#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/08/2012 16:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Με Γραμματέα από το χθες η ΝΔ "δεν έχει "αύριο"Πλησιάζουμε ολοταχώς στην εκλογή του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, και οι υποψηφιότητες δεν προξενούν ακριβώς ρίγη ενθουσιασμού - μερικές προξενούν ρίγη σκέτα. Αφ' ης στιγμής το ζητούμενη είναι η επανίδρυση του κόμματος και όχι απλώς το business as usual, το αίτημα για ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο ηλικιακή αλλά ανανέωση νοοτροπιών και αντίληψης για την πολιτική, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Σε μια ενδεχόμενη ριζική μετεξέλιξη του κόμματος, η θέση του Γραμματέα είναι απολύτως κομβικής σημασίας, και η ικανότητά του όχι απλώς να προσαρμοστεί σε αυτήν την μετεξέλιξη αλλά εν πολλοίς να την πραγματώσει ο ίδιος είναι ζωτικής σημασίας, εκ των ων ουκ άνευ.

Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματικά απορούμε με κάποιες υποψηφιότητες, οι οποίες έχουν έρθει από ένα παρελθόν που έχει προ πολλού κλείσει τον κύκλο του. Δεν υπήρξε... ντροπή κατά την κατάθεση αυτών των υποψηφιοτήτων; Με τί μούτρα θα υποστηριχθεί από κάποιους το «εγώ θα οδηγήσω την παράταξη σε ανανέωση, αναγέννηση και επανίδρυση»; Θα... κρυφογελάνε όταν θα το λένε;

Το ζήτημα δεν είναι μόνο η βιολογική ηλικία - που και αυτή τίθεται ως θέμα. Το ζήτημα είναι ότι ή έρχεσαι από το Χθες ή από το Αύριο. Και δεν αποτελεί καν θέμα συζήτησης το αν κάποιοι έρχονται ή δεν έρχονται από το Χθες - κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα. Και μόνο η υποψηφιότητα καθ' εαυτήν δίνει ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα στην κοινωνία: «ως κόμμα, είμαστε στον κόσμο μας. Δεν έχουμε ουσιαστική επικοινωνία με όλους εσάς, τον λαό. Ανήκουμε σε ένα χθες που έχει παρέλθει». Το δε επιχείρημα ότι κάποιοι «έχουν πείρα» από το πώς λειτουργεί το κομματικό σύστημα στην Ελλάδα ακυρώνει εξ αρχής το ζητούμενο της αναγέννησης: προβάλλει ως αίτημα το να συνεχίσουν όλα όπως πρώτα.

Πέραν δε της ανανέωσης και της αναγέννησης: όσοι έχουν «πολλά χρόνια στο κουρμπέτι», είχαν πολλάκις την ευκαιρία να δοκιμαστούν για τις ικανότητές τους: όσοι εκ των υποψηφίων οδεύουν ολοταχώς προς την τρίτη ηλικία θεωρούν ότι έχουν επιτύχει στο έργο που τους είχε ανατεθεί; Είτε ως υπουργοί είτε ως δήμαρχοι; Και καλά το έργο καθ΄ εαυτό: η πολιτική ικανότητα να κερδίσεις μια κρίσιμη μάχη; Προσφάτως στην διεκδίκηση της Δημαρχίας των Αθηνών κάποιοι έτρεξαν μόνοι τους και βγήκαν... δεύτεροι.

Να σημειωθεί ότι δεν θέτουμε κανένα ζήτημα για το ποιός στήριξε ποιόν στις εκλογές για την προεδρία της ΝΔ. Μας ενδιαφέρει μόνο πως θα αναστηθεί η παράταξη και το κόμμα της από την αναισθησία μερικών-μερικών για να μην πούμε για όλα τα άλλα που μας έλεγαν πριν λίγο καιρό και δυστυχώς ξεμακραίνουν συνεχώς στο βάθος του χρόνου...

Ποιός θα το έλεγε ότι αυτή θα ήταν σήμερα η εικόνα του κόμματος εκείνες τις ημέρες του Νοέμβρη του 2009 που τρέχαμε για την ανανέωση και την ανασυγκρότηση επειδή τις πιστέψαμε;

Όσοι έχουν αυταπάτες ισχύος ή ζωτικότητας λόγω της διακυβέρνησης της χώρας κυρίως από την ΝΔ, ας κάνουν ένα κρύο μπάνιο για να τις ξεπεράσυν : το κόμμα όπως έχει τώρα έχει προ πολλού πεθάνει, παίρνει 18,5% μόνο χάρις στον Σαμαρά και αν δεν αναγεννηθεί, φλερτάρει μελλοντικά με την ανυπαρξία. Η αναγέννηση και η επανίδρυση δεν είναι «μία από τις επιλογές»: είναι μονόδρομος! Το μόνο ενδεχόμενο... μετά θάνατον ύπαρξης!

Ως τελευταίο καταφύγιο όταν όλα τα άλλα θα έχουν παρέλθει, απευθυνόμαστε, έστω, στην... ιδιοτέλεια των εκλεκτόρων, των μελών της Πολιτικής Επιτροπής: στην επιθυμία τους να υπάρχει και (μεθ)αύριο το κόμμα στο οποίο δραστηριοποιούνται, το κόμμα στο οποίο έχουν θέση. Στα πλαίσια μιας τέτοιας έστω επιθυμίας, η λογική κάποιων υποψηφιοτήτων εξαλείφεται, εκλείπει.

Εδώ και δύο χρόνια το λέμε και το ξαναλέμε, ότι ως προς την ΝΔ έχει έρθει προ πολλού η ώρα «ν' αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θ' αφήσεις», η ώρα για το «μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι». Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα κατά την εκλογή του Γραμματέα της ΝΔ σε ελάχιστες ημέρες. Είτε θετικά είτε αρνητικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 27/08/2012 14:12:29

  Από "πεθαμένους" δεν περιμένει κανείς αναγέννηση.

  Ο μόνος που απέμεινε να επανιδρύσει ουσιαστικά το κόμμα είναι ο Σαμαράς.
  Και επανίδρυση σημαίνει:

  α) Παράδοση της ηγεσίας του κόμματος σε εξωκομματικό άτομο εγνωσμένης αξίας.

  β) Σπάσιμο των δεσμών του νέου κόμματος με κάθε τι που θυμίζει την κομματοκρατία του παρελθόντος.

  Εαν δεν γίνουν αυτά σε ένα χρόνο από τώρα η ΝΔ (όπως το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι) απλά δεν θα υπάρχουν.

 2. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 27/08/2012 14:20:11

  διαλύστε το κόμμα, διαγράψτε αυτούς που πρέπει και φτιάξτε έναν καινούργιο φορέα. τί περιμένετε;

  • Enzo avatar
   Enzo @ je te connais par la folie terrible du peuple 27/08/2012 18:44:16

   το εχουμε πει τοσες φορες.
   el parton fatone.

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ je te connais par la folie terrible du peuple 27/08/2012 22:28:06

   Γιατί ρε παιδιά τόσο καημό να διαλυθεί το κόμμα;
   Είναι απαραίτητο συστατικό για την αναγέννηση;Ο νέος φορέας πως θα ελκύσει μια διχασμένη και οργισμένη κοινωνία;

   • Παρατηρητής avatar
    Παρατηρητής @ Iωάννης34 28/08/2012 00:08:32

    γιατί σε λίγους μήνες πιστεύεις ότι ο "παλιός φορέας" θα μπορεί να ελκύσει την διχασμένη και οργισμένη κοινωνία;

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Iωάννης34 28/08/2012 00:20:23

    Iωάννης34
    Ο κομματικος πατριωτισμος δεν ειναι ισχυρο σημειο των
    Νεοδημοκρατων.
    Αυτος ηταν ο λογος που εξεδιωχθη η κοινη λογικη απο την πολιτικη πρακτικη στην Ν.Δ.,κατι που βαθμηδον, οδηγησε στην πασοκοποιηση(οσον αφορα στην ψυχη)του κομματος.
    Αυτος ειναι και ο λογος που σημερα,οπως καθε φορα στα δυσκολα,διαφοροι περισπουδαστοι απαιτουν την διαλυση
    του μοναδικου κομματικου φορεα που προσφερει εστω και
    αμυδρα ελπιδα στην Πατριδα.
    Ας ειναι.

 3. anastosd avatar
  anastosd 27/08/2012 14:58:47

  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ........................ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ................ΤΟ ΑΙΤΟΥΜΕΝΟ .................ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ......................

 4. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 27/08/2012 15:38:49

  δυστηχώς ο παλαιοκομματισμός ως νοοτροπία ζει και βασιλεύει, το αίτημα του 2009 για άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία παραμένει, όπως και ο προβληματισμός για τη θέση και τη λειτουργία του κόμματος στη σημερινή πραγματικότητα,
  ισορροπίες κρατούν κάποιους σε θέσεις κλειδιά που όμως μπλοκάρουν την επαφή με τον κόσμο της κεντροδεξιάς παράταξης, που διψάει για να νιώσει πως είναι μέλος της, και οχι απλός χειροκροτητής

 5. Jim Bim avatar
  Jim Bim 27/08/2012 17:31:27

  M. Κεφαλογιάννης ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ !!!!!!!!!!!!!

  • 1kris avatar
   1kris @ Jim Bim 28/08/2012 08:17:56

   ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ¨.ΑΚΟΥ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗΣ ΣΑΜΑΡΙΚΟΣ...
   ΗΜΑΡΤΟΝ

 6. Jim Bim avatar
  Jim Bim 27/08/2012 17:32:26

  Εκτιμά και σέβεται την Π Δέλτα !!!!

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Jim Bim 27/08/2012 18:13:48

   Ἄαααα, πολὺ σπάνιο χαρακτηριστικὸ στὴν συντηρητικὴ παράταξη (...λῶλ)

 7. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΙΜΟΣ 27/08/2012 17:48:23

  Ανήκω στη ΝΔ από μικρό παιδί και πικραίνομαι όταν ακούω πως ο...Τραγάκης είναι πρόεδρος του Πειθαρχικού του κόμματος! Ο ΤΡΑΓΑΚΗΣ που μέχρι προχθές διόριζε το σόι του! Αυτόν ποιός θα τον στείλει στο πειθαρχικό? Ο Πολύδωρας γιατί είναι ακόμα μέσα στην Κοινοβουλευτική ομάδα?

 8. panos avatar
  panos 27/08/2012 18:48:23

  Το κομμα θελει επανιδρυση και σιγα σιγα να φευγουν κατι παλαιοκομματικοι κατι κυριλε τιτικες και καποια μεγαλα...............ονοματα που μας εκθετουν μονιμως με τις πραξεις τους οπως π.χ. Τραγακης- Πολυδωρας και καποια παλια μυαλα που μονο ΚΑΚΟ κανουν.

 9. ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
  ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ 27/08/2012 19:21:00

  Ανανέωση απο το χτες δεν είναι ανανέωση είναι φάρσα.

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 27/08/2012 19:26:25

  “Στoυς 211 βαθμούς, το νερό είναι καυτό.
  Στους 212 βαθμούς, το νερό κοχλάζει.
  Και με τον κοχλασμό, δημιουργείται ατμός.
  Και ο ατμός, μπορεί να κινήσει μηχανοκίνητο τραίνο.
  Και είναι αυτός ο ένας επιπλέον βαθμός,
  ο οποίος κάνει όλη τη διαφορά.
  Aυτό, μπορεί να συμβεί στις επιχειρήσεις (*), στη ζωή μας.
  Ένας επιπλέον βαθμός προσπάθειας, κάνει όλη τη διαφορά
  μεταξύ του καλού και του μεγάλου.”
  http://play.simpletruths.com/movie/212-service/

  ~Mac Anderson, inspirational author of “212° the extra degree”
  President of “Simple Truths® Your Destination For Inspiration”

  (*) στη πολιτική, επίσης.
  Eπειδή, η 212° Εξυπηρέτηση του Πολίτη,
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Τμήμα. ΕΙΝΑΙ Συμπεριφορές!

  • Αντίθεσις avatar
   Αντίθεσις @ η Dimi 27/08/2012 23:26:23

   Οι βαθμοί που αναφέρει είναι προφανώς στην κλίμακα Φάρεναϊτ. Η ουσία του σχολίου χάνεται κάπου στη μετάφραση.

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Αντίθεσις 28/08/2012 08:26:15

    Aντίθεσις, βεβαίως και οι θερμοκρασίες είναι σε βαθμούς Fahrenheit. Ελπίζω να έχετε καταλάβει ότι για Αμερικανικό εκπαιδευτικό έργο πρόκειται και όχι Ευρωπαϊκό. Σεβόμενη την άποψή σας λοιπόν, ιδού οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες °Fahrenheit μετατρέψιμες σε °Celsius. (Πηγή: ΝΟΑΑ.gov/tempfc.htm - National Oceanic Atmospheric Administration. Federal agency focused on the condition of the oceans and the atmosphere).

    211°F = 99.44444444444444 °C
    212°F = 100 °C

    Kι επειδή, ως συνήθως, η αβασάνιστη κριτική στα έτοιμα είναι πανεύκολη. Και επειδή, όπως λέτε “το νόημα χάνεται κάπου” (που ακριβώς;) στη μετάφραση, ευχαρίστως να καταθέσετε τη δική σας, ολόσωστη μετάφραση, για το βρούμε συγκεκριμένα. Mε Φιλικούς Χαιρετισμούς.

    • Αντίθεσις avatar
     Αντίθεσις @ η Dimi 28/08/2012 11:10:56

     Αν είχατε κάνει τον κόπο να μετατρέψετε τα 211/212 του αρχικού κειμένου σε 99/100 δεν θα υφίστατο η ανάγκη για τις διευκρινίσεις σας (ή για το σχόλιό μου καν).

     Κακώς εκλάβατε το σχόλιό μου ως αβασάνιστη κριτική. Έμμεση προτροπή για ορθότερη απόδοση ενός κειμένου στα ελληνικά, αντί για αυτολεξεί μετάφραση ήταν. Το παράπτωμά σας συνηθίζεται από πλείστους μεταφραστές ειδήσεων, οι οποίοι, για να μεταφράσουν πιστά το πρωτότυπο (συνήθως από αμερικανική πηγή) κείμενο, διατηρούν τη μετατροπή χρηματικών ποσών από τρίτο νόμισμα (π.χ. ιαπωνικό γιεν, ή ινδική ρουπία) σε δολλάρια, αντί να τα μετατρέπουν σε ευρώ.

     Εν πάση περιπτώσει, σας ευχαριστώ κυρία για την συνεισφορά σας.

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Αντίθεσις 28/08/2012 13:36:35

      Αντίθεσις, και εγώ σάς ευχαριστώ. Αποδόσεις κατά το δοκούν, ομολογώ ότι τις αποφεύγω. Ο παππούς μου, από μικρό κορίτσι με συμβούλευε: «βλέπε, άκου, συλλογίσου και τα θέσφατα φοβού.»

 11. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 27/08/2012 19:28:39

  Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά εγω θέλω γραμματέα τον Φαήλο.
  Εναλλακτικές προτάσεις,
  1. ο Παπαμιμίκος για να δοθεί προς την κοινωνία το μύνημα της ανανέωσης
  2. ο Κεφαλογιαννης γιατί και σχετικά νέος είναι στην ηλικία αλλά και επειδή η Κρήτη συνηθως κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα
  3. Καποιος σχετικα νέος σε ηλικία βορειοελλαδίτης γιατί όλο και πληθαίνουν οι φωνές που ακουω πως το κόμμα γέρνει μονόπατα προς τον νότο.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Χμμμμ 27/08/2012 20:08:10

   «1. ο Παπαμιμίκος για να δοθεί προς την κοινωνία το μύνημα της ανανέωσης»

   Νὰ αὐτοκτονήσουμε ὅλοι μαζὶ ἢ ἕνας ἕνας;;;

   • romeo avatar
    romeo @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 27/08/2012 20:32:23

    AJAX με αμονιαζόλ!

   • ΚΑΠΑ avatar
    ΚΑΠΑ @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/08/2012 00:00:56

    Γιατι αυτη η απεχθεια για τον Παπαμιμικο ;; Μια χαρα παιδι ειναι,και ακολουθησε την γνωστη μεθοδο ,μεσω της πολιτικης δραστηριοποιησης στο Πανεπιστημιο, τα καταφερε και τωρα βρισκεται εκει.Με συγχωρεις ,αλλα το ιδιο λιγο πολυ, δεν κανανε ολοι ;;;;

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ΚΑΠΑ 28/08/2012 13:15:14

     «ὁ Ἄκης τῆς γαλάζιας νεολαίας»

   • makis avatar
    makis @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/08/2012 10:49:32

    Γιατί δεν βάζεις εσύ που είσαι καλύτερος;

    • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
     Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ makis 28/08/2012 13:16:24

     Γιατί θὰ ἔπαιρνα μηδὲν (ὀλοστρόγγυλο) ψήφους. Ἡ πολιτικὴ ἐπιτροπὴ ψηφίζει, ὄχι ὁ Φούφουτος.

  • Jim Bim avatar
   Jim Bim @ Χμμμμ 27/08/2012 20:10:57

   Τον Κικίλια ;;;;

 12. Χριστοδουλος(Χρηστος) Δημας avatar
  Χριστοδουλος(Χρηστος) Δημας 27/08/2012 19:52:50

  Ο ελληνικός λαός είναι βαθύτατα πληγωμένος και οργισμένος με οσα καθημερινως βιωνει. Αναγκάζεται να φτωχύνει δραστικά και απότομα, ενώ νιώθει ότι εξευτελίζεται διεθνώς. Οσα θεωρούσε δεδομένα για τη ζωή του εξανεμίζονται και η μεσαία τάξη χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της.
  Απέναντι σε αυτό το θεριό δεν υπάρχει δυστυχώς πειστικός και δυναμικός αντίλογος.
  Η σημερινη κυβέρνηση συνεργασιας βρισκεται σε προφανη αδυναμια να προχωρησει στα σκληρα μετρα που εχουν συμφωνηθει με την Τροικα και που ασμενως και αναποφευκτα απεδεχθη ο Σαμαρας στις συναντησεις του με Μερκελ και Ολαντ μολις πριν 2-3 μερες. Οι άλλες πολιτικές δυνάμει,ρίχνουν λάδι σε μια φωτιά που κανείς τους δεν θα μπορεί να σβήσει, όταν θα χρειασθεί. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης επιδίδονται σε μια «ευγενή άμιλλα» για την πρωτοκαθεδρία στον κίτρινο λαϊκισμό και τον φτηνό εθνικισμό.
  Ολα αυτά είναι λογικά και αναμενόμενα. Στο τέλος της ημέρας, όμως, η χώρα πρέπει να επιβιώσει μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την ασφάλεια που της παρέχει. Θα χρειασθεί μεγάλη ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα από τις υγιείς δυνάμεις της δημιουργίας για να πάει τελικά αυτός ο τόπος μπροστά και να μην καταρρεύσει.
  Υπαρχουν υγιεις, αν και πληγωμενες,δυναμεις σε ολα τα κομματα,σε ολα τα κοινωνικα στρωματα,στους νεους,στους ανεργουςΑυτοί, όσοι και αν είναι, όπου και αν ανήκουν, οφείλουν να κρατήσουν την Ελλάδα και το ονειρο της αναγεννησης,της αναδημιουργιας και της επανιδρυσης ,ζωντανές μεχρι την ωρα που θα καταλαγιάσει η ανεξέλεγκτη και τυφλή οργή της σημερινης ελληνικης κοινωνιας..
  Ειναι πλεον η ωρα "της Νεας Δημοκρατιας του Κωνσταντινου Καραμανλη" να βγει δυναμικα στην κοινωνια με νεα-η ηλικια ειναι σχετικο μεγεθος-,αφθαρτα ,πεπειραμενα,με ορεξη και διαθεση να προσφερουν-περα απο ιδιωτελεις σκοπιμοτητες-ωστε να γινει πραγματικοτητα το Οραμα του Κωνσταντινου Καραμανλη για μια Ελλαδα συγχρονη ,μοντερνα,οικονομικα αυταρκης, που να κανει τους Ελληνες περηφανους.
  Αυτο το Οραμα πρεπει να ειναι η πυξιδα για το "αυριο" της Ελλαδος.
  Αυτη η πυξιδα,ομως, πρεπει να ειναι στα χερια,ενος διαφορετικου ειδους πολιτικου, απο αυτους που διεμορφωσαν το σημερινο απεχθες πολιτικο σκηνικο.
  Πρεπει η Νεα Δημοκρατια να δωσει "το τιμονι" στον ανθρωπο που αποδεδειγμενα πιστευει οτι μπορει να υλοποιησει αυτο το Οραμα.

 13. Factorx avatar
  Factorx 27/08/2012 20:01:37

  "Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται, ως επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο Συνέδριο του κόμματος, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Φίλιππος Ταυρής...."
  Δηλαδή δεν θα είναι υποψήφιος για γραμματέας

  • Factorx avatar
   Factorx @ Factorx 27/08/2012 20:28:07

   Τι σας έλεγα; Ιδού νεότερο τηλεγράφημα:

   Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων του κόμματος, κ. Φίλιππος Ταυρής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

   «Η απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να με ορίσει επικεφαλής των οργανωτικών διαδικασιών για το επερχόμενο Συνέδριο του Κόμματος, αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή, αλλά και μέγιστη ευθύνη.
   Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, υποσχόμενος ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης, με την οποία με περιέβαλε.
   Μετά από την απόφαση αυτή του Προέδρου, ως αυτονόητη πράξη ευθύνης ήταν η μη υποβολή υποψηφιότητας μου για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος, με δεδομένο μάλιστα το διακριτό ρόλο που θα πρέπει να έχει ο επικεφαλής εκάστου οργάνου».

 14. ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΜΑΔΑ avatar
  ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΟΜΑΔΑ 27/08/2012 20:02:23

  Συμφωνούμε και επαυξάνουμε:
  "Ο νέος Γραμματέας της ΝΔ θα σηματοδοτήσει την επανασύνδεση της παράταξης με την κοινωνία"
  http://ed-mysterious.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1818.html

 15. Κάτων avatar
  Κάτων 27/08/2012 20:30:26

  "Όταν ο Νικήτας αποσυρόταν από την πολιτική!"

  Το 2006 ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε προαναγγείλλει την αποχώρηση του από την κεντρική πολιτική σκηνή ταυτόχρονα με την κατάθεση της υποψηφιότητας του για τον Δήμο. Είμε πει μάλιστα ότι μετά από 4 θητείες ότι ήταν να προσφέρει το είχε προσφέρει και πως δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να θέσει ξανά υποψηφιοότητα για βουλευτής.

  Στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις του έλεγε ότι σχεδιάζε να ολοκληρώσει την πολιτική του σταδιοδρομία στο Δήμο Αθηναίων και πως κλείνει τον κύκλο του στην πολιτική επιστρέφοντας κοντά στους πολίτες. Όλα αυτά όμως τα έιπε και με δημόσιες δηλώσεις και συνεντεύξεις του, όπως για πράδειγμα στο περιοδικό “Εικόνες” σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ρέα Βιτάλη.

  “Εμαι 17 χρόνια στη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή. Από το 89 μέχρι σήμερα συνεχώς. Εκτιμώ λοιπόν ότι 17 χρόνια ήταν αρκετά για να κάνω ότι καλό ή κακό στο τόπο μου. Δεύτερον έχω μάθει στη ζωή μου (και το τηρώ σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό), ότι λέω να το υλοποιώ. Το Φεβρουάριο του 90, λίγο πριν τις εκλογές, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο στη Καθημερινή, όπου έλεγα ότι ένας πολιτικός μετά από 4 κοινοβουλευτικές θητείες πρέπει να αδειάζει το Κοινοβουλευτικό έδρανο για κάποιον νεώτερο. Άρα η απόφαση της αποχώρησης από τη λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή είχε παρθεί και είχα ενημερώσει σχετικά τον Πρωθυπουργό. Εν ολίγοις στις επόμενες εκλογές είτε έμενα Υπουργός είτε όχι, εγώ δεν θα κατέβαινα ως υποψήφιος βουλευτής Ίσως αυτός ήταν και ο καταλυτικός λόγος που ο Καραμανλής αποδέχθηκε να με χρήσει υποψήφιο Δήμαρχο της Αθήνας.”

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κάτων 28/08/2012 08:26:18

   Ο Κακλαμάνης δεν θα βγει με τίποτα

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 27/08/2012 21:10:07

  Κάποιος παλιός και τσάκαλος πρέπει να τους θυμίσει και να τους μιλήσει για "Κίνηση Βόλβης νο 2".
  Μετά από 30 και βάλε έτη...

  • Κβάντα avatar
   Κβάντα @ Ο Θείος 27/08/2012 22:42:17

   Κίνηση της Βόλβης: "Η ΝΔ από κόμμα αρχηγικό να γίνει κόμμα αρχών."
   Για ψάρι είχαν πάει Θείε στην Βόλβη. Αν δεν κάνω λάθος της "κίνησης" είχε τότε ηγηθεί ο νεολαίος Βαγγέλης.
   Έχω πάντως την αίσθηση ότι ο Πρόεδρος, στην εσωκομματική εκλογή του Γραμματέα δεν θέλει να δώσει διαστάσεις πολιτικού γεγονότος.

 17. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 27/08/2012 21:24:13

  Προσοχή – Κίνδυνος!

  Ναρκοθετημένο σχόλιο με εναλλακτική μαζικής καταστροφής!

 18. panos avatar
  panos 27/08/2012 23:01:32

  «1. ο Παπαμιμίκος για να δοθεί προς την κοινωνία το μύνημα της ανανέωσης» ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ???ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΑΤΟΜΑ...ΤΟΥ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ!!!ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ....

  • makis avatar
   makis @ panos 28/08/2012 10:50:03

   Όπως;

 19. diatwn avatar
  diatwn 27/08/2012 23:16:36

  Ωραία όλα αυτά αλλά ο Κεφαλογιάννης είναι το αύριο; Δοκιμασμένος είναι και αποτυχημένος. Δεν είχε κανέναν πιο σοβαρό να βάλει;

 20. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 28/08/2012 00:00:51

  Ξέρει κανεὶς ποιές ἦταν (πρὶν λήξει ἡ προθεσμία τὸ προηγούμενο Σάββατο) οἱ προϋποθέσεις γιὰ νὰ θέσει κανεὶς ὑποψηφιότητα; Ἔπρεπε νὰ εἶναι ἁπλῶς μέλος ἢ νὰ μετέχει σὲ ἀνώτερα ὄργανα ἢ νὰ ἔχει καὶ κάποιον ἀριθμὸ ὑπογραφῶν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.