήγε μηδέν… Άνθρακες ο θησαυρός… πήγε ο Ρέπας να μας κουνηθεί και σχεδόν πνίξαμε την οικονομία από καύσιμα και εμπορεύματα. Όμως η κυβέρνηση κατέθεσε διάταξη νόμου με την οποία αν παρεμποδίζουμε την κυκλοφορία με τα επιταγμένα μας αυτοκίνητα πάμε από τριετή φυλάκιση μέχρι και κάθειρξη…

  Έτσι μερικοί συνάδελφοί μας πήγαν στη φυλακή… εμείς σταματήσαμε την απεργία … και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…. Καληνύχτα παιδάκια»

  • soulis avatar
   soulis @ alimakias 29/09/2010 18:57:59

   Ελπιζω να εχεις καταλαβει οτι πλεον στο 2011 πασοκτσης = λεπρος. Φανταζεσαι να βγεις εξω και να υποστηριξεις αυτες τι αποψεις ζωντανα και οχι πισω απο ενα ποστ.......
   Να παρω ενα ρεζουμε απο το ποστ σου. Πληγεντας απο τα μετρα του πασοκ μεχρι τωρα, δεν εισαι, τα βαζεις με οποιους τα βαζουν με αυτην την κυβερνηση (ασχετα με το για πιο λογο τα βαζουν). Για πεσμου αυτο τι σε κανει ?

   • alimakias avatar
    alimakias @ soulis 29/09/2010 23:31:08

    Δηλαδή οι φορτηγατζήδες εκφράζουν τους "πληγέντες από το ΠΑΣΟΚ" ή όσους "κάνουν αντίσταση κατά του ΠΑΣΟΚ"; Είναι ο ανθός της πιο ανδρείας λεβεντιάς του τόπου μας;

    Δηλαδή το σύνθημά σου "ναί πήραν τις άδειες από τη χούντα", "επενδύσαν στο αέρα" αφού τις "εμπορευόντουσαν κάτω από το τραπέζι", και τώρα όλη η Ελλάδα είναι όμηρός τους επειδή:

    α) Δεν μπορεί κανένας να αντέξει την απεργία των φορτηγατζήδων, που με την απεργία τους καταχρώνται την "άδεια δημόσιας χρήσης" που τους χάρισε η Χούντα και μπορούν να μας πεθάνουν χωρίς καύσιμα και χωρίς εμπορεύματα;

    β) Να δεχτεί το κράτος και οι λοιποί πολίτες όλα αυτά τα νταηλίκια σε στυλ φαρ ουέστ που διαδραματίζονται και απλά να .... υποχωρήσουμε και να μην ανοίξει το επάγγελμα ποτέ; Μόνοι στην Ευρώπη; Όποιος τις πήρε από τη χούντα και οι υπόλοιποι τις πουλάνε κάτω από το τραπέζι με τιμή όσο κάνουν δύο διαμερίσματα ΄100 τετραγων. το καθένα;

    γ) Να τους εξαργυρώσουμε τον τίτλο δημόσιας χρήσης που κακώς εμπορεύτηκαν, με 300.000 ευρώ;

    δ) Τότε αυτός που έχει παρκάρει στο ΙΧ στο Κολωνάκι, γιατί να μην εμπορευτεί με την ίδια λογική τη θέση πάρκινγκ του για 100.000 ευρώ, και αν δεν τη δεχτούμε να μας αποκλείει τους δρόμους, τις εθνικές οδούς, τα λιμάνια, να σκάει λάστιχα, να πυροβολεί με καραμπίνα, να κάνει ότι θέλει και κυρίως να κάνει σωου και εμείς να τον χειροκροτάμε;

    Μάλλον έχετε κάποιον φορτηγατζή στην οικογένεια και χάθηκε η ... επένδυση της άδειας Δημόσιας Χρήσης, ή μήπως κάποιο ταξιτζή που υποψιάζεται ότι ακολουθεί απελευθέρωση και επομένως επένδυσε και αυτός στον .. αέρα;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ soulis 30/09/2010 14:51:06

    Και η κυβέρνηση καταχράται τη νομοθετική της δυνατότητα.

    Φτάνει πια με το "πήραν άδειες από τη χούντα"! Και τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι χουντικοί; Άντε και είναι! Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει τώρα να τους πάρουμε τα κεφάλια; Να τους κάνουμε να αναστενάξουν; Να πληρώσουν για τις αμαρτίες του ελληνικού κράτους από την ίδρυσή του;

    Κι αυτό, την ώρα που ένα σωρό μεγαλοπασόκοι της σήμερον ήταν γλείφτες της χούντας...

    Πού ήταν ο σημερινός υπουργός μεταφορών επί χούντας;;;

    Ναι, εν έτει 2010, Πασοκτσής ίσον λεπρός, τώρα πια. Γιατί στη δική σας ανοησία (στην καλύτερη περίπτωση ανοησία...) ή, στη χειρότερη, στο διαχρονικό βόλεμα βασίζεται για να τελειώσει την Ελλάδα η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.

    Πολύ απλά, είστε ένα φασιστικό κόμμα, αν δεν το έχετε καταλάβει.

    Δεν μας ενδιαφέρει όμως αν το καταλάβατε. Απλά, είστε ένα φασιστικό κόμμα. Τα υπόλοιπα μικρή σημασία έχουν...

   • alimakias avatar
    alimakias @ soulis 30/09/2010 21:41:57

    Ρε επώνυμε, γιατί αρχίζεις και βρίζεις «είσαι Πασοκτζής» κλπ «είσαι λεπρός» κλπ. Άσε μας που έχουμε υποστεί μειώσεις και διάφορα και έχουμε άσχημο πλαίσιο με το Μνημόνιο και τα συμπαρομαρτούμενα. Βρες κάτι ουσιαστικό, και γράψε το.

    Με ποια λογική οι άδειες που έδωσε η χούντα (με διαφάνεια και ισονομία ή ισοπολιτεία αδιακρίτως;) έγιναν εμπορεύσιμο αγαθό με χρηματιστηριακή αξία 300.000 ευρώ (που έχει αποδώσει την αξία της στο πολλαπλάσιο τόσα χρόνια που πέρασαν και πολλαπλασίασαν πολλοί σε 15-17 φορτηγά ή βυτιοφόρα ο καθένας); Και με ποια λογική, η κυβέρνηση (αν δεν τους δώσει αυτά τα 300.000 στα οποία κάτω από το τραπέζι ανέβασαν την αξία των αδειών οι φορτηγατζήδες) δεν μπορεί να ανοίξει το επάγγελμα όπως υπαγορεύει η αρχή της ισονομίας και της ισότητας των πολιτών, αλλά κυρίως η υποχρέωσή μας ως μέλους μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία αλώνιζαν τόσα χρόνια οι φορτηγατζήδες απολαμβάνοντας τα αγαθά της ελεύθερης και ανεμπόδιστης διακίνησης, ως πολίτες της Ε.Ε.; Γιατί με την απειλή καραμπίνας στις Εθνικές Οδούς, με το κλείσιμο των λιμανιών, κλπ θα πρέπει το κράτος να προσφέρει στους φορτηγατζήδες όσα λύτρα ζητήσουν;

 21. Κάποιος avatar
  Κάποιος 29/09/2010 18:55:52

  Εχουν απόλυτο δίκιο που κάποιοι προσομοιάζουν την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με χούντα.
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε για να κυβερνήσει με την προυπόθεση ότι δεν θα πληγούν μισθοί και συντάξεις, αντίθετα θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ότι δεν θα αυξηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ότι λεφτά υπάρχουν κτλ.
  Σαφώς η κυβέρνηση δεν έχει λαική εντολή ούτε να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, ούτε να παραδώσει στην χώρα στο διευθύντηριο του ΔΝΤ - κάτι που άλλωστε αρνιόταν κατηγορηματικά πριν τις εκλογές - ούτε να καταργεί εργασιακά δικαιώματα.
  Ως εκ τούτου δεν εκφράζει την λαική θέληση και δεν ενεργεί υπέρ του ελληνικού λαού.
  Πλην του ΚΚΕ κανένα κοινοβουλετικό κόμμα δεν έχει ανοίξει μετωπική σύγκρουση και πολεμική στάση εναντίον της κυβέρνησης.
  Υπάρχει μια τελευταία ελπίδα μπας και ξεκουνηθεί ο Σαμαράς αλλά με τις εκκλήσεις που κάνει τελευταία για αυτοσυγκράτηση μάλλον περιμένει κι αυτός το άλλοθι της καμμένης γης.
  Αν ωστόσο νομίζει αυτός και τα στελέχη του ότι υπάρχει χρόνος και ότι η κατάσταση μετά από 2-3 χρόνια που θα ξαναγίνουν εθνικές εκλογες και εφόσον κερδίσει θα είναι αναστρέψιμη, απατάται οικτρά.
  Και επειδή πολύς λόγος γίνεται τελευταία περί πατριωτισμού, θα πω ότι όταν η χώρα σου υποθηκεύεται και καταστρέφεται δεν περιμένεις πότε θα γίνουν εκλογές για να αντιδράσεις με την ψήφο σου στις κάλτσες.

 22. JohnK avatar
  JohnK 29/09/2010 18:58:03

  πολεμικη σταση εννοεις τις παρελασεις του παμε στο Συνταγμα?

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ JohnK 29/09/2010 19:06:09

   Οχι,εννοούσα τις προγραμματικές δηλώσεις και τα βιντεάκια στην ΔΕΘ...
   Τα οποία φυσικά δεν είναι καθόλου κακά αρκεί να μην παραμείνουμε σ' αυτά.Βιντεάκια και σάτιρα στην κυβέρνηση κάνει και η Ελληνοφρένεια αλλά απ' αυτούς δεν περιμένουμε να σώσουν την χώρα.

 23. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/09/2010 19:19:05

  Ήρθε η ώρα να δούμε και ξεβρακώματα στους δρόμους, όπως τότε με τους "Σταμουλοκολλάδες". Το θυμούνται ακόμα οι λεγόμενοι "ΣΕΠίτες", τώρα θα το μάθουν και οι απεργοσπάστες φορτηγατζήδες.

  Ο φασισμός δεν περνάει στους Έλληνες, ας το πάρουν χαμπάρι τα παπαγαλάκια του ΓΑΠ.

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Αυριανιστής 30/09/2010 11:13:58

   Διατάζουν,

   επιτάσσουν,

   γυψώνουν!

 24. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 20:15:43

  @ Αυριανιστής...φασισμός είναι να θέλει κάποιος να εργαστεί και κάποιοι απεργοί όχι μόνο να μην τον αφήνουν,αλλά να τον προπηλακίζουν και να του κάνουν ζημιές στο φορτηγό του....δεν νομίζω ότι ο ξυλοδαρμός αποτελεί δημοκρατική πράξη......φασισμός είναι κάποιοι επί μέρες να κλείνουν τους δρόμους παράνομα και αυθαίρετα και να κρατούν δέσμια όλη την αγορά.....

 25. ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ avatar
  ΑΝΤΙΛΑΜΟΓΙΟ 29/09/2010 20:19:08

  εδω που εχουμε φτασει οποια κοινωνικη ομαδα πλητεται απο την κυβερνηση πρεπει να στηριζεται απο ολους αγαπητοι εμποροι και καταστηματαρχες! Αυτοι οι αλητες της κυβερνησης οταν θα αφανίζουν την μια κοινωνικη ομάδα θα συνεχίζουν μετά με άλλη!!Πάψτε να λειτουργείτε επιτέλους ατομικά και συντεχνιακά!!Μετά θα έρθει και η σειρά σας!!Κανείς δεν θα επιβιώσει!!

 26. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 29/09/2010 20:23:39

  Πώς και όλη η «ιερή αγανάκτηση» των ΜΜΕ εξαντλείται στο «φοροφυγά ελεύθερο επαγγελματία», όταν ο φόρος για το βιομήχανο έχει μειωθεί από το 45% στο 20%;

  Πώς ούτε μια τόση δα αναφορούλα δεν κάνουν στο γεγονός ότι ο μισθωτός, πέραν της επαχθούς έμμεσης φορολογίας, φορολογείται άμεσα με συντελεστές 18%, 24%, 26%, 32%, όταν ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής (χωρίς να υπολογίζεται η νέα μείωση στους φορολογικούς συντελεστές του κεφαλαίου)
  για τη «Γιούρομπανκ» είναι 14%,
  για την «Πειραιώς» είναι 19,4%,
  για την «Αλφα» είναι 20%,
  για την «Εθνική» είναι 23%;...

  Πώς εξηγείται ότι - σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2007 - το κεφάλαιο στην Ελλάδα φορολογείτο με 15%, όταν το εισόδημα από εργασία φορολογείτο με 35%;

  Μια από τις απαντήσεις στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά;» και στο ποιοι είναι αυτοί που «όλοι μαζί τα φάγαΝε», δίνεται από το γεγονός ότι δίπλα στο καθεστώς των προνομίων, των επιδοτήσεων, των επιχορηγήσεων, των «κινήτρων» και των δανείων που εισπράττουν οι κεφαλαιοκράτες και πληρώνει ο λαός, υπάρχει και το καθεστώς φορολογικής ασυδοσίας των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων της χώρας, των μονοπωλίων, των τραπεζών, καθώς και των χρηματιστηριακών εταιρειών, που ξεπερνά κάθε φαντασία!

  Σύμφωνα, μάλιστα, με έκθεση που κατατέθηκε το 1995, η οποία συντάχθηκε από τον καθηγητή Ν. Τάτσο, οι διατάξεις που καθιέρωναν πλήθος φορολογικές απαλλαγές και οι οποίες έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα να μειώνουν μέσα από «παράθυρα» και «παραθυράκια» τη φορολογία κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, ήταν - μέχρι εκείνη τη στιγμή - διάσπαρτες σε περισσότερους από 100 νόμους!

  Το κόστος που συνεπάγεται για το λαό η διατήρηση και διεύρυνση αυτού του προκλητικού φορολογικού καθεστώτος, που έχει θεσπιστεί για τους καπιταλιστές, είναι ανυπολόγιστο.

  Πρόκειται για αμέτρητες φοροαπαλλαγές που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να εμφανίζουν μικρότερο και πλασματικό φορολογητέο εισόδημα.

  Ανάμεσα στις άλλες, έχουμε διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα:

  * Τα ποσά για την αγορά των ιδρυτικών τους τίτλων, για τους τόκους που καταβάλλονται στους κατόχους προνομιούχων μετοχών, καθώς και για τις αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του ΔΣ.
  * Οι δαπάνες για τη συντήρηση και επισκευή των επαγγελματικών, γενικά, εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και οχημάτων.
  * Η ζημιά από φθορά ή απώλεια ή υποτίμηση κεφαλαίου, τα δικαιώματα που καταβάλλονται για ευρεσιτεχνίες, έρευνα και τα ποσά των διαφημίσεων.
  * Τα ποσά των εξόδων πρώτης εγκατάστασης και κτήσης ακινήτων.
  * Οι δαπάνες επισκευής και συντήρησης σε μισθωμένα ακίνητα της επιχείρησης κατά το χρόνο της πραγματοποίησης.

  Εκτός από τις παραπάνω φοροαπαλλαγές, οι καπιταλιστές φρόντισαν για δεκαετίες να εξασφαλίσουν ρυθμίσεις από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να αφαιρούν - χωρίς καν την υποχρέωση υποβολής δικαιολογητικών (!) - μεγάλα χρηματικά ποσά (άρα πόσα από αυτά εμπλέκονται σε «μίζες» ή «μπόνους» ή «χορηγίες» προς «ημέτερους»;).

  Από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι:

  * Το δικαίωμα σε εξαγωγείς, σε επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες στο εξωτερικό, σε επιχειρήσεις ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να αφαιρούν χωρίς δικαιολογητικά ένα ποσοστό 2% επί των ακαθάριστων εσόδων τους. Δηλαδή, για μια επιχείρηση με ετήσιο τζίρο 3 δισεκατομμύρια ευρώ - εκτός των άλλων φοροαπαλλαγών - μιλάμε και για έξτρα φοροαπαλλαγή ύψους 60 εκατ. ευρώ!
  * Η έκπτωση 1% επί του τζίρου - άνευ δικαιολογητικών - σε επιχειρήσεις εξαγωγής πετρελαιοειδών και στις επιχειρήσεις διεθνών οδικών εμπορευματικών μεταφορών.
  * Η έκπτωση 4% επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δικαιολογητικά, στις επιχειρήσεις έκδοσης πολιτικών, οικονομικών, αθλητικών περιοδικών και εφημερίδων, ανεξαρτήτως ποσού.
  * Η έκπτωση 5% επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δικαιολογητικά, στις εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, που σε συνεργασία με αλλοδαπές, εξάγουν βιομηχανικά εμπορεύματα.
  * Η εξαίρεση από το τεκμήριο διαβίωσης των επιβατικών αυτοκινήτων των αλλοδαπών επιχειρήσεων.
  * Η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος των κερδών των επιχειρήσεων από υπεραξία και αγοραπωλησία χρεογράφων.

  Φυσικά, δίπλα στις ευθείς φοροαπαλλαγές, έχουμε και τα κατά καιρούς «κίνητρα» των «αναπτυξιακών». Εκεί, μεταπολιτευτικά, μπορεί να βρει κανείς ό,τι θέλει.
  Από
  εκπτώσεις από 60% μέχρι και 100% στα καθαρά κέρδη βιομηχανιών, λατομικών και μεταλλευτικών επιχειρήσεων, για «επενδύσεις» λόγω εγκατάστασης στις περιοχές «ειδικών» κινήτρων
  μέχρι
  αφορολόγητη έκπτωση, ίση με 70% του ύψους της επένδυσης, στα κέρδη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης λιμένων αναψυχής, γηπέδων γκολφ κλπ.

  και από
  δικαίωμα να αποσβαίνονται έως 100% οι δαπάνες κατασκευής - επισκευής κτιρίων που προορίζονται για τη ...βελτίωση του εργασιακού χώρου,
  μέχρι
  αφορολόγητη έκπτωση για τις δαπάνες από επιχειρηματίες για αγορά καλλιτεχνικών έργων (ως γνωστόν είναι και φιλόμουσοι)...
  -

  Εφοπλιστικό «θαύμα»!
  ------------------------------------

  Εκεί, δε, που το καθεστώς της φοροασυλίας και η φοροδιαφυγή έχουν ισχύ (γρανιτένιου) νόμου είναι όσον αφορά στη φορολογική νομοθεσία για το εφοπλιστικό κεφάλαιο!

  Στην Ελλάδα που οι νόμοι αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, υπάρχει ένας και μοναδικός νόμος που εδώ και τέσσερις δεκαετίες αποτελεί το «ιερό ευαγγέλιο» όλων των «γαλαζοπράσινων» κυβερνήσεων.

  Πρόκειται για το νόμο 27/1975 «Περί φορολογίας πλοίων κλπ.», που στα 30 άρθρα του περιλαμβάνει κοντά ...60 φοροαπαλλαγές (!) για τους εφοπλιστές (κάθε άρθρο και δυο φοροαπαλλαγές, δηλαδή!).

  Σύμφωνα με το νόμο, οι εφοπλιστές, απλώς, ...δεν πληρώνουν φόρο.

  Για την ακρίβεια πληρώνουν ένα συμβολικό «παράβολο» βάσει της χωρητικότητας του πλοίου τους. Αν για παράδειγμα ένας εφοπλιστής διαθέτει πλοίο 20.000 κόρων, ηλικίας έως 4 χρόνων, τότε ο «φόρος» που θα πληρώσει είναι της τάξης των 5.300 δολαρίων!

  Δηλαδή, είτε 1 εκατομμύριο κέρδη έχει από αυτό το πλοίο, είτε 1 δισ. ευρώ κέρδη έχει, αυτός 5.300 δολάρια θα πληρώσει!

  Αλλά κι αυτό ελέγχεται. Γιατί με άλλες διατάξεις (άρθρα 7, 8, 9 κλπ.), ακόμα και το παραπάνω «συμβολικό» ποσό, υπό κάποιες πολύ ...συχνές προϋποθέσεις, είτε μειώνεται ...στο μισό είτε εξαλείφεται πλήρως!

  Αλλωστε, ο νόμος (άρθρο 2) είναι σαφής:

  «Ο κατά τας διατάξεις του παρόντος νόμου επιβαλλόμενος φόρος (σ.σ.: τα 5.300 δολάρια δηλαδή) εξαντλεί πάσαν υποχρέωσιν του πλοιοκτήτου, ως και του μετόχου ή εταίρου ημεδαπής ή αλλοδαπής εταιρείας οιουδήποτε τύπου εκ φόρου εισοδήματος, καθ' όσον αφορά εις τα κέρδη, τα οποία προκύπτουν εκ της εκμεταλλεύσεως πλοίων»!

  Και δεν είναι μόνο ότι οι εφοπλιστές απαλλάσσονται από κάθε μορφή φόρου εισοδήματος. Απαλλάσσονται από κάθε μορφή φόρου, γενικώς!

  * Απαλλάσσονται από τα κέρδη αν πουλήσουν ένα πλοίο,
  * απαλλάσσονται από τα έσοδα αν εισπράξουν ασφαλιστική αποζημίωση για ένα πλοίο,
  * απαλλάσσονται από τα κέρδη των ναυτιλιακών τους επιχειρήσεων,
  * απαλλάσσονται ακόμα και από τα παράβολα για τα έγγραφα με τα οποία διανέμουν τα κέρδη τους (!),
  * απαλλάσσονται μέχρι και από φόρο κληρονομιάς (!), αφού, σύμφωνα με το άρθρο 29, οι εφοπλιστές έχουν επιτύχει την «απαλλαγήν εκ του φόρου κληρονομιών επί πλοίων, μετοχών ή μεριδίων ημεδαπώς ή αλλοδαπών εταιρειών πλοιοκτητριών πλοίων, καλύπτουσαι εφεξής άπαντα τα άνω των 1.500 κόρων ολικής χωρητικότητος πλοία»!

  Συμπέρασμα: Αν στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κληρονομήσεις από τον αγρότη πατέρα σου κανένα χέρσο μποστάνι ή κανένα διαμέρισμα 50 τ.μ., θα πληρώσεις φόρο. Ας είσαι κανακάρης ή θυγατέρα κάποιου «Σεβάχ» και κληρονομήσεις ...στόλο, δεν πληρώνεις τίποτα!

  Ολα τα παραπάνω δεν συνιστούν παρά αντανάκλαση των θεμελίων επί των οποίων έχει χτιστεί το καπιταλιστικό οικοδόμημα.

  Επομένως, καμία απορία δεν πρέπει να γεννά ότι είναι εξαφανισμένα από τα ΜΜΕ της πλουτοκρατίας, τα οποία διαθέτουν άπλετο χρόνο στον μεν Παπανδρέου για να καλεί τον ελληνικό λαό να πληρώσει τα χρέη των κηφήνων της ολιγαρχίας και στον δε αντιπρόεδρό του, για να ισχυρίζεται ότι «όλοι μαζί τα φάγαμε»...

  Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
  (Ριζοσπάστης, h**p://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5863051&publDate=29/9/2010)

  ------------------------
  Θραξ Αναρμόδιος (δια την αντιγραφήν)

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ Θραξ Αναρμόδιος 29/09/2010 22:44:32

   Τα λέει όλα…

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Θραξ Αναρμόδιος 30/09/2010 14:58:26

   Θράκα, αν ξαναδείς το The Money Masters, θα δεις ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος της φορολογίας εισοδήματος. Είναι η επαναφορά της δουλοπαροικίας.

   Ένας κλάδος τα κατάφερε να ξεφύγει από τη σύγχρονη δουλοπαροικία και αντί να κοιτάξουμε να τους μιμηθούμε όλοι, μας βγαίνουν και σοσιαλιστικού τύπου κόμπλεξ. Άξιος ο μισθός του Μπογιόπουλου, σαν καλός κομμουνιστής ποτέ δεν δημιούργησε τίποτα. Θέλει μόνον να τρώει απο τα έτοιμα που δημιουργούν άλλοι. Εξου και η πρεμούρα με τους φόρους κατά δικαίων και αδίκων.

   Καλά θα κάναμε να κοιτάξουμε κι εμείς να διεκδικήσουμε να πληρώνουμε λιγότερους φόρους. Όχι να σφάξουμε την κότα με τα χρυσά αυγά και μετά να ψαχνόμαστε από την ασχετοσύνη μας.

   Και, ξέρεις, η κότα με τα χρυσά αυγά μπορείς να τη χάσεις πολύ πιο εύκολα από ό,τι νομίζεις. Δεν χρειάζεται καν να τη σφάξεις... Αρκεί να την τρομάξεις και να φύγει. Μη νομίζεις ότι θα καθήσει εδώ να αναρωτιέται πότε θα τη φορολογήσεις εσύ και οι ομοϊδεάτες σου...

   Γι' αυτό σου λέω. Οι απόψεις σου είναι απλώς επικίνδυνες και καταστροφικές... Από μόνες τους. Δεν χρειάζεται καν να εφαρμοστούν.

   Και τότε να σε δω εξυπνάκια που θα βρεις τον πλούτο που φέρνει σε αυτή την έρμη χώρα η ναυτιλία...

 27. fufutos avatar
  fufutos 29/09/2010 21:06:45

  Το δαιμονάκι είναι ο κλασσικός ΠΑΣΟΚτζής-αρχιφασίστας που κόπτεται για τις «υποχρεώσεις», την «δημοκρατία» και όλα αυτά τα «ωραία», ανάλογα βέβαια τα συμφέροντα του κόμματος και του αρχηγού του βέβαια. Πχ με την περαίωση πρέπει να πληρώσει ένας φίλος μου τα κέρατα του χωρίς να χρωστάει τίποτα και ενώ δεν βγαίνει ουσιαστικά γιατί είναι με μπλοκάκι στην ουσία και δεν είναι κανένας καρχαρίας. Τα ίδια λεφτά με αυτόν θα πληρώσουν κάτι μεγαλοκαρχαρίες που κυκλοφορούν με θωρακισμένες Καγιέν και που δεν έχουν σκάσει ευρώ ποτέ τους. Που είναι η δικαιοσύνη σ' αυτή τη περίπτωση ΠΑΣΟΚτζή μου - αλβανοτσάμη μου;;;;;; Μανούλα το δαιμονάκι στην προπαγάνδα, καθότι το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει τεχνικές προπαγάνδας προερχόμενες από τις ΗΠΑ, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των απεργοσπαστών και των μεγαθηρίων, μην βλέποντας βέβαια πως ο αμερικάνος αρχηγός του κόμματος του έχει ως ατζέντα την διάλυση της οικονομίας και εν συνεχεία της ίδιας της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ και εγώ να μιλάω με τούβλα αλβανοτσάμιδες (σαν τον ΓΑΠ που προέρχεται από το αλβανοχώρι Καλέτζι) γιατί αυτά τα άτομα σκάνε γάιδαρο και προέρχονται από άλλο πολιτισμικό υπόβαθρο, σαφώς χαμηλότερο, από του δικού μου!!!

  Σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν μαγαζιά θέλω να τους εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου. Εγώ που σας μιλάω τώρα, σε λίγες μέρες θα είμαι άνεργος (δουλεύω ως υπάλληλος σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία έχει μεγάλες δυσκολίες και βαίνει για φαλιμέντο) και καταλαβαίνω όλους εσάς τους έχοντες μαγαζιά και εμπορεύματα αλλά πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως σε λίγο καιρό θα έχουν διαλυθεί τα ΠΑΝΤΑ, οπότε προς τι η φαγωμάρα. Τα λουκέτα στις εταιρείες (και δεν μιλάμε για κρατικοδίαιτες) πέφτουν βροχή και έτσι και αλλιώς σε λίγο δεν θα κινείται φύλλο οπότε ίσως είναι καλό να επιταχυνθεί η ανατροπή του καθεστώτος της Τρόικα-ΓΑΠ, γιατί αν το αφήσουμε έτσι η διάλυση της μεσαίας τάξης είναι σίγουρη και δεν θα υπάρχει γυρισμός! Θα γίνουμε χειρότεροι και από την Αλβανία, ίσως και πολιτικά-πολιτισμικά-γλωσσικά διωκόμενοι από τα νέα αφεντικά εξ ανατολών, οπότε η αντίδραση πρέπει να είναι περισσότερο από απλές διαμαρτυρίες (που περισσότερο παραπέμπουν σε gay pride parades)...

  ΥΓ: Ξέρει κανείς από εσάς τι γίνεται πχ στην Θήβα;;; Με 15000 πακιστανούς, με πολλούς εξ αυτών να διαθέτουν τσεκούρια, μπαλτάδες, ματσέτες...Θα νοιώθατε άνετα αν είσαστε μειονότητα στην ίδια σας την πατρίδα;;;

 28. napo98 avatar
  napo98 29/09/2010 22:47:15

  Οι φορτηγατζηδες ειπαν ΝΑΙ στο ανοιγμα του επαγκελματος τους μετα απο διαλογο με το υπουργειο και κατα κοινη ομολογια,ακομα κι απο τα ΄'αντικειμενικοτατα' ΜΜΕ,ε ξ α π α τ η θ η κ α ν! Εν κρυπτω εφεραν ενα διαφορετικο ν/σ προς ψηφιση και το εκαναν παρα τις αντιδρασεις των πολιτων που θιγονταν,αλλα και τις αντιδρασεις ολων των κομματων της αντιπολιτευσης.
  Σημερα φτασαμε στο σημειο να ποινικοποιουντε οι κινητοποιησεις.Ας μην βιαστουν καποιοι να πουν οτι υπερβαλω,θα τους θυμισω μονο οτι η επιταξη
  και η επιστρατευση ισχυσαν απο την τριτη ημερα των κινητοποιησεων.Αν μη τι αλλο αποφασιστηκε μια ημερα πριν.Σκεφτητε το και πειτε μου ποτε εγινε ξανα
  αυτο.Προβληματα στην αγορα δεν προλαβαν να δημιουργηθουν απλα το εγκλημα ηταν προμελετημενο!
  Στην συνεχεια η απεργια αναστελεται με δεσμευση των αρμοδιων (υπουργου και γ.γραμματεα)οτι η επιστρατευση θα αρθει.Αλλο ενα ψεμα αλλη μια εξαπατηση.
  Στο διαστημα που ακολουθει ουσιαστικος διαλογος δεν γινεται.Τι σοι διαλογος ειναι αυτος που δεν λαμβανεται υπ οψιν ουτε ενα απο τα αιτηματα των αυτοκινητιστων.Δεν μπηκαν στο κοπο να απαντησουν ουτε στα ερωτηματα των βουλευτων στην συζητηση για το επιμαχο ν/σ,ακομα και των δικων τους.
  Ψηφιζουν λοιπον το ν/σ και το οχυρο δεν πεφτει,ζητουν απο ιδιωτικης χρησης
  αυτοκινητα τη συνδρομη εφοσον νομοθετησουν και δεν τη βρισκουν(αυτοι εχουν φορτηγα για τις αναγκες τους,πως θα εξυπηρετησουν και τριτους?)και παιζουν τωρα το τελευταιο τους χαρτι που ειναι ο εκφοβισμος.
  Θα σημειωσω εδω οτι κανεις δεν εχει παραπεμθει εως τωρα γιατι δεν εχουν δωσει σε κανενα συγκεκριμενες εντολες δρομολογιων οποτε κανεις δεν αρνηθηκε να εκτελεσει.Πραγμα που αφου δεν εγινε εως τωρα πως θα το κανει αυριο.
  Νομιζω οτι η κυβερνηση βρισκεται σε αδιεξοδο κι αναρωτιεμαι ποσο αυστηροι ειναι οι εντολεις της που δεν κανει πισω ουτε σ αυτο το τελευταιο αιτημα της 6αμηνης αναστολης της ισχυος του γαμωνομοσχεδιου????
  Συμπολιτες η ισοπεδωση των αυτοαπασχολουμενων(απο τις 33000 αδειες οι 30000 αφορουν αυτοαπασχολουμενους) ειναι μονο η αρχη.
  Στη σειρα ειναι τα σπιτια μας και η φωτια δεν κανει εξαιρεσεις.ΧΟΥΝΤΑ ειναι
  αλλα για να περασει οπως λεει εκεινο το συνθημα θελει δουλεια πολλη.

 29. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 29/09/2010 22:54:36

  Σωστός! Όποιος νομίζει ότι μέσα στη γενική δυστυχία θα γλιτώσει το τομαράκι του είναι αξιοθρήνητος.

 30. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/09/2010 23:22:06

  o καθένας μπορεί να διαφωνήσει με τις απόψεις κάποιου άλλου ανθρώπου, αρκεί να εκφράσει την διαφωνία του με λογικά επιχειρήματα.......οι άναρθρες κραυγές,οι ύβρεις και τα παραληρήματα δεν προωθούν τον δημοκρατικό διάλογο...απλώς δείχνουν το επίπεδο του καθενός.......όσοι λοιπόν θέλουν να εκτίθονται και να δείχνουν το χαμηλό τους επίπεδο,δικαίωμά τους.....
  Αυτοί εκτίθονται και γίνονται γραφικοί!!!!!!!!!!!!!!!

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ δαιμονάκι 30/09/2010 09:25:12

   «θέλουν να εκτίθΟνται…..
   Αυτοί εκτίθΟνται και γίνονται γραφικοί!!!!!!!!!!!!!!!»


   Κι εγώ που νόμιζα ότι είχες πρόβλημα μόνο στην ανάγνωση…

 31. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 30/09/2010 12:50:07

  @ ένας Άμλετ....βλέπω περίμενες αρκετό καιρό για να μου βρεις ένα ορθογραφικό λάθος...γιατί έχω γράψει δεκάδες σχόλια και ίσως είναι το πρώτο σημαντικό ορθρογραφικό λάθη που έκανα.....

 32. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 30/09/2010 15:01:29

  Οι φορτηγατζήδες δεν πρέπει να λυγίσουν. Όπως μέχρι τώρα δεν τόλμησε να εφαρμόσει κανέναν νόμο το ΠΑΣΟΚ, έτσι ούτε και αυτόν θα εφαρμόσει. Πρέπει να αντισταθούν μέχρι τέλους. Ένα ψάρωμα είναι όλα, δεν τολμούν να εφαρμόσουν το άδικο. Λίγο ακόμη και θα νικήσουν. Η νίκη είναι κοντύτερα από ό,τι φαίνεται. Αυτό είναι το τελευταίο όπλο της κυβέρνησης. Αν δεν λυγίσετε ούτε τώρα, αδέρφια, μετά δεν θα έχουν άλλο.

  Έτσι κι αλλιώς σας τα παίρνουν όλα... Δεν θα έχετε κάτι περισσότερο να χάσετε.

  Το αύριο όμως, αν αντέξετε, θα είναι δικό σας.

  Σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση επείγεται θα ανοίξει άλλα μέτωπα. Θέλει να κλείσει πρώτα το δικό σας. Αν δεν το κλείσει, δεν θα ανοίξει άλλα. Αν τα ανοίξει και τα άλλα, η επόμενη κοινωνική τάξη που θα βάλει στο χέρι θα ενωθεί μαζί σας. Και τότε, αλίμονό τους.

  Η νίκη είναι πολύ κοντά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.