#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/04/2013 13:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με Τσίπρα Πρωθυπουργό, η χώρα ανεβαίνει πάνω από τον 38ο παράλληλο "Την παραίτηση της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο".

Απογοητεύτηκαν όσοι θεωρούσαν ότι ο Τσίπρας θα αναλάβει την εξουσία μετά από κοινωνική επανάσταση, όσοι ήλπιζαν ότι θα έμπαινε με ένα Καγιέν στην Ηρώδου Αττικού, να ζητήσει τα κλειδιά του Μαξίμου.

Παρά ταύτα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές, αφού και για τα δεκαπενταμελή διεξάγονται σε ετήσια βάση.

Και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για τη χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί ένα σχέδιο απεμπλοκής από τα Μνημόνια και την κρίση, δεν μπορεί να είναι άλλη από μια κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με αλαζονεία και ηγεμονική λογική».

Πολυκομματικός είναι μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν χρειάζεται άλλους. Ο πυρήνας του είναι τόσο συμπαγής όσο έννοιες όπως η κοινή γνώμη, η μεταπολιτευτική Αριστερά, η κεντροαριστερά, το νέο ΠαΣοΚ, οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις (δίχως να διευκρινίζεται ποιες είναι οι αρχικές) κτλ…

"Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το πρώτο, έπειτα από μεγάλο διάστημα, άνοιγμα προς το ΚΚΕ, την στιγμή μάλιστα που στον Περισσό βρίσκεται σε εξέλιξη το 19ο συνέδριο, καλώντας σε ενότητα. Διευρύνοντας το πεδίο των συμμαχιών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται «σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, και σε όλους τους δημοκράτες που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια».
Με εξαίρεση τη ΧΑ απευθύνεται σε όλους τους άλλους. Βάζοντας τους απέναντι χωρίς επιχειρήματα, στην ουσία τους πριμοδοτεί, κάτι που ενδεχομένως δεν συμβαίνει ακούσια…
Στο πλαίσιο της έντονης κριτικής προς την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα οξύς στην στάση της κυβέρνησης στην κρίση της Κύπρου, στην στάση έναντι της τρόικας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης και τη συγκρότηση συμμαχιών με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Αυτό με τον ευρωπαϊκό Νότο θα το λέει καιρό, γιατί με κόπο το συνειδητοποίησε. Να βάλει και τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής στη συμμαχία, όπως είχαμε προτείνει στον Καζαμία του 2012. Του δίνουμε εντολή να μετουσιώσει το πολιτικό μας όραμα http://www.antinews.gr/2011/12/30/140552/ σε πράξη . Λέγαμε για την ακρίβεια: «Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος, Τυνησία, Λιβύη, Αλγερία, Μαρόκο, ιδρύουν τη Μεγάλη Μεσογειακή Ένωση των 20 κρατών αλλά 19 Εθνών…»

Για τα πνευματικά δικαιώματα θα τα βρούμε, με μόνο προαπαιτούμενο από την πλευρά μας να στείλει την κυρία Ζωή στις διαπραγματεύσεις.

Τώρα για το γεγονός ότι παραμένουμε εμείς γραφιάδες και αυτός αρχηγός πολιτικού κόμματος, οφείλεται στην πρωτοκαθεδρία των πολιτικών ελίτ, οι οποίες εκμεταλλευόμενες την κυριαρχία του εποικοδομήματος επί της παραγωγικής βάσης στον καπιταλιστικού τρόπο παραγωγής, πλακώνουν τον κοσμάκη στα «φούμαρα»…

"Οξύς ήταν ο κ. Τσίπρας και έναντι της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «πολιτικό αντίπαλο που ψεύδεται συνειδητά, διαστρεβλώνει συνειδητά, και έχει κηρύξει μια ανεπιτυχή εκστρατεία λάσπης, διαβολής και συκοφαντίας εναντίον μας». Γι' αυτό, πρόσθεσε, είναι ευθύνη όλων, «να οργανώσουμε όχι μόνο την άμυνα, αλλά και την αντεπίθεσή  μας,να ανοίξουμε το βηματισμό για την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης,με πνεύμα ενότητας, ευρύτητας, αλλά και αταλάντευτη προσήλωση στο στόχο που η δραματική πραγματικότητα και η συγκυρία θέτουν: Να βάλουμε τέρμα στο καθεστώς των μνημονίων». Επίσης, έκανε λόγο για «υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ επανέλαβε τη θέση του «ότι το πρόγραμμα της υποτιθέμενης διάσωσης της Ελλάδας, δηλαδή το Μνημόνιο, είναι κλινικά νεκρό».

Εμπρός για τη λαϊκή κυριαρχία, για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα ψεύδεται ασυνείδητα, για να δούμε Υπουργούς τους λάτρεις της Κούβας και της Βορείου Κορέας.

Εμπρός για Πρωθυπουργό Τσίπρα για να ανέβει η χώρα πάνω από τον 38ο παράλληλο…
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι η αναστολή της συγχώνευσης, της Εθνικής με την Eurobank, επιβεβαιώνει την αποτυχία του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για παντελή έλλειψη σχεδιασμού και στοιχειώδους υπευθυνότητας από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Αν πάει με ατού την υπευθυνότητα, μέχρι και το ΠΑΣΟΚ θα νεκραναστήσει…
Στην ειδική αναφορά που έκανε στην πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στο ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «για εμάς, όταν ο λαός μας ζει μια τραγωδία, όταν η χώρα μας είναι όμηρος χρέους, αποικία χρέους, όταν η δημοκρατία στήνεται στον τοίχο των δανειστών, τότε θέση στο μέτωπο της αντίστασης έχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Είμαστε αριστεροί, όχι υπερφίαλοι, ούτε ανόητοι, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «είμαστε συνεχιστές μιας παράδοσης που έρχεται από μακριά και μας διδάσκει ότι χωρίς συμμάχους δεν μπορούμε να νικήσουμε στις δύσκολες μάχες όπως η σημερινή. Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, που κατανοεί ότι αυτές τις δραματικές ώρες η στάση του καθενός έχει τη σημασία της για την έκβαση της αναμέτρησης. Γι' αυτό -και όχι από κάποιους μικροκομματικούς υπολογισμούς- είμαστε αφοσιωμένοι στην ιδέα της ενότητας».


Για το ΚΚΕ είπε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει τώρα, που το ΚΚΕ έχει το Συνέδριό του, τη στάση και τη γραμμή της ηγεσίας του απέναντι σ' αυτό το κρίσιμο ζήτημα ζωής και θανάτου για τους εργαζόμενους και τη χώρα, ωστόσο σημείωσε: «Εύχομαι, το συνέδριο αυτό να συμβάλλει, ώστε να γίνει πραγματικότητα ο καημός των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων της χώρας. Να γίνει πραγματικότητα ο καημός της πλειοψηφίας των κομμουνιστών. Και αυτός ο καημός δεν είναι άλλος από την ενωτική δράση και παρουσία της αριστεράς για την ανατροπή της κυβέρνησης του μνημονίου».
Ενότητα του μωσαϊκού, καημοί, κλαυθμοί ,απωθημένα των μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγνωριστεί η αξία τους και να πάρουν υπουργική καρέκλα. Η κάθε συνιστώσα περικλείει πλήθος διαφορετικών απόψεων. Τουλάχιστον στο ΚΚΕ είναι αποτελεσματικοί: όποιος διαφωνεί δεν εκλέγεται ούτε σύνεδρος…
Αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων από τη Γερμανία ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για «δειλία και συστολή» και επανέλαβε την προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από το Βερολίνο.

Δειλία, γιατί δεν πήγαμε με φορτηγά  και τσαμπουκά στο Βερολίνο να πάρουμε τα λεφτά. Αντίθετα η Κυβέρνηση έψαξε και βρήκε σε τρεις αποθήκες στοιχεία για να κινηθεί νομικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει το θέμα πολιτικά και θα πάρει στο τέλος την ευχή του Βερολίνου για μακροημέρευση…
Δίνοντας τέλος το εναρκτήριο λάκτισμα για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να μην οδηγηθεί το κόμμα σε εσωστρέφεια την περίοδο αυτή, τόνισε επίσης την ανάγκη ενότητας και να γίνει κατανοητό το εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε γύρω από το πρόγραμμα αυτό, να συσπειρωθεί μία μεγάλη, ισχυρή και αποφασιστική κοινωνική πλειοψηφία.

Μην πει κανένας έξυπνος ποιο είναι το Πρόγραμμα. Αυτά είναι λεπτομέρειες που θα τακτοποιηθούν και θα εξειδικευτούν  κατά τη διάρκεια της τρίτης τετραετίας  Τσίπρα…

Μ.Ο.

(αποσπάσματα από Πρώτο Θέμα)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περιηγητής avatar
  Περιηγητής 13/04/2013 14:06:05

  Μου κάνει εντύπωση το ότι ο Τσίπρας μιλά για εκλογές κάνοντας άνοιγμα προς το ΚΚΕ το οποίο όμως δεν φαίνεται να τις ζητάει. Γιατί δεν απευθύνεται στον Π.Καμμένο, ο οποίος του είχε προτείνει τον περαμένο Οκτώβριο να προκαλέσουν μαζί εκλογές με ομαδική παραίτηση των βουλευτών τους;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Περιηγητής 13/04/2013 14:27:42

   Όπως έχει διαρρεύσει, ο Τσίπρας επιθυμεί για την "μελλοντική κυβέρνησή του" να είναι ταυτόχρονα και κυβέρνηση και αντιπολίτευση, βαδίζοντας με προσοχή στα χνάρια του ΓΑΠ
   (που δήλωνε ότι, θα είναι αντιεξουσιαστής στην εξουσία).
   Επειδή, λοιπόν γνωρίζει ότι εάν τυχόν πάρει τα κλειδιά της εξουσίας της χώρας, θα αναγκαστεί να εφαρμόσει ακόμη σκληρότερα Μνημόνια, (καθώς λόγω ανικανότητας και απειρίας δεν θα μπορεί ούτε χρόνο να κερδίζει),
   θέλει να ενσωματώσει εντός της φαντασιακής κυβέρνησης syriza, κάθε αντιπολιτευόμενη φωνή δηλαδή, το ΚΚΕ, (καθώς θεωρεί βέβαιο, ότι θα έχει τη στήριξη των σημερινών κυβερνητικών).
   Τον Καμμένο δεν τον υπολογίζει, τον θεωρεί καμμένο χαρτί.
   Υπολογίζοντας ως μόνη αντιπολίτευση τη ΧΑ, θεωρεί ότι θα την εκπαραθυρώσει από τη Βουλή, κηρύσσοντάς την παράνομη.

 2. fe avatar
  fe 13/04/2013 14:21:00

  Οταν παραιτητε βουλευτης και οι αναπληρωματικοι του τοτε διενεργουνται ΜΟΝΟ για την βουλευτικη αυτην εδρα εκλογες.Σωστα και ο μικρος δεν δεχθηκε γιατι θα τους γυρνουσε μπουμερανγκ.Η τροικα εσωτ. ειχε δυο επιλογες α) να μην κατεβει στις εκλογες πραγμα και το πιθανοτερο για μενα και ετσι οι εδρες θα ξαναμοιραζοτανε στην αντιπολιτευση και δεν θα γινοτανε εκλογικες συγκρισεις β)θα κατεβαινε στις εκλογες και θα εβγαινε ενισχυμενη κοινοβουλευτικα αλλα με το ρισκο ενος μικροτερου ποσοστου.

 3. kostas.k avatar
  kostas.k 13/04/2013 23:06:44

  τι δεν καταλαβαίνεται? σωστά τα λέει ο μικρός...και Κοινωνική πλειοψηφία και Εναλλακτικό σχέδιο...ανακάτεμα της τράπουλας λέει...μόνο οι έχοντες γεροντοκόρες δεν το θέλουν αυτό...

 4. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 13/04/2013 23:42:36

  Αυτό που θα δοκιμάσει ο ελληνικός λαός με τον Τσίπρα θα μοιάζει με τιμωρία αλλά θα είναι το καλύτερο μάθημα. Ο Τσίπρας θα δικαιώσει τους λίγους εναπομείναντες υποστηρικτές του ορθολογισμού μόνο όταν κυβερνήσει. Αυτό δε που έπαθε ο ΓΑΠ θα είναι ταξιδάκι μπροστά στο αέναο τρεχαλητό που θα αναγκαστεί ο Αλέξης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.