Με νέα συμβιβαστική πρόταση πάει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες
08/06/2015 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με νέα συμβιβαστική πρόταση πάει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες

Μετά από τις ηχηρές προειδοποιήσεις τόσο του Ομπάμα όσο και των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας ο έλληνας πρωθυπουργός πάει με ψαλιδισμένα φτερά για να συζητήσει πώς... οι δανειστές θα ενταχθούν στον δικό του ρεαλισμό

Με νέα συμβιβαστική πρόταση θα πάει ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες για να συναντήσει την... αγαπημένη του Άνγκελα και τον Ολάντ που συνήθως «κρατάει το φανάρι». Μετά από τις ηχηρές προειδοποιήσεις τόσο του Ομπάμα όσο και των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας ο έλληνας πρωθυπουργός πάει με ψαλιδισμένα φτερά για να συζητήσει πώς... οι δανειστές θα ενταχθούν στον δικό του ρεαλισμό.

Για άλλη μια φορά οι εκτιμήσεις του για το πώς παίζεται το γεωπολιτικό και οικονομικό παιχνίδια έπεσαν εντελώς έξω. Ο Τσίπρας θα έχει να καυχιέται πως σε καμιά πολιτική πρόβλεψη που έκανε δεν έπεσε μέσα με αποτέλεσμα να έχει φέρει την Ελλάδα σε πολύ δύσκολη θέση.

Με μια φωνή οι ηγέτες στην G-7 και ιδιαίτερα οι Ομπάμα, Μέρκελ και Ολάντ απογοήτευσαν την κυβέρνηση η οποία πίστευε ότι με παρεμβάσεις που θα έκαναν, ειδικά ο Αμερικανός, θα έκαναν... μάγκα τον Τσίπρα.

Όμως, δε λειτουργούν έτσι οι ηγέτες σε κορυφαίο επίπεδο. Σιγά μην διακινδύνευε ο Ομπάμα τις σχέσεις του με τη Γερμανία για να στηρίξει τον Τσίπρα. Ειδικά όταν βλέπει ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να το παίξει «πονηρούλης νεοέλληνας» που θα κοροϊδέψει τους κουτόφραγκους.

Με τα δεδομένα αυτά ο Τσίπρας πάει την Τετάρτη στη συνάντηση των Βρυξελλών επιδιώκοντας μια καλύτερη συμφωνία από το «πακέτο Γιούνκερ», αλλά όχι και τόσο καλή ώστε να την περάσει με πανηγυρικό τόνο στον ελληνικό λαό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά ξαναγράφει την δική της πρόταση ώστε να πλησιάσει σ' εκείνη των δανειστών και κάπου στη μέση να βρεθεί η συμβιβαστική λύση, πριν να είναι αργά. Φημολογείται ότι η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα μέτρα ύψους 350 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά, ισοδύναμα που όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα τα πληρώσει η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων.

Θα θυμάστε βεβαίως την υπόθεση του ΕΝΦΙΑ επί ΝΔ όταν η κυβέρνηση έκανε πίσω για τα αγροτεμάχια και την πλήρωσαν τα αστικά ακίνητα. Έτσι θα γίνει και στην περίπτωση αυτή, να μας το θυμηθείτε. Ήδη διαρρέονται πληροφορίες για επιβολή αυξημένης έκτακτης εισφοράς και σε εισοδήματα κάτω από τα 30.000 ευρώ αλλά και για περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες σε υψηλούς συντελεστές.

Όπως και να έχει η νέα πρόταση που θα καταθέσει ο Τσίπρας θα είναι χειρότερη από εκείνη των 47 σελίδων που έχει βγει στο φως και που δεν έχει... ενθουσιάσει τους κυβερνητικούς βουλευτές. Αν είναι χειρότερα τα μέτρα είναι απορίας άξιον πώς θα τα περάσει από την Κ.Ο. του και από αυτή των ΑΝΕΛ αλλά και αν τα περάσει πώς θα τα εφαρμόσει.

Η ουσία είναι ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες και ο Ομπάμα ουσιαστικά έραψαν «μνημονιακό κοστούμι» στον Τσίπρα και τον καλούν να το φορέσει. Αν δεν το κάνει θα αφήσουν τη χώρα να καταρρεύσει σιγά – σιγά. Αν το κάνει θα είναι και ο ίδιος μνημονιακός. Θα έχει προσχωρήσει δηλαδή στη λογική των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και δυστυχώς αντί να το έχει κάνει με καλύτερο τρόπο πριν πέντε μήνες θα το κάνει τώρα με χειρότερους όρους.

Συμπέρασμα: Ευρωπαίοι και Αμερικανοί «τελειώνουν» τον Τσίπρα δια του Μνημονίου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ποντομέδων avatar
  Ποντομέδων 08/06/2015 19:13:35

  Γλυκόφαγαν ο Τσίπρας και η παρέα του, κερδίζοντας τις εκλογές με μαγκιές, λεονταρισμούς, τρελές υποσχέσεις, ταμπούρλα, μεγαλοστομίες, συσάχθειες και τόσες άλλες μ@@@@@ες ! Η σοφή Ελληνική παροιμία όμως, είναι αμίλικτη , και λέει: "Όποιος γλυκοφάει, θα πικροχέσει " !!!!!!!

  • GO avatar
   GO @ Ποντομέδων 08/06/2015 20:56:13

   Καλή όρεξη!

   • Savaren avatar
    Savaren @ GO 09/06/2015 11:49:47

    Ε, δεν το έχεις ακόμα καταλάβει φίλε GO ? O Ποντιοφαίδων προσπαθεί ασθμαίνοντας να διατηρήσει τα σχόλιά του σε ένα επίπεδο (τάχα) ποιοτικής υπεροχής,αλλά ο προβληματικός του ψυχισμός τον προδίδει και τσούπ! Εκεί που παριστάνει τον εκλεπτισμένον διανοητή, να΄σου ο άξεστος βοθροσκόπος, ξεπηδά βιαίως και του αρπάζει το πληκτρολόγιο. Τι δράμα κι αυτό! Κουραστικά επαναλαμβανόμενο :).

  • Savaren avatar
   Savaren @ Ποντομέδων 09/06/2015 11:53:35

   Το ....''πικροχέσει'', το κατέχεις ΠοντιοΦαίδωνα. Τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ όμως, την αγνοείς καταφανώς.

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 08/06/2015 19:44:52

  "Συμπέρασμα: Ευρωπαίοι και Αμερικανοί «τελειώνουν» τον Τσίπρα δια του Μνημονίου." Οι δικοί μας δεν θα χρειαστεί να κουραστούν καθόλου, αφού Ευρωπαιοι και Αμερικανοί θα τους προσφέρουν τον Τσίπρα που αυτοί δεν μπόρεσαν να νικήσουν , στο πιάτο... Όμως όπως λέει και ο Γερμανός Wolfαng Munhau σε άρθρο του στπυς F.Τ. σήμερα,
  "Οι δανειστές ενδιαφέρονται απλά στο να συνεχίσουν αυτόν τον περιοδεύοντα θίασο κι ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Πιο συγκεκριμένα, αρνούνται να παραδεχτούν επισήμως ότι τα δάνειά τους προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ.
  Γνωρίζουν ότι παραπλάνησαν το εκλογικό σώμα αναφορικά με την Ελλάδα, και δεν θέλουν να εκτεθούν, τουλάχιστον όχι για όσο καιρό βρίσκονται ακόμα στην εξουσία."
  Και παρακάτω γράφει:
  "Ο κ. Τσίπρας μπορεί βέβαια στην πράξη απλώς να λέει: Ας βάλουμε ό,τι νούμερο θέλετε. Εγώ θα κλέψω έτσι κι αλλιώς", (αφού εσείς είστε ψεύτες και δεν κάνετε αυτό που οφείλετε και υποσχεθήκατε, ήτοι κούρεμα του χρέους...) Όπως και οι εταίροι, έτσι και αυτός δεν θέλει να εκτεθεί, τουλάχιστον όχι για όσο καιρό βρίσκεται ακόμα στην εξουσία, κυρίως διότι ξέρει οτι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ε.Ζ. που επέρχονται απο το φθινόπωρο και μετά θα είναι καταιγιστικές, άρα γνωρίζει οτι η "δήθεν συμφωνία" και "ευέλικτη" θα είναι, και με πολλή "δημιουργική ασάφεια", αφού όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Munhau, γνωρίζει ότι, " οι ευρωπαίοι τεχνοκράτες εισέρχονται σε μακρόπνοες διαπραγματεύσεις, χάνονται στις τεχνικές λεπτομέρειες και τελικά γίνονται καταστατικά ανίκανοι για να δουν τη μεγάλη εικόνα". Πιστεύω οτι τελικά ο Τσίπρας θα τους δώσει μια συμφωνία που θα τους καλύπτει έναντι των εξαπατηθέντων ψηφοφόρων τους, και θα την περάσει απο την Κ.Ο. του Συριζα, απλά διαβεβαιώνοντας κρυφά τους συντρόφους του οτι δεν θα τηρηθεί στα δυσάρεστα σημεία, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Ισπανία τον Δεκέμβρη, στη Γαλλία τον Γενάρη του 2016 και στη Βρεττανία το φθινόπωρο του '16 με το δημοψήφισμα για το Brexit.

  • foros1 avatar
   foros1 @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 08/06/2015 21:43:44

   και πολύ καλά θα κάνει... όλα δείχνουν ότι σύντομα οι Ευρωπαίοι δεν θα ασχολούνται μαζί μας γιατί θα έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους.

   • Κώστας ΜΠ avatar
    Κώστας ΜΠ @ foros1 09/06/2015 11:09:46

    Αν μας πάτε σε χρεοκοπία , έχει Γουδί για τους ηγέτες σας και πογκρόμ, στο πλαίσιο εμφυλίου για σας, οπαδοί. Ψάξτε τρύπες.

    • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
     ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Κώστας ΜΠ 09/06/2015 12:14:28

     Σαν το Γουδί για τον Παπάκ. και τη λίστα Λαγκάρντ που "έχασε" κι ο Σαμαράς? Με αναστολή και με σύσταση απ' την "ανεξάρτητη Δικαιοσύνη"να μη το ξανακάνουμε? Όσον αφορά το πογκρόμ απο μεγαλοαστούς, πολύ θα ήθελα να το ζήσω. Φαντάσου τον Μπόμπολα να κυνηγάει τον Διαμαντόπουλο με κονσερβοκούτι...

    • Μεγάλα λόγια avatar
     Μεγάλα λόγια @ Κώστας ΜΠ 09/06/2015 12:19:13

     Το ...γουδί το γουδοχέρι, είναι άλλο Κώστα ΜΠ και του ΓουδΉ καμία σχέση ! Εσύ τώρα χαρά, μόνο από το πρώτο προβλέπεται να δείς και μόνα αν ξέρεις να μαγειρεύεις.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 08/06/2015 21:43:52

   Ναι, καλά, με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι Συριζαίε. Το ΔΝΤ έχει εμπειρία με αφρικανούς φυλάρχους πολύ πιο κουτοπόνηρους από τον αρχηγό σου. Όταν όλη η Ευρώπη συναινούσε στο τέλος του 2014 ότι το ΔΝΤ πρέπει να βγει από το ελληνικό πρόγραμμα με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, γιατί συναινούσε νομίζεις; Και τώρα γιατί βγήκε η Μέρκελ και είπε ότι χωρίς το ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα; Διότι ενδιαμέσως ενσκήψατε εσείς, αστέρια μου, που όταν κατάλαβαν πόσο θα ανεβάσετε τον πήχυ της κουτοπονηριάς είπαν πάλι "άσε, εδώ θέλουμε τα τσακάλια του ΔΝΤ που ξέρουν από φυλάρχους". Με τη διαφορά ότι μαζί με εσάς, καταστρέφεται και η χώρα. Το καλό είναι ότι πολύ σύντομα θα σας τελειώσει το μηνιάτικο και θα απαλλαγούμε εξίσου σύντομα από την ενοχλητική παρουσία σας.

   • Συριζόπουλος avatar
    Συριζόπουλος @ Διογένης 08/06/2015 22:34:11

    Ειστε και kinkyminds πανάθεμά σας πάρτε και Μπενυ για hardcore

   • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Διογένης 09/06/2015 08:56:03

    Εντάξει Διογένη. Μπορεί τελικά το ΔΝΤ σου που ξέρει απο φυλάρχους να μην ξεγελαστεί απο τον παμπόνηρο Σουλιώτη Τσίπρα, και να προστατέψει απο την πανουργία του και τους αθώους Ευρωκράτες που τό κάλεσαν επειδή δεν ξέρουν απ' αυτά. Οπότε τί θα κάνει?

   • Savaren avatar
    Savaren @ Διογένης 09/06/2015 08:59:06

    Η Μέρκελ ΑΝΕΚΑΘΕΝ βολευόταν με την ύπαρξη του ΔΝΤ στην Ευρώπη, γι αυτό και την επέτρεψε. Και σήμερα την εξυπηρετεί, γιατί βοηθά τα μάλα στην εφαρμογή της άκαμπτης λιτότητας που συμφέρει τους μεγαλοβιομήχανους εργοδότες της. Τι ακριβώς επιμένεις λοιπόν τόσο ξεροκέφαλα, να υποκρίνεσαι πως δεν καταλαβαίνεις εσύ; Η αυθυποβολή με καθησυχαστικές βεβαιώσεις, βοηθά στην εξασφάλιση της ψυχικής ηρεμίας, έστω και αν έχει περιορισμένη διάρκεια ισχύος. Οπότε, συνέχισε απτόητος.

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ Savaren 09/06/2015 09:17:55

     Η Μέρκελ ζήτησε αρχικά να έρθει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, πράγμα που σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες ήθελε και ο Παπανδρέου. Ο (εμφανής) λόγος ήταν ότι το ΔΝΤ είχε την τεχνογνωσία πώς να μην τους πουλάει παραμύθια ο κάθε αφρικανός φύλαρχος. Το ΔΝΤ της ήταν απαραίτητα όσο είχε αναξιόπιστη κυβέρνηση στην Αθήνα (κυβέρνηση ΓΑΠ). Όταν ανέλαβε ο Παπαδήμος και κυρίως όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, αυτά άλλαξαν. Σύντομα το ΔΝΤ έγινε αγκάθι, διότι η Ελλάδα είχε προχωρήσει πολύ και το ΔΝΤ επέμενε στενοκέφαλα (;) στη διαγραφή χρέους, στη μη βιωσιμότητα του χρέους και σε διάφορες εν γένει αγκυλώσεις που ήταν πια σε προφανή αναντιστοιχία με τις προτεραιοτητες της Ευρώπης, τη στιγμή που η ελληνική κρίση είχε εμφανώς τελειώσει. Τώρα που ξαναανέλαβε άλλος αφρικανός φύλαρχος, το ΔΝΤ έγινε και πάλι απαραίτητο. Το "ανέκαθεν" λοιπόν δεν ισχύει διότι υπήρχε ένα χρονικό διάστημα ενός-δυο ετών που δεν το ήθελαν και δεν ήξεραν και πώς ακριβώς να απαλλαγούν από αυτό. Προς το τέλος του 2014 ο Σαμαράς είχε καταφέρει να δημιουργήσει συναίνεση στην Ευρώπη για να φύγει με κάποιο τρόπο του ΔΝΤ. Ατυχώς, η σοβαρότητα της διαπραγμάτευσης που έκανε τότε, του επέβαλε να μην τα λέει αυτά δημόσια και έτσι έρχεται ο κάθε Συριζαίος χαχόλος και λέει το μακρύ του και το κοντό του, ενώ η πραγματικότητα βρίσκεται ανεξίτηλα καταγεγραμμένη στα μονόστηλα των γεγονότων, όταν αυτά συνέβαιναν.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Διογένης 09/06/2015 09:28:49

      Εδώ να πούμε ότι ο φύλαρχος και ο μάγος της φυλής Βαρουφάκης επέμεναν στο "καλό" ΔΝΤ επειδή ήταν υπέρ της διαγραφής του χρέους και κατηγορούσαν τον Σαμαρά γιατί δεν συμμαχεί μαζί του και θέλει να το διώξει. Τις απαιτήσεις όμως του ΔΝΤ για τα εργασιακά που θάπρεπε να τους αλαφιάσουν ως αριστερό κόμμα έκαναν ότι δεν τις έβλεπαν.Τώρα χτυπιούνται για αυτά και κλαίνε για το "ευρωπαικό κοινωνικό μοντέλο" που υπονομεύει. Μα το ΔΝΤ δεν φτιάχτηκε για την Ευρώπη.Δεν μπορείτε να το έχετε a la carte να είναι εκεί για να ζητάει διαγραφή χρέους αλλά όχι την πάγια πολιτική του για κατάργηση διατάξεων εργατικού δικαίου.

     • Συριζόπουλος avatar
      Συριζόπουλος @ Διογένης 09/06/2015 11:04:40

      Αφού δεν απαλλάχθηκαν από το 2011 (Παπαδ) έως το 2014 από το ΔΝΤ μήπως θεωρούσαν και τον Σαμ. φύλαρχο?

     • Savaren avatar
      Savaren @ Διογένης 09/06/2015 11:41:02

      Aνέκαθεν οι προθέσεις (επιβολή σκληρής λιτότητας, προτεκτορατοποίηση, υφαρπαγή κρατικής και ιδιωτικής περιουσίας) ήταν οι ίδιες και παραμένουν. Οι αιτιάσεις που χρησιμοποιούνται και που πείθουν μόνο τους υπερπρόθυμους να απατηθούν (τάχα δύστροποι φύλαρχοι, αρνητές ''μεταρρυθμίσεων'', στερούμενοι αποτελεσματικών -βολικών στους εκβιαστές- προτάσεων και λοιπά αστεία, είναι μόνο προσχήματα ώστε να παραμένει στη θέση του οι διάτρητοι φερετζέδες της Ευρωπαϊκής...ενότητας και της τάχα σκληρής προσπάθειας να .....γεφυρωθούν οι ασυμφωνίες (επιβληθούν οι εκβιαστικές απαιτήσεις). Τα πράγματα είναι πολύ απλά και τα κίνητρα ξεκάθαρα και σαφή. Φυσάς και η ...λουκομόσκονη εξαφανίζεται.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Savaren 09/06/2015 12:48:40

      Δεν βλέπω να υφάρπαξε κανείς τίποτα από Πορτογάλους και Ιρλανδούς που βγήκαν από τα μνημόνια.

     • Savaren avatar
      Savaren @ ψυχραιμια 09/06/2015 13:38:14

      Χρωστούσανε αλήθεια οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί 400 δις Ευρώ στους τοκογλύφους, από εξοπλιστικά, μίζες και λοιπές ...αλληλοδιευκολύνσεις; Είχανε υπογράψει μήπως μνημόνια με ρήτρες στο Αγγλικό δίκαιο; Απαιτούσαν τα μνημόνιά τους την απόλυτη φτωχοποίηση των λαών, τη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας τους καθώς και την πλήρη εξάρθρωση κάθε παραγωγικής τους δυνατότητας; Είπαμε να κοροϊδευόμαστε βρε παιδιά, αλλά εντός κάποιων ορίων.

     • Savaren avatar
      Savaren @ Savaren 09/06/2015 13:42:49

      Στην Ελλάδα, ο στόχος δεν είναι η ...εξυγίανση της οικονομίας, ούτε η ''μεταρρυθμιστική'' επανάσταση που θα κινητοποιήσει την ανάπτυξη. Σκοπός και αποκλειστικός στόχος είναι η με κάθε τρόπο ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΠΟΙΗΣΗ. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, απλά δεν θέλει για δικούς του λόγους, να το παραδεχτεί.

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Διογένης 09/06/2015 12:25:07

      .Τελικά Διογένη είσαι πολύ καλοπροαίρετος αν πιστεύεις αλήθεια οτι οι Ευρωκράτες είναι τόσο αγνοί που είχαν ανάγκη μαθημάτων απο το ΔΝΤ για το πώς να φερθούν σε φυλάρχους...Σίγουρα θα πιστεύεις οτι όλα αυτά τα κάνουν απο αγνή και άδολη αγάπη προς την Ελλάδα χαρίζοντάς της λεφτά των ψηφοφόρων τους, χωρίς κάν να τους ρωτήσουν...Δεν θα άκουσες ποτέ γιατί ο Ζισκάρ Ντ΄Εσταίν έχασε την Προεδρία και καταδικάστηκε για τις "ανάρμοστες σχέσεις με διαμάντια" που διατηρούσε με τον καννίβαλο φύλαρχο Μποκάσα. Ούτε θα άκουσες την ομολογία Γιουνκέρ οτι είναι ανήθικο να κλέβει φόρους ακόμα κι απο τους "εταίρους" του, αλλά νομότυπο και έτσι καλύπτεται απο το άσυλο της Ευρωβουλής αντι να πάει φυλακή...

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 09/06/2015 12:52:10

      Η διαφορά είναι ότι στα όργανα της ΕΕ έχει και το κράτος - μέλος ψήφο.Αυτός είναι ο λόγος που ο Γιουνκερ είναι ο πιο ελαστικός.Η θέση του είναι τέτοια ώστε δεν μπορεί να αγνοεί τις θέσεις μιας χώρας - μέλους. Στο ΔΝΤ δεν υπάρχει κανείς τρόπος πολιτικής διαπραγμάτευσης αφού περιλαμβάνει όλες τις οικονομίες της γης.

     • Αιρετικός avatar
      Αιρετικός @ ψυχραιμια 09/06/2015 14:42:07

      Με συγχωρείτε αλλά κουραφέξαλα! Και στο ΔΝΤ κάθε κράτος/μέλος έχει ψήφο και προφανώς σε πολλά πολιτισμένα κράτη μέλη του ισχύουν οι διεθνείς συμβάσεις του ILO και του Χάρτη Δικαιωμάτων των ΗΕ... Το ζήτημα είναι τι παιχνίδια πα΄ζουν και τι εξαρτήσεις οι επικεφαλής τους...Αυτό θα το μάθουμε αν ο Γιουνκέρ γίνει ενοχλητικός (οπότε θα βγει καμιά βρώμα ότι είναι μέθυσος και μουρντάρης) ή το αντίστοιχο για την Λαγκαρντ (οπότε μπορεί να ανακαλύψουμε ότι της αρέσει το σοδομαζο- κλπ.)...Όχι ότι οι δικοί μας είναι καλύτεροι βέβαια...Ζούμε δυστυχώς την εποχή των πιο ασήμαντων ανθρωπακίων σε θέσεις-κλειδιά, που εξυπηρετούν συμφέροντα...

     • Παρατηρητής avatar
      Παρατηρητής @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 09/06/2015 14:14:23

      δηλαδη ο δικος μας εκπληκτικος λαος της μεταπολιτευτικης ανωμαλιας της μπαταχτσοσυνης και του "ρε ξερεις πιος ειμαι εγω- δεν θα σε πληρωσω αλλα εσυ θα το ριξεις το παραδακι" θα κουναει το χερι απο δω και απο εκει για να συνεχισει να παιρνει συνταξεις προωρες και αγαμες θυγατερες; καλα ρε παιδια ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ οτι στραβα αρμενιζουμε , στραβος ΔΕΝ ειναι ο γυαλος; πραγματικα το να αρχισουμε τωρα να λεμε στους ευρωπαιους ουτε εσεις ειστε τελειοι αρα εμεις θα συνεχισουμε να ειμαστε οπως ειμαστε αποτελει πλεον απιστευτο ξεπεσμο και ξεφτιλα. με σεβασμο!

     • ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. avatar
      ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. @ Παρατηρητής 09/06/2015 18:20:52

      Τι λε ρε μεγάλε Παρατηρητή...

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. 09/06/2015 08:10:32

   Τι λε ρε μεγαλε...

 3. kromanos avatar
  kromanos 08/06/2015 20:30:44

  http://wp.me/p5N5EW-9P

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/06/2015 16:05:01

  @ Savaren Όχι,μπουρδολογία είναι τα περί προτεκτοράτου και αρπαγής περιουσίας.Μπουρδολογία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Πορτογάλοι και Ιρλανδοί είχαν ελαφρύτερο μνημόνιο γιατί είχαν μικρότερο πρόβλημα.Το ύψος των μέτρων και η ποσότητα των χρημάτων καθορίζεται από το μέγεθος του προβλήματος. Καμμιά άλλη χώρα δεν είχε διαγραφή χρέους με το PSI γιατί καμμιά άλλη δεν χρειαζόταν και πάλι έμεινε πολύ. Αντί να ψάχνεις φαντάσματα ψάξε την ελληνική μεταπολίτευση.Στην Πορτογαλία το ΔΝΤ είχε πάει το 1974 και το 1978.Ήταν τότε άγνωστη λέξη στην Ελλάδα.Όταν η Ελλάδα έμπαινε στην ΕΟΚ η Πορτογαλία έμπαινε στο ΔΝΤ.Πορτογαλία και Ισπανία μπήκαν το 1984 και ο χαρισματικός για να πει το ναι πήρε τα μεσογειακά προγράμματα που πήγαν όλα στην καταβόθρα του Πασόκ.200 δις επιδοτήσεις κα 300 δις χρέος = μισό τρις ευρώ ήλθαν στην Ελλάδα την 30ετία 1980-2010.Για να μας κάνουν προτεκτοράτο ίσως. Για όλα φταίνε οι ξένοι.Για τη μικρασιατική καταστροφή φταίνε οι Γάλλοι,για τον εμφύλιο οι Άγγλοι,για την Κύπρο οι Αμερικανοί και για το μνημόνιο οι Γερμανοί. Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα,μας κατατρέχουν.

  • karenin avatar
   karenin @ ψυχραιμια 09/06/2015 18:42:50

   Το ΔΝΤ είναι αναπόφευκτο να μετατραπεί σε οικονομικό ΝΑΤΟ φυσιολογικό αντίβαρο των ΒΡΙCS, στις ευρύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. το τσακισμα εργατικών δικαιωμάτων, και συλλογικών συμβάσεων είναι στις βασικές επιδιώξεις του, και στα κυρια καθήκοντα που του εχουν ανατεθεί απο τις ΗΠΑ, χάρι της ανταγωνιστικότητας, και του σκληρού ανταγωνισμου με τις χώρες που απαρτιζουν τους BRICS. Καθόλου, λοιπόν, ανεξήγητη η εμμονή τους στα εργασιακά...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.