24/05/2008 03:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με αφορμή την περιοδεία Καραμανλή: η συνταγή της επιτυχίας________________________________________ 

Διήμερη περιοδεία στη Φλώρινα- Θεσσαλονίκη- Σέρρες πραγματοποιεί από χθες ο Πρωθυπουργός. Γιατί ο κ. Καραμανλής άφησε το βόλεμά του, ενώ είναι γνωστό ότι δεν του αρέσουν και πολύ οι μετακινήσεις, και τρέχει στην Βόρεια Ελλάδα; Όλοι γνωρίζουν πλέον ότι παρά την φαινομενική παντοδυναμία του (απέναντι στον ΓΑΠ) η λαϊκή δυσαρέσκεια από την ακρίβεια ξεχειλίζει. Σύμφωνα με τις μετρήσεις η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι διόλου ικανοποιημένη με την κυβέρνηση, όχι μόνο για την ακρίβεια αλλά και από την ανικανότητά της να δώσει μια λύση στα χρόνια και καθημερινά προβλήματά τους. Γιατί η περιοδεία γίνεται αυτήν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι το προηγούμενο, ή το επόμενο Σαββατοκύριακο, για παράδειγμα; Επειδή αυτό βολεύει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ΜRΒ («Τάσεις»), Μetron Αnalysis («Φόρουμ»), τα αποτελέσματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν εντός του Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της ΜRΒ έχει αρχίσει από την περασμένη Δευτέρα, ενώ η Μetron Αnalysis ακολουθεί στο τέλος του μήνα.

Θυμήθηκα λοιπόν τι έλεγε , τις παραμονές της ανόδου της ΝΔ στην εξουσία, ένα γνωστό και κορυφαίο σήμερα κυβερνητικό στέλεχος: «Εάν είχα στα χέρια μου το δημόσιο κορβανά θα κρατούσαμε την εξουσία για 30 χρόνια». Ακροατές του ήταν μια ομάδα επίσης γνωστών γαλάζιων επικοινωνιολόγων. Στα χρόνια που πέρασαν αποδείχθηκε ότι η συνταγή για τη διατήρηση ενός κόμματος στην εξουσία δεν έχει καμιά σχέση με κοινωνική πολιτική, παροχές και φιλολαϊκό πρόσωπο. Το σχέδιο είναι απλό: Βάζουμε χέρι στα τεράστια κονδύλια που προορίζονται για τη διαφήμιση και γενικότερα την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, γιγαντώνουμε δύο – τρεις εταιρείες συμβούλων και επικοινωνιολόγων και μοιράζουμε κατά το δοκούν αφειδώς χρήμα σε εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα - είτε άμεσα (με διαφήμιση), είτε έμμεσα (με εγγραφή στα pay roll) των υπουργείων δημοσιογράφων που είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν για την εκάστοτε κρατική εξουσία. Όλο αυτό το κύκλωμα που αναπαράγει με τον καλύτερο τρόπο τις τακτικές εκμαυλισμού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έχει φυσικά έναν κεντρικό διαχειριστή που δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάιν για να καταλάβει ποιος είναι. Άλλωστε ούτε ο ίδιος φιλοδοξεί να πρωτοτυπήσει όπως ο Αϊνστάίν. Απλώς αντιγράφει ο άνθρωπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. rs avatar
  rs 24/05/2008 10:52:30

  Τελικά δεν πρόκειται ν' αλλάξει τίποτε. Ο "λαός" μονίμως θα ...εξαγοράζεται με κάθε είδους παροχές, θα κατευθύνεται με καταιγισμό δημοσκοπήσεων και ειδήσεων και θα ...αγανακτεί όταν είναι στην "απ΄έξω".
  Ολα τα υπόλοιπα, ιδεολογίες, προγράμματα, οράματα κλπ, μόνο θυμηδία πλέον προκαλούν. Η μόνη πιθανή λύση είναι ίσως οι νέοι. Και λέω ίσως διότι και αυτοί "πλάθονται κατ' εικόνα και ομοίωση". Όπως πάντα φυσικά. Τώρα όμως φαίνεται οτι υπάρχει κάποια ελπίδα διότι και αυτοί (οι νέοι) στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι απίθανα "στριμωγμένοι" κοινωνικά.

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 24/05/2008 14:48:31

  1. Η συνταγή εφαρμόζεται στις ΗΠΑ από τις αρχές του 20ού Αιώνα και τελειοποιείται διαρκώς.
  Ενδιάμεσα προέκυψαν και γιγαντώθηκαν γκαλοπιτζήδες και μυαλοπώλες (ήτοι "δημοσκόποι και πολιτικοί σύμβουλοι & αναλυτές").

  Σταθερά χαμένη και διαρκώς συρρικνούμενη είναι η έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η οποία εκπίπτει συνεχώς σε μια ποδηγέτηση των συγχυσμένων εκλογέων να επιλέξουν το Α ή το Β πολιτικό προϊόν, σπάνια όμως ένα προϊόν που να τούς (εξ)υπηρετεί γνήσια.

  Εισαγόμενα είναι όλα τα trends από την Εσπερία, όπως για τις γυναίκες οι νάϋλον κάλτσες παλιότερα και τα στρινγκ πιο πρόσφατα.
  Το ζήτημα είναι ποιος θα φέρει πρώτος την νέα εξέλιξη.
  Ο Ανδρέας, φέρνοντας πρώτος αντιαμερικανική ρητορεία με δεξιά πολιτική, τους πήρε τα σώβρακα 20 χρόνια.
  (Βέβαια, η οικογ. Παπανδρέου χρησιμοποιούσε ανέκαθεν και εγχώρια πολιτικά εργαλεία, όπως το γνωστό «παπατζιλίκι», δι΄ ο και γνωστοί σαν «παπατζήδες»).

  Ο Καραμανλής συνεχίζει στον εκσυγχρονιστικό δρόμο του Σημίτη, με πινελιές βλαχοδεξιάς, ορισμένα στοιχεία «νοικοκυρέματος» και τελικό στόχο κοινωνία :
  1% ελίτ
  4-10% συμπληρωματικοί ευνοημένοι και
  90-95% ρωμαϊκός, άνεργος ή ημιαπασχολούμενος, αποβλακωμένος από την τηλεόραση όχλος, που θα πουλά την ψήφο του για άρτον και θεάματα, όσο θα υπάρχει επίφαση Δημοκρατίας.

  2. Ας ευλογήσουμε και λίγο τα γένια μας …
  Μόλις χθες γράψαμε για «κατσαπλιάδες που μας κλέβουν, και μαυραγορίτες».
  Σημερινά πρωτοσέλιδα (τυχαία)
  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» : Πολυεθνική άλωση της οικονομίας
  «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» : Μέτρα για τους μαυραγορίτες
  Προς Θεού, δεν ισχυρίζομαι ότι παίρνουν γραμμή.
  Απλά, αναδεικνύω ότι η έντυπη δημοσιογραφία, όπως ασκείται «εδώ και τώρα» στην Ελλάδα, οδεύει προς το χρονοντούλαπο.
  Τι να μας πουν …

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.