19/11/2009 16:15
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με παλιές δοκιμασμένες «συνταγές» αλά 17Ν εμφανίζεται ο Επαναστατικός ΑγώναςΣήμερα δημοσιεύθηκε η απάντηση του «Επαναστατικού Αγώνα», με την οποία αποστασιοποιείται –εμμέσως- από την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, την ομάδα «Σέχτα» και υπογραμμίζει ότι η τρομοκρατία ουδεμία σχέση έχει με τους ποινικούς και τον υπόκοσμο (βλέπε http://www.antinews.gr/?p=23950). Το «Ποντίκι» έχει ως τίτλο «Δεν μας ακουμπάτε», παραπέμποντας έτσι στις γνωστές απαντήσεις που είχε δώσει, στην πράξη όμως, η 17Ν, στον αλήστου μνήμης, υπουργό Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Δροσογιάννη, που είχε πει ότι «ακουμπάμε τους τρομοκράτες». Είναι εμφανές ότι με την προκήρυξή του, ο ΕΑ απαντά στον Μ. Χρυσοχοΐδη, που, αν και δεν το λέει επισήμως, διαρρέει προς πάσα κατεύθυνση ότι «ακουμπά» τους τρομοκράτες.

Κατόπιν τούτου, ορισμένα στοιχεία των διαρροών του περιβάλλοντος Χρυσοχοΐδη, είναι χρήσιμο να παρατεθούν, διότι «δένουν» με αναφορές που γίνονται στην προκήρυξη. Κατ’ αρχήν, λένε ότι «είναι θέμα χρόνου η εξάρθρωση σημαντικών τρομοκρατικών οργανώσεων». Σημειώνουν επίσης, ότι κύκλοι της τρομοκρατίας «συνδέονται με ποινικούς τύπου Παλαιοκώστα και Ριζάϊ», καθώς και ότι «οι διάφορες οργανώσεις, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ τους». Ως εκ τούτου, η προσπάθεια του Επαναστατικού Αγώνα να πείσει ότι δεν έχει σχέση με το κτύπημα στην Αγία Παρασκευή, εκτός της επικοινωνιακής διάστασης που έχει (τραυματίστηκε, μεταξύ των άλλων, η νεαρή αστυνομικός, άτομο από φτωχή οικογένεια), έχει ως στόχο να προλάβει κινήσεις και πιθανώς συλλήψεις (ή προσαγωγές), μέσω των οποίων η αντιτρομοκρατική θα επιχειρήσει να συνδέσει διάφορες οργανώσεις-ταμπέλες με τον ΕΑ.

Να σημειωθεί πως εδώ και καιρό, προτού γίνει το κτύπημα στην Αγία Παρασκευή (ειδικότερα από την αρχή Σεπτεμβρίου, οπότε έγινε η βομβιστική επίθεση στο Χρηματιστήριο) κύκλοι της αντιτρομοκρατικής διέρρεαν ότι περίμεναν την εμφάνιση κάποιας νέας οργάνωσης. Πολλοί βέβαια, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η ΟΠΛΑ, η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για το ΑΤ Α. Παρασκευής, είναι ένα παράρτημα του ΕΑ, ενώ άλλοι λέγουν ότι αποτελεί διάσπασή του. Όπως και να’ χει, είναι εμφανής η αγωνία της τελευταίας προκήρυξης να προλάβει τις οιεσδήποτε εξελίξεις.

Ο Δροσογιάννης

 Παρόμοια τακτική διάψευσης επικείμενων γεγονότων ή «καψίματος» διαφόρων σχεδίων, είχε εφαρμόσει στο παρελθόν και η 17Ν. Αυτό έκανε η οργάνωση το 1987, όταν με αφορμή την ανακάλυψη της γιάφκας στην οδό Καλαμά και την εξάρθρωση της ομάδας Τσουτσουβή, ο Δροσογιάννης έλεγε: «Τους ακουμπάμε». Το ίδιο έπραξε και αργότερα, όταν έγινε γνωστό ότι είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα πολλά στοιχεία από την ανατολικογερμανική μυστική υπηρεσία (αφορούσαν κυρίως πρόσωπα στον ΕΛΑ), Στάζι. Ακριβώς την ίδια πρακτική ακολουθούσε η 17Ν τα τελευταία δύο χρόνια προτού αρχίσει η μερική εξάρθρωσή της, όταν ήταν φανερό ότι έσφιγγε ο κλοιός γύρω της.

Σε προκήρυξή της με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 1987, η 17Ν, έγραφε απευθυνόμενη στον κ. Δροσογιάννη: «Ο λαός μας λέει: σκύλος που γαβγίζει δε δαγκώνει. Αν ο Δροσογιάννης και η Ασφάλεια ξέρανε τι κάνανε, αν είχαν πράγματι στοιχεία, δεν θα λέγανε τίποτε, θα σιωπούσαν προσπαθώντας να μας αποκοιμίσουν και θα περνούσαν στην επίθεση, δηλαδή σε συλλήψεις. Αυτή είναι η αλφαβήτα κάθε τακτικής την οποία όμως στη χώρα μας οι στρατηγοί οφείλουν να διδαχθούν από τους προσκόπους. Τα άλλα είναι φτηνή φιλολογία, που δείχνουν ότι είναι γυμνοί και σκευωρούν».

Ως γνωστόν, η δήλωση Δροσογιάννη είχε στηριχτεί στον ισχυρισμό της Αστυνομίας ότι στη γιάφκα της οδού Καλαμά βρέθηκε ένα κλειδί που ανοίγει τις πόρτες του αυτοκινήτου, μάρκας Σίμκα, που χρησιμοποίησε η 17Ν στην δολοφονία του Γουέλς.

Στις 11-10-1987, λοιπόν, σε προκήρυξή της, η 17Ν, κατ΄ αρχήν επιχειρούσε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς Δροσογιάννη για σχέση ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Καλαμά με τη 17Ν «Αναπτύσσουν την άποψη ότι οι συλληφθέντες -ή και ο Τσουτσουβής- ήταν συνεργάτες ή βοηθητικά μέλη της 17Ν, παρ΄ότι γνωρίζουν ότι αυτά είναι χοντροκομμένα ψέμματα πούχουμε καταγγείλει  επανειλημένα στο παρελθόν». Πάντως, για τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Καλαμά, η 17Ν τηρούσε μία διακριτική απόσταση, εξαίρωντας, όμως, τη συμπεριφορά των Μαρίνου, Πρέκα και Σμυρναίου.

 Πριν την εξάρθρωση

 Όσον αφορά τα αρχεία της Στάζι, η πρώτη φορά που η 17Ν είχε κάνει εκτεταμένη αναφορά, ήταν στην προκήρυξη της 27ης Mαρτίου 1995, με την οποία ανελάμβανε την επίθεση με ρουκέτα κατά του τηλεοπτικού σταθμού, Mέγκα. «Aν οι φάκελλοι αυτοί περιείχαν το παραμικρό στοιχείο για τη 17N -έγραφε- η CIA θα τόπαιρνε στην κατοχή της εξαγοράζοντάς το αμέσως με δική της πρωτοβουλία εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια. Δεν υπάρχουν στοιχεία». Το 2000 επίσης, όταν πιά, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν σαφές ότι θα κινητοποιείτο σοβαρότερα από το παρελθόν ο κρατικός μηχανισμός, στην πρώτη προκήρυξή της για τη δολοφονία Σόντερς, με ημερομηνία Mάρτιος 2000, η 17N επανέρχεται στα αρχεία Στάζι, λέγοντας ότι είναι «αμερικανόπνευστη σκευωρία πούχει στόχο να δικαιολογηθούν συλλήψεις «γνωστών υπόπτων». Τον Iούνιο του 2001, σε άλλη προκήρυξή της ξανακάνει αναλυτική αναφορά, σημειώνοντας πως «αν είχαν στοιχεία εναντίον μας, θα μας είχαν συλλάβει».

 Έπεσαν έξω βέβαια. Και τα πρόσωπα του ΕΛΑ που ήταν στα αρχεία της Στάζι συνελήφθησαν (πλην ορισμένων!), και άλλες μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης (Γαλλία) έδωσαν στοιχεία για αρκετούς που κινούντο στην 17Ν.

 Έπεσαν μέσα σε ένα μόνο. Στα αρχεία της Στάζι δεν υπήρχαν αναφορές για πρόσωπα της 17Ν.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.