#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2012 22:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με αυτοκτονία απειλεί η σύζυγος του Άκη αν δεν αποφυλακισθείΜε αυτοκτονία απειλεί η Βίκυ Σταμάτη εάν στην επόμενη αίτησή της για αποφυλάκιση η Δικαιοσύνη δεν την κάνει αποδεχτή. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου προσπαθεί μέσα από τις φυλακές να επέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης ενώ για ακόμη μια φορά επιρρίπτει ευθύνες στο πολιτικό σύστημα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο newsvoice.gr η Βίκυ Σταμάτη μεταξύ άλλων απαντά στους επικριτές της που την κατηγορούν για τα ασύλληπτης αξίας ψώνια που πραγματοποιούσε, υποστηρίζοντας πως έτσι ζούσε η μέση Ελληνίδα.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση που της έγινε για την αίτηση απόφυλάκισή της και το κατά πόσο η Δικαιοσύνη θα το δει θετικά απάντησε ότι: «Κατά τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό μας η Δικαιοσύνη είναι έννοια ιερή, ομογάλακτη αδελφή της επιείκειας. Σας θυμίζω το «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» (Ησ. 26, 9β’), όπως λέει ο Προφήτης Ησαΐας αλλά στη δική μου υπόθεση η Δικαιοσύνη φαίνεται ότι εκώφευσε, πειθάρχησε δε σε πολιτικά, προεκλογικά παραγγέλματα, επικράτησε δε αντί της Αρχής της Νομιμότητος και της Αναλογικότητος η Αρχή της Σκοπιμότητος, καίτοι δεν ήμουν ούτε ύποπτη φυγής, ούτε επικίνδυνη, ούτε μπορούσα να δυσχεράνω με οποιοδήποτε τρόπο το έργο της ανάκρισης. Τα δε οικογενειακά κριτήρια περί_ μητρότητος ενός ανηλίκου τέκνου παρέμειναν γράμμα κενό.

Τελικά, επικράτησαν οι πολιτικές – κομματικές νομενκλατούρες οι οποίες υποκριτικά φερόμενες ξόρκισαν στο πρόσωπο μου το κακό και με έριξαν εντέχνως στα πυρά της Ιεράς Εξέτασης που έπρεπε να πληρώσω συνολικά για την μεταπολιτευτική, πολιτική κομματική απαξίωση και έτσι υπήρξα ιδανικό θύμα σε συνθήκες τηλεοπτικής δημοκρατίας, ανθρωποφαγίας. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα οι συντεταγμένες εξουσίες αν δεν επικοινωνούν, τουλάχιστον δεν αλληλουπονομεύονται!!!

Πιστεύω λοιπόν, όχι η Δικαιοσύνη σε καινούργιο αίτημα μου περί αποφυλάκισης δύναται και οφείλει ν’ απαντήσει θετικά ως ανεξάρτητη συντεταγμένη αρχή, άλλως αποφασίζει την φυσική μου εξόντωση και υπογράφει την αυτοκτονία μου».

Η σύζυγος του Άκη δεν διστάζει ακόμη και τώρα που βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής να δηλώσει ότι ο τρόπος ζωής της ανταποκρινόταν με τον τρόπο ζωής της μέσης Ελληνίδας, προκαλώντας ακόμη περισσότερο το δημόσιο αίσθημα ειδικά σήμερα που η χώρα βιώνει δύσκολες στιγμές; «ένας καλόπιστος παρατηρητής αν προέβαινε δειγματοληπτικά σε έρευνα των φερομένων δαπανών πολυτελούς διαβίωσής μου με αυστηρά κριτήρια θα διαπίστωνε ότι αυτές ανταποκρίνονται στον τότε τρόπο ζωής μιας μέσης Ελληνίδας, με μία στοιχειώδη οικονομική άνεση. Αλλά οι κατήγοροι μου, οι τηλεοπτικοί, δημοσιογραφικοί κεκράκτες, ποτέ δεν απάντησαν στο ερώτημα που προκύπτει αβίαστα και τους προκαλώ, αφού μου δίνετε την ευκαιρία, να ανατρέξουν στο «πόθεν έσχες» δεκαετίας για συζύγους διατελεσάντων πρωθυπουργών, υπουργών, μιντιαρχών, μεγαλοκατασκευαστών, εθνικών εργολάβων, εθνοπατέρων. μεγαλοδημοσιογράφων, ως και στο «πόθεν έσχες» των πάσης φύσεως τρωκτικών, εφοριών, πολεοδομιών συστήματος υγείας, και άλλων δημοσίων λειτουργών.

Χαριτολογώντας βέβαια πριν τους προλάβει το ΔΝΤ. Αν οι κύριοι αυτοί κάνουν αυτή την έρευνα εγώ θα δεχτώ ν’ ανέβω στην γκιλοτίνα στην Πλατεία Συντάγματος».

Η ίδια πιστεύει ότι στο τέλος θα δικαιωθεί και θα βρίσκεται και πάλι ελεύθερη. «Πιστεύω ότι όταν αχθεί η ποινική μου υπόθεση στο ακροατήριο θα καταφανεί εν πολλοίς και η συρραφή και η νομική κατασκευή του κατηγορητηρίου που μου αναλογεί αφού το κατηγορητήριο αγγίζει τα όρια του ιδιωνύμου εγκλήματος και έχει ως βάση μια κακώς νοούμενη οικογενειακή ευθύνη που αντίκειται στις αρχές του Ευρωπαϊκού Ουμανιστικού Νομικού Πολιτισμού.

Βέβαια, σ’ αυτό το στάδιο μιλάμε για αποχρώσες ενδείξεις ενοχής και όχι βέβαια για αποδείξεις. Έχω βεβαία την πεποίθηση της αθωότητός μου, είμαι και δηλώνω αθώα, αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι σε μία Ευρωπαϊκή χώρα η προφυλάκιση εξισούται με προκαταβολή μελλοντικής ποινής και με παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας και  δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάποιοι έχουν προαποφασίσει την φυσική μας εξόντωση δια του εγκλεισμού άλλως μας υποδεικνύουν εμμέσως τον τρόπο εξόδου μας από τις εκκρεμείς υποθέσεις δια της αυτοκτονίας.

Σας είπα ότι κάποιοι έχουν δώσει εντολές «μάτια και στόματα ερμητικά κλειστά». Εγώ όμως αυτό δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχθώ, θα μιλάω, θα σκέφτομαι, θα διαμαρτύρομαι ελεύθερα μέχρι τελικής πτώσεως».

http://www.protothema.gr/

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 03/07/2012 22:24:50

  Μην ασχολείστε (ασχολούμαστε) με τσουράπια!

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 03/07/2012 22:28:53

  Για να κάνει εντύπωση θα κρεμασθεί από χρυσό κολιέ με δαμάντια για να ξεχωρίσει και από την λαικάντζα.

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 03/07/2012 22:37:34

  Σε ποια χώρα του κόσμου προφυλακίζονται και οι δυο γονείς ενός ανήλικου παιδιού για οικονομικό αδίκημα;

  Έλεος πλέον σε αυτήν την χώρα με τις επ'αόριστον και κατα το δοκούν του οποιουδήποτε κρατούντα την εξουσία, προφυλακίσεις.

  Πριν λίγα χρόνια μια δύσμοιρη υπάλληλος προφυλακίστηκε σχεδόν για ένα χρόνο επί της ουσίας για τη δημοσιοποίηση μιας πεολειχίας σε ..."λάθος" πρόσωπο.

  Ο Τσοχατζόπουλος ήταν άπληστος, μάλλον ήταν και χαζός, εντάξει ας προφυλακιστεί, αλλά αυτός ο κανιβαλισμός των προφυλακίσεων όλης του της οικογένειας σε τι αποσκοπεί πλέον; Ιδίως τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές...

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Παρατηρητής 03/07/2012 23:30:55

   Οικονομικό αδίκημα! Έτσι απλά;
   Μα πόσο μαζόχας είσαι;
   Να του δώσουμε και κανένα βραβείο;

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Strange Attractor 04/07/2012 00:57:56

    Αν θες την άποψη μου ο Τσοχατζόπουλος έπρεπε να έχει ΗΔΗ φάει 40 χρόνια για χρηματισμό ΚΑΙ ξέπλυμα χρήματος. Αλλά ας όψονται οι "παραγραφές".

    Όσον αφορά τη γυναίκα του 5 χρόνια με αναστολή για να μεγαλώσει το παιδί της θα ήταν αρκετά.

    Εννοείται ότι η περιουσίες που έγιναν από μίζες θα έπρεπε να δημευθούν.

    Εαν υπήρχε δικαιοσύνη τα παραπάνω θα ήταν αρκετά και δίκαια. Δυστυχώς όμως λίγα από τα παραπανω θα υλοποιηθούν και το μόνον που θα μείνει θα είναι ο τωρινός κανιβαλισμός.

 4. roadrunner avatar
  roadrunner 03/07/2012 23:09:20

  Καλά το ανήλικο παιδί της, η κ.Σταμάτη το σκέφτεται μόνο επ'ωφελεία της (αποφυλάκιση) ;
  Δεν σκέφτεται σε τι βάσανο και αγωνία το υποβάλλει η ίδια αυτό το παιδί της, όταν ανακοινώνει δημόσια την πρόθεσή της, να θέσει τέρμα στη ζωή της ;
  Άραγε αυτό το παιδί τι περνά και τι αισθάνεται όλες αυτές τις ημέρες εξαιτίας της μετέρας του, και του εκβιασμού περί αυτοκτονίας της ;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ roadrunner 03/07/2012 23:28:32

   ...εξαιτίας της "μητέρας" (αντί ...εξαιτίας της "μετέρας")

 5. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 03/07/2012 23:20:34

  Ας γινόταν έστω και τώρα, μόνο και μόνο επειδή στερείται το χαμόγελο και τη μυρουδιά του παιδιού της, να σιωπήσει ή να ζητήσει ένα συγνώμη και τί καλά στον κόσμο. Θα αποδείκνυε, έστω και στο παρά 5’ πως δεν είναι τόσο μα τόσο διαβρωμένη από το νεοπλουτισμό.
  Αντίθετα δηλώνει πως ζούσε όπως η μέση Ελληνίδα!!! Σοβαρά, μα αυτά που βγάζει η μέση Ελληνίδα δουλεύοντας έναν ολόκληρο χρόνο και καλά αμειβόμενη, η κυρία Βίκυ τα ξόδευε σε μια πρωινή της έξοδο στις μπουτίκ του Μιλάνου.
  Απειλεί πως θα αυτοκτονήσει; Από τί όμως; Από την απόγνωση που έχουν αυτοκτονήσει 2500 Έλληνες γιατί στην πολιτική υπήρξαν τύποι σαν τον άντρα της, ή από στέρηση του τοξικού της χλιδής που απολάμβανε η ίδια;
  Λένε πως η εξουσία και ο νεοπλουτισμός αλλοτριώνουν τον άνθρωπο. Μάλλον είναι πολύ μεγάλη αλήθεια!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Aφροδίτη 03/07/2012 23:58:34

   Ἂ μπράβο

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/07/2012 02:40:40

  Oι άνθρωποι που αυτοκτονούν, δεν το λένε . Απλά το κάνουν γιατί υποφέρουν πολύ και ο πραγματικός πόνος, είναι βουβός. Ολα τ'άλλα είναι για κατανάλωση. Αυτό που δεν μπορεί ν'αντέξει αυτή , είναι το ότι έπεσε απ' τα ψηλά στα χαμηλά και απ΄τα πολλά στα λίγα ... Κάτι που μέσα στη ρηχότητά της και στη ματαιοδοξία της , δεν πίστευε ποτέ ότι θα πάθει. Γνήσιο δημιούργημα της πασοκικής παρακμής που κουβαλάει την αυθάδεια , την ανοησία και την αμορφωσιά του νεόπλουτου. Με τα λεφτά μπορείς ν'αγοράσεις πολλά , όχι όμως την καταγωγή σου, Και αυτό φαίνεται.

  • Δημήτρης, ετών 31 avatar
   Δημήτρης, ετών 31 @ Diamond Angel 04/07/2012 16:32:08

   Ακριβώς έτσι!

 7. Ευαγόρας avatar
  Ευαγόρας 04/07/2012 04:22:26

  φτωχοί συνάνθρωποι μας αυτοκτονόυν απο την πείνα και την φτώχια χωρίς ΄΄παρακαλώ ένα ευρώ να φάνε'' καιρός να καταλάβετε και εσείς οι υπαίτιοι που κατακλέψατε κ καταδικάσατε τον λάο σε αυτήν την μιζέρια πως είναι να θέλεις να αυτοκτονήσεις... εκεί να μέινετε γιατί αυτό σας αξίζει....

 8. tak avatar
  tak 04/07/2012 08:20:36

  Θα δεχόμουν να μείνει εκεί που είναι η κ. Σταμάτη, αν πριν από αυτή, ο κατάλογος είχε τουλάχιστον άλλους εκατό του επιπέδου του συζύγου της. Ένθεν κακείθεν του ελληνικού πολιτικού μορφώματος... Συνεπώς, ας μην υπεραπλουστεύομαι τα πράγματα... Η κ. Σταμάτη είναι φυλακή επειδή είναι η σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου και για κανένα άλλο λόγο. Μπορεί να έχουμε τελείως διαφορετικές πολιτικές απόψεις, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να θέλουμε να λειτουργεί ακριβώς και σωστά ο ζυγός της Θέμιδας...

 9. ΚΠ avatar
  ΚΠ 04/07/2012 13:51:37

  Δέχεται η κα Σταμάτη μια μικρή ανταλλαγή; Π.χ. να μου δωρίσει τα ακίνητα και τα κοσμήματα της έτσι ώστε να αποπληρώσω το στεγαστικό μου δάνειο και να αποφυλακιστεί; Εξυπακούεται ότι εγώ ή/και η σύζυγος μου θα φυλακιστώ/ -ούμε στην θέση της. Μου φαίνεται μια τίμια ανταλλαγή η οποία μάλιστα θα με απαλλάξει από 12-16ώρες/ημέρα, 7 ημέρες/εβδομάδα, εργασία._Κ.Π.

 10. cielo avatar
  cielo 04/07/2012 14:19:04

  Καθε σωφρων ανθρωπος μολις αποκτησει ενα παιδι αρχιζει να σκεπτεται με ποιον τροπο θα εξασφαλισει το μελλον του, ακομα και αν λειψουν προωρα οι γονεις.

  Η συγκεκριμενη κυρια επελεξε να ξοδευει χαρωπα και ανεμελα χρηματα που προερχονταν απο παρανομες δραστηριοτητες του συζυγου της.
  Το παιδι της τοτε γιατι δεν το σκεφτηκε, τωρα το θυμηθηκε?
  Εαν ειχε επιγνωση των παρανομιων του συζυγου της, γιατι δεν τον χωρισε?
  Εαν δεν ειχε ιδεαν για τιποτε, τοτε μαλλον ο πηχυς της αντιληψης της ειναι τοσο χαμηλα που κακως απεκτησε παιδι.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ cielo 04/07/2012 15:37:14

   Σωστά!

 11. ΚΜ avatar
  ΚΜ 04/07/2012 15:43:50

  Έχει χάσει το μέτρο η κυρία. Ζει σε άλλο σύμπαν, δεν εξηγείται. Γιατί στο σύμπαν που ζούμε όλοι εμείς, όπου οι μισοί ζητάνε κρεμάλα για το είδος της, τί νόημα έχει να απειλεί με αυτοκτονία;

 12. Δημήτρης, ετών 31 avatar
  Δημήτρης, ετών 31 04/07/2012 16:33:12

  Ίσως θα έπρεπε να περάσει από τη θεωρία στην πράξη...

 13. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 05/07/2012 21:04:17

  Μη μας το κάνεις κι'αυτό.Αρκετά έχουμε συγκινηθεί με το "δράμα" σου,ειδικά αυτά τα παιδάκια που λιποθυμούν στο σχολείο από την ασιτία. Η αυτοκτονία θέλει κουράγιο και οι εαυτούληδες δεν την έχουν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.