#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2008 23:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ποια χώρα θα διαπραγματευτεί η κυβέρνηση την ονομασία;


____________________________  


Όπως έχουμε ξαναγράψει, τα σύνορα στην περιοχή δεν θα επαναχαραχθούν στο μέλλον. Η νέα χάραξή τους άρχισε ήδη. Ενώ στο Κόσσοβο οι Σέρβοι και οι Αλβανόφωνοι θέτουν ήδη σε αμφισβήτηση την ακεραιότητα του νεοδημιούργητου κρατιδίου, ξέσπασε κυβερνητική αναταραχή και στην ΠΓΔΜ, όπου ο πρόεδρος του «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών», Μέντουχ Θάτσι, απειλεί με αποχώρηση του κόμματός του από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ύστερα από συνομιλίες που είχε με εκπροσώπους της ….αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια ο Θάτσι δήλωσε ότι η στιγμή είναι η πλέον κατάλληλη για αποχώρηση του κόμματός του. Η απόφαση για το τι θα πράξει τελικά το DPA αναμένεται να ληφθεί αργότερα την Τετάρτη. Το κόμμα ζητά την ικανοποίηση έξι αιτημάτων που συνδέονται με την αλβανική εθνική κοινότητα και απείλησε με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό, σε περίπτωση που δεν εισακουστεί. Η αποχώρηση του Θάτσι από την κυβέρνηση των Σκοπίων θα οδηγήσει σε πτώση της και πρόωρες εκλογές. Ούτως ή άλλως, όμως, οι δηλώσεις του και η γενικότερη στάση του θέτουν εν αμφιβόλω την σκοπιανή κυβέρνηση, οπότε τίθεται θέμα αν μπορεί να διαπραγματευτεί και να πάρει αποφάσεις για το θέμα της ονομασίας. Οι εξελίξεις βολεύουν βέβαια την κυβέρνηση Καραμανλή. Αποδεικνύεται όμως και κάτι άλλο: Πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση ενός μορφώματος, απέναντι στο οποίο η Ελλάδα υποχωρεί συνεχώς και αδυνατεί να βρει μια λύση. Είναι δυνατόν μας όμως η ελληνική πολιτική ηγεσία να μην το καταλαβαίνει αυτό; Οπότε;ΥΓ. Όπως ασφαλώς θα θυμάστε, το 2001, οι Αλβανοί είχαν ξεκινήσει ένοπλη εξέγερση στα Σκόπια και λίγο έλειψε να διαλυθεί η χώρα. Τότε η Ελλάδα είχε συμβάλει και στρατιωτικά τους Σλαβομακεδόνες. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/03/2008 00:18:48

  Ρε παιδιά να σοβαρευτούμε λίγο. Η Ελλάδα δεν υποχωρεί έναντι των Σκοπίων αλλά έναντι αυτών που τους βάζουν μπροστά.

  Έχουμε τα κότσια να στραφούμε κατά των ηθικών αυτουργών? Μάλλον όχι. Τότε τον πίνουμε και δε μιλάμε.

  Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κόψουμε τη μιζέρια και την κλαψούρα και να πούμε ότι είμαστε μικρό κράτος και ότι με βάση το μέγεθός μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, αφού σταθμίσουμε το κόστος και τα οφέλη. Το να προσπαθούμε να κατασκευάζουμε διαρκώς προδότες δεν είναι κάτι που μας πάει μπροστά.

 2. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 13/03/2008 00:24:18

  μηπως οι αμερικάνοι πιέζουν καπως αγαρμπα την κυβέρνηση των Σκοπίων??? Καπως ξαφνικά δεν ξεκίνησε η αντιδραση των αλβανών και μάλιστα μετα απο συνομιλίες με την πρεσβεία??? Ειναι κι αυτό μια πιθανότητα....

 3. AnonymOs avatar
  AnonymOs 13/03/2008 00:35:05

  Καλά τα λέτε ρε παιδιά..
  Έτσι είναι!..
  Οι δικοί μας πολιτικοί είναι λίγο μ....

 4. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 13/03/2008 01:33:00

  Ορισμένοι χλευάζουν σαν ανέφικτη την ¨πρόταση¨ “VARDARSKA” για την ονομασία της σημερινής Π.Γ.Δ.Μ. Κάπου μάλιστα ένας έγραψε ¨ειρωνικά¨ :
  ¨…Ακόμα γελάνε οι... ερευνητές με τη "vardaska".
  Και το ποιος και πως έφτιαξε τον περίφημο χάρτη.
  Και τι σημαίνει να βαπτίζεις κάτι, βάση του ποταμού που κυλάει...
  Αν υιοθετήσουμε το γνωστό "Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα" και αν λάβουμε υπόψη ότι περνάνε κάποια ποτάμια από αυτήν, τότε η Ελλάδα θα έπρεπε να λέγεται:
  "Κιφηντάσκα" ή
  "Ιλισάντάσκα" ή
  "Ποδονιφτηντάσκα"…¨

  Η πραγματικότητα όμως αντικρούει τους μη γνωρίζοντες αρνητές και είρωνες :

  Κάποτε η "Ρηνανία" και σήμερα το κρατίδιο της "Ρηνανίας-Βεστφαλίας" προσδιορίζονται από τις περιοχές που διανύει ο ποταμός του Ρήνου.

  Η πόλη του "Βόλγκαγκραντ" ( πρώην Στάλινγκραντ ) προσδιορίζεται από τον ποταμό Βόλγα . Το ίδιο και η Βουδαπέστη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη.

  Στην αρχαιότητα το Βασίλειο της "ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣς" , δηλαδή το Ασσυριακό κράτος , μεγάλωσε και αναπτύχθηκε γύρω από 4 πόλεις που χτίστηκαν κοντά στον ΤΙΓΡΗ ή στους ΠΑΡΑΠΑΤΟΜΟΥΣ του: την Ασσούρ τα Άρβηλα, το Καλάχ και την Νινευή.

  Εάν ψάξουμε περισσότερο θα βρούμε δεκάδες κράτη , επαρχίες και πόλεις που έχουν πάρει την ονομασία τους από το φυσικό περιβάλλον που τα περιβάλει και την γεωλογική τους μορφολογία.

  Και βέβαια ο όρος "ΒΑΛΚΑΝΙΑ"( που αναφέρεται σε περιοχή βουνών και ηφαιστείων ) που κάποιοι οραματίσθηκαν ( Ρ. Βελεστινλής , Γ΄ΚΑΙ Δ΄-ΔΙΕΘΝΗΣ ) να δημιουργήσουν το κράτος- " Βαλκανική Ομοσπονδία" ή την "Σοσιαλιστική Ομοσπονδία των Λαών των Βαλκανίων" , είναι μια περιοχή που πίρε το όνομα της όχι από "τα ποτάμια" , αλλά "από τα βουνά" !

  Πιστεύω ότι η πρόταση Καρατζαφέρη για "Vardarska" , αν και ιστορικά βάσιμη
  ( αυτό το όνομα είχε η σημερινή περιοχή της Π.Δ.Γ.Μ. στο ¨Βασίλειο Σέρβων-Κροατών¨-1922-1928- και στη Γιουγκοσλαβία -1929-1941 ) ,
  είναι εκτός πραγματικότητας . Γιατί όμως ;

  Διότι , ο ρατσιστικός φυλετισμός ΚΑΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ που διαπνέει αυτή την ιστορική περίοδο τους Σλάβο-Μακεδόνες , όπως και τους Αλβανούς , δεν ικανοποιείται από "φυσικές τοπωνυμίες" , αλλά αναζητά αγωνιωδώς "φυλετικές" ταυτότητες και "ρίζες" , συνεπώς και ΙΣΤΟΡΙΑ . Σύμφωνα με την αντίληψη τους η "κληρονομιά" του Μέγα Αλέξανδρου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κοινωνική τους επιβίωση !

  Όσο επιμένουν σε όνομα που προσδιορίζει αποκλειστικά γεωγραφική περιοχή , "Δημοκρατία της Μακεδονίας" , έχουν "αλυτρωτικές" διαθέσεις .

  Επειδή απλά η γεωγραφική έκταση της ιστορικής Μακεδονίας εκτείνεται και περικλείεται σε τρία κράτη ( Ελλάδα , Βουλγαρία , Π.Γ.Δ.Μ. ).

  Η μόνη αντικειμενικά δίκαια ονομασία θα ήταν το " Σλάβο-Μακεδονία" . Προσδιορίζει μία "φυλή" που ζει σε ένα γεωγραφικό ΤΜΗΜΑ της ιστορικής Μακεδονίας.

  Αν και δεκάδες χρόνια στα επίσημα κρατικά έγγραφα της Ελλάδας τους αποκαλούσαν "Σλάβο-Μακεδόνες" , οι "υπέρ" -πατριώτες δεν ήθελαν ΑΡΧΙΚΑ να τους προσφέρουν το δικαίωμα σε αυτή την ονομασία , επειδή...
  " η Μακεδονία είναι μόνο Ελληνική" , "Σημαίνει Ελλάδα" , "Είναι η Ψυχή μας" κ.τ.λ , κ.τ.λ.
  Όταν συνήλθαν , δακρύζοντες και μη , από τον "πατριωτικό" οίστρο και αποφάσισαν να αποδεχθούν ( προτείνουν ) το " Σλάβο-Μακεδονία "
  ( 1993-1994)) ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΑΛΒΑΝΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ -ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ , ο οποίος είπε : " Είμαστε μειονότητα " στην Π.Γ.Δ.Μ. , αλλά αποτελούμε ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ κράτους και δεν μπορείτε να πάρετε το όνομα μόνο μιας φυλής
  ( ¨Σλάβο...¨ ).

  Το δικαίωμα αυτό το προσφέρει σήμερα η Νέα Τάξη στις μειονότητες !

  Όχι μειονοτικά δικαιώματα , αλλά ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ-ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ – Η΄ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ Α Π Ο Σ Χ Ι Σ Η !

  Μία αναγκαία παρένθεση-υπενθύμιση :

  Το ίδιο θέμα έθετε , ( με την υποστήριξη της Νέας Τάξης ) και η μειονότητα των Τούρκων ( 18 % ) που ζούσε , αρχικά διαμερισμένη σε όλη την Κυπριακή επικράτεια , αλλά θέτει και σήμερα ( στο 24 % με τους "εποικισμούς" )
  στη Βόρεια Κύπρο :
  "Δεν είμαστε μειονότητα" -δεν θέλουμε "μειονοτικά δικαιώματα " , αλλά αποτελούμε βασική συστατική ΕΘΝΙΚΗ συνιστώσα και απαιτούμε "συγκυβέρνηση-συγκυριαρχία" με τους Έλληνες. Διαφορετικά δικαίωμα απόσχισης- "αυτοδιάθεσης"


  Εφόσον επιμένουν οι Σλάβομακεδόνες στον γεωγραφικό προσδιορισμό ¨Μακεδονία¨
  ( που το δίνουν και φυλετική διάσταση ) θα μπορούσε κάποιος να αντιτάξει , σεβόμενος και την Αλβανική "ευαισθησία" -επεκτατισμό , : ωραία , τότε ας πάρετε το όνομα " Σλάβο-Ιλλυρική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας ". Επακριβείς προσδιορισμός των Εθνοτήτων που κατοικούν σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της ιστορικής Μακεδονίας.
  Κανείς δεν συζητά όμως τέτοιες δίκαιες λύσεις ! Προφανώς δεν είναι και το ζητούμενο.

  Το θέμα για τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ε.Ε. βρίσκεται μάλλον αλλού :

  Να ικανοποιηθούν οι ανερχόμενες αστικές τάξεις των Σλάβο-Μακεδόνων και των Αλβανών , οι οποίες προσφέρουν ανοιχτόχερα τα εδάφη τους για ξένες στρατιωτικές βάσεις ενάντια στους Λαούς της Ευρω-Ασίας-Μ. Ανατολής-Αφρικής , ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ( με "μερική ταπείνωση" της Ελληνικής αστικής τάξης που είναι και η πιο "ανταγωνιστική" των Βαλκανίων - αλλά και του λαού της Ελλάδας μην το ξεχνάμε αυτό - ) ανοιχτές τις κερκόπορτες του αλυτρωτισμού απέναντι στην Ελλάδα , στη βάση του αναλλοίωτου και πάντα επίκαιρου ιμπεριαλιστικού δόγματος του "διαίρει βασίλευε" !

  Και βέβαια η " εργατική τάξη " δεν είναι πάντα επαναστατική. Η επίκληση στην ¨επαναστατική αλληλεγγύη¨ των εργατικών τάξεων των Βαλκανικών χωρών η οποία θα ανατρέψει τα φιλοπόλεμα σχέδια των αστικών τάξεων αποτελεί τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή ένα ανέξοδο βερμπαλισμό που συσκοτίζει τους κινδύνους και διευκολύνει την ανεμπόδιστη επέλαση των ιμπεριαλιστών και των Γενιτσάρων τους.

  Σε πολλές ιστορικές στιγμές η εργατική τάξη , γενικότερα οι εργαζόμενοι , υπήρξε και αντιδραστική και αντεπαναστατική.

  Σύμφωνα με τον Κ. Μάρξ μ όνο όταν εξελιχθεί από "τάξη γενικά" ( KLASE AN SICH ) σε "τάξη για τον ευατότης " ( FUEHR SICH ) , δηλαδή συνειδητοποιημένη και αυτόνομη , θα είναι επαναστατική .
  Μέχρι τότε , θα έλεγα , πως θα πρέπει να προσπαθεί κανείς να πετύχει το καλλίτερο...

  Υπάρχουν ιστορικές στιγμές που οι λαοί και οι εργατικές τάξεις ( AN SICH ) είναι απόλυτα αλλοτριωμένες και ταυτισμένες με την κυρίαρχη ιδεολογία , που είναι η ιδεολογία της κυρίαρχης άρχουσας αστικής τάξης.
  Τότε οι λαοί, οι εργαζόμενοι -που δεν αποτελούν ¨τάξη για τον εαυτό τους¨ είναι - μετατρέπονται από " πρωτοπορία " της χειραφέτησης και της Ελευθερίας σε ΠΡΩΤΑΙΡΙΑΝΟΥΣ κάθε δολοφονικού συστήματος. Σε αυτή την περίπτωση δεν βρίσκουν ανταπόκριση οι αδελφικές εκκλήσεις για ταξική συναδέλφωση...

  Ζωντανό παράδειγμα η Γερμανική εργατική τάξη στον Β΄Π.Π. . Έπρεπε να ηττηθεί , να γονατίσει όλο το Γ΄Ράϊχ με όλη την ομογενοποιημένη εργατική του τάξη ( όπως και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία , που ο Χίτλερ νόμιζε πως ηττήθηκε απλά , επειδή "εκφυλίστηκε πολυ-φυλετικά"...) .

  Πολεμήθηκαν από τα Αντιφασιστικά κινήματα "en bloc" , ; όχι ΜΟΝΟ σαν Γερμανική ιμπεριαλιστική αστική τάξη , αλλά , δυστυχώς και εξ ανάγκης θα έλεγα , σαν "Γερμανοί" , "Ούννοι" , "Τεύτωνες" και Χιτλερικοί.

  Το κρίσιμο ερώτημα και κριτήριο για να τους πυροβολήσει η Αντίσταση δεν ήταν εάν είναι εργάτες που τους εκμεταλλεύεται ο Κρούπ , αλλά εάν είναι μέλη του Γερμανικού στρατού που τους επιτίθεται.

  Μία ηγετική φυσιογνωμία του Ελληνικού Τροτσκιστικού κινήματος , ο Παντελής Πουλιόπουλος μίλησε ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ , μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα , για ταξική συναδέλφωση ενάντια στον καπιταλισμό που διεξάγει πολέμους , τελικά όμως υπέκυψε από τις σφαίρες των ¨παραστρατημένων¨ Γερμανών εργατών.
  Καλά έκανε και τους μίλησε , ίσως και εγώ το ίδιο θα έκανα .

  Ακόμα καλλίτερα θα ήτανε εάν υπήρχε μία ομάδα Ανταρτών να προλάβει να σκοτώσει τους
  Γερμανούς εργάτες που εκτελούσαν ΟΜΗΡΟΥΣ σε αντίποινα για την ανατίναξη μιας γέφυρας στο Κούρνοβο.

  Σήμερα , λόγω της ύστερης "εθνικής ολοκλήρωσης" των Αλβανών και των Σλαβο-Μακεδόνων , έχουμε , ίσως , να κάνουμε με λαούς ιδεολογικά ισοπεδωμένους , απόλυτα παραδομένους , σε Μεγαλο-Ιδεατισμό -Εθνικισμό, με τον οποίο "συμψηφίζεται" η κοινωνική και οικονομική τους καθυστέρηση ( όπως λειτούργησε ,επί το πλείστον, και σε εμάς κάποτε ...).

  Φοράνε με περηφάνια στολές παραλλαγής ( κομάντος ) του αμερικάνικου και γερμανικού στρατού...και ανεμίζουν τις αντίστοιχες σημαίες τους ...

 5. manosz avatar
  manosz 13/03/2008 10:40:10

  Ως πότε ρε παιδιά θα κοιτάμε το δέντρο και οχι το δάσος; Φτάνει πια με το όνομα ...Τι φοβικά σύνδρομα είναι αυτά? Εχουμε γεμίσει μικρο-Καρατζαφέριδες παντού. Μιλάμε λές και έχουμε να κάνουμε με την υπερδύναμη στα σύνορά μας .

  Ας απαντήσουμε στα ερωτήματα ,1) ποιός μπορεί να τους συνδράμει σε ενδεχόμενες αλυτρωτικές ορέξεις; 2)Αυτός που θα θελήσει να τους βοηθήσει δεν έχει άλλο τρόπο να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του εδώ και τώρα , μη χρησιμοποιώντας ως δούρειο ύππο τα Σκόπια;

 6. Le canard avatar
  Le canard 13/03/2008 15:19:34

  Manosz, υπερδύναμη υπάρχει στα σύνορά μας και είναι εξ Ανατολών. Και εδώ μπαίνει ένα ζήτημα. Μήπως πάσχουμε από το σύνδρομο της Φιλανδοποίησης; Κάτι που δείχνει και ο φόβος για το όνομα;

 7. Anon avatar
  Anon 13/03/2008 18:53:50

  Μα καλά. Τι νεοφιλελεύθερες παπαριές γράφονται εδώ;
  Η Ελλάδα επιτιθέμενη; Χα χα χα. Καλό!

  Όποιος δεν έχει καταλάβει ότι τα Σκόπια χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς των Αμαρικάνων στην περιοχή είναι το λιγότερο αφελής.

  Και είτε διαλυθούν τα Σκόπια είτε όχι αν συναινέσει η Ελλάδα σε ταπεινωτικό για μας όνομα, αυτό το πλεονέκτημα θα το κληρονομήσει το κράτος που θα απορροφήσει τα Σκόπια.

  Και αυτή η καραμέλα ότι η Ελλάδα είναι υπερδύναμη μπροστά στα Σκόπια δεν πιάνει ούτε σε πεντάχρονο. Η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι νέοι στα Σκόπια και το μίσος που πηγάζει απ'αυτήν δεν ενοχλεί προφανώς κανέναν. Αν μερικοί αρκετά φανατισμένοι αρχίσουν να βάζουν μερικές βομβίτσες στη Θεσσαλονίκη ας πούμε και έχουμε δεκάδες θύματα να δουμε που θα πάει η θεωρία αυτή.

 8. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 13/03/2008 19:25:06

  Anon συμφωνούμε εν μέρει. Η Ελλάδα δεν πρέπει να συναινέσει γιατί μετά άντε να κυνηγάς τους επόμενους. Όσο για το αν είναι υπερδύναμη ή όχι έχει να κάνει με τη στήριξη που έχουν οι γείτονες και από ποιους την έχουν. Τώρα αν έρθουν μερικοί ανεγκέφαλοι εδώ και βάλουν βομβίτσες θα φύγουν και κάποιοι άλλοι ανεγκέφαλοι από εδώ και θα βάλουν βομβίτσες εκεί. Αυτό φυσικά δεν αρέσει σε κανέναν.

  Η πλύση εγκεφάλου έχει να κάνει με το ότι θα είναι έτοιμοι να διαπράξουν πολλά εγκλήματα. Αν χάσουν όμως την έχουν βάψει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.