#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2012 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με πακέτο αλλαγών στο Μνημόνιο πάει ο Σαμαράς στις ΒρυξέλλεςΌλοι γνωρίζουμε ότι η νίκη έχει πολλούς πατέρες και η ήττα κανέναν. Κι αυτό δεν το λέμε για τις εκλογές της 6ης Μαΐου ή τις επόμενες και το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στα κόμματα.

Το λέμε για την οικονομία και για την πολιτική εκείνη που δε θα οδηγήσει στην κατάρρευση αλλά θα φέρει πιο κοντά την έξοδο από την κρίση.

Δύο χρόνια και πλέον ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε ότι πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, ότι η Ελλάδα έχει περιθώρια για παζάρια κι ότι υπάρχουν μέτρα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την πορεία προς το χάος.

Πολλές από τις ανακοινώσεις που έγιναν στο Ζάππειο και πέρυσι και φέτος ήταν μέτρα που λίγο πολύ βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες. Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν την ανάπτυξη, την ανεργία, την επιμήκυνση του Μνημονίου κι άλλα πολλά τα οποία κι εμείς από το Αntinews τα αναφέραμε συχνά.

Παρ’ ότι λοιπόν η ΝΔ τα έλεγε εδώ και χρόνια ξαφνικά ο άνεμος αλλαγής στην Ευρώπη χρεώνεται, αν είναι δυνατόν (!!!), στον Αλέξη Τσίπρα. Ξάφνου όλοι λένε ότι οι ξένοι ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί με έξοδο από το ευρώ. Αστεία πράγματα δηλαδή.

Ο μεγάλος νικητής –εφόσον υπάρξουν οι αλλαγές που ακούγονται- είναι ο ελληνικός λαός που με την ψήφο του και το μήνυμα που έστειλε σε όλους έδειξε ότι δεν αντέχει άλλο. Και ζητά πολιτικές που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την ύφεση. Ότι δηλαδή έλεγε η ΝΔ από το 2010.

Έχοντας στη φαρέτρα του μια σταθερή πολιτική για ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας, αποκατάσταση αδικημένων κ.λπ. ο Αντώνης Σαμαράς πάει την ερχόμενη Τετάρτη στη σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος. Εκεί που πιθανότατα θα βρίσκεται η Αγκελα Μέρκελ αλλά και οι Μπαρόζο, Ρομπέϊ, ο Κένι της Ιρλανδίας αλλά και ο Φινλανδός Κατάϊνεν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα βάλει στο τραπέζι ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων που εδώ και δύο χρόνια έχει επεξεργαστεί κι έχει επικαιροποιήσει με βάση την πορεία της οικονομίας. Με την Ελλάδα να είναι το κύριο θέμα της συνόδου, ο κ. Σαμαράς θα προσπαθήσει να πείσει τους ξένους του Λαϊκού κόμματος ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα η χώρα θα καταρρεύσει και μαζί κινδυνεύει και η ευρωζώνη. Τα περιθώρια επιτυχίας είναι πολλά αν σκεφτεί κανείς ότι σε όλη την Ευρώπη χρησιμοποιούν την «καταραμένη» λέξη, δηλαδή την επαναδιαπραγμάτευση.

Η ΝΔ θα καταθέσει τις προτάσεις για έξοδο από την κρίση μέσω σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας. Θα εξηγήσει ότι το μήνυμα των εκλογών είναι σαφές, ότι απαιτούνται αλλαγές στο Μνημόνιο και φυσικά θα δεσμευτεί για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ήδη οι Ευρωπαίοι αλλά και το ΔΝΤ έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τα λάθη τους και να παραδέχονται ότι έχουν πέσει έξω σε πολλές προβλέψεις τους. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν προκαλέσει προβληματίζουν έντονα την Ευρώπη και οι Βρυξέλλες δείχνουν να αντιλαμβάνονται επιτέλους την κατάσταση στην οποία έφεραν τον ελληνικό λαό τα αλλεπάλληλα μέτρα.  Αυτό σημαίνει ότι θα βάλουν νερό στο κρασί τους, αλλά δεν θα καθίσουν ποτέ στον τραπέζι των διαπραγματεύσεων  με απειλές και εκβιασμούς.

Ο Σαμαράς γνωρίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα δεχθούν αλλαγές μόνο εντός του Μνημονίου κι όχι έξω από αυτό και ήδη οι Ευρωπαίοι σε επαφές που είχαν μαζί τους στελέχη της ΝΔ φαίνεται πως αποδέχονται να υπάρξει:

* Αντικατάσταση παρεμβάσεων που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές ή επιβάρυναν δυσανάλογα συγκεκριμένες μόνο ομάδες του πληθυσμού, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι με αύξηση συντάξεων.

* Μείωση του ΦΠΑ, που αποτελεί κομβικό σημείο του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ.

* Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, με στόχο την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

*  Μεγαλύτερη έμφαση στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αντληθούν περισσότερο έσοδα και να λειανθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.

Στο τραπέζι φυσικά μπαίνει και το μεγάλο θέμα της επιμήκυνσης του Μνημονίου για 1 έως 3 χρόνια. Με τον τρόπο αυτό δε θα πέσουν όλα τα μέτρα ύψους 14 δις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ούτε θα βαθύνει η ύφεση και η εξαθλίωση της κοινωνίας ενώ θα συγκρατηθεί η ανεργία που έχει ξεπεράσει το 20%.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει στην ατζέντα της συνόδου και το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ, με όποια μορφή έχει αυτό. Κυρίως όμως με την άμεση έκδοση ευρωομολόγων για μεγάλες επενδύσεις που μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στο 2013.

Τέλος, η ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της διευκόλυνση διοχέτευσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, είναι σημαντικό θέμα.

Θα μπορούσε να συζητηθεί ακόμη και η αναβολή για κάποιο χρονικό διάστημα της εθνικής συμμετοχής που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα για τα μεγάλα έργα.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μια σύνοδο του Λαϊκού Κόμματος που μπορεί να κρίνει πολλά για την Ελλάδα και θα είναι μια… μίνι σύνοδος Κορυφής.

Άλλωστε, στην πραγματική σύνοδος Κορυφής την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Π. Πικραμμένος και δεν πρέπει να έχουμε απαιτήσεις να ζητήσει διευκολύνσεις για την Ελλάδα.

Επομένως, ο Αντ. Σαμαράς μπορεί στις Βρυξέλλες να παίξει το ρόλο του βασικού διαπραγματευτή της ελληνικής πλευράς, ειδικά απέναντι στην γερμανική άποψη που εκφράζει η Μέρκελ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 20/05/2012 10:50:16

  Πηγή http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/2605.aspx
  εάν εμείς οι Έλληνες κατανοούσαμε πόσο μικρό και εύκολο στην επίλυση του είναι το πρόβλημα μας, συγκριτικά τουλάχιστον με όλες τις υπόλοιπες χώρες της Δύσης, τότε τα συμπεράσματα μας θα ήταν πολύ πιο αισιόδοξα – αρκεί φυσικά να επιλέγαμε μία επαρκή, ικανή και υπερήφανη ηγεσία, η οποία αφενός μεν θα μπορεί να σταθεί αντάξια των περιστάσεων, αφετέρου δε θα πάψει να σκύβει διαρκώς το κεφάλι στους ξένους”.

 2. 1kris avatar
  1kris 20/05/2012 10:53:01

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΕΘΕΙ Η Ν.Δ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ.ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΜΙΝΑΔΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ -ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ-ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.ΗΜΑΡΤΟΝ.

  • vapori sun avatar
   vapori sun @ 1kris 20/05/2012 12:12:28

   αφηστε τον σαμαρα να κανει αυτο που επιβαλετε να κανει για το συμφερον του λαου και τις ελλαδας και αφηστε κατα μερος την εσωστρεφεια τα μπλα μπλα και τις κορωνες τυπου για ολα φτεει ο σαμαρας

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 20/05/2012 11:37:25

  Επιβεβαιωνεται για μια ακομα φορα οτι ο Σαμαρας διεπραξε ΘΑΝΑΣΙΜΟ λαθος υπογραφοντας το δευτερο μνημονιο ! Ποτε δεν θα κατανοησω την ενεργεια του αυτη. Τον θεωρω πολυ ευφυη για να εκανε λαθος, πολυ τιμιο και πατριωτη για να ειναι διαπλεκομενος και πολυ δυνατο για να εκβιαστηκε! Τι μπορει να συνεβει; Θα το μαθουμε ποτε αραγε; Παντως εχει ολα τα προσοντα για να μας βγαλει σχετικα ανωδυνα απο την κριση.

 4. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 20/05/2012 12:00:17

  Αν ηθελε να το αλλαξει ας μην εμπαινε στην κυβερνηση ΠΑΣΟΚ+ΝΔ+ ΛΑΟΣ ουτε να εστελνε την επιστολη υποτελειας στους Ευρωπαιους...
  Ειναι αργα για δακρυα Στελλα ειμασταν μαζι σας οσο φωναζατε κατα του μνημονιου μας χασατε κυριε Σαμαρα και δεν θα γυρισουμε πισω γιατι οσο εσεις θα κανετε κλωοτουμπες εμας θα μας βρισκετε απεναντι.
  (φυσικα δεν περιμενω να δημοσιευτει το σχολιο μου...ξερω οτι θα το διαγραψετε)

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 20/05/2012 12:18:21

   φάε την ακροαριστερά στη μάπα τώρα για να στρώσεις

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 20/05/2012 12:18:59

   Λυπάμαι που στο λέω, αλλά φαίνεται ότι μένεις μόνο στα συνθήματα: ψάχνεις για ένα ΝΑΙ-ΟΧΙ σε στυλ "άσπρο-μαύρο".
   Ο Σαμαράς ΔΕΝ φώναζε συλλήβδην κατά του μνημονίου: έλεγε ΝΑΙ στους στόχους, ΝΑΙ στις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά με ΑΛΛΟ μίγμα πολιτικής, με έμφαση στην ανάπτυξη, με λιγότερους φόρους, με ισοδύναμα μέτρα αντί για λιτότητα.
   Οπότε, καλύτερα που "απέσυρες" έγκαιρα την υποστήριξή σου στο Σαμαρά: τον υποστήριζες για λάθος λόγους.

  • kpylos avatar
   kpylos @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 20/05/2012 14:53:04

   Είδες, "ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ", πόσο -χωρίς λόγο - αντιδραστικός και μικρόψυχος είσαι; Εκτός ότι λες πράγματα για τον Σαμαρά που είναι ανυπόστατα καταλήγεις και στο συμπέρασμα ότι θα σου διαγράψουν και το σχόλιο.
   Αν έχεις λίγη αξιοπρέπεια να ζητήσεις συγνώμη για το σχόλιό σου.

 5. Κατερινα avatar
  Κατερινα 20/05/2012 12:02:47

  θα πάρει και τη Ντόρα μαζί στις Βρυξέλλες;
  από περιέργεια ρωτάω...

  • Mara avatar
   Mara @ Κατερινα 20/05/2012 12:56:07

   Κατερίνα,

   ακόμα κολλημένη με την Ντόρα???

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Mara 20/05/2012 13:48:04

    οχι με τη Ντόρα, καθόλου!
    με αυτά που πρεσβεύει...
    πως να το κάνουμε, μας χωρίζει άβυσσος!
    αυτή μνημονιακή, εγώ οχι...
    αυτή απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εγώ εφεδρεία...
    (γιατί μου φαίνεται ότι ξεχνάμε πολύ γρήγορα! και λαός που ξεχνά...)

    • chrisss avatar
     chrisss @ Κατερινα 20/05/2012 15:53:30

     Η ιδεολογική διαφορά της απόλυσης και της εφεδρείας, είναι όντως αυτά που χωρίζουν την ΝΔ του Σαμαρά με την Ντόρα..δηλαδή τίποτα....σε αντίθεση με την αριστερά, η δεξιά είχε και έχει προσωπικές και όχι ιδεολογικές διαφορές..το σύνθημα ήταν, είναι και θα είναι ένα, ανεξαρτήτως προσώπων.. ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΕΞΙΑ ΜΕΓΑΛΗ

    • Mara avatar
     Mara @ Κατερινα 20/05/2012 16:57:27

     Κατερίνα,
     η Ντόρα ήρθε στην Ν.Δ., δεν πήγε ο Σαμαράς στο ΔΗΣΥ.
     Οπότε δεν έχουν νόημα αυτά που λές.
     Πολύ παραπάνω σημασίααπό ότι πρέπει... έχεις δώσει στο θέμα, δεν νομίζεις?

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Mara 20/05/2012 17:14:17

      αγαπητή Μάρα,
      ο λαός θα δώσει την απάντηση του στις 17/06.
      τότε θα δούμε αν πείστηκε από την επανένωση της κεντροδεξιάς και τα μηνύματα της, και την επέλεξε!
      οπότε, κοντός ψαλμός...

      (σε κάθε περίπτωση και όπως λέει και το άσμα: θα σε ξαναύρω στους μπαχτσέδες, 18 του Ιούνη να περνάς...
      εμείς η βάση θα είμαστε εδώ, ανεξάρτητα απο εκλεγμένους αρχηγούς, επίδοξους αρχηγούς, κουρασμένους αρχηγους!!
      η μεγάλη δημοκρατική παράταξη της ΝΔ, θα προχωρήσει!
      η φύση πάντα γεμίζει τα κενά!!!)

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Mara 20/05/2012 17:23:44

      Μάρα, η Κατερίνα εδώ και μέρες μας επαναλαμβάνει προκλητικά και πολύ καθαρά ότι στις 18/6 δεν θα υπάρχουν Ντόρα, Σαμαράς, ΚΚ - και, απ'ό,τι διαβάζω τώρα, ούτε και"επίδοξοι αρχηγοί" (???)

      Επειδή είναι αγενής η κρυψίνοια, μήπως θα ήθελες να μας διευκρινίσεις, αγαπητή Κατ.-Κασσάνδρα, για τι πράγμα μιλάς? γνωρίζεις κάτι που εμείς αγνοούμε? ποιός είναι ο νέος ευνοούμενος της "βάσης"?

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ δρόμος 20/05/2012 18:36:12

      εκείνος που μπορεί να την φτάσει και πάλι στο 44,5%!!!

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Κατερινα 20/05/2012 19:54:37

      η ακόμη καλύτερα ο αντι-Τσίπρας!!

 6. airman avatar
  airman 20/05/2012 12:17:15

  Η όποια στήριξη εξασφαλίσει ο Αντώνης Σαμαράς στη σύνοδο του ΕΛΚ θα πρέπει να προβληθεί και με τον κατάλληλο τρόπο. Σε καμία περίπτωση να μη φανεί ως προεκλογική παρέμβαση αλλά ως παραδοχή του λάθους των Ευρωπαίων τότε και στήριξη του Σαμαρά - και όχι του μνημονίου - τώρα.

 7. Tolis avatar
  Tolis 20/05/2012 13:31:22

  "οτι ελεγε η ΝΔ το 2010"...............
  20/05/2012...........

 8. Ανδρεας avatar
  Ανδρεας 20/05/2012 14:01:21

  Ο μονος τροπος διασωσης των Ελληνων. Δουλεια και συγκρουση.

 9. dim avatar
  dim 20/05/2012 16:00:39

  Ο κόσμος θέλει χειροπιαστά αποτελέσματα.

  Άρα ο Σαμαράς πρέπει να βγει Δευτέρα και Τρίτη και να δώσει επικοινωνιακή βαρύτητα για το πόσο σημαντική είναι η σύνοδος.

  Να βγεί αύριο και να πει: Παω εκεί και θα ζητήσω 1,2,3,4,5 πράγματα (αυτά που αναφέρει και το άρθρο πιο πάνω)

  Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να γίνουν αύριο και τη Τρίτη και να αποκτήσουν ιδιαίτερη βαρύτητα.Με το να τα αναφέρει το antinews και με το να περάσουν ως είδηση τριάντα δευτερολέπτων στα κανάλια δε κάνουμε τίποτα. Ας ξυπνήσει επιτέλους το επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρα....

  Θα δώσει χειροπιαστή έννοια έτσι και στο τι εννοεί επαναδιαπραγμάτευση...., και αν μάλιστα αποσπάσει αντίστοιχες δηλώσεις μετά τη συνοδο από Ρομπάι, Μπαρόσο και Μέρκελ ότι τέτοιες προτάσεις προς τη κατευθυνση της επιμήκυνσης και της ανάπτυξης είναι προς μια λογική κατεύθυνση, ενώ κορώνες και εκβιασμοί για πλήρη κατάργηση της συμφωνίας σημαινουν και διακοπή της χρηματοδότησης, τότε να δείτε πως αλλάζει το κλίμα στο κόσμο. Ο κόσμος περιμένει να ακούσει μια καλη και ρεαλιστική είδηση...

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 20/05/2012 22:52:43

  Οι
  Τουρκοι εμπαιναν στην Πολη και οι καλογεροι φιλονικουσαν για το φυλο των ..Αγγελων! Ο Ιμπραιμ κατεπνηγε την Επανασταση και οι Ελληνες τσακωνονταν για τα ..οφικια! Εδω ερχεται η αριστερη λαιλαπα (που παρα πολλοι Ελληνες παραπλανομενοι νομιζουν πως ειναι αυρα), και εμεις εριζουμαι αν θα πρεπει να επιστρεψουν στη ΝΔ οσοι κατα καιρους εφυγαν!

 11. ΔΚ avatar
  ΔΚ 20/05/2012 23:23:24

  Το να διαπραγματεύεται ένα κυρίαρχο κράτος την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, είναι αναξιοπρεπές. Αυτοί έχουν ορμήξει να μας κατασπαράξουν, όσο μυρίζονται αίμα θα συνεχίσουν το ίδιο τροπάριο. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με τέτοια τακτική άλλο, λυπάμαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.