09/02/2010 22:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με δύο διαφορετικές γραμμές εμφανίζεται ο Τομέας Οικονομίας της ΝΔ

Δυο διαφορετικές ανακοινώσεις έκαναν σήμερα για  τα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης οι δυο αναπληρωτές τομεάρχες οικονομίας της ΝΔ, κινούμενοι ο ένας συναινετικά (Καράογλου) και ο άλλος επιθετικά (Σταϊκούρας)

Ο κ. Σταϊκούρας καταλογίζει αναδίπλωση και παλινωδίες στην κυβέρνηση σε σχέση με τα όσα έλεγε προεκλογικά, απορρίπτει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και υποστηρίζει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις οδηγούν σε σημαντική μείωση των πραγματικών αποδοχών των εργαζομένων, χωρίς να λαμβάνουν καμία ειδική μέριμνα για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις. Επιπλέον επισημαίνει ότι «το άθροισμα των νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τη φορολόγηση των καυσίμων και την εισοδηματική πολιτική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, που θα στεγνώσει την αγορά και θα οδηγήσει σε μεγάλη αφαίμαξη εισοδήματος, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Αυτή η αδικία θα γιγαντωθεί και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε αυτό που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει ως “αναπτυξιακές ανάσες” για την τόνωση της οικονομίας».

Αντιθέτως, ο άλλος αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, ο  Θεόδωρου Καράογλου αναφέρει  ότι «ορισμένα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, μας βρίσκουν σύμφωνους. Άλλωστε κάποια απ’ αυτά (π.χ. αυτοέλεγχος επιχειρήσεων) είχαν, ήδη, θεσμοθετηθεί επί κυβερνήσεων Ν.Δ., ενώ κάποια άλλα, ήδη, είχαν εξαγγελθεί ( π.χ. τεκμαρτό κόστος διαβίωσης)» και τονίζει, αφού κάνει και κάποια κριτική: «Παρά ταύτα, η Νέα Δημοκρατία, συναισθανόμενη την κρισιμότητα των εξελίξεων που αφορούν την ελληνική οικονομία, θα περιμένει την εξειδίκευση κατά τομείς των κυβερνητικών προτάσεων, για να τοποθετηθεί αναλυτικά, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας, το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 09/02/2010 22:40:48

  Αριστερα η δεξια ...Πολυ κακο αυτο που συμβαινει.

 2. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 09/02/2010 23:08:58

  όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ βρήκε άδεια ταμεία
  όταν επέστρεψε η ΝΔ βρήκε άδεια ταμεία
  όταν ξαναήρθε το ΠΑΣΟΚ ξαναβρήκε άδεια ταμεία
  όταν ξαναεπέστρεψε η ΝΔ ξαναβρήκε άδεια ταμεία
  όταν ματαήρθε το ΠΑΣΟΚ ματαβρήκε άδεια ταμεία

  Μήπως, λέω μήπως ξέρει κανείς ποιός αδειάζει τα ταμεία;

  Σημ. Μην ρωτήσετε παιδί άνω των 5 ετών, θα νομίσει ότι το δουλεύετε!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Βρασίδας 09/02/2010 23:19:21

   Κάνεις λάθος φίλε μου, είναι άδεια γιατί κοιτάνε σε λάθος μέρος:

   σε Δημόσια Ταμεία αντί για Δημόσιες τσέπες διαχειριστών.

   ΥΓ

   Σήμερα στη Βουλή πχ έκαναν ...διαβούλευση αν θα έπρεπε να δοθούν πρακτικά για τις καταθέσεις δημοσιογράφου για τη SIEMENS, όταν αναφέρθηκαν ονόματα λογαριασμοί ότι έχουν πχ δοθεί χρήματα από το 1980 έως σήμερα, αλλά εμείς ως χώρα έχουμε ...προσωπικά δεδομένα.
   30 χρόνια τώρα κανείς δεν διαχειρίστηκε δημόσια έσοδα, αποθεματικά Ταμείων, δεν κατάρτισε συμβάσεις, δεν εκτέλεσε προμήθειες από τους πολιτικούς μας, απλά ανακάλυπταν "άδεια Ταμεία", "μαύρες Τρύπες", "καμένη γη" κλπ
   Ο μόνος που συναινεί στη χώρα είναι ο Ελληνικός Λαός: συναινεί στη διαχρονική κοροϊδία εκ μέρους των εκπροσώπων του, αλλά αυτούς επιβραβεύουμε με τη ψήφο μας αυτά μας λένε.

  • Βρασίδας avatar
   Βρασίδας @ Βρασίδας 09/02/2010 23:36:38

   συμφωνώ μαζί σου αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο. Λιτότητα μέχρι το 1995 περίπου, σφαγή της μεσαίας τάξης κατόπιν. Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για αστικά κόμματα στηριζόμενα από την μεσαία τάξη. Ιστορικά αυτή αργή να αντιδράσει, αλλά αντιδρά πολύ βάρβαρα. Ακόμη όπως διαφαίνεται δεν έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Βρασίδας 09/02/2010 23:57:50

   Μα πως να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα όταν ο σκοπός παραμένει ο ίδιος διαχρονικά;

   "φάγανε φάγανε φάγανε", όπως αναφερόταν και στη ταινία "Υπάρχει και Φιλότιμο" όπου παραιτήθηκε ο μόνος πολιτικός της χώρας για συνεργάτες του και ας ήταν στο πανί...

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/02/2010 00:28:59

  Έχει παραγίνει το κακό με τον Καράογλου. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο καλό τον κρατάτει εκεί σε αυτή την τόσο σημαντική θέση ο Σαμαράς. Ο άνθρωπος δεν ξέρουμε τι θα ξυπνήσει και θα πει την άλλη μέρα το πρωί. Εδώ είχε πει ότι "είναι βαριά κουβέντα η ακυβερνησία", όταν το είπε ο Σαμαράς! Πού πας βρε Αντώνη με φίδια στον κόρφο σου;

 4. perastikos avatar
  perastikos 10/02/2010 01:38:11

  Συμφωνω απόλυτα με τον Επωνυμο... Εκτός απο αυτό που ειχε πει, μήπως αυτός δεν ήταν που μέχρι λίγες μέρες πριν τις εκλογές της Ν.Δ. το "επαιζε" ουδέτερος για να ψελίσει χλιαρά υπερ του Σαμαρά οταν είδε το ρευμα? Το προβλημα ειναι οτι δεν υπάρχουν πολλοί στην Ν.Δ. με γνώσεις περι τα φορολογικά. Στην Ελλάδα βλέπεις αλλο είναι ο οικονομολόγος όπως ο Σαμαράς, ο Σταικούρας ή ο Μητσοτάκης και άλλο ο λογιστής-φοροτεχνικός με το φορολογικό σύστημα που έχουμε.

 5. Aristos avatar
  Aristos 10/02/2010 13:41:50

  Μόνο ξύλο που δεν παίχτηκε χθες βράδυ στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, ανάμεσα στους “Σαμαρικούς” και τους “Ντορικούς”, οι οποίοι ωστόσο μπροστά στο νέο περιφερειάρχη και τομεάρχη του κόμματος αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις, έσπασαν τραπέζια και καρέκλες από τα χτυπήματα θυμού και στο τέλος 15 στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην κα Μπακογιάννη, αποχώρησαν οργισμένοι, προειδοποιώντας τα δυο στελέχη που ήρθαν από την Αθήνα ότι “είναι ανεπιθύμητοι” στην Κρήτη και να μην ξανάρθουν!
  http://www.patris.gr/articles/174109/110130

 6. Aristos avatar
  Aristos 10/02/2010 13:42:17

  http://www.patris.gr/articles/174109/110130

  Μόνο ξύλο που δεν παίχτηκε χθες βράδυ στη Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, ανάμεσα στους “Σαμαρικούς” και τους “Ντορικούς”, οι οποίοι ωστόσο μπροστά στο νέο περιφερειάρχη και τομεάρχη του κόμματος αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις, έσπασαν τραπέζια και καρέκλες από τα χτυπήματα θυμού και στο τέλος 15 στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στην κα Μπακογιάννη, αποχώρησαν οργισμένοι, προειδοποιώντας τα δυο στελέχη που ήρθαν από την Αθήνα ότι “είναι ανεπιθύμητοι” στην Κρήτη και να μην ξανάρθουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.