Με ποια ιδιότητα μιλά ο Ρουσόπουλος;
26/05/2015 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με ποια ιδιότητα μιλά ο Ρουσόπουλος;

Βρήκαμε κι άλλον «Καραμανλικό» που μιλά εξ ονόματος του «ιερού τοτέμ»;

H Νέα Δημοκρατία δικαίως κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει συνιστώσες, όμως, θα πρέπει να προσέξει γιατί δημιουργείται και σ' αυτήν μια συνιστώσα. Θα ονομάζεται «συνιστώσα εκπροσώπων» και θα αποτελείται από δυο. Τον Θοδωρή Ρουσόπουλο ο οποίος θα κάνει δηλώσεις από τη βίλα του και τον Βαγγέλη Αντώναρο από το twitter. Τη μία μέρα ο ένας και την επόμενη ο άλλος θα κάνουν δηλώσεις και θα χαράσσουν στρατηγική για τη Νέα Δημοκρατία μιας και άφησαν μισοτελειωμένη τη δουλειά. Δηλαδή να καταστρέψουν πλήρως το κόμμα. Άλλωστε, γιατί να μην το κάνουν; Περαστικοί ήταν από τη ΝΔ, πληρώθηκαν καλά για τις υπηρεσίες τους, έκαναν καριέρες και περιουσίες και τώρα μπορούν να ρίχνουν κροτίδες.

Έτσι λοιπόν ο μέχρι πρόσφατα «άφωνος» Ρουσόπουλος, ο εξαφανισμένος από παντού την τελευταία 6ετία αποφάσισε να το παίξει ξανά πολιτικός παράγοντας. Αλλά από που κι ως που και με ποια ιδιότητα μιλά ο Θοδωρής; Να ενδιαφέρεται άραγε από δημοσιογραφικής άποψης; Απ' ότι ξέρουμε έχει χρόνια να δουλέψει και προφανώς δεν έχει ανάγκη, το βιοποριστικό του το έχει λύσει. Δουλεύει η σύζυγος και αυτός... είναι στο σπίτι με τα παιδιά.

«Νομίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έκανε ποτέ κάποια κίνηση, η οποία θα υπονόμευε τον εκλεγμένο Πρόεδρο της ΝΔ δήλωσε ο Ρουσόπουλος ενώ κληθείς να σχολιάσει την στάση της κ. Ν. Μπακογιάννη και του κ. Ν.Δένδια, δήλωσε πως, ενδεχομένως η κριτική τους να αποσκοπεί σε κάτι περισσότερο, όσον αφορά το μέλλον τους στο κόμμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει αμέσως σε συνέδριο, ώστε να απευθυνθεί στη βάση του κόμματος, από την οποία άλλωστε εξελέγη.

Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ρουσόπουλος είπε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται εδώ και τέσσερις μήνες τη συμφωνία, δίνει την εικόνα μιας αξιοπρεπούς μάχης, προσφέρει στον Έλληνα μία “ομπρέλα” αξιοπρέπειας, αλλά επί της ουσίας, συμφωνία μέχρι στιγμής δεν έχουμε (…). Όπως φάνηκε, η κυβέρνηση δεν είχε Plan B, αλλά ούτε και Plan A».

Πάντως, ο κ.Ρουσόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη μίας ενδιάμεσης συμφωνίας τις επόμενες μέρες, καλώντας παράλληλα τον πρωθυπουργό να μην ακούσει ένα μικρό ποσοστό του κόμματός του, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο Τσίπρας πήρε το κόμμα του 4% και το έκανε κυβέρνηση. Αυτοί που τον εξέλεξαν πρωθυπουργό είναι πολλοί περισσότεροι από το 4%».

Τέλος, αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και την απήχησή του, στους Έλληνες πολίτες, ο κ.Ρουσόπουλος είπε ότι, «ο λαός τον “γουστάρει”, αλλά δεν ξέρω για πόσο θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ο πολίτης στη χώρα μας ψάχνει για… Μεσσίες και γι’ αυτό απογοητεύεται».

Επομένως, σύμφωνα με τον Θοδωρή που ερμηνεύει τα πάντα και ξέρει τα πάντα η κυβέρνηση πάει καλά, κάνει σκληρή διαπραγμάτευση και μπράβο στον Τσίπρα που δίνει μάχη. Τώρα αν χρεοκοπήσει η χώρα και ψάχνει ο κόσμος για τα ευρώ τους στις τράπεζες ας μην ανησυχεί και ο Ρουσόπουλος. Αυτός μάλλον εξασφαλισμένος θα είναι για να τα λέει όλα αυτά.

Αλλά το ερώτημα παραμένει: Ως τι μιλά ο Θοδωρής; Βρήκαμε κι άλλον «Καραμανλικό» που μιλά εξ ονόματος του «ιερού τοτέμ»;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Fotini avatar
  Fotini 26/05/2015 19:19:51

  Σταματῆστε νά ἀποκαλεῖτε καραμανλικούς ὅλους πού ἦταν στήν κυβέρνηση ΚΚ. Μιλᾶνε ἐξ ὀνόματος του;;; Μήν προσπαθεῖτε νά διχάσετε τήν βάση σέ καραμανλικούς καί σαμαρικούς ἄν θέλετε νά ξεκουμπισθῆ ὁ θίασος συριζα!!!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Fotini 26/05/2015 19:25:44

   Σωστό Φωτεινή, μια σειρά ανθρώπων χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν το όνομα του Καραμανλή για προσωπικά παιγνίδια, πλουτισμό και πρόμο.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ Fotini 26/05/2015 20:00:07

   5 χρόνια βλέπαμε τη "Σωτηρία της Ελλάδας". Βαρεθήκαμε. 5 μήνες βλέπουμε τώρα τη "Διαπραγμάτευση". Καιρός να ανέβει καμιά καινούρια παράσταση. Ποιό έργο θα ανεβάσει ο επόμενος θίασος?

  • Φιλελεύθερος avatar
   Φιλελεύθερος @ Fotini 26/05/2015 21:12:56

   Είστε πολύ λάθος στην τοποθέτησή σας και μακάρι να ξέρατε τι λέγεται και τι ακούγεται για κάποιες μελλοντικές πολιτικές καταστάσεις....Γιατί όλοι είναι εναντίον του Σαμαρά????Δηλαδή η βάση δεν έχει διχαστεί με Καραμανλικό πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα παίγνια που γίνονται από Αντώναρους και...ξεχασμένους της παράταξης??? Πολλοί θα ήθελαν να καταντήσει η παράταξη σαν τον πασόκ, αλλά δεν θα τούς κάνουμε τη χάρη.

 2. Tassos avatar
  Tassos 26/05/2015 19:21:19

  Επειδή την άκουσα την συνέντευξη live να πω ότι ήταν προσεκτικός. Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει τα στελέχη να μιλήσουν ειλικρινά και έξω από τα δόντια. Το να υπονομεύουν με μίρλα τον Σαμαρά (δεν μιλάω για τον Ρουσσόπουλο) κακό του κεφαλιού τους κάνουν.

 3. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ 26/05/2015 20:40:35

  μιλά με την ιδιότητα του golden boy που άνοιξε το δρόμο στη κυβέρνηση ΓΑΠ. Κλασσική περίπτωση "καραμανλικού" που συνέβαλλε στη πτώση του Καραμανλή. Όσο για τον Αντώναρο, κρίθηκε από τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 2012. Εάν ο κόσμος θεωρούσε ότι είναι το alter ego του Καραμανλή θα ήταν ήδη βουλευτής. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο (και όχι μόνο), που με το life style του έκανε σκόνη και φτερό το "σεμνά και ταπεινά" του Καραμανλή. Τα βαρίδια που έσερναν το Καραμανλή μιλάνε τώρα ντε και καλά για λογαριασμό του. Οι συνειδητοποιημένοι καραμανλικοί θεωρούν τη Ντόρα ως το νούμερο 1 εχθρό του Καραμανλή.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/05/2015 22:41:42

  Xθες εξαπολύθηκε και η πρώτη βολή κατά του Καραμανλή από συριζαίο στον Χατζηνικολάου από τον Φίλη που είπε ότι έκανε εκλογές για να χάσει το 2009. Αυτό ίσως σημαίνει ότι στον σύριζα έχασαν τις ελπίδες που είχαν ότι ο Καραμανλής θα διασπάσει τη ΝΔ κινούμενος όπως ο ΓΑΠ που διέσπασε το ΠΑΣΟΚ.

  • Δεφένστωρ avatar
   Δεφένστωρ @ ψυχραιμια 26/05/2015 22:58:59

   Ποιά κίνηση του Καραμανλή θέλησαν να εκμεταλλευθούν πάνω στην οποία στήριξαν τις όποιες ελπίδες τους;;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Δεφένστωρ 27/05/2015 07:49:15

    O ίδιος δεν έχει κάνει καμμιά κίνηση.Διάφοροι θεωρούμενοι καραμανλικοί όπως ο Αντώναρος έκαναν. Η επιλογή Παυλόπουλου για ΠτΔ είχε αυτό το σκοπό. Ο Καμμένος προσπαθεί να δημιουργήσει παρόμοια κατάσταση.

 5. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 27/05/2015 08:48:49

  ημουν και είμαι νεοδημοκράτης εδηλωσε ο Θεόδωρος κάποτε μια τέτοια δήλωση θα έφερνε ρίγη συγκινήσεως σε όλον τον άμοιρο κόσμο της ΝΔ, όλοι οι κεντροαριστεροαριστεροί πάνε ΝΔ θα λέγαμε , μπράβο ,και δώστε τους και οφφιτσια μην μας ξαναφύγουν με αυτά και με αυτά η πολυσυλλεκτική παράταξη εγινε ...μουλτικουλτι,κατι σαν συριζα 5% οι ιθαγενείς και 95% οι λαθρεπιβατες μεσα στο κομμα

 6. Vesper avatar
  Vesper 27/05/2015 12:01:02

  Ποιος είπε ότι οι απόψεις που εκφράζονται από παρέες του Κολωνακίου και των πάσης φύσεως προαστίων (π.χ. Ρουσόπουλος), έχουν απήχηση και στην πλατιά μάζα της κοινωνίας?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.