#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/07/2012 12:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με παρέμβαση Σαμαρά άνοιξε η Χαλυβουργία(Ανανεωμένο). Ύστερα από εννιά μήνες κινητοποιήσεων και ενάμιση μήνα μετά την δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις, το εργοστάσιο Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο άνοιξε σήμερα το πρωί.

Προηγήθηκε, χθες το βράδυ, παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος έδωσε σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή του νόμου στους υπουργούς Εργασίας κ. Γ. Βρούτση και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια. «Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό και η κυβέρνηση το υπερασπίζεται με κάθε τρόπο» τους είπε και ζήτησε να συντονιστούν ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Ακολούθησε επέμβαση της αστυνομίας στις 5.30 το πρωί, μετά την οποία αρκετοί εργαζόμενοι κατάφεραν να εισέλθουν στο εργοστάσιο, ενώ υπήρξαν προσαγωγές απεργών

Δεν κλείνει η μονάδα του Ασπροπύργου

Να μην προχωρήσει στο κλείσιμο της μονάδας Ασπροπύργου αποφάσισε στο μεταξύ η Διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας . Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι μετά την απόφαση της Πολιτείας να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση, δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για την υποβολή αιτήματος ομαδικών απολύσεων και την αναστολή της λειτουργίας της Μονάδας. Τα ίδια στελέχη υπογράμμιζαν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, επειδή οι εργαζόμενοι που επιχειρούν να προσέλθουν στην εργασία δέχονται επιθέσεις στην είσοδο του εργοστασίου και παρεμποδίζονται, πιστεύουν όμως ότι γρήγορα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία το Νοέμβριο του 2011, μη δεχόμενοι μείωση των αποδοχών τους και μειωμένο ωράριο. Εκτοτε η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε απολύσεις, η ανάκληση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα κατά την εννεάμηνη κινητοποίηση. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η διοίκηση είχε διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Λίγο πριν τις 19.00 ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των απεργών της Χαλυβουργίας Ελλάδος. Η πορεία ξεκίνησε περίπου στις 17.30 από τη γέφυρα Ασπροπύργου και κατέληξε στο εργοστάσιο της εταιρείας όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Σε ομιλία του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη Χαλυβουργία, Γ. Σιφωνιός, τόνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί πιο αποφασιστικά, απηύθυνε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση και ζήτησε την απόσυρση της αστυνομίας από το εργοστάσιο.

Ικανοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Ικανοποίηση επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για το άνοιγμα του εργοστασίου και σύμφωνα με πληροφορίες πριν από την επέμβαση των ΜΑΤ υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισημαίνουν πως ο κ. Σαμαράς θεωρεί ύψιστης σημασίας, για τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, το δικαίωμα στην εργασία και ότι η κυβέρνηση θα προασπίσει αυτό το δικαίωμα με κάθε τρόπο.

Παράλληλα, τονίζουν πως με την κίνηση αυτή η κυβέρνηση θέλει να στείλει με αποφασιστικότητα το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, πως οι νόμοι θα εφαρμόζονται παρά τις επιθυμίες ορισμένων συνδικαλιστικών μειοψηφιών για το αντίθετο.

Με δηλώσεις του αναφορικά με όσα εκτυλίσσονται από το πρωί στο εργοστάσιο της εταιρείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ξεκαθάρισε ότι η παρέμβαση των αρχών στη Χαλυβουργία έγινε για λόγους προστασίας του δικαιώματος στην εργασία. «Έχουμε ένα γεγονός: Την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών για την προστασία του δικαιώματος στην εργασία. Πάνω από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του ιερού αυτού δικαιώματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση «θα φροντίζει πάντα για την εφαρμογή του νόμου».

Κάλεσε επίσης του πολίτες να διερωτηθούν για τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ που νωρίτερα με ανακοίνωσή του καλούσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης το απόγευμα στον κόμβο του Ασπροπύργου. «Συμπαράσταση σε ποιους; Οι εργαζόμενοι ήταν που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Την ανάγκη να προστατευθεί το δικαίωμα στην εργασία επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις εξελίξεις στη Χαλυβουργία. «Το δικαίωμα στην εργασία και ο παραγωγικός ιστός της χώρας πρέπει να προστατευτούν και πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τη συμπεριφορά τους, να βοηθήσουν τη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κινήματος.

Την αποφασιστική συμβολή του υπουργείου Απασχόλησης ώστε να υπάρξει άμεση λύση για τη Χαλυβουργία και οι εργαζόμενοι να μην βρίσκονται σε εσωτερική αντιπαράθεση, ζήτησε η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της επιχείρησης.

Σημείωσε ακόμη ότι «η όξυνση της κατάστασης, η οποία τροφοδοτείται με την παρουσία των ΜΑΤ, συνιστά μια αρνητική εικόνα σε περίοδο που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις».

Εντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση για την επέμβαση την ΜΑΤ

Η επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων καταδικάστηκε έντονα από τα κόμματα της Αριστεράς, αλλά και από τη Χρυσή Αυγή.

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη επιλέγει το δρόμο της βίας και του αυταρχισμού για να καταστείλει τους εργατικούς αγώνες, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί την υπόλοιπη κοινωνία τι την περιμένει όταν διεκδικεί και αγωνίζεται» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, «η αιφνιδιαστική βίαιη εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής για το πώς θέλει να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους η νέα μνημονιακή κυβέρνηση». Προσθέτει μάλιστα πως δεν αφήνει κανένα περιθώριο για οποιοδήποτε άλλο συμπέρασμα, καθώς η εισβολή των ΜΑΤ έγινε τη στιγμή που βρισκόταν σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τριμερή συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο, τους εργαζόμενους και την εργοδοσία.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση απόσυρση των δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και την απελευθέρωση των απεργών που έχουν συλληφθεί και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνεται από το συνδικάτο των χαλυβουργών, στις 17.30 το απόγευμα στον κόμβο του Ασπροπύργου.

Βολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή της ΝΕΤ. «Να χαίρονται τα ΜΑΤ και την επίθεσή τους, ο κος Σαμαράς ο κος Βενιζέλος και ο κος Κουβέλης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ζητήσαμε διάλογο και συνεννόηση και δυστυχώς βλέπουμε κόντρες και απειλή βίας», σχολίασε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Παύλος Χαϊκάλης. Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση «να διαφυλάξει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο την ενότητα του ελληνικού λαού και να μην επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό».

Απαράδεκτη είναι σύμφωνα με τη Χρυσή Αυγή η λήψη οποιουδήποτε κατασταλτικού μέτρου εναντίον των εργατών. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται όμως και ότι «οι Έλληνες εργάτες δεν καπελώνονται από κανένα κομματικό χώρο».

Επιπλέον, η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι τάσσεται στο πλευρό των απεργών και των απολυμένων της Χαλυβουργίας και υπογραμμίζει ότι «αναγνωρίζει τα δίκαια αιτήματά τους».

Για γκανγκστερικού τύπου χτύπημα κάνει λόγο το ΚΚΕ και σημειώνει πως «δεν στοχεύει μόνο τους αγωνιστές χαλυβουργούς που απεργούν επί 9 μήνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. Αποτελεί επίθεση στο σύνολο της εργατικής τάξης, προκειμένου να σκύψει το κεφάλι, για να περάσει ο οδοστρωτήρας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής».

Παράλληλα, το Κομμουνιστικό Κόμμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση ΝΔ -– ΠΑΣΟΚ -– ΔΗΜΑΡ είναι η βασική υπεύθυνη για την εισβολή και καταγγέλλει πως έγινε χρήση χημικών, υπήρξαν ξυλοδαρμοί και συλλήψεις απεργών, «προκειμένου να προστατευτεί ο απεργοσπαστικός μηχανισμός του Μάνεση».

Τέλος, απαιτεί να αποσυρθούν αμέσως τα ΜΑΤ από τη Χαλυβουργία και να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και καλεί σε ένταση της αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών.

«Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Για «ανθρωποφάγο συνδικαλισμό κομματικά εγκάθετων» που «παρεμποδίζει με βία τους εργαζόμενους που προσπαθούν να προσέλθουν στο χώρο απασχόλησής τους» κάνει λόγο από την πλευρά της η Δράση. «Το κράτος πρέπει να καταλάβει ότι η ολοκληρωτική υποδούλωσή του στον κομματικοποιημένο συνδικαλισμό δεν οδηγεί παρά στην εξαχρείωση όσων επιμένουν να προσβάλλουν τα συνταγματικά δικαιώματα της εργασίας και της επιχειρηματικής ελευθερίας», επισήμανει σε ανακοίνωσή της και ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Καταδίκη της αστυνομικής επέμβασης από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Την επέμβαση των ΜΑΤ στην Χαλυβουργία Ελλάδας καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους ηΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «Οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί αγώνες των εργαζομένων που παλεύουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, τα οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα δεν λύνονται και δεν αντιμετωπίζονται με τη βία και τα ΜΑΤ», επισημαίνει η Συνομοσπονδία και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα «τις δυνάμεις καταστολής και την αδιαλλαξία» και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζόμενους για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Την «αμέριστη συμπαράσταση» των εργαζομένων στο Δημόσιο στους απεργούς της Χαλυβουργίας εξέφρασε και η ΑΔΕΔΥ, απαιτώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rollin avatar
  rollin 20/07/2012 12:57:06

  Παντα τετοια προεδρε επανω στους συνδικαλιστες εργατοπατερες μετα σοβιετικου τυπου που ριμαξαν τον τυπο αντε κ στον φωτοπουλο

 2. Tassos avatar
  Tassos 20/07/2012 13:04:00

  Τον Φωτόπουλο να τον δώσει στους ανέργους για τα περαιτέρω...

  • nikos avatar
   nikos @ Tassos 20/07/2012 13:30:09

   Υπαρχουν παρα πολλοι που αν δωθουν στους ανεργους .... θα ξεκοκαλισθουν. Ασε, δεν περιοριζεται στον Φωτοπουλο.

 3. avanti avatar
  avanti 20/07/2012 13:04:07

  Θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως ζούσαν οι απεργοί εννιά μήνες απλήρωτοι? Κάτι δεν πάει καλά εδωπέρα ...........
  Τι συνδικαλιστική ανωριμότητα είναι αυτή ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω, πως αλλιώς πρέπει να ειπωθεί ότι η εποχή που ζούσαμε με χρυσά κουτάλια πέρασε και ότι οφειλόταν μόνο και μόνο στα δανεικά και όχι στην (σκληρή) δουλειά μας?
  Ως πότε θα παραγκωνίζουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία?
  Ως πότε θα θεωρούμε ότι είμαστε προέκταση του σοβιετικού μοντέλου που κατέρρευσε?
  Ως πότε η αντιπολιτευόμενη αριστερά ΔΕΝ θα προτείνει κάτι ουσιαστικό και πατριωτικό?
  Ως πότε οι ανεύθυνοι συνδικαλιστές θα " αποφασίζουν και θα διατάσσουν" και τα κόμματα θα τους κοιτάνε άτολμα μην τυχόν και χάσουν καμιά ψήφο?
  Κουραστήκαμε κύριοι..

  • nikos avatar
   nikos @ avanti 20/07/2012 13:28:29

   Αν θες απαντηση, ρωτα επισης πολλους- μα παρα πολλους, απο τον ιδιωτικο τομεα που με βαση τα επισημα στοιχεια ειναι "κατα μεσο ορο"- κανε τα μαθηματικα για να καταλαβεις-, απληρωτοι 4-6 μηνες.

   Αυτοι πως ζουνε?
   Η' μηπως υπονοεις οτι τους απεργους τους πληρωνουν για να απεργουν?

 4. jk avatar
  jk 20/07/2012 13:05:22

  Πράγματι, η νέα μεταπολίτευση ξεκίνησε. Εφαρμογή του μνημονίου και ξύλο σε όποιον διεκδικεί οτιδήποτε. Εξαιρετική αλλαγή σε σχέση με τον ΓΑΠ...

  • Δήλιος avatar
   Δήλιος @ jk 20/07/2012 13:17:46

   λευτεριά στον Σιφωνιό!

  • Θόδωρος avatar
   Θόδωρος @ jk 20/07/2012 13:33:09

   Είτε είσαι γλαρόπουλο είτε με τον τσιπραντρέα, πρότεινε(τε) που θα βρούμε χρήματα να ζήσουμε. Απ' την αλληλεγγύη των λαών ή από τα πετρέλαια της Ελλάδας μέχρι αύριο (που θέλουν 15 χρόνια τουλάχιστον, ρώτα ειδικούς)? Ή μήπως σ' αρέσουν πιο πολύ οι δραχμές?!.. Όλα τ' άλλα τα ακούμε (οι περισσότεροι) ΒΕΡΕΣΕ!

   Δεν είστε μωρά, ρε! Ακόμα δεν καταλάβατε τι έγινε? Ψάχνετε αργηγό να τον πιστέψετε? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, οπορτουνιστές και τυχοδιώκτες είναι όλοι, για την πάρτη τους.
   Ο ΑΣ ίσως μόνο (θέλω ΠΟΛΥ να το πιστέψω!) τραβάει να σκίσει τα ρούχα του να τους ξεφύγει. Γι' αυτό και τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να βιαστεί!

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ jk 20/07/2012 13:33:47

   Δεν είναι έτσι σε αυτή την περίπτωση. Είμαι από τους δριμύτερους επικριτές εδώ μέσα (σε όσα σχόλια μού δημοσιεύονται) της μνημονιακής πολιτικής του Σαμαρά, αλλά με τη σημερινή του κίνηση κέρδισε πολλούς πόντους.

   Εδώ δεν πρόκειται λοιπόν για εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά για εφαρμογή της στοιχειώδους νομιμότητας. Το ΠΑΜΕ και οι αριστεροί γενικότερα έχουν αποκτήσει συμπεριφορά νονού στα εργατικά ζητήματα και η σύγκρουση είναι αυτοσκοπός για τους ανθρώπους αυτούς. Δεν έχουν ως στόχο το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά τη σύγκρουση για τη σύγκρουση, επειδή μέσα από αυτή δικαιώνεται η ύπαρξή τους. Πρόκειται για ανεπάγγελτους τεμπελχανάδες που ζουν εις βάρος των πράγματι εργαζομένων.

   Αν ο Σαμαράς μπορέσει με τέτοιες κινήσεις να σπάσει ένα από τα πολλά και βαθιά μεταπολιτευτικά αποστήματα, τότε η χώρα θα έχει προχωρήσει ένα βήμα μπροστά.

   Αν όμως συμβεί αυτό που λες και υπάρξει "εφαρμογή του Μνημονίου με ξύλο", τότε θα χάσει κάθε έξωθεν καλή μαρτυρία του προσφέρουν κινήσεις όπως η σημερινή.

   Μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίζεται με το ΚΚΕ σε αυτό το ζήτημα. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τώρα πια η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων τους δεν έχει την "επαναστατική" κουλτούρα που είχε το κόμμα του 4% και ότι πρέπει να υιοθετήσουν διαφορετική προσέγγιση. Αλλά... το αίμα νερό δεν γίνεται. Κομμουνιστογενής είναι η προέλευση των ανθρώπων αυτών και δεν μπορούν να διανοηθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό.

   • avanti avatar
    avanti @ Διογένης 20/07/2012 14:12:06

    Είναι τουλάχιστον αντεθνική η συμπεριφορά του σύριζα και του ΚΚΕ όταν η χώρα στροβιλίζεται στην δίνη της πιθανής ολικής χρεοκοπίας εν μέσω παγκόσμιας κρίσης και πιθανών συρράξεων στην Μέση Ανατολή. Επιτέλους τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι πρέπει να υπάρξει εργασιακή ειρήνη στην παρούσα φάση - έστω αποδεχόμενοι - ότι οι εργαζόμενοι χάνουν τα κεκτημένα δικαιώματά τους? Αν καταρρεύσουμε, ρωτάω εγώ, τι κεκτημένα θα έχουν? Είναι ανεύθυνοι, καμώνονται ότι κόπτωνται για τους εργαζόμενους αλλά έχουν να αντιπροτείνουν κάτι? Από λαϊκισμούς, ιδεολογήματα και πάσης φύσεως αμπελοφιλοσοφίες έχουμε χορτάσει. Πράξεις δεν βλέπουμε, όλα για τους ψήφους και το βόλεμα.

 5. SOTPAP avatar
  SOTPAP 20/07/2012 13:05:46

  Που είναι ο εισαγγελέας; Να ασκήσει άμεσα δίωξη σε βάρος του επικεφαλής του ΠΑΜΕ, αφού αυτοί είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο του εργοστασίου.

 6. avanti avatar
  avanti 20/07/2012 13:14:40

  Καλά ο ΓΑΠ ήταν ένας αντιεξουσιαστής στην εξουσία δεν το συζητάμε, και επειδή δεν γούσταρε την εξουσία μας έφερε το ΔΝΤ!

 7. rollin avatar
  rollin 20/07/2012 13:22:11

  Δικαστηκη ερευνα κυριοι ποιοι ειναι οι απεργοι που.πληρωνοντε κανονικα τοσα χρονια πως ζουν τις οικογενειες τους;

 8. zero avatar
  zero 20/07/2012 13:22:46

  με ανακοινωση του σεβ στην βορεια ελλαδα εκλεισαν 600 εργοστασια...το γραφω και ολογραφως για να μην νομιζετε οτι ειναι λαθος το νουμερο εξακοσια εργοστασια....αυτα το παμε τα εκλεισε?ελεος πια με την προσωπολατρεια και την αντιαριστερα ηθικη...ελεος

 9. kotstak avatar
  kotstak 20/07/2012 13:29:23

  Εάν, για να γίνουν τα λογικά και αυτονόητα, απαιτείται η παρέμβαση του κυρίου Σαμαρά, καληνύχτα.
  Να το κλείσουμε το “μαγαζί”.
  Χθες πχ.:

  http://www.antinews.gr/2012/07/19/171454/

  Οι υπουργοί, δεν γνωρίζουν ποιο είναι το συμφέρον της πατρίδας;
  Εάν βάζουν στη ζυγαριά, από τη μια μεριά το συμφέρον της πατρίδας και από την άλλη το συμφέρον των συντεχνιών, πρέπει να ντρέπονται.

  Πρέπει στο antinews να φτιάξετε μια λίστα με τις εντολές του κυρίου Σαμαρά, εντολές που δίστασαν να δώσουν οι ευθυνόφοβοι υπουργοί ή υφυπουργοί, ώστε να ξέρουμε τους ευθυνόφοβους και να τους “μαυρίσουμε” στις προσέχεις εκλογές.

 10. 3V4NG3L05 avatar
  3V4NG3L05 20/07/2012 13:30:27

  Αν υποθεσουμε οτι μια μοναδα παραγωγης, κλεινει για να μεταφερθει πχ στη Βουλγαρια, ή βαζει λουκετο γιατι δεν βγαινει .... Μπορει με την προυποθεση οτι θα μεινει αθικτη η υποδομη, να γινει κατι σαν εταιρια λαικης βασης, με μονους μετοχους τους εργαζομενους ? Οι οποιοι θα αμοιβονται οχι με οσα λεει ο νομος, αλλα με την διανομη των κερδων. Την εταιρια θα την κουμανταρει το ΔΣ που εκλεγεται απο τους υπαλληλους/μετοχους/συνεταιρους. Αφου θελουν να κολεκτιβοποιησουν τα μεσα παραγωγης γιατι δεν το δοκιμαζουν σε μια μοναδα και μετα σε ολοκληρη την κοινωνια/οικονομια ?

 11. gio avatar
  gio 20/07/2012 13:31:45

  To προβλημα το εχει ο Κουβελης ,παει για διαλυση η ΔΗΜΑΡ

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ gio 20/07/2012 13:51:21

   ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΜΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΣΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΔΕ ΦΤΑΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ....
   1993 ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΡΥΘΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΖΩΗ ΔΕ ΘΑ ΧΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

 12. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/07/2012 13:47:09

  Μπράβο , αλλα μήπως θα μπορούσε να παρέμβει ο πρόερδρος και για να εξασφαλίζεται το δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων να κυκλοφορούν μέσα στη χώρα τους, κάθε φορά που το κάθε ΠΑΜΕ αποφασίζει να κλείσει κεντρικούς δρόμους?

  Επιτέλους , ας σπάσει και κανένα κλούβιο κεφάλι αν δε γίνεται αλλιώς!

 13. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 20/07/2012 13:55:51

  Και κάτι ακόμα: Το ζήτημα δεν είναι να ανοίξει η Χαλυβουργία.

  Το πρόβλημα είναι να χρειάζεται παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να εφαρμόζεται ο νόμος!

  Αν ΑΥΤΟ δεν φτιάξουμε, δεν κάνουμε τίποτα.

 14. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 20/07/2012 13:56:52

  Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια. Μια θετική κίνηση που εξέπληξε πολλούς. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ θα το φυσάνε και δε θα κρυώνει. Ελπίζω η κίνηση αυτή να είναι το πρώτο δείγμα ότι το παρακράτος της Αριστεράς έρχεται στο τέλος του

 15. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 20/07/2012 14:09:36

  "Αίτηση για κλείσιμο της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο καταθέτει εντός της εβδομάδας, η διοίκηση, όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3, η Ελένη Καταβάτη, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα στη Χαλυβουργία.
  Είπε πως οι εργαζόμενοι είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων που κατανόησαν, όπως είπε, το πρόβλημα πλην του κ. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Η κ. Καταβάτη είπε πως ο κ. Λαφαζάνης τάχθηκε υπέρ των αποφάσεων του σωματείου που κρατά κλειστό το εργοστάσιο παρά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία.
  Ζήτησε τέλος την παρέμβαση εισαγγελέα για να ανοίξει το εργοστάσιο"


  Κατά τα λοιπά, "ξύλο" , "διαλύεται η ΔΗΜΑΡ" , "ξύλο σε όποιον διεκδικεί" και λοιπά εξαρτημένα αντανακλαστικά, προσάναμα για κατηγορίες κατά της κυβέρνησης , όταν η όλη ιστορία είναι ο εκφυλισμός του ΠΑΜΕ σε αντιδημοκρατικό τσούρμο τραμπούκων που χτυπάνε συναδέλφους τους που διαφωνούν! Αλλά για αυτό τσιμουδιά. Βία της κυβέρνησης βλέπει ο άλλος , που εφαρμόζεται η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου!
  Τα δεδομένα:
  -η απεργία ήταν παράνομη
  - οι απεργοί ασκούσαν ωμή βία σε όποιν ήθελε να εργαστεί
  - οι απεργοί του ΠΑΜΕ ευτέλισαν την απεργία υποδεχόμενοι τον Κασιδιάρη προ μηνών που τους έβγαλε και λόγο! Καμαρώστε τους: http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo
  - στον Βόλο οι εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ εισέπραξαν γιούχα και τους έδιωξαν.

  Αλλά αμά θες να κάνεις αντιπολίτευση, αμά θές να στηρίξεις τον Μπαλάφα, τον Στρατούλη και τον Μηλιό, όλο και και κάποιο τσιτάτο περί "βίας" θα βρεις.

  "Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα"
  Ηλίας Ηλιού

 16. Aggelos avatar
  Aggelos 20/07/2012 14:31:20

  " - οι απεργοί ασκούσαν ωμή βία σε όποιν ήθελε να εργαστεί"

  ακριβως
  απεργια σημαινει οτι δεν εργαζομαι,,απεχω της δουλειας
  οχι εμποδιζω τους αλλους να δουλεψουν ουτε κλεινω το εργοστασιο,,γιατι απλα δεν μου ανηκει!
  το μονο που μου ανηκει ειναι η δουλεια που προσφερω και αρα την κοβω με απεργια

  αυτα ξα ξεκαθαριστουν με τον καλο και αγριο τροπο

  Οποιοες γοσταρει να μην δουλεψει ας μη δουλεψει,,
  αλλα αν τολμησουν καποιοι να ασκησουν φασιστικη βια και να εμποδισουν εργαζομενους να δουλεψουν

  τοτε επεμβαινει το κρατος..

  • loretta avatar
   loretta @ Aggelos 20/07/2012 14:59:42

   διορθωση...δεν προσφρουν εργασια ...(δεν ειναι δωρεαν κοινως)εχουν προσληφθει και αμοιβονται για αυτην!!

 17. βορειος avatar
  βορειος 20/07/2012 14:31:38

  οντως καλη κινηση, ας ελπισουμε οτι το επομενο βημα θα ειναι η απολυμανση των πανεπιστημιων για να λειτουργησουν οπως ολα τα αλλα πανεπιστημια της Υφηλιου χωρις ((ασυλο)) για εγκληματιες μολοτωφ, ,λαθρο, και οτι αλλο βρισκει στεγη εκει μεσα

 18. sawas avatar
  sawas 20/07/2012 14:32:39

  Το παράδειγμα που ανάφερες εφαρμόζεται εδώ και ~60 χρονια σε μεγάλη κλίμακα:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Mondragon_Corporation
  και σε μικρή:
  http://pagkaki.org/

  Ποιος όμως θα δείξει τον δρόμο, ο Χατζηδάκης? που θέλει να φέρει τον "ανταγωνισμό" στην ενέργεια όταν έχουμε την πιο (4η) φθηνή σε όλη την Ευρώπη?
  http://www.e-control.at/de/konsumenten/strom/strompreis/internationale-vergleiche

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ sawas 20/07/2012 16:54:56

   Και τα φθηνότερα λεωφορεία και μετρό στον κόσμο έχουμε, σημαίνει οτι έιναι επιπέδου; Και εισητήριο 12€ για την Ακρόπολη έχουμε, αλλά περισσότεροι ανεβαίνουν στις βουνοκορφές των Αλπεων και πληρώνουν 50€+. Σας αρέσει να πληρώνετε λίγα στο τιμολόγιο και να συσωρεύουν χρέη και ελλείματα λες κι αυτά θα σας τα διαγράψει ο Τσίπρας! Αυτά δεν πληρώνουμε τώρα; Τα συσωρευμένα ελλείματα της δήθεν κοινωνικής πολιτικής του παρελθόντος και μαζί και τη διαφθορά που είχε γινεί μοχλός ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα!

 19. anofrografos avatar
  anofrografos 20/07/2012 14:50:30

  Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό ...και το δικαιωμα στην απεργια επισης ιερο ειναι η δεν ειναι?με το περνει μερος η κυβερνηση το μερος του βιομηχανου τι θα πετυχει..το να βαλει απεργοσπαστες στη βιομηχανια?αυτος ειναι ο ρολος της ελληνικης κυβερνησης!!!εικονες απο τα σταφιλια της οργης μου ερχονται στο μυαλο..δουλεια της κυβερνησης της καθε κυβερνησης ειναι να υπαρχει κοινωνικη ειρηνη το να περνει το μερος του βιομηχανου θα οδηγισει με μαθηματικη ακριβεια σε ξεσπασμα της λαικης οργης οταν ενας λαος εχει 22% ανεργια και μερικα εκατομμυρια ζουνε κατω απο το οριο της φτωχειας , θα αντιδραση με βια,και τοτε το μονο που θα κανουνε οι φιλοι μας οι ευρωπαιοι ειναι να μας στελνουν την συμπαθεια τους..τι θελετε να γινουμε ..διαλεξτε αιγυπτος συρια ποιο λαιτ καταστασεις τυνησια θελετε αργεντινη εκει ειχαν μονο 200 νεκρους τι θελετε να ειναι σταθμευμενα αρματα μαχης εξω απ τη βουλη γιατι τα συμφεροντα ενος μανεση?

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ anofrografos 20/07/2012 16:45:39

   Θέλουμε να είμαστε σοβαρή χώρα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν η σημερινή κίνησης της κυβέρνησης.
   Το δικαίωμα στην εργασία που όπως λέτε είναι ιερό το καταπάτησαν οι αντιδημοκράτες του ΠΑΜΕ όταν άρχιασν να δέρνουν όποιον διαφωνεί μαζί τους,
   Το δικαίωμα στην απργία είναι ιερό, αρκεί να ασκείται όπως προβλέπει ο νόμος, με κάλπη και όχι μα νταηλίκια του ΠΑΜΕ προς κάθε διαφωνούντα.
   Το δικαίωμα στην σοβαρότητα το έχασαν οι ΠΑΜΙΤΕΣ όταν υποδέχονταν τον Κασιδιάρη. Δεν ντράπηκαν; Το κόμμα τους δεν ντράπηκε; Θέλουν και συμπαράσταση οι υποδεχόμενοι τον Κασιδιάρη και οι ξυλοκοπούντες συναδέλφους τους...

   • man8os avatar
    man8os @ Kώστας ΜΠ 20/07/2012 22:41:46

    Το δικαιωμα στην απεργια δεν μπορει να εμποδιζει ακομη και την ελαχιστη μειωψηφια που θελει να εργαστει γιατι εχει αναγκη τα χρηματα. Οι απεργιες γινονται απο το σπιτι η με πορειες οχι με κλεισιμο χωρων εργασιας

 20. bladerunner82 avatar
  bladerunner82 20/07/2012 14:51:43

  ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

  • jk avatar
   jk @ bladerunner82 20/07/2012 18:57:03

   Ναι, στα όνειρα που θα κάνεις κάτω από καμιά γέφυρα, ως απολυμένος ή κατεστραμένος γενικότερα....

   • man8os avatar
    man8os @ jk 20/07/2012 22:42:08

    Προβοκατορα στην τρυπα σου

 21. tpe avatar
  tpe 20/07/2012 14:59:51

  Έτσι.
  Έχω σιχαθεί να διαβάζω για αηδίες.
  Το κλείσιμο της πόρτας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Τελεία.

 22. dimitris avatar
  dimitris 20/07/2012 15:12:07

  'οτι πιο σωστό έχω διαβάσει στο αντινέα γενικά από δεξιό μάλλον...τελικά
  Αν και αυτό που λες φίλε μου οι απόγονοι των μπολσεβίκων μάλλον θα το θεωρούσαν οπορτουνιστικό, καθώς θα έκαναν την εταιρία λαικής βάσης που αναφέρεις με καπιταλιστικά τεχνάσματα...
  πάντως ο τρόπος καταστολής της απεργίας ήταν ένα ακόμα χτύπημα, πλέον ο κόσμος βλέπει τον εαυτό του στους εργαζόμενους αυτούς ξέροντας πως αν δεν έχει έρθει η σειρά του ήδη...πλησιάζει.

 23. tsapari avatar
  tsapari 20/07/2012 15:38:16

  το να στέλνεις τη μπάλα στην εξέδρα δεν κερδίζεις τίποτα, ότι έκλεισαν 600 εργοστάσια δεν έχει καμία σχέση με τη χαλυβουργική επί του θέματος έχεις να μας πεις τίποτε?

 24. tsapari avatar
  tsapari 20/07/2012 15:41:54

  Γιατί για να λειτουργήσει μια μονάδα θέλει άμεσα δανεισμό και σε αυτό που θεωρητικά σκέπτεσαι καμία τράπεζα δεν θα δώσει ούτε ευρώ δάνειο διότι a priori θα αποτύχει! Ούτε και η Ρώσικη Τράπεζα που άνοιξε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

 25. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 20/07/2012 15:45:47

  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ: Το δικαίωμα της εργασίας είναι ιερό όταν υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπή μεροκάματα. Όταν δεν υπάρχουν αυτά τότε μιλάμε για "δικαίωμα" στην σκλαβιά.

 26. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 20/07/2012 16:01:38

  Ένα μεγάλο μπράβο στον Σαμαρά. Η αλητεία και η τρομοκρατία των κηφήνων νοσταλγών του σταλινισμού πρέπει επί τέλους να τελειώσει.

 27. Joao avatar
  Joao 20/07/2012 16:16:48

  Ολα αυτα για τον Μανεση..

 28. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 20/07/2012 16:19:29

  Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο! Ἐμφατικὰ καὶ ἐνθουσιωδῶς!

 29. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 20/07/2012 16:25:36

  ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΙΚΟΣ Π 20/07/2012 17:09:22

   Αυτή είναι η ουσία που δείχνει ποιοι είναι οι φασίστες που φοράνε κόκκινα για να κρυβονται...

 30. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 20/07/2012 16:33:33

  Επι τοσα χρονια η ελληνικη πολιτεια αφησε το κκε με το συνδικαλιστικο του στρατο να παρανομει και ν'ασκει βια στους εργαζομενους εκπαιδευσε τους νεους στην ανομια και το παραλογισμο των καταληψεων απο αθλιες και ανοητες μειοψηφιες παρεδωσε τα κεντρα των πολεων σε ομαδουλες που για ψυλλου πηδημα τις παρελυαν και καταδυναστευαν κατοικους εργαζομενους τουριστες επικρατησε φασιστικη αντιληψη της κυριαρχιας θορυβωδων μειοψηφιων και τραμπουκισμος καποια στιγμη πρεπει να νοιωσει κι απλος πολιτης οτι υπαρχει νομος κρατος και προστασια .

 31. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 20/07/2012 16:42:01

  ΜΠΡΑΒΟ!
  Δεν γίνεται τώρα, εκατό "μπράβοι" του ΠΑΜΕ και των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να ανοιγοκλείνουνε επιχειρήσεις αλλά και να τρομοκρατούνε και ασκούνε σωματική βία σε όποιον θέλει να πάει για δουλειά να ταϊσει την οικογένειά του...
  Πρόεδρε, βάλε το μαχαίρι βαθειά στο κόκκαλο ώστε να σταματήσει ο τόπος να είναι έρμαιο 100 φαντασμάτων της Αριστεράς και 100 βολεμένων (στα συνδικάτα) της Κεντροαριστεράς...
  Συνέχισε έτσι καιν θα κυβερνάς για άλλα 30 χρόνια!

  Ήδη τα πρώτα μηνύματα από τον λαό για τησυγκεκριμένη κίνηση είναι πολύ θετικά!
  Τα μηνύματα από το λαό να σε ενδιαφέρουνε πρόεδρε, όχι οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Καμμένου και όλων των άλλων (συνδικάτων) που ξεβολεύοντε...

 32. The Owl avatar
  The Owl 20/07/2012 17:09:06

  Προς jk : περαστικά σου και υπομονή, όπου να'ναι θα δροσίσει

  • jk avatar
   jk @ The Owl 20/07/2012 18:58:00

   Χε, σε κάνα χρόνο που η ΝΔ θα έχει καταντήσει από άποψη ποσοστών ΠΑΣΟΚ να έρθεις να μου τα πεις αυτά.

 33. la poderosa II avatar
  la poderosa II 20/07/2012 17:15:35

  Αληθευει οτι στο εργοστασιο του Μανεση στο Βελεστινο βρεθηκαν ραδιενεργα αποβλητα, και η κυβερνηση τον καλυπτει;

  • Μοναχικός Λύκος avatar
   Μοναχικός Λύκος @ la poderosa II 20/07/2012 18:49:29

   Ακούγεται πολύ έντονα για επικίνδυνη συγκέντρωση του ραδιενεργού καισίου 137 στο περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου. Παρ'όλα αυτά είναι περισσότερο φήμη παρά γεγονός και μάλλον πρέπει να εξεταστεί με ιδιαίτερη προσοχή αν ευσταθεί.
   Αν ευσταθεί, τότε μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο...

 34. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 20/07/2012 17:19:58

  Ο Σαμαρας εκανε το αυτονοητο που κοντευουμε να το ξεχασουμε στον τοπο μας.Οποιος θελει να απεργει θα απεργει και οποιος θελει να εργαζεται θα εργαζεται.Δεν δινει αναλογη εντολη και για τα πανεπιστημια να τελειωνουμε?Τελος στις φασιστικες επιβολες των μειοψηφιων.

 35. ΕΤΣΙ ΣΑΜΑΡΑ! avatar
  ΕΤΣΙ ΣΑΜΑΡΑ! 20/07/2012 17:29:31

  Λοιπόν ειλικρινά δεν περιμέναμε πολλοί τέτοια αντίδραση απο τον σαμαρά! ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!

 36. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 20/07/2012 18:09:54

  Το ΠΑΜΕ , στην απελπισμένη του προσπάθεια να συκοφαντήσει όσους διαφωνούν μαζί του, έβγαλε το απόγευμα παραληρηματική ανακοίνωση.
  Γράφουν μεταξύ άλλων:
  " Λένε ότι 100 εργαζόμενοι της Ελληνικής Χαλυβουργίας ζήτησαν με επιστολή τους στον Εισαγγελέα ν' ανοίξει η πόρτα του εργοστασίου. Λένε ψέματα.

  Αυτοί που ζήτησαν να επέμβουν τα ΜΑΤ είναι τα διευθυντικά στελέχη του Μάνεση, όλο το χαφιεδολόϊ του και μια ομάδα εργαζομένων που μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού"

  Μάλιστα. Γνήσια φρασεολογία τραμπούκων. Όσοι ήθελαν να εργαστούν είναι ..."χαφιεδολόι"!
  Ε ας ξαναφωνάξουν τον Κασιδιάρη οι Παμίτες να τους ανυψώσει το ηθικό , όπως αναίσχυντα έκαναν προ μηνών.

  • man8os avatar
   man8os @ Kώστας ΜΠ 20/07/2012 22:44:49

   Ναι το θυμαμαι, αλλα τωρα βαρεσε τη συντροφισσα Λιανα, βεβαια ποτε δεν ξερεις, τωρα που το ΚΚΕ πνεει τα λοισθια μηπως αυτομολησουν στο στρατοπεδο του ιδεολογικου εχθρου...
   Ποιος ξερει?

  • loretta avatar
   loretta @ Kώστας ΜΠ 21/07/2012 02:36:18

   μετα θα φταιει η χαλυβουργικη και καθε βιομηχανια αν τραβηξει ενα lock out!! ...θελω να δω τοτε οι παμιτες πως θα υπερασπιστουν τα δικαιωματα ολων αυτων που καψανε!! ξερω θα μοιραζει η κανελη γαλατακια κακαο!!

 37. Βασίλης avatar
  Βασίλης 20/07/2012 18:11:03

  Μετά από είκοσι και βάλε χρόνια ΠΑΣΟΚαρας, που έχει επικρατήσει το μοντέλο: χοντρό στριφτό μουστάκι, ανοιχτό πουκαμισο με χρυσο σταυρουδακι ισα με του Ιερόνυμου, μπυροκοιλιά και σκαρπινι μαυρο με λευκή καλτσούλα..... φαντάζει σχεδόν αυτονόητο το κλείσμο των δρόμων, των λιμανιών των εργοστασίων από τους παραπαννω περιγραφόμενους κυρίους..... Το οτι εν έτη 2012 χρειάζεται να παρέμβει ο προθυπουργός για να ισχύσουν οι νόμοι δεν μας τιμά ως κράτος και ως έθνος..... θα θεωρησω οτι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο όταν αυτά γίνουν αυτόματα και απο υπηρεσιακούς παράγοντες χωρίς την εμπλοκή κανενός πολιτικού.....

  ΥΓ: Τις προάλες έκλεισαν την ακρόπολη γιατι ζεσταινόντουσαν, και ο αρμόδιος υπουργός το έμαθε από δελτίο τύπου.....η αντίδραση ήταν να τους συναντήσει και να συζητήσουν σε κλίμα συνεργασίας όπως δήλωσε ο ίδιος.....είναι να γελάει και να κλαίει κανείς ταυτόχρονα....

 38. Bob ο μάστορας avatar
  Bob ο μάστορας 20/07/2012 18:14:47

  Η επανάσταση του αυτονόητου!

  Αριστερά τοτέμ και δεξιά ταμπού στην άκρη, με τρόπο επίσημο, νόμιμο, λογικό.

  Απλά εθνικά βήματα αποχώρησης από το φρενοκομείο που τόσα πολλά χρόνια ασχολείται με την εξαίρεση, ώστε κατάργησε τους κανόνες!

 39. NICK avatar
  NICK 20/07/2012 18:29:08

  από το γραφείο τύπου του ηρωικού ΚΚΕ

  "Η δήλωση του πρωθυπουργού για την Χαλυβουργία επιβεβαιώνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είναι απροκάλυπτοι υπερασπιστές της κεφαλαιοκρατίας και εχθροί της εργατικής τάξης.

  Τα περί «του δικαιώματος στην εργασία» που δήθεν υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι φύκια που πουλάει για μεταξωτές κορδέλες. Τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπερασπίζεται για να τσακίσει τους εργάτες, να υποταχθούν στις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις με μισθούς - επιδόματα πείνας."

 40. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 20/07/2012 18:39:26

  Σωστή κίνηση.
  Μένει να δούμε και την ανάλογη ευαισθησία, όπου υπάρχει αντίστοιχη αυθαιρεσία και από την άλλη πλευρά.

 41. Μοναχικός Λύκος avatar
  Μοναχικός Λύκος 20/07/2012 18:43:02

  Το θέμα της Χαλυβουργίας διακατέχεται από πληθώρα απόψεων. Συνεπώς στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει διχασμός και έλλειψη κοινά αποδεκτής λύσης. Παρ' όλα αυτά οι αντιδράσεις για την "ωμή παρέμβαση" Σαμαρά (που αναπαράγεται ως σοκαριστική είδηση σε μερικά μπλογκς) είναι ελάχιστες και αυτό έχει σαφή εξήγηση.
  Η απεργία ήταν "κλειστού τύπου". Δηλαδή κομματικά ελεγχόμενη από το ΠΑΜΕ και πιθανώς αντιδημοκρατική (χωρίς πλειοψηφική νομιμοποίηση από τους εργαζομένους της) απ'όσα ακούγονται τουλάχιστον. Περισσότερο ήταν εργαλείο ψηφοθηρίας για το ΚΚΕ παρά μέσο πίεσης των απεργών. Προσωπικά θεωρώ πως οι όποιοι απεργοί έχασαν το δίκιο τους, υιοθετώντας τις πρακτικές του γνωστού οπορτουνιστικού κομματικού μηχανισμού του ΠΑΜΕ.
  Να μην αναφέρω και την αποδοχή της ΧΑ ή και άλλων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ) στην απεργιακή κινητοποίηση. Προσωπική μου άποψη, όποιο σωματείο ή εργατικό προσωπικό θέλει να απεργήσει, να το κάνει μακριά από κόμματα και τυχοδιωκτικούς μηχανισμούς. Επίσης, το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό αλλά το ίδιο είναι και το δικαίωμα στην απεργία (εφόσον η πλειοψηφία των εργαζομένων την επιθυμεί). Τυχόν ταυτίσεις της Χαλυβουργίας με απεργίες που δεν έχουν κομματικό πρόσημο είναι το λιγότερο άκαιρες και χαζές.
  Από ΄κει και πέρα, ο εργαζόμενος κόσμος πρέπει να οργανώσει νέα σωματεία μακριά από Φωτόπουλους, κόμματα και οργανώσεις τύπου ΠΑΜΕ. Σωματεία στα οποία θα συμμετέχει ενεργά και μακριά από εργατοπατέρες. Μέσα από αυτά τα υγιή σωματεία θα μπορέσει να οργανώσει την εργασία του και να λύσει πολλά από τα προβλήματα του χωρίς να πέσει στην παγίδα της εργατικής αριστοκρατίας. Θα συνειδητοποιήσει επίσης πως όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε χωρίς αυτό να συνεπάγεται την ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν μέσα από κοινωνικούς αγώνες (κοινωνικούς όχι κομματικούς). Δυστυχώς η περίπτωση της Χαλυβουργίας αποδεικνύει πως δεν υπάρχει εργατικό κίνημα ή κοινωνική συμφωνία στον κόσμο (ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει). Επίσης ο κοινωνικός κανιβαλισμός καλά κρατεί...
  Συνεπώς η παρέμβαση του Σαμαρά με βρίσκει σύμφωνο γιατί κανένα κόμμα δεν μπορεί να παίζει με τις τύχες των εργαζομένων για να ψωνίσει ψήφους. Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ξαναλέω από την στιγμή που εμπιστεύονται την τύχη τους στο κομματικό καζίνο, θα είναι αντιμέτωποι με την προοπτική της ήττας.
  Θα προσθέσω πάντως και κάτι γενικό και αόριστο. Ο εργασιακός Μεσαίωνας που ήδη κατέφθασε οδηγεί σε οποιοδήποτε άλλο δρόμο, εκτός εκείνου της περιβόητης "εργασιακής ειρήνης".
  Το λεγόμενο ιερό δικαίωμα στην εργασία προϋποθέτει και την προστασία των εργαζομένων από τα αρπακτικά. Αντ' αυτού καλά κρατούν η μαύρη εργασία, οι απάνθρωπες απολαβές ελέω της εσωτερικής υποτίμησης (που δεν πέτυχε;), η ανεργία, η ισοπέδωση των αυτοαπασχολούμενων μέσω της άδικης φορολόγησης, οι απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι και τέλος η εκμετάλλευση των παραπάνω συνθηκών ως μέσο πίεσης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους... Εργοστασιάρχες που τόσα χρόνια ζούσαν σαν παράσιτα, αρμέγοντας την ελληνική κοινωνία, αντί να αλλάξουν μυαλά βλέπουν την κρίση ως μια μεγάλη ευκαιρία για να ληστέψουν στην κυριολεξία τους εργαζομένους τους. Εδώ θα υπάρξει... κρατική παρέμβαση πριν καταστραφεί η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας;

  • man8os avatar
   man8os @ Μοναχικός Λύκος 20/07/2012 22:46:52

   Ακομη και ενας στους εκατο να θελει να εργαστει πρεπει να μπορει να εργαστει τα αλλα ολα ειναι φασισμος

 42. Συμεών avatar
  Συμεών 20/07/2012 18:57:34

  Καιρός να επιστρέψουν στην δουλειά τους από την μακράς διαρκείας προνομιακή συνδικαλιστική άδεια οι εργατοπατέρες της παρωχημένης προπαγάνδας του σοβιέτ και της μακρόπνοης συριζικής υποκρισίας.Προτείνω να ξυριστούν στην πλατεία Συντάγματος οι Γενειοφόροι συνδικαλιστάδες ώστε το μούσι να πάψει να γίνεται παντιέρα πλασματικού επαναστατικού προφίλ.Επίσης με σκληρή λογική να παταχθεί η παρακώλυση συγκοινωνιών και το κλείσιμο των δρόμων που γίνεται στο όνομα όχι του άδολου εργατικού αγώνα αλλά συγκεκριμένων συμφερόντων.Όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν με την αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή του εργατικού δικαίου και την επαγρύπνηση των εποπτειών εργασίας έτσι ώστε να περιχαρακώνεται το δικαίωμα στην απεργία και στην εργασία αλλά και να προασπίζεται ο αδύναμος εργαζόμενος από τους ιέρακες της εκμετάλευσης που φορούν το ένδυμα του επαγγελματία και του επιχειρηματία αλλά στηρίζουν την εισροή χρήματος στις επιχειρήσεις του όχι τόσο στον υποδειγματικό επαγγελματισμό τους και το επιχειρηματικό τους πνεύμα ,όσο στην πριμοδότησή τους από τα παθολογικά δεδομένα του συστήματος που αφήνουν να λιμνάζει ο εργασιακός μεσαίωνας στο όνομα του ελληνα επιχειρηματία κατσιαπλιά

 43. xristos avatar
  xristos 20/07/2012 19:26:01

  ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
  Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
  ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΧΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ
  ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ
  Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΞΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
  Υ.Γ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥΣ ΝΕΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ

  • man8os avatar
   man8os @ xristos 20/07/2012 22:47:58

   Μα οι ΧΑ ειναι σοσσιαλιστες ξεκαθαροι. Περιμενες κατι διαφορετικο απο αυτους?

 44. libertarian avatar
  libertarian 20/07/2012 19:46:03

  Στις εκλογές του '07 ψηφισα Φιλελευθερη Συμμαχια,του '12 Δραση και Πειρατες οπως καταλαβαινει κανενας ειμαι μακρια ιδεολογικα απο την ΝΔ του Σαμαρα. Εαν ομως καταφερει να αποκαταστησει την νομιμοτητα σε αυτην την χωρα οχι απλα θα τον ψηφισω θα κανω και καμπανια υπερ του.

 45. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/07/2012 20:32:47

  Μπράβο στο Σαμαρά. Κάτι για την ανακοίνωση του σοβιετικού ΚΚΕ: 450 ευρώ για 4 ώρες, δηλαδή 110 ευρώ την ώρα είναι λίγο; Ασχέτως ότι αυτό δεν ισχύει παρά μόνο για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις

 46. Ιεροφάντης avatar
  Ιεροφάντης 20/07/2012 21:39:33

  Ο Νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται.

  +1 λοιπόν.

  Υ.Σ. Ο Νόμος και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται... σε όλους όμως...!

 47. NICK avatar
  NICK 20/07/2012 22:04:46

  μη ματαιοπονείτε. η αρετή θα νικήσει. η γη θα γίνει κόκκινη.

  • man8os avatar
   man8os @ NICK 20/07/2012 22:49:09

   Παντα κοκκινη γινεται η γη, ο λαος παντα υποφερει μερικα λαμογια αληταραδες επωφελουνται

 48. RED avatar
  RED 20/07/2012 22:42:59

  Να μου εξασφαλίσει κι εμένα ο κ Σαμαράς το ιερό μου δικαίωμα στην εργασία. Είμαι τρία χρόνια άνεργος, κάνω περιστασιακά μαύρες ανασφάλιστεσ και άσχετες εργασίες, ενώ το βιογραφικό μου είναι πολύ καλύτερο από του μέσου κομματόσκυλου...

  • monson avatar
   monson @ RED 21/07/2012 02:38:20

   γινε συνδικαλιστης για να πληρωνεσαι να καθεσαι!!

 49. Γιωργος avatar
  Γιωργος 20/07/2012 22:51:19

  Το ΚΚΕ οτι λεει το υποστηριζει χωρις ταλαυντευσεις και κωλοτουμπες!!Γι΄αυτο στηριζουμε το ηρωικοτερο κομμα....Το ΚΚΕ ηταν μπροσταρης στους εργατικους αγωνες σε δεκαετιες πολυ ποιο σκληρες!!Αν νομιζετε οτι τα ματ του Σαμαρα ,του Μπενι και του κουβελη ,θα φραξουν το δρομο της αντιστασης του ελληνικου λαου ειστε γελασμενοι...ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!!!

 50. Κβάντα avatar
  Κβάντα 20/07/2012 22:56:57

  Καιρός ήταν! Κίνηση ματ, χωρίς να προηγηθεί σαχ! Μπράβο Πρόεδρε!

 51. Προβληματισμένος avatar
  Προβληματισμένος 20/07/2012 23:09:28

  Kαλά τα λέτε αδέρφια σαφώς και φταίει το ΠΑΜΕ το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ και το κακό μας συναπάντημα, αλλά εμένα μού ήρθε 2000 ευρώ εφορία και περιμένω και το Χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΕΤΑΚ και όλα τα υπόλοιπα καλούδια.

  Με έναν μικρό υπολογισμό αν βγάλουμε όλα τα χαράτσια πρέπει να ζήσω τους επόμενους 5 μήνες εγώ και η οικογένεια μου με τα ρέστα που περισεύουν περίπου 1500 ευρώ δηλαδή 300 ευρώ το μήνα.
  Κατα τα άλλα χαίρομαι για τις παρεμβάσεις Σαμαρά αν και αισθάνομαι ότι με κυβερνά ο ΓΑΠ με τον Βενιζέλο.

 52. Enzo avatar
  Enzo 21/07/2012 00:18:23

  Κάναμε πρώτο θέμα τα αυτονόητα .
  Επιτέλους να εφαρμοστούν οι νόμοι .
  Δηλαδή έχω εργοστάσιο και μου το κλείνει ο εργαζόμενος μου επειδή έτσι του αρέσει ( Amstel )
  Ρε δεν πάμε καλά

  • Factorx avatar
   Factorx @ Enzo 21/07/2012 00:44:09

   "Επανάσταση του αυτονόητου"!!!

   • Μαρξιστής Χ avatar
    Μαρξιστής Χ @ Factorx 21/07/2012 00:55:21

    Την επανάσταση του προλεταριάτου να τρέμεις. Το "αυτονόητο" δεν αποτελεί κοινωνικό αίσθημα ;)

    • Factorx avatar
     Factorx @ Μαρξιστής Χ 21/07/2012 00:59:42

     Πιο προλεταριάτο βρε κακομοίρη; Πήγε στον ...Παράδεισο απο καιρό με αυτά που του κάνατε. Άσε τον Λένιν στο κομοδίνο και ασχολήσου με κάτι πιο σύγχρονο και ευχάριστο

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Μαρξιστής Χ 21/07/2012 01:14:20

     Όταν την κάνετε θα φώναξετε πάλι τον Κασιδιάρη;
     Όπως εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=5b8TBnbNoUo

 53. Μαρξιστής Χ avatar
  Μαρξιστής Χ 21/07/2012 01:04:48

  Array

  • Factorx avatar
   Factorx @ Μαρξιστής Χ 21/07/2012 01:20:44

   Να σου εξηγήσω γιατί σε κόβω για να μην πετάς φούμαρα για μεταξωτές κορδέλλες. Κανένας από εμάς δεν μπήκε στα site σας να κάνει χαβαλε - γιατί σεβόμαστε τον διάλογο και τις απόψεις των άλλων. Ούτε αλλάζουμε ψευδώνυμα για να φαινόμστε καμία σαρανταρεά. Και κυρίως δεν προσβάλλουμε όσους μας φιλοξενούν.

 54. NICK avatar
  NICK 21/07/2012 02:14:00

  να την κανουμε; μα γιατί γράφετε πράγματα που δεν τα πιστευετε; πράγματα που το ξερουμε οτι δεν τα πιστευετε; πράγματα που το ξερετε ότι το ξέρουμε ότι δεν τα πιστευετε; είμαστε εδώ ήδη 94 χρόνια. δεν πρόκειται να την κάνουμε.

 55. Γιωργος avatar
  Γιωργος 21/07/2012 03:01:29

  Φιλε factor στα αμερικανικα πανεπιστημια ,δεν διδασκουν τον μαρξισμο ως κατι το ξεπερασμενο,ουτε τον σνομπαρουν με εξυπναδιστικες ατακες.Ξερουν οτι και επιστημονικα και με βαση την εξελιξη των κοινωνιων ,ο μαρξισμος εχει βαση και σπουδαιο ρολο.Οσο υπαρχουν εργατες και εργοδοτες,οσο υπαρχουν ταξεις,τοσο ο Λενιν θα ξυπναει τρομαγμενους καποιους και θα τον βλεπουν στο.....κομοδινο τους.Δυστηχως αυτο που φοβουνται καποιοι δεν ειναι αυτη καθ'αυτη η χαλυβουργια.Φοβουνται αυτο που εκπεμπει σε ολη την ελληνικη κοινωνια ο ηρωικος αγωνας των χαλυβουργων.Φοβουνται οτι τελικα δεν θα μπορεσουν να βαλουν στο γυψο ολα τα εργατικα δικαιωματα,οπως εχουν αποφασισει Ε.Ε-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Γιωργος 21/07/2012 03:28:56

   Δεν ειρωνεύτηκα τον Μαρξισμό - που αμφιβάλω αν τον γνωρίζεις πέρα από κομματικά αχτίφ- αλλά τους γραφειοκράτες ψευδερμηνευτές του, του ΚΚΕ κλπ αριστερών δυνάμεωβν. "Η αθλιότητα των μαρξιστών" θα έγραφε ο Μαρξ

 56. θα καρφωθώ avatar
  θα καρφωθώ 21/07/2012 07:42:11

  δεκτά όλα τα παραπάνω. Όμως το ΚΚΕ πλέον έχει μόνο ένα πενιχρό 4% στη Βουλή και αυτό κυρίως ως απάντηση στο αυταρχιλίκι όλων των παλαιών ετών στην άρρωστη και συνάμα κουραστική γραμμή του κκ-παμε με όλη την ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο κόσμος από τους 'απεργούς' της ακτοπλοϊας στα σχολεία πανεπιστήμια. φτάνει πια και με το παμε γιατί έχετε πρήξει τα νεύρα του κόσμου!

 57. rollin avatar
  rollin 21/07/2012 08:47:34

  Απο χτες εχω ακουσει μεχρι κ ατομα που ψηφισαν συριζα πρωιν πασοκοι Δ.Υ. κλασσικα να επιβραυουν την κινηση στη χαλυβουργια μηπως καταλαβαν οτι οι αριστεροι εργατοπατερες τους με τον στρατο τους τα ΚΝΑΤ ειναι εντελως ξεπερασμενοι;

 58. Nik avatar
  Nik 21/07/2012 10:20:39

  Η υπόθεση πάει πέρα από το δήθεν ταξικό. Σε διάστημα μιας γενιάς, δηλαδή από την μεταπολίτευση και μετά, η βιομηχανία στην Ελλάδα έχει υποστεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση. Η λέξη βιομήχανος έχει καταστεί περίπου βρισιά.

  Συνδικάτα με απεργίες, τράπεζες με πανωτόκια, οικολόγοι με καμπάνιες, πολέμησαν την βιομηχανία και το ρεζουμέ: μια χώρα που έχει αποτραβηχτεί από την κατασκευή συνολικά. Μια κοινωνία απόλυτα μεταπρατική.

  Κάποτε στην Αφρική η λέξη ντίζελ ήταν συνώνυμη με ελληνικές ντιζεολομηχανές, που τις κατασκεύαζαν και τις εξήγαγαν πάνω από μια ελληνικές εταιρείες. Αντί να στηρίξουμε την βιομηχανία μπήκαμε στις αρλούμπες περί δήθεν μεταβιομηχανικής εποχής, κάτι που δεν έκαναν οι χώρες που σήμερα κρίνονται οι πιο γοργά αναπτυσσόμενες: Κίνα, Τουρκία, Γερμανία κ.α.

 59. NICK avatar
  NICK 21/07/2012 11:08:01

  κανείς, απολύτως κανείς, δεν πιστεύει αυτούς που δήθεν ενδιαφέρονται για τον Μαρξ και το μαρξικό έργο , αλλά κατακεραυνωνουν τους μαρξιστές κομμουνιστες, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ -ΜΛ . αυτοί "θέλουν" τον Μαρξ χωρίς τους μαρξιστές στα πόδια τους να προετοιμάζουν τον εργαζόμενο λαό να πάρει την εργατική λαική εξουσία.

  αυτοί , πολύ απλά, θελουν να ξεμπερδέψουν με τον Μαρξ, ώστε να εξυπηρετηθεί η διαιώνιση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας , που δείχνει ήδη πάλι το γνωστό της πρόσωπο, 70 χρόνια μετά τη λήξη του Β Παγκ. Πολ. (65 εκατ. νεκροί)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.