08/08/2007 11:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με …Κόκκαλη στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία

Τελικά η είδηση δεν είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπως όλα δείχνουν. Η είδηση – και μάλιστα μεγάλη – είναι ότι θα πάει σε αυτές τις εκλογές έχοντας, μεταξύ των άλλων, και τον Σωκράτη Κόκκαλη στο πλευρό της. «Παλλαϊκής» όντως αποδοχής αυτή η κυβέρνηση, αφού εκτός από τον Παναθηναϊκό την στηρίζει πλέον και ο Ολυμπιακός. Αυτό θα πει «συναίνεση».

Κάποτε βέβαια τα παπαγαλάκια του Μαξίμου έλεγαν ότι «ο Καραμανλής δεν πρόκειται να πάει στις εκλογές με τον Κόκκαλη στον ΟΠΑΠ». Τελικά όμως θα πάει στις εκλογές συμβιβασμένη και με τον Κόκκαλη, όπως αποδεικνύει η συμφωνία του ΟΠΑΠ με την  Intralot. Μια συμφωνία που έχει και πολιτικό χαρακτήρα. Το γεγονός άλλωστε ότι «έκλεισε» παραμονές εκλογών τα λέει όλα.

Έπειτα από ένα σικέ επικοινωνιακό παιχνίδι εν ονόματι της δήθεν απεξάρτησης του ΟΠΑΠ από την Intralot και της πολιτικής ζωής από την …«διαπλοκή» και έναν διαγωνισμό-παρωδία, η κυβέρνηση Καραμανλή προχώρησε σε απευθείας ανάθεση του πληροφορικού συστήματος του ΟΠΑΠ στον Σωκράτη Κόκκαλη, έναντι περίπου 150 εκατ. Ευρώ. Αποδεικνύεται έτσι ότι όσα έλεγε περί «διαπλοκής» ήταν παραμύθια για μικρά παιδιά που έκρυβαν τις πραγματικές προθέσεις της : Να αντικαταστήσει αυτή το ΠΑΣΟΚ ως ο καλύτερος εγγυητής των επιδιώξεων των μεγάλων συμφερόντων και ο ικανότερος ρυθμιστής των αντιθέσεών τους. Όλοι γνωρίζουν άλλωστε ότι η συμφωνία - επιστέγασμα της σχέσης της Νέας Δημοκρατίας με αυτόν που αποκαλούσε «εθνικό προμηθευτή» έρχεται μετά  την αποκατάσταση και των σχέσεών του με τους πρώην ορκισμένους εχθρούς του.
Τελικά, λέξεις όπως «Επανίδρυση», «Εξυγίανση» και «Διαφάνεια», όταν βγαίνουν από τα χείλη ελλήνων πολιτικών, έχουν τόση αξιοπιστία όση και τα παραμύθια του Μυνχάουζεν. Κι αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Θα χειροτερεύει όσο περνάει ο καιρός, επειδή ο συμβιβασμός της κυβέρνησης Καραμανλή με την διαπλοκή είναι τόσο φανερός όσο και η ανικανότητά της. Το μόνο ίσως που τους ξέφυγε, μέσα στη βιασύνη τους να αναλάβουν αυτοί τη διαχείριση του συστήματος από το χρεοκοπημένο ΠΑΣΟΚ, είναι ποια μοίρα επεφύλαξε η «διαπλοκή» στον Κώστα Σημίτη όταν της έκανε όλα τα χατίρια.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. monahikoslikos avatar
    monahikoslikos 09/08/2007 22:35:55

    Γιατί απορείτε ο Κόκαλης είναι παντός καιρού.
    Ξεχνάτε ότι το 1993 πήρε το Ξυστό από το Μητσοτάκη λίγο πριν διαλυθεί η βουλή.
    Που είναι τα περίεργα. Πάντα με το κουβέρνο ο Σωκράτης και το κουβέρνο με τους σωκράτηδες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.