#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/12/2010 09:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με νέα υποβάθμιση προειδοποιεί η S&P την ΕλλάδαΣε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης (CreditWatch) με αρνητικές συνέπειες τοποθέτησε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση "BB+" της Ελλάδας η Standard & Poor΄s Ratings Services καθώς αξιολογεί τις διεργασίες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού διάσωσης.
Η S&P τοποθετεί παράλληλα σε CreditWatch με αρνητικές συνέπειες την αξιολόγηση "BB+" στις επιμέρους εκδόσεις χρέους της ελληνικής κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει την βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση "B". Η αξιολόγηση μετατροπής και μεταφοράς (Transfer and Convertibility) παραμένει αμετάβλητη σε "AAA".

Σε σχετική έκθεση ο οίκος σημειώνει ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθεροποίησης (ΕSM) αναμένεται να γίνουν γνωστές στο επόμενο διάστημα ωστόσο, "σε γενικές γραμμές, ο ESM θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες σε σχέση με τις πιθανότητες οι μη-κυβερνητικοί κάτοχοι κρατικού χρέους να πληρώνονται στο ακέραιο και εγκαίρως".

"Πριν φτάσουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα", διευκρινίζει ο αναλυτής της S&P, Moritz Kraemer, "θα αναλύσουμε τα επιμέρους στοιχεία του ESM που τελικά θα παρουσιαστούν στις εθνικές κυβερνήσεις ή κοινοβούλια προς επικύρωση".

Την ίδια στιγμή ο οργανισμός σημειώνει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι υποψήφιος για να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω του ESM, πέρα από τη χρηματοδότηση που έχει ήδη λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μέσω των διμερών κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης. Αυτό εξηγεί, προσθέτει ο οίκος, "γιατί τοποθετούμε την Ελλάδα σε CreditWatch με αρνητικές συνέπειες μαζί με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία".Η Standard & Poor΄s σημειώνει ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχει καταλήξει σε απόφαση σχετικά με την αξιολόγηση και μετά την ανάλυση των τελικών λεπτομερειών για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό που αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 03/12/2010 11:30:11

  Είναι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι τα ελληνικά ομόλογα τα κατέχουν ιδιωτικές τράπεζες και ανήκουν σε ιδιώτες, πολλοί είναι έλληνες της Αλητ.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/12/2010 12:22:29

  Αντε ρε λαμογια... που αξιολογειτε Σημερα!! (2010) 32Τρις Δολλαρια σε Χρεος Παγκοσμια...
  Ποιος σας εδωσε το δικαιωμα? Ποιοι ειναι οι μετοχοι σας ??

  Το Poors θα σας μεινει.

  ΟΥΣΤ

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/12/2010 12:24:44

   Δειτε εδω την ιστορια και βγαλτε τα συμπερασματα σας !

   http://www.standardandpoors.com/about-sp/timeline/en/us/

   ΠΠ

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/12/2010 12:45:35

  Το λέει σαφώς η S&P: Για ένα ακόμη επεισόδιο του γνωστού πολέμου πρόκειται. Του πολέμου δημόσιων και ιδιωτών κατόχων ομολόγων.
  Αυτή είναι η ουσία της σύγκρουσης, και όχι (απλοικά) Ευρώπη εναντίον Αμερικής κτλ. Θα γίνουν πολλές μάχες ακόμη. Αλλά στο τέλος, είτε ο Δημόσιος έλεγχος θα καταστρέψει εκ θεμελίων τον καζινο-καπιταλισμό των ανεξέλεγκτων ιδιωτών, είε ο (αυτο)καταστροφικός καζινο-καπιταλισμός θα παρασύρει στην άβυσσο τον καπιταλισμό εν γένει. Και τις κοινωνίες όπως τις γνωρίζουμε.
  Ο καθείς και τα όπλα του. Και η πλευρά που επιλέγει.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Θείος 03/12/2010 12:54:54

   αυτοδικαιως μπανει διαιτητης / αξιολογητης και διαχειριστης χρεους νταβατζιλικι.
   Εμεις εχουμε τον Τρισεεεε... παιζει με το 1% επιτοκιο και μας πουλαει οτι παραγει "πολιτικη". Αγοραζει ομολογα, τα χωνει αφειδως στις Τραπεζες και το εχει βγαλει το μεροκαματο. Αυριο παλι. ΕΙναι μια νεα μερα.

   ΠΠ

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 03/12/2010 13:18:59

    Αγοράζει ομόλογα η ΕΚΤ. Τον Ιούνιο Ελληνικά, χθές - προχθές Ιρλανδικά και Πορτογαλικά. 100 εκατ. σε 2 - 3 μέρες. Πού βρίσκει το ρευστό; Γαλλία, Γερμανία, Φινλαδία, Αυστρία, Σλοβενία κτλ, έχουν ψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ψηλότερους από τους δικούς μας. Και ψηλό ΦΠΑ (μην κλαιγόμαστε μόνον!).
    Έτσι, οι Ιρλανδικές (και Ελληνικές!) τράπεζες καλύπτουν τις επισφάλειες από τα στεγαστικά. Ένα σπίτι στο Δουβλίνο που έκανε το 2000 100 χιλιάδες, το 2008 έκανε 1 εκατ. και εκεί "έγραψε" την υποθήκη. Τώρα κάνει 400 χιλιάδες και δεν πληρώνει δόσεις. Η Τράπεζα έχει μια "τρύπα" 600 χιλιάδες, μόνο από ένα σπίτι. Έπαιξε και έχασε. Ποιός πληρώνει το βαρκάρη; Η ΕΚΤ; Λάθος, ο φορολογούμενος πληρώνει. Φινλανδός ή Σλοβένος o altra cosa.
    Να γράψω πώς παίζεται το ντόμινο με τις Ελληνικές τράπεζες; Δεν χρειάζεται, ίδιοι οι κανόνες.
    Άν επιλέγεται να "κρατηθούν" οι ναυαγισμένες τράπεζες, έτσι θα παίζεται το παιχνίδι: Μέχρι ν' αρχίσουν πάλι ν' ανεβαίνουν οι τιμές των ακινήτων - ποιός ξέρει πότε - για να δίνονατι δάνεια και να παράγονται πλεονάσματα.
    Άν όχι, η λύση είναι να "κρατικοποιηθούν" οι άρρωστες υποθήκες των ακινήτων, αλά ΗΠΑ (Fanny and Fred) και μαζί και οι τράπεζες (ή οι τελευταίες να υποστούν ευθανασία). Είναι πολλά τα λεφτά, αλλά γίνεται. Αρκεί να συμφωνήσουν οι Γάλλοι, Γερμανοί, Φινλανδοί, Σλοβένοι κτλ, νά είναι εξίσου χρεωμένοι ως Δημόσιο, όσο οι Ιρλανδοί, Έλληνες, Πορογάλοι κτλ.

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 03/12/2010 13:01:36

  Υπάρχει όμως και η άποψη ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι κυρίως στις τράπεζες και όχι στο Δημόσιο χρέος.
  Όπως περίπου στις ΗΠΑ το 2008-2009.
  h**p://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/0,1518,732280,00.html
  Εξ ού και η πρόταση για "ευθανασία" των χρεωκοπημένων τραπεζών, με παράλληλη προώθηση της πολιτικής ενότητας στην ΕΕ και της κεντρικής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη. Δηλαδή, να ξεφορτωθούμε ως ήπειρος τα "χρηματοπιστωτικά μπάζα" και να συγκεντρωθούμε στην πραγματική, παραγωγική οικονομία.
  Φυσικά, τέτοιες ιδέες έρχονται από τον "άξονα". Αλλά έχουν και ελαφρό "ενεργειακό - εμπορικό άρωμα" της πρόσφατα προταθείσας Ευρασιατικής ελεύθερης αγοράς.

  • παγωτατζής avatar
   παγωτατζής @ Ο Θείος 03/12/2010 17:16:41

   " Δηλαδή, να ξεφορτωθούμε ως ήπειρος τα “χρηματοπιστωτικά μπάζα” και να συγκεντρωθούμε στην πραγματική, παραγωγική οικονομία..."

   Αυτοί είναι συγκεντρωμένοι Θείο....
   ......εμάς λές να μάς ξαναρχίσουν τα πακέτα Ντελόρ για να συγκετρωθούμε,καπάκι στην γκανιότα τών 300 δις;;;;;;;!!!!!
   χα!χα!χα! ......Δέν λέω......... tempting αλλά ποσο επιρεπείς νά είναι σε συναισθηματισμούς ό άξονας...χαχαχα!
   Εκτός άν νομίζεις ότι θά βάλουν την αρκούδα να τά πληρώσει......ενεργειακά!!!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ παγωτατζής 03/12/2010 17:33:36

    H αρκούδα έχει ενεργειακό μαγαζί γωνία. Δεν πληρώνει, εισπράττει. Και ο θείος Γκέρχαρντ ξέρει από λογιστική.
    Θ' ανοίξουν και τη Σαχάρα (φωτοβολταικά), Irish Chanell (ανεμογεννήτριες) κτλ. Siemens, νέας εσοδείας, λέμε, και Gazprom συμπληρωματικά.
    Φυσικό αέριο + φωτοβολταικά + αιολική.
    Εμείς εν τώ μεταξύ, θ' ασχολούμαστε με εξεταστικές και άν φταίει ο Κώστας, ο Μήτσος ή ο Τάκης.
    Ά ρε καημένοι Καραμήτροι!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.