25/05/2011 19:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με δημοψήφισμα κρύβουν τα νέα μέτρα!

Το δημοψήφισμα – οφθαλμαπάτη «βυθομετρά» η κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πήρε την φράση που είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό και την μετέτρεψε σε πολιτική πρόταση, την οποία προωθεί ασμένως η κυβέρνηση.

Ποιο είναι το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε; Τα νέα μέτρα. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών ο λαός, «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα» με ένα παραπειστικό ερώτημα: μνημόνιο και μέτρα ή έξοδος από το ευρώ.

Αλλά για ποια μέτρα μιλάμε; Που είναι τα μέτρα; Τα γνωρίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί; Τους τα έδωσε ο πρωθυπουργός; Τα έμαθε ο λαός; Το Υπουργείο Οικονομικών την Τρίτη διέψευσε τα δημοσιεύματα στις εφημερίδες διότι «αποτελούν απλές υποθέσεις και σενάρια και δεν αντιστοιχούν σε ειλημμένες αποφάσεις». Το μνημονιακό σύστημα μας κρύβει τα μέτρα που ετοιμάζει με το δημοψήφισμα!

Το θέμα δεν είναι αν θα αντέξει ο Σαμαράς στις πιέσεις – που θα αντέξει. Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι ο Γιώργος εκβιάζει (όπως και με τις δημοτικές εκλογές). Είναι ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του από το χειμώνα (όταν πήραν την πολιτική υπόσχεση για επιμήκυνση και μείωση επιτοκίου…) δεν έκαναν τίποτα. Το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα δεν εμπιστεύεται τον Γιώργο, το οικονομικό επιτελείο, την κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα του Α. Σαμαρά…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. eipa kai elalisa avatar
  eipa kai elalisa 25/05/2011 19:50:24

  Είναι καραγκιοζιλίκι και κοροϊδία ένα δημοψήφισμα τύπου "μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ". Το 80% των Ελλήνων θεωρώ ότι επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και προφανώς συμφωνούν με τον δανεισμό για να ξεπεράσουμε την κρίση χρέους.

  Το θέμα είναι όμως τι είδους μέτρα και αν όντως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι εφαρμόζοντας μέτρα που έχουν ήδη αποτύχει, δεν έχει νόημα. Οπότε ο ΓΑΠ αν πάει σε δημοψήφισμα ουσιαστικά δε λύνει κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα βγει εικονικά πιο δυνατός.

  Το πρόβλημα, λοιπόν, λύνεται μόνο με εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης.

  Απορώ που η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Το δημοψήφισμα έχει μόνο 2 επιλογές και καθόλου παραμέτρους.

  Οι εκλογές δίνουν στο λαό τη δυνατότητα πολλών επιλογών, με διαφορετικές παραμέτρους. Εκλογές εδώ και τώρα. Ήταν, είναι και θα είναι λάθος που η ΝΔ δε ζητάει εκλογές.

  Βέβαια το πώς θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις με ΝΔ κυβέρνηση και τους συνδικαλισταράδες ανέγγιχτους, είναι πρόβλημα για πολύ δυνατούς λύτες...

 2. athamas avatar
  athamas 25/05/2011 19:52:25

  Δεκτών το δημοψήφισμα , ο λαός θα πάρει τις αποφάσεις, μαζί με τα άλλα ερωτήματα και το ερώτημα επαναφοράς της θανατικής καταδίκης για πολιτικούς και άλλους θεσμικούς, που με τις πράξεις τους χρεοκοπούν κάθε λίγο το έθνος !

  • daughter of mercy avatar
   daughter of mercy @ athamas 26/05/2011 02:34:43

   Δημοψήφισμα και για το μεταναστευτικό!
   Τους παίρνει?

 3. Orestios avatar
  Orestios 25/05/2011 19:52:43

  Δεν τολμά η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τα μέτρα.

 4. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 25/05/2011 20:02:16

  Όταν είχαν πάει να ξανακάνουν τον εκβιασμό με το δημοψήφισμα, τότε προσωπικά είχα προτείνει να καλέσει η ΝΔ σε αποχή από τη νομιμοποίηση του εγκλήματος εις βάρος της χώρας.

  http://www.antinews.gr/2010/12/13/75781/

  Δεν βρίσκει για συνένοχο το Σαμαρά ο ΓΑΠ και ζητάει να γίνει συνένοχός του ο λαός!

  Ένα τέτοιο εκβιαστικό δίλημμα δεν μπορούμε να το δεχτούμε. Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι "δεν αποδέχομαι το εύρος των επιλογών". Απέχω από το δημοψήφισμα. Και κοιτάμε να το κάνει αυτό όλη η αντιπολίτευση και να πάνε τότε σε ποσοστό 98% στο 15% των πολιτών που θα προσέλθουν στις κάλπες...

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 25/05/2011 20:05:39

  Μα όλη η υπαρξη του Πασόκ είναι να τρώει και να μεταθέτει το πρόβλημα για αργότερα, και να φταίει ο άλλος! Ο Σαμαράς να αντέξει. Θα βοηθήσει έμμεσα και την Ελλάδα και τον ΓΑΠ, αφού θα καταλάβουν οι πιστωτές ότι αυτοί έχουν το αγγούρι.

  Προς στιγμήν καιθ εγώ συμπαθησα την ιδέα του Δημοψηφίσματος... μέχρι που είδα ποιος την στηρίζει... Εξαρτάται για πιο πράγμα είναι το Δηγμοψήφισμα. Αλλαγή Συντάγματος, ΝΑΙ.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 25/05/2011 20:23:16

   Να σου βαλω διοικητη ΔΕΗ τη Δαμανακη να σου πω εγω....

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 25/05/2011 20:28:59

   Θελω να μου πεις τι ειναι το Συνεκτικο Μεσοπροθεσμο Προγραμμα.

   ΠΠ

  • GEODETIS avatar
   GEODETIS @ archaeopteryx 26/05/2011 01:01:44

   εγώ προσωπικά έχω συμφωνήσει με την ιδέα του δημοψηφίσματος .... όχι απλά του δημοψηφίσματος αλλά της ολικής και άνευ όρου απλής αναλογικής κατά την εκλογική όλων των εκλογικών διαδικασιών .... έχει εκείνους τους γενετήσιους αδένες η αξιωματική αντιπολίτευση να καλέσει συνταγματική αναθεώρηση ;;;;; και μην μου πείς κύριε Αρχαίε ότι όχι δεν μπορούν να πάνε σε τέτοιες διαδικασίες με το ΠΑΣτΟΚ ... και ξέρεις σε καλώ να το αρνηθείς διότι θα πάμε τελικά σε συνταγματική Εθνοσυνέλευση .... αλλά κανένας δεν θα εκμεταλλευτεί το ισχύων σύνταγμα για προστασία ....

 6. Χαμενος avatar
  Χαμενος 25/05/2011 21:13:33

  Το ΓΑΠ δεν μας αντέχει άλλο, θέλει να φύγει. Τ' αφεντικά του θέλουν να περάσει μνημόνιο ΙΙ πριν φύγει προκειμένου να πάρει τη προαγωγή, αλλά δε του βγαίνει. Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να είναι ένας κομψός τρόπος να αποχωρήσει ο ΓΑΠ χωρίς να εκτεθεί σε εκλογές αν συνδέσει τη παραμονή του στη πρωθυπουργία με κάποιο προεξοφλημένο δημοψήφισμα.

 7. μουρίνιο avatar
  μουρίνιο 25/05/2011 21:28:35

  Τόσα χρόνια δικαίως διαμαρτυρόμαστε, επειδή όλες οι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην μας και μας θεωρούν τουρίστες άνευ λόγου και κρίσης για τα τεκταινόμενα της χώρας μας. Τώρα που είναι αρκετά πιθανό το δημοψήφισμα , βγαίνουν κάποιοι σχολιαστές λάβροι κατά του δημοψηφίσματος. Η ανωμαλία του Έλληνα είναι πραγματικά απερίγραπτη.

 8. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 25/05/2011 21:37:16

  Ας γίνει δημοψήφισμα.
  Αλλά μετά από ...διαβούλευση.
  Να είναι πχ καμία ερώτηση "λαϊκίστικη" να περιοριστεί στους 200 ο αριθμός των βολευτών;
  Να είναι η θητεία μέχρι 8 χρόνια και μετά απαγορέψει για 8 χρόνια για κάθε δημόσιο αξίωμα...μην έχουμε ένα αέναο κύκλο: πολιτικός δήμαρχος περιφερειάρχης και ξανά πολιτικός...

  Αλλά τολμά να κάνει η χώρα πραγματικό δημοψήφισμα;
  Μια φορά έγινε και άλλαξε το πολίτευμα...
  Οπότε παίζουμε την κολοκυθιά: μέσα στο € έξω στο €, νέοι φόροι όχι φόροι .....

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ Ο Ιθαγενής 25/05/2011 21:38:58

   η "χώρα" γιατί άλλο ...εκπρόσωπος άλλο αντιπρόσωπος άλλο χώρα...

 9. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 25/05/2011 22:03:21

  ΣΕΒ και 'φωνή του Πολυτεχνείου' χέρι - χέρι.
  Η θλιβερή κατάληξη μιας εποχής κούφιων συνθημάτων.

 10. Πητ avatar
  Πητ 25/05/2011 22:26:29

  Με ερώτημα την παραμονή ή όχι στο ευρώ; Ας βάλουν τότε και σε δημοψήφισμα την ύπαρξη ή μη φόρων. Ορισμένα πράγματα δεν μπαίνουν σε δημοψήφισμα. Αν ο "εθνάρχης" είχε κωλώσει τότε με τις φασαρίες ενάντια στην ΕΟΚ τώρα θα ήμασταν επίπεδο Αφρικής. Δυστυχώς δεν είμαστε Ελβετοί και ούτε θα γίνουμε ποτέ. Χώρια του ότι την παραμονή ή όχι στο ευρώ την θέλει ως νομιμοποίηση των φόρων και όχι γιατί έχουμε μέλλον έξω από την Ε.Ε.

 11. kiki avatar
  kiki 25/05/2011 22:32:13

  Αυτο που ακουσα σημερα στις ειδησεις ολη μερα , ειναι οτι οι μονοπυθμενοι τα εβαλαν με τον Δασκαλοπουλο για το δημοψηφισμα, χοντρα ομως μεχρι και ο αλαφουζος ο ιδιος βγηκε και ειπε οτι εχει Χεντ φαντς και οτι η εδρα του ειναι το Λονδινο και απο που και ως που εκπροσωπει τους ελληνες βιομηχανους, και απο διπλα ο Μπαμπης.
  Λοιπον κατι τρεχει περα απο αυτα που βλεπουμε , τρωγονται οι αμερικανοι και οι ευρωπαιοι .
  Γιαυτο βγαλαν και την Εδω το ΝΑΤΟ, και ειπε περι δραχμης, και απο κοντα και ο Χυτηρης,και ο ΓΑΠ μια απο τα ιδια, πανε να διαλυσουν το ευρω , και ο Σορος μεσα σε ολα, Πορτα- Πορτα τι τρεχει , εσυ που ξερεις με ολο αυτο το σκυλολοι που εχουμε μπλεξει.

 12. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 25/05/2011 22:37:18

  Αυτές οι μπούρδες περί δημοψηφίσματος είναι άλλοθι, μόνο και μόνο για να ψηφίσουν οι Πασόκοι βουλευτές το μεσοπρόθεσμο - ξεπούλημα της χώρας!

 13. Στέργιος avatar
  Στέργιος 25/05/2011 22:52:01

  Δεν μπορούμε από τη μια να περηφανευόμαστε για την αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία και από την άλλη να αρνούμαστε τη διενέργεια δημοψηφισμάτων.
  Το δημοψήφισμα είναι άμεση δημοκρατία. Όποιος αρνείται την ανάγκη διενέργειας δημοψηφισμάτων αρνείται τη δημοκρατία την ίδια. Εκτός κι αν νομίζουμε ότι δημοκρατία είναι να ψηφίζουμε με ενισχυμένη αναλογική και ληστρικό εκλογικό νόμο κάθε 4 χρόνια.
  Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε πόσο σέβεται τη δημοκρατία όταν αρνήθηκε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα των ταυτοτήτων, πετώντας στα σκουπίδια τις υπογραφές 3.000.000 Ελλήνων.
  Η ΝΔ απέδειξε πόσο σέβεται τη δημοκρατία όταν αθέτησε την υπόσχεσή της να διενεργήσει το δημοψήφισμα εφόσον κέρδιζε τις εκλογές τού 2004.
  Η Αριστερά πάντα ήταν αλλεργική στη δημοκρατία - για την Αριστερά, όπως και για κάθε φασιστικό ιδεολόγημα, ο λαός πρέπει να καθοδηγείται από ινστρούχτορες.
  Λοιπόν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
  Δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε τι μέλλον θέλουμε ΤΩΡΑ!

  • Απλή σκέψη avatar
   Απλή σκέψη @ Στέργιος 25/05/2011 23:23:18

   Δηλαδή θα χρωστάμε και χάρη στο Δασκαλόπουλο που μας επιτρέπει να εκφράσουμε τη γνώμη μας!
   Για ν΄αποφασίσουμε τι μέλλον θέλουμε, δεν πρέπει να γίνει δημοψήφισμα αλλά εκλογές!

  • Y. avatar
   Y. @ Στέργιος 25/05/2011 23:30:14

   Εξαρτάται, για ποιά περίοδο μιλάς (της αρχαίας αθηναϊκής δημοκρατίας)

 14. Y. avatar
  Y. 25/05/2011 22:58:47

  ...καλείται όμως να το διαχειριστεί, υπέρ του (ο Σαμαράς, τη μη εμπιστοσύνη της τρόϊκας στο Γιώργο κλπ)

 15. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 26/05/2011 02:27:47

  Αναρωτιέμαι, αν γίνει Δημοψήφισμα θα συζητηθούν σοβαρά και από ειδήμονες τα υπέρ και τα κατά της Δραχμής;
  Γιατί, αρλούμπες "συμβατικής σοφίας" υπέρ του Ευρώ ακούστηκαν πολλές (ουδέποτε αναλυτικές, όμως), αλλά αν μου βρήτε έναν διάσημο Οικονομολόγο από τον Μάρξ μέχρι τον φον Μίζες να γράφει ότι, σε μια λούμπεν οικονομία, σαν την δικιά μας, ταιριάζει ένα πάνσκληρο νόμισμα, σαν το Ευρώ, εγω θα αποτραβηχτώ στο Άγιο Όρος και δεν θα σας ξαναταλαιπωρήσω!

 16. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 26/05/2011 02:43:59

  Δημοψήφισμα και για το πόθεν έσχες των πολιτικών.Τους παίρνει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.