15/11/2009 06:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με νέα δεδομένα η μάχη για την ηγεσία της Ν.Δ.Ανάλυση του Γιάννη Mαυρή

Ανατροπή των δεδομένων στην κούρσα διαδοχής για την ανάδειξη αρχηγού της Ν.Δ. καταγράφεται σε έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Public Issue για την «Κ», δύο εβδομάδες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει την προτίμηση του 43% εκείνων που δηλώνουν βέβαιοι ότι θα ψηφίσουν, έναντι 35% της Ντόρας Μπακογιάννη και 18% του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στην παράσταση νίκης, οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι εμφανίζονται σχεδόν απόλυτα ισοδύναμοι. Από την έρευνα προκύπτει ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η εκλογή να κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Σε λιγότερο από ένα μήνα, η ανατροπή των δεδομένων στην κούρσα της διαδοχής υπήρξε πλήρης. Η μέχρι πρότινος, αδιαμφισβήτητη προσωπική κυριαρχία της κ. Μπακογιάννη ανετράπη θεαματικά, γεγονός που πιστοποιείται και από την απόλυτη ισοδυναμία των δύο υποψηφίων στον δείκτη παράστασης νίκης. Μετά την αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου και ανάλογα με τις υποθέσεις εργασίας, που κάνει κανείς για το δυνητικό εκλεκτορικό σώμα, ο κ. Σαμαράς προηγείται -αυτήν τη στιγμή- με ποσοστό που κυμαίνεται από 42% - 44%, η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει ποσοστό από 35% - 37%, ενώ ο κ. Ψωμιάδης καταγράφει ποσοστό της τάξης του 15,5% - 18,5%

Με βάση τον σημερινό συσχετισμό στην εκλογική επιρροή των υποψηφίων, η διεξαγωγή δεύτερου γύρου προδιαγράφεται, ως το περισσότερο πιθανό ενδεχόμενο. Μια παρόμοια εξέλιξη φαίνεται, σήμερα, να ευνοεί περισσότερο τον κ. Σαμαρά, εξαιτίας της ιδεολογικής συγγένειας της εκλογικής του βάσης, που παρατηρείται, με τους ψηφοφόρους του κ. Ψωμιάδη.

Παραμένει ανοιχτό το ερώτημα, εάν το σημερινό υψηλό ποσοστό του 3ου υποψηφίου αποδειχθεί ανθεκτικό, σε μια πιθανή κλιμάκωση της βασικής πόλωσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.