24/05/2008 11:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με κρατική επιδότηση η εισαγωγή του ηλιελαίου !!!

Στις 20/5 ρωτούσαμε τι σχέση έχει ο εισαγωγέας του νοθευμένου ηλιέλαιου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης. Και συγκεκριμένα, αν εκείνος που εισήγαγε το ηλιέλαιο είναι ανιψιός του υπουργού Δικαιοσύνης.  Σήμερα η είδηση αναπαράγεται στην μπλογκόσφαιρα και όπως διαβάζουμε (πχ στο troktiko) «ο ανιψιός του υπουργού δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, είναι ένας από τους εισαγωγείς του Ουκρανικού ορυκτέλαιου». Ρωτήσαμε σχετικά μέλος της κυβέρνησης που ασχολείται με το θέμα και δεν διέψευσε την είδηση. «Το έχω ακούσει κι εγώ» μας είπε και έσπευσε να προσθέσει ότι «πάντως, δεν ασκήθηκε καμία πίεση για συγκάλυψη». Εμείς φυσικά δεν το γνωρίζουμε αυτό και περιμένουμε μια επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση επί του θέματος.

Στις 20/5 ρωτούσαμε επίσης αν η ευμενής μεταχείριση που είχε επιφυλαχθεί μέχρι τότε στην εταιρεία ΜΑΝΟΣ από την ΕΦΕΤ και άλλες υπηρεσίες που ελέγχονται από την κυβέρνηση, έχει σχέση με υπουργικές συγγένειες. Χθες, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι και άλλοι 2.000 τόνοι επιμολυσμένου ηλιελαίου έχουν μπει στην αγορά από την αρχή του χρόνου από την εταιρεία ΜΑΝΟΣ. Όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, δεν είναι γνωστό πού βρίσκονται οι ποσότητες αυτές, γιατί η εταιρεία έχει κλείσει και οι ελεγκτές δεν μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία της. Το θέμα αρχίζει λοιπόν και παίρνει και άλλες προεκτάσεις.  Επειδή η εταιρεία «ΜΑΝΟΣ Α.Ε.», αν και χωρίς άδεια λειτουργίας, πέτυχε και πήρε κρατική επιδότηση ύψους 1.277.547,80 ευρώ. Η επιχείρηση περιλαμβάνεται στον πίνακα 135 ενεργειακών επενδύσεων που ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης στις 31 Οκτωβρίου 2006 και τις σχετικές ανακοινώσεις είχε κάνει ο τότε υπουργός Δ. Σιούφας, που εκλέγεται σε γειτονική περιφέρεια του κ. Χατζηγάκη. Στη  Καρδίτσα ο ένας, στα Τρίκαλα ο άλλος, στο Βόλο η Μάνος κι εκεί κοντά και ο φημολογούμενος ανιψιός.

Το ερώτημα είναι φυσικά πως η επιχείρηση εντάχθηκε στο πρόγραμμα για κοινοτική επιδότηση εφόσον στερείται άδειας λειτουργίας; Αλλά υπάρχουν και χειρότερα: Στις 14 Μαρτίου 2008 η δημοτική αρχή του Βόλου είχε κατονομάσει την εταιρεία ΜΑΝΟΣ Α.Ε. πως παραβίαζε τα επιτρεπόμενα όρια σχετικά με την απόρριψη λυμάτων λίπους και ελαίων στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Βόλου. Τα λύματα της είχαν 1.989 γραμμάρια λίπος ανά κυβικό μέτρο, τη στιγμή που το ανώτατο όριο είναι 50 γραμμάρια ανά κυβικό μέτρο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 24/05/2008 11:48:27

  παντα
  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8854263870985040147&postID=8074507053228738315&page=1

 2. Sratis avatar
  Sratis 24/05/2008 14:40:41

  http://www.fmvoice.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=15786&Itemid=48

  Migogian: Ούτε Βωβό, ούτε Alpha
  Ακούστε μας ζωντανά!!


  Για να μας ακούσετε κάντε κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο του προγράμματος ακρόασης που έχετε στον υπολογιστή.

  «Sport Voice»,
  κάθε μέρα στις 5 μ.μ.
  και για πέντε λεπτά,
  ο Αντώνης Μπότσικας
  με όλες οι αθλητικές
  εξελίξεις.

  -fmvoice

  Migogian: Ούτε Βωβό, ούτε Alpha
  Δημιουργεί MIG ΑΕΕΑΠ με 100 εκατ. ευρώ
  23 Μαΐου 2008

  Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης

  Μια μεγάλη έκπληξη ετοιμάζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ποια θα είναι αυτή; Ότι... δεν θα κάνει σε αυτή την φάση την επιχειρηματική κίνηση-έκπληξη που αναμένει η αγορά για την μετά ΟΤΕ εποχή της MIG.

  Σχεδόν καθημερινώς η αγορά τροφοδοτείται με φήμες, ψιθύρους και σενάρια για το τι και ποιους αγοράζει ή θα αγοράσει.

  Αν και με τον ποιο επιθετικό παίκτη της αγοράς δεν μπορεί ποτέ να είσαι σίγουρος, η εκτίμηση της fmvoice.gr, η οποία εδράζεται στην πληροφόρηση που προέρχεται από κορυφαία στελέχη και πολύ στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το καλοκαίρι για την MIG θα είναι ήσυχο. Με μια μόνο εξαίρεση, την δημιουργία της MIG ΑΕΕΑΠ.

  Για αυτήν και το δυναμικό μπάσιμο της στον χώρο της διαχείρησης ακινήτων θα συγκεντρώσει 100 εκ. Ευρώ.

  Γενικότερα τα ακίνητα και ο τουρισμός ενδιαφέρουν πολύ το γκρουπ. Αλλά το ενδιαφέρον αυτό επικεντρώνεται στο εξωτερικό (βλέπε ήδη εξαγορές σε Κύπρο και Κροατία) και η ανάπτυξη του στους κλάδους θα είναι αυτόνομη. Συνεπώς, ξεχάστε το σενάριο εξαγοράς της Μπάμπης Βωβός που παίζει καιρό τώρα.

  «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Άλλο η καλή σχέση και η συνεργασία στον ΠΑΟ και στο project του Βοτανικού και άλλο ο επιχειρηματικός γάμος» τονίζεται χαρακτηριστικά από την MIG. Επί πλέον η νέα εταιρεία θα μπει σύντομα στο Χρηματιστήριο.

  Βλέπει εξωτερικό...

  «Αφού δεν μας θέλουν στην Ελλάδα, θα επενδύσουμε στο εξωτερικό». Αυτή είναι πλέον η νέα στρατηγική του γκρουπ και δεν την κρύβουν τα στελέχη του. Οι κυριότερες επενδύσεις θα γίνουν εκτός Ελλάδας, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

  ...δεν πατά την μπανανόφλουδα

  Ποια είναι αυτή; Η... εισβολή του Ανδρέα Βγενόπουλου στα media και στον χώρο της διαφήμισης.

  Παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται ο επικεφαλής της MIG δεν θα κάνει το λάθος να μπει στους χώρους αυτούς. Ο χαρακτηρισμός «λάθος» προφανώς δεν ανήκει σε εμάς. Διότι γνωρίζει ότι με τόσα μέτωπα που έχει ανοίξει και τους τόσους εχθρούς που έχει δημιουργήσει μια τέτοια κίνηση θα έδινε σε όλους αυτούς την δυνατότητα να τον βαφτίσουν από Κοσκωτά μέχρι Μπερλουσκόνι.

  Κι αυτό θα ήταν το τελευταίο που θα ήθελε ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος διότι καταλαβαίνει τις αντισυσπειρώσεις πολιτικές και επιχειρηματικές που θα προκαλούσε η είσοδος του στα media.

  Άλλωστε, ήδη, έχει συρρικνώσει την συμμετοχή του στο Alter με το ποσοστό του να έχει υποχωρήσει στο 3,5%. Κι όλα δείχνουν ότι -αν δεν μηδενίσει την συμμετοχή του στον σταθμό- θα περιοριστεί στην μικρή του παρουσία στο Alter και στο Euro2day. Gr το οποίο ελέγχει.

  Για αυτό τα περί γεύματος με τον Κοντομηνά (με μενού τον Alpha) και συναντήσεως με τον Ρέστη για κοινή πορεία στα μέσα ενημέρωσης και στον χώρο της διαφήμισης διαψεύδονται κατηγορηματικά από την πλευρά Βγενόπουλου.

 3. Sergios avatar
  Sergios 24/05/2008 15:46:26

  ΑΝΩΝΥΜΕ 12.18 η ΜΑΝΟΣ Α.Ε. για σένα είναι μικρός εισαγωγέας;. ΜΗΠΩΣ ΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΕΚΕΙ Η ΕΧΕΙΣ ΑΜΕΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΕΝΟ ΝΕΟΧΟΥΝΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΒΡΩΜΕΛΑΙΟ. Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙ. ΤΟ ΕΚΑΝΕ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ.

 4. νικος avatar
  νικος 24/05/2008 16:39:12

  Η χθεσινή –προχθεσινή συνάντηση Φώλια –εδώ ,Αλογομουρη στο Υ.Π.Α. σε τη αποσκοπούσε .Έλαβαν προκαταβολή ?

 5. Factorx avatar
  Factorx 24/05/2008 17:41:49

  Ερώτηση: Τι συμβαίνει με όλα αυτά; Γι αυτό κ.Χατζηγάκη είπατε και στην τελευταία σας συνέντευξη στον Ν.Χατζηνικολάου οτι προωθείτε πολύ σύντομα νομοσχέδιο φίμωσης και ελέγχου των Blog;

 6. Φαρμακόγλωσα avatar
  Φαρμακόγλωσα 24/05/2008 17:45:32

  Πάλι το Press-gr επαιξε στα σίγουρα γράφοντας σήμερα οτι "Σωτήρης Σωτηριάδης, λέγεταιο ανηψιός υπουργού που έχει σχέση με το ηλιέλαιο - Σάλος στον Βόλο, νέες αποκαλύψεις από το Press-gr!".
  Σπεκουλάροντας δηλαδή σε μια είδηση που προφανώς την ξέρατε κι εσείς, αλλά σωστά δεν αποκαλύψατε το όνομα, αφου όλα είναι ακόμα φήμες. Κι ύστερα διαμαραρτύρονται για νομοσχέδια και αγωγές.

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/05/2008 01:27:09

  Καμιά φορά αισθάνομαι πολύ ηλίθιος: είναι τόσο δύσκολο να διασταυρωθεί μια τέτοια πληροφορία;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.