#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/04/2013 21:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με νοοτροπίες της Μεταπολίτευσης δεν πάει μπροστά ο τόποςΥπάρχουν ορισμένα πράγματα στην Ελλάδα που δε θα αλλάξουν ποτέ. Πρόκειται κυρίως για κακές νοοτροπίες που εν πολλοίς μας έχουν φέρει σ' αυτή τη θέση. Συνδικαλιστικές πρακτικές της δεκαετίας του... Ανδρέα Παπανδρέου, «κολπάκια» κουτοπόνηρων δημόσιων υπαλλήλων, που κακώς εννοούν τη συναδελφικότητα και φυσικά την κατοχύρωση των κεκτημένων ενώ ο κόσμος χάνεται και η χώρα είναι σε πόλεμο. Τα παραδείγματα είναι πολλά αλλά τις τελευταίες ημέρες ξεχωρίζουν τα εξής:

Γιατί δε γίνονται απολύσεις επίορκων, ρωτά η τρόικα. Και ο κ. Μανιτάκης αλλά και άλλοι υπουργοί λένε ότι για να γίνει αυτό πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι. Ήτοι, συνεδρίαση πειθαρχικών συμβουλίων. Και ορθώς. Δε μπορεί να διώχνονται εργαζόμενοι παράνομα. Έλα όμως που τα πειθαρχικά συμβούλια τις περισσότερες φορές είναι διαλυμένα επειδή τα μέλη έχουν παραιτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί ποτέ. Πολλές φορές μάλιστα παραιτούνται για να μην αναγκαστούν να διώξουν τους... συναδέλφους τους. Πώς θα υπάρξει κράτος, όμως, όταν τίποτε δε λειτουργεί; μας φταίει η τρόικα ή το κακό μας το κεφάλι;
Με νόμο του 2011 επιβάλλονται αυστηροί έλεγχοι στα νοσοκομεία από ιδιωτικές εταιρείες. Οι ελεγκτές θα ψάχνουν από τις προμήθειες και τα τιμολόγια δαπανών μέχρι το ωράριο. Πότε μπαίνουν και πότε βγαίνουν οι εργαζόμενοι, αν υπάρχουν λουφαδόροι, αν κάποιοι χτυπάνε την κάρτα συναδέλφου τους και άλλα τέτοια που φυσικά κανείς δεν τα διαβάζει πρώτη φορά. Προφανώς δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι δόθηκαν οι έλεγχοι σε ιδιώτες για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δόθηκαν επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και γινόταν το πάρτι δεκαετιών με τα πιράνχας στα νοσοκομεία. Βγήκαν λοιπόν οι συνδικαλιστές του ΕΣΥ και διαμαρτύρονται διότι, όπως υποστηρίζουν οι ελεγκτές μπουκάρουν στα νοσοκομεία και τους λένε ότι είναι άνθρωποι της τρόικας. Αυτό τους μάρανε κι όχι το φαγοπότι που γίνεται με τη συμμετοχή τους ή εν αγνοία τους.
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε ελέγχους αμερικανικού τύπου. Δηλαδή, θα συγκρίνονται τα δηλωμένα εισοδήματα του φορολογούμενου με τις τραπεζικές του καταθέσεις, τα έξοδά του, τις πιστωτικές του κάρτες, τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητά και ακίνητα) κ.λπ. Και με βάση τη διαφορά η οποία θα προκύπτει ο φορολογούμενος θα καλείται να πληρώσει φόρο εισοδήματος με βάση το τεκμαρτό εισόδημα που θα προκύπτει από τους παραπάνω υπολογισμούς αλλά θα έχει το δικαίωμα και να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα του ελέγχου βάσει συγκεκριμένων στοιχείων και παραστατικών. Στο στόχαστρο μπαίνουν μεγαλογιατροί, δικηγόροι και λοιποί γνωστοί φοροφυγάδες. Αμέσως, γνωστοί – άγνωστοι βγήκαν και μιλάνε για εντολές της τρόικας, για ξεπουλημένους της κυβέρνησης που ακούνε τις εντολές των δανειστών και άλλα τέτοια.

Και μη διανοηθεί κανείς να πει ότι είμαστε υπέρ των παραλογισμών της τρόικας. Άλλο οι άθλιοι γραφειοκράτες που σκυλεύουν πάνω στο πτώμα της χώρας, κι άλλο όλοι εκείνοι που νομίζουν ότι με νοοτροπίες της Μεταπολίτευσης θα πάει μπροστά ο τόπος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nik avatar
  Nik 11/04/2013 23:24:53

  Μια λεπτομέρεια για το αμερικανικό φορολογικό σύστημα, μέσα στο IRS υπάρχει και τμήμα εκπροσώπησης των φορολογουμένων όπου κατατίθενται παράπονα και υποδείξεις από φορολογούμενος, τα οποία λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

  Λέτε να αντιγράψαμε και αυτή τη λεπτομέρεια του "αμερικανικού συστήματος" ή μόνο ότι ρέπει προς την τιμωρία του φορολογούμενου;

 2. fitsoulas avatar
  fitsoulas 11/04/2013 23:30:44

  Έχετε δίκιο, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με νοοτροπίες της Μεταπολίτευσης. Χρειαζόμαστε νοοτροπίες από το πενήντα, το εξήντα, άντε και το εβδομήντα.

 3. δημης avatar
  δημης 12/04/2013 00:46:03

  ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.... ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΠΙΑ... ΙΝΤΕΛΛΙΓΚΕΝΤΣΙΑ ΞΕΠΗΔΗΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ...ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ...ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΩΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΜΑΤΕΙΕΣ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ,....
  ΠΕΡΙ ...ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ...ΜΟΡΦΩΜΕΝΗΣ ......ΤΙΜΙΑΣ.....ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ....ΚΑΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΜΙΑΣΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ...ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΖΩΝ ΚΛΠ ΚΛΠ....
  ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΦΡΟΥΤΑ" ΨΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ..ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΛΕΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ....
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ..."ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΡΙΑ" ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ....

 4. Νικήτας avatar
  Νικήτας 12/04/2013 01:02:11

  Ωραία τα πες φιλαράκο.
  Και αν τα παραπάνω είναι όπως τα λες μεταπολιτευτικά
  να πούμε και για την αντιμετώπιση των ζευγαριών με παιδιά στην ελλάδα των ετρωπαιστών που είναι νοοτροπίας τουρκοκρατίας
  να μιλήσουμε και για τα δάνεια της νου δου λας καιτου πασοκαφρ με εγγύηση των επιχορηγήσεων που χρίστηκαν μαζί με το ακαταδίωκτο των φίλων μας τραπεζιτών
  που είναι νοοτροπίας κοτζαμπασιμού
  και για την εξόντωση των συνταξιούχων - αδύναμων ελλήνων που είναι ναζιστική χρυσαυγιτικη και όποιας άλλης φασιστιειδής νοοτροπίας υπάρχει αδερφέ μου.
  Μα πάνω απο όλα το ναι σε όλα αφέντη που είναι νοοτροπίας ραγιά απο τους πεφωτισμένους ηγέτες αδέκαστε κριτή μάθε να λές την αλήθεια.

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 12/04/2013 11:06:19

  "...«κολπάκια» κουτοπόνηρων δημόσιων υπαλλήλων...". Κι όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων. Η κουτοπονηριά και η δικολαβική νοοτροπία υπήρξε η ιδεολογία και η θρησκεία του πασοκιστάν.
  Αγκάλιασε την χώρα και την έπνιξε.

 6. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 13/04/2013 07:40:02

  Δύο εκθέσεις τραπεζών περιέχουν σημαντικά στοιχεία. Αναφέρει έκθεση της Eurobank

  Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση από την τρόικα επιβαρύνει τη ρευστότητα και αυξάνει την αβεβαιότητα ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση ότι κυνηγάει θέματα που θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί προ καιρού.Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου και της προσπάθειας της σε θέματα που θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί σε χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μήνες και δεν αφιερώνει προσπάθεια και χρόνο σε σημαντικά θέματα όπως π.χ. η χρηματοδότηση της επανεκκίνησης των μεγάλων έργων, ή η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

  Η Τράπεζα Πειραώς αναφέρει

  Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σήμερα σε μια κρίσιμη καμπή: οι προσδοκίες και οι εκτιμήσεις έχουν αντιστραφεί από αρνητικές σε θετικές (ίσως πολύ θετικές), αλλά αυτή η βελτίωση θα αρχίσει να αντανακλάται στα μακροοικονομικά δεδομένα με κάποια καθυστέρηση,

  Προκειμένου να αντισταθμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις των νέων φορολογικών μέτρων η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να:

  - Συνεχίσει αποτελεσματικά την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής στήριξης, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία συνεχίζει να λαμβάνει τη χρηματοδότηση μέσω της Τρόικας και οι θετικές προσδοκίες να ενισχυθούν περαιτέρω.

  - Επιταχύνει τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και να βελτιώσει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Με τον τρόπο αυτό θα παρασχεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την επανεκκίνηση ενός κύκλου επενδύσεων στην οικονομία.

  - Προχωρήσει σε εκκαθάριση των χρεών της προς τους προμηθευτές του δημόσιου τομέα, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ρευστότητας στην οικονομία και να προσδώσει μια "business as usual" αίσθηση, τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και στα νοικοκυριά.  .....H κατανάλωση (ιδιωτική και δημόσια) θα συνεχίσει να μειώνεται

   Λόγω της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, η εγχώρια ζήτηση έχει μειωθεί σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο από αυτό της προσφοράς. Ως εκ τούτου, συνυπάρχουν πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και ανεπαρκής εγχώρια ζήτηση στους περισσότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η έλλειψη ζήτησης, σε συνδυασμό με τα υψηλά πραγματικά επιτόκια δεν δημιουργεί ένα περιβάλλον ευνοϊκό για ιδιωτικές επενδύσεις Ως εκ τούτου, μια οδηγούμενη από επενδύσεις ανάκαμψη μπορεί να εκκινήσει (τουλάχιστον αρχικά) μόνο μέσω των δημόσιων επενδύσεων.

  Τέλος, πρόσθετα σοκ δημοσιονομικής εξυγίανσης θα πρέπει να αποφευχθούν με κάθε κόστος, δεδομένου ότι θα επιδεινώσουν μια ήδη βαθιά διαρθρωτική κρίση,

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.