#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/04/2013 20:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με απεργίες στις Πανελλαδικές απειλούν οι εκπαιδευτικοί(Ανανεωμένο) Σεβόμαστε απόλυτα τον αγώνα που δίνουν καθημερινά με τα παιδιά μας και για τα παιδιά. Εκτιμούμε το γεγονός ότι βρίσκονται αντιμέτωποι κάθε μέρα με χιλιάδες νέους, κάτι που είναι σκέτη παλαβομάρα.

Κι επίσης, είμαστε μαζί τους όταν λένε ότι κάνουν λειτούργημα και δεν πληρώνονται όπως πρέπει για τη δουλειά τους.

Όταν όμως έχουν ήδη βγει στα κάγκελα και απειλούν με απεργίες στις Πανελλαδικές, τότε σίγουρα κι εμείς κι αυτοί «στραβά αρμενίζουμε».

Ο λόγος για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι, μόλις ανακοινώθηκε η αύξηση κατά 2 ώρες του εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας τους πήραν φωτιά.

Και μη νομίζετε ότι δουλεύουν πενήντα ώρες τη βδομάδα. Από 18 έως 24 ώρες εργάζονται και θα πρέπει να δουλέψουν άλλες δύο ώρες επιπλέον. Όσο δηλαδή δουλεύει ένα ιδιωτικός υπάλληλος, και με λιγότερα λεφτά, για δύο ημέρες κι όχι για πέντε που δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η αύξηση στις ώρες μπορεί να φτάσει και τις 4 ώρες, δηλαδή, όπως υποστηρίζουν, αύξηση κατά… 25%. Εντυπωσιακό φυσικά, αλλά θα ήταν εντυπωσιακότερο αν δούλευαν 100 ώρες την εβδομάδα και τους αυξανόταν κατά 25 ώρες, όμως δε συμβαίνει αυτό.

Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, στην απίστευτη κρίση που υφιστάμεθα όλοι, κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να μένουν αλώβητοι. Να συνεχίσουν δηλαδή να διατηρούν προνόμια που δεν έχει κανείς. Φυσικά και αμείβονται άθλια οι εκπαιδευτικοί και βεβαίως οι δαπάνες για την υγεία είναι πετσοκομμένες.

Αλλά αντί να κάνουν επανάσταση για όλα αυτά, αποφάσισαν να διαλύσουν τις Πανελλαδικές διότι θα εργαστούν…2 ή 4 ώρες παραπάνω.

Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση. Διότι όταν ακούει κάποιος συμβασιούχος ή κάποιος άνεργος με μεταπτυχιακά, διδακτορικά και έξι γλώσσες ότι κάποιος διαμαρτύρεται γιατί θα δουλέψει 24 ώρες την εβδομάδα, δηλαδή 5 ώρες το πολύ την ημέρα, σίγουρα θα πάει να πέσει στο γκρεμό.

Όποιον ιδιωτικό υπάλληλο κι αν ρωτήσεις σίγουρα θα σου πει ότι δουλεύει 10 και 15 ώρες την ημέρα. Πολλές φορές χωρίς ρεπό, χωρίς υπερωρίες, χωρίς πολλές ημέρες διακοπές και χωρίς το δικαίωμα να βγει και να φωνάξει, να διεκδικήσει.

Στο όνειρο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, εργαζόμενων ή και άνεργων είναι να κάθονται 15 ημέρες τα Χριστούγεννα, 15 ημέρες το Πάσχα, 2-3 μήνες το καλοκαίρι.

Αλλά θα πει κανείς: Μην συγκρίνεις τους εκπαιδευτικούς με τους άλλους εργαζόμενους διότι οι πρώτοι κρατούν την τύχη των παιδιών μας στα χέρια τους. Πράγματι έτσι είναι και οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται ίδιες ώρες με τους άλλους Ευρωπαίους και παίρνουν λιγότερα χρήματα.

Όμως, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε καιρό πολέμου, μοιάζει τουλάχιστον προκλητικό να εκβιάζει μια επαγγελματική τάξη όλη την κοινωνία.

Και οι 2 ώρες είναι… περί όνου σκιά. Με 1,8 εκατ. Έλληνες άνεργους να παρακαλάνε για 400 ευρώ, ακόμη κι αν δουλεύουν σα σκλάβοι, είναι προκλητικό. Ας αναλογιστούν όλοι, λοιπόν, τις ευθύνες τους, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/04/2013 15:45:00

  Δεν είναι και τόσο ευχάριστο να γίνεται αύξηση των ωρών εργασίας σε ένα εργαζόμενο και μάλιστα χωρίς αντίστοιχη αύξηση αποδοχών του.
  Αυτό πάντως που θα θέλαμε να μάθουμε είναι πόσες ώρες εργάζονται την εβδομάδα, μέχρι τώρα;
  Πόσες συνολικά πραγματικές ώρες εργασίας πραγματοποιούν, ετησίως;
  Και αυτό γιατί πολλά ακούγονται για απίστευτες λίγες ώρες ,συγκριτικά με όλους τους άλλους εργαζόμενους, που αδυνατώ να τα πιστέψω!!

  • farofyalakas4 avatar
   farofyalakas4 @ ΝΤΙΝΟΣ 27/04/2013 01:48:26

   Να μην είσαι εύπιστος φίλε μου.
   Αν έχεις παιδιά ή ανίψια ή μικρότερα αδέλφια ή συναναστρέφεσαι τέλος πάντων με παιδιά, τότε ξέρεις (;) πόσο δύσκολο είναι να τα διαπαιδαγωγήσεις, πόσο μάλλον να τα εκπαιδεύσεις και να τα μορφώσεις. Υπάρχουν τεμπέληδες καθηγητές πράγματι οι οποίοι αντί να διδάσκουν, ψάχνουν πελάτες και ιδιαίτερα. Το να τους παίρνεις όμως όλους η μπάλα είναι άδικο και ανήθικο.
   Πρώτοι οι γονείς των μαθητών της Γ΄ Λυκείου θα πρέπει να είναι κοντά στους εκπαιδευτικούς και όλοι μαζί να απαιτήσουν πραγματικά δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει όσα πρέπει να προσφέρει.
   Αν όμως και εδώ οι γονείς των μαθητών σκεφτούν: "τί με νοιάζει εμένα; το παιδί μου τελειώνει το σχολείο, θέλω να περάσει στο πανεπιστήμιο και όλοι οι άλλοι να πάνε να καούν", τότε φυσικά θα αποδειχτεί περίτρανα ότι η κοινωνία μας δεν έχει την παραμικρή ελπίδα να διασωθεί.

   • ανωνυμος avatar
    ανωνυμος @ farofyalakas4 27/04/2013 11:16:47

    Οι εκπαιδευτικοί (και δεν είμαι απ' αυτούς ) εργάζονται όσες ώρες εργάζονται και οι συνάδελφοί τους στην Ευρώπη. Προφανώς και μια ώρα στην τάξη δεν συγκρίνεται με μια ώρα στο γραφείο , όσοι δεν είμαστε κακεντρεχείς μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό. Η διάταξη μόνο σκοπό έχει να μειωθεί και άλλο το κόστος της εκπαίδευσης με πρώτα θύματα τους χιλιάδες που περιμένουν να απασχοληθούν ως αναπληρωτές και μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία που θ απολυθούν. Μακροπρόθεσμα , θύματα θα είναι τα ίδια τα παιδιά. Μόνοι κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων ,που θ αυξήσουν και άλλο το κέρδος τους Μάλιστα πέρασαν διάταξη για παράλληλη απασχόληση εκπαιδευτικών σε εξωσχολικές δραστηριότητες -προφανώς εκτός ωραρίου και τα Σαβ/κυριακα-σε σχολεία του ίδιου ιδιοκτήτη και για μειωμένο ωράριο με αντίστοιχη μείωση αποδοχών. Εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον η συγκεκριμένη διάταξη;Κάποιοι λοιπόν φαίνεται πως έχουν πρόσβαση στην τρόικα,δίνουν τις παραγγελιές τους και βαφτίζουν τις τακτοποιήσεις στα μαγαζιά τους μνημονιακή υποχρέωση της χώρας

 2. foros1 avatar
  foros1 26/04/2013 16:08:36

  εχουν διδακτικο ωραριο πανω απο τον μεσο ορο εργασίας των εκπαιδευτικων των χωρων της ΕΕ, εχοντας και επιπλεον διοικητικες εργασίες που δεν εχουν εκεινοι.
  τι το συζητάμε ομως;
  σε μια αγανακτισμένη κοινωνια που καταρέει, ο τυφλός μακαρίζει τον μονόφθαλμο...

 3. Δημήτριος avatar
  Δημήτριος 26/04/2013 16:09:44

  Σαν εκπαιδευτικός-καθηγητής στην εκπαίδευση- γνωρίζω πολύ καλά πως ο μέσος όρος των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας των καθηγητών της Β βάθμιας είναι δεν είναι 10-12 ώρες το πολύ.Το 40%,σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή ,έχοντας πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας,έπρεπε να διδάσκει 16 ώρες μόνο!Υπήρχαν ,ουκ ολίγοι συνάδελφοι που δίδασκαν λιγότερες από 10 ώρες την εβδομάδα.Και άλλοι που δεν έκαναν καμία ώρα και ''απασχολούνταν'' σε ρόλους γραμματέα ή βιβλιοθηκάριου, στην πραγματικότητα τίποτα.Είναι όνειδος για την ιδιότητά μας να υπερασπιζόμαστε συνδικαλιστικά αυτή την κατάσταση.Το βόλεμα και η τεμπελιά δεν είναι δικαίωμα του εκπαιδευτικού.Η κοινωνία ένεκα τέτοιων συμπεριφορών μας έχει καταδικάσει σε απαξία και μας έχει ρίξει στη χλεύη.Τώρα ο μέσος όρος των ωρών διδασκαλίας στη Β βάθμια ,άντε να ανέβει στις 15-16 το πολύ.Ντρέπομαι να το πως στη γυναίκα μου που εργάζεται 10 ώρες ημερησίως!

  • Jimakos avatar
   Jimakos @ Δημήτριος 26/04/2013 17:21:35

   Τους χαλάς την πιάτσα, τι είναι αυτά που λες!

   • δημης avatar
    δημης @ Jimakos 26/04/2013 23:14:37

    ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ...ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ...ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ...ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ...

  • πετρος avatar
   πετρος @ Δημήτριος 26/04/2013 18:52:43

   Γενικεύεις και δεν είναι σωστό. Πρώτα απ' όλα εξαρτάται από την ειδικότητα. Για παράδειγμα ένας φιλόλογος έχει να διορθώσει δεκάδες γραπτά σε πολλά αντικείμενα ( διαγωνίσματα, τεστ, εκθέσεις ), να τα ετοιμάσει, να ετοιμάσει φύλλα εργασίας, χώρια οι εξωδιδακτικές δραστηριότητες.
   Δεύτερον, οι εργασίες που αναφέρεις αναθέτονται σε καθηγητές, επειδή δεν υπάρχουν στα σχολεία γραμματείες και υπεύθυνοι βιβλιοθήκης, και σε ειδικότητες τεχνικές κυρίως. Έτσι οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν και το διοικητικό έργο, για να μη γίνονται προσλήψεις διοικητικού προσωπικού στα σχολεία.
   Τρίτον, οι εκπαιδευτικοί στο εξωτερικό πληρώνονται τριπλάσια και τετραπλάσια από τους εδώ. Γνωστή μου, σε ευρωπαϊκό κράτος, εργάζεται σε σχολείο 3 μέρες, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, με διάλειμμα 2 ωρών το μεσημέρι και έχει απολαβές καθαρές πάνω από 2.500 ευρώ το μήνα, έχει δικό της γραφείο, υπολογιστή κλπ. Πλέον, ο εκπαιδευτικός στην Ελλάδα λαμβάνει μισθούς πείνας και εξαθλίωσης, ειδικά αν έχει παιδιά και ακόμα ειδικότερα αν έχει πολλά παιδιά, και λαμβάνει μισθό κατά μέσο όρο 900 - 1100 ευρώ! Πλέον οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν ετησίως κατά μέσο , περίπου, 12.000 ευρώ, οι πρωτοδιόριστοι περίπου 8.000, όταν στο Λουξεμβούργο ο πρωτοδιόριστος λαμβάνει 48.000 ετησίως και αυτός με 30 χρόνια πάνω από 90.000 ευρώ.
   Να τα πεις, λοιπόν, αυτά στη γυναίκα σου, προσωπικά δουλεύω στο σπίτι ατελείωτες ώρες για σημειώσεις, φύλλα εργασίας, διόρθωμα ( χώρια η προετοιμασία εορτών, πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαφόρων ομάδων δραστηριότητων εκτός ωραρίου , σεμινάρια, ημερίδες, επιμορφώσεις, e-learning κλπ ) . Θα πεις, λοιπόν, στη γυναίκα σου και για όσους εργάζονται και για όσους λουφάρουν. Αλλά γιατί το Υπουργείο δεν μπορεί να βρει όσους δεν εργάζονται ; Γιατί απλά βολεύεται με τη μη πρόσληψη διοικητικού προσωπικού και με τις αποσπάσεις. Και είναι μια ακόμα προσπάθεια για διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας. Και, δυστυχώς, αυτό το προωθεί μια "φιλελεύθερη" παράταξη με τα "ρετάλια" του πασοκ και της δημαρ !

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ πετρος 26/04/2013 20:59:25

    @πετρος !!!!!!!!!!!!!!!!
    εχεις αριστη ενημερωση, μαλλον μιλας εκ των εσω....

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Δημήτριος 26/04/2013 19:27:09

   "ο μέσος όρος των εβδομαδιαίων ωρών διδασκαλίας των καθηγητών της Β βάθμιας είναι δεν είναι 10-12 ώρες το πολύ" (!!)
   Είστε σίγουρος; Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 10-12 ώρες ΤΟ ΠΟΛΥ; Που διδάσκετε αν επιτρέπεται; Διότι στα σχολεία της πόλης μου 10-12 ώρες θεωρούνται σκάνδαλο! (Δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά κάτι ξέρω...)

  • Aντώνης avatar
   Aντώνης @ Δημήτριος 26/04/2013 19:48:46

   Φίλε Δημήτρη δεν ξέρω εσύ τι θα πεις στη γυναίκα σου αλλά εγώ ντρέπομαι να την αντικρύσω όταν επιστρέφω από το δεκάωρο της εργασίας μου μετά από 33 χρόνια δουλειάς (8+2 πήγαινε - έλα)- με μισθό 45% λιγότερο αλλά αν και έχω δύσκολη δουλειά με ευθύνες, ξεκούραστος και χαλαρός-να την βλέπω αλλού να πατά και αλλού να πηγαίνει ,ας έχει ωράριο 18 ώρες την εβδομάδα ,η εκπαίδευση των παιδιών μας θέλει καθηγητές ήρεμους ,και ικανοποιημένους χωρίς το άγχος και τη σκέψη του επιούσιου ,ειδικά στις μέρες μας που τα παιδιά μας είναι ανάστατα από αυτά που γίνονται γύρω τους και αμφισβητούν τα πάντα από Πολιτεία μέχριΓονείς!

  • galis avatar
   galis @ Δημήτριος 27/04/2013 15:43:38

   Εξ' όσων γνωρίζω, το ωράριο των καθηγητών είναι 21 ώρες (0-6 έτη), 19 ώρες (6-12 έτη), 18 ώρες (12-20 έτη) και 16 ώρες (20-). Εάν υπάρχουν κάποιοι (που υπάρχουν) οι οποίοι εργάζονται 10 ώρες την εβδομάδα θα έπρεπε να ζητηθούν ευθύνες από τους προϊσταμένους τους, κάτι που η κυβέρνηση προφανώς δεν προτίθεται να πράξει. Αντί αυτού προχωράει σε γενική αύξηση του ωραρίου, οπότε οι κύριοι - κυρίες με μειωμένο ωράριο θα συνεχίσουν να δουλεύουν λιγότερο...

 4. foros1 avatar
  foros1 26/04/2013 16:39:18

  καταρεει...οικονομικά!

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 26/04/2013 18:14:57

  Συγνώμη αλλά να μην λέμε και ......
  Οπως ξέρει η παρέα των "Αντινέων" Δ Υπάλληλος είμαι.
  Υπερασπίζομαι στις μομφές πχ....1,000,000 υψηλόμισθοι τεμπέληδες κλπ αλλά έχω πει ότι πχ απαιτώ αξιολόγηση με κριτήρια έργου και συνέπειες (προαγωγές και απολύσεις) και διαιώνιση ...

  -Μπορείς να μου πεις πχ σε ποια άλλη χώρα διακόπτεται η άδεια λοχείας στις διακοπές και συνεχίζεται από ...Σεπτέμβριο;
  -Μπορείς να μου πεις για τα ...οδοιπορικά εντός πόλεων;
  -Μήπως να μιλήσουμε ότι δεν θέλουν οι διοικητικοί της ΓΓΑ & ΓΓΠ να πάνε πάνω υπάλληλοι γιατί θα βγουν εκπαιδευτικοί στις αίθουσες;
  -Μήπως να δούμε τον αριθμό όσων δεν διδάσκουν λόγω ιατρικών γνωματεύσεων και πληρώνονται κανονικά;
  -Μήπως άλλη χώρα της ΕΕ που έχει τόσο μεγάλο ΜΟ εκπαιδευτικών;
  -Μήπως τον ΜΟ ωρών εργασίας;

  Ναι υπάρχει κατασυκοφάντηση και φασιστική ισοπέδωση του συνόλου των ΔΥ. Αλλά υπάρχουν και παθογένειες.
  Γιατί είναι διαφορετική η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων και διαφορετική η πραγματικότητα σε περιπτώσεις και όχι σε σύνολα.
  Το ζητούμενο είναι η βελτίωση και όχι η στασιμότητα των ...κεκτημένων επειδή είναι πολυπληθές το σωματείο.

  • Antonis A avatar
   Antonis A @ Ο Ιθαγενής 26/04/2013 21:51:22

   Θα ήθελα να συμπληρώσω οτι με την εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί μας στα σχολεία τα παιδιά τρέχουν στα φροντιστήρια για να τους ξαναδούν και το απόγευμα

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Antonis A 26/04/2013 21:56:54

    Ούτε τα φροντιστήρια θα βοηθούσαν τα παιδιά σας,
    αν είχαν είχαν 30 μαθητές σε κάθε τμήμα, όπως στα Δημόσια Σχολεία.
    Αλλά, βλέπεις για να χτυπηθεί επιτέλους η παραπαδεία (κάθε είδους, φροντιστήρια-ιδιαίτερα) θέλει πολλά guts, που καμιά κυβέρνηση, κανενός κόμματος, δεν έδειξε ποτέ ότι διαθέτει.
    Δες και τα σχόλιά μου παραπάνω. Δυστυχώς, μια από τα ίδια..

   • δημης avatar
    δημης @ Antonis A 26/04/2013 22:40:28

    ΑΔΙΚΕΙΤΕ ..ΚΥΡΙΕ ΣΑΦΩΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ... ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ,ΑΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ...
    ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο..ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ;;;;

  • δημης avatar
   δημης @ Ο Ιθαγενής 26/04/2013 22:35:55

   ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΘΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ...ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΙΘΟΠ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ....
   -ΤΑ...ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ...ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ "ΚΑΝΗ "ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ ΣΑΣ...ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΑΜΒΑΝΑΝ;;;
   -ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ...ΤΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΠΘ ..ΜΟΝΟ...ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ..ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ;;;;
   -ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΑΝ...ΙΘΑΓΕΝΗΣ ..ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ;;;
   ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΧΥΝ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ, ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΕ;;;;

  • farofyalakas4 avatar
   farofyalakas4 @ Ο Ιθαγενής 27/04/2013 01:55:22

   Θα σου απαντήσω εγώ:
   -ΔΕΝ διακόπτεται η άδεια λοχείας τους καλοκαιρινούς μήνες. Όποιος το υποστηρίζει είναι συκοφάντης ή υπηρετεί σκοπιμότητες ή θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις ή όλα τα παραπάνω μαζί.
   -Οδοιπορικά για μετακίνηση εντός πόλης δεν παίρνει κανένας εκπαιδευτικός.
   -Όσοι είναι αποσπασμένοι εκτός σχολικών αιθουσών, να επιστρέψουν στις τάξεις τους
   -Όσοι δεν μπορούν να προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο, να απολυθούν ή να αποζημιωθούν όπως θα αποζημιωνόταν οποιοσδήποτε Δ/Υ που δεν μπορεί να προσφέρει έργο.
   -Πράγματι ο μέσος όρος των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, ξεπερνάει το μέσο όρο των ευρωπαίων. Ξεχνάς όμως τις ακριτικές περιοχές και τα νησιά; Τί θέλεις; Να τα καταργήσουμε;
   -Οι ώρες εργασίας (χωρίς την αύξηση) των εκπαιδευτικών βρίσκονται στο μέσο όρο των ευρωπαίων, ΧΩΡΙΣ όμως να έχουν ανάλογες υλικοτεχνικές δομές και υποδομές.

   • SM avatar
    SM @ farofyalakas4 28/04/2013 00:37:10

    Η δίμηνη άδεια λοχείας δε διακόπτεται, διακόπτεται όμως ΣΙΓΟΥΡΑ η εννιάμηνη άδεια ανατροφής. Η ουσία είναι η ίδια, και το γεγονός αυτό είναι ΑΙΣΧΟΣ.
    Για τα υπόλοιπα συμφωνώ...

  • foros1 avatar
   foros1 @ Ο Ιθαγενής 28/04/2013 09:46:44

   ο μέσος όρος διδακτικών ωρών για τους εκπαιδευτικούς των 25 χωρών από τις 27 της Ε.Ε. για την κατώτερη Δ.Ε. είναι 19,1 και για αυτούς της ανώτερης Δ.Ε. είναι 18,4. Στην Ελλάδα, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχος διαχωρισμός, ο μέσος όρος διδασκαλίας είναι 18,5, αντίστοιχος του μέσου όρου Ε.Ε. (19,1 και 18,4).
   Όσον αφορά τους Έλληνες εκπαιδευτικούς προκύπτει ότι ως προς το χρόνο εργασίας συνολικά σε ετήσια βάση στο σχολείο είναι 1.170 ώρες για το γυμνάσιο και το λύκειο, ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 1.199 για την κατώτερη και 1.166 για την ανώτερη β/θμια εκπαίδευση και για την ΕΕ/19 είναι 1.133 και 1.108 αντίστοιχα.
   Ο μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων για τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι 38,6 εβδομάδες, ενώ στην Ελλάδα οι εργάσιμες εβδομάδες για τους εκπαιδευτικούς είναι 39, λίγο πάνω από το μέσο όρο ΕΕ/27.
   Όσον αφορά το διαθέσιμο χρόνο στο σχολείο από τις χώρες για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία ο μέσος όρος είναι 27.5 ώρες και για την κατώτερη και για την ανώτερη β/θμια εκπαίδευση, ενώ για την Ελλάδα είναι 30 ώρες.

 6. roadrunner avatar
  roadrunner 26/04/2013 18:38:40

  Λόγω εμπειρίας (έχω διδάξει παντού, από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ως φοιτητές ΑΕΙ και ενήλικες) μπορώ να πω με σιγουριά, ότι η διδασκαλία σε εφήβους 15-18 ετών στα Δημόσια σχολεία, ήταν ότι πιο εξαντλητικό. (Στη σύγκριση συμπεριλαμβάνω και το ελεύθερο επάγγελμα-παροχή υπηρεσιών, γιατί δούλεψα και με μπλοκάκι παλιότερα. Και μην συγχέουμε την ανασφάλεια του ελεύθερου επαγγελματία, με το βαθμό δυσκολίας του κάθε επαγγέλματος, γιατί είναι διαφορετικά πράγματα.)

  Αυτό που κάνει πανδύσκολη τη δουλειά ενός καθηγητή στα Γυμνάσια-Λύκεια, ΔΕΝ είναι το ωράριο διδασκαλίας, αλλά οι συνθήκες εργασίας, δηλαδή: ο πολύ μεγάλος αριθμός εφήβων στις τάξεις ( 30), που σε συνδυασμό με το ατίθασο κι απείθαρχο της ηλικίας, μπορούν να στείλουν και τον πιο ψύχραιμο χαρακτήρα, για … χαπάκια. Οι ανεπαρκείς αίθουσες και γενικότερες υποδομές, εντείνουν το πρόβλημα και φυσικά εκτός από την εξάντληση του διδάσκοντα, διαμορφώνουν , αναπόφευκτα, κακά εκπαιδευτικά αποτελέσματα.
  Και για να πειστούν εδώ μέσα, κάποιοι «συνήθεις ύποπτοι» :-), αναρωτηθείτε το εξής: αν τα εξαιρετικά πολυάριθμα τμήματα μαθητών (πχ 30) βοηθούν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, τότε γιατί στα φροντιστήρια (που λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους, αλλά και με τη δημόσια εκπαίδευση), διαφημίζονται μετά μανίας τα «ολιγομελή τμήματα» που διαθέτουν στις επιχειρήσεις τους ;
  Θεωρώ πως το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η πολιτεία, για το ωράριο των καθηγητών στα Γυμνάσια-Λύκεια, θα ήταν να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη. Για παράδειγμα, ένας φιλόλογος Γυμνασίου που κάνει 21 ώρες σε τάξεις των 30 εφήβων μαθητών, δεν είναι το ίδιο με ένα γυμναστή που διδάσκει 21 ώρες σε ολιγομελή τμήματα (για παράδειγμα των ειδικών σχολείων).

  Το ιδανικό βέβαια, θα ήταν να διαμορφωθούν από την πολιτεία καλές συνθήκες διδασκαλίας (λογικός αριθμός μαθητών, επαρκή μέσα και διδακτικές αίθουσες), που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση για άριστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Εάν συνέβαινε αυτό, κανείς καθηγητής, δεν θα υποδεχόταν με αρνητική διάθεση, μια αύξηση του ωραρίου του. Γιατί, οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να νιώθουν δημιουργικοί και χρήσιμοι με την εργασία τους (είναι εξάλλου παράγοντας της προσωπικής ευτυχίας), παρά τα όσα δυσφημιστικά και συκοφαντικά έχουν ακουστεί τα τελευταία χρόνια.
  Αλλά, όλα δείχνουν πως η μόρφωση των νέων μας, που καθορίζεται ουσιαστικά, από την συνολικές συνθήκες διδασκαλίας (και άρα μάθησης)
  δεν εμπίπτει στις πρώτες προτεραιότητες του κράτους (και αυτό είναι κάτι που διαχρονικά συνέβαινε, όσο μπορώ να θυμηθώ, εξ ου και η κατρακύλα της χώρας).
  Δυστυχώς, τα Μνημόνια και η έξωθεν επιβολή της οικονομικής λιτότητας, έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό, που κατά τα φαινόμενα,
  δεν επιτρέπει τη βελτιστοποίηση του δημόσια παρεχομένων αγαθών, όπως η Παιδεία, αλλά αντίθετα εξαντλείται σε περικοπές των χρηματοδοτήσεων (προσλήψεις, υποδομές σχολείων κτλ).
  Και είναι κρίμα.
  Γιατί αν υπάρχει μόνο, ένας τομέας, που αξίζει να επενδύσει μια χώρα βυθισμένη στην ύφεση, αυτός είναι αναμφισβήτητα, ο τομέας της Παιδείας: η επένδυση του μέλλοντος της Ελλάδας και τους έθνος.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ roadrunner 26/04/2013 21:38:48

   Για να προλάβω την εύκολη απάντηση, ότι πρότεινα κάτι ανέφικτο εν μέσω κρίσης, γράφοντας:
   «να διαμορφωθούν από την πολιτεία καλές συνθήκες διδασκαλίας (λογικός αριθμός μαθητών, επαρκή μέσα), που αποτελούν ουσιαστική προϋπόθεση για άριστο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα», έχω και τη συνέχεια: για να αντικαταστήσεις τα πολυπληθή τμήματα των 30 μαθητών, (όπου οι μαθητές στριμώχνονται σαν σαρδέλες), με τμήματα των 20 + μαθητών έχεις δυο τρόπους:

   Ο πρώτος να εξασφαλίσεις χώρους (χτίζοντας αίθουσες ή σχολεία), λύση που φαντάζει ουτοπία, λόγω της οικονομικής κρίσης.

   Ο δεύτερος τρόπος: να αξιοποιήσεις στο 100% τις αίθουσες και τα διδακτήρια, που ήδη έχεις, επαναφέροντας, τη διπλή βάρδια λειτουργίας των σχολείων πρωί-απόγευμα, εκεί που χρειάζεται και δύναται. Λύση που θα έχει μεν κάποιο κόστος (περισσότερα καύσιμα για θέρμανση το χειμώνα), αλλά, που είναι στα πλαίσια του εφικτού. Κι αν ακούγεται αναχρονιστική η διπλή βάρδια λειτουργίας των σχολείων, πάντως, ταιριάζει γάντι με την, κατά μια εικοσαετία οπισθοδρόμηση, στις συνολικές συνθήκες διαβίωσης της μνημονιακής Ελλάδας.
   Ας φτιάξει η πολιτεία «συνθήκες μάθησης με 20 μαθητές στις τάξεις»,
   αντί για συνθήκες σαρδελοποίησης με 30 μαθητές,
   και ας αυξήσει και τα ωράρια στη συνέχεια.
   Χρειάζεται ΜΟΝΟ πολιτική βούληση, ελάχιστα δε αυξημένα κονδύλια. Υπάρχει;
   Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα !

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ roadrunner 26/04/2013 22:00:37

   "...και του έθνους" (ο δαίμων ...)

 7. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 26/04/2013 19:06:28

  Ο πετρος παραπάνω τα λέει όπως είναι. Οι γενικεύσεις δεν λένε την αλήθεια. Βλέπουν κάποιοι τις 18-20 διδακτικές ώρες των καθηγητών και τους φθονούν, αλλά δεν βλέπουν τις ώρες που δουλεύουν διορθώνοντας και διαβάζοντας και δεν καταλαβαίνουν ότι άλλο είναι η μια διδακτική ώρα στην αίθουσα κι άλλο η μια στο γραφείο μιας υπηρεσίας. Μήπως οι ΔΥ σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. περιφέρειες - τέως νομαρχίες) είναι όλοι το ίδιο; Δουλεύουν όλοι; Είναι στο ωράριό τους όλοι; Κάνουν τη δουλειά που πρέπει όλοι; Παθογένειες παντού υπάρχουν, το θέμα είναι να εντοπιστούν και να διορθωθούν αυτές.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ MAYRO XABIARI 26/04/2013 21:20:50

   Ωραίο παιγνίδι η ........κολοκυθιά!!!

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Σχετικά Ασχετος 26/04/2013 21:42:31

    Δεν ξέρω σε τι αναφέρεστε με την κολοκυθιά, πολύ απλά λέω ότι παθογένειες υπάρχουν πολλές και παντού. Το να αναφέρεις τις παθογένειες του ενός, για να τον συγκρίσεις με το θεωρητικό του άλλου, είναι άδικο. Ακόμη και η σύγκριση ωρών εργασίας ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους ΔΥ είναι λάθος. Ο ιπτάμενος μπορεί να πετάει 8άωρο ή ο δικαστής να είναι 8άωρο στην έδρα; Άλλο τόσο κι ο εκπαιδευτικός δεν μπορεί να είναι 8άωρο στην αίθουσα.

    • Ελλην-1821 avatar
     Ελλην-1821 @ MAYRO XABIARI 28/04/2013 21:18:55

     Να τελειώνουμε. Δεν δέχομαι να με συγκρίνουν με ΔΥ αποφοίτους Γυμνασίου η δημοτικού. Ας δουλεύουν όσο θέλουν αυτοί. Η ισοπέδωση που επιβάλλεται με ενοχλεί. Προσφέρω πιο πολλά απ ότι ένας αγράμματος που κάθεται μπροστά στο πληκτρολόγιο και καθυβρίζει. Ξίδι.

 8. ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝ 26/04/2013 19:13:56

  Άμα είσαι εκαπαιδευτικός και γράφεις τέτοιες ανακρίβειες για τον κλάδο καλύτερα να παραιτηθείς. Σας παραθέτω το ωράριο της Βθμιας : 21 ώρες (για προϋπηρεσία 0 -6 έτη), 19 ώρες (6 - 12 έτη), 18 ώρες (12 - 20 έτη) και 16 ώρες (από 20 έτη και πάνω). Αυτά που πρέπει να καταργηθούν είναι : το δικαίωμα των συνδικα-ληστών του κλάδου για μειωμένο ωράριο κατά 5 ώρες (μερικοί προκλητικοί μάλιστα λουφάρουν μια ολόκληρη εργάσιμη π.χ. την Παρασκευή οπότε το κάνουν ΠουΣουΚου), το μειωμένο ωράριο όσων είναι υπεύθυνοι εργαστηρίων (το σχολικών βιβλιοθηκών που γράφτηκε δεν ισχύει), οι πάσης φύσεως συνδικα-ληστικές άδειες, η αυθαιρεσία των κατά τόπους ΠΥΣΔΕ (υπηρεσιακά συμβούλια) να κρίνουν με κομματικά κριτήρια τους υποψηφίους διευθυντές σχολικών μονάδων, οι βυσματικές αποσπάσεις εντός ενός ΠΥΣΔΕ (δηλ. εντός ενός Νομού όπου παίζουν κουμπαριές, διαπλοκή και ευνοιοκρατία). Καλώς καταργήθηκε το μειωμένο κατά 5 ώρες ωράριο των υπηρετούντων σε Πειραματικά σχολεία και μειώθηκε ο αριθμός αυτών των σχολείων σε μόνο 15 πανελλαδικά. Μέχρι και μια εγκύκλιος του Λυκουρέντζου υπήρχε που αναγνώριζε το δικαίωμα στα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων) να διδάσκουν με μειωμένο ωράριο κατά 5 ώρες (ευτυχώς καταργήθηκε κι αυτή). Συμπερασματικά θέλω να πω ότι ο έλληνας εκπαιδευτικός εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες που διαρκώς χειροτερεύουν λόγω της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης. Το ωράριό του δεν είναι μόνο αυτό μέσα στην τάξη αλλά και άλλες τόσες ώρες εκτός τάξης (διόρθωση γραπτών, προετοιμασία μαθήματος, διαγωνισμάτων, τέστ, γραφική εργασία στο σχολείο όπως απουσίες μαθητών, τήρηση πρακτικού συλλόγου διδασκόντων, σχολικές εορτές, εκδρομές χωρίς καμία νομική και οικονομική κάλυψη, εφημερίες και χίλια δυο άλλα που δε θέλω να αναφέρω τώρα). Το να εργάζεται με ένα σπαθί να κρέμεται διαρκώς πάνω από το κεφάλι του δεν είναι ό,τι καλύτερο ούτε για τον ίδιο ούτε για την κοινωνία. Καταλαβαίνω ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ασυδοσία αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙ ΠΙΝΑΚΙ. (Και όσοι γιονείς δεν το καταλαβαίνουν αυτό πλανώνται πλάνην οικτράν).

 9. ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
  ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 26/04/2013 19:54:31

  Είμαι δάσκαλος, το έχω αναφέρει ξανά. Στην π/θμια δεν μπορούν να αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας των δασκάλων διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΩΡΕΣ για να μας δώσουν. Αν κάποιος επιμένει, ευχαρίστως να του το εξηγήσω. Στη β/θμια γιατί δεν χωρίζουν τα τμήματα των 30 μαθητών και έτσι θα βρεθούν πολλές ώρες για να εργαστούν οι καθηγητές αλλά σε ανθρώπινες συνθήκες (αφελής ίσως ιδέα αλλά έτσι ξαφνικά διαβάζοντάς σας μου ήρθε). Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να διδάξω 2 ή και 4 ώρες παραπάνω. Στα διθέσια δίδασκα 30 ώρες την εβδομάδα (5 εξάωρα) και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τα παιδιά ήταν ζωηρά μεν, αλλά όχι ανεξέλεγκτα και μπορούσε να γίνει η δουλειά μας και επειδή είχα και συναδέλφους που ταίριαζαν τα χνώτα μας, μπορώ να πω ότι ήταν τα καλύτερα χρόνια της μέχρι τώρα υπηρεσίας μου. Άρα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία οι ώρες όσο το εργασιακό περιβάλλον και κυρίως ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
  Αγαπητοί συνάδελφοι, σκεφτείτε πότε κουραζόμαστε περισσότερο. Όταν διδάσκουμε 5 ώρες την ημέρα σε τμήμα/τμήματα με λογικό αριθμό μαθητών οι οποίοι (το κυριότερο) συμμετέχουν στο μάθημα, μας προσέχουν, έχουν απορίες, συνεργάζονται μεταξύ τους και με εμάς, μας βάζουν να δίνουμε όσα έχουμε και θέλουν και άλλα ή όταν διδάσκουμε 3-4 ώρες την ημέρα σε πολυμελή τμήματα, με μαθητές που έχουν στο νου τους μόνο τον χαβαλέ, την καζούρα, την ενδοσχολική βία, αδιαφορούν για το μάθημα και δεν έχουν καμία διάθεση συνεργασίας;
  Σε ποια περίπτωση θα επιστρέψουμε εξαντλημένοι (ίσως και στις δύο) αλλά ικανοποιημένοι στο σπίτι μας και σε ποια καταρρακωμένοι; Ποια από τις δύο περιπτώσεις θα μας στείλει μία ώρα (ή μάλλον πολλά χρόνια) νωρίτερα στον άλλον κόσμο; Αλλά το κυριότερο, ποια από τις δύο περιπτώσεις θα ήταν καλύτερη ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;;

 10. Aντώνης avatar
  Aντώνης 26/04/2013 20:27:18

  Οι πληρωμένοι συνδικαλιστές το ανέλυσαν κατά το δοκούν και με υπερβολή για ναπουν μετά το κλασσικό .....κατόπιν προσωπικών μας πιέσεων και αγώνων επετεύχθη η αύξηση μόνο κατά δύο ώρες ,.....

  • δημης avatar
   δημης @ Aντώνης 26/04/2013 23:09:47

   ++++++
   ΘΑ...ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΧ ΝΑ .."ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ " ΟΙ ..ΚΟΥΜΠΑΡΕΣ ...ΥΠΕΠΘ -ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ..50 ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ .ΚΑΙ ΜΕΤΑ .....ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ...ΜΠΑΡΟΥΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟΙ...ΣΤΙΑ ΣΧΟΛ. ΑΙΘΟΥΣΕΣ ...ΝΑ ΛΕΓΑΝΕ ΓΙΑ ..ΠΕΡΙΦΑΝΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ...25 ΩΡΩΝ....

 11. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 26/04/2013 21:26:38

  Πολλά κουρασμένα παλληκάρια......εδώ μέσα.
  Άντε τώρα να βρείς το κουράγιο για ιδιαίτερα.......

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Σχετικά Ασχετος 26/04/2013 21:45:23

   Να είσαι σίγουρος ότι όσοι έχουν το κουράγιο για ιδιαίτερα, δε φοβούνται τη δουλειά, ούτε το 18ωρο ούτε το 21ωρο. Από τους άλλους να φοβάσαι.

   • δημης avatar
    δημης @ MAYRO XABIARI 26/04/2013 23:12:09

    ++++++ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ...ΑΠΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ..ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ...ΚΑΘΛΟΥ ΠΕΙΣΤΙΚΑ...

  • ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
   ΑΠΟΛΛΩΝ @ Σχετικά Ασχετος 27/04/2013 08:55:32

   Kουρασμένα παλληκάρια βλέπεις ; Κάνε και καμιά βόλτα σε καμιά ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ και λοιπές ΔΕΚΟ να απλώσετε τραχανά παρέα.

 12. ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝ 26/04/2013 21:31:58

  Οι συνδικαληστές όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν. Η συμμετοχή στις εκλογές του κλάδου δεν υπερέβη το 40% σε πολλούς νομούς κι αυτό τα λέει όλα. Οι νέοι εκπαιδευτικοί απείχαν συνειδητά κι αυτό διότι αυτός που έχει 20 χρόνια υπηρεσία και κάνει 18 ώρες /εβδομάδα λαμβάνει 1350 ευρώ ενώ αυτός που έχει 10 χρόνια και κάνει 21 ώρες /εβδομάδα λαμβάνει 880 ευρώ (και οι δυο πληρώνουν τους ίδιους φόρους). Πρέπει να εξηγήσουμε τίποτε περισσότερο ;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΑΠΟΛΛΩΝ 26/04/2013 22:59:24

   Ο ΑΠΟΛΛΩΝ (αρχαίος θεός) δεν υπήρξε κοινωνικός αυτοματιστής !

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ ΑΠΟΛΛΩΝ 27/04/2013 00:11:33

   Αυτή είναι η ανοησία που λέγεται ενιαίο μισθολόγιο. Μέσα στον χαμό των μνημονίων ήταν ευκαιρία να γίνει ένα πολύ δικαιότερο ενιαίο μισθολόγιο. Οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών και των διαφόρων κλάδων θα ήταν (όπως και έγινε) χλιαρές και αδύναμες. Αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή το "κράτος" και να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα των προηγουμένων πολλαπλών μισθολογιων, έκανε αυτό το αίσχος που οδηγεί σε αυτό που ο ΑΠΟΛΛΩΝ περιγράφει. Εγώ είμαι από τους λιγότερο άτυχους. Έχω τις μικρότερες απώλειες από όλες τις άλλες περιπτώσεις βαθμών και ετών υπηρεσίας και έχω το θάρρος να το λέω ότι ο νέος συνάδελφος που λόγω ετών κάνει και περισσότερες ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα από εμένα παίρνει το 60% των δικών μου αποδοχών (εννοώ καθαρά στο χέρι). Αυτό είναι παράλογο και άδικο. Φυσικά, δεν εννοώ να πάρω εγώ λιγότερα αλλά να ανεβεί ο μισθός των νεωτέρων. Σκεφτείτε ότι όλοι θα διοριστούν σε μέρη όπου θα χρειαστεί να νοικιάσουν σπίτι κλπ, κλπ.
   Εξάλλου, είναι προφανές ότι στην ελεύθερη οικονομία δεν μπορεί να αμείβεις τόσο δυσανάλογα δύο άτομα που κάνουν την ίδια εργασία έστω και αν υπάρχει διαφορά στα έτη εργασίας. Φαντάζεστε να το έκανε κάποιος στην επιχείρησή του; Θα γυρνούσε ο νεώτερος και θα έλεγε "αφού ο παλιός παίρνει ΤΟΣΟ περισσότερα από εμένα να κάνει αυτός και την περισσότερη δουλειά". Δυστυχώς, το μόνο κριτήριο όταν στήθηκε αυτό το μισθολόγιο ήταν η μείωση των δαπανών και τίποτε άλλο. Κανένα πνεύμα λογικής, δικαιοσύνης, αναλογικότητας.
   Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι είναι αναγκαία η αύξηση (τι λέω τώρα και σε τέτοιες εποχές) των μισθών των νεωτέρων ΔΥ.
   Για όσους του ιδιωτικού τομέα τυχόν ξεσηκωθούν θα τους πω ότι ακριβώς το ότι ένας νέος με πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης παίρνει στο Δημόσιο 700-800 € οδηγεί εκείνους στον ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν πτυχία να παίρνουν 500-600 €.
   Εν ολίγοις το ενιαίο μισθολόγιο δεν αφορά μόνο τους ΔΥ αλλά και εκείνους του ιδιωτικού τομέα.

 13. foros1 avatar
  foros1 26/04/2013 22:00:47

  και ας μην ξεχναμε οτι οι 2 επιπλεον ωρες, θα δημιουργήσουν χιλιάδες υπεράριθμους, που σε συνδιασμό με το προωθούμενο ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα, θα μετατρέψουν τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους.
  φανταστείτε οικογενειάρχες με μικρα παιδιά να πρεπει να μετακομίσουν σε αλλες περιφέρειες... γι'αυτούς θα ειναι το τελος, δεν θα εχουν τιποτε αλλο να χασουν...
  ας ψηφίσουν οι βουλευτές μας με ησυχη την συνείδησή τους!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ foros1 26/04/2013 22:51:10

   Η χαρά των δικηγόρων, με τα χιλιάδες διαζύγια και τις οικογένειες των εκπαιδευτικών, που θα διαλυθούν !
   Γιατί αν στείλεις πχ τη σύζυγο ενός ελεύθερου επαγγελματία ή καταστηματάρχη από τη Λάρισα, στον Έβρο με υποχρεωτική μετάθεση, εφ' όρου ζωής, την ισοπέδωσες την οικογένεια !

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ roadrunner 27/04/2013 10:32:46

    Γιατί τέτοια υπερευαισθησία; Οι οικογένειες των στρατιωτικών/αστυνομικών κ.λ.π. που διαλύονται λόγω μεταθέσεων είναι β κατηγορίας;

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ Θησειώτης 27/04/2013 14:51:48

     Δεν με αγγίζει προσωπικά (αν αυτό υπονοείς με την "υπερευαισθησία") Θησειώτη.
     Τυχαίνει όμως να έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη γιατί και έχω δει τα πράγματα από μέσα και γνωρίζω πολλές οικογένειες εκπαιδευτικών.

     Σε αυτό που ρώτησες επί της ουσίας:
     1) Γάμος με στρατιωτικό-δικαστικό, σημαίνει αναγκαστικές μεταθέσεις και μετακομίσεις ΟΜΩΣ αυτό είναι γνωστό εκ των προτέρων. --> καθείς κάνει τον οικογενειακό προγραμματισμό του, αναλόγως.
     Αυτή είναι η πρώτη και η βασικότερη διαφορά.
     Οι οικογένειες των εκπαιδευτικών απλά θα τιναχτούν στον αέρα,
     καθώς κανείς δεν περίμενε ότι θα τους αναγκάζουν σε στρατιωτικού τύπου μεταθέσεις, και μάλιστα επί τω χείρω.

     2) Το καθεστώς μεταθέσεων των στρατιωτικών (όπως και των δικαστικών), περιέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις, εφόσον και ο/η σύζυγος είναι ΔΥ (ώστε να μετατίθενται μαζί συχνά). Αλλά και επιπλέον διευκολύνσεις. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να προβλέπεται για τους εκπαιδευτικούς.

     3) Τα κοινωνικά κριτήρια λαμβάνονται υπόψην. Ένα παράδειγμα: στρατιωτικοί πολύτεκνοι δεν μετατίθενται ποτέ . Κοινωνικά κριτήρια δεν λαμβάνονται υπόψην για τους εκπαιδευτικούς.

 14. panas avatar
  panas 26/04/2013 22:09:06

  Πολλοί εμπαθείς βλέπουν μόνο ένα μέρος της εικόνας παραμορφωμένη μάλιστα από στερεότυπα και προκαταλήψεις. Να δούμε και μια άλλη πτυχή της εικόνας...
  Εκπαιδευτικός που της Β' θμιας που διορίστηκε τα τελευταία χρόνια μετά από πολύ διάβασμα, σπουδές και μεταπτυχιακά. Πάλεψε στον ιδιωτικό τομέα σε φροντιστήρια και αφού έδωσε και ξαναέδωσε ΑΣΕΠ κατάφερε ως άριστος να διοριστεί μετά τα 30 ή 40 του χρόνια, πολλές φορές με οικογένεια στις εσχατιές της πατρίδας. Εκεί δέχεται μείωση κατά 45% του ήδη μικρού μισθού του και με τα 600 ευρώ μηνιαίως περιμένει κάποτε να μετατεθεί κοντά στο σπίτι του. Ακούει διάφορα για τους τεμπέληδες και βολεμένους του συναφιού του...
  Οι δυσκολίες στην εργασία του αυξάνονται λόγω της χρεοκοπίας της χώρας του. Πολλά εργασιακα δικαιώματα του παρελθόντος εξαφανίζονται εν' μία νυχτί. Η αύξηση του ωραρίου δεν τον ενοχλεί πολύ σε σχέση με την δουλειά του. Γνωρίζει όμως πως με την αύξηση του ωραρίου θα μείνει για πολλά χρόνια ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟΣ στις εσχατιές της χώρας. Γνωρίζει, επιπλέον, πως πληρώνει λογαριασμό άλλων, όπως και ο συνάδελφός του συμβασιούχος αναπληρωτής που του χρόνου θα είναι άνεργος, ένας αριθμός στα χέρια των λογιστών πολιτικών...
  Η αύξηση του ωραρίου έχει πολλές παρενέργειες που οι αδαείς δεν μπορούν να γνωρίζουν...
  Αυτή την απαξίωση -μισθολογικά και εργασιακά- του "νέου" έλληνα εκπαιδευτικού θα την πληρώσει ακριβά η ελληνική κοινωνία. Όχι τόσο ακριβά, βέβαια, όσο και την απαξίωση του νέου έλληνα γιατρού που μετά από περισσότερο κόπο και πολλές αριστείες βρίσκεται σε αντιστοιχη θέση...

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ panas 27/04/2013 00:14:15

   Όσα λες είναι σωστά και καθόλου υπερβολικά.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ panas 27/04/2013 11:38:27

   @Panas !!!!!!!!!!!!!

 15. δημης avatar
  δημης 26/04/2013 22:19:51

  "Και μη νομίζετε ότι δουλεύουν πενήντα ώρες τη βδομάδα. Από 18 έως 24 ώρες εργάζονται και θα πρέπει να δουλέψουν άλλες δύο ώρες επιπλέον. Όσο δηλαδή δουλεύει ένα ιδιωτικός υπάλληλος, και με λιγότερα λεφτά, για δύο ημέρες κι όχι για πέντε που δουλεύουν οι εκπαιδευτικοί"
  +++++++
  ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΙΔΙΩΤΕΙΑΣ...

 16. ΚΠ avatar
  ΚΠ 26/04/2013 22:24:06

  Άλλη μία δημοσιοϋπαλληλική αισχρότητα.
  Να διεκδικήσετε δημόσιοι τα δικαιώματα σας,ναι.
  Αλλά πάνω στις πανελλαδικές;;;;;;;
  Ασελγώντας στις παιδικές ψυχούλες που ούτως ή άλλως είναι υπερφορτωμένες ψυχολογικά από το δυσβάσταχτο άγχος των εξετάσεων;
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ.....

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΚΠ 26/04/2013 22:30:43

   Σιγά τα αίματα !!! Προσωπικά, δίνοντας πανελλήνιες, καταμεσίς του καλοκαιριού λόγω απεργίας των καθηγητών μας τότε,
   δεν βίωσα καμιά "ασέλγεια" όπως έγραψες, ΚΠ !
   Αντίθετα, έκανα και μερικές επαναλήψεις παραπάνω και χτύπησα βαθμάρες !

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ roadrunner 27/04/2013 00:33:21

    Και βέβαια είναι τραγικό να εκβιάζεται ένας μεγάλος αριθμός οικογενειών από μια ενδεχόμενη απεργία μέσα στις πανελλαδικές.
    Σιγά τα αίματα για δύο ώρες δουλειάς παραπάνω!!!!!!!
    Γνωρίζετε βέβαια ότι για τους περισσότερους συναδέλφους σας είναι απλά δυο επί πλέον ώρες ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ στο χώρο του σχολείου και όχι εργασίας.

    • δημης avatar
     δημης @ Φελίζα 27/04/2013 01:09:06

     ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΣΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ (ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΑΣ..)ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ....
     ΑΠΛΟΣ ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΑΣ...

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ δημης 27/04/2013 01:26:14

      Οι εξυπνακισμοί δεν αναιρούν την αλήθεια!
      Οι περισσότεροι καθηγητές στο Λύκειο, παράλειψή μου που δεν ανέφερα την βαθμίδα, απλά παρίστανται όσο και αν σας πληγώνει.
      Απόδειξη η αμάθεια των νεαρών φοιτητών.

     • δημης avatar
      δημης @ Φελίζα 27/04/2013 08:28:41

      ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ -ΩΣ ΚΡΙΤΗΣ- ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ...
      ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ...ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΧΩΡΩΝ ..
      -ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ .....
      ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ...ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ "ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΣΑΣ ..
      ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ (ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ...ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ;;;;;;;
      ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ...

  • foros1 avatar
   foros1 @ ΚΠ 26/04/2013 22:36:20

   ξεχνας μαλλον οτι και οι εκπαιδευτικοί εχουν παιδια και μαλιστα σε δημόσια κυρίως σχολεία...

  • δημης avatar
   δημης @ ΚΠ 26/04/2013 22:45:25

   ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ (Ε)ΚΠ ΕΥΚΟΛΕ ΚΟΙΝΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ....ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ...ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ..ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΦΟΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ......ΧΑΙΡΕΤΕ...

 17. ΝΠ avatar
  ΝΠ 26/04/2013 22:25:06

  Μιλάμε για τα στοιχειώδη΄.Έχουν γραφείο; Υπολογιστή;
  15 παιδιά και πολλά είναι.Ειδάλλως μιλάνε στον τοίχο.
  Πώς να επικοινωνήσουν με τα σημερινά παιδιά;Με τριάντα;....
  Κάτι ξέρουν και οι γονείς...

 18. ΝΠ avatar
  ΝΠ 26/04/2013 22:26:48

  Γιατί ο χρόνος δε μετράει και για την πολιτεία;
  τώρα έπρεπε να το εξαγγείλει;

 19. δημης avatar
  δημης 26/04/2013 22:52:44

  "Αλλά αντί να κάνουν επανάσταση για όλα αυτά, αποφάσισαν να διαλύσουν τις Πανελλαδικές διότι θα εργαστούν…2 ή 4 ώρες παραπάνω."
  ΑΥΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ,ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΗΣ"... ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΤΙ Ο...ΕΚΑΣΤΟΤΕ ...ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΘΕΣΜΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ...(ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ) ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙ....
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΠΑΙΔΕΙΑ ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ...

 20. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/04/2013 23:06:30

  Μαύρο χαβιάρι,
  Δεν ήθελα να παρέμβω γιατί το θέμα είναι αρκούντως λεπτό και αμφιλεγόμενο, αλλά με την τελευταία φράση σου με βάζεις σε πειρασμό να πω ότι ο λόγος που οι εκπαιδευτικοί αποφεύγουν την αύξηση του ωραρίου τους, αφορά το οικονομικό και όχι οι δυσμενείς συνθήκες εργασίας.
  (Γεγονός απόλυτα κατανοητό και ανθρώπινο).
  Αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχω να επισημάνω τις ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι , πολλοί από αυτούς με αρκετά πτυχία και άλλες περγαμηνές, εργάζονται σε απίστευτα δυσμενέστερες συνθήκες, με τριπλάσια και τετραπλάσια ωράρια, χωρίς σχεδόν άδεια, με πολύ πιο κουτσουρεμένους μισθούς και με την Δαμόκλειο σπάθη της απολύσεως "επικρεμάμενης" πάνω από το κεφάλι!
  Και η φιλική μου συμβουλή προς τους εκπαιδευτικούς του Δημοσίου , είναι να μην προκαλούν τα εκατομμύρια των άλλων εργαζομένων, αλλά να προσεύχονται να έχουν και οι υπόλοιποι την δική τους τύχη!!!

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ ΝΤΙΝΟΣ 26/04/2013 23:59:05

   Να μου επιτρέψετε να σας πω ότι κάθε εργαζόμενος θα αντιδρούσε σε αύξηση του ωραρίου του. Τώρα κάποιοι εκπαιδευτικοί αντιδρούν διότι είναι τεμπέληδες, κάποιοι διότι είναι συνδικαλιστές - πολιτικοί, κάποιοι διότι φοβούνται ότι θα βγουν υπεράριθμοι και θα μετατεθούν υποχρεωτικά μακριά από τις οικογένειές τους (συχνά μετά από χρόνια μετακινήσεων σε μακρινά μέρη) και οι τελευταίοι έχουν τη συμπάθειά μου. Δεν διαφωνώ εγώ με την αύξηση, εφόσον το ωράριο του εκπαιδευτικού στην Ελλάδα είναι περίπου όσο και ο Μ.Ο. στην Ευρώπη, ίσως λίγο χαμηλότερα. Βλέπω όμως ότι κάνετε το λάθος που κάνουν πολλοί. Γιατί θεωρείτε ότι το ωράριο του εκπαιδευτικού είναι μόνο οι διδακτικές ώρες; Οι εκθέσεις, τα διαγωνίσματα, οι εργασίες, τα πρότζεκτ, οι γιορτές, η προετοιμασία (που είναι πολύ χρονοβόρα), γίνονται από το Άγιο Πνεύμα ή γίνονται σε μηδενικό χρόνο;
   Όσο για τις συνθήκες εργασίας, δοκιμάστε να κάνετε μάθημα σε 30 απείθαρχους εφήβους για τέσσερις ώρες και τα λέμε μετά. Δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά έτυχε να κάνω κάπου μάθημα για λίγα χρόνια και κατάλαβα όσα δεν θα καταλάβετε αν δεν ανεβείτε σε μια έδρα.
   Όλοι όσοι έχουν δουλειά σήμερα θα πρέπει να είναι ευγνώμονες πάντως.

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ ΝΤΙΝΟΣ 27/04/2013 00:25:36

   ΝΤΙΝΟ,
   Πραγματικά εύχομαι με όλη μου την καρδιά όλοι οι εργαζόμενοι και οι εν δυνάμει εργαζόμενοι να έχουν την τύχη των εκπαιδευτικών (έστω αυτήν που ζούμε τώρα) και γενικότερα των ΔΥ. Εννοώ, πρώτα απ' όλα να έχουν δουλειά, δεύτερον να πληρώνονται, τρίτον να παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται, να πληρώνονται τις υπερωρίες τους, τα ένσημά τους, να μπορούν (οι γυναίκες) να μείνουν έγκυες χωρίς τον φόβο της απόλυσης και ότι άλλο δεν παρέχει ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, ΑΘΛΙΟΣ, ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ σε όσους και όσες ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ γι' αυτόν.

 21. Spiros avatar
  Spiros 26/04/2013 23:29:17

  Ας προσπαθήσω να πω και εγώ την άποψη μου ως εκπαιδευτικός πληροφορικής.
  Το πρόβλημα με το πολυνομοσχέδιο δεν είναι η αύξηση του ωραρίου αλλά η μείωση των οργανικών θέσεων που θα προκύψει από αυτή.Στο πολυνομοσχέδιο αναφέρεται ρητά ότι όσοι βγουν υπεράριθμοι θα έχουν την "ευκαιρία" να τοποθετηθούν εντός της περιφέρειας τους και στη συνέχεια αν δεν βρουν κάτι εκεί θα μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στην Ελλάδα!!Εάν δεν βρουν κάτι εννοείται ότι ακολουθεί η απόλυση...Τα θέματα περί μείωσης του μισθού και καταπάτησης της αξιοπρέπειας μας έχει προφανώς εξαντληθεί και δεν θα επεκταθώ..
  Το υπουργείο δεν πράττει σωστά...Φέρνει το πολυνομοσχέδιο μία μέρα μετά αφότου έχει υποσχεθεί ότι δεν θα αυξηθεί το ωράριο και σε περίοδο που ξεκινούν οι Πασχαλινές διακοπές για τα σχολεία...Και φυσικά κάνει διακρίσεις σε παλιούς και νέους-όπως έκανε και για τις περικοπές στους μισθούς-προφανώς για να διασπάσει τον κλάδο..Φυσικά και υπάρχουν στραβά στον κλάδο και πραγματικά θα ήθελα όσοι κατηγορούν συλλήβδην τους εκπαιδευτικούς θα ήθελα να μπορούσαν να κάνουν αυτό το λειτούργημα έστω για μία μέρα και με τα μέσα και τις συνθήκες - εκφοβισμός, εκβιασμοί και απειλή διαθεσιμότητας με το παραμικρό...που επικρατούν σήμερα...

  • δημης avatar
   δημης @ Spiros 27/04/2013 00:10:37

   +++++++++
   "Το υπουργείο δεν πράττει σωστά…Φέρνει το πολυνομοσχέδιο μία μέρα μετά αφότου έχει υποσχεθεί ότι δεν θα αυξηθεί το ωράριο και σε περίοδο που ξεκινούν οι Πασχαλινές διακοπές για τα σχολεία…"
   ΑΛΛΟ ΕΝΑ...ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΤΟΥ...ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ..... ΑΠΟ ...ΑΜΕΡΙΚΗ ...ΕΙΝΑΙ ...ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;;;;

 22. Lol avatar
  Lol 26/04/2013 23:57:56

  Η συνέχεια της προβλεψιμης κοινωνικής μηχανικής σας για χαχολους από αύριο σε mega και σκαι

 23. Antonis A avatar
  Antonis A 27/04/2013 00:10:00

  Τελικά για να καταλάβω....αφού όλα δούλευαν σωστά στο δημόσιο πως φτάσαμε ως εδώ?

  • δημης avatar
   δημης @ Antonis A 27/04/2013 00:12:50

   ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ...ΤΟ...1,5 % ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ... ΕΡΙΞΕ ΕΞΩ ΤΗΝ...ΕΛΛΑΔΑ...

   • Νεοκλής avatar
    Νεοκλής @ δημης 27/04/2013 00:49:45

    Τελικά όλοι του δημοσίου εδώ είναι?

    • δημης avatar
     δημης @ Νεοκλής 27/04/2013 01:19:10

     ΥΠΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΔΙΩΤΕΙΑΣ....ΠΟΥ ..ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ..

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ δημης 27/04/2013 09:17:53

      Παροικούντες την Ιερουσαλήμ είμαστε φίλτατε δήμη και συνεπώς "γνωρίζουμε".
      Άρα οι ειρωνίτσες και οι εξυπναδικισμοί σου δεν αλλάζουν την πραγματικότητα.
      Που είναι συντριπτική γιά τους περισσότερους,γιά να μην αδικήσω και τους εκπαιδευτικούς - κοσμήματα που δυστυχώς είναι μικρό ποσοστό,από εσάς...

     • δημης avatar
      δημης @ ΚΠ 28/04/2013 09:55:01

      ΑΝ "ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ " ΛΕΤΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΕΝΕΣ ΚΟΙΝΕ ΠΟΛ/ΣΤΗ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΟΝΗ ΓΝΩΜΗ ..
      ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΚΟΙΝΗ" ΠΑΡΑ ΓΝΩΜΗ....
      ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ .....
      ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΟΙΚΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΠΑΡΟΙΚΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ....
      -"ΦΙΤΑΤΟΣ ΟΠΛΑΤΩΝ ΦΙΛΤΑΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ"....

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ δημης 28/04/2013 15:03:40

      Υπερασπίζεσαι λυσσαλέα τα προνόμια σου,είναι το μόνο ελαφρυντικό σου.
      Κατά τα άλλα το μαύρο δεν είναι άσπρο,πως να το κάνουμε.
      Τελικά μήπως είσαι εσύ η πληρωμένη συνδικαλιστική πένα γιά να προπαγανδίζεις (νυχθημερόν) υπέρ των Δ.Υ.;

 24. Spiros avatar
  Spiros 27/04/2013 00:23:45

  Ας απαντήσω χωρίς να ξέρω αν πήγαινε σε μένα η ερώτηση...Φτάσαμε έως εδώ γιατί όταν η Ευρώπη μας έδινε λεφτά με το τσουβάλι για επενδύσεις εμείς τα κάναμε μίζες, δώρα κτλ...Φτάσαμε έως εδώ γιατί η πολυνομία και η αλληλοκάλυψη νόμων και διατάξεων δεν αφήνει κανέναν να επενδύσει στην Ελλάδα...Επίσης φτάσαμε έως εδώ γιατί η φοροδιαφυγή-μιας και υπάρχει παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης από τον πολίτη προς το κράτος-έγινε εθνικό μας σπορ-οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μοναδικοί που φορολογούνται έτσι κ αλλιώς...Φτάσαμε έως εδώ γιατί γόης πρώην υπουργός νοίκιαζε λιμουζίνα για να κάνει βόλτες στο Λονδίνο και αγόραζε γραβάτες για σουβενίρ αξίας 75000 ευρώ...Φτάσαμε έως εδώ γιατί αγοράζαμε εξοπλιστικά προγράμματα παρότι είμαστε μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ...Κάτι που δεν γίνεται για καμία άλλη χώρα...Σε τέτοιο βαθμό τουλάχιστον...Και πολλά άλλα φυσικά....

  • Νεοκλής avatar
   Νεοκλής @ Spiros 27/04/2013 00:35:35

   "οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι μοναδικοί που φορολογούνται έτσι κ αλλιώς"
   Δημόσιος υπάλληλος εε??Μήπως και συνταξιούχος απο τα 40 λόγω κεκτημένων?
   Μήπως εσεις τρέφετε τον ιδιωτικό τομέα?
   Για όλα πάντα οι άλλοι φταίνε....

   • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
    ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Νεοκλής 27/04/2013 01:12:04

    Μήπως εσύ που δεν πληρώνεις εφορία τρέφεις τον Δημόσιο Τομέα;
    Αυτό το παιχνιδάκι που ξεκινάς μπορούμε να το παίξουμε κι εμείς για όσο τραβά η όρεξή σου. Εμείς θα βγούμε (πρώτα ο Θεός) με πάνω από 40 χρόνια ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ στη σύνταξη. Οι εργαζόμενοι στον Ιδιωτικό Τομέα πώς θα βγουν στη σύνταξη; Με τα ένσημα που τα ΑΘΛΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ; Μη νομίζεις ότι αν στραφείς εναντίον των ΔΥ με τον τρόπο που το κάνεις θα πετύχεις τίποτε για τη δική σου επιχείρηση ή θέση ή δεν ξέρω εγώ που αλλού απασχολείσαι. Εδώ συζητιέται ένας συγκεκριμένος τομέας του Δημοσίου. Πήγαινε σε άλλα άρθρα και σχόλια για να βγάλεις την κακία σου

    • Νεοκλής avatar
     Νεοκλής @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 27/04/2013 01:37:24

     Δεν καταλαβα την επίθεση σου.
     Ποιο πάνω υπήρξε ο ισχυρισμός οτι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν εφορία και οχι οι ιδιωτικοί.
     Γιατί λοιπόν βγάζω εγω κακία??

     • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
      ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Νεοκλής 27/04/2013 22:44:14

      Φαίνεται πως καταλαβαίνεις μόνο την κακία ή την ειρωνεία των άλλων αλλό όχι αυτά τα ίδια που υπάρχουν στο δικό σου σχόλιο. Επίσης να σου πω ότι πιάνεσαι ΜΟΝΟ από μία φράση του Spiros, μη λέγοντας αν συμφωνείς ή διαφωνείς με το σχόλιό του και βρίσκεις την ευκαιρία να μιλήσεις περιφρονητικά για εργαζομένους. Δεν είμαι το καλό παιδί εδώ. Όπως μιλάνε, απαντώ και σέβομαι όσους σέβονται.

    • Ελλην-1821 avatar
     Ελλην-1821 @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 28/04/2013 22:14:14

     Μην εκνευρίζεσαι. Όταν ακούς ιδιωτικός τομέας .... και στρέφονται εναντίον του δημοσίου... κυρίως ταρίφες είναι... ναι αυτοί με τις τριπλοκουρσες.

   • Spiros avatar
    Spiros @ Νεοκλής 27/04/2013 01:13:44

    Γιατί τέτοια επίθεση?Είναι γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι φορολογούνται έτσι κ αλλιώς..Και να ήθελαν κάποιοι Δ.Υ. να αποκρύψουν εισοδήματα δεν μπορούν..Δεν κατάλαβα τι εννοείς...Την ιδιότητά μου την έγραψα πιο πάνω..Καθηγητής πληροφορικής, από πολυτεχνική σχολή με μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα...Σε κάλυψα?Όσο για τη σύνταξη αν δεν με σκάσουν με αυτά που συμβαίνουν θα πάρω σε 30 χρόνια από σήμερα...Διάβασε καλύτερα αυτά που έγραψα και μην εξάπτεσαι έρχονται και Άγιες μέρες...

    • Νεοκλής avatar
     Νεοκλής @ Spiros 27/04/2013 01:41:43

     Συγνώμη που δεν είδα οτι είσαι καθηγητής πληροφορικής.
     Εγω καλώς ή κακώς δουλεψα μόνο στον ιδιωτικό τομέα....
     Κάποιοι εδω ισχυρίζονται οτι μόνο στο δημόσιο πληρώνουν εφορία.

 25. ΚΠ avatar
  ΚΠ 27/04/2013 00:25:34

  Γέμισε ....κουρασμένους και ...πονεμένους δημόσιους εδώ μέσα.
  Που διαμαρτύρονται ...υπερασπιζόμενοι με λύσσα τα προνόμια και την σίγουρη δουλειά τους.
  Αν δεν σας αρέσει η δουλειά στο δημόσιο φίλτατοι,παραιτηθείτε και πάτε να δουλέψετε στον ιδιωτικό τομέα όπου οι συνθήκες εργασίας είναι ...άριστες.
  ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ΚΠ 27/04/2013 09:33:24

   NTΡΟΠΗ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ! Που υποκρίνεσαι και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να κατανοήσεις,
   ότι ΑΠΟ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ, η κατά δυο ώρες αύξηση στα ωράρια, δεν πρόκειται να βελτιώσει ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ,
   το κουρελιασμένο σύστημα σαρδελοποίησης-πακετοποίησης των 30 μαθητών στα τμήματα !
   Το ζητούμενο είναι να μορφώνοναι οι νέοι,
   ΑΡΑ ας φτιάξουν ΠΡΩΤΑ τμήματα (με 20 μαθητές στις ταξεις) αντί για κονσερβοκούτια, και μετά ας αυξήσουν τα ωράρια !

  • mara M. avatar
   mara M. @ ΚΠ 27/04/2013 12:39:10

   Μην κάνουμε και πρότυπο τον ιδιωτικό τομέα. Παράδειγμα προς αποφυγή είναι. Δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν όλοι την κατρακύλα τη δικιά μας.

 26. ΣΠΙΘΑΣ avatar
  ΣΠΙΘΑΣ 27/04/2013 00:29:13

  Γράφονται κάποια πράγματα τα οποία συχνά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η καταφυγή σε γενικεύσεις παρατηρώντας κάποιες περιπτώσεις ανεπαρκών εκπαιδευτικών, είναι άκρως αντιεπιστημονική ενέργεια αφενός και αφετέρου εξόχως προσβλητική για όσους δασκάλους αγωνίζονται να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο. Επίσης επιχειρήματα του στυλ ότι δεν πρέπει να μιλούμε γιατί στον ιδιωτικό τομέα έχουν καταργηθεί κάποια εργασιακά δικαιώματα (π.χ. ωράριο εργασίας) δεν είναι επιχειρήματα επί της ουσίας.
  Επί της ουσίας. Το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνο οι ώρες που κάνουν μάθημα. Eχουν και πολλά διοικητικά καθήκοντα όπως επίσης και την υποχρέωση να δέχονται τους γονείς ή τους κηδεμόνες των μαθητών τους και την φροντίδα για την ασφάλεια των μαθητών.
  Ένας, σχετικά, ικανός δάσκαλος για να κρίνεται ως τέτοιος θα πρέπει να έχει πολλά και αυξημένα προσόντα, όπως επίσης (αναλόγως την βαθμίδα) αντίστοιχη επιστημονική κατάρτιση. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω καλά τις απαιτήσεις αυτής της εργασίας στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, γνωρίζω όμως αρκετά καλά τις απαιτήσεις ενός δασκάλου στο επίπεδο του Λυκείου. Καταγράφω μόνο μερικές, εκτός της προφανούς απαραίτητης επιστημονικής κατάρτισης που αν δεν την διαθέτει θα το πληρώνει με υψηλό κόστος καθημερινά μέσα στην τάξη. 1. Στοιχειώδεις γνώσεις της επιστήμης της ψυχολογίας. 2. Γνώσεις της επιστήμης της διδακτικής 3. Στοιχειώδη ικανότητα διαχείρησης ανθρώπινου δυναμικού 4. Γνώση της κείμενης νομοθεσίας η οποία αλλάζει συχνά (πολλές φορές η νομοθεσία είναι αντιφατική και ασαφής). Αυτά για την επιστημονική τους επάρκεια που δεν αφορά το διδακτικό τους αντικείμενο.
  Και δύο ερωτήματα για κάθε καλόπιστο αναγνώστη. 1. Για να διδάξεις 3-4 ώρες την ημέρα με την ελάχιστη απαίτηση να σε προσέχουν γύρω στους 22-28 έφηβοι μαθητές πόσος χρόνος προετοιμασίας νομίζετε ότι χρειάζεται;
  2. Όσοι έχετε παιδιά εφήβους, πόση υπομονή και κατανόηση θα πρέπει καθημερινά να διαθέτετε για να έχετε ένα στοιχειώδες επίπεδο επικοινωνίας και κατ αναλογίαν του αριθμού των εφήβων οι δάσκαλοι;
  Εν κατακλείδι, μην πυροβολείται (γενικεύοντας) τους εκπαιδευτικούς.
  Όποιος επικαλεστεί την έλλειψη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αυτός κάνει ένα τρομακτικό λάθος, γιατί οι εκπαιδευτικοί αξιολογούνται καθημερινά ατύπως βέβαια (κι αυτό δεν είναι ευθύνη δική τους αλλά της προισταμένης τους αρχής που για τους δικούς της λόγους δεν θέλει την αξιολόγηση και την "τυπική" καταγραφή της) από τους μαθητές και τους γονείς των. Για όσους δε επικαλούνται ότι η άτυπη μορφή αξιολόγησης δεν έχει καμμία επίπτωση στους εκπαιδευτικούς, φαίνεται ότι ξεχνάει τα ευτράπελα αστεία που με καμάρι περιγράφει στην ομήγυρι των φίλων, του που σκαρφίστηκε όταν ήταν έφηβος μαθητής εναντίων των ανεπαρκών (κατά την δική του άτυπη αξιολόγηση) δύσμοιρων δασκάλων του
  Παρακαλώ είναι καλό να δείχνουμε τον στοιχειώδη σεβασμό προς τους δασκάλους, γιατί εάν δεν το κάνουμε στην ουσία καταφερόμαστε εναντίων των εαυτών μας και της κοινωνίας στο σύνολό της, εκτός εάν νομίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι αυτό που γεννιέται και όχι αυτό που γίνεται.

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ ΣΠΙΘΑΣ 27/04/2013 00:46:34

   Να δείχνουν πρώτα οι εκπαιδευτικοί σεβασμό στον εαυτό τους γιά να τους σεβαστούν οι υπόλοιποι.
   Σαφώς και δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε.
   Σαφώς και υπάρχουν συνειδητοποιημένοι εκπαιδευτικοί-κοσμήματα.
   Αλλά σαφέστατα υπάρχουν και ...ένας στρατός υπεράριθμοιανεπαρκείς,κοπανατζήδες,λουφαδόροι.
   ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ (ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ΜΟΝΙΜΗ) ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ;;;

   • δημης avatar
    δημης @ ΚΠ 27/04/2013 00:56:47

    - ΔΕΝ "ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΕΣΩ ...ΑΣΕΠ;;;;;
    -ΔΕΝ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ...ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ;;;;;
    (ΑΠΑΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ)...
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΔΕΞΙΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ...ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ;;;

    • ΚΠ avatar
     ΚΠ @ δημης 27/04/2013 18:31:10

     Παρατηρήσεις προς έναν εκτός τόπου και χρόνου Δ.Υ. (δημη)
     1.Μπορεί να επιλέχτηκε κάποιος μέσω ΑΣΕΠ αλλά να αποδείχθηκε στην πορεία ότι είναι κοπανατζής,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ;
     2.Τους ανεπαρκείς υπουργούς και πρωθυπουργούς τους απολύει ο λαός σπίτι μην ψηφίζοντας τους.
     3.Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ και πηγαίνουν σπίτι τους αν είναι αδέξιοι στην εργασία τους.
     4.ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΟΡΜΑΤΕ ΤΟΣΟ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;;;;;;;

     • δημης avatar
      δημης @ ΚΠ 28/04/2013 10:01:21

      -ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΕΝΑΣ ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΟΛ/ΣΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΥΟΥΝ;;;
      -ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ...ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΙ Ο..ΛΑΟΣ ....ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΛΥ ΒΛΕΠΕΤΕ..ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...
      -ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΙΟΧΕΤΕΥΩ ΟΠΩΣ ΟΡΙΣΕ Η ΦΥΣΗ ...ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΟΡΜΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΜΒΑΛΑ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝΤΑ...
      ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ..

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ δημης 28/04/2013 15:15:41

      Το αν υπάρχουν επιχειρήματα ή όχι,νοήμονες άνθρωποι διαβάζουν και κρίνουν.
      Όπως κρίνουν την ....παντογνωσία σου και την ειρωνική σου απαξίωση προς όποιον τολμήσει να εκφράσει άποψη διαφορετική απ' την δική σου.
      Αν δεν καταλαβαίνεις την οργή της κοινωνίας απέναντι σας ή είσαι εκτός τόπου και χρόνου ή καταλαβαίνεις πολύ καλά και κάνεις το "κορόιδο".

     • Ελλην-1821 avatar
      Ελλην-1821 @ ΚΠ 28/04/2013 22:20:27

      οργή της κοινωνίας απέναντι σας
      ---------------------------
      σε διόρισε κάποιος αντιπρόσωπο της κοινωνίας;
      Μετά λες για επιχειρήματα.. μάλιστα. Τέτοιου είδους..κατάλαβα

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ Ελλην-1821 29/04/2013 15:05:41

      Όχι,κανένας δεν με ΔΙΟΡΙΣΕ εκπρόσωπο της κοινωνίας.
      Την άποψη μου εκφράζω.
      Μου αναγνωρίζετε το δικαίωμα;
      Τέλος αν δεν μπορείτε να οσφρηστείτε την αγανάκτηση της κοινωνίας απέναντι σας,πώς να μην σας λένε ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου;

   • ΣΠΙΘΑΣ avatar
    ΣΠΙΘΑΣ @ ΚΠ 27/04/2013 01:34:49

    Αγαπητέ ΚΠ 1. Ποιά είναι τα στοιχεία που σας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι εκπαιδευτικοί δεν σέβονται τον εαυτό τους;
    2. Έχετε στοιχεία για στρατιές λουφαδόρων και κοπανατζήδων; και αν έχετε παρακαλώ να τα προσκομίσεται αρμοδίως.
    3. Εκτός από την απόλυση (λες και είναι η λυδία λίθος των προβλημάτων) μήπως θα μπορούσε να παρασχεθεί όπως όφειλε από την πολιτεία η στοιχειώδης μετεκπαίδευση όπως γινόταν στο παρελθόν με καλά αποτελέσματα και σταμάτησε να γίνεται εδώ και χρόνια;
    Από ότι φαίνετε, διορθώστε με εάν κάνω λάθος, δεν σας αφορά η επίτευξη της καλλίτερης δυνατής δημόσιας παιδείας αλλά μόνον η απόλυση γενικώς των εκπαιδευτικών. Εάν ειστε σεις άνεργος η επιθυμία σας αυτή λέγεται φθόνος και δεν σας λύνει το πρόβλημα. Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, περισσότεροι άνεργοι περισσότερα προβλήματα στην οικονομική ζωή της χώρας. Εξηγήστε μας, αν θέλετε, τον σκοπό σας και τα κίνητρά σας

    • ΣΠΙΘΑΣ avatar
     ΣΠΙΘΑΣ @ ΣΠΙΘΑΣ 27/04/2013 01:36:23

     Διόρθωση "προσκομίσετε"

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ ΣΠΙΘΑΣ 27/04/2013 09:26:09

      Καλά κρασιά σε όλους τους Δ.Υ.
      Ούτως ή άλλως εκτός τόπου και χρόνου είστε.
      Υπερασπιστείτε τα (πολλές φορές προκλητικά) προνόμια σας, μην τσαλαπατάτε βάναυσα και βίαια όμως τα δικαιώματα των συμπατριωτών σας,και προπαντός των παιδιών,θα έχετε διαπράξει ανοσιούργημα.
      Και αφήστε τις μπουρδοθεωρίες και φροντίστε να πατήσετε στον πλανήτη γη μήπως και σας σεβαστεί κάπως η κοινωνία σεβόμενοι εσείς πρώτα το λειτούργημα σας και μετά τους εαυτούς σας.

      Η κοινωνία των πολιτών δεν σας αντέχει άλλο,συνειδητοποιείστε το.

     • δημης avatar
      δημης @ ΚΠ 27/04/2013 09:35:27

      ΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ..ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΕΙ ΤΟ...ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ......
      ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΕ....ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ......

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ ΚΠ 27/04/2013 09:37:07

      Καλά κρασιά και σε εσένα του ιδιωτικού τομέα, που σε συμφέρει ένα αποσαθρωμένο δημόσιο τουβλοποιητικό σύστημα !
      Γιατί προφανώς πάνω στην πλάτη μια απαίδευτης νεολαία, κερδοσκοπείς καλύτερα, κύριε του ιδιωτικού τομέα.

     • PANTELIS avatar
      PANTELIS @ ΚΠ 27/04/2013 11:32:40

      . Ρε μεγάλε ΚΠ ποια είναι η κοινωνία των πολιτών, την οποία μάλιστα εκπροσωπείς εσύ ;Τους μόνους που εκπροσωπείς είναι η κοινωνία των οσφυοκαμπτων και των μίζερων που για να καλύψουν την δική τους ανικανότητα και ανεπάρκεια και για να ξορκίσουν τις τύψεις τους φοράτε τις παντόφλες σας και κάνετε κριτική εκεί που σας παίρνει στους αδύναμους και στους υπαλλήλους αλλά όχι στις εξουσίες που γλύφατε τόσα χρόνια… Υ.Γ. από έναν που δεν είναι Δ.Υ.

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ PANTELIS 27/04/2013 18:52:32

      Δημης,roadrunner, Pantelis,κάτι σαν εσάς εννοώ όταν λέω ότι οι περισσότεροι Δ.Υ. είναι εκτός τόπου και χρόνου.
      Ένας χρόνος εργασίας σε ιδιωτική επιχείρηση (όπου τίποτε δεν είναι μόνιμο και δεδομένο) θα σας επανέφερε στον πλανήτη γη.
      Γιά την ώρα ...πετάτε στο διάστημα.
      Δεν πρόκειται να επανέλθω,μάταιος ο κόπος,δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνετε,ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
      Άντε,καλή σας Ανάσταση.

     • Ελλην-1821 avatar
      Ελλην-1821 @ ΚΠ 28/04/2013 22:24:57

      Συγνώμη παραφέρθηκα.
      Απλά -10 τα επιχειρήματα σου. Μονο απο τους άλλους απαιτείς
      Στρατευμένος σχολιαστής. Η απλά φέρεις συμπλέγματα απο την σχολική σου ζωή. Σε κατανοώ

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ Ελλην-1821 29/04/2013 15:10:34

      Εγώ που σε πληρώνω και δεν κάνεις σωστά την δουλειά σου, ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΩ.
      Όσιο γιά τις ειρωνίτσες ,τους εξυπναδικισμούς και τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σου προς έναν συνάνθρωπο που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ,αποδεικνύουν,άστο δεν το γράφω,το πνεύμα των ημερών,καλή σου Ανάσταση.

     • akenaton avatar
      akenaton @ ΚΠ 29/04/2013 15:30:28

      Μόνιμη κατάσταση αυτή φίλε μου ΚΠ. Αν κάνεις κριτική στους εκπαιδευτικούς φέρεις σύμπλεγμα από την σχολική σου ζωή, αν κριτικάρεις τους Αξιωματικούς έχεις κόμπλεξ από τον στρατό, αν ασκήσεις κριτική στους ΔΥ, ζηλεύεις που δεν έγινες κι εσύ ΔΥ και αν τολμήσεις να αναφερθείς σε πτυχιούχους με πτυχία της φοιτητικής σταθεράς του 5, ας άνοιγες τα "γκαβά" σου να περάσεις κι εσύ στο Πανεπιστήμιο. Άσχετα αν εσύ μπορεί να έχεις τρία πτυχία και δύο μεταπτυχιακά, ο τυπάκος που "έβγαλε" με 5 ένα ΤΕΙ πληροφορικής ή μια φυσικομαθηματική και "άραξε" στην μονιμότητα του δημόσιου σχολείου, αρνούμενος πεισματικά να διδάξει στα παιδιά έστω κι αυτά τα λίγα που ψευτοέμαθε (προσοχή, δεν είναι η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών τέτοιοι), σου πουλάει επιστημονιλίκι και παιδαγωγικές μεθόδους που ποτέ του δεν αξιώθηκε να διδαχθεί στις "καθηγητικές" σχολές (!!!) των Πανεπιστημίων μας!
      Καλό Πάσχα εύχομαι!

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ΣΠΙΘΑΣ 27/04/2013 11:46:53

   Σπιθα εισαι!!!

 27. ΕΥΛΟΧΟΣ avatar
  ΕΥΛΟΧΟΣ 27/04/2013 00:41:59

  (Άλλος Εύλοχος, όχι ο προηγούμενος...)
  Το άρθρο είναι εν μέρει σωστό. Το ωράριο αυτό έχει δύο ιδιαιτερότητες: 1ον) Βάσει εγκυκλίων της Ε.Ε. 1 ώρα διδασκαλία αντιστοιχεί σε 3 ώρες γραφείου (κάποιος που έχει δουλέψει και στα δύο το αντιλαμβάνεται πολύ καλά), 2ον) 1 ώρα διδασκαλία υποκρύπτει τουλάχιστον 1 ώρα προετοιμασίας (στην πλειονότητα των περιπτώσεων) και τουλάχιστον 1-2 ώρες διόρθωμα και τα σχετικά. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι από τα λεγόμενά των κυβερνώντων πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη: Τώρα οι εκπαιδευτικοί, προηγουμένως οι στρατιωτικοί, αργότερα οι γιατροί κ.ο.κ. Πλάτη σε τι; Σε βαρέλι δίχως πάτο; Στον Σόϊμπλε και την παρέα του; Στις τράπεζες; Γιατί πρέπει π.χ. να βάλω πλάτη σε μία τράπεζα; Να πτωχεύσει και να κλείσει εάν δεν υπήρξε συνετή διαχείριση. Γιατί να βάλω πλάτη στους μισάνθρωπους που επιβάλλουν δικτατορικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο την λιτότητα; Σε αυτούς που αιματοκύλισαν την Ευρώπη 2 φορές, τους χαρίστηκαν τα χρέη τους αρκετά περισσότερες και τώρα περιφέρονται σαν Καίσαρες, απαιτώντας όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να χορεύουμε σαν τις μαϊμούδες με το ντέφι; ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ. Δεν βάζω πλάτη. Και εάν κάθομαι στην Υπηρεσία μου 2 και 3 ώρες την ημέρα (απλήρωτες) παραπάνω το κάνω για μένα και για αυτούς που εξαρτώνται (υπηρεσιακώς σε κάθε επίπεδο) από εμένα. Το κάνω για να μην έχω τύψεις τα βράδυα ότι θα μπορούσα να πράξω κάτι καλό και δεν το έπραξα. Και το "καλό' δεν έχει σχέση με τις επιταγές της τρόϊκας και των συνεργατών της. Έχει σχέση με την αξιοπρέπειά μου και μόνο. Και με την εκτίμηση που εισπράττω από τους συνεργάτες μου και τους σώφρονες υφισταμένους και προϊσταμένους μου (ναι, υπάρχουν ακόμα τέτοιοι). Ευχαριστώ.

 28. Νεοκλής avatar
  Νεοκλής 27/04/2013 00:47:58

  "Eχουν και πολλά διοικητικά καθήκοντα όπως επίσης και την υποχρέωση να δέχονται τους γονείς ή τους κηδεμόνες των μαθητών τους"
  Ο γιος μου είναι στην Γ' Λυκείου.Για τυπικούς λόγους προσπάθησα να δω τους καθηγητές της κατεύθυνσης στο σχολείο πριν το τέλος του α' τετραμήνου.
  Πήγα την πρώτη μέρα,Δευτέρα....ήταν νωρίς μου είπαν δεν είχαν παει όλοι ακόμα.Πήρα άδεια απο την δουλειά μου και πήγα την Τρίτη σε διαφορετική ώρα αυτή τη φορά,πάλι μου έμειναν δυο που δεν είδα γιατί δεν είχαν μάθημα όπως μου είπαν.Υποτίθεται οτι απο το σχολείο δίνουν και ενα χαρτι με τις μερες και ωρες που δεχονται οι καθηγητες.
  Ξαναπήγα,πάλι ατύχησα....
  Εγω λοιπόν δεν μπόρεσα να τους δω για να τους ....αξιολογήσω

  • Φελίζα avatar
   Φελίζα @ Νεοκλής 27/04/2013 01:03:40

   Και ο δικός μου γιος είναι στην Γ Λυκείου.
   Σε ένα σχολείο που θα ήταν άδικο να πω ότι όλοι οι καθηγητές δεν είναι σωστοί εκπαιδευτικοί, αλλά
   Ο λυκειάρχης την ώρα του μαθήματος δέχεται "σκουντήματα" στο facebook από τους μαθητές εν ώρα μαθήματος.
   Ο γυμναστής καπνίζει με τους μαθητές στο προαύλιο, όχι το μπροστινό αλλά το πίσω για να μην τους βλέπουν, καθ υπόδειξη του λυκειάρχη.
   Η θεολόγος λέει στα 18χρονα ότι το ροκ είναι μουσική του διαβόλου.
   Τα μαθήματα έχουν σταματήσει εδώ και πολλές μέρες και οι καθηγητές ενοχλούνται που κάποιοι μαθητές πηγαίνουν ακόμα στο σχολείο.
   Για να δικαιολογηθούν οι επί πλέον απουσίες πρέπει να πληρώσουμε για ψευδή ιατρική βεβαίωση, παράλληλα με τα δίδακτρα στα φροντιστήρια.
   Και άλλα πολλά .....

   • δημης avatar
    δημης @ Φελίζα 27/04/2013 01:33:53

    ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ...
    -ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ ΕΧΡΙΣΕ ΤΟΝ ..ΛΥΚΕΙΑΡΧΗ;;;;;
    -ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΔΗΛ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ..ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ...
    -ΤΟ ΟΤΙ ΜΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ 150000 ΕΚΠ/ΚΟΥΣ..
    -ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ;;;;
    -ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡ/ΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ;;;;
    -ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΛΑΛΙΩΤΗΣ) ,ΠΟΙΟΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ....
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ,ΟΤΑΝ ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Γ΄ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ...

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Φελίζα 27/04/2013 14:20:01

    Φελίζα, έχεις το νόμιμο δικαίωμα
    (και την υποχρέωση θα έλεγα),
    εφόσον επισήμανες παραβατικές συμπεριφορές,
    να τις καταγγείλεις, έστω και ανώνυμα, στους προϊσταμένους του κάθε ενός.
    Αν δεν το κάνεις,
    ούτε η αύξηση ωραρίου,
    ούτε η μετατροπή των καθηγητών σε νομάδες-πρόσφυγες με υποχρεωτικές, στρατιωτικού (επί τω χείρω) τύπου , μεταθέσεις ανά τη χώρα,
    θα σου δώσουν λύση.

    • Φελίζα avatar
     Φελίζα @ roadrunner 27/04/2013 16:58:52

     roadrunner, αυτό -περίπου- έκανα 11 χρόνια που ο γιος μου πηγαίνει στο δημόσιο σχολείο(δημοτικό-γυμνάσιο-λύκειο). Χωρίς καταγγελίες, γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε, συζητούσα με τους δασκάλους και τους καθηγητές, γονείς και παιδιά και όσο περνούσε από το χέρι (ελαχίστων)εκπαιδευτικών και (ελαχίστων)γονιών όλα έβαιναν μετρίως καλώς στην επαρχιακή πόλη που ζούμε. Βέβαια, οι ξένες γλώσσες διδάχθηκαν και πιστοποιήθηκαν εκτός δημοσίου σχολείου, η μουσική και οι Η/Υ επίσης , οι γνώσεις γλώσσας, λογοτεχνίας, ιστορίας, μαθηματικών, φυσικής, χημείας, βιολογίας ¨ενισχύθηκαν" με ιδιαίτερα μαθήματα.Αυτή τη χρονιά όμως (γ λυκείου), είδα ότι δεν πάει άλλο. Τα παιδιά υποχρεούνται να μην ξεπεράσουν ένα αριθμό απουσιών(;) για να έχουν το δικαίωμα της επάρκειας της εκπαίδευσης(;) και άρα να δώσουν εξετάσεις ,να είναι υποψήφιοι στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και να πάρουν το απολυτήριο και από την άλλη πρέπει να διδαχθούν και να μελετήσουν την διδακτέα ύλη εκτός σχολείου, ξοδεύοντας άπειρες ώρες από τη ζωή τους. Όχι, δεν θα σωθεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα με δύο επί πλέον ώρες διδασκαλίας και οι καθηγητές δεν θα γίνουν ¨εκπαιδευτικοί¨με τις επαχθείς μεταθέσεις , τις χαμηλές αμοιβές, τη μηδενική επιμόρφωση, την ανύπαρκτη αξιολόγηση. Στο σημείο που έχει φτάσει η παιδεία στη χώρα μας, με ευθύνες όλων μας, δεν σώζεται με τίποτα. Καθόλου δεν θα με πείραζε, αν στο δημόσιο παρέμενε μόνο το Δημοτικό. Γυμνάσια και Λύκεια ιδιωτικά και χωρίς το παραμύθι της δωρεάν παιδείας. Επί του θέματος του άρθρου, θεωρώ εκβιαστικό, ανήθικο, απαράδεκτο, ποταπό, το ενδεχόμενο απεργίας της "φατρίας" των καθηγητάδων, με αφορμή δυο ώρες επί πλέον εργασίας!

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ Φελίζα 27/04/2013 21:45:50

      Το έγραψες μόνη σου και είναι η διαφορά μας αγαπητή Φελίζα :
      --- Από τη μια πλευρά, η ταπεινότητά μου είμαι και θα είμαι πάντα, υπέρμαχος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Δημόσια παιδεία, που οφείλει να ισχυροποιηθεί, ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, (αντί να αποδυναμωθεί κι άλλο), λόγω της βαθιάς, γενικευμένης κρίσης. Παιδεία που επιπρόσθετα πρέπει να ανακτήσει και τον εθνικό χαρακτήρα της, (στην πράξη, όχι στη θεωρία), να αναβαθμίσει την ποιότητά της παραμένοντας σε υψηλότερα επίπεδα από την ιδιωτική, ώστε να την κατευθύνει και να την καθοδηγεί, ανταγωνιζόμενη υγιώς, μαζί της.

      --- Αντίθετα με εμένα, Φελίζα, θα δεχόσουν τον αφανισμό της δημόσιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την αντικατάστασή της, καθολικά από την ιδιωτική.

      Η θεμελιακή αυτή, ιδεολογική διαφορά μας είναι που σε κάνει να βαφτίζεις «εκβιασμό», αυτό που εγώ θεωρώ προσπάθεια να αποτραπεί, η καταδίκη και η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας,
      μια καταδίκη, που θα αφορά όλα τα Ελληνόπουλα (και όχι μόνο τους υποψήφιους των Πανελληνίων.)

      ΥΓ: υπήρξε στόχος δεκαετιών, η διάλυση της Εθνικής Παιδείας, και θα βεβαιωθείς αν απαριθμήσεις όσους θήτευσαν στον αντίστοιχο υπουργικό θώκο (Σημίτης, ΓΑΠ, Αρσένης, Διαμαντοπούλου… ).

     • Φελίζα avatar
      Φελίζα @ roadrunner 28/04/2013 09:57:58

      Η διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας έχει ήδη συντελεστεί-στόχος δεκαετιών όπως σωστά λέγεις- σε όλες τις βαθμίδες. Που ήμασταν αυτές τις δεκαετίες; Αγωνιστήκαμε όσο έπρεπε; Τώρα που λόγω της κρίσης βάζουν χέρι στα ¨ κεκτημένα ¨ του κλάδου μας πονά; Πως να αναβαθμίσεις κάτι που δεν υπάρχει; Εθνική παιδεία και σωστή επαρκή εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα πρέπει να χτίσουμε από την αρχή. Διαφορετικά το ¨δένδρο¨θα εξακολουθεί να δίνει σάπιους καρπούς......

  • δημης avatar
   δημης @ Νεοκλής 27/04/2013 01:05:41

   ΑΝ ...ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ....ΚΥΡΙΕ ..Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ....
   ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ....
   ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ;;;;;;;;;
   ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ..ΕΝΩ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ...ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ;;;; ΦΥΓΟΠΟΕΙΤΕ Η΄ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΦΟΡΜΕΣ;;;

  • ΣΠΙΘΑΣ avatar
   ΣΠΙΘΑΣ @ Νεοκλής 27/04/2013 01:47:03

   Αγαπητέ κ. Νεοκλή
   1. Δεν μας γράφετε εάν πήγατε στις προβλεπόμενες ώρες και ημέρες που είχαν ανακοινωθεί ότι δέχονται οι αντίστοιχοι καθηγητές που επιθυμούσατε να δείτε
   2. Δεν μας γράφετε τι σας απάντησε η διεύθυνση του Λυκείου στο οποίο φοιτά το παιδί σας για την αθέτηση (εάν υπήρξε) του προγραμματισμού του
   3. Ήδη τους αξιολογήσατε
   Και κάτι τελευταίο, γιατί μόνο της κατεύθυνσης;

 29. ΝΠ avatar
  ΝΠ 27/04/2013 01:05:53

  Υποτίθεται ότι από το σχολείο δίνουν καi ένα χαρτί με τις μέρες και ώρες που δέχονται οι καθηγητές. Ξαναπήγα,πάλι ατύχησα….
  -------------------------------------------------
  Δίνουν, είναι νόμος.
  Πώς συνέβη σε εσάς;
  ---------------
  Τέλος πάντων.15-16 μαθητές είναι στη Φιλανδία.
  Αρχικός μισθός τετραπλάσιος.4 ώρες ημερησίως.
  Όχι διοικητικές δουλειές.
  Κάποτε λέγαμε ότι θα μοιάσουμε στη Φιλανδία σε ορισμένα....
  Τι στράβωσε;

 30. Spiros avatar
  Spiros 27/04/2013 01:18:05

  Κακώς που δεν το κατήγγειλες στη διεύθυνση του σχολείου!!Και τι σημαίνει για τυπικούς λόγους προσπάθησες να δεις τους καθηγητές?Οι λόγοι πρέπει να είναι ουσιαστικοί και όχι τυπικοί!
  Υ.Γ.Καλή επιτυχία εύχομαι ολόψυχα στο γιο σου!!!

  • Νεοκλής avatar
   Νεοκλής @ Spiros 27/04/2013 01:32:01

   Για τυπικούς λόγους,γιατι όπως όλα τα παιδιά μαθαινει και ο δικός μου μόνο στο φροντιστήριο.Οι καθηγητές τους σχολείου και ειδικά αυτοί της γ'λυκειου είναι οι πιο χαλαροί απ'ολους.Αυτοί είναι οι πρώτοι που εμφανίζονται στο σχολείο μόνο για τους τύπους.

   • ΣΠΙΘΑΣ avatar
    ΣΠΙΘΑΣ @ Νεοκλής 27/04/2013 02:21:09

    Αγαπητέ κ. Νεοκλή συγχέετε την εκμάθηση της δεξιότητας ανταπόκρισης σε ένα εξεταστικό σύστημα (δεν είναι οι εκπαιδευτικοί υπεύθυνοι γι αυτό) με την παιδεία.
    Το παιδί σας μαθαίνει, όπως γράφετε, μόνο στο φροντιστήριο, ενώ στο σχολείο που φοιτά δεν μαθαίνει τίποτα. Γιατί αλήθεια δεν προβήκατε σε μια επιλογή ενός καλλίτερου σχολείου (Δημόσιου πάντα εννοώ) για να ανταποκρίνετε στις απαιτήσεις σας μήπως και "κάτι" μάθει και από κει; Εκτός εάν έχετε διαπιστώσει ότι όλα τα σχολεία και όλοι οι καθηγητές είναι αχρηστα/οι.

 31. ΝΠ avatar
  ΝΠ 27/04/2013 01:21:40

  Υποτίθεται οτι απο το σχολείο δίνουν και ενα χαρτι με τις μερες και ωρες που δεχονται οι καθηγητες.
  Ξαναπήγα,πάλι ατύχησα…(Νεοκλής)
  ----------------------------------------
  Δίνουν.Είναι νόμος.Πώς συνέβη σε εσάς...διερευνήστε το.
  ------------------
  Τέλος πάντων.Στη Φιλανδία 15-16 είναι ο αριθμός των μαθητών.
  4 ώρες ημερησίως το ωράριο.
  Αρχικός μισθός τετραπλάσιος.
  Κάποτε λέγαμε ότι θέλαμε να της μοιάσουμε σε μερικά στην εκπαίδευση..
  Αλήθεια,αν δεν ενισχύσουμε σοβαρά την εκπαίδευση
  θα συναγωνιστούμε τη Γερμανία π.χ.στη βιομηχανία;
  Όλα λένε ότι εδώ έχουμε προοπτικές.

  • Νεοκλής avatar
   Νεοκλής @ ΝΠ 27/04/2013 01:27:16

   Δεν είπα οτι δεν δίνουν χαρτί με τις ώρες,το εχω!
   Οι καθηγητές λείπουν!!

  • δημης avatar
   δημης @ ΝΠ 27/04/2013 02:03:02

   ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ...ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ....
   -ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΥ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ...ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ , ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΛΠ...ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ )ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ.....
   ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.....

  • Karenin avatar
   Karenin @ ΝΠ 27/04/2013 13:35:14

   `Πολές ανακρίβειες. Ο αριθμός των μαθητών είναι τριάντα και στη φινλανδία, οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν 6 ωρες, και ο μισθός πρίν την κρίση ήταν πολύ κοντα, με την δια φορά της λαθροχειρίας να αναφέρεται ο εκει ακαθάριστος και εδώ ο καθαρός. Ενοια αδιόριστου καθηγητή δεν υπάρχει και για διορισμό σου χρειάζεται πάντα ένα καλό βιογραφικό.
   Και βλέπω κουβέντα για την ταμπακιέρα, την διεθνή πρωτοτυπία να εχουμε λέει ένα σχολείο που πάνε τα παιδιά μετα το σχολείο να μάθουνε τα μαθήματα που δεν κατάλαβαν στην τάξη, με πληρωμή.
   ΥΓ Επίσης οι φινλανδοί εκπαιδευτικοί φορτώνουν ελάχιστα με εργασίες στο σπίτι τα παιδιά.

   • akenaton avatar
    akenaton @ Karenin 27/04/2013 15:05:03

    Να προσθέσω σε αυτά τα τόσο αποστομωτικά που λέτε, πως στην Φιλανδία ΔΕΝ υπάρχει η έννοια του ιδιωτικού "Φροντιστηρίου" και του "μονιμά" καθηγητή. Δυστυχώς μετά από το πέρασμα δύο παιδιών από όλο το φάσμα του δημόσιου ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και μετά από προσωπική ενασχόληση με τα κοινά του σχολείου (πρόεδρος δύο συλλόγων γονέων και κηδεμόνων), η εμπειρία που απεκόμισα από τους δασκάλους και τους καθηγητές ήταν δυστυχώς τραυματική. Δεν γράφω περισσότερα, αρκούμαι σε αυτό που πριν λίγες μέρες βιώσαμε για ακόμη μια φορά: οι αρχαιρεσίες για τα συνδικαλιστικά τους όργανα να γίνονται σε ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα χάνοντας με τον τρόπο αυτόν τα παιδιά ολόκληρη σχολική ημέρα !!! Δεν γνωρίζω αν κάτι τέτοιο γινόταν ανεκτό στην κοινωνία της Ζιμπάμπουε ή της Ουγκάντα, στην δική μας πάντως γίνεται. Οι δικαιολογίες πολλές αλλά δεν μας πείθουν πια. Οι δικοί μας δάσκαλοι και καθηγητές, δούλευαν σε τρις-χειρότερες αντικειμενικές συνθήκες, με υποτριπλάσιες αποδοχές αλλά κατάφερναν να προσφέρουν τριπλάσιο εκπαιδευτικό έργο. Τα σημερινά σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και τα πανεπιστήμια, έχουν μείνει σκιές των παλιών καλών ελληνικών σχολείων και ένα μέρος της ευθύνης δυστυχώς βαρύνει και τις πλάτες των εκπαιδευτικών που παριστάνουν τις "αθώες περιστερές".

    • roadrunner avatar
     roadrunner @ akenaton 27/04/2013 15:25:18

     Akenaton αυτή η μια μέρα σε ενόχλησε λοιπόν ;
     Το ότι τα Γυμνάσια και Λύκεια σταματούν τα μαθήματα αρχές Μαίου με απόφαση της πολιτείας, δεν σε ενοχλεί ; Το ίδιο και τα δημοτικά που από τα τέλη του Μάη και αυτά υπολειτουργούν. Ξέρεις πόσες εβδομάδες μαθημάτων, χάνονται λόγω του πρόωρου τερματισμού της σχολικής χρονιάς ; Τι έχει να πεις γι αυτό ;

     • akenaton avatar
      akenaton @ roadrunner 27/04/2013 19:00:15

      Ναι, με ενόχλησε και απορώ που εσάς ως εκπαιδευτικό δεν σας ενοχλεί, να πιάσετε την συνδικαλιστική σας ηγεσία από το πέτο και να απαιτήσετε - εσείς οι ίδιοι - να στματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος. Και μετά, να ζητήσετε από την Πολιτεία να παρατείνει και τα μαθήματα ως τα τέλη Μαίου αν είναι απαραίτητο. Είστε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ένα άκρως τιμητικό λειτούργημα, μην το αφήνετε να καταντά ένα βαρετό επάγγελμα του συρμού. Δεν φταίει μονάχα η Πολιτεία και η κοινωνία που απαξιώνεστε όλο και περισσότερο ως λειτουργοί της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Πρέπει να ομολογήσετε ότι γταίτε κι εσείς οι ίδιοι. Αν δεν κοιτάξετε στον καθρέπτη αυτοκριτικά, κάποια μέρα θα νιώσετε πως το λειτούργημα που πολλοί από εσάς - είμαι βέβαιος - το αγαπάτε και το τιμάτε, θα το έχουν καταντήσει οι υπόλοιποι συνάδελφοι που πεισματικά "προστατεύετε" από κακώς νούμενη συντεχνιακή αλληλεγγύη, μια εντελώς ανυπόληπτη και αναξιοπρεπή ενασχόληση.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ akenaton 27/04/2013 20:35:48

      Φαραώ, μονά ζυγά δικά σου ;
      Αν ναι, δεν παίζω. :-)

      Από τη μια με κατηγόρησες για:
      "...συντεχνιακή αλληλεγγύη, μια εντελώς ανυπόληπτη και αναξιοπρεπή ενασχόληση."

      Κι ΑΠ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ζητάς από μενα:
      "...να πιάσετε την συνδικαλιστική σας ηγεσία από το πέτο και να απαιτήσετε – εσείς οι ίδιοι – να στματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος."

      Τελικά διάλεξε τι ισχύει ;
      ή είμαστε ανυπόληπτοι και αναξιοπρεπείς όσοι υπερασπιζόμαστε τη δημόσια παιδεία
      ή είμαστε χρήσιμοι (άρα όχι αναξιοπρεπείς και ανυπόληπτοι), ώστε να συνδιοικούμε με την επίσημη πολιτεία, όπως πχ στην πρόωρη λήξη των μαθημάτων, ολόκληρες εβδομάδες πριν...

      Διάλεξε λοιπόν...

     • akenaton avatar
      akenaton @ roadrunner 28/04/2013 01:04:23

      Είπα ξεκάθαρα, πως αν δεν κάνετε το δεύτερο, θα νιώσετε κάποια μέρα πως το λειτούργημά σας θα το έχουν καταντήσει οι υπόλοιποι (κακοί) συνάδελφοί σας μια ανυπόληπτη και αναξιοπρεπή ενασχόληση. Ελληνικά έγραψα, γιατί να δυσκολεύεστε να τα καταλάβετε ολόκληρη καθηγήτρια;
      Είπα επίσης πως αυτό θα συμβεί όσο καλύπτετε αυτούς τους κακούς συναδέλφους σας λόγω κακώς νοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης. Ούτε κι αυτό το καταλάβατε; Δεν απευθυνόμουν προσωπικά σε εσάς αλλά σε ολόκληρο τον κλάδο σας.
      Τέλος, να συμπληρώσω πως με απειλές για κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις, ακόμη και αν έχετε δίκιο θα το χάσετε να με θυμάστε.
      Καληνύχτα σας.

     • roadrunner avatar
      roadrunner @ akenaton 28/04/2013 11:21:43

      @ akenaton (28/04/2013 στις 1:04 am)
      Akenaton, αλλάξατε το θέμα της συζήτησής μας, ελλείψει επιχειρημάτων.
      Σας θυμίζω ότι η δική μας στιχομυθία, αφορούσε την πρόωρη λήξη της σχολικής χρονιάς, με απόφαση υφυπουργού.
      Εσείς, εγείρετε την εξωφρενική απαίτηση, να «απολογηθούν» οι καθηγητές, για το εσφαλμένο της πολιτικής απόφασης, της πρόωρης λήξης (κατά ενάμισυ μήνα), της σχολικής χρονιάς (ειδικά για τα γυμνάσια) και ακολούθως,
      οι καθηγητές, να ανατρέψουν την πολιτική απόφαση αυτόματα,
      ενώ είναι θέσει αδύνατο (όσο κι αν διαμαρτυρηθούν με τα όργανά τους, πράγμα το οποίο ισχύει και μπορείτε να βρείτε σχετικά, στο διαδίκτυο. )

      Η εξωφρενική αξίωσή σας, να μετατρέψετε τους λειτουργούς της εκπαίδευσης ,
      σε απολογητές της πολιτείας και να τους φορτώσετε ακόμη και τις ευθύνες για τα κυβερνητικά ατοπήματα (όπως η πρόωρη λήξη του σχολικού έτους),
      είναι αποτέλεσμα του άκρατου νεοφιλελευθερισμού σας,
      που σας έχει εντελώς τυφλώσει. Τέτοια ακραία νεοφιλελεύθερα στοιχεία, εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά τη δυσβάσταχτη μνημονιακή συγκυρία,
      για να στείλουν, στο πυρ το εξώτερον, τη δημόσια εκπαίδευση.
      Την ίδια στιγμή, που ΔΕΝ έχουν συνεισφέρει ούτε κατ' ελάχιστο, για την αναβάθμιση της ποιότητάς της. Επιδιώκεται συστηματικά (από αυτούς τους λίγους ελπίζω), μέσω της συνεχούς υποχρηματοδότησής της, αλλά και του ευτελισμού και της εξαθλίωσης των λειτουργών της, να μετατραπεί η Παιδεία, από δημόσιο αγαθό, δωρεάν παρεχόμενο, σε ιδιωτικό εργολαβικό "μαγαζάκι", για λίγους και εκλεκτούς.

      Θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι στα θέματα που αφορούν την Παιδεία και το πιο ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή τα παιδιά,
      δεν χωρούν "εκατέρωθεν εκβιασμοί".
      Δεν υπάρχουν επιμέρους «δίκαια και δικαιώσεις».
      Δεν υπάρχει αυτόνομο, το «δίκαιο του Υπουργείου».
      Δεν υπάρχει αυτόνομο, «το δίκαιο του Καθηγητή».
      ΕΝΑ, ΚΟΙΝΟ ΚΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
      (ηγεσία, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές).
      Το αδιαίρετο δίκαιο λοιπόν, στην υπόθεση «Παιδεία» είναι η αποτελμάτωση, η ενίσχυση, η αναβάθμιση, η βελτίωσή της,
      Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΠΡΕΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.
      Με κριτήριο, αυτό το δίκαιο κρίνονται οι πάντες,
      ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ μηδενός εξαιρουμένου και πάντοτε,
      αναλογικά με την θεσμική και κοινωνική ευθύνη τους.

     • ΚΠ avatar
      ΚΠ @ akenaton 29/04/2013 18:02:25

      Αγαπητέ akenaton

      Παρακολουθώ τις απόψεις σου και σε συγχαίρω γιά τον ορθολογισμό και το επίπεδο σου.
      Όσο γιά το θέμα της πιθανής απεργίας τους και γενικότερα γιά τα χάλια του δημοσίου,δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
      Είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση μάταιος ο κόπος να τους εξηγήσεις.
      Είναι σαν να μιλάς στον τοίχο.
      Το εξοργιστικότερο όλων δε,είναι πως θεωρούν απολύτως φυσιολογική μία απεργία τους κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις και ....συχτιρίζουν (!!!) όποιον προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι μία τέτοια ενέργεια είναι αν μη τι άλλο αντιδεοντολογική, γιά να μην γράψω τίποτε σκληρότερα,είπαμε,το πνεύμα των ημερών.
      Να έχεις καλή Ανάσταση.

    • camel avatar
     camel @ akenaton 27/04/2013 16:45:09

     Τα παλια καλα ελληνικα σχολεια.54 μαθητες στην α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 24 τελειωναν στην εκτη γυμνασιου και απο αυτους στα πανεπιστημια οι 6. ( απο τους υπολοιπους οσοι εγιναν αφισοκολλητες μπηκαν στο δημοσιο επι ΝΔ ή Πασοκ). Τι ωραια που ηταν τα παλια καλα χρονια που τα παιδια εκαναν σχεδον μονο αποκλειστικα φιλολογικα μαθηματα.Οχι πως εχουν αλλαξει πολυ τα πραγματα σημερα Παιδι θετικης λεμε κατευθυνσης κανει την εβδομαδα 16 ωρες φιλολογικα και 17 ωρες μαθηματικα φυσικη κλπ μαθηματα στη β λυκειου. Οσο αναφορα τη Φινλανδια.Οι Φινλανδοι εχουν 99000 εκπαιδευτικους στην πρωτοβαθμια και δευτεροβαθμια εκπαιδευση με πληθυσμο χωρας 5.5 εκατομμυρια .Εμεις εχουμε 170. 000 με 11 εκατομμυρια. Ο Φινλανδος κατα μεσο ορο διδασκει 16,5 ωρες την εβδομαδα ο Ελληνας θα διδασκει 21 ωρες . Σε καθε τμημα ο Φινλανδος εχει 14 μαθητες ο Ελληνας εχει 26.Αν στον Φινλανδο μαθητη βαλεις τις ασκησεις των μαθηματικων και φυσικης που βαζουν στις πανελληνιες της τριτης λυκειου θα αρχισει τα ψυχοφαρμακα και θα παει στον ψυχολογο του σχολειου του αν δεν παρει κανα πιστολι να αυτοκτονησει πρωτα. Τα ελληνακια βεβαια εστω και με τα φροντιστηρια τα καταφερνουν και καθε χρονο ενα ποσοστο πανω απο 15% γραφει πανω απο 18 στα πολυ δυσκολα αυτα θεματα. Στα μαθηματικα και στη φυσικη δεν σηκωνει παπαγαλια. Αυτα γινονται στα νεα ελληνικα σχολεια οπου ο καθε καθηγητης δεν εχει γραφειο δικο του αλλα μισο συρταρι και εκτος απο διδασκοντας ειναι ψυχολογος επιστατης φυλακας προστατης καθαριστης παρασκευαστης τεχνικος υδραυλικος γραμματεας και υποχρεωτικα οπως θελει το υπουργειο μεγας γραφειοκρατης χαρτογιακας.Ολα αυτα για 900 ευρω το μηνα 10800 το χρονο στα 50 με δυο παιδια. Ειναι καιρος τα νεοφιλελευθερα στοματα να σιωπησουν να σταματησουν να μολυνουν τη κοινωνια και να σκεφτουν που εχουν φτασει αυτη τη χωρα. Αρκετα

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ camel 27/04/2013 17:16:34

      +10000

      Με πρόλαβες. Επιπλέον, στο σχολείο ο δάσκαλος / καθηγητής ΠΡΕΠΕΙ & ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, και όχι με τους άριστους, για να κομπορρημονεί για τις "επιτυχίες" του, όπως τα φροντιστήρια.

      Αλήθεια, ΟΛΟΙ οι μαθητές που πηγαίνουν φροντιστήριο πετυχαίνουν τους στόχους τους; Αλλά έτοιμη είναι η δαιμονοποίηση. Στην αποτυχία φταίει το (Δημόσιο) Σχολείο, στην επιτυχία τα μπράβο πάνε στο φροντιστήριο.

      Τέλος, στη Φινλανδία, οι καθηγητές πληρώνουν από την τσέπη τους το φωτοτυπικό χαρτί & τα χημικά αντιδραστήρια; Τι μισθό έχει ο Φινλανδός συνάδελφος; Αν είναι να γίνουμε Φινλανδία, να γίνουμε ΠΑΝΤΟΥ.

     • camel avatar
      camel @ KOSTAS70 27/04/2013 17:36:24

      Το σχολείο διαλύεται πριν το Πασχα, κάτι οι εκδρομές, οι επισκέψεις και οι γενικές συνελεύσεις και μας λέτε ότι πάμε να διαλύσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα επειδή αυξάνουμε κατά 2 ώρες την εργασία τους;»Αυτα δηλωσε σημερα ο βουλευτης Λαζαριδης στη βουλη. Αξιζει καποιος να ειναι βουλευτης οταν δεν καταλαβαινει την αξια των επισκεψεων και των εκπαιδευτικων εκδρομων και νομιζει οτι αυτα διαλυουν το σχολειο?Αυτοι οι ανθρωποι ομως νομοθετουν. Δυστυχως η χωρα δεν εχει καμμια ελπιδα οσο αυτες οι αντιληψεις ειναι κυριαρχες.ΥΓ Τελικα ποσο ασχετοι πρεπει να ηταν αυτοι οι Γαλλοι καθηγητες που ειχαν φερει περυσι τον Απριλιο το λυκειο τους στην Ακροπολη και οι μαθητες κοιτουσαν με ορθανοιχτα τα ματια τον Παρθενωνα. Φαινεται οι κουτοφραγκοι δεν εχουν βουλευτες σαν τους δικους μας να τους νομοθετησουν καμια απαγορευση των εκδρομων να μεινουν μονο στο σχολειο τους

     • akenaton avatar
      akenaton @ camel 27/04/2013 18:51:06

      Κι εδώ την καραμέλλα του νεοφιλελεύθερου λοιπόν! Και μάλιστα από εκπαιδευτικούς αν καταλαβαίνω καλά (;). Μάλιστα.
      Οι εμπειρίες μας στο καλάθι των αχήστων λοιπόν. Θετικά μαθήματα δεν γίνονταν παλιά, μόνο θεωρητικά. Εμείς που τελειώσαμε πρακτικό και πήγαμε Πολυτεχνείο είμαστε μαγική εικόνα. Θεωρείτε κατάκτηση πως ΟΛΟΙ οι μαθητές παίρνουν απολυτήριο Λυκείου άσχετα αν δεν ξέρουν να γράψουν ούτε το όνομά τους! Ένα απολυτήριο που κατάντησε κουρελόχαρτο. Θεωρείτε κατάκτηση που μπαίνουν στα Πανεπιστήμια "τούβλα" και βγαίνουν "πτυχιούχοι" τσιμεντόλιθοι! Οι 6 που πήγαιναν παλιά στο Πανεπιστήμιο βγαίναν επιστήμονες. Από τους 50 που πάνε τώρα, ούτε οι 10 δεν αξίζουν το πτυχίο τους. Όλοι όμως απαιτούν γραφείο με υπολογιστή, γραμματέα και υποπόδιο αντάξιο εργοστασιάρχη. Οι Φιλανδοί μαθητές που αριστεύουν σε όλους τους παγκόσμιους διαγωνισμούς, θα έπαιρναν ψυχοφάρμακα αν τους έβαζαν τα θέματα που μπαίνουν στις Πανελλήνιες, θέματα που οι ατσίδες οι δικοί μας μαθητές ντοπαρισμένοι από τα φροντιστήρια τα ξεπετάνε στο μάνι-μάνι. Ποιούς κοροϊδεύετε; Πήγαμε σε ελληνικά σχολεία. Βλέπουμε και τα τωρινά σχολεία των παιδιών μας. Δεν φταίτε βέβαια μονάχα εσείς. Φταίει και το Κράτος που ανέχεται τις συνδικαλιστικές σας ακρότητες, που σας χαϊδεύει τα αυτιά, που σας αφήνει χωρίς αξιολόγηση, που ανεχόταν την επετηρίδα μέχρι πρόσφατα, που δέχεται την μονιμότητα, που επιτρέπει σε ψυχασθενείς συναδέλφους σας να διδάσκουν, που επιτρέπει σε προβληματικούς συναδέλφους σας να δηλητηριάζουν άγουρες ανθρώπινες ψυχές. Φταίμε κι εμείς, η κοiνωνία ολόκληρη, που ανεχόμαστε να μας δουλεύουν με την "δωρεάν" παιδεία τάχαμου και την διπλοπληρώνουμε τόσο στο δημόσιο σχολείο με τους φόρους μας όσο και στα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα "out of pocket". Ε, λοιπόν, η παιδεία πρέπει να περιελθει στα χέρια των τοπικών κοινωνιών (αυτοδιοίκηση), η δωρεάν παροχή της να βασίζεται στο σύστημα των μαθητικών κουπονιών, οι εκπαιδευτικοί να προσλαμβάνονται από τους Δήμους και να αξιολογούνται συνεχώς, τα φροντιστήρια να κλείσουν και οι μισθοί σας να είναι ανάλογοι του έργου που προσφέρετε. Αν αυτό είναι θετικό και αναγνωρισμένο, ας είναι και πολλαπλάσιοι αυτών που παίρνετε τώρα. Αλλιώς, να παίρνετε δρόμο και να έρχεται άλλος στην θέση σας με όρεξη για δουλειά και αγάπη για αυτό που κάνει. Αρκεί να τα αξίζετε και τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα στο σχολείο όπως στην Φιλανδία.

     • panas avatar
      panas @ akenaton 27/04/2013 19:19:07

      Μάλλον υπάρχει εμπάθεια λόγω τραυματικών προσωπικών εμπειριών. Σκεφτείτε για λίγο σε πιο πλαίσιο καλούνται οι εκπαιδευτικοί ΣΗΜΕΡΑ να λειτουργήσουν. Δείτε τους μισθούς που είχαν και έχουν και την ταλαιπωρία και τον αγώνα που δίνουν μέχρι να διοριστούν. Παράλληλα σκεφτείτε πως η ελληνική κοινωνία πάντα απαξίωνε τους εκπαιδευτικούς (ο δασκαλάκος… ), σκεφτείτε πως όπου υπάρχει πανελλήνιος διαγωνισμός υπάρχουν και φροντιστήρια που αυξάνουν τον ανταγωνισμό (ακόμα και για τον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών…) και την δυσκολία των θεμάτων σε τέτοιο επίπεδο που μια ανομοιογενής τάξη δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και μετά οργανώστε εκ’ νέου την επίθεσή σας γενικά ενάντια στον έλληνα εκπαιδευτικό.
      Το πλαίσιο είναι άθλιο και οι έλληνες εκπαιδευτικοί φέρουν μεγάλη ευθύνη που δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο. Ήταν και δύσκολο απέναντι σε κυβερνήσεις και υπουργούς που απλώς αυτοσχεδίαζαν παρέχοντας φθήνια.
      Πάντως, εγώ είμαι τυχερός μέχρι τώρα με τις δασκάλες της μεγάλης μου κόρης…, ήμουν τυχερός και με τους δικούς μου δασκάλους και καθηγητές, αν και δεν έδειχνα τότε και τόσο ενδιαφέρον για τη μάθηση…

      Ι

     • akenaton avatar
      akenaton @ panas 27/04/2013 19:27:04

      Αγαπητέ Πάνα, καμιά εμπάθεια. Παντού στον κόσμο υπάρχουν διαγωνισμοί και εξετάσεις με αιχμή του δόρατος τις ΗΠΑ. Φροντιστήρια όμως ΔΕΝ υπάρχουν πουθενά. Όλα είναι ζήτημα οργάνωσης των εξετάσεων πάνω σε αυτά που έχουν ΔΙΔΑΧΤΕΙ οι εξεταζόμενοι. Με μια προϋπόθεση: θα πρέπει πράγματι να ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΤΕΙ. Στο σημερινό σχολείο, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Το σημερινό σχολείο πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων. Τότε θα μπορείς να οργανώνεις τέτοιες εξετάσεις που δεν θα χρειάζονται τα φροντιστήρια. Η αλήθεια είναι απλή αλλά πονάει.

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ akenaton 27/04/2013 20:09:10

      "Τούβλα" οι απόφοιτοι Λυκείου, "τσιμεντόλιθοι" οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου (φυσικά και τα δύο Ελληνικά και Δημόσια). Μίσος, μίσος, μίσος...

      Επειδή, πολλά δεν ξέρεις, αλλά εύκολα κατηγορείς, άκου να μαθαίνεις. ΕΝΤΟΛΗ από πάνω, πολύ πολύ πάνω, είναι ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ή έστω ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, και γι' αυτό το λόγο, ΟΛΟΙ ΠΕΡΝΑΝΕ στην επόμενη τάξη, εκτός πια και αν μιλάμε για "τραγικές" περιπτώσεις. Και ΚΑΛΩΣ υπάρχει αυτή η ντιρεκτίβα. Γιατί το παιδί, μέσα στο σχολείο, και κοινωνικοποιείται, και όσο να 'ναι κάτι θα του μείνει , και ΚΥΡΙΩΣ μένει, όσο γίνεται, μακριά από περίεργες εξωσχολικές καταστάσεις, Κατάλαβες τώρα γιατί πολλοί απόφοιτοι δεν έχουν υψηλό επίπεδο; Δεν είναι ο ρόλος του σχολείου να τους κάνει όλους αριστούχους ούτε να είναι διαμετακομιστικό κέντρο για τα ΑΕΙ αλλά να παρέχει ΠΑΙΔΕΙΑ. Ξέρω, ότι μ' όλα αυτά ξενερώνεις, γιατί οι μετοχές της παιδείας είναι χαμηλά στο νεοφιλελεύθερο χρηματιστήριο.

      Τέλος, για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί. Για υποδομές, για σύστημα, κουβέντα.

      Δε με νοιάζει το +2 ώρες στο ωράριο. Έτσι και αλλιώς, κάθομαι πολύ παραπάνω στο σχολείο. Σίγουρα, όμως, θα οδηγήσει σε απολύσεις. Και οποιαδήποτε απόλυση, είναι πηγή προβληματισμού και όχι ... πανηγυρισμού (;;;;!!!!).

      Πάντως, σ' ευχαριστώ που κάνεις την παραχώρηση, να δοθεί αύξηση (1-2 cents; το χρόνο;) για τον εκπαιδευτικό που κάνει σωστά τη δουλειά του.

      ΥΓ: Αλήθεια, γιατί να πάει η εκπαίδευση στους δήμους; Για να μπορεί ο "τσιφλικάς να κάνει κουμάντο"; Άσε, τα ζήσαμε...

     • akenaton avatar
      akenaton @ KOSTAS70 27/04/2013 20:22:19

      Ας δεχτούμε την άνωθεν εντολή στα δευτεροβάθμια σχολεία για χάρη του διαλόγου. Ισχύει παρόμοια εντολή και για τα πτυχία των ΑΕΙ; Αλήθεια, εσείς είστε ευχαριστημένος με αυτά που μου γράψατε; Κι εμένα δεν με νοιάζει πόσες ώρες εργάζεται ένας καθηγητής. Αν κάνει καλά την δουλειά του, ας εργάζεται λιγότερο. Την κάνει όμως; Είστε ευχαριστημένος από το δημόσιο ελληνικό σχολείο; Οι εκπαιδευτικοί δεν φταίνε σε τίποτε στην περίπτωση που δεν είστε; Αν είστε ευχαριστημένος φυσικά, άκυρη η ερώτηση, άκυρος και ο συνολικός προβληματισμός.

      Αυτό με το μίσος, να το πάρετε πίσω. Δεν κερδίζετε τίποτε με χαρακτηρισμούς, είναι ανέξοδοι, δεν προάγουν τον διάλογο και κυρίως μπορεί να επιστραφούν και τότε περιερχόμεθα σε καταστάσεις που δεν τιμούν κανέναν μας.

     • akenaton avatar
      akenaton @ KOSTAS70 27/04/2013 20:26:01

      Και κάτι τελευταίο. Αφού ο ρόλος του σχολείου δεν είναι να μάθει στα παιδιά μας γράμματα αλλά να τα κρατάει "μακριά από περίεργες εξωσχολικές καταστάσεις" , τότε να μην απασχολούμε τσάμπα και βερεσέ καθηγητές ειδικοτήτων. Απλοί επιμελητές στις τάξεις θα ήταν αρκετοί για την "κοινωνικοποίηση" που λέτε και την διατήρηση μιας στοιχειώδους τάξης.

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ akenaton 27/04/2013 20:45:08

      Μη διαστρεβλώνετε τα λόγια μου, ήμουν ξεκάθαρος: ο ρόλος του σχολείου δεν είναι ΜΟΝΟ να δημιουργεί "καλούς" μαθητές αλλά και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ, που δεν τα βλέπετε εσείς που είστε "απ' έξω".

      Η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ εντολή ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. Είναι το πρώτο για το οποίο ενημερώνεται ο νεοδιόριστος στο ΠΕΚ. Ρωτήστε όποιον εκπαιδευτικό θέλετε.

      Όσο αφορά τα ΑΕΙ, ΔΕΝ παίρνουν ΟΛΟΙ πτυχίο. Που το είδατε αυτό;

      Δεν είμαι ευχαριστημένος με το υπάρχον σύστημα, γιατί ΠΟΤΕ κανένας δε ρώτησε τη γνώμη μου. Έχω το αλάθητο; Το αντίθετο, αλλά μέσα από τις γνώμες και τις ιδέες χιλιάδων
      εκπαιδευτικών, κάτι καλό δε θα μπορούσε να προκύψει;

      π.χ. Πως θα γίνει να μη χρειάζονται τα φροντιστήρια; ΧΤΕΣ, όχι αύριο, η εξεταστέα ύλη στο ΜΙΣΟ. Γιατί θα πρέπει να κάνω στην Κατεύθυνση 300 ασκήσεις; Πότε να προλάβω, όταν κάποιες απ' αυτές χρειάζονται 1 σχολική ώρα και έχω 50 ώρες / χρόνο; Αν κάνω τις 299, και στις εξετάσεις "πέσει" η 300η, θα είμαι καλός καθηγητής ή εσύ ο γονιός θα 'ρθεις να με κατηγορήσεις για πλημμελή διδασκαλία;

      Πως τα καταφέρνουν τα φροντιστήρια; ΔΕΝ τα καταφέρνουν. Είπα και παραπάνω, στην αποτυχία "φταίει το Σχολείο", στην επιτυχία "μπράβο στο φροντιστήριο".

     • camel avatar
      camel @ KOSTAS70 28/04/2013 20:02:37

      Αστο αγαπητε ο Ακενατον ειναι παντογνωστης. Τον ευχαριστω παντως για το τσιμεντολιθο . Ας μαθει λοιπον πως τσιμεντολιθος μαθηματικος ή φυσικος δεν υπαρχει. Ισως ιδιορυθμος περιεργος τρελος αλλα αυτες οι ειδικοτητες θελουν μυαλο πολυ μυαλο για να παρουν πτυχιο. Δεν ειναι τυχαιο που η Μερκελ ειναι φυσικος ή Θατσερ ηταν χημικος

     • akenaton avatar
      akenaton @ camel 29/04/2013 10:19:31

      Φως, φως, υφάρχει!
      Καλό Πάσχα εύχομαι.

     • Karenin avatar
      Karenin @ akenaton 28/04/2013 00:54:18

      Διαφωνω πολές φορες μαζι σου, αλλα εδω προσυπογράφω μεχρι κεραίας.

     • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
      ΑΜΟΡΓΟΣ @ camel 28/04/2013 20:49:38

      1) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.
      2)ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΕΙΧΑΝ ΨΥΧΗ,ΕΙΧΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ(ΟΧΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ).ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ 15 ΜΕΣΟ ΟΡΟ(ΕΧΩ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΦΑΝΑΡΙΑ.
      3)ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ,ΔΕ ΛΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΥΛΗ ΣΑΦΗΣ.ΔΙΑ ΒΑΖΑ ΚΑΤΑΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ.ΤΩΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΜΕ 11 ΜΕΣΟ ΟΡΟ.ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ?
      ΟΤΑΝ ΦΘΑΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ'' ΑΛΑΛΑ ΤΑ ΠΛΗΘΗ''.ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ?
      4) ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΕΡΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
      5)ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΤΕ 13 ΚΑΙ 14 ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΕ ΕΣΤΩ ΤΟ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ?
      6)ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΑΤΕ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ.ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΣΕΙΣ.ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ.

     • KOSTAS70 avatar
      KOSTAS70 @ ΑΜΟΡΓΟΣ 28/04/2013 23:12:06

      1) Το πρόβλημα είναι κατ' εξοχήν οικονομικό (δε λέω μισθών). Δείτε τι ποσά για την Παιδεία ξοδεύουν οι χώρες που πολλοί εδώ μέσα θεωρούν πρότυπα.
      2) ¨Μαργαριτάρια" ανέκαθεν γράφονταν και θα γράφονται. Το "στουρνάρι" ποτέ δε θα 'παιρνε ούτε παίρνει 15. Οι καθηγητές και τώρα έχουν ψυχή. Αλλά δε συμφέρει την κοινωνία να το αναγνωρίσει, για πολλούς και διάφορους λόγους.
      3) Πόσοι την εποχή σας περνούσαν Πανεπιστήμιο; Δεν υπήρχαν τότε φροντιστήρια; Αν υπήρχαν, πόσο πετυχημένοι ήταν οι "Δάσκαλοι με ψυχή"; Με 11,5 ΔΕΝ περνάει κανείς Δάσκαλος ή Φιλόλογος. Οι εργαστηριακές ασκήσεις ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσω από την τσέπη μου τ' αντιδραστήρια.
      4) Όλοι οι παλαιοσοβιετικοί έχουν γίνει τώρα νεοφιλελεύθεροι, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Και οι δύο ιδεολογίες ταιριάζουν τόσο, γιατί ΔΕ σέβονται ούτε τον άνθρωπο ή την κοινωνία.
      5) Είτε σε παραμεθόριες περιοχές με 18-20 ή τώρα στην πόλη με 30 μαθητές στην τάξη, κάνω κανονικά τη δουλειά μου. Και θεωρία και ασκήσεις και εργαστήρια, τα πάντα.
      6) Ποια ΑΔΕΔΥ; Ο καθηγητής, πτυχιούχος Πανεπιστημίου ("τσιμεντόλιθος" κατ' άλλο σχολιαστή), επιτυχών σε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, έχει εισόδημα λιγότερο από τον κλητήρα του Υπ. Οικ. Γι' αυτό ακούμε συχνά το μότο από τα, δασκαλεμένα από το σπίτι, παιδιά: Γιατί να σπουδάσω, για να γίνω φουκαράς σαν και σένα;

     • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
      ΑΜΟΡΓΟΣ @ KOSTAS70 29/04/2013 21:55:37

      1)ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ,ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
      2)ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ,ΟΜΩΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.ΑΥΤΟ ''ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ...''ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
      3)ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΑΝΤΑ.ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.ΔΗΛ.ΚΑΝΕΙΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ.ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΛΕΞΗ.
      4)ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΠΟΤΗΡΙΩ
      5)ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
      6)ΣΤΟ ΕΚΤΟ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

     • Ελλην-1821 avatar
      Ελλην-1821 @ camel 28/04/2013 22:43:03

      Θα μας κρίνουν όλοι οι από πάνω με κριτήρια... πως δεν συνάντησαν τον τάδε καθηγητή κ.λ.π
      Το μόνο θετικό κριτήριο είναι οταν βάζεις βαθμό πιο μεγάλο στο παιδί απο το άλλο ώστε να γίνει σημαιοφόρος. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΩ ....
      Ψ Ε Υ Τ Η

   • δημης avatar
    δημης @ Karenin 27/04/2013 18:40:45

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ "ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ" ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ.....
    -Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 30 ..ΣΕ ΦΙΛΑΝΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΠΟΙΩΝ...
    -ΘΑ ΔΕΧΟΣΑΣΤΕ ...ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΓΙΑ ...ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑ)...
    ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ;;;;;;
    -Η "ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ " ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΠΡΙΝ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΗ...ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ ...ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΑΤΕ ...ΕΤΣΙ;;;;
    -ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ...ΤΑ ΠΡΟΓΡ/ΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ..ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΕΚ ΤΗΣ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΩΝ ΠΡΙΝ ... ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΕΙ...
    -ΣΙΓΟΥΡΑ ..ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ...ΦΙΛΑΝΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠ΄ΕΞΩ... ΞΕΡΕΡΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΕΠΙΜΟΡΦΟΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠ/ΚΟΙ....
    -ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ..ΦΙΛΑΝΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΝΤΙΡΕΚΤΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ Η΄ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Η΄ΦΕΡΝΟΥΝ "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" ΤΟΥΣ..ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΑ...
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ...
    ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ...ΠΡΟΘΥΜΟΣ...

 32. PANTELIS avatar
  PANTELIS 27/04/2013 10:44:11

  Ρε μεγάλε ΚΠ ποια είναι η κοινωνία των πολιτών, την οποία μάλιστα εκπροσωπείς εσύ ;Τους μόνους που εκπροσωπείς είναι η κοινωνία των οσφυοκαμπτων και των μίζερων που για να καλύψουν την δική τους ανικανότητα και ανεπάρκεια και για να ξορκίσουν τις τύψεις τους φοράτε τις παντόφλες σας και κάνετε κριτική εκεί που σας παίρνει στους αδύναμους και στους υπαλλήλους αλλά όχι στις εξουσίες που γλύφατε τόσα χρόνια… Υ.Γ. από έναν που δεν είναι Δ.Υ.

  • δημης avatar
   δημης @ PANTELIS 28/04/2013 10:11:49

   ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ..
   ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ...
   -ΔΩΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤ(Η)ΚΟΥ ΤΟΜΕΑ..
   -ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ...ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΘΕΜΟΣ ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΤΣΟΣ ...ΚΛΠ..ΚΛΠ...

 33. ΑΝΤΑ avatar
  ΑΝΤΑ 27/04/2013 10:46:41

  Τελικά αυτό που φαίνεται από τις συζητήσεις εδώ , είναι δυστυχώς ο διχασμός που καλλιεργείται μεταξύ μας.
  ΔΙΧΑΣΜΟΣ ανάμεσα σε αυτούς πού έχουν δουλειά και αυτούς που δεν έχουν.
  Σε αυτούς που δουλεύουν 15 ώρες την ημέρα και σε αυτούς που δουλεύουν 12 ώρες.
  Σε αυτούς που παίρνουν δώρο του Πάσχα και σε αυτούς που δεν παίρνουν.
  Σε αυτούς που δουλεύουν στην Δευτεροβάθμια και σε αυτούς που δουλεύουν στην Πρωτοβάθμια.
  Αντί να απαιτήσουμε αξιοπρεπή ΠΑΙΔΕΙΑ , ΥΓΕΙΑ και ΖΩΗ.......
  ......Τρωγόμαστε μεταξύ μας .
  Η χώρα έχει γίνει εχθρική προς τους πολίτες της ...πια...
  Και όσοι απομένουν εδώ, κατηγορούν ο ένας τον άλλο.
  Ας μην το επιτρέψουμε άλλο....

  • Ελλην-1821 avatar
   Ελλην-1821 @ ΑΝΤΑ 28/04/2013 22:49:41

   Δώρο πασχα ;
   Γιατι δεν καταγγέλλετε το "παραθυράκι" που έχει κάνει ώστε οι τύποις "οδοκαθαριστές" μετά 2 έτη να την αράζουν στα γραφεία των δήμων; Να χαίρεστε την πιο βρώμικη πρωτεύουσα που ζείτε

 34. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 27/04/2013 10:54:37

  Mε όσα διάβασα,κατέληξα στα παρακάτω.
  α)Ο

 35. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 27/04/2013 11:44:51

  Με όσα διάβασα,κατέληξα στα παρακάτω
  α)Οι εκπαιδευτικοί είναι...Λειτουργοί.
  β)Σαν λειτουργοί,πρέπει να εργάζονται λιγότερες ώρες από τους πιλότους της ΠΑ (καθόσον αυτοί είναι απλοί μαχητές)και καλό θα ήταν να εργάζονται όσο οι μητροπολίτες.
  γ)Στο γυμνάσιο και κυρίως στο λύκειο αποκτήσαμε πλούτο γνώσεων!
  δ)Οι λουφαδόροι,κοπανατζήδες,αδιάφοροι,είναι ελάχιστοι.Το πολύ 2-3 ανά σχολείο!
  ε)Σχεδόν όλοι διδάσκουν σε 30μελή τμήματα.
  στ)Η επόμενη μεγάλη κινητοποίηση θα γίνει,εάν δεν γίνουν το συντομότερο οι αξιολογήσεις,με όσο το δυνατόν αυστηρά κριτήρια.
  Τελικά με την πρόοδο που σημειώνω,σε λίγο καιρό θα πάψω να είμαι σχετικά άσχετος.Θα γίνω τελείως άσχετος.

  • ΣΠΙΘΑΣ avatar
   ΣΠΙΘΑΣ @ Σχετικά Ασχετος 27/04/2013 13:44:35

   Πολυμαθίην νόον έχειν ου διδάσκει. Για "σχετικό άσχετο"

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ ΣΠΙΘΑΣ 27/04/2013 15:50:52

    Oπαδός του Ηράκλειτου....να υποθέσω;
    Πρόσεχε γιατί σε κόβω για πολυμαθέστερο εμού.

    • ΣΠΙΘΑΣ avatar
     ΣΠΙΘΑΣ @ Σχετικά Ασχετος 27/04/2013 16:57:57

     Με συγχωρειτε αλλά εσείς μιλήσατε για πλούτο γνώσεων, τουτέστιν για ποσοτικά κριτήρια. (Για "σχετικό άσχετο")

 36. ΕΥΛΟΧΟΣ avatar
  ΕΥΛΟΧΟΣ 27/04/2013 11:51:28

  Καλημέρα και πάλι. Εργαζόμενοι ανεπαρκείς υπάρχουν παντού. Συνήθως είναι και αυτοί που έχουν τα "μέσα και τα έξω', επομένως δεν φοβούνται αναφορές, ΕΔΕ κ.λπ. διότι, πιθανότατα, θα τους καλύψει το "μέσον". Στο Δημόσιο υπήρχε, κακώς, μεγάλη ατιμωρησία. Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Όλοι μας έχουμε τύχει σε Δημόσιες Υπηρεσίες που υπάρχουν πανάξιοι άνθρωποι και την ίδια στιγμή δίπλα βλέπεις ρεμπεσκέδες. Αυτοί λοιπόν οι ανεπαρκείς, φορτώνουν την δουλειά τους στους υπόλοιπους. Θα μου πείτε, αυτό δεν λύνεται με την αξιολόγηση; Στην Φινλανδία ναι, στην Γαλλία ναι, στην Ιταλία ακόμη, ναι. Στην Ελλάδα, ΟΧΙ. Διότι είμαστε όλοι βέβαιοι, εντός και εκτός Δημοσίου, ότι πάλι θα παίζουν τα "μέσα και τα έξω" σε κάποιον βαθμό, μικρότερο ή μεγαλύτερο. Και είναι λογική αυτή η σκέψη, διότι στα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη η Δημόσια Διοίκηση είναι ανεξάρτητη της κυβερνώντων. Βλέπε Ιταλία η οποία με δεκάδες κυβερνήσεις σε 50 χρόνια έχει μία Δημ. Διοίκηση που τρέχει. Να κάνουμε την σύγκριση με την δική μας; Κάθε υπουργός κάνει αλλαγές, ο επόμενος ξανακάνει αλλαγές, μέσα στην ίδια κυβέρνηση μετά από ανασχηματισμό, ξανακάνει αλλαγές... Έχω τον τάδε γνωστό στο τάδε κόμμα, μπαίνω στην τάδε επιτροπή, ζητώ μετάθεση εκεί, θέλω να να δουλέψω εκεί, θέλω επίδομα φακέλλου, θέλω επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, θέλω, θέλω, θέλω... Εγώ επιθυμώ διακαώς την, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ, αξιολόγηση. Δεν έχω τίποτε να φοβηθώ. Ευχαριστώ.

  • m.s avatar
   m.s @ ΕΥΛΟΧΟΣ 27/04/2013 13:32:36

   Καθηγήτρια η γυναίκα μου , δεν χάνει σεμινάριο."Πρέπει να παρακολουθούμε την εξέλιξη" μου λέει , " να γινόμαστε καλύτεροι". Παρακολούθησε για 4-5 μήνες κάτι σχετικό με υπολογιστές πως να τους χρησιμοποιείς στο μάθημα . Έδωσε και εξετάσεις πιστοποίησης και μάλιστα πήγαμε σε άλλη πόλη γιατί τα εξεταστικά κέντρα της πόλης μας είχαν συμπληρώσει τον αριθμό υποψηφίων. Περιμένει ενάμισι χρόνο τα αποτελέσματα!!!!!!!!!!!( αν υπάρχουν τα γραπτά ακόμα)
   χαχαχα την έρμη.
   Για να μην έχετε αυταπάτες πως βλέπουνε μερικοί την επιμόρφωση και την αξιολόγηση .

   • ΕΥΛΟΧΟΣ avatar
    ΕΥΛΟΧΟΣ @ m.s 27/04/2013 13:48:08

    Τα γνωρίζω από πρώτο χέρι τα παραπάνω. Έχετε πολύ μεγάλο δίκιο. Από παραδείγματα, έχω και εγώ πάρα πολλά να εκθέσω. Γι' αυτό και μίλησα για ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αξιολόγηση, η οποία με τα δικά μας δεδομένα, μάλλον είναι, να μην πω αδύνατη, πολύ δύσκολη...

 37. euagelos avatar
  euagelos 27/04/2013 12:21:50

  Η καλή παιδεία και οι εκτεταμένες φασιστικές αντιλήψεις δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε μια κοινωνία. Μην ανυσηχείτε λοιπόν καθόλου. Η ελληνική κοινωνία έχει από χρόνια κάνει τις επιλογές της.

 38. ΝΠ avatar
  ΝΠ 27/04/2013 16:24:07

  Καλά,ιδιωτικά σχολεία υπάρχουν στη Φιλανδία;
  Ποιος μίλησε για τις εργασίες των μαθητών και διαφώνησε;
  Αν έχετε άλλα στοιχεία,ευπρόσδεκτη η τεκμηρίωση.
  Υ.Γ. Δεν είμαι ειδικός αλλά τα σχολεία(κτήρια)μορφώνουν...(μορφή).
  Τι ωραία λέξη.δική μας,άκουσα....

 39. ΝΠ avatar
  ΝΠ 27/04/2013 16:26:24

  akenaton: καιρός να τα ψάλετε στους συνδικαλιστές.
  Αρχίστε από την κεφαλή της Ολμε

 40. Dimitris avatar
  Dimitris 27/04/2013 17:47:58

  Ντροπή τους! Ακόμα και τα παιδιά χρησιμοποιούν ως ομήρους για την προάσπιση συντεχνιακών κεκτημένων. Θέλει πολύ "τρόικα" αυτός ο τόπος για να καθαρίσει ο κόπρος του Πασοκικού Αυγεία.

 41. ΤΚ avatar
  ΤΚ 27/04/2013 19:09:04

  Δεν φταίνε φυσικά οι εκπαιδευτικοί και το μόνο σίγουρο είναι πως οι περισσότεροι κάνουν δουλεύουν πιο πολύ από πολλούς υπόλοιπους ΔΥ. Πρέπει να είσαι ΠΑΡΑ πολύ μεγάλο γαϊδούρι για να μην ασχολείσαι όσο μπορείς περισσότερο και καλύτερα, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά. Αν μη τι άλλο παίρνουν λίγη από την ενέργειά τους (φαντάζομαι, αλλά 99% έτσι είναι) για να μην τελματώνουν και αράζουν όπως χιλιάδες άλλοι ΔΥ.

  Όμως το ωράριό τους είναι τουλάχιστον ενοχλητικό. Και δημιουργεί στρεβλώσεις για όλους. Καταρχήν για τους ίδιους αφού εύκολα βλέπουν τη δουλειά τους ως part-time, άρα μπορούν να θεωρήσουν ότι θα συμπληρώσουν το εισόδημά τους στρέφοντας και προς κάπου αλλού το καθημερινό τους απόθεμα για εργασία. Μεγάλο λάθος! Αντί να κάτσουν μια ώρα παραπάνω στο σχολείο, τρέχουν να φύγουν ή δεν τους νοιάζει να μένουν τα σχολεία κλειστά, για να μπορέσουν να συνεχίσουν στην επόμενη δραστηριότητά τους.

  Γιατί δηλαδή να παίρνουν δουλειά "για το σπίτι". Να κάθονται όλοι στα σχολεία και να κάνουν εκεί τις προετοιμασίες τους. Και αν δεν τους αρέσουν οι συνθήκες εργασίας να απαιτήσουν να αλλάξουν. Να έχουν τον υπολογιστή τους, πρόσβαση στο Internet, στις σχολικές βιβλιοθήκες, σε φωτοτυπικά και ό,τι άλλο χρειάζονται για την προετοιμασία τους.

  Να δουλεύουν καθημερινά 7.30 με 15.30 κι ας κάνουν στις τάξεις 15-20 ώρες τη βδομάδα. Και το σχολείο τους θα αγαπήσουν περισσότερο, θα είναι πιο κοντά στους μαθητές όχι μόνο μέσα στην τάξη αλλά και σε άλλες στιγμές, που χρειάζεται μια προσωπική συζήτηση, θα τους βρίσκουμε οι γονείς, θα επιμορφώνονται. Ειδικά η επιμόρφωση, θα μπορούσε να γίνεται π.χ. και τις μέρες του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού...

  Φυσικά και δεν φταίνει οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, για το ωράριο και τις αργίες τους. Είναι όμως μια ακόμα στρέβλωση που μόνο κακά φέρνει, καταρχήν γι' αυτούς και κατ' επέκταση τα παιδιά μας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα και ολόκληρη την κοινωνία. Μην ξεχνάμε ότι οι πρώτοι "επαγγελματίες" και η πρώτη μορφή "επαγγελματικής συνείδησης" που μαθαίνουν τα παιδιά μας από κοντά και στην πράξη, είναι αυτή των εκπαιδευτικών. Καλό παράδειγμα; Και, τ' αγόρια πάμε και στον στρατό :( :( Τραγικό!

  • Τεμπέλης Εκπαιδευτικός avatar
   Τεμπέλης Εκπαιδευτικός @ ΤΚ 28/04/2013 10:49:49

   " Και αν δεν τους αρέσουν οι συνθήκες εργασίας να απαιτήσουν να αλλάξουν. Να έχουν τον υπολογιστή τους, πρόσβαση στο Internet, στις σχολικές βιβλιοθήκες, σε φωτοτυπικά και ό,τι άλλο χρειάζονται για την προετοιμασία τους."
   Εσύ ζεις στην Ελλάδα;
   Όλοι εσείς που χαρήκατε με την αύξηση του ωραρίου δεν έχω καταλάβει τι θέλετε, να δουλεύουν παραπάνω οι "τεμπέληδες" καθηγητές ή να γίνει πιο αποδοτική η δουλειά τους ώστε να βελτιωθεί η εκπαίδευση των παιδιών σας;
   Αν στόχος είναι το πρώτο, τότε υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως μαστίγια, αλυσίδες κτλ αν στόχος είναι το 2ο τότε με πορδές δεν βάφονται αυγά.
   2 ώρες επιπλέον στις τάξεις δεν είναι κάτι σημαντικό αλλα όταν έρχεται να προστεθεί στην 40% μείωση των μισθών, στις υποχρεωτικές μεταθέσεις, στην παντελή έλλειψη επιμόρφωσης και υλικοτεχνικής υποδομής και στις τάξεις των 30 κανακάρηδών σας εμποτισμένων με την νοοτροπία σας, οι οποίοι όταν τους ρωτάς γιατί δεν προσέχουν στο μάθημα σου λένε ότι αυτά τα έχουμε κάνει στο φροντιστήριο, τότε σας λέω συγχαρητήρια, τα καταφέραμε, το πατάξαμε το τέρας.
   Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σας χρειάζονται 10 λεπτά σε μια τέτοια αίθουσα, όχι να τους μάθετε κάτι, απλά να τους κρατήσετε ήσυχους.

 42. foros1 avatar
  foros1 27/04/2013 20:43:49

  εμεις συζητάμε και τα νομοσχεδια περνανε...
  τελικα ο τελικος καταλύτης δεν ειναι ουτε οι απεργίες (υπαρχει παντα η επιστρατευση), ουτε οι αντιδικίες.
  ο τελικός καταλύτης θα ειναι οι επομενες εκλογες, οποτε αυτες γίνουν, με μια προυπόθεση: να ειπωθουν ολα προεκλογικά, να υπαρξουν ακριβεις δεσμευσεις και αυτες να ακολουθηθουν πιστα μεχρι το τελος, οποιο και αν ειναι αυτό.
  το αλλα λεγαμε, αλλα κανουμε καθως και οι μπαμπουλες δεν πειθουν κανενα πια....

 43. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 27/04/2013 21:00:53

  Είναι ντροπή μεγίστη ο εκβιασμός αυτός.
  Πρόκειται για εγκληματική πράξη κι ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.

  • iraklis avatar
   iraklis @ Μανιάτης 28/04/2013 10:06:38

   Αν εννοείς ότι η στάση αυτή του υπουργείου είναι εγκληματική απέναντι στους εκπαιδευτικούς στις οικογένειες τους και στα ΠΑΙΔΙΑ τους συμφωνώ απόλυτα… Όπως και ότι είναι ντροπή να εκβιάζει ψυχολογικά, το υπουργείο τους εκπαιδευτικούς με αυτόν τον τρόπο λίγο πριν από τις εξετάσεις πατώντας πάνω στην ευαισθησία όλων μας για τα παιδιά… …

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ iraklis 29/04/2013 16:18:23

    Εγκληματική πράξη είναι αυτή των καθηγητών.
    Να τελείωνει το παραμύθι του αυτοματισμού ότι ο εργαζόμενος έχει πάντα δίκιο, ειδικά ο βολεμένος.

  • camel avatar
   camel @ Μανιάτης 29/04/2013 13:17:14

   Αφιερωμενο σε ολους τους νεοφιλελευθερους

   Ο παρακάτω διάλογος διαδραματίζεται μεταξύ δύο καθηγητών (φυσικών).Ο ένας είναι ο Φιλανδός Έρικ Κέκονεν και ο άλλος ο Έλληνας Δημήτρης Αλεξάνδρου. Αφορμή για το διάλογο αυτό είναι η πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ που χαρακτηρίζει τους Έλληνες μαθητές ως σκληρά εργαζόμενους αλλά με μειωμένη επίδοση ,κυρίως σε θέματα που απαιτούν εμβάθυνση και κριτική σκέψη.Από την άλλη αναδεικνύει τους Φιλανδούς μαθητές ως εκείνους με την μεγαλύτερη επίδοση και κριτική ικανότητα.
   Έρικ : «Καταρχάς να πούμε για τους μαθητές. Στη Φινλανδία οι μαθητές ξεκινάνε το σχολείο στα 7 τους χρόνια .Δεν δίνουν εξετάσεις μέχρι να γίνουν 16 ετών .Παρόλα αυτά γράφουν συχνά διαγνωστικά τεστ που έχουν σκοπό να διαπιστωθούν οι τυχόν αδυναμίες του κάθε μαθητή .Αν υπάρχουν τέτοιες τότε ο μαθητής λαμβάνει εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία μέσα στο σχολείο του. Το 30 % των μαθητών κάνει ενισχυτική διδασκαλία. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών είναι μικρός λόγω της έλλειψης του βαθμού και των πολλών εξετάσεων. Φανταστείτε ότι στα διαγνωστικά τεστ δεν υπάρχει επιτήρηση καθηγητή και δεν τολμάει κανείς να αντιγράψει γιατί θεωρείται η μεγαλύτερη ντροπή.
   Δημήτρης : «Σοβαρά μιλάς ;Στην Ελλάδα αντίθετα ο βαθμός και οι εξετάσεις είναι η ιπποδύναμη της επίδοσης και όλου του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα ,κάτι που καλλιεργείται από όλους τους παράγοντες της σχολικής ζωής (εκπαιδευτικά προγράμματα ,εκπαιδευτικούς, γονείς, φροντιστήρια ).»
   Έρικ : «Τι είναι frontistiria Δημήτρη ; »
   Δημήτρης : «Κάτι σαν την δική σας ενισχυτική διδασκαλία ,μόνο που είναι επί πληρωμή και είναι για όλους τους μαθητές και κυρίως για τους καλούς. »
   Έρικ : «Κάνουν και οι καλοί ενισχυτική ; Αφού είναι ήδη καλοί .Δεν σου κρύβω ότι μου ακούγεται κάπως περίεργο. Γιατί δεν βάζουνε τους καθηγητές που δουλεύουν στα φροντιστήρια να κάνουν ενισχυτική στο δημόσιο σχολείο ;Αλλά μόνο στους μαθητές που το έχουν ανάγκη .Αλήθεια πόσα παιδιά έχετε σε κάθε τμήμα στο σχολείο ; »
   Δημήτρης : «Στην Ελλάδα ο μέγιστος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι 27 με τάση αύξησης . »
   Έρικ : «Σοβαρά; Μου φαίνεται αδιανόητο να μπορώ να κάνω καλό μάθημα σε 27 μαθητές .Στη Φινλανδία ο μέγιστος αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι 16. »
   Δημήτρης : «Πες μου Έρικ για την εικόνα και το πνεύμα της εκπαίδευσης στη χώρα σας. »
   Έρικ : « Ένα πολύ σημαντικό γεγονός είναι το αίσθημα ισότητας από το οποίο διαπνέεται όλο το εκπαιδευτικό σύστημα . Όλα τα σχολεία είναι δημόσια ,ιδιωτικά δεν επιτρέπονται. Επίσης όλα τα δημόσια είναι ισότιμα μεταξύ τους. Τα παιδιά ανεξαρτήτως των ικανοτήτων τους φοιτούν στα ίδια τμήματα. Δεν υπάρχουν ομογενή ως προς την επίδοση τμήματα. Στο ίδιο σχολείο που φοιτά το παιδί του πιο πλούσιου Φιλανδού φοιτά και το παιδί του πιο φτωχού. Δεν υπάρχει εκπαίδευση διαφορετικών ταχυτήτων .Τα παιδιά από πολύ μικρά διδάσκονται επισταμένα την αξία της ισότητας ,της διαφορετικότητας και της αλληλεγγύης. Μάλιστα οι πιο καλοί μαθητές βοηθούν τους αδύναμους μαθητές ή αυτούς που έχουν κινητικά προβλήματα. Φαινόμενα bullying (σχολικού εκφοβισμού )είναι άγνωστα σε εμάς .Για εμάς που είμαστε μικρή χώρα δεν περισσεύει κανείς ,όλοι μπορούν να γίνουν χρήσιμοι για τη χώρα τους. Βασική γραμμή των κυβερνώντων είναι να έχουν όλοι οι μαθητές πραγματικά ίσες ευκαιρίες μάθησης».
   Δημήτρης : «Στην Ελλάδα ,αντιθέτως, η εκπαίδευση είναι ταξική .Μάλιστα η ίδια η αναπαραγωγή της άρχουσας τάξης γίνεται μέσω της ακριβής ιδιωτικής εκπαίδευσης (ιδιωτικά σχολεία ) που οδηγεί κατευθείαν σε καλά πανεπιστήμια του εξωτερικού και αργότερα στις ακριβοπληρωμένες θέσεις. Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής :Πώς ένας έλληνας πολιτικός ή μεγαλοδημοσιογράφος θα υπερασπιστεί τη δωρεάν δημόσια παιδεία όταν δεν αφορά τα δικά του παιδιά αφού αυτά είναι για αλλού προορισμένα;Εν τω μεταξύ όσοι είναι οι υπουργοί Παιδείας που έχουν περάσει από την Ελλάδα άλλες τόσες είναι και οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις :(μεταρρύθμιση Κοντογιαννόπουλου, μεταρρύθμιση Αρσένη, Ευθυμίου , Γιαννάκου ).
   Όλες βέβαια αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν κατά βάθος μια αλλαγή του εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.(οι δέσμες γίνανε κατευθύνσεις των 9 εξεταζομένων μαθημάτων μετά των 6 και τώρα από ότι φαίνεται πάμε ξανά για δέσμες). Δηλαδή έπιαναν να λύσουν το πρόβλημα ξεκινώντας από το τέλος. Συνολική πρόταση για τη Παιδεία δεν έχουμε ακούσει ποτέ σε αυτή τη χώρα. Μάλιστα κάθε νέα ηγεσία του Υπουργείου παιδείας φέρνει σαν παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε το δικό σας εκπαιδευτικό σύστημα . Όμως καμία κουβέντα για τη ταμπακιέρα και για το λογαριασμό. Από ότι ξέρω ,η Φινλανδία, διαθέτει για την εκπαίδευση ποσοστό 7,2 % του ΑΕΠ ενώ η Ελλάδα μόλις το 2,1 %.Αυτό ,νομίζω, λέει πολλά.Αλήθεια Έρικ ποιος είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη Φινλανδία γιατί ξέρεις ακούμε διάφορα αλλά μας φαίνονται απίστευτα ; »
   Έρικ : «Οι εκπαιδευτικοί στη Φινλανδία χαίρουν εξαιρετικής κοινωνικής αποδοχής εξαιτίας της αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που παίζουν στη πρόοδο της χώρας. Οι μισθοί είναι ικανοποιητικοί .Ο νεοδιόριστος Φιλανδός εκπαιδευτικός αμείβεται με 26.000 ευρώ το χρόνο. Στη Φινλανδία διδάσκουν 4 ώρες το πολύ την ημέρα και τους δίνονται κίνητρα για την απόκτηση μεταπτυχιακού φυσικά με κρατική δαπάνη. Δεν έχουν καμία επιπλέον διοικητική εργασία ώστε να είναι αφοσιωμένοι στο μάθημά τους .Το μόνο extra που κάνουν είναι 2 ώρες τη εβδομάδα ένα είδος επιμόρφωσης που το λέμε ‘’επαγγελματική βελτίωση’’ και είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο. Στη Φιλανδία υπάρχουν 100.000 εκπαιδευτικοί σε μια χώρα με πληθυσμό 5 εκατομμυρίων . Είναι κεντρική κρατική γραμμή οι εκπαιδευτικοί να θεωρούνται ως εκείνοι που θα διαδραματίσουν το πιο σημαντικό ρόλο για την ανάπτυξη όλης της χώρας. Η Φινλανδία επένδυσε στην εκπαίδευση και στους εκπαιδευτικούς και κέρδισε .Εγώ Δημήτρη είμαι πολύ χαρούμενος που η κυβέρνηση και όλος ο κόσμος μου δείχνει τεράστια αποδοχή , θαυμασμό και αξία .Ξέρουμε πολύ καλά και οι δύο ότι η δουλειά μας είναι τρομερά απαιτητική ,όχι λόγω του χρόνου που απαιτείται αλλά λόγω της έντασης και της ευθύνης. Δεν ξέρω αν θα άντεχα αν δεν είχα αυτή τη στήριξη που σου περιγράφω. Ο βασικός άξονας που εκφράζεται από το υπουργείο Παιδείας είναι ο εξής :Οι εκπαιδευτικοί αποδίδουν όταν χαίρουν επαγγελματικής εκτίμησης και αυτονομίας στις τάξεις τους »
   Δημήτρης : «Ομολογώ Έρικ ότι ζηλεύω με αυτά που ακούω. Στην Ελλάδα η απαξίωση των εκπαιδευτικών είναι απίστευτη .Και η απαξίωση που μας πονάει πιο πολύ δεν είναι η οικονομική ,όσο η ηθική. Και ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την εκστρατεία απαξίωσης είναι οι κρατικοί παράγοντες και τα ΜΜΕ. Ο νεοδιόριστος Έλληνας εκπαιδευτικός αμείβεται με 7.000 ευρώ το χρόνο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής έχουμε 151.000 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στην Ελλάδα με πληθυσμό παραπάνω από το διπλάσιο από αυτόν της Φινλανδίας. Παρόλα αυτά υπάρχει διάχυτη η γνώμη ότι είμαστε υπερβολικά πολλοί ενώ εμείς ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα μεγάλα κενά .Η λάσπη που εξαπολύεται πάνω μας(με σύνθημα που δόθηκε από τους πολιτικούς μας) από το σύνολο πλέον της ελληνικής κοινωνίας δεν αντέχεται. Και για πόσο ακόμα εμείς θα κρατάμε με αυταπάρνηση τις κολόνες του υπό κατάρρευση εκπαιδευτικού συστήματος ;Αρχίζω και σκέφτομαι φίλε Έρικ μήπως και αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της των κυβερνώντων ;Να εξουθενώσουν και τους τελευταίους στυλοβάτες εκπαιδευτικούς ώστε το σάπιο οικοδόμημα της δημόσιας εκπαίδευσης να καταρρεύσει τελείως .Και μετά να έρθει η ανοικοδόμηση .Θα έρθει η αγορά ,θα έρθουν τα δίδακτρα ,θα έρθουν οι σπόνσορες και οι ιδιωτικοποιήσεις. Με συγχωρείς φίλε Έρικ που είμαι τόσο ταραγμένος αλλά ένιωσα πολύ αδικημένος σε σχέση με τους Φιλανδούς συνάδελφους μου. Βέβαια μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι παρά την απαξίωση που υφίσταμαι ,η αξία που δίνω στη δουλειά μου δεν έχει μειωθεί ούτε στο ελάχιστο. Φοράω ,κάθε μέρα , το καλύτερό μου χαμόγελο και τα δίνω όλα. »
   Έρικ : «Σε καταλαβαίνω απόλυτα . Εγώ στη θέση σου ,ίσως και να τα παράταγα , γιατί δεν είμαι συνηθισμένος σε τέτοια απαξίωση. Και θέλω να σου ζητήσω συγνώμη για τη σκληρότητα που έχουν δείξει οι Φιλανδοί πολιτικοί ηγέτες απέναντι στην Ελλάδα όσον αφορά τη διαχείριση που κάνετε στη κρίση .Δεν είναι ότι θεωρούν τους Έλληνες τεμπέληδες ή ανάξιους αλλά το γεγονός ότι τους θυμίζει παλιές δικές τους ιστορίες. Γιατί κάτι που δεν ξέρετε είναι ότι μέχρι τη δεκαετία του 70 ήμασταν μια φτωχή χώρα που πήρε μια γενναία απόφαση : να επενδύσει στη δημόσια παιδεία για να βγει από το τέλμα .Και μην νομίζετε ότι είχαμε πάντα αυτό το τέλειο ,όπως ακούγεται ,εκπαιδευτικό σύστημα .Οι μαθητές μας παλιά ήταν από τους χειρότερους στην Ευρώπη. Βλέπετε και εμείς ήμασταν κάποτε μια χρεωκοπημένη χώρα η οποία αναγκάστηκε να κάνει περικοπές. Στην Εκπαίδευση όμως κάναμε αυξήσεις γιατί ξέραμε ότι αυτή θα τραβούσε όλη τη χώρα έξω από το τούνελ.
   Επίσης οφείλω να σου εξομολογηθώ κάτι :Μου είχε κακοφανεί η αντίδραση που έμαθα ότι είχαν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί απέναντι στη αξιολόγησή τους .Εμείς στη Φιλανδία την υποδεχόμαστε κάθε φορά με σεβασμό γιατί μας κάνει καλύτερους αφού έρχεται να καλύψει με επιμόρφωση τις τυχόν ελλείψεις ενός εκπαιδευτικού. Όμως με αυτά που έμαθα σήμερα για το τι έχετε υποστεί ,ως κλάδος, καταλαβαίνω τη δυσπιστία σας .Όταν έχετε ήδη απαξιωθεί ,η αξιολόγηση, έρχεται μάλλον ως το τελειωτικό χτύπημα . Πως μπορεί ,αλήθεια ,ακόμα και ένα διαμάντι να λάμψει αν δεν του ρίξεις πάνω του πολύ φως; Πόσο ,μάλλον , όταν αντί για φως του ρίχνεις λάσπη. »
   Δημήτρης : «Τώρα Έρικ θα με ενδιέφερε να μου πεις για τη μαθητική ζωή στη Φιλανδία γιατί εδώ στη Ελλάδα η ζωή για τους μαθητές είναι Γολγοθάς. Στην ουσία συμμετέχουν σε δύο εκπαιδεύσεις : τη πρωινή και την απογευματινή .Με λίγα λόγια όλη μέρα τα ελληνόπουλα εκπαιδεύονται . Οι πιο πολλοί Έλληνες βλέπουν την εκπαίδευση μόνο σαν αναγκαίο κακό για μπούνε οι μαθητές στο πανεπιστήμιο και να αποκτήσουν διπλώματα . Και βέβαια πως μπορούμε να περιμένουμε από αυτά τα παιδιά όταν ενηλικιωθούν να έχουν διάθεση για εργασία όταν έχουν ήδη εξουθενωθεί πριν βγούνε στην παραγωγή και όταν δεν έχουν ουσιαστικά βιώσει τη παιδική τους ηλικία. Επίσης γιατί μας προβληματίζει το γεγονός ότι παρά τη τόση εκπαίδευση πατώνουν στις διεθνείς εξετάσεις ;Στην ουσία η απάντηση είναι προφανής: Ουκ εν τω πολλώ το ευ »
   Έρικ : «Με στεναχωρούν αυτά που ακούω και λυπάμαι για τα ελληνόπουλα .Σε εμάς τα πράγματα κινούνται ,μάλλον ,σε αντίθετη κατεύθυνση .Στόχος μας είναι η αύξηση της ποιότητας και η ελάττωση της ποσότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.Καταρχάς κάθε σχολείο στη Φινλανδία είναι πλήρως επαρκές σε εγκαταστάσεις .Υπάρχουν κλειστά γυμναστήρια, αμφιθέατρα, πισίνα, σύγχρονα εργαστήρια για τις θετικές επιστήμες, βιβλιοθήκες .Κάθε καθηγητής έχει την αίθουσά του η οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ανάλογα με τις ανάγκες του μαθήματος το οποίο διδάσκει.. Υπάρχει επίσης εστιατόριο όπου τα παιδιά τρώνε μεσημεριανό φαγητό δωρεάν. Δίνεται μεγάλη έμφαση στη διδασκαλία της τέχνης και του πολιτισμού .Στόχος μας είναι η γενική παιδεία και εξύψωση του ατόμου πριν την μετέπειτα ειδίκευσή του στα Πανεπιστήμια. Κάθε καθηγητής διαμορφώνει μόνος του την ύλη και τις μεθόδους διδασκαλίας που θα ακολουθήσει .Η διδασκαλία γίνεται μέσα από διαδραστικές και βιωματικές μεθόδους ,μέσα από παιχνίδι και αποκαλυπτικές προσεγγίσεις. Τα παιδιά φεύγουν από το σχολείο έτοιμα χωρίς να χρειάζεται παραπάνω διάβασμα στο σπίτι .Οι τσάντες μένουν στο σχολείο .Το απόγευμα κάθε παιδί έχει την ελευθερία να χαρεί την παιδικότητά του και την ανεμελιά του. Η ψυχική υγεία των παιδιών απαιτεί να βιώνουν τη ζωή τους ως παιδιά και όχι ως σκληρά εργαζόμενοι όπως μου λες ότι είναι τα ελληνόπουλα. Επίσης δίνουμε μεγάλη σημασία στο να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας την αγάπη για την μάθηση .Γι’ αυτό και τα παιδιά μας διαβάζουν πολλά λογοτεχνικά βιβλία μόνα τους .Πολύ σημαντικό είναι επίσης να βρει ο κάθε μαθητής τη κλίση του και να την κάνει αργότερα επάγγελμα που θα αγαπάει .Φυσικά καταλαβαίνεις δεν υπάρχουν σε εμάς καλά και κακά επαγγέλματα. Για να σου συνοψίσω όλα τα παραπάνω θα σου πω το εξής : αυτό που επιδιώκουμε είναι μια εκπαίδευση με κέφι και ουσία και νομίζω το έχουμε καταφέρει. Νομίζω το ότι η εθνική επέτειος της Φιλανδίας είναι η ‘’ημέρα του Πολιτισμού’’ εξηγεί πολύ καθαρά τα πιστεύω μας.»
   Δημήτρης : «Θέλω να σου ευχηθώ , Έρικ ,καλή συνέχεια…. »
   Έρικ : « Και εγώ ,Δημήτρη, καλό κουράγιο….

   • akenaton avatar
    akenaton @ camel 29/04/2013 15:50:57

    Αγαπητέ, γιατί τον αφιερώνετε στους "νεοφιλελεύθερους" (sic) αυτόν τον (φανταστικό;) διάλογο; Μήπως ανοίξατε φροντιστήριο για "νεοφιλελεύθερους" και ψάχνετε εναγωνίως για "πελάτες";

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ camel 29/04/2013 16:13:30

    Πού κολλάει αυτό το νεοφιλελεύθεροι;

    Γνωρίζω άμεσα το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας.
    1. Αυστηρά ιεραρχικό ως προς την επίδοση του μαθητή.
    Δεν επιλέγει ο μαθητής το Λύκειο, αλλά ανάλογα την βαθμολογία του τοποθετείται σε Λύκειο του Δήμου που κατοικεί. Αν έχει χαμηλό βαθμό στο Γυμνάσιο δεν εισέρχεται στο Λύκειο.
    Όλα τα σχολεία, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο αξιολογούνται και βαθμολογούνται.
    Όταν ο βαθμός αξιολόγησης πέσει, γίνονται αλλαγές στο εκπαιδευτικό προσωπικό.
    2. Δεν υπάρχει μονιμότητα του διδακτικού προσωπικού.
    Το διδακτικό προσωπικό αξιολογείται και βαθμολογείται. – Αυτό θεωρείται αυτονόητο.
    3. Πολλοί καθηγητές και δάσκαλοι είναι ωρομίσθιοι.
    4. Τα βιβλία του Λυκείου, όπως και των ΤΕΙ και ΑΕΙ δεν είναι δωρεάν. Εκδίδονται από ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους. Οι μαθητές τα αγοράζουν και είναι ακριβά.
    Στα ΑΕΙ το 90% της βιβλιογραφίας είναι στα αγγλικά.
    5. Δεν υπάρχει το καθεστώς του αδιορίστου εκπαιδευτικού.
    Το σύστημα δεν έχει καμία υποχρέωση να προσλάβει πτυχιούχο με ειδικότητα στην παιδαγωγική.

    Πρόσφατα η κυβέρνηση προχώρησε σε κλείσιμο ΤΕΙ, Σχολών ΤΕΙ των οποίων το αντικείμενο σπουδών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της παραγωγής, καθώς και σε συγχωνεύσεις.
    Το Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και η Σχολή Καλλών Τεχνών συγχωνεύτηκαν, ώστε να επιτευχθεί συνεργία σπουδών και περιορισμός των διοικητικών εξόδων.
    Δύσκολες και με μικρά ποσοστά εισαχθέντων είναι οι εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ.
    Οι εξετάσεις γίνονται ανά Σχολή και η βιβλιογραφία των εξετάσεων είναι 3 - 5 βιβλία που διδάσκονται ως εισαγωγικά στο πρώτο έτος. Δηλ. ο υποψήφιος για τη Νομική εξετάζεται σε βιβλία εισαγωγή στη νομική επιστήμη, ποινικό δίκαιο κτλ. Καθόλου σε ύλη του Λυκείου.

 44. Ελλην-1821 avatar
  Ελλην-1821 29/04/2013 00:10:47

  όχι κύριε. Το σημερινό στουρνάρι παίρνει 18 και πάνω. το τότε στουρνάρι έμενε στην ίδια τάξη.
  Να σταματήσει το λεγόμενο ΜΑΘΗΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους.

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ Ελλην-1821 29/04/2013 11:24:40

   18 δεν παίρνει αλλά , ναι , περνάει την τάξη, ανέφερα τους λόγους παραπάνω. Το μαθητοκεντρικό σύστημα δεν είναι ελληνικής πατέντας, αλλά είναι γενικότερη πολιτική της ΕΕ, ακόμα και το "παλαβό" για πολλούς: Κάθε χωριό και ΤΕΙ κάθε πόλη και ΑΕΙ, με την ελληνική υπερβολή στην εκτέλεση, βεβαίως βεβαίως.

 45. δημης avatar
  δημης 29/04/2013 00:39:12

  ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ...

 46. camel avatar
  camel 29/04/2013 21:21:37

  Οπως ο φασισμος κοκκινος ή μαυρος εξαφανιζεται με την ελευθερια και τη γνωση ετσι και ο νεοφιλελευθερισμος θα εξαφανιστει με την ελευθερια και την αληθεια. Ο λαος επισης λεει οποιος εχει τι μυγα μυγιαζεται . Αληθεια αφου δεν ειστε νεοφιλελευθεροι γιατι κολλατε. Δυστυχως ομως ειστε και ντρεπεστε να το παραδεχτειτε διοτι τελικα σημασια δεν εχεις τι δηλωνεις αλλα τι δειχνουν τα λογια σου και οι πραξεις σου κυριως

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.