#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2012 11:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού «παγώνει» ο νόμος Ραγκούση για τη χορήγηση ιθαγένειας(Ανανεωμένο) - Σε ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της Κυβέρνησης που εκδόθηκε πριν από λίγο αναφέρεται ότι «με εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου όπως εντός 7 ημερών προετοιμάσει και δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου».

Η απόφαση του πρωθυπουργού να ακυρώσει τον «νόμο Ραγκούση» για την ιθαγένεια δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις με την ΔΗΜΑΡ η στάση της οποίας υπέρ του Νόμου Ραγκούση είναι γνωστή, όπως θα θυμάστε από όσα γράφαμε εδώ κατά την διάρκεια των συζητήσεων για την προγραμματική σύγκλιση των τριών κυβερνητικών κομμάτων.

«Είναι προφανές ότι καμία νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δεν μπορεί να αναληφθεί βεβιασμένα και χωρίς τη συμφωνία των κομμάτων που την στηρίζουν», παρατήρησε και η εκπρόσωπος του "ενοχλημένου" προφανώς ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της απόφασης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να καταργήσει τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας: «Με προσωπική εντολή του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση σπεύδει να καταργήσει το Νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, πριν καν δημοσιευτεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνει ότι έχει υιοθετήσει την ατζέντα του μίσους και του φόβου που ορίζει η Χρυσή Αυγή. Επιπλέον, για πολλοστή φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι προτιμά να δημαγωγεί, και όχι να δίνει δίκαιες λύσεις» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα του, ο Νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων. Οι νέοι που, είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας. Κατά συνέπεια, ο δεσμός τους με την Ελλάδα είναι προφανής σε βαθμό που ο όρος "μετανάστες δεύτερης γενιάς" να είναι εσφαλμένος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής. Το να αποστερούνται αυτοί οι χιλιάδες συμπατριώτες μας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους δεν αποτελεί μόνο πράξη κατάφωρης αδικίας, αλλά υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας στο σύνολο της. Η ένταση των διακρίσεων και των διαχωρισμών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά γεννάει βαρβαρότητα και συγκρούσεις».

Την αναακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου:«Υπενθυμίζουμε στους πάντες ότι βάσει του Συντάγματος είναι υποχρεωτική η πιστή τήρηση των αποφάσεων του Συμβουλίου  Επικρατείας. Ο νόμος πρέπει – αναγκαστικά πλέον -να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, που θα είναι - εξίσου Η αναγκαστικά- συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ». 

Η απόφαση του ΣτΕ

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κρίθηκαν ομόφωνα αντισυνταγματικές, η διάταξη εκείνη του νόμου 3838/2010, που έδωσε τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών να συμμετέχουν στις εκλογές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης 'Α βαθμού, όπως και η διάταξη που έκανε ευκολότερη την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας.

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας (πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) έκριναν ότι προσκρούει σε σειρά άρθρων του Συντάγματος η διάταξη Ν. 3838/2010 που προσβλέπει τόσο την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την Ολομέλεια, το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.

Κατόπιν αυτών, οι δικαστές έκριναν ότι οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 είναι ανίσχυρες ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος.

Παράλληλα, η Ολομέλεια έκρινε ότι ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας που προβλέπει ο επίμαχος Ν. 3838/2010 προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές.

Αναλυτικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα) και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Υπενθυμίζεται ότι με το Ν. 3838/2010 εισάγονται δύο τρόποι απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Ο πρώτος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται και συνεχίζει να ζει στην Ελλάδα από γονείς που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα και οι δύο στη χώρα επί πέντε τουλάχιστον συνεχή έτη, αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια, εφόσον οι γονείς του υποβάλουν κοινή σχετική δήλωση».

Ο δεύτερος τρόπος προβλέπει ότι «τέκνο αλλοδαπών που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα αποκτά την ελληνική ιθαγένεια από τη συμπλήρωση του εξαετούς χρόνου φοίτησης».

Αντίθετα, η μειοψηφία των δικαστών υποστήριξε ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο αποτελούν στοιχεία επαρκή να για δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού, η οποία δίνει το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Σημειώνεται ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής απόφασης είχε ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγένειας Έντα Γκέμυ, η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στο δήμο Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 13/11/2012 18:19:11

  Επιτέλους, Ανάσταση! Κατάργηση και του χολερικού Δουβλίνο ΙΙ για την επιστροφή της πατρίδας στα παιδιά της.

 2. ApoTel avatar
  ApoTel 13/11/2012 18:22:26

  Μήπως θα έπρεπε και να σταματήσει κάθε διαδικασία χορήγησης ιθαγένειας μέχρι να αλλάξει ο νόμος;

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ApoTel 14/11/2012 14:48:02

   ΝΑΙ....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! +1.000.000.000.......

 3. Kραντωρ avatar
  Kραντωρ 13/11/2012 20:00:40

  O περί ιθαγενείας νόμος πρέπει να λάβη συνταγματική ισχύ , σε μία προσεχή αναθεώρηση του Συνταγματικού Χάρτου. Η πρόβλεψις σαφής. Την ελληνική ιθαγένεια δύνανται να κέκτηνται άτομα α) έχοντα αμφοτέρους τους γονείς Έλληνας, β) έχοντα τον ένα γονέα Έλληνα και τον έτερο αλλογενή ανήκοντα σε ευρωπαϊκό έθνος. Ουδείς άλλος μπορεί να έχει ελληνική ιθαγένεια. Όσοι δεν περιλαμβάνονται στα δύο ως άνω κριτήρια να τους αφαιρεθή η ιθαγένεια και να απελαθούν απο την ελληνική επικτράτεια.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ Kραντωρ 14/11/2012 10:54:05

   Τι λες ρε μεγάλε; Παιδιά δηλ. από Έλληνα και Αμερικάνα π.χ., να τους αφαιρεθεί η υπηκοότητα και να απελαθούν;

   • Kραντωρ avatar
    Kραντωρ @ TARAMAS 14/11/2012 11:04:21

    Aγαπητέ εννοώ ευρωπαϊκής καταγωγής. Στην αμερικανική ήπειρο δεν υπάρχουν έθνη. Διαγγέλματα π.χ των USA προέδρων «προς το έθνος» είναι αυτόχρημα κωμικά!

    • alex23 avatar
     alex23 @ Kραντωρ 14/11/2012 12:08:16

     ενω τα παιδια ελληνων με κινεζους, ινδους, αφρικανους, εσκιμωους και βραζιλιανους θα τα πεταμε στην θαλασσα ή θα τα παραδιδουμε στην χρυση αυγη για να κανει σκοποβολη..
     εχουμε ξεφυγει..

     δεν ξερω βεβαια πως θα αντιμετωπιστει το ζητημα οτι η μιση ολλανδια και μεγαλο μερος της κεντρικης αγγλιας και γαλλιας και ηβηρικης χερσονησου εχει ευρωπαιους πολιτες που καταγωνται απο τις αποικιες τους στην αφρικη και την ινδια ,την καραιβικη και την νοτια αμερικη..

     • Μικρασιάτης avatar
      Μικρασιάτης @ alex23 14/11/2012 14:50:37

      Επειδη εχω ζησει πολλα χρονια στο UK, αυτο που λες ειναι κατι που μακαρι να μπορεσουμε να το αποφυγουμε εδω. Σε πολλες περιοχες που εχει τετοιο κοσμο, δεν παει ουτε η αστυνομια μετα απο καποια ωρα....

     • Kραντωρ avatar
      Kραντωρ @ alex23 14/11/2012 16:16:54

      Ποτέ έγχρωμος δεν μπορεί να θεωρηθεί Έλλην και να κατοικεί στην ελευθέρα Ελλάδα.
      Η Ελλάς είναι εθνικό κράτος και οι πολίτες της δεν μπορούν να είναι παρά
      μόνον Έλληνες το γένος.
      Στα κράτη της Δ.Ευρώπης η εγκατάστασις αφροασιατών ήταν απολύτως παράνομη και « νομιμοποήθηκε» εκ των υστέρων υπό την επιρροή των Ισραηλιτών των μόνων ξένων, που υπήρχαν πριν στην Ευρώπη.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Kραντωρ 14/11/2012 17:26:27

      Σωστός! ῾Η ΝΤΠ δέν θέλει νά ὑπάρχουν ἔθνη καί φυλές, μᾶς θέλει LATTE!!!!!!!!!!!

     • Gastouni avatar
      Gastouni @ alex23 14/11/2012 18:25:09

      Επειδή οι χώρες που αναφέρεις αποφάσισαν μα αυτοκτονήσουν εθνολογικά υπό το βάρος της αριστερής πολυπολιτισμικής δικτατορίας και της εισβολής μεταναστών, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους μιμηθούμε. Πήγαινε μια βόλτα σε συγκεκριμένες γειτονιές των Βρυξελλών, του Λονδίνου η του Παρισιού και τα ξαναλέμε για τον εμπλουτισμό από την αραπιά

    • Επισκέπτης avatar
     Επισκέπτης @ Kραντωρ 14/11/2012 14:01:41

     Τα διαγγέλματα απευθύνονται προς το American Nation και, ως γνωστόν, η λέξη nation δεν είναι η ακριβής μετάφρασις της ελληνικής "έθνος".

     • Kραντωρ avatar
      Kραντωρ @ Επισκέπτης 14/11/2012 16:22:44

      Nation, λατινογενής λέξις σημαίνουσα το «γένος» Το ίδιο είναι.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Kραντωρ 14/11/2012 14:06:49

     Κωμικα για τη δικη σου αντιληψη αλλα οχι για την αμερικανικη.Για τους Αμερικανους εθνος ειναι ομαδα ανθρωπων που αποφασιζει να ειναι εθνος και τιποτε άλλο.Δεν ειναι βιολογικη εννοια.
     Εν πασει περιπτωσει και με τον παλιο κωδικα παιδι με ενα Ελληνα γονεα επαιρνε την ιθαγενεια.
     Θυμιζω οτι οι προτασεις Σαμαρα το 2009 ηταν οτι και τεκνο αλλοδαπων θα παιρνει την ιθαγενεια εαν συμπληρωσει 12 ετη εκπαιδευση σε ελληνικο σχολειο και εχει γεννηθει εδω.

     • Kραντωρ avatar
      Kραντωρ @ ψυχραιμια 14/11/2012 16:40:16

      Mε λεκτικούς ακροβατισμούς μπορούμε να ισχυριζόμαστε ο,τι θέλουμε.
      Ποιοι οι αμερικάνοι «Usans». Οι Ἀγγλοσάξωνες άποικοι και οι μετέπειτα Ευρωπαίοι τοούτοι; Οι Ινδιάνοι, οι Κινέζοι, οι Κορεάτες ή οι πρωτόγονοι νἐγροι, που οδηγήθηκαν στη Βόρειο Αμερική για εργασία δούλου; Μήπως τα εκατομύρια εκ Μεξικού στίφη μιγάδων ανήκουν σε κάποιο αμερικανικό έθνος;
      Το έθνος έχει βάση φυλετική και συγχρόνως πολιτιστική. Ο Ήρόδοτος το είχε ορίσει ως « όμαιμον», «ομόθρησκον» και «ομότροπον»

     • Lampros2 avatar
      Lampros2 @ Kραντωρ 15/11/2012 10:48:36

      Ο Ηρόδοτος το όρισε έτσι.

      Ε, οι Αμερικανοί το όρισαν αλλιώς.

      Δικαιωμά τους.

      Έδωσε κανείς στον Ηρόδοτο το αποκλειστικό δικαίωμα ορισμού της έννοιας των λέξεων;

      Μια χαρά nation είναι οι Αμερικανοί, περισσότερο και από εμάς. Με την έννοια του συμπαγούς πολιτισμού, με πίστη στον εαυτό του, στο στρατό του, κλπ κλπ. Δεν έχει σημασία αν άλλος είναι Ιταλικής, άλλος Αγγλικής, άλλος Αφρικανικής κλπ καταγωγής. Σημασία έχει ότι πιστεύουν στον εαυτό τους και στη χώρα τους.

      Για πόσους από εμάς μπορούμε να πούμε το ίδιο;

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Kραντωρ 14/11/2012 20:48:05

     Τάχετε κάνει όλα αχταρμά....

 4. Καλλιπολίτης avatar
  Καλλιπολίτης 13/11/2012 20:06:48

  Κραντωρ...ο ενας γονέας που είναι Ελληνας πολίτης ή ΕΛΛΗΝΙΚΗς καταγωγής με το άλλο γονέα οποιαδήποτε χώρας δικαιούται ΕΛΛΗΝΙΚΗ υπηκοότητα και ιθαγένεια οχι μονο σε χώρες Ευρώπης...εδω ξέρεις πολυ ναυτικοί Ελληνες εχουν παντρευτεί γυναίκες απο Λατινική Αμερική

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Καλλιπολίτης 14/11/2012 20:15:30

   Ετσι είναι! Ακραίες φυλετιστικές απόψεις μόνο κακό κάνουν στο θέμα της υπεράσπισης της εθνικής ταυτότητας.
   Να σας πω και κάτι πιο προχωρημένο: Παιδί γονέων από Νιγηρία, εγκαταλελειμένο σε ορφανοτροφείο, μεγαλώνει εδώ, πηγαίνει σχολείο εδώ, είναι η μόνη χώρα που γνωρίζει, τα ελληνικά είναι μητρική του γλώσσα. Η Νιγηρία δεν του λέει τίποτα, του την θυμίζει μόνο το χρώμα του δέρματός του. Αν ήταν λευκός, δεν θα ξεχώριζε σε τίποτα από Έλληνα. Είναι μαύρος όμως. Να πάρει την ιθαγένεια; Με επίταση λέω ΝΑΙ!, επιβάλλεται!
   Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να δω την Ελλάδα να γίνεται μία διεθνοτική σούπα, αλλά οι Πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι η μέγιστη αρετή είναι η διάκριση. Αυτό πρέπει να ισχύει και στη νομοθεσία.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/11/2012 20:39:57

  Άντε να τελειώνουμε με αυτή τη μάστιγα! Και ο Τσίπρας με τους λοιπούς υπερασπιστές όσων δεν είναι Έλληνες να μπει στη θέση του πια! Μας έπρηξαν με τα δικαιώματα όλων εκτός από όσους είναι γεννημένοι στην Ελλάδα μας. Ο φιλοξενούμενος οφείλει ευγνωμοσύνη και σεβασμό στο σπίτι του φιλοξενούντος. Και όχι το αντίθετο. Όποιοι λοιπόν δε φέρονται με σεβασμό στη χώρα και το λαό της, ΕΞΩ!!!

 6. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 13/11/2012 21:00:25

  Οἱ ‘Ἕλληνες νὰ ἀναγκάζονται νὰ φεύγουν μαζικὰ ἀπὸ τὴν Πατρίδα μας, καὶ νὰ γεμίζει μὲ ξένους... Παράλογα πράγματα. Ἐξαθλιωμένοι εἶναι κι αὐτοί, δὲ φταῖνε, ἀπὸ πολέμους ἔρχονται, ἀπὸ χῶρες θανάτου, ἀλλὰ ὄχι καὶ ἐλληνοποιήσεις. Ὄχι ἐλληνοποιήσεις.
  Δὲν εἶναι γιὰ μένα ζήτημα πολιτικῆς θέσης, ἀριστερῆς ἢ δεξιᾶς. Ὑπάρχει λογικὴ καὶ ὑπάρχεικαι παράλογο. Γιὰ τέτοια Ἐθνικὰ θέματα θὰ ἤμουνα εὐτυχισμένος ἂν ἔβλεπα ὅλο τὸ πολιτικὸ φάσμα νὰ συμφωνεῖ στὴ φωνὴ τῆς λογικῆς, ἄσχετα ἀπὸ τὸ τί «προβλέπει» ἡ θεωρία τοῦ καθενὸς γὶ αὐτὰ τὰ θέματα. Εἶναι τὸ κρισιμότερο Ἐθνικὸ ζήτημα σήμερα, καὶ πρέπει νὰ ἀντιμετωπιστεῖ Ἐθνικά. Ὅλοι νὰ βάλουν νερὸ στὸ κρασί τους. Καὶ Παπαρῆγες, Τσίπροι, Μιχαλολιάκοι, ὅλοι.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ἀντρέας 14/11/2012 17:37:09

   Ἀντρέα,

   Μπορεῖς νά ξεχωρίση τούς λάθρο σέ ἐγκληματίες καί μή;;;;

 7. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 13/11/2012 21:05:27

  Καταρχάς να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο δικηγόρο Αθηνών κο. Ιωάννη Ανδριόπουλο! Άξιος! Χωρίς τη δική του προσφυγή, ακόμα θα συζητάγαμε το τί και πώς του πλέον αντισυνταγματικού νομοθετήματος στη σύγχρονη ελληνική ιστορία!!! Αντώνη Σαμαρά, μην προδώσεις αυτούς που σε εμπιστεύθηκαν και πριν από 2,5 χρόνια μάχονταν εναντίον αυτού του τερατουργήματος του ανιστόρητου κηπουρού του ανελλήνιστου Παπανδρέου! Σού δίνεται πάσα, βάλε γκολ στην κενή εστία και όχι αυτογκόλ!

 8. helios avatar
  helios 13/11/2012 21:14:23

  Μας κοροϊδεύουν;

  ΄΄Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν έχει αναδρομική ισχύ, δεν αφορά τους πολίτες εκείνους που απέκτησαν την ιθαγένεια με το νόμο Ραγκούση ούτε επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στις οποίες ψήφισαν αλλοδαποί που είχαν αποκτήσει την ιθαγένεια με βάση το νόμο Ραγκούση.

  Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα το καινούργιο νομοσχέδιο θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου.΄΄

 9. helios avatar
  helios 13/11/2012 21:49:21

  Μας κοροϊδεύουν;

  ''Η απόφαση του Δικαστηρίου δεν έχει αναδρομική ισχύ, δεν αφορά τους πολίτες εκείνους που απέκτησαν την ιθαγένεια με το νόμο Ραγκούση ούτε επηρεάζει το εκλογικό αποτέλεσμα δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στις οποίες ψήφισαν αλλοδαποί που είχαν αποκτήσει την ιθαγένεια με βάση το νόμο Ραγκούση.

  Ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας και σύμφωνα με πληροφορίες σύντομα το καινούργιο νομοσχέδιο θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου.''

 10. Sofaditis avatar
  Sofaditis 14/11/2012 06:16:36

  Αν έρθει ένα γυφτάκι στο σπίτι μου και ζητιανέψει, δε λέω, ένα κομμάτι ψωμί θα του το δώσω. Αλλά δε θα το υιοθετήσω κιόλας κύριε Ραγκούση, που να χτυπιέσαι μέχρι να γίνεις φραπές!!!

  • tilt avatar
   tilt @ Sofaditis 14/11/2012 06:21:49

   Φιλάνθρωπε μου,
   εύχομαι να μην χρειαστεί να μεταναστεύσεις ούτε εσύ,
   αλλά ούτε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο, ώστε να διατηρήσεις
   στο ακέραιο τις απόψεις που έχεις.

   • Lampros2 avatar
    Lampros2 @ tilt 15/11/2012 10:52:31

    Φιλάνθρωπε μου, εύχομαι να μην χρειαστεί να μεταναστεύσεις ούτε εσύ, αλλά ούτε κάποιο συγγενικό σου πρόσωπο, ώστε να διατηρήσεις στο ακέραιο τις απόψεις που έχεις.

    Σιγά καλέ πονόψυχε.

    Και εγώ έχω μεταναστεύσει, αλλά δεν απαίτησα να μου δωθεί καμμία υπηκοοότητα πόσο μάλλον ιθαγένεια. Και ούτε πήδησα παράνομα τίποτε σύνορα.

    Και εγώ είμαι ένας...

    Δεν κουβαλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες σαν εμένα σε ΕΝΑ κράτος, σε βαθμό που να αποτελούν σε 20 χρόνια το 15% του πληθυσμού και να ζητάνε όλοι υπηκοότητα...

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Sofaditis 14/11/2012 07:25:28

   Mα εκεί ακριβώς είναι το θέμα: Άλλο η συμπαράσταση που πρέπει να δείξει κανείς σε έναν πραγματικά ενδεή άνθρωπο, όποια καταγωγή ή θρησκεία και να έχει, και άλλο η αποδοχή του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης, που έχει εξελιχθεί σε ισλαμικό εποικισμό, και η ενθάρρυνσή του μέσω της απόδοσης ιθαγένειας.
   Γνωρίζω (από Αφγανό) ότι με τον νόμο Ραγκούση είχε ξεκινήσει η απόδοση ιθαγένειας και σε μουσουλμάνους Αφροασιάτες.

  • anideos avatar
   anideos @ Sofaditis 14/11/2012 07:29:06

   Χιουμορ που εχεται σεις απ' τις Σοφαδες
   να μιλατε για ενα μονο γυφτακι...

 11. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 14/11/2012 09:34:06

  Στις προεκλογικές επαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβανόταν, μεταξύ άλλων, Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Νόμου Ραγκούση. Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την πραγμάτωση της επαγγελίας αυτής, όποιες και αν είναι οι αναστολές και οι επιφυλάξεις του κ. Ρουπακιώτη και του Κυρ-Φώτη. Εμπρός, λοιπόν, Κύριε Σαμαρά. ΤΟΛΜΗΣΤΕ! Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ! Κόψτε το βήχα στα στίφη των λαθρομεταναστών που ετοιμάζονται να εισβάλουν στην ανοχύρωτη Ελλάδα των Ραγκούσηδων!

  • Φανη avatar
   Φανη @ Παρατηρητής 14/11/2012 10:22:02

   Ετσι!!!!!

  • dim avatar
   dim @ Παρατηρητής 14/11/2012 14:39:17

   Απο την πρώτη μέρα θα τον είχε καταργήσει, αλλά οι "πατριώτες" που δήθεν κόπτονται για την κατάργηση του νόμου, πήγαν προς ΧΑ και ΑΝΕλ, και έτσι ανάγκασαν το Σαμαρά να έχει την ανάγκη του Κουβέλη για να σώσει την οικονομία της χώρας. Και ο Κουβέλης δεν ήθελε εξαρχής την κατάργηση του νόμου Ραγκούση...

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ dim 14/11/2012 15:39:15

    Ετσι, να μη τα ξεχνάμε .

    • dim avatar
     dim @ Diamond Angel 14/11/2012 20:31:13

     Και δυστυχώς, μόλις τώρα άκουσα ότι υπάρχει ξανά εμπλοκή, διότι δεν συμφωνεί η ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές της οποίας στο σύνολο τους, όχι μόνο δε θέλουν τη κατάργηση του νόμου Ραγκούση, αλλά θα ήθελαν να έχει ακόμα πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς...

     Συνεχίστε "πατριώτες" να στηρίζετε ΧΑ και ΑΝΕΛ, για να μας κυβερνούν οι αριστεροί, γιατί στην ουσια αυτό είναι το αποτέλεσμα (ΧΑ ή ΑΝΕΛ δεν θα βγουν ποτέ πρώτοι, άρα το μόνο που θα καταφέρνουν είναι να κόβουν τη πρωτιά της ΝΔ), και έτσι να έρθουν και με αυτοδυναμία μεθαύριο οι εθνομηδενιστές του Σύριζα, και να αλλοιωθεί ολοκληρωτικά η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της Ελλάδας μας....

     • Μηχανικός avatar
      Μηχανικός @ dim 15/11/2012 21:29:18

      Μπράβο!

   • Kostas nikolaou avatar
    Kostas nikolaou @ dim 15/11/2012 12:25:29

    Επίσης από οσο γνωρίζω ο κουβέλης δεν ήθελε ούτε μείωση μισθών, ούτε μείωση συντάξεων, ούτε τη σφαγή στα εργασιακά. Εκεί όμως ο Σαμαράς την έδειξε την ΄΄πυγμή΄΄ του. Στο νόμο Ραγκούση θυμηθήκαμε ότι έχουμε την ανάγκη του Κουβέλη?
    Οποιος δεν θέλει να ζημώσει 10 μέρες κοσκινίζει αγαπητέ

 12. kat avatar
  kat 14/11/2012 10:53:39

  Σήμερα σε μεγάλο γαλλικό κανάλι είχαν το πρωί συζήτηση για τους ισλαμιστές και πως αυτοί έχουν διώξει πολλούς Εβραίους απο την Γαλλία. Σκεφτείτε ποιοι κάνουν κουμάντο στην καθολική Γαλλία...

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ kat 14/11/2012 17:04:57

   Oι Εβραίοι αγαπητέ! Αυτοί υπεστήριξαν την έλευση των τριτοκοσμικών στην Ευρώπη. Διαμαρτύρονται για τις « βεβηλώσεις» των νεκροταφείων τους από Άραβες, όμως αυτοί υπεστήριξαν την παρουσία τους στις χώρες μας. Άραβες και Εβραίοι μέχρι πρόσφατα ήσαν σύμμαχοι εναντίον των Χριστιανών.

   • Geros avatar
    Geros @ Kραντωρ 14/11/2012 18:30:20

    Τι λες βρε παιδί μου? Οι Εβραίοι το έκαναν και αυτό? Υποθέτω ότι έχεις στοιχεία για αυτή την σιωνιστική συνωμοσία , ότι το έψαξες διεξοδικά , βασίστηκες σε μαρτυρίες συνωμοτών που αυτομόλησαν , σε δικαστικές αποφάσεις , σε αδιάσειστα ντοκουμέντα.
    Τα περιμένω με αγωνία τα στοιχεία σου αγαπητέ για να τα τρίψουμε στην μούρη αυτών που θα πουν ότι είσαι γελοίος αντισημίτης συνωμοσιολόγος.

 13. Tonia G. avatar
  Tonia G. 14/11/2012 11:25:56

  Φαντάζομαι ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αφαίρεσης της Ιθαγένειας από όσους την έλαβαν μεταξύ 2010-2012;

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Tonia G. 14/11/2012 14:55:44

   Αυτο θα ηταν θειο δωρο, αλλα δυσκολο το κοβω. Μακαρι να γινοταν, μαζι με μια μαζικη επανεξεταση ολων Ελληνοποιησεων τα τελευταια 20 χρονια.

 14. Factorx avatar
  Factorx 14/11/2012 11:55:46

  «Ο κ. Σαμαρας αγνόησε τις ενστάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και αλλάζει τον νόμο για την ιθαγένεια, μέσω του ΣτΕ. Μοχλός ο "δικός" του δικαστής κ. Αθανασίου», είναι το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο twitter.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Factorx 14/11/2012 12:58:39

   Δέ πά νά χτυπιέται ὁ Παπαδημούλης.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Factorx 14/11/2012 13:23:24

   Πως το χαίρομαι να δείχνουν τον πόνο τους οι συριζαίοι για θέματα τέτοια δε το φαντάζεσι φάκτορα!

 15. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 14/11/2012 13:45:03

  Καιρός ήταν !!!!

 16. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 14/11/2012 13:49:49

  Η Ελλάς, ως νεότερη κρατική οντότητα (1832 και εντεύθεν) είχε πάντα ως σκπό την ενσωμάτωση ομοεθνών και την ταλυτιση του κράτους με το έθνος. Αντίθετα οι χώρες που αναφέρεις ασκήσανε αποικιοκρατία, δηλ. υποταγή αλλοεθνών πληθυσμών και ξένων εδαφών και όχι ενσωμάτωση ομοεθνών σε εδάφη επί των οποίων είχαν ιστορικά δικαιώματα. Είναι επομένως ξένος προς εμάς αυτού του είδους το πρόβλημα και δεν χρειάζεται να το "εισάγουμε" λόγω ιδεοληψίας.Εννοείται ότι παιδί με έλληνα γονιό είναι έλληνας ανεξαρτήτου χρώματος.

  • alex23 avatar
   alex23 @ Bodinus1576 14/11/2012 15:35:16

   συμφωνω για το τελευταιο
   οσο για τον εμπλουτισμο πληθυσμιακα της χωρας μας θα προτιμουσα και εγω ανθρωπους που την αγαπαν (και οσοι εχουν δεσμους αιματος με εναν τοπο, συνηθως το κανουν) και θα χαρω οταν επιτελους γινει ελκυστικη στο να ξαναφερει πισω τους αποδημους που ειναι τουλαχιστον αλλη μια ελλαδα..

   το σχολιο μου για τα αποικιοκρατικα εχει να κανει με την ιδεα που διαβασα για την αποδοχη του γονιου αν ειναι ευρωπαιος, που αν υποθετικα γινοταν αποδεκτη θα σκονταφτε πανω στην μεικτη συνθεση καποιων 'λευκων' κοινωνιων

   δηλαδη τι θα λεγαμε ? οτι αν πχ θα προερχεται απο αμερικη θα πρεπει να ειναι ο γονεας λευκος στο χρωμα και με καμια προσμειξη απο αλλα φυλα για x γεννεες ?..
   τραγελαφικα πραγματα δηλαδη..

  • billy avatar
   billy @ Bodinus1576 11/10/2013 14:39:09

   kai diladi ta 400 xronia pou o tourkos bastardevotane me olh tin ellada kai oute esu o idios den kseris pios htan o propapos sou 8ewris ton eafto sou ellhna? ftousou re palio ratsisti,ka8aros ellhnas kai mparoufes,kai ti egine re kakomiri pou genithike 1 paidi me mana h patera apo tritokosmiki xwra pou kai kala htan apikia kai oxi akrvios xwra? ta faei sou trwei?

 17. Berlousconication avatar
  Berlousconication 14/11/2012 14:36:28

  Ας οργανωθούν και λίγο εκεί στο «Εσωτερικών» ...
  h++p://www.usimmigration-services.com

 18. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 14/11/2012 14:48:19

  Μαύρα δάκρυα χύνει ο κ. Παπαδημούλης για την επικείμενη κατάργηση του λαθρονόμου Ραγκούση. Ιδανική λύση θα ήταν ίσως γι’ αυτόν η άλωση της Ελλάδας από τα στίφη των λαθρομεταναστών εισβολέων και η ραγδαία μουσουλμανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Προσθέστε σε όλα αυτά τις εθνικά μειοδοτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό, στα ελληνοτουρκικά, στην εθνική άμυνα, στη Δημόσια Τάξη, στο περιεχόμενο που πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση της ελληνικής νεολαίας και θα κατανοήσετε πλήρως το λόγο, για τον οποίο προωθείται από τα ξένα κέντρα ο κ. Τσίπρας για μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Αλλά οι Έλληνες γρηγορούν, γιατί δεν τρώνε κουτόχορτο…

 19. Γιωργος avatar
  Γιωργος 14/11/2012 15:15:36

  Για να αποκτησει καποιος Ελληνικη ιθαγενεια πρεπει ο ενας γονεας να ειναι Ελληνας και το παιδι να ειναι βαπτισμενο Χριστιανος Ορθοδοξος,το να παει καποιος σε Ελληνικο σχολειο δεν σημαινει οτι πρεπει να παρει και την ιθαγενεια.Αλλωστε ετσι οπως εχουν κανει τα σχολεια το πασοκ και οι λοιπες δημοκρατικες δυναμεις μονο Ελληνικα ιδεωδη και αγαπη προς το εθνος δεν μαθαινουν τα παιδια.

 20. Tonia G. avatar
  Tonia G. 14/11/2012 15:44:11

  Ο Γιάννης και ο Νίκος είχαν μια επιχείρηση από 50% έκαστος. Προσέλαβαν 3 ανασφάλιστους εργάτες. Μετά από 3 μήνες τους ασφάλησαν και οι δουλειές πήγαιναν καλά, ώσπου μετά από 5 χρόνια ήρθε κρίση, ενώ παράλληλα οι 3 εργάτες είχαν αρχίσει να μην φέρονται καλά στους πελάτες, να καθυστερούν, ενώ για τον ένα υπήρχε η υπόνοια ότι έβαζε χέρι στο ταμείο αλλά και ο άλλος στη γυναίκα του Νίκου...
  Και ενώ Γιάννης και Νίκος είναι έτοιμοι να τους διώξουν - απολύσουν, έρχεται ένας νόμος ψηφισμένος από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι αν απασχολείς κάποιον για 5 έτη στην επιχείρηση σου τότε αυτοδίκαια παίρνει ίσο μετοχικό μερίδιο με τους υφιστάμενους μετόχους! (το ΚΚΕ διαφώνησε γιατί ο νόμος στρεφόταν ενάντια στις λαϊκές μάζες)
  Κάγκελο Γιάννης + Νίκος...
  Αρχικά είχαν το 50% και έμειναν τώρα στην ίδια τους την επιχείρηση με το 20% έκαστος.
  Συνεπώς ληστεύθηκαν, βιάσθηκαν οικονομικά και ψυχικά, αλλά πάνω απ όλα μοιράστηκαν την επιχείρηση τους δηλαδή τη ζωή τους, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ με κάποιους που δεν μοιράζονταν ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ & ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!
  Στα παραπάνω όπου ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ βάλτε την ΠΑΤΡΙΔΑ και όπου Νίκος και Γιάννης τους ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ! Η Ιθαγενοποίηση άσχετων με την χώρα μας ανθρώπων είναι χειρότερη από την οποιαδήποτε Δανειακή Σύμβαση με τις ΤΡΟΪΚΕΣ διότι είναι παράδοση ΜΕΤΟΧΩΝ της ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ! Βάζουμε δηλαδή χιλιάδες καινούριους συνεταίρους με δικαίωμα στη λήψη αποφάσεων. Πρεπει επιτέλους να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ! Ειδικά όσοι παπαγαλίζουν απόψεις όπως: "μα και οι μετανάστες φορολογούνται!" Η Απάντηση είναι "και οι εργαζόμενοι φορολογούνται, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουν τις μετοχές της εταιρείας!" ή σου λένε κάποιο ανεγκέφαλοι "μα μετέχουν της Ελληνικής Παιδείας", λες και όλοι οι Αγγλοι έχουν δικαίωμα στην Αμερικανική ή την Καναδική υπηκοότητα ή ότι η Λιβεριανοί και οι Κενυάτες στην Βρετανική Ιθαγένεια επειδή πάνε σε Αγγλικά Σχολεία!
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ!!! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΑΛΛΟ! Ειδικά κάποια νούμερα και εντός της ΝΔ!

  • MCA avatar
   MCA @ Tonia G. 15/11/2012 23:21:25

   Τα είπες όλα.Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα.Το Έθνος Κράτος είναι η περιουσία μου και δεν θέλω να την μοιραστώ με κανένα ξένο.

 21. Κάποιος avatar
  Κάποιος 14/11/2012 15:54:50

  Οι περισσότεροι εδώ μέσα φαίνεται ότι ξεχνούν πως η ΝΔ ΔΕΝ έχει 151 βουλευτές και για γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να συμφωνήσουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Για διαβάστε λίγο τι γίνεται, δεν περνάει αυτό.

 22. Factorx avatar
  Factorx 14/11/2012 16:14:45

  Προβλήματα στην ΔΗΜΑΡ

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=483881

  Τα πρώτα σοβαρά πολιτικά διλήμματα άσκησης πολιτικής, ανακύπτουν από σήμερα στη Δημοκρατική Αριστερά μετά την απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να ακυρώσει τον «νόμο Ραγκούση» για την ιθαγένεια καθώς το κόμμα αλλά και προσωπικά ο πρόεδρος του κ. Φώτης Κουβέλης, είχαν συμφωνήσει απόλυτα και είχαν ενισχύσει τον σχετικό νόμο.

  Η ΔΗΜΑΡ όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές βρίσκεται πλέον σε ένα πολύ σοβαρό πολιτικό δίλημμα. Να αρνηθεί την πρόταση Σαμαρά για την ακύρωση του νόμου και να παραμείνει πιστή στις απόψεις της ή να υποστηρίξει την πρόταση Σαμαρά;

  Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να υποστηρίξει την πολιτική της στο μεταναστευτικό και όλες τις προηγούμενες θέσεις της σχετικά με τον νόμο Ραγκούση.

  Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των βουλευτών της, όχι απλώς συμφωνεί με τον νόμο Ραγκούση αλλά έχει και πολύ πιο προωθημένες απόψεις, σχετικά με τους μετανάστες.

  Έχουν επίσης διαφωνήσει κάθετα με το σχέδιο του κ. Χρήστου Παπουτσή, για την κατασκευή του τείχους στον Εβρο.

  Αν η ΔΗΜΑΡ επιμείνει στις θέσεις της θα έρθει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε μια δεύτερη ανοιχτή ρήξη με την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά με τον πρωθυπουργό.

  Στην περίπτωση που συμβεί αυτό θα τραυματίσει θανάσιμα την κυβερνητική συνοχή και θα προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις από βουλευτές της Ν.Δ. πολλοί εκ των οποίων αξίωναν, την «αποπομπή» της ΔΗΜΑΡ, από την κυβέρνηση όταν δεν ψήφισε το μνημόνιο ΙΙΙ.

  Στην δεύτερη περίπτωση ο σεισμός στην Αγίου Κωνσταντίνου θα είναι τέτοιου μεγέθους που θα κινδυνεύσει με διάλυση όχι μόνο το κτίριο αλλά και ολόκληρο το οικοδόμημα της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς δεν θα είναι μόνον δύο – Βουδούρης και Μουτσινάς- αλλά πολύ περισσότεροι οι βουλευτές ου θα αρνηθούν να στηρίξουν αυτή την επιλογή.

  Στο σημείο αυτό πρέπει να πάρουμε υπόψη την απόλυτη σύγκρουση στην οποία οδηγούνται οι δύο τάσεις, που συνυπάρχουν, μέσα στη ΔΗΜΑΡ που φάνηκε στη τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής την οποία ένας εκ των διαφωνούντων με τη γραμμή Κουβέλη, ο κ. Ανδρέας Νεφελούδης, την χαρακτήρισε ως «μια από τις χειρότερες στιγμές της ανανεωτικής αριστεράς».

  Αν ισχύσει από εδώ και πέρα η απόφαση της πλειοψηφίας να διαγράφεται όποιος διαφωνήσει στη Βουλή με την πλειοψηφούσα επιλογή, τότε η ΔΗΜΑΡ το πιθανότερο να βρεθεί προ οδυνηρών εκπλήξεων.

  Όποια όμως και από τις δύο περιπτώσεις ισχύσει οι σεισμικές δονήσεις θα ταρακουνήσουν συθέμελα και την τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά που θα δει να χάνεται το ένα από τα τρία μέλη της.

 23. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/11/2012 16:36:10

  Δεν είσαι και πολύ καλός σε θέματα πολιτικής. Ο Βενιζέλος ως συνταγματολόγος δεν έχει δικαιολογία να μην ψηφίσει κάτι που αποκαθιστά τη νομιμότητα. Άλλωστε πλακωμένος είναι με τον Ραγκούση όπως φαίνεται από προχθεσινές δηλώσεις του τελευταίου. Και αυτό όμως να μη γίνει, δε θα τολμήσουν Ανελ και ΧΑ να μην ψηφίσουν γιατί θα χάσουν την πελατεία που θα πάει στο Σαμαρά...

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Γεώργιος Τ. 14/11/2012 17:23:35

   Και θα περάσει ο νόμος με ψήφους ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΧΑ ? Τι ωραία...

 24. Karenin avatar
  Karenin 14/11/2012 16:57:26

  Με τέτοια μυαλά και απόψεις θέλετε να λέγετε και ευρωπαίοι.....

 25. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 14/11/2012 17:11:33

  Τη διαβεβαίωση πως η αντικατάσταση του νόμου για την απόδοση της ιθαγένειας θα γίνει μετά από συνεννόηση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, περνώντας παράλληλα στην αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

  Όπως ανέφερε, αφού νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας [Βλέπε άρθρο] , πρέπει –αναγκαστικά πλέον- να αντικατασταθεί με άλλο νομοθέτημα, που θα είναι -εξίσου αναγκαστικά- συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ

  Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεσμεύται να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο, αντίστοιχο με όσα υπάρχουν και λειτουργούν αποτελεσματικά σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα λαθρομετανάστευσης, όπως η Ελλάδα.

  Στη συνέχεια αντεπιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι: «Πληροφορούμε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτε το "προοδευτικό" σε μια χώρα που καταντάει ανοχύρωτη σε όποιον θέλει να μπει και να εγκατασταθεί, χωρίς έλεγχο και χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις».

  Καταλήγοντας συμπλήρωσε: «Το σοβαρό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο οι πολίτες έχουν πολύ μεγάλη ευαισθησία, πρέπει να μας ενώνει όλους. Δεν θα το αφήσουμε να διχάσει την Ελληνική κοινωνία, όπως επιθυμούν ακραίες πολιτικές δυνάμεις».
  naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2252658

 26. Tonia G. avatar
  Tonia G. 14/11/2012 17:19:01

  Η Ιθαγένεια ως λέξη σχετίζεται με το αίμα δηλαδή την καταγωγή. Πρέπει να αλλάξει λοιπόν ως όρος. Οι αλλογενείς αν πληρούν συγκεκριμένα ΑΥΣΤΗΡΑ κριτήρια (όχι φυσικά αυτά του ν. Ραγκούση) ενδεχομένως να δίνεται η δυνατότητα να αιτούνται υπηκοότητα (citizenship).
  ΠΟΤΕ όμως Ιθαγένεια.
  Ας τελείωνομε επιτέλους με τα απλά, δηλαδή τα ετυμολογικά και μετά να πιάσουμε την ουσία...
  Δηλαδή αν θέλουμε σε 20 χρόνια το 40% των πολιτών με υπηκοότητα να είναι Μουσουλμάνοι και σε 100 χρόνια το 80% του πληθυσμού.
  Αυτό όμως ακριβώς έπαθαν ιστορικά οι Έλληνες στη Μικρά Ασία μεταξύ 1000 μ.Χ. Έτσι χάθηκε εκείνη η Πατρίδα, σε βάθος δηλάδη 5-8 αιώνων. Κάποιοι αυτοκράτορες τότε στις αρχές δεν το κατάλαβαν ευθύς εξαρχής με τους Σελτζούκους... μετά ήταν αργά μια για πάντα!
  Χρειάστηκαν 8 αιώνες για να γεννηθούν το '21 δεκάδες ήρωες, να γίνουν χιλιάδες σφαγές και ταυτοχρόνως οι συνθήκες να συμφέρουν τον τότε Διεθνή Παράγοντα για να αποκτήσουμε ένα μικρό κομματάκι από αυτό που είχαμε 10 αιώνες πριν...
  Θέλουμε να το ξαναζήσουμε;

  • μικρή λεπτομέρεια avatar
   μικρή λεπτομέρεια @ Tonia G. 14/11/2012 19:30:28

   Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι απολύτως συνώνυμα. Μην τα μπερδεύετε με την εθνικότητα. Ανοίξτε και κανα βιβλίο, όχι μόνο μπλογκς.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ μικρή λεπτομέρεια 14/11/2012 19:51:33

    Λάθος ἀγαπητέ/ἤ μου. Προσωπική ἐμπειρία! Ntionality vs Citizenship. Two different things!

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ Φωτεινή 14/11/2012 20:13:48

     Φωτεινούλα μου, γειά σου!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ η Dimi 14/11/2012 20:55:02

      Γειά σου, Dimi μου, καλή καί εὐγενική σέ ὅλα τά τόσο ἐνδιαφέροντα σχόλια σου!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ μικρή λεπτομέρεια 14/11/2012 20:57:55

    Μεγάλο λάθος φίλε μου!
    Ἡ ὑπηκοότητα καί ἡ ἐθνικότητα εἶναι συνώνυμα.
    Ἡ ἰθαγένεια εἶναι ἄλλο πράγμα.

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ μικρή λεπτομέρεια 14/11/2012 22:35:10

    Βασιλική καλησπέρα!
    Ποιοί τα διαστρέβλωσαν έτσι;
    Έλληνες ιθαγενείς ή "υπήκοοι";

    Δεν έχω ακούσει για Έλληνες οι οποίοι πήραν την Αμερικάνικη "ιθαγένεια" αλλά την Υπηκοότητα"!
    Ιθαγενείς (nationals) είναι μόνο οι Ινδιάνοι και σε αυτούς αναφέρεται το Indian Nation.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Σταύρος 15/11/2012 01:34:46

     Σωστός.

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ μικρή λεπτομέρεια 15/11/2012 10:08:40

    Μάλλον εσύ διαβάζεις μόνο την Κόκκινη Βίβλο του Διεθνισμού...
    Εγώ αντιθέτως της λογικής!
    Άλλο λοιπόν Ιθαγένεια - άλλο Υπηκοότητα
    - τελεία.

 27. Tonia G. avatar
  Tonia G. 14/11/2012 17:23:47

  Σωστό για όσους παρακολουθούν την υπόθεση. Γι΄αυτό άλλωστε ΔΗΜΑΡ & ΠΑΣΟΚ θα λουφάξουν. Γιατί ακριβώς η Απόφαση είναι του ΣτΕ και όχι της ΝΔ ή της Κυβέρνησης. ΔΗΜΑΡ + ΠΑΣΟΚ θα λουφάξουν αν θέλουν να είναι νομοταγείς. Το θέμα είναι ο νέος νόμος μην είναι ΦΙΑΣΚΟ δηλαδή ρετουσάρισμα του νόμου Ραγκούση... Εκεί θα φανεί αν ο ΣΑΜΑΡΑΣ αυτα που έλεγε προεκλογικά.
  Δηλαδή ο ν. Ραγκούση αφορά το στενό εκλογικό ακροατήριο Σαμαρά... Εκεί πρέπει να ρίξει την Κυβερνηση του παρά να ενδώσει αλλιώς θα αυτοκυρωθεί πολιτικά και ιδεολογικά.

 28. ΕΚ avatar
  ΕΚ 14/11/2012 17:42:13

  Να ληφθεί υπόψη ότι όλοι οι άρρενες που αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια έχουν κ υποχρέωση στράτευσης.
  Προτείνεται αυτή τη φορά να συμπεριληφθεί στο Νόμο περί Ιθαγένειας ως λόγος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας και η μη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων...

  • Bixiou avatar
   Bixiou @ ΕΚ 14/11/2012 18:26:57

   Σε πολλες δυτικες χωρες υπαρχουν νομοι που προβλεπουν την αφαιρεση της υπηκοοτητος ενος πολιτογραφηθεντος στις ακολουθες περιπτωσεις: 1)παρανομη χορηγηση 2) χορηγηση βασει πλαστων εγγραφων η/και ψευδων δηλωσεων 3)τελεσιδικη καταδικη για διαπραξη σοβαρων εγκληματων, 4) τελεσιδικη καταδικη για κατασκοπια εις βαρος της χωρας η για αλλη σοβαρη αντικοινωνικη συμπεριφορα. Θα ηταν ευχης εργο να βαλει ο Σαμαρας παρομοια διαταξη στο νεο νομο.

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ Bixiou 14/11/2012 20:07:58

    Πολυ σωστο! Να μεταφερθει παρακαλω στους... αρμοδιους. Βρε κατι παει να γινει τελικα σε μερικους τομεις. Εδω ειμαστε να στηριξουμε οσο μπορουμε.

 29. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 14/11/2012 17:58:12

  Τους επιασε στον υπνο ,που μετρουσανε τα δις και τους χτυπησε πεναλτυ !!!!!

 30. Πατωματζής avatar
  Πατωματζής 14/11/2012 18:12:54

  Να και κάτι θετικό.
  Όμως το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουν ΠΑΣΟΚ & ΔΗΜΑΡ.
  Ειδικά το ΠΑΣΟΚ θα ξυνίσει (διάβασα κάποιες δηλώσεις της Τζακρή στα Yahoo news). Και η ΔΗΜΑΡ φυσικά.
  Επομένως φοβάμαι μήπως αρχίσουν γενική γκρίνια με αποτέλεσμα τα χειρότερα (πέσιμο κυβέρνησης).
  Αλλιώς αν τα καταφέρει ο Σαμαράς, η Χ.Α. θα έχει απώλειες.

 31. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 14/11/2012 18:49:59

  Ελληνας πρέπει να λογίζεται αυτός που όταν κληθεί να προστατεύσει την Ελλάδα θα το πράξει με επίγνωση και αυτοθυσία.
  Θα πρέπει συνεπώς να αισθάνεται 'Ελληνας και αυτό θα πρέπει να είναι , όχι το μόνο αλλά το αναγκαίο κριτήριο.
  Η σύνδεση της μη απόδοσης της ιθαγένειας με τον ρατσισμό είναι τουλάχιστον ηλίθια.
  Είναι εντελώς άλλο πράγμα η αγάπη η αρωγή και η συμπόνια προςτον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο μας που είναι επιβεβλημένη τόσο από την Αρχαία Ελληνική παράδοση, όσο και από τα Χριστιανικά ιδεώδη και άλλο πράγμα να τον βάλουμε στο ...κρεβάτι του σπιτιού μας με τις οποιασδήποτε συνέπειες!!

 32. ρωμανος αργυρος avatar
  ρωμανος αργυρος 14/11/2012 19:34:52

  Aγαπητοί,μετά λόγου γνώσεως λόγω επαγγελματικής εμπειρίας ,σας καλω να επανέλθουμε μετά το επταήμερο,για να δούμε μαζί πως θα κατορθωθεί να νομοθετηθεί η έννοια της΄΄εξατομικευμένης γνώσης της συνδρομής του δεσμου του αλλοδαπού πρός το Ελληνικό Έθνος΄΄ποιά αρχή θα κάνει τη διάγνωση;πως θα το εξατομικεύει;ποιά η έννοια του 'ορου ΄΄δεσμός΄΄;τι θα δεχθούμε-επιτέλους -ως συστατικά στοιχεία του έθνους;Άποψή μου είναι ότι ο αναγκαίος νέος Νόμος,πρέπει να λαβει υπόψη την εν λόγω απόφαση αλλά κυρίως πρέπει να στηριχθεί στήν καθέαυτή άποψη της ΝΔ,για την απόκτηση Ιθαγένειας,όπως έχει στο παρελθόν διατυπωθεί.

 33. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/11/2012 20:08:00

  Aν σας πω ότι στις εκλογές του περασμένου χρόνου αλλά και φέτος τον Μάιο ψήφισε στις εθνικές εκλογές κοπέλα μαθήτρια Γ΄ Λυκείου, που τώρα έγινε 18, γεννημένη στην Αλβανία (Τίρανα) από δύο αλβανούς γονείς (100% Αλβανούς), θα με πιστέψετε; Η κοπέλα είναι πολύ καλή, εξαιρετικού ήθους, αλλά έτερον εκάτερον. Εδώ τίθεται ένα θέμα αρχής. Μιλάμε για σε βάθος χρόνου αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΒΙΣ 15/11/2012 02:10:06

   ΟΙ αριθμοι θα χειροτερεψουν λιαν συντομως. Η ψηφος των ομογενων μας, ισως ειναι μια λυση, για να ερθουν τα ποσοστα καπως στα ισια... αλλοιως κλαφτα...! Παντως το λεμε και το ξαναλεμε. Θελει σκληρες αποφασεις στο Θεμα των Λαθρο, ωστε ο Πατριωτικος Κοσμος να απεγκλωβιστει απ τη Χ.Α , η οποια ουσιαστικα εγκλωβιζει Πατριωτικες ψηφους, αφου δεν θα εχει ποτε ΚΑΜΙΑ προοπτικη προσβασης στη ληψη αποφασεων στην Ελλαδα. Αρα, ακομα κι αν καποια απ αυτα που λεει ή κανει εχουν βαση, δεν μπορει να προσφερει κατι ουσιαστικο.

 34. ale avatar
  ale 14/11/2012 20:09:52

  Παρά τις ελλείψεις και την προχειρότητα του, ο Νόμος Ραγκούση αποτελεί το μόνο σχετικά προοδευτικό νομοθέτημα των τελευταίων χρόνων. Οι νέοι που, είτε έχουν γεννηθεί είτε έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα εκτός από τη χώρα μας. Κατά συνέπεια, ο δεσμός τους με την Ελλάδα είναι προφανής σε βαθμό που ο όρος “μετανάστες δεύτερης γενιάς” να είναι εσφαλμένος, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για Έλληνες μεταναστευτικής καταγωγής. Το να αποστερούνται αυτοί οι χιλιάδες συμπατριώτες μας τα θεμελιώδη δικαιώματά τους δεν αποτελεί μόνο πράξη κατάφωρης αδικίας, αλλά υπονομεύει τη συνοχή της κοινωνίας στο σύνολο της. Η ένταση των διακρίσεων και των διαχωρισμών δεν λύνει τα προβλήματα, αλλά γεννάει βαρβαρότητα και συγκρούσεις».

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ ale 14/11/2012 22:34:15

   +10000

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ale 14/11/2012 22:47:18

   Δεν ζήτησε κανένας από τους γονείς των να λαθρομεταναστεύσουν ΕΔΩ αφ' εξαρχής.
   Δικό τους το πρόβλημα από εκεί και μετά!
   (ίσως και δικό σου γιατί μπορεί να χρειαστεί να του φιλοξενήσεις μέχρι να ξεκουβαλήσουν)

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Σταύρος 15/11/2012 09:49:36

    Γιατί πρέπει να είναι λαθρομετανάστες ??
    Αν είναι νόμιμοι τι πρέπει να γίνει ??
    Όμως και στις δύο περιπτώσεις το πρόβλημα υπάρχει. Έχουμε άτομα που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπούδασαν στη χώρα μας και τώρα είναι 20-25 χρονών. Δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να μπορούν να γίνουν πολίτες της χώρας που ζούν ??

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Ηλίας 15/11/2012 11:55:00

     Γιατί στην πλειοψηφία τους οι γονείς είναι λαθρομετανάστες Ηλία.
     Ακόμα όμως και στην περίπτωση κατά την οποία οι γονείς ήρθαν νόμιμα εδώ, με διακρατική συμφωνία ή ό,τι άλλο, ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!
     Ποτέ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!

     Επειδή το κούρασα με τους ιθαγενείς της Β. Αμερικής, πάρε παράδειγμα από την Νότια.
     "Ιθαγενείς του Αμαζονίου" λένε!
     Ντόπιοι!
     Υπήρχαν εκεί πριν τους σημερινούς Βραζιλιάνους, "Brazilian citizens"!

     Το ίδιο κι εμείς!!!

     • Επισκέπτης avatar
      Επισκέπτης @ Σταύρος 18/11/2012 13:55:42

      Στην νομική γλώσσα, υπηκοότητα και ιθαγένεια είναι το ίδιο πράγμα.

 35. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/11/2012 20:14:39

  Έτσι μπράβο! ΤΕΛΟΣ στο έκτρωμα Ραγκούση και στους Πασοκιστανούς!

 36. Δημητρης avatar
  Δημητρης 14/11/2012 21:12:54

  Για αυτο το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 5%...
  Αυτο για όσους θυμούνται εκλογές 2000...και ας μην υπήρχε τότε ο νόμος...

 37. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/11/2012 21:26:08

  Για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται και πόσο κρίσιμο είναι το διακύβευμα:

  Το ελληνικό γένος ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές.
  h**p://www.scribd.com/doc/88102557/%CE%A4%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%89%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ B.K.Σ. 15/11/2012 17:31:49

   Αυτό χάθηκε επί Βενιζέλου και δεν φαίνεται να αποκαθίσταται πια.
   Ποιος θα το επαναφέρει;

 38. dim avatar
  dim 14/11/2012 22:43:25

  Ο Σαμαράς είναι μόνος του εναντίον όλων σε αυτό το θέμα... Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει, αφού ως κόμμα που αρνείται τη κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί με τη ψήφο της κανένα νομοσχέδιο. Οι ΑΝΕΛ με τους 20 δε φθάνουν, και ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ φωνάζουν για τη "προάσπιση των δικαιωμάτων των αλλοδαπών"....

  Όταν φώναζε ο Σαμαράς "Δώστε μου τη δύναμη ενός εθνους", πολλοί "πατριώτες" προτίμησαν να χαραμίσουν τη ψήφο τους σε κόμματα που νομίζουν ότι η βουλή είναι σανίδι για επιθεώρηση με κασετοφωνάκια, πλακάτ με ‘όχι’ και σημαίες, και γενικά χαβαλέ και λαϊκισμό, και σε κόμματα που θέλουν την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού φασιστικού καθεστώτος.....

  Καθίστε τώρα, και απολαύστε τα βέτο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, "πατριώτες" μου.... Όσο κρατάει η κρίση, η συμπόρευση με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αφού στερήσατε την αυτοδυναμία από το Σαμαρά είναι αναγκαία, για να μη καταστραφεί κοινωνικά και οικονομικά η χώρα... Όταν με το καλό τελειώσει η κρίση, και πάμε ξανά σε εκλογές, κανονίστε να ψηφίσετε πάλι ΧΑ και ΑΝΕΛ, για να μη πάρει πάλι αυτοδυναμία ο Σαμαράς και να μετατοπιστεί το ζήτημα της ιθαγένειας για άλλα 4 χρόνια....

  • Kostas nikolaou avatar
   Kostas nikolaou @ dim 15/11/2012 12:52:20

   για να μην τρελαθούμε τελείως :με τις ψήφους νδ, χ.α και αν.ελ μια χαρά περνάει το νομοσχέδιο. το θέμα είναι να θέλει ο Σαμαράς. οι ψήφοι των χαυγιτών δηλαδή δεν είναι ψήφοι ισάξιοι με τους άλλους?
   Αγαπητέ dim δεν μπορώ να κατανοήσω πως περάσαμε τα μέτρα αυτά που διέλυσαν κόσμο και κοσμάκη με την στήριξη πασόκων και ''αριστερών στυλ κουβέλη'' χωρίς να μας πειράζει και τώρα που πάμε να περάσουμε ένα μέτρο που θα χαροποιήσει κόσμο κολλάμε στο ότι χρειαζόμαστε τους ''μολυσμένους'' αν.ελ και χαυγιτες

   • dim avatar
    dim @ Kostas nikolaou 15/11/2012 17:36:51

    Καταρχήν, και οι δύο νόμοι είναι εξίσου απαραίτητοι: και το πακέτο μέτρων ήταν απαραίτητο, και φυσικά επώδυνο, σκληρό, αλλά απαραίτητο, για να μη καταστραφούμε ολοκληρωτικά.... και φυσικά η αλλαγή του νόμου είναι εξίσου απαραίτητη, γιατί αυτός ο άθλιος νόμος Ραγκούση αλλοιώνει την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού μας...

    Οπότε και η συνεισφορά ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ είναι ευπρόσδεκτη για να σωθεί οικονομικά η χώρα, και η συνεισφορά κάθε δημοκρατικού κόμματος (οι ΑΝΕΛ αν και ακραίοι λαϊκιστές είναι δημοκρατικό κόμμα, η ΧΑ δεν πιστεύει στη κοινοβουλευτική δημοκρατία) είναι επίσης ευπρόσδεκτη για να σωθεί η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού μας...

    Όμως, αν το 'βέτο' ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τεθεί, και έτσι μπαίνει σε ρίσκο η άμεση διακυβέρνηση αυτού του τόπου, τότε έχουμε πρόβλημα, γιατί δεν μπορεί να το προχωρήσει μόνη της η ΝΔ, και να τεθεί η συγκυβέρνηση σε κίνδυνο...

    Γιατί τότε, μπορεί να πέσει η κυβέρνηση, να πάμε σε νέες εκλογές, προφανώς να βγει ο Σύριζα, να ξαναλλάξει το νόμο, και να έχουμε πετύχει μια τρύπα στο νερό.... Και διακυβέρνηση Σύριζα με οικονομική καταστροφή, και ευνοϊκότερη νομοθεσία για αλλοδαπούς...

 39. Θησέας Τροιζήνιος avatar
  Θησέας Τροιζήνιος 14/11/2012 23:09:27

  Μπα όχι και τέτοια κατάντια!
  Απο την ψήφο των νεοναζί καλύτερα ο νόμος Ραγκούση...

 40. Σταύρος avatar
  Σταύρος 14/11/2012 23:12:10

  Κι εσύ τέκνον... τσιριγώτη;!
  Έλληνας το έθνος γίνεται Αμερικάνος υπήκοος.
  Ιθαγενής είναι ο Καθιστός Ταύρος!

  Μα, να δεχόμαστε πυρά από φίλιες δυνάμεις;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Σταύρος 15/11/2012 07:48:48

   Φίλε Σταύρο,ὁ Ἀμερικάνος ὑπήκοος ὅμως,δέν μπορεῖ νά γίνει Ἕλληνας Καθιστός Ταύρος.

 41. Bixiou avatar
  Bixiou 14/11/2012 23:25:57

  Ενω ο υπο καταργηση νομος Ραγκουση ειχε "νομιμοποιηση" με τη ψηφο του ΚΚΕ που ειναι υπερασπιστης τηs κοινοβουλευτικήs δημοκρατίαs kai του αστικου κοινοβουλιου; Για την ενημερωση σας, διαβαστε τι γραφει σημερα ο Ριζοσπαστης:

  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  Απόφαση που ρίχνει λάδι σε ρατσισμό - σκοταδισμό
  Η Ολομέλεια φαίνεται ότι υιοθετεί το αντιδραστικό σκεπτικό για τους μετανάστες, με το οποίο Τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το «νόμο Ραγκούση»


  Με μια αντιδραστική απόφαση που παραπέμπει σε μαύρες εποχές σκοταδισμού, καλλιεργεί το ρατσισμό και νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία φασιστοειδών, όπως αυτά της Χρυσής Αυγής, η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του «νόμου Ραγκούση», η οποία προέβλεπε ότι μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις (χρόνος διαμονής, όχι καταδικαστική απόφαση για σοβαρό ποινικό αδίκημα) να αποκτηθεί η ιθαγένεια από μετανάστες ή παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα.

  Ακυρώνει, επίσης, διάταξη του ίδιου νόμου που έδινε - κάτω από προϋποθέσεις - το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα. Η Ολομέλεια συντάχθηκε πλήρως με την προηγούμενη απόφαση του Δ' Τμήματος του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό το «νόμο Ραγκούση». Η απόφαση πάρθηκε κεκλεισμένων των θυρών και σχεδόν ομόφωνα. Αξίζει να θυμίσουμε μερικά από τα επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει το Δ' Τμήμα του ΣτΕ και που καθώς φαίνεται υιοθετεί και η Ολομέλεια:

  «...η πολιτογράφηση αυτή - μέσω του νόμου - γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος νόμιμης διανομής του αλλοδαπού, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελουσία αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό για την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως». Εννοούν, δηλαδή, ότι πρέπει να επικρατήσει η λογική του «Πας μη Ελλην βάρβαρος» ή «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»; Μια λογική αντιδραστική, αναχρονιστική που δεν πρέπει να περάσει. Ποιες είναι οι αξίες που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και που πρέπει να ασπαστεί ένας μετανάστης που ζει και εργάζεται στη χώρα μας για πολλά χρόνια, για να μπορέσει το παιδί του να αποκτήσει την ιθαγένεια; Μήπως αυτές που επικαλούνται οι Χρυσαυγίτες για να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού και για να κάνουν δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών;
  Ο Ελληνας νομοθέτης «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και διά της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας», του οποίου οι ρυθμίσεις βασίζονται στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Ελληνες γονείς. Στην πραγματικότητα, λένε ότι κανείς μετανάστης ή παιδί μετανάστη που γεννιέται στη χώρα μας, δεν μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, επειδή δεν αποδέχεται τις αξίες του ελληνισμού, και επειδή δεν κατάγονται από Ελληνες γονείς. Αντίληψη ρατσιστική, πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και έχουν τη δική τους συμβολή στη δημιουργία του πλούτου. Αρα πρέπει να έχουν ισότιμα δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Τη στιγμή μάλιστα που περίπου 250.000 παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα, βιώνουν την ανασφάλεια και την ανυπαρξία δικαιωμάτων των γονιών τους.
  Η απόφαση αυτή δίνει νομικό προκάλυμμα στην αντιδραστική προπαγάνδα κομμάτων όπως η «Χρυσή Αυγή», που επιδιώκουν να μην έχουν οι μετανάστες ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματα, ώστε να είναι εύκολα θύματα στυγνής εκμετάλλευσης και αξιοποίησης από διάφορα κυκλώματα και αντιμεταναστευτικούς μηχανισμούς. Η ίδια απόφαση κινείται στην κατεύθυνση της «μηδενικής ανοχής» που διακηρύττει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και των αντιμεταναστευτικών πογκρόμ, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις και συμφωνίες της ΕΕ, όπως αυτή του «Δουβλίνο ΙΙ».

  ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
  3/12/2011 -- Νομικό προκάλυμμα στην αντιμεταναστευτική πολιτική;
  6/5/2011 -- Προσφυγή με εθνικιστικό δηλητήριο
  3/2/2011 -- Νομικό προκάλυμμα στην αντιμεταναστευτική πολιτική
  7/2/2010 -- Παραμένουν σε ομηρία χιλιάδες οικογένειες

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Bixiou 15/11/2012 09:44:10

   Επειδή το ΚΚΕ έχει συρρικνωθεί σε ψήφους, καθότι το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του είναι άνω των 70 ετών, αποσκοπεί στις ψήφους των Αλβανών και των Πακιστανών, για να μπορέσει να επιβιώσει και να συντηρηθεί το παλαιολιθικό μαγαζάκι του τρόμου που συντηρεί εδώ και 95 χρόνια. Ε, όλα στη ζωή αυτή έχουν ένα τέλος....

 42. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 15/11/2012 01:28:23

  Όντως! Είναι σπουδαίος!

 43. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 15/11/2012 07:03:44

  Και να καταργήσουν το νόμο Ραγκούση, αν δεν θέσουν ως προϋόθεση νόμιμης διαμονής τα 300 ένσημα και όχι τα 50 δε αλλάξει τίποτε

 44. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 15/11/2012 08:07:29

  Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard - Australia σε ελεύθερη μετάφραση:
  "Οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.... Είτε σας αρέσει είτε όχι. Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.
  Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.

  Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.
  Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο. Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
  Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και χαρούμενη ειρήνη μαζί μας.
  Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:
  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.

  'Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς επιλέξατε να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε."

  • np_complete_problems avatar
   np_complete_problems @ Παρατηρητής 15/11/2012 15:27:35

   Αγαπητέ Παρατηρητή,
   το παραπάνω κείμενο ΔΕΝ είναι φυσικά της Julia Gillard !!!!
   Είναι ένα ΨΕΥΤΙΚΟ μήνυμα (Viral message) που πρωτοκυκλοφόρησε γύρω στο 2005 .
   Δεν είναι ανάγκη να "πιστεύεις και να διαδίδεις" οποιαδήποτε βλακεία διαβάζεις στο διαδίκτυο ...
   Αλλωστε η Gillard είναι ΓΝΩΣΤΗ και ΜΑΧΗΤΙΚΗ άθεη

   • np_complete_problems avatar
    np_complete_problems @ np_complete_problems 15/11/2012 15:32:01

    ξέχασα στο προηγούμενο σχόλιο μου να γράψω και την πηγή μου: http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

 45. Κάποιος avatar
  Κάποιος 15/11/2012 09:48:54

  "Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που ελήφθη είναι η κυβέρνηση να μην προχωρήσει το επόμενο διάστημα -και πολύ περισσότερο την προσεχή εβδομάδα- στην κατάθεση σχεδίου νόμου για την τροποποίηση ή κατάργηση του νόμου Ραγκούση, ενώ η όποια νομοθετική πρωτοβουλία θα τεθεί σε διαβούλευση."

  'Όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενο σχόλιο μου, ΔΕΝ περνάει αυτό.

 46. Κάποιος avatar
  Κάποιος 15/11/2012 10:32:03

  Τι τα ψάχνετε ? Σε 50 χρόνια όλη η Ευρώπη θα είναι το καινούργιο Ισλάμ. Οι Δυτικές δε κάνουν παιδιά λόγω "καριερας" ενώ οι μουσουλμάνες γεννοβολούν σαν τις κουνέλες. Είναι ένας ήδη χαμένος αγώνας της Δύσης, δυστυχώς.

 47. TARAMAS avatar
  TARAMAS 15/11/2012 10:59:40

  Σαν νομικός όρος στην Ελλάδα η ιθαγένεια είναι μια νομική κατασκευή που συστήνει μια σχέση μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός κράτους. Στην χώρα μας, οι όροι «ιθαγένεια», «υπηκοότητα» και «ιδιότητα του πολίτη» έχουν ακριβώς την ίδια σημασία. Μπορεί να είναι λάθος αυτή η έλλειψη διάκρισης, αλλά είναι υπαρκτή.

 48. T.V avatar
  T.V 15/11/2012 13:40:56

  Μακαρι να αλλαξει αλλα δεν το βλεπω, απο λογια μας χορτασε ο Αντωνης, απο εργα μηδεν.....

  • kat avatar
   kat @ T.V 15/11/2012 16:13:30

   +1000.ΚΡΙΜΑ...

 49. nik avatar
  nik 15/11/2012 15:35:08

  Ακουσα το πρωί τον Αρβανίτη και την Κατσίμη στη ΝΕΤ να υποστηρίζουν οτι τα παιδιά των αλλοδαπών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και πηγαίνουν σε Ελληνικό σχολείο δεν γνωρίζουν αλλη πατρίδα εκτός από την Ελλάδα και δεν είναι σωστό να μην τους χορηγείται η Ελληνική ιθαγένεια...και μου ήρθε να κλάψω μέχρι...δακρύων καθότι είμαι και ευσυγκίνητος.
  Αναρωτιέμαι πότε ο Έλληνας θα αρχίσει να σκέφτεται με την λογική και όχι με το συναίσθημα ή το (κακώς εννοούμενο) συμφέρον.
  Μα τα παιδιά των μεταναστών μέχρι τα 18 τους χρόνια είναι ανίκανα προς δικαιοπραξία όπως και τα Ελληνόπουλα, ούτως ή άλλως είναι υπό γονική εξάρτηση και επιτήρηση. προς τι λοιπόν η "νομιμοποίησή" τους παρά μόνο για πολιτικούς σκοπούς..και ο νοών νοείτο! Γι' αυτό και πουθενά στην Ευρώπη δεν προβλέπεται χορήγηση υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών με πέντε έτη στο σχολείο όπως το εξάμβλωμα Ραγκούση. Ο Νόμος Παυλοπουλου , ήταν και σωστός και δίκαιος δεχόμενος την ηλικία των 18 δηλ. της ενηλικιώσεως, ως όριο γαι την απόκτηση υπηκοότητας μετά από σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου αλλοδαπού και με κάποιες προϋποθέσεις νομιμότητας εξίσου δίκαιες. Μην τρελλαθούμε δηλαδή...

 50. Mike Lamar avatar
  Mike Lamar 15/11/2012 18:51:13

  Η απόφαση ακυρώνει διοικητικές πράξεις του 2010. Οι εν λόγω πράξεις ακυρώθηκαν και κατόπιν αυτού συμπαρασύρουν και όσες άλλες στηρίχθηκαν σε αυτές. Οι προ του 2010 διοικητικές πράξεις απονομής ιθαγένειας βέβαια δεν ακυρώνονται με αυτή την απόφαση. Τι θα γίνει όμως με τις δημοτικές εκλογές και τα αποτελέσματα που προέκυψαν με την ψήφο και αλλοδαπών που κι αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό;
  Ο Καμίνης μάλλον πρέπει να έχει πρόβλημα αφού εξελέγη Δήμαρχος με ποσοστό 17% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στον Δήμο της Αθήνας. Είναι προφανές οτι λόγω της μεγάλης αποχής των Αθηναίων δημοτών από την ψηγοφορία ο Δήμαρχος εξελέγη με την ψήφο κυρίως των αλλοδαπών.

 51. η Dimi avatar
  η Dimi 15/11/2012 23:27:53

  Σαββάτο, 10/4/2010, τότε που η Ελλάδα πρωτεύουσα δεν είχε, στο Ιστορικό Κέντρο ξέσπασαν επεισόδια με λαθρεμπόρους-εποίκους της Αθήνας οι οποίοι κατέστρεψαν καταστήματα, προσέβαλαν και μάτωσαν Ελληνες εμπόρους και χτύπησαν 72χρονο άνδρα ο οποίος περίμενε τη προστασία της αστυνομίας http://bit.ly/HtnItF

 52. john avatar
  john 05/12/2012 16:13:09

  τι γινετε με οσους εχουν καταθεσει ολα τα εγγραφα και εχουν πληρωσει και το παραβολο τωρα που παγωσε ο νομος

 53. κωνσταντινος avatar
  κωνσταντινος 15/12/2012 14:41:12

  ενα μονο θελω να πω, κοιταμε το δεντρο και οχι το δασος που βρισκεται μπροστα μας...νομιζεται οτι ειναι τυχαιο που το εκοψαν τοσο αποτομα? το 2011 ειχαμε 11.000 μιον γενησεις στην ελλαδα και το 2012 το 2πλασιο οποτε σας αφηνω να σκεφτητε σε λιγα χρονια τη θα γινει οταν γινουμε 3 και 4 το πολλυ εκατομηρια και απλα ολες οι χωρες της Ε.Υ ΚΑΙ ΜΗ το εχουν σαν τιμη να παρεις ΝΟΜΙΜΑ την ιθαγενεια τους...( και αφου ειναι ετσι να βγαλουμε της ιθαγενειες ολων τον ελληνων που βρισκονται στο εξωτερικο).... εδω ο κοσμος καιγεται και κοιταμε ποιος ειναι και ποιος δεν ειναι ελληνας....και ποιος μπορει να γινει ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.